Page 1

PRÀCTICA 4. XARXES SOCIALS EN ALÇA. PINTEREST, EL RÉCORD DELS 10M. D’USUARIS IRENE FIGUEROA MIMÓ ELENA LÓPEZ JIMÉNEZ CAROLINA MASDEVALL TARRÉS

‘‘Dóna igual el que t’interessi, té cabuda aquí’’ Aquesta és un dels eslògans amb què Pinterest intenta seduir els usuaris que entren en aquesta xarxa social. Una eina per reunir i organitzar les coses que a un més li interessen tant a nivell personal com a nivell professional. Realitzar una llista de desitjos, preparar un viatge, organitzar un esdeveniment, iniciar una col·lecció o preparar un projecte. Pinterest et facilitarà tots els recursos necessaris perquè ho puguis fer de la manera més fàcil i còmoda. T’hi uneixes?


L’EMPRESA En aquesta pràctica, decidim treballar prenent com a referència una empresa ja existent la qual estudiarem tenint en compte la formació que ofereix. L’empresa en qüestió es diu Hello! Creatividad i la seva activitat es basa en oferir diferents cursos online de disciplines molt diverses en les que es troben el disseny o la creativitat (entre d’altres) i on, per una banda, la duració no és extensa ja que solen ser d’un parell de setmanes com a màxim, i per una altra on els preus són molt assequibles. A més a més, aquesta empresa disposa d’un blog on exposa diferents fonts d’inspiració i li serveix també de medi de promoció d’ella mateixa per tal que tots els seus seguidors puguin estar totalment informats de l’oferta que disposen a la seva pàgina web. Aquesta, és la següent: http://cursos.hellocreatividad.com/

Un aspecte molt positiu que inclou la pàgina web és que a la seva part inferior hi trobem diferents accessos directes a les principals xarxes socials i que l’ajuden també a difondre’s de maneres diverses tenint en compte que els usuaris no les utilitzen totes i d’aquesta manera faciliten l’accés a la seva informació.

Per últim, com es veu en la imatge anterior, també disposen d’un apartat on inclouen tota la informació respectiva a la empresa ja sigui sobre ella mateixa, dels cursos, del blog, de les preguntes més freqüents, etc. així com la possibilitat de poder subscriure’s per rebre notificacions sobre qualsevol activitat que es realitzi per correu electrònic. El desenvolupament de l’estudi es basarà en com aquesta empresa es promociona amb l’ajuda de la xarxa social que dona títol a aquesta pràctica i de com es podrien millorar alguns aspectes tenint en compte el ventall de possibilitats que oferta i que s’haurien d’aprofitar per afavorir la ‘‘popularitat’’ de l’empresa. Tot això es farà diferenciant l’activitat de l’empresa i les nostres propostes.

2


ESTUDI DE BONES PRÀCTIQUES Indicarem quins són els aspectes que H!C ha pres de Pinterest per tal de promocionar-se i poder arribar a treure’n algun benefici. En la següent imatge es mostra la pàgina principal de H!C a Pinterest i de tot el conjunt de taulers i pins que segueix:

Com es pot observar, el conjunt d’informació que es mostra en la captura de pantalla són imatges o infografies que serveixen d’inspiració per a la pròpia empresa o per als seguidors i pot servir per ensenyar quin tipus de estil segueixen. En cada un dels taulers es pot accedir a un conjunt de pins que mostren exemples del resultat dels cursos formatius de diferents usuaris que els han fet. D’aquesta manera, altres visitant poden veure’s seduïts pels resultats i desitjar d’alguna manera, voler fer aquests tipus de cursos. La utilització de recursos com els hashtags, per exemple, #hellocreatividad ajuda de manera molt beneficiosa a la difusió de les imatges que mostren els resultats dels treballs que han arribat a aconseguir els usuaris que han realitzat algun dels cursos. Per veure d’una manera més clara el que s’acaba d’explicar, adjuntarem un exemple tot seguit: El curs Hello!Blogging tracta de com treure el màxim rendiment al teu blog amb l’ajuda d’eines, trucs i consells d’inspiració per arribar a captar l’atenció de qualsevol persona i fent-lo el més atractiu possible sense deixar de banda la qualitat del contingut. Aquest curs té una duració de 4 setmanes i el preu és de 85€. En Pinterest, trobem un tauler amb el títol Moodboard – Hello!Blogging en el qual s’inclou els pins següents:

3


En tots els pins, s’incluen els hashtags #hellocreatividad, #blog, #blogging i mostren tal i com s’indica en la capçalera, moodboards realitzats pels participants del curs Hello!Blogging. A més, hi ha el link de la pàgina web que permet l’accés ràpid i instantani a qualsevol usuari que hagi entrar en aquesta secció i estigui interessat en realitzar el curs sense necessitat de canviar de pàgina o buscar-la pel seu compte. Tot i així, més endavant veurem que Pinterest es pot aprofitar molt més servint-nos d’altres recursos per oferir més del que ja dóna.

PROPOSTA DE MILLORA DE LA PRÀCTICA DE PINTEREST Fins ara, s’han exposat el conjunt de recursos dels quals s’ha servit H!C per tal de promocionar-se en Pinterest però considerem que no són suficients ja que no aprofita la quantitat de recursos que disposa la xarxa social al complet. En aquest apartat, tractarem tots aquells aspectes que pensem que haurien d’incloure ja que farien que el benefici incrementés de forma notable tant econòmicament com popularment.

ÚS D’INFOGRAFIES Una de les coses més valorades actualment és el fet de donar informació o coneixement intangible ja que seria un fet de distinció de H!C sobre les demés. Una infografia és una representació visual del text que conté en la que intervenen narracions i interpretacions presentades d’una manera gràfica. Així doncs, pel nostre cas, seria recomanable afegir infografies que tractessin temes com exemple la inspiració o la creativitat i donessin informació molt visual i directe a l’usuari que l’està llegint per tal d’ajudar-lo o facilitar-li la feina. Una de bona seria una infografia en la que s’expliqués i es mostrés el procés per a fer alguna de les manualitats que es fan en molts dels cursos que ofereix i a continuació incorporar-hi la direcció de la pàgina web per tal de redirigir als usuaris. D’aquesta manera els visitants podrien fer un petit tast de com són els cursos i al link podrien acabar d’informar-se i apuntar-s’hi. A continuació es presenten algunes infografies que hem trobat que són molt adients a la funció o feina que intenta desenvolupar Hello!Creatividad:

4


5


Aquesta infografia mostra la manera en la que diriem que prenem o ens agrada el cafè. Com es pot veure, Pinterest a més de dir que li agrada el cafè el que fa és aportar imatges i receptes de cafè, regala informació, regala coneixement.

http://www.pinterest.com/pin/163325923957807308/

6


OFERTES O PACKS ESPECIALS Hauríem d’incloure tant en el Pinterest com en les altres xarxes socials recursos gratuïts per a que qualsevol tingues accés a aquests. Per dir-ho d’una altra manera, hauríem de regalar coneixement intangible posant a disposició de qualsevol persona cursos o capítols de diferents cursos perquè coneguessin de primera mà el que ofereixen i saber si realment estan interessats en realitzar-lo o si bé volen decantar-se per qualsevol altre.

CONCLUSIONS La infografia següent mostra de forma visual algunes dades respecte a la xarxa social que hem tractat i als avantatges que podem treure d’ella: Com es pot observar el nombre d’usuaris que en fan ús és molt elevat així que trobar un percentatge d’individus que puguin estar interessats en els cursos que s’ofereixen amb l’avantatge que aquests no són presencials sinó que es realitzen a través d’internet, és molt considerable. A més a més, el fet que tot sigui mitjançant imatges i recursos que ens porten d’un lloc a un altre fa que el temps emprat en navegar per aquesta xarxa sigui més elevat que en altres com poden ser Facebook o Twitter. També cal dir que es pot augmentar el tràfic en la pàgina web de H!C gràcies a l’opció de poder afegir links en cada pin connectant aquest amb la pàgina web o el blog en qüestió. http://www.pinterest.com/pin/557109416375078934/ Així doncs, podem arribar a la conclusió que la pràctica de Pinterest per promocionar qualsevol negoci és molt bona, ja que les persones som atretes i comprem pels ulls, és a dir, qualsevol cosa que ens atragui li prestarem molta més atenció que a una altra que no ho faci. És per això que la xarxa social Pinterest és molt beneficiosa per a les empreses, ja que a l’utilitzar imatges i presentacions molt atractives fa que els usuaris siguin seduïts a l’instant.

Per acabar, afegirem la última infografia que mostra també algunes pràctiques de Pinterest per tal de fer el repàs final i no deixar-nos res sense dir:

7


Veiem quins són els avantatges, un cop més, que podem arribar a obtenir amb l’ús de la xarxa social Pinterest per potenciar el nostre negoci. http://www.pinterest.com/pin/163325923957859625/

El següent link és d’un video en el que s’explica quines són algunes de les millors pràctiques de màrqueting a Pinterest. http://www.youtube.com/watch?v=8xBqA6EYvvw

8

AEM - Pràctica 4  
AEM - Pràctica 4  

Irene Figueroa Mimó Elena López Jiménez Carolina Masdevall Tarrés

Advertisement