Page 1

Tuukka Koirikivi 127

Milutin Krivokapic 131

Sippo Kähmi 133

Markus Mutta 135

Tuomas Roito 138

Iida Ylönen (sit.) 148


30-vuotias yhden lapsen isä, puutarhuri ja monivuotinen kaupungin pätkätyöntekijä, Hyvinkää milutinkrivokapic.blogspot.com 19-vuotias siviilipalvelusmies, Mäntsälä tuukka_koirikivi@hotmail.com tuukkak.blogspot.com NUORISO EI OLE KUSTANNUS VAAN SIJOITUS TULEVAISUUTEEN! Valtion tulisi taata opiskelijoille niin suuri opintoraha, että se mahdollistaisi täysipäiväisen opiskelun ilman lainanottoa. NUORILLE TYÖLLISYYSTAKUU. Nuoria vaivaavat työmarkkinoilla pätkätyöläisyys ja työttömyys. Valtion ja kuntien on osallistuttava nuorten työllistämiseen. RAUHAA EI RAKENNETA VALMISTAUTUMALLA SOTAAN! Vuodelle 2011 valtio on budjetoinut lähes miljardi euroa armeijan ylläpitoon. Puolustusbudjettia on laskettava siis selvästi ja ohjata siitä tulleita varoja sosiaalisten palvelujen ja valtion tukien kasvattamiseen vähäosaisille. Ei Natoon. Myöskin Afganistanissa taistelevat suomalaiset sotilaat on vedettävä välittömästi pois. Suomen täytyy turvallisuuspolitiikassaan pyrkiä ratkaisemaan konflikteja rauhanomaisesti eri maailmanlaajuisten järjestöjen kuten YK:n kautta. Yleisestä asevelvollisuudesta on luovuttava. Tämä toisi valtiolle säästöjä ja poistaisi epätasa-arvon siviilipalveluksen ja asepalveluksen välillä. Samalla päästäisiin myös totaalikieltäytyjien vankeustuomioista jotka ovat vastoin kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia.

TOIMIVAN TERVEYDENHOIDON PUOLESTA, JULKISTEN PALVELUIDEN ALASAJOA VASTAAN. Useimmat yhteiskunnan kipupisteistä ovat loppujen lopuksi sosiaalisen tasa-arvon puutetta. Toiset saavat hoitoa, toiset eivät. Toiset voivat syödä hyvin, toiset eivät. Toiset... Marx sanoi: yhteiskunnan tulisi olla vailla luokkajakoa. Siis taistoon luokattoman hyvän yhteiskunnan puolesta!


28-vuotias muusikko ja työsuhdeasiantuntija, Vantaa m.mutta@hatetrend.com

25-vuotias postityöntekijä, luottamusmies, ammattiosaston nuorisovastaava, Sipoo teenik@kolumbus.fi www.spkahmi.fi

JOS TYÖ AHDISTAA, VIKA EI OLE SINUSSA! Meiltä vaaditaan koko ajan enemmän, mutta saamme vähemmän. Kyykyttäminen saa riittää, nyt tarvitaan radikaali muutos! Tämä ihmistä ja luontoa alistava systeemi on hylättävä kokonaan. Kasvottoman markkinatalouden oravanpyörän tilalle on saatava järjestelmä, joka lähtee ihmisten tarpeista. Toisenlainen maailma ei ole ainoastaan mahdollinen – se on välttämätön!

Nykyinen hallitus katsoo oikeudekseen rangaista pienituloisia ja sitten paapoa rikkaita. Tämä ei käy enää! Korruptioeliitille tulee nyt antaa potkut aivan yhtä kylmästi kuin mitä hekin ovat valmiita työntekijöitä irtisanomaan sekä leipäjonoihin duunarit ajamaan. MINÄ EN AIO IKINÄ LUOVUTTAA ENKÄ SYÖDÄ SANOJANI! Julkiset palvelut Ei kilpailutuksille! Terveydenhuolto kuuluu jokaiselle Suomessa asuvalle! Rata- ja bussiliikenneverkostot kuntoon ja hinnat alas! Ammattiyhdistysliike yhteiskunnallisena vaikuttajana AY-liike ratkaisevassa asemassa työttömyyden nujertamisessa, talouskasvussa sekä eläkekysymyksessä! Kulttuuri Kulttuurituet heille, jotka sen tarvitsevat! Tarjotaan koko kansalle kulttuuria eikä vain eliitille!

Kansanedustajien palkanalennus Vähintään 25 % palkanalennus. Vähintään neljä vuotta palkat jäissä. Tulevaisuudessa palkkoja korotetaan vain SAK:n alajärjestöjen edustamien palkansaajien yleiskorotustasojen mukaisesti. Kansanedustajien virka muutetaan työsuhteeksi jossa samat velvoitteet kuin jokaisella työntekijällä. Valitkaa minut kansanedustajaksi jos haluatte, että oikeudenmukaisuus ja demokratia palautetaan tähän maahan.


26-vuotias lähihoitajaopiskelija, Vantaa tuomaa.vuodatus.net sir.tuomaa@hotmail.com

26-vuotias siivooja/ sekavuokratyöntekijä/opiskelija, Hyvinkää iida.ylonen@netti.fi iidaylonen.blogspot.com

SAMA PALKKA SAMASTA TYÖSTÄ! LOPPU HYVINVOINTIJÄRJESTELMÄN ALASAJOLLE! Tavoitteena itsenäinen, tasa-arvoinen ja kansanvaltainen Suomi. Minun Suomessani porvari ei duunarin kustannuksella juhli eikä rasismi kuki. Hyvinvointi, ihmisoikeudet, sekä ekologiset ja eettiset seikat menevät bisneksen ja voittojen maksimoinnin edelle!

TULONJAKOA ON MUUTETTAVA TYÖSTÄ ON SAATAVA PALKKA, JOLLA ELÄÄ Töitä ja tuloja on jaettava uudelleen lyhentämällä työaikaa ansiotasoa alentamatta. Etenkin naisvaltaisten alojen matalia palkkoja on nostettava. Perusteeton pätkätöiden ja vuokratyön teettäminen sekä alihankintojen ketjuttaminen on kiellettävä lailla. Samasta työstä on maksettava sama palkka samassa maassa.


Suomen kommunistinen puolue www.skp.fi

Kommunistinen nuorisoliitto www.komnl.fi

SKP Uusimaa nuoret 2011  

Sippo Kähmi 133 Milutin Krivokapic 131 Tuukka Koirikivi 127