Page 1


2


ESTEREOTIPS Aida Ayter Aldana Cini Irene Cortada

3


4


INTRODUCCIÓ Quina realitat volem retratar? El que volem retratar són els estereotips que podem trobar avui en dia i que els adolescents ens hem ficat entre nosaltres. Tots tenim el nostre propi estil, el nostre tipus de roba, que per nosaltres pot ser molt normal, però per a alguna altre persona potser mai es posaria aquella roba. Hi han varis factors que afecten sobre la nostre manera de vestir, com ara la música que escoltem, amb qui ens relacionem, la roba que es posa de moda, etc.

Què saben nosaltres d’aquest tema? Quines experiències tenim? Nosaltres sabem d’aquest tema bastant, ja que som adolescents. Sabem molt dels estereotips que es poden veure avui dia a la gent segons la seva roba de vestir, com són... En el món adolescent sempre es posen etiquetes. Podem trobar els “pijos”, els “canis”, “chonis” i molta més varietat d’etiquetes que ens hem posat entre nosaltres. Perquè pensem que és important donar-lo a conèixer? Aquest és in tema bastant interessant, ja que així la gent podrà veure com som en realitat els adolescents i donaríem a conèixer més profundament com els adolescents ens veiem.

5


6


ÍNDEX CANI -8CHONI -10COSPLAY -12GÒTICA -14HIPSTER -16PIJO -18RASTAFARI -20SKATER -22-

7


CANI Normalment vesteixen amb una gorra de beisbol o amb visera. Es rapen el cabell per el costat i es deixen la part de dalt en forma de cresta. Vesteixen amb roba de xandall, hortera i la majoria de cops, la marca sol ser nike. Escolten la música “reggueton” principalment. Un dels punts dèbils d’un cani són els metalls brillants, com l’or. També es sol dir que són curts d’intel·ligència, però això són rumors.

8


9


CHONI És el femení de cani. Es sol dir que totes són “curtes” d’intel·ligència, però això no és cert. Normalment porten un maquillatge molt exagerat. Porten roba de xandall bastant estret per tal d’ensenyar les seves corbes. El més comú és adidas. I per vestir-se normalment porten roba curta per ensenyar. També es caracteritzen per portar un recollit molt voluminós i a vegades porten algun complement. També es diu que parlen vulgarment, reduint les paraules. Escolten el reggueton. 10


11


COSPLAY Consisteix a recrear un personatge d'anime, manga o videojoc famós disfressant-se de ell i conservant fins al més mínim detall Fan concentracions on tots junts fan jocs de rol Una definició més àmplia del terme " cosplay " s'aplica a qualsevol ús de disfressa de jocs rols fora de l'escenari , independentment del seu context cultural . Les fonts favorites per això inclouen còmics , anime , manga i videojocs . Entre les seves variants es troben notablement : la representació de personatges antropomorfs , l'adaptació antropomorfa de personatges zoomorfs , el cross – dressing, etc.

12


13


GÒTICA La seva estètica provenen principalmente de les influències de la literatura del terror, el cinema del terror, la música “dark” i de la cultura BDSM En matèria d'estudis no ho fan o ho deixen sense acabar, són bastant tímids, encara que tenen una intel·ligència molt elevada. Són individus que vesteixen com si anessin a anar a una festa d'arlequins medievals, només que la seva vestimenta és únicament de color negre. Cabell negre o amb estil punk de colors. Maquillatge negre, vermell o lila fosc. Porten piercings, a vegades.

14


15


HIPSTER Hipster és una persona que s'emmarca en certa moda actual que afecta la seva pròpia personalitat , tendint a un amor pseudo intel·lectual per la cultura en general, principalment per música alternativa , cinema independent i gèneres àmpliament reconeguts pel seu gran atractiu artístic. Té reminiscències del passat , adorant tot el retro i vintage que ja ha estat descartat per les modes actuals i adaptant-lo a les noves tendències ( barrets , bufandes , ulleres de pasta ). La seva versatilitat és tant cultural com sexual . Un home hipster porta amb elegància des de bosses fins a peces de seda per al coll , sense per això estar defensant una postura sexual ambigua . Actualment es tracta d’una persona la qual viu per al món comercial, porten coses d’apple, utilitzen iphones, i viuen per aplicacions com instagram, tumblr o twitter, en les quals escriuen i posen imatges de cada moment de la seva vida. 16


17


PIJO Es basa en aparentar ser el que no ets. Superficial. Estan molt interessats en l’estètica i en la imatge, ja bé sigui pròpia, la marca de la roba, de cotxe, etc. Es deixen portar per el grup musical que està de moda. Sempre vesteixen de “marca”, és a dir, amb roba de gamma alta, cara. I no tan sols es la roba, sino tot el que tenen. Intenten ser sempre el centre d’atenció i ser els millors en tot, són prepotents.

18


19


RASTAFARI Porten rastes en el cabell i a vegades se les decoren amb anells o objectes. Un rumor és que les rastes són molt poc higièniques, però en veritat s’han de tenir molt ben cuidades i se les renten sovint. Escolten la música reggae Se sol dir que fumen “porros” i altres coses per drogar-se però no tots ho fan. Un exemple es en Bob Marley.

20


21


SKATER Deriva dels pijos. Quan un pijo vol fer-se el guai i aparentar, neix un skater. Però hi ha els veritables skaters, que es dediquen a aprendre a usar el seu skate per al que està fabricat. Vesteixen amb roba de marca, sobretot ho podem veure per les sabates. Cada skater es diferent en la forma de vestir, l’exemple més comú es el que es vesteix amb roba una o dues talles més grans, amb els pantalons caiguts i dessuadores de marca una o dues talles més grans també. Escolten rap, cançons que descriuen com es senten envers la societat i ells mateixos.

22


23


24

Estereotips  
Estereotips  
Advertisement