Page 1

2016.08.26-2016.08.28.

Borutca

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL Programfüzet

Fényfőtér GastroArt Elevenkert Gyereksziget Dumtsa Korzó Kacsaúsztatás Tematikus séták Házak és házigazdák


KÖSZÖNTŐ HÁZAK, UDVAROK, HÁZIGAZDÁK GASTROART KACSAÚSZTATÁS TEMATIKUS SÉTÁK DUMTSA KORZÓ BORUTCA KIÁLLÍTÓK BORSZÍNPAD, PÓDIUMSZÍNPAD FŐ TÉRI PROGRAMOK KECSKÉS EGYÜTTES FELNŐTTMEGŐRZŐ MONDVACSINÁLT UTCA ART CAPITAL, KIÁLLÍTÁSOK PEST MEGYEI KÖNYVTÁR ELEVENKERT PÉNTEKI PROGRAMOK SZOMBATI PROGRAMOK VASÁRNAPI PROGRAMOK

1. oldal 2. oldal 8. oldal 9. oldal 10. oldal 12. oldal 14. oldal 16. oldal 19. oldal 20. oldal 20. oldal 21. oldal 22. oldal 24. oldal 25. oldal 27. oldal 29. oldal 32. oldal

TÖBB NAPOS PROGRAMOK

34. oldal

Impresszum Felelős kiadó: Szentendre és Térsége TDM NKft. Fényképek: Paraszkay György, Esteban Sanchez Összeállította: Kiss Zsuzsa Grafika, layout: HD Nyomda:Pharmapress


1. oldal

Köszöntő Kedves Olvasó! Az, hogy a nyarat a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivállal zárjuk, lassan már evidencia. Az, hogy Szentendrén mindig történik valami, szintén széles körben ismert.

Az, hogy Szentendre a művészetek fővárosa címre törekszik, és most nyílik az Art Capital programsorozat, talán újdonság, de a fentiek tükrében nem meglepő. De hogy meglepetés is legyen az Éjjel-Nappal és a Borfesztivál programjaiban, megnyitjuk a házak udvarait, és programokkal-kóstolókkal várjuk a betérőket. A Város Vendégházában (Fő tér 12.) például a Szentendre Barátai Egyesület várja az érdeklődőket Szentendre ízeivel, hogy csak egyet említsek. Az éttermekben pedig GastroArt címszó alatt lehet a művészek és vendéglősök remek összefogását ünneplő ételeket kipróbálni. A programokat illetően pedig idén is színes és változatos kínálattal várunk MINDENKIT! Jöjjenek, gyertek, én biztosan ott leszek! Verseghi-Nagy Miklós polgármester

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Az, hogy Szentendre a művészek és művészetek városa, nem is kérdés.


Házak, udvarok, házigazdák Az idei évben közel 20 új helyszínen – házakban, udvarokban, kertekben – várja az érdeklődőket számos, a városi közéletben aktív szentendrei civil. Ők azon kívül, hogy házigazdái az eseményeknek, személyesen fogadják vendégeiket, konferálják fel programjaikat, kínálják étellelitallal a hozzájuk betérőket. Legyen Ön is a vendégük!

Augusztus 26. péntek, 17:00 Palmetta Design Galéria, Bogdányi u. 14. „CSIZMA AZ ASZTALON” MŰVÉSZEK ÉS LÁBBELIK Házigazda: Regős Anna és Regős István Művészeket kértünk meg arra, hogy egy-egy kedvenc lábbelijüket kölcsönözzék a kiállításhoz a hozzájuk fűződő történettel együtt. Bevezetőt mond: dr. Szalay András DLA, építész.

Augusztus 26. péntek, 17:30 Japánkert, Dunakorzó/Czóbel park KERTBEMUTATÓ ÉS ELŐADÁS A JAPÁNKERT KULTÚRÁRÓL Házigazda: Dani Zoltán, a Japánkert Magyarország Egyesület elnöke Augusztus 26. péntek, 18:00 Péter-Pál Galéria, Péter-Pál u. 1. A METROPOLITAN SZENTENDRÉN Házigazda: Pauli Anna Két évtizede már, hogy a Péter-Pál Galéria meghívja a Budapesti Metropolitan Egyetemen végzős textileseket, hogy állítsák ki diplomamunkájukat Szentendrén, hogy a nagyközönség is találkozhasson az ifjú alkotók műveivel.

Augusztus 26. péntek, 18:00 Szakrális szövőműhely, Szerb u. 2/A. NYITOTT SZÖVŐSZÉKEK – MŰHELYLÁTOGATÁS Házigazda: Bicskei Brigitta Szőttesek színjátéka a négy különböző szövőszéken. Betérő a fonalak szálai közé. Régi mesterség modern köntösben – kelmék érintése, takácsminták és szimbólumok. Elidőzés a műhely hangulatában egy kis megvendégeléssel.

Augusztus 26. péntek, 19:00 Kacsakő Bisztró, belvárosi Duna-part BORIVÁN NAGYZENEKAR KONCERT Házigazda: Kacsakő Team Magyar Bori, Tabejra Iván és Keönch László szárnyaló világzenei produkciója.


Az este’r partners belsőépítészeti bemutatóterem és az Apáti Galéria szervezésében dadaista irodalmi est a villa titkos kertjében, a csillagok alatt: Danyi Harmsz orosz író műveiből. A szövegeket felolvassák a Közmunka Színház előadói: Szabó Vera és Rácz Attila. Az előadások között megtekinthető Apáti Abkarovics Béla festőművész kiállítása.

Augusztus 26. péntek, 20:00-24:00 Városi Vendégház, Fő tér 12. ÉTELFESTÉK – performansz Házigazda: Balogh Zsuzsa és Musza Györgyi Kíváncsi Ön is, hogy milyen, amikor a szekszárdi cabernet sauvignon nem a fehér ingre csöppen rá, vagy hogy miként fest a somlói furmint merített papíron? Ha igen, akkor ki ne hagyja a Lakástárlat Alapítvány által felkért szentendrei kortárs festőművészek által tartott performanszt, amely keretében elkészítik kóstolóval egybekötött nyáresti bor-víziójukat. A művészek folyamatosan érkeznek. Belépő: 3 000 Ft. Az ellátást a LucaBistro és a Somlio Családi Birtok biztosítja.

Augusztus 26. péntek, 20:00 Art6 Szalon, Alkotmány u. 3. ART6 VIRÁGVARÁZS – GUBÓPROJEKT Házigazda: Somody Bea, Bagdi Kata Verebélyi Dia, Papp Ildikó installációinak kiállítása az Art6 belső udvarán. Térben lógó óriás gubók, melyek különböző színekben világítják meg a bennük lévő, kapcsolat témájú mini műalkotásokat.

Augusztus 26. péntek, 21:00–23:00 Dumtsa Jenő u. 9. udvara EGY FALAT SZENTENDRE Házigazda: Pelle Csilla „A gasztronómia egyik legizgalmasabb része kultúránknak. Mivel etetni szeretek a

3. oldal

legjobban, ezért kiválóan főző szentendrei ismerőseimet, barátaimat kértem meg arra, hogy készítsenek finom sós falatokat, és varázsolják el a többi szentendreit főzőtudományukkal, melyeket közösen fogyaszthatunk el a lampionokkal hangulatossá varázsolt belső udvarban. Természetesen ismét lesznek egri borok, és hozom a legkedvesebb zenéimet is.” Belépő: 2000 Ft. A program regisztrációhoz kötött, melyet a pellecsilla@csokibolt.hu e-mail címen augusztus 23-ig lehet megtenni.

Augusztus 26. péntek, 21:00 Art6 Szalon, Alkotmány u. 3. ART6 VIRÁGVARÁZS – HOMOKANIMÁCIÓ Házigazda: Somody Bea, Bagdi Kata Homokanimációs előadás, Végh Lajos és Városi Gabriella bemutatója (Digital Sand Formáció). A művészpár Európa nagyvárosaiban már bemutatta csodálatos pillanatképeit, és ezen az estén minket is elvarázsolnak.

Augusztus 27. szombat, 10:00 Japánkert, Dunakorzó/Czóbel park JAPÁNKERT WORKSHOP Házigazda: Dani Zoltán, a Japánkert Magyarország Egyesület elnöke A bemutató után az érdeklődők részt vehetnek a szárazkert építésében.

Augusztus 27. szombat, 11:00-16:00 Kacsakő Bisztró, belvárosi Duna-part SZÍNES KÖVEK, KREATÍV ALKOTÁS KYRUVAL Házigazda: Kacsakő Team

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Augusztus 26. péntek, 19:00, 20:00, 21:00 Apáti Galéria, Kertész u. 10. A VALÓSÁG ABSZURDITÁSÁNAK FELISMERÉSE Házigazda: Radnóczy Eszter


4. oldal

Augusztus 27. szombat, 11:00-12:30 Tourinform udvar, Dumtsa Jenő u. 22. HELLÓ, FELSÉG! KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS Házigazda: Nyulas Ágnes, Moravcsik László (Cerkabella Könyvkiadó) Kertész Erzsi, Metzing Eszter: A Göröngyös Úti Iskola – Helló, felség! című könyv bemutatója. Felolvas Kertész Erzsi, a sorozat írója, és kézműves foglalkozást tart Metzing Eszter, a könyv illusztrátora. Koronaszépség-verseny. Tea, habos kakaó, sütemény. Fotózkodás koronával. Meglepetésprogram.

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Augusztus 27. szombat, 14:00-20:00 Offline Center, Ady Endre út 6/B. EXTRÉM OFFLINE Házigazda: Halász Attila Fergeteges extrémsport-bemutató mindazoknak, akik szeretnétek jó közösségben lenni, izgalmas helyzeteket látni vagy felpörgetni az „otthon unatkozós” nyári mindennapjaikat. Közreműködők: Szilágyi Levente, országos triálbajnok, és a Jamnastyx – Basketball & Soccer freestyle.

Augusztus 27. szombat, 14:00 és 15:30 Patak színpad az Apor hídnál, Bükkös-patak AZ IttéSMOST TÁRSULAT INTERAKTÍV IMPROVIZÁCIÓS SZÍNHÁZA Házigazda: Galambos Péter (Galamb)

Improvizációs színház a nézők bevonásával. Rövid, lendületes, néha a nézők ötletei alapján épülő jeleneteket láthatnak az érdeklődők, melyek hol derűsen, hol keserédesen reflektálnak az életünkre.

Augusztus 27. szombat, 15:00 Szerb u. 2/A. NYITOTT SZÖVŐSZÉKEK: SZAKRÁLIS SZÖVŐMŰHELY LÁTOGATÁS Házigazda: Bicskei Brigitta Szőttesek színjátéka a négy különböző szövőszéken. Betérő a fonalak szálai közé. Régi mesterség modern köntösben: kelmék érintése, takácsminták és szimbólumok. Elidőzés a műhely hangulatában egy kis megvendégeléssel.

Augusztus 27. szombat, 16:00-17:00 Tourinform udvar, Dumtsa Jenő u. 22. PARTI MEDVE, KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ Házigazda: Nyulas Ágnes, Moravcsik László (Cerkabella Könyvkiadó) A Parti Medve – mai szerzők állatos antológiája című könyv bemutatója és a kötet illusztrációiból nyíló kiállítás. Kötetlen beszélgetés az írókkal, illusztrátorokkal. Kávé, tea, habos kakaó, sütemény. Fotózkodás a Parti Medvével. Meglepetésprogram.

Augusztus 27. szombat, 16:00 Art6 Szalon, Alkotmány u. 3. ART6 VIRÁGVARÁZS – DIVATBEMUTATÓ Házigazda: Somody Bea, Bagdi Kata Az Art6 Szalon őszi-téli kollekciójának bemutatója. Mottó: Virágvarázs – Bekő Ditke virágainak inspirációja alapján. Majd „Mi van a ruha alatt?” – Brilló fehérneműk bemutató.

Augusztus 27. szombat, 17:00-18:00 Ulcisia Ifjúsági Klub, Bogdányi út 13. (a Dunakorzó felől) FEHÉR TEÁTÓL A FEKETE TEÁIG Házigazda: Pintér Márton (a teákról a Levél Teaház gondoskodik) Előadás a kínai teák előállításáról, a tradicionális teaszertartás eszközeiről és az elkészítési módokról, valamint a tea eredetéről. Tradicionális teaszertartástól a modern kínai teakutúráig. Meghívott előadó: Tardy Tamás élelmiszermérnök.


5. oldal

A beszámolóban vietnami utunk során szerzett saját élményeinket osztjuk meg a hallgatókkal. (Vietnam egyik legszebb városa, Hoi An Szentendre testvérvárosa). A fotókon és videókon keresztül megismerkedhetünk ezzel a nagyon szép, természeti kincsekben gazdag országgal, Vietnam történelmével.

Augusztus 27. szombat, 19:00 Kacsakő Bisztró, belvárosi Duna-part AKT NAGYZENEKAR KONCERT Házigazda: Kacsakő Team

Világhírű nagy mesterek kisgrafikái a XVI. századtól napjainkig (Goya, Klee, Dali, Matisse, Korniss, Vajda stb). A vendégeknek örömmel elmagyarázom, hogy mi a grafika mint műfaj, hogyan készül a rézkarc, a litográfia vagy a szitanyomat. Mi a jelentősége és szerepe a grafikai sokszorosításnak, Rembrandtól Barcsay-ig? Valamint ismertetem, hogy miért érdemes gyűjteni grafikát nagy mesterektől. Milyen értéket képviselnek és miért?

Palóc Eszter és zenésztársai ezen az estén a sanzonok és kuplék világát elevenítik meg számunkra.

Augusztus 27. szombat, 19:00, 21:00 Mana Ékszerstúdió, Bogdányi u. 40. MANA-HANG Házigazda: Jermakov Katalin MANA-HANG-UTAZÁS Szilágyi Sándor csendkováccsal és különleges HANDPAN hangszerével.

Augusztus 27. szombat, 17:00-21:00 Városi Vendégház, Fő tér 12. KÓSTOLJON BELE SZENTENDRÉBE! Házigazda: Benes Edvárd, a Szentendre Barátai Egyesület elnöke Egy pohár Kőhegybor, mediterrán ízek, gyertyafény, kényelmes fotelek, élő háttérzene, na és jó barátok. Ez vár mindazokra, akik szombat és vasárnap délután betérnek a Szentendre Barátai Egyesület nyitott vendégségébe, ahol az újraéledt szentendrei szőlővidék friss borain kívül ízelítőt kaphatunk a XIX. század helyi szerb és dalmát finomságaiból is.

Augusztus 27. szombat, 17:30-19:30 Városháza, Városház tér 3. VIETNAM, A FELSZÁLLÓ SÁRKÁNY FÖLDJE (ÚTIBESZÁMOLÓ) Házigazda: dr. Kamuti Ilona és dr. Kovács Zoltán

Augusztus 27. szombat, 19:30 Ferenczy Károly műteremházának kertje, Alkotmány u. 1. ST. MARTIN KONCERT Házigazda: Kanyó Erika St. Martin klub koncert a Fő tértől pár lépésnyire, az egykori műteremház ódon hangulatú kertjében, a Ferenczyt megihlető háztetők és a Duna látványával, vala-

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Augusztus 27. szombat, 17:00 Bercsényi u. 4. KONTEXTUSOK, KISGRAFIKÁK NAGY MŰVÉSZEKTŐL Házigazda: Erdész László


6. oldal

mint egy pohár Heimann borral. Meghívók és regisztráció korlátozott számban az alábbi e-mailen igényelhetők: caferodin@yahoo.com. Telefonon való bejelentkezés szükséges: +3630/280-1413.

Augusztus 27. szombat, 21:15 Városi Vendégház, Fő tér 12. ÉTELFESTÉK - árverés Házigazda: a Lakástárlat Alapítvány tagjai

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Az előző esti ÉTELFESTÉK performanszon készült bor-víziókat árverésre bocsájtjuk. Az árverést megelőzően tárlatvezetés, magyarázkodás, sztorik, élőzene, minden más. A lényeg: Szentendrét mindenkinek! A falakon a Lakástárlat Alapítvány évi rendes Nyitott tárlata, kortárs képzőművészeink legfrissebb munkái láthatók. További információ a lakastalat.hu oldalon érhető el.

Augusztus 28. vasárnap, 11:00 ART6 Szalon, Alkotmány u. 3. ART6 VIRÁGVARÁZS – GYEREKPROGRAM Házigazda: Somody Bea, Bagdi Kata Papír- és textilvirágok készítése.

Augusztus 28. vasárnap, 15:00 Szerb u. 2/A. NYITOTT SZÖVŐSZÉKEK – SZAKRÁLIS SZÖVŐMŰHELY LÁTOGATÁS Házigazda: Bicskei Brigitta Szőttesek színjátéka négy különböző szövőszéken. Betérő a fonalak szálai közé. Elidőzés a műhely hangulatában egy kis megvendégeléssel.

Augusztus 28. vasárnap, 15:00 és 16:30 Patak színpad az Apor hídnál, a Bükkös-pataknál AZ IttéSMOST TÁRSULAT INTERAKTÍV IMPROVIZÁCIÓS SZÍNHÁZA Házigazda: Galambos Péter (Galamb) Improvizációs színház a nézők bevonásával. Rövid, lendületes, néha a nézők ötletei alapján épülő jeleneteket láthatnak az érdeklődők.

Augusztus 28. vasárnap, 16:00-17:00 Tourinform udvar, Dumtsa Jenő u. 22. HANGA ÉS VÁRKONY SZENTENDRÉN NYOMOZ Házigazda: Nyulas Ágnes, Moravcsik László (Cerkabella Könyvkiadó) Augusztus 28. vasárnap, 11:00-16:00 Kacsakő Bisztró, belvárosi Duna-part SZÍNES KÖVEK, KREATÍV ALKOTÁS KYRUVAL Házigazda: Kacsakő Team Augusztus 28. vasárnap, 11:00 Japánkert, Dunakorzó/Czóbel park JAPÁN KARDVÍVÁS, SZAMURÁJ KARDVÍVÁS BEMUTATÓ Házigazda: Dani Zoltán, a Japánkert Magyarország Egyesület elnöke

A Hanga és Várkony című kamaszregény-sorozat bemutatója. Beszélgetés Mészöly Ágnes íróval. Kézműves foglalkozás Jósa Tamással, a sorozat illusztrátorával. Kávé, tea, kakaó, sütemény. Meglepetésprogram.

Augusztus 28. vasárnap, 16:00 Városháza, Városház tér 3. AZ ÉDEN KERTJE ÉS A MAGYARSÁG VIRÁGAI Házigazda: Kósa Klára Kérdések és válaszok a magyar nép művészetében évszázadok óta felbukkanó jelképekkel, szimbólumokkal teli virágok eredetéről.


Augusztus 28. vasárnap, 17:00-21:00 Városi Vendégház, Fő tér 12. KÓSTOLJON BELE SZENTENDRÉBE! Házigazda: Benes Edvárd, a Szentendre Barátai Egyesület elnöke Egy pohár Kőhegybor, mediterrán ízek, gyertyafény, kényelmes fotelek, élő háttérzene, na és jó barátok. Ez vár mindazokra, akik szombat és vasárnap délután betérnek a Szentendre Barátai Egyesület nyitott vendégségébe, ahol az újraéledt szentendrei szőlővidék friss borain kívül ízelítőt kaphatunk a XIX. század helyi szerb és dalmát finomságaiból is.

Augusztus 28. vasárnap, 19:00 Kacsakő Bisztró, belvárosi Duna-part A HELY SZELLEME KONCERT ÉS PERFORMANCE Házigazda: Kacsakő Team Szentendrei zenészek és képzőművészek közös utazása a művészet világába.

Augusztus 28. vasárnap, 19:30 Szántó Emlék- és Imaház, Alkotmány u. 3. IZRAEL JELENLÉTE Házigazda: Vajda János Az életerő és a megújulás irodalmi és zenei kifejezése. Irodalmi szövegek felolvasása, szentendrei és környékbeli zenészek reflexiói, moderált beszélgetés. Rendezvénytámogatás: „Szomszédjaink voltak” – helytörténeti könyv ajándékkal 1 500 Ft.


8. oldal

GastroArt

Maharaja Étterem Duna korzó 7/A. KELET VARÁZSA

Adria Kávézó Kossuth Lajos u. 4 ABLAK - RÁCSOS PITE VAJDA LAJOS RAJZA ALAPJÁN

avagy a Maharadzsák édeni eledele: mesés Kheer-improvizáció mandulával, kesudióval és egyéb földi jóval színezve, selymes rózsaszirom sziruppal megfestve Alkotópáros: Rácz Zita selyemfestőművész és Jham Kulvinder Singh séf

Tejgrízes pite erdeigyümölcs-sziruppal Alkotópáros: Nagy Barbara képzőművész és Attila az Adria Kávézóból

Mjam Karibi Étterem Városház tér 2. KÉK CURACAO

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Dalmát Szamár Bisztró Bartók Béla u. 8. A LÉT ELVISELHETETLEN CSOKISSÁGA Csokoládétorta Alkotópáros: Verebélyi Dia képzőművész és Kántor Enikő séf

Dorothea Bistro Café Fő tér 15., a Jankó János utca felől URIMÓDI BATIKOLT SAJTTORTA

Desszert fagylalttal, kék likőrrel és gyümölcsökkel Alkotópáros: Lehoczky Krisztina képzőművész és Oscar Heyliger séf

Művész Étterem Dumtsa Jenő utca 7. ARANYMETSZÉS Diós, csigaformájú kelt tészta vaníliasodóval Alkotópáros: Bihon Győző festőművész és Pálos Beáta séf

Gluténmentes sajttorta Alkotópáros: Ur Eleonóra batikművész és Ryan Hoyt, a Dorothea Bistro Café tulajdonosa

Promenád Vendéglő Duna-korzó, Futó u. 4. KŐFARAGÓ KOCKA

Kedves Kávézó és Étterem Fő tér 13. TONKABABOS HANGYAMISU

Mákkocka, piros gyümölccsel Alkotópáros: Pistyur Imre szobrász és Buchberger Edit, a Promenade Vendéglő tulajdonosa

Tiramisu tonkababbal, csokoládéöntettel Farkas Zsófia Óriáshangya műve alapján Alkotópáros: Farkas Zsófia szobrászművész és Ludányi József, a Kedves Kávézó és Étterem tulajdonosa

Lola Cukrászda Dumtsa Jenő u. 5. GYÖNYÖRÖK KELYHE Csokoládés kehely fűszerezett szederrel és arany pralinéval Alkotópáros: Regős István képzőművész és Által Gábor mestercukrász

A GastroArt keretében megvalósuló artisztikus desszerteket szentendrei művészek és éttermek, kávézók, cukrászdák jeles képviselőinek párosai készítik el, kimondottan erre a hétvégére!


9. oldal

Gumikacsa-verseny a Bükkös-patakon Augusztus 27. szombat, 17:00 Bükkös-patak (Kanonok utcai hídtól az Apor hídig) www.facebook.com/rotary.club.szentendre

A kacsák mindegyike számozott, és a szokásos tombolarendszer szerint lehet rájuk fogadni. A tombolajegyekért cserébe támogatói adományt kérünk. A befolyt pénzből a klub a Bárczi Gusztáv Iskola sporteszköz- és informatikai fejlesztését támogatja. A futamnyertes, elsőnek beérkező 15 kacsa fogadói tárgynyereményeket kapnak. Az első és a második díj egy-egy értékes kerékpár. A további értékes nyeremények listáját a klub facebook oldalán lehet megtekinteni. A nyeremények összértéke megközelíti a 350 000 Ft-ot.

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

A Rotary Club Szentendre immáron hatodik alkalommal rendezi meg a gumikacsák versenyét, ahol 1000 hagyományos fürdőszobai gyermekjáték gumikacsa versenyez a helyezésekért. A kacsákat kizárólag a patak sodrása hajtja előre, a versenytáv 250 méter, amit kb. 12 perc alatt tesznek meg. A közönség a patak két oldalán, a sétányon követheti a versenyzőket, és szurkolhat nekik.


10. oldal

Szeresd Szentendrét tematikus séták

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Nyárvégi barangolásra várunk Szentendrén. A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva városi fesztiválon idén is gazdag programokkal várja az érdeklődőket a Szeresd Szentendrét civil egyesület. Szeretett városunk ódon falai között kalauzolnak végig minden kedves érdeklődőt, megmutatják kedvenc helyeiket, bepillantást adnak a városi titkokba. Összesen öt különböző séta közül válogathatnak mindazok, akik augusztus 26-27-28-án valóban emlékezetes sétára vágynak.

Augusztus 26. péntek, 22:00 A HAGYOMÁNY AZ HAGYOMÁNY - DENEVÉRSÉTA VIII. - ijesztgetéssel, lampionokkal Sétavezető: B. Szabó Vera építész, belsőépítész. Gyere, ha mersz! Zseblámpa, házi készítésű lámpás, gyertya kötelező! Találkozzunk az Apor hídon! Belépő ára: 1 000 Ft.

Augusztus 27. szombat, 15:00 PINCESÉTA SPECIÁL VIII. - MÉLYBŐL A MAGASBA Titkos pincék, rejtélyes tornyok Találkozzunk az Apor hídon! Belépő ára: 1 500 Ft.. Regisztrációhoz kötött, maximum 50 fő

Augusztus 27. szombat, 19:00 A NAGY ÁTKELÉS: KISHAJÓSÉTA A SZENTENDREI-SZIGETRE Sétavezető: Vadász Bence építész, költő. Vörösbor, trüffel, szentendrei sziluett a naplementében. Kockás plédet hozzatok! Találkozzunk a Pásztor Rév kishajó kikötőjében, a belvárosnál! Belépő ára: 3 500 Ft, mely tartalmazza a hajókázást, trüffelt, bort. Regisztrációhoz kötött, maximum 30 fő

Augusztus 28. vasárnap, 15:00 KÓSTOLOM! SZENTENDREI BORÁSZOK, SZENTENDREI KERTEKBEN Olyan borászokkal beszélgetünk nagyon szép szentendrei magánkertekben, akik a gyönyörű Szentendrén élnek, a nyári-őszi hónapokat pedig egy másik gyönyörű helyen töltik borászkodással. Borok, sztorik, nehézségek, örömök, jó borok. Kezce-Hady Kézműves Pincészet , Aszófő és Somlió Családi birtok, Somló-hegy. Találkozzunk az Apor hídon! Belépő ára: 3 000 Ft, mely tartalmazza a kóstolást is. Regisztrációhoz kötött: maximum 40 fő


Augusztus 28. vasárnap, 17:00 RAB RÁBY NYOMÁBAN - KINCSKERESŐ TÚRA Sétavezető: Okrutay Miklós műemlékvédelmi szakmérnök, építész, szakíró. Kalandos kincskeresés felnőtteknek. Az igazság bajnoka vagy szerencselovag? Találkozzunk az Apor hídon! Belépő ára: 1 500 Ft. Regisztrációhoz kötött, maximum 30 fő

A Szeresd Szentendrét Egyesület több mint 50 sétát szervezett az elmúlt években. A Szeresd Szentendrét Séták kalauzai lokálpatrióta, magával ragadó szentendrei egyéniségek: művészettörténészek, építészek, művészek, helytörténészek. Az ő helyismeretük, szaktudásuk, különböző stílusuk és hátterük teszi megismételhetetlenné a sétákat. Személyes érintettségük a garancia arra, hogy a résztvevők is érintettek lesznek ezútán. A siker titka a sétavezető és a résztvevők látásmódjának különbözőségében rejlik. Tudásuk és viszonyulásuk a városhoz sokkal mélyebb és gazdagabb, mint a sétálóké, és mikor ezt megosztják – akármilyen apró részlet kapcsán – akkor felvillan egy más nézőpont: új színeket és fényeket nyer egy akár százszor látott részlet is.

Regisztráció a www.szeresdszentendret.hu oldalon.


Dumtsa Korzó A Dumtsa Korzó Kulturális és Kulináris Fesztivál családi és gyerekprogramokkal, utcatárlattal, színes zenei produkciók új és jól ismert előadóival, na és természetesen gasztronómiai finomságokkal várja a látogatókat a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál ideje alatt is.


• KÉPZŐ-, IPARMŰVÉSZETI ÉS KÉZMŰVES VÁSÁR • LÁTVÁNYSZOBRÁSZAT PISTYUR IMRE MUNKÁCSY-DÍJAS SZOBRÁSZMŰVÉSSZEL • RÁCZ ZITA SELYEMFESTŐ KIÁLLÍTÁSA • SIKLÓSI KRISZTINA KÉZISZÖVŐ UTCATÁRLATA

ZENEI PROGRAMOK 17:00-18:00 BRÓDERS DUÓ – slágerek és kevésbé ismert dalok punkosrockos feldolgozásai 18:00-20:00 DESCARADURA – flamenco, rumba, dél-amerikai latin zene, egyedi felfogásban 20:50-21:10 TŰZZSONGLŐR előadás – Drávai Zója kápráztatja el a közönséget felejthetetlen tűztáncával 20:00-22:00 TERRA PROFONDA – a formáció egyedi hangú énekese és sokoldalú zenésztársai előadásában kétfelvonásos kocsmazeneszínházi est 22:00-24:00 ORBÁN BORI DUÓ – francia és magyar sanzonok, kuplék a standard és latin jazz rajongóinak

Augusztus 26. péntek GYEREKPROGRAMOK 13:00-21:00 JÁTSZÓSAROK a legkisebbeknek 13:00-20:00 MAGICBOX játékos logikai foglalkozások 3-90 éveseknek 13:00-20:00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS, lámpás készítése 14:00-19:00 CSALÁDI ÓRIÁS FESTMÉNY készítése ecset nélkül 15:00-16:00 ÓRIÁSBUBORÉK-EREGETÉS ZENEI PROGRAMOK 17:00-19:00 MC GUACHO – temperamentumos szólókoncert, táncra perdítős latin ritmusokkal 19:00-21:00 UNKNOW DUÓ – pop, jazz, blues, latin dallamok, varázslatos női hang, virtuóz gitárjáték 21:00-23:00 DINAMIT DUDES – a majdnem akusztikus rockabillypunk-country duó, akik jókedvre és táncra hangolják a közönséget Augusztus 27. szombat GYEREKPROGRAMOK 13:00-21:00 MAGICBOX játékos logikai foglalkozások 3-90 éveseknek 13:00-20:00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS, lámpás készítése

Augusztus 28. vasárnap GYEREKPROGRAMOK 10:00-21:00 MAGICBOX játékos logikai foglalkozások 3-90 éveseknek 10:00-20:00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS, lámpás készítése 10:00-21:00 JÁTSZÓSAROK a legkisebbeknek 14:00-16:00 ASZFALTRAJZVERSENY ZENEI PROGRAMOK 17:00-18:00 BRÓDERS DUÓ – ezen a délutánon is élvezhetjük az utcazene-feelinget a fiatal testvérpár koncertjén 18:00-20:00 PAPA DIXI BAND – dixieland, ragtime és tradicionális jazz dallamok 20:00-22:00 DEMETER ERIK – a fiatal tehetséges énekes, gitáros fellépése a Korzón

13. oldal

13:00-21:00 JÁTSZÓSAROK a legkisebbeknek 14:00-15:00 ÓRIÁSBUBORÉK-EREGETÉS 17:00-18:00 MÁTYÁS ZOLTÁN mesemenedzser, bábszínész gyerekfoglalkozása a Pettson és Findusz mesék alapján

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

PROGRAMOK MINDHÁROM NAP Augusztus 26. péntek, 13:00-23:00 Augusztus 27. szombat, 13:00-23:00 Augusztus 28. vasárnap, 10:00-21:00


Borutca kiállítók BORKAS, SZIGETMONOSTOR A Monostor Borház 2014-ben nyitotta meg kapuit Szigetmonostoron. Autentikus látványpincénkben kiskereskedelmi értékesítés mellett félévente mindig más gasztronómiai és művészeti élménnyel összekötve vendégül látjuk a vásárlóinkat. A BORKAS Fröccsbuszainkkal célunk a boraink szélesebb körben történő megismertetése és a minőségi fröccsözés elterjesztése. www.monostorborhaz.hu

CUVÉE, SZENTENDRE Kiváló minőségű szekszárdi borokkal, Tarpa-pálinkákkal és házi készítésű grill szendvicsekkel várják kedves vendégeiket a Cuvée Szentendre standján.

CSALLÓ PÁLINKA MANUFAKTÚRA, BALATONALMÁDI Több mint 15 éve foglalkoznak pálinkafőzéssel családi vállalkozásban. Elkötelezett hívei a hagyományos kisüsti rendszerű pálinkagyártásnak, de nem vetik el a modern szerkezeti anyagok és saját fejlesztésű innovatív technológiák használatát sem! Termékeiket főleg a gasztronómiai élvezetek kedvelőinek szánják. www.csallo.hu • www.facebook.hu/csallopalinka

DIVINUS PINCÉSZET, EGER A DIVINUS szó jelentése isteni, fenséges, nagyszerű. Ugyanakkor magában rejti a VINUS, azaz bor, borozás szót is. A pincészet 12,5 hektár saját tulajdonú kiváló földterületen gazdálkodik. A területek Egerben, Egerszalókon, Demjénben, Kerecsenden és Nagytályán találhatóak. A pincészet borászati munkáinak szakmai irányítója: dr. Pók Tamás. www.divinuswine.hu

EPERMESTER PINCÉSZET, TAHITÓTFALU Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött létre a Szentendrei-sziget 150 éves hagyománnyal bíró epertermesztését is újjáélesztő vállalkozás, az Epermester Pincészet, amely a világon először készít hagyományos szőlőborkészítési technológiával 100% kiváló minőségű tahitótfalui földieperből eperbort. www.epermester.hu


15. oldal

GREGORIÁN PINCE, SZENT GYÖRGY-HEGY A szőlő és bor különlegesen gondos kézimunkával végzett kezelése, a mikroklíma, a vulkanikus talaj és a hagyomány mind érződik a családi gazdaság elsősorban fehérborainak ízén, melyek mind könnyedén gyümölcsösek. www.szentgyorgypince.hu Borászatuk magas színvonalú munkájának, és egyedi mikroklímával rendelkező, prémium ültetvényeinknek köszönhető, hogy kiváló, komplex ízű, összetett hatású, telt boraikkal jelen vannak a nagyborok szegmensében is, és nemcsak a mindennapokban, de egyedi alkalmakkor is kiállják a próbát, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a számtalan különböző borversenyen elért nagyszerű eredmény. www.hilltop.hu

JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, KISJAKABFALVA A Jackfall villányi prémium borászat 2014-ben bekerült a Gault&Millaut legjobb hazai borászatokat bemutató adatbázisába. Boraik, a Cabernet Sauvignon Pillangó, a Portugieser Gesztenyés és társaik egymás után nyerik el a legrangosabb hazai versenyek legelőkelőbb díjait. Borászuk Kőszeli András. www.jackfall.com

KECZE ÉS HADY PINCÉSZET, ASZÓFŐ A 2002-ben kedvtelésnek induló tevékenység idővel mélyebb gyökeret eresztett, így a szőlő és a bor ma már családi életük szerves része. Az évek során eljutottak oda, szőlőben és a pincében, hogy megtapasztalták a természet és a szellem újjászületését. Céljuk: hagyományos, kézműves módszerekkel és szellemiséggel, magas minőségű, szép borokat készíteni. www.keczepince.hu

KOLONICS PINCÉSZET, SOMLÓ A több generációra visszanyúló családi vállalkozás a Somló délkeleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetük jelenleg két hektár termő olaszrizling, fél hektár juhfark és fél hektár hárslevelű szőlővel rendelkezik. A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. www.kolonicspinceszet.hu

KOVÁCS-HARMAT PINCÉSZET, VERSEND (VILLÁNY) A Kovács-Harmat Pincészet családi gazdaság, amely az egyedülálló hangulatú Versend „Orás” (Orásje) pincefaluban található. A völgyet körülölelő dombokon terül el az öthektáros szőlő terület, melyet a család művel. Ezen kívül a villányi borvidéken rendelkezik szőlőterülettel, mely a vörösborok alapanyagát biztosítja. Mint hazánk legmelegebb, szubmediterrán éghajlatú borvidékein a termelt borok illatban, zamatban gazdag testes borok. www.kovacsharmat.hu

LINBRUNN PINCÉSZET, VILLÁNY A pincészet fiatal borászok és új technológiák bevonásával, ugyanakkor a tradíciók tiszteletben tartásával figyel arra, hogy mindazt az értéket, erőt és ízt, amit a szőlőbe belezárt a természet, megőrizzék, és munkájuk végén jó borként tölthessék a palackokba mind a vásárlóik, mind a saját maguk örömére. www.linbrunn.hu

NEMES NEDŰK BORSZAKÜZLET, SZENTENDRE Az egy évtizede Szentendre belvárosában működő borszaküzlet nagy választékban kínál minőségi termékeket Magyarország különböző borvidékeiről. Az egyedi

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

HILLTOP BORÁSZAT, NESZMÉLY


16. oldal

borok, különleges évjáratok és minőségi hazai pálinkák tárháza mellett, számtalan márkás pezsgő, és borkiegészitők, borkellékek is mind-mind megtalálhatóak az üzletben. www.nemesneduk.hu

RECAS PINCÉSZET, ERDÉLY Az Erdélyben található Rékás (Recas) a történelmi Magyarország egyik ismert borvidéke volt. A Recas pincészet és a szőlőbirtok Temesvártól 40 kilométerre található. Mára közel 1000 hektáron gazdálkodik, a folyamatokra és a borok minőségére az Ausztráliából érkezett főborászuk, Hartley Smithers ügyel. www.transylwine.hu

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

SZELESHÁT SZŐLŐBIRTOK, SZEKSZÁRD A Szeleshát családi pincészet a Szekszárdi dombság legdélebbi részén terül el, melynek borait az egyedi mikroklíma, az optimális talajösszetétel és a gondos kezek teszik különlegessé. A pincészet fiatal kora ellenére évről évre egyre különlegesebb és jobb borokkal jelenik meg a piacon. www.szeleshat.hu • www.facebook.com/szeleshat

VINEUM BORHÁZ, TOKAJ-HEGYALJA A VINEUM Borház 2000 óta működő családi vállalkozás, amely már elérte azt a birtokszerkezetet és felszereltséget, ami lehetőséget ad arra, hogy a pincészet feltárja és megmutassa azokat a titkokat, amelyek Tokaj-Hegyalján a tállyai dűlőkben rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek, ásványok hoznak létre a karakteres, magas koncentrációjú, és minerális furmintokban, nőiesen lágy hárslevelűekben és nem utolsósorban a kiváló minőségű aszúkban. www.vineum.hu

VYLYAN PINCÉSZET, VILLÁNY A pincészet az első szőlőültetvényeit 1992-ben telepítette, és boraival 1997-ben lépett ki a piacra. Az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. A terroir különleges adottságai mellett a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája mára meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan a borvidék egyik legmeghatározóbb borászatává vált. www.vylyan.hu

Borszínpad

a Lázár-cár térnél, a Dunakorzón 2016. augusztus 26. péntek 17:00 OTI VOICE BASS 18:30 GYPS’N’RIPS FEAT. ORBÁN BORI 20:00 BG5 21:30 THE BITS – BEATLES EMLÉKZENEKAR 23:00 DJ EMBRYO 2016. augusztus 27. szombat 15:30 KOVÁCS GÉMES JULIANNA és a KELETVARÁZS (a szentendrei látássérültek klubjának programja) 16:00 ZUMBABEMUTATÓ ZUMBA ÉVÁVAL 17:30 KRISTIANVICTORKREUTZ 19:00 VALAMI SWING 20:30 JÓNÁS VERA EXPERIMENT 22:30 BESH’O’DROM 00:00 DJ SUEFO 2016. augusztus 28. vasárnap 15:30 WELLDANCE SE BEMUTATÓJA 16:30 COQUETTE JAZZ BAND 18:00 HELLOKIDS 19:30 VOLVOX


Borutca Pódiumszínpad Ez lesz itt a bevezető szöveg, ahová majd szépen leírjuk, hogy hány borászat idén előtti az érdeklődőket és A Görög Kancsó várja Étterem pódiumszínpadon milyenmindhárom programok lesznek a nagyszínpadon :) kiváló előnapon délutántól késő estig

adók, utcazenészek gondoskodnak folyamatosan a fergeteges hangulatról. (A részletes program megtalálható majd a helyszínen, valamint a rendezvény facebook oldalán.) www.facebook.com/Borfesztivál-Szentendrén

Kiemelt programok: Augusztus 26. péntek, 21:30 Augusztus 27. szombat, 17:00 Augusztus 28. vasárnap, 18:00 DEMETER ERIK Augusztus 27. szombat, 18:00 A PINK PANTHERS TSE TÁNCOS VILLÁMCSŐDÜLETE a színpad előtt Augusztus 27. szombat, 19:00 STREET SALSA bemutató a színpad előtt a Carmen Salsa Tánciskolával


20. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL


Augusztus 26. péntek, 19:00 SZERB TÁNCHÁZ az Opanke Táncegyüttessel

Augusztus 27. szombat, 11:00-18:00 Augusztus 28. vasárnap, 11:00-18:00 Fő tér

Augusztus 26. péntek, 20:30 TŰZZSONGLŐR BEMUTATÓ Augusztus 27. szombat, 16:30 VAJASPÁNKÓ, zenés énekmese gyerekeknek – Trambulin Színház Augusztus 27. szombat, 18:30 NÉNJE BOLOND MESÉI: A BUTÁK VERSENYE, vásári bábkoméda kicsiknek és nagyoknak – Trambulin Színház Augusztus 28. vasárnap, 14:00-20:00 UTCASZÍNHÁZ, INTERAKTÍV SZÍNHÁZI FOGLALKOZÁS kicsiknek és nagyoknak – Szentendrei Gyermekszínház és Kreatív Színházi Stúdió Augusztus 28. vasárnap, 21:00-00:00 10. NEONEON FÉNYFŐTÉR – DJ Elf

KÉZMŰVES ÉS KREATÍV FOGLALKOZÁSOK: • Iniciálé, bélyegző készítés Benyó Dórával • Bábkészítés Kalmár Szabolccsal • Kreatív alkotás a Szentendrei Nagycsaládosokkal • Kézműves foglalkozások az Árvácska Állatmenhely szervezésében • Sakkozás Tusák Józsi bácsival

19. oldal

Játsszunk együtt!

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Fő téri programok


20. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

A Kecskés Együttes koncertjei

Felnőttmegőrző: „Mert játszani jó!”

Kecskés-próbaterem, Ignatovity utca 2. Augusztus 26. péntek, 18:00 TÖRÖK ZENE, RÉGI HANGSZEREKKEL ÉS ÉNEKEKKEL Augusztus 27. szombat, 18:00 L. KECSKÉS ANDRÁS ZENESZERZŐI ESTJE Augusztus 28. vasárnap, 18:00 CSOMASZ TÓTH KÁLMÁN EMLÉKEZETE ÉS A REFORMÁTUS ZENE GYÖNGYSZEMEI

P’Art Mozi épülete, 1. emelet (Dunakorzó 18.) Augusztus 26. péntek, 14:00-22:00 Augusztus 27. szombat, 10:00-22:00 Augusztus 28. vasárnap, 10:00-19:00 A fesztivál alatt a Klub rendkívüli játéknapokat, társasjáték-maratont rendez három napon át. Játszani lehet a felnőtteknek szóló legjobb stratégiai és logikai társasjátékokkal. Várják a társasjátékokat szerető felnőtt érdeklődőket! A belépés a programra ingyenes.


Teddy Beer, Péter Pál u. 1-5. Augusztus 26. péntek 12:00-24:00 Augusztus 27. szombat 12:00-02:00 Augusztus 28. vasárnap 12:00-23:00

Dorothea Bistro Café, Jankó János u. 4. Augusztus 26. péntek, 21:00 KAZAI ÁGNES és STEFAN UHRINAK KONCERTJE Augusztus 27-28. szombat-vasárnap éjjel JAZZ LONGUE: DJ LEONARDO SURI IMRE keveri az ital mellé való zenéket Augusztus 28. vasárnap, 14:00-17:00 AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS MŰVÉSZETE – WORKSHOP

Mondvacsinált utca fesztivál élő és elektronikus zenével kísérve, különleges kézműves sörökkel és termelői borokkal, egyedi koktélokkal. A programok között Medveczki fotókiállítás „A világ körül” címmel. Lampionos sétány és térbútorok, fergeteges utcabáli hangulat.

21. oldal

Fesztivál a macskaköveken

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Mondvacsinált Utca Fesztivál


22. oldal

Galériák, tárlatok Augusztus 26-27-28., 16:00-20:00 Vajda Lajos Stúdió Pinceműhely, Péter Pál u. 6. 100 ÉVES A DADAIZMUS

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Augusztus 27. szombat, 15:00 Fő tér AZ ART CAPITAL MEGNYITÓJA Nyitott helyzet – Szirtes János performansza 11:00-től 15:15-ig

Hasonlóan a 30-40 évvel ezelőtti és az elmúlt évek hagyományaihoz, idén is tematikus csoportkiállítást szervez a Vajda Lajos Stúdió. A neodadaista, neoavantgárd csoportosulás ezúttal elődeinek állít emléket a 100 éves a DADAizmus című tárlattal, melyen a Stúdió tagjain és baráti körén kívül, a meghívott alkotókkal együtt közel hatvanan állítanak ki.

Augusztus 27. szombat, 15:45 Dalmát Szamár Bisztro, Bartók Béla u. 8. SZÖVEGEK BÁRHOL – VAN, AKI INGYEN PSZICHEDELIKUS FELUGOSSY LÁSZLÓ projektjének megnyitója

Augusztus 26-27-28., 10:00-17:00 MANK Galéria, Bogdányi u. 51. HATÁRESETEK ’70

Augusztus 27. szombat, 16:30 Barcsay Múzeum, Dumsta Jenő u. 10. IDŐTLEN JELENLÉT, IGOR MINÁRIK kiállításának megnyitója

Augusztus 26-27-28., 10:00-18:00 Erdész Galéria és Design, Bercsényi u. 4. KONTEXTUSOK

Augusztus 27. szombat, 17:15 Főposta előtti tér DIÉNES ATTILA VÉLETLEN TALÁLKOZÁSOK és a GRUPPO TÖKMAG OBELISZK című köztéri művének avatása Augusztus 27. szombat, 18:00 Ferenczy Múzeum, Kossuth Lajos u. 5. FELÚJÍTOTT EMLÉKEZET, ASZTALOS ZSOLT kiállításának megnyitója Augusztus 27. szombat, 18:45 Ámos Imre – Anna Margit Múzeum, Bogdányi u. 12. UTOLSÓ ÍTÉLET, ANNA MARGIT kiállításának megnyitója

Horkay István és Molnár Gyula grafikusművészek plakátkiállítása.

Világhírű nagy mesterek kis grafikái 1640-től ​napjainkig. Adrian Ostade, Goya, Edward Munch, Miro, Calder, Hartung, Matisse, Kandinszkij, Goncsarova, Braque, Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Bálint Endre, Korniss Dezső és mások.

„HAJÓZNI JÓ”, kortárs ékszertervezők és designerek csoportos kiállítása A hajózás témájához kapcsolódó ékszerek tervezése, készítése, bemutatása. Megnyitó: augusztus 26-án 20:00 órakor.

Augusztus 27-28., 10:00-18:00 Falrafel Galéria, Bartók Béla út 8. TALÁLKOZÁS A BUDDHA EREKLYÉKKEL Buddha és számos jelentős buddhista mester hamvai között gyöngyökhöz hasonló gyönyörű kristályokra bukkantak. A buddhista szemlélet szerint a gyöngyök a magas


1. oldal

szintet elért mesterek spirituális értékeinek megtestesülései, hiszen természettudományos szempontból sem a keletkezésükre, sem időnként tapasztalható szaporodásukra nincs magyarázat. A kiállítás­célja, hogy lehetőséget biztosítson bárkinek, hogy megtapasztalhassa a szent ereklyék áldását. Megnyitó auguzstus 26-án, szombaton 10:00 órakor. A belépés díjtalan!

Augusztus 26-27-28., 10:00-20:00 Ínyenc zenés bisztró, Jókai utca 1. FIATAL KÉPZŐMŰVÉSZEK KIÁLLÍTÁSA Augusztus 27., 17:00-19:00 Pásztor RÉV, Belváros VÍZI TÁRLATVEZETÉS VINCZE OTTÓVAL A RIVER-POOL DUNAI INSTALLÁCIÓBAN Különleges tárlatvezetésünk során Vincze Ottó Munkácsy-díjas képzőművész saját maga meséli el az érdeklődők számára a River-pool időszaki térinstalláció történetét. A hajó egyszerre max. 6 vendég befogadására képes. Egy vezetés kb. 35 perc. A vezetésre kizárólag a Tourinform irodában lehetséges jelentkezni előzetesen. Részvételi díj: 1 500 Ft/fő. További információ az iroda elérhetőségein kérhető: +36 26/317 965 vagy tdm@szentendre.hu, és az előfoglalás is ezen elérhetőségeken lehetséges.

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Augusztus 26-27-28. 12:00-20:00 Görög utca CITY SHOTS - Bihon Győző és Gulyás Andrea kiállítása


24. oldal

A Pest Megyei Könyvtár programjai

Agusztus 27. szombat 09:00-19:00 RETRO KÖNYVVÁSÁR az előcsarnokban

Pátriárka u. 7. Augusztus 26. péntek 09:00-19:00 RETRO KÖNYVVÁSÁR az előcsarnokban

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

10:00 BABA-MAMA SAROK ÁTADÁSA, KIÁLLÍTÁS-MEGNYITÓ Az elkészült Baba-mama sarok átadóján köszöntőt mond Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Werner Ákos könyvtárigazgató. Az átadó után nyílik meg a mesekönyvillusztrációkból rendezett kiállítás, amelyen a résztvevő szentendrei művészek – Borsódy Eszter, Dániel András, Igor Lazin, Kyru, Pásztohy Panka, Rippl Renáta – dedikálják alkotásaikat.

10:45 és 11:30 SUTTOGÓ Szél Marietta zenés-mondókás foglalkozása babáknak és mamáknak. Közreműködik: Héjja Balázs citerán és nagybőgőn (a részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: szelmarietta@gmail.com)

Kedves leendő Olvasónk! Itt az alkalom, hogy megismerje könyvtárunkat. Próbálja ki 1 hónapig a szolgáltatásainkat a felnőtt könyvtárban ingyenesen! Az akciós beiratkozás a SZÉN ideje alatt és csak új regisztráció esetén érvényes, lejárt vagy érvényben lévő tagság esetén nem. Részletes információért keresse munkatársainkat. Éljen a lehetőséggel!

10:00-14:00 A BALATON LEGENDÁJA ÚJRAÉLED Nyulász Péter: Helka – a Burok-völgy árnyai című regénye a Balaton és a Bakony egy elfeledett mítoszán, Sió tündéres regéjén, Helka és Kelén legendáján alapul. Gyere el a könyvtárba, és ismerkedj meg a fantasy határát súroló, kacagtatóan humoros kalandregénnyel, melyben a szerző számtalan utalást és információt rejtett el a mindannyiunk szívének kedves Balatonról! Amik várnak rád: a regénynyel kapcsolatos izgalmas játékok (rejtélyes feladványok, papír-lóverseny, puzzle); kézműves foglalkozás: parafából vitorlás és manó készítése, papírhajtogatás (halacska, hajó, tavirózsa).

11:00 ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ Vendég a regény szerzője, Nyulász Péter

10:00-14:00 KÉRDÉSE VAN? SEGÍTÜNK! (Vajda­-terem) Kérdése van a számítógépével kapcsolatban? Elakadt és nem tudja, hogyan léphetne tovább? Csatlakozna közösségi oldalakhoz, netán szívesen írna blogot? Segítünk Önnek! Kérdéseire személyre szabott választ kaphat a Könyvtár informatikusától 10:00-14:00 óra között. (A részvételhez előzetes regisztráció és időpontfoglalás szükséges a hejja.balazs@pmk.hu e-mail címen, vagy személyesen a könyvtár kölcsönzőpultjánál).


25. oldal

Elevenkert Dunakorzó 11/A. Napijegy: péntek: 800 Ft, szombat-vasárnap 1 000 Ft

Augusztus 26. péntek 19:30 PÖRKÖLT PROJEKT 21:00 (HALÁL; ORGAZMUS) 22:30 IRÁN 00:00 DJ POPDAVEC Augusztus 27. szombat 16:30 MANITOU LOVE 18:00 DJÜM DJÜM 19:30 FANTOM FUNK 21:00 MOHA ZENEKAR 22:30 PRESSZÓ TANGÓ LIBIDÓ 00:00 DJ EMBRYO Augusztus 28. vasárnap 16:30 KORINN AKUSZTIK 18:00 5 VAGY SÁRKÁNY 19:30 LIONS OF SUBURBIA 21:00 CSÁSZÁRI PILLANATMŰVEK 22:30 KISTEHÉN + ZIGGURAT PROJECT PERFORMANSZ KOMMANDÓ szombat-vasárnap

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

www.facebook.com/elevenkert www.facebook.com/zigguratproject


10. NEONEON FÉNYFŐTÉR Augusztus 28. 21:00


10:00 Pest Megyei Könyvtár KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ ÉS A BABA-MAMA SAROK ÁTADÁSA 24. oldal 10:45 és 11:30 Pest Megyei Könyvtár SUTTOGÓ, baba-mama foglalkozás 24. oldal 13:00 Dunakorzó 18. MOZI-BAZÁR 7. oldal 14:00 Dumtsa Korzó ÓRIÁSBUBORÉK-EREGETÉS ÉS CSALÁDI ÓRIÁS FESTMÉNY KÉSZÍTÉSE 13. oldal

18:00 Szerb u. 2/A. SZAKRÁLIS SZÖVŐMŰHELY LÁTOGATÁS 2. oldal 18:00 Kecskés próbaterem TÖRÖK ZENE, RÉGI HANGSZEREKKEL 20. oldal

20:00 Erdész Galéria & Design KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ: „HAJÓZNI JÓ” 22. oldal 20:00 Apáti Galéria DADAISTA IRODALMI EST 3. oldal

18:30 Borszínpad GYPS’N’RIPS FEAT. ORBÁN BORI KONCERT 16. oldal

20:00 Városi Vendégház ÉTELFESTÉK: KÜLÖNLEGES PERFORMANSZ ÉJFÉLIG 3. oldal

19:00 Fő tér SZERB TÁNCHÁZ AZ OPANKE TÁNCEGYÜTTESSEL 19. oldal

20:00 Art6 Szalon KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ: ART6 VIRÁGVARÁZS, GUBÓPROJEKT 3. oldal

17:00 Borszínpad 19:00 Kacsakő Bisztró OTI VOICE BASS KONCERT BORIVÁN NAGYZENEKAR KONCERT 16. oldal 2. oldal 17:00 Dumtsa Korzó 19:00 Apáti Galéria MC GUACHO KONCERT DADAISTA IRODALMI EST 13. oldal 3. oldal 17:00 Palmetta Design Galéria 19:00 Dumtsa Korzó „CSIZMA AZ ASZTALON” MEGNYITÓ UKNOW DUÓ KONCERT 13. oldal 2. oldal 17:30 Japánkert JAPÁNKERT BEMUTATÓ 2. oldal

20:00 Borszínpad BG5 KONCERT 16. oldal

19:30 Elevenkert PÖRKÖLT PROJEKT KONCERT 25. oldal

27. oldal

18:00 Péter-Pál Galéria KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ: A METROPOLITAN SZENTENDRÉN 2. oldal

20:00 Mondvacsinált utca DJ HANI LIVE SET KONCERT 21. oldal 20:30 Fő tér TŰZZSONGLŐR BEMUTATÓ 19. oldal 21:00 Apáti Galéria DADAISTA IRODALMI EST 3. oldal 21:00 Dumtsa Korzó DINAMIT DUDES KONCERT 13. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Péntek


28. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

21:00 Elevenkert (HALÁL; ORGAZMUS) KONCERT 25. oldal 21:00 Dumtsa Jenő u. 9. udvar EGY FALAT SZENTENDRE 3. oldal 21:00 Dorothea Bistro Café KAZAI ÁGNES & STEFAN UHRINAK 21. oldal 21:00 Art6 Szalon ART6 VIRÁGVARÁZS – HOMOKANIMÁCIÓ 3. oldal 21:30 Borszínpad THE BITS - Beatles emlékzenekar 16. oldal 21:30 Pódiumszínpad DEMETER ERIK KONCERT 17. oldal 22:00 Apor híd DENEVÉRSÉTA VIII. 10. oldal 22:30 Elevenkert IRÁN KONCERT 25. oldal 23:00 Borszínpad DJ EMBRYO 16. oldal 00:00 Elevenkert DJ POPDAVEC 25. oldal

péntektől-vasárnapig: 12:00-20:00


12:00 Zeneiskola előtt JÓTÉKONYSÁGI BOLHAPIAC a Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében

15:30 Borszínpad KOVÁCS GÉMES JULIANNA 16. oldal

10:00 Pest Megyei Könyvtár A BALATON LEGENDÁJA ÚJRAÉLED 24. oldal

13:00 Dunakorzó 18. MOZI-BAZÁR 7. oldal

10:00 Pest Megyei Könyvtár KÉRDÉSE VAN? SEGÍTÜNK! 24. oldal

14:00 Dumtsa Korzó ÓRIÁSBUBORÉK-EREGETÉS 13. oldal

15:45 Dalmát Szamár Bisztró ART CAPITAL: SZÖVEGEK BÁRHOL, feLugossy László projekt megnyitó 22. oldal

10:00 Japánkert JAPÁNKERT WORKSHOP 3. oldal

14:00 Offline Center, Czóbel Park EXTRÉM OFFLINE, sportbemutató 4. oldal

10:00 Falrafel Galéria KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ: BUDDHA EREKLYÉK 22. oldal

14:00 Patak színpad IMPROVIZÁCIÓS SZÍNHÁZ az IttéSMOST társulattal 4. oldal

16:00 Borszínpad ZUMBABEMUTATÓ ZUMBA ÉVÁVAL 16. oldal

15:00 Fő tér AZ ART CAPITAL MEGNYITÓJA 22. oldal

16:30 Fő tér VAJASPÁNKÓ, zenés meseelőadás 19. oldal

15:00 Apor-híd PINCESÉTA SPECIÁL 10. oldal

16:30 Elevenkert MANITOU LOVE KONCERT 25. oldal

11:00 Pest Megyei Könyvtár ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ, vendég: Nyulász Péter 24. oldal

15:00 Szerb u. 2/a 11:00 Kacsakő Bisztró SZÍNES KÖVEK, kőfestés SZAKRÁLIS SZÖVŐMŰHELY LÁTOGATÁS 4. oldal 3. oldal 11:00 Tourinform udvar HELLÓ, FELSÉG! könyvbemutató, kézműveskedés 4. oldal

15:30 Patak színpad IMPROVIZÁCIÓS SZÍNHÁZ az IttéSMOST társulattal 4. oldal

16:00 Tourinform udvar PARTI MEDVE KÖNYVBEMUTATÓ 4. oldal 16:00 Art6 Szalon ART6 VIRÁGVARÁZS: DIVATBEMUTATÓ 4. oldal

16:30 Barcsay Múzeum ART CAPITAL: IDŐTLEN JELENLÉT, Igor Minárik kiállításmegnyitó 22. oldal 17:00 Bükkös-patak GUMIKACSA VERSENY 9. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

11:00 Fő tér KÉZMŰVES ÉS KREATÍV FOGLALKOZÁSOK 19. oldal

29. oldal

Szombat


30. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

17:00 RÉV, belváros VÍZI TÁRLATVEZETÉS 23. oldal 17:00 Ulcisia Ifjúsági Klub A FEHÉR TEÁTÓL A FEKETE TEÁIG 4. oldal 17:00 Erdész Galéria KONTEXTUSOK, tárlatvezetés 5. oldal 17:00 Városi Vendégház KÓSTOLJON BELE SZENTENDRÉBE! 5. oldal 17:00 Dumtsa Korzó BÁBOS GYEREKFOGLALKOZÁS 13. oldal 17:00 Pódiumszínpad DEMETER ERIK KONCERT 17. oldal 17:00 Dumtsa Korzó BRÓDERS DUÓ KONCERT 13. oldal 17:15 Főposta előtti tér ART CAPITAL: PUBLIC ART MŰVEK AVATÁSA 22. oldal 17:30 Borszínpad KRISTIANVICTORKREUTZ KONCERT 16. oldal 17:30 Városháza VIETNAMI úti beszámoló 5. oldal

18:00 Ferenczy Múzeum ART CAPITAL: FELÚJÍTOTT EMLÉKEZET, Asztalos Zsolt kiállításmegnyitó 22. oldal

19:00 Pódiumszínpad STREET SALSA TÁNCSHOW 17. oldal 19:00 Kacsakő Bisztró AKT NAGYZENEKAR KONCERT 18:00 Elevenkert DJÜM DJÜM KONCERT 5. oldal 19:00 Mana Ékszerstúdió 25. oldal 18.00 Dumtsa Korzó MANA-HANG-UTAZÁS 5. oldal DESCARADURA KONCERT 19:30 Elevenkert 13. oldal FANTOM FUNK KONCERT 18:00 Pódiumszínpad 25. oldal A PINK PANTHERS VILLÁMCSŐDÜLETE 19:30 Alkotmány u. 1. 17. oldal ST. MARTIN KONCERT 18:00 Kecskés-próbaterem 5. oldal L. KECSKÉS ANDRÁS ZENESZERZŐI ESTJE 20:00 Mondvacsinált utca 20. oldal DJ PATONAY 18:30 Fő tér 21. oldal NÉNJE BOLOND MESÉI, vásári bábkomédia 20:00 Dumtsa Korzó 19. oldal TERRA PROFONDA ZENESZÍNHÁZI EST 18:45 Ámos-Anna Margit Múzeum 13. oldal ART CAPITAL: UTOLSÓ ÍTÉLET, Anna Margit 20:30 Borszínpad kiállításmegnyitó JÓNÁS VERA EXPERIMENT KONCERT 22. oldal 16. oldal 19:00 Rév kishajó kikötő 20:50 Dumtsa korzó A NAGY ÁTKELÉS ÉS KISHAJÓSÉTA TŰZZSONGLŐR BEMUTATÓ 10. oldal 13. oldal 19:00 Borszínpad 21:00 Mana Ékszerstúdió MANA-HANG-UTAZÁS VALAMI SWING KONCERT 5. oldal 16. oldal


21:15 Városi Vendégház ÉTELFESTÉK, árverés 6. oldal

22:30 Elevenkert PRESSZÓ TANGÓ LIBIDÓ KONCERT 25. oldal

22:00 Dumtsa Korzó ORBÁN BORI DUÓ KONCERT 13. oldal 22:00 Dorothea Bistro Café JAZZ LONGUE: DJ LEONARDO SURI IMRE 21. oldal

JÓTÉKONYSÁGI BOLHAPIAC

a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szentendrei csoportja 00:00 Elevenkert és a Szentendrei Szent Erzsébet Karitász DJ EMBRYO szervezésében 25. oldal szombaton 12:00 órától 00:00 Borszínpad a Zeneiskola előtt. DJ SUEFO 16. oldal

Jóga és meditáció hétfőn és csütörtökön 18:30-tól szerda reggel 08:00-tól Cím: Hotel Waterfront – Szentendre, Dunakorzó 5. tel.: 06 30/9421-644 www.szentendrejoga.hu

31. oldal

22:30 Borszínpad BESH’O’DROM KONCERT 16. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

21:00 Elevenkert MOHA ZENEKAR KONCERT 25. oldal


32. oldal

Vasárnap 11:00 Japánkert JAPÁN KARDVÍVÁS ÉS SZAMURÁJ KARDVÍVÁS 6. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

11:00 Kacsakő Bisztró SZÍNES KÖVEK 6. oldal

15:00 Szerb u. 2/A. SZAKRÁLIS SZÖVŐMŰHELY LÁTOGATÁS 6. oldal 15:00 Patak színpad IMPROVIZÁCIÓS SZÍNHÁZ az IttéSMOST társulattal 6. oldal

17:00 Dumtsa Korzó BRÓDERS DUÓ KONCERT 13. oldal

15:30 Borszínpad 18:00 Elevenkert WELLDANCE SE TÁNCBEMUTATÓJA 5 VAGY SÁRKÁNY KONCERT 16. oldal 25. oldal

11:00 ART6 Szalon ART6 VIRÁGVARÁZS, gyerekprogram 6. oldal

16:00 Tourinform udvar HANGA ÉS VÁRKONY SZENTENDRÉN NYOMOZ, könyvbemutató 6. oldal

14:00 Fő tér UTCASZÍNHÁZ, interaktív színházi foglalkozás 19. oldal

16:00 Városháza KÓSA KLÁRA ELŐADÁSA 16. oldal

16:30 Patak színpad 14:00 Dumtsa Korzó IMPROVIZÁCIÓS SZÍNHÁZ ASZFALTRAJZVERSENY 6. oldal 13. oldal 16:30 Borszínpad COQUETTE JAZZ BAND KONCERT 14:00 Dorothea Bistro Café 16. oldal AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS MŰVÉSZETE, utcai workshop 16:30 Elevenkert 21. oldal KORINN AKUSZTIK KONCERT 25. oldal 15:00 Apor híd KÓSTOLOM! – szentendrei borászok szentendrei kertekben 10. oldal

17:00 Apor híd RAB RÁBY NYOMÁBAN, kincskereső túra Szentendre belvárosában 11. oldal

18:00 Borszínpad HELLOKIDS KONCERT 16. oldal 18:00 Pódiumszínpad DEMETER ERIK KONCERT 17. oldal 18.00 Dumtsa Korzó PAPA DIXI BAND 13. oldal 18:00 Kecskés-próbaterem REFORMÁTUS ZENE 20. oldal 19:00 Kacsakő Bisztró A HELY SZELLEME KONCERT ÉS PERFORMANSZ 7. oldal

17:00 Városi Vendégház 19:30 Szántó Emlék- és Imaház KÓSTOLJON BELE SZENTENDRÉBE! IZRAEL JELENLÉTE 7. oldal 7. oldal


19:30 Borszínpad VOLVOX ZENEKAR 16. oldal 19:30 Elevenkert LIONS OF SUBURBIA KONCERT 25. oldal 20:00 Dumtsa Korzó DEMETER ERIK KONCERT 13. oldal 20:00 Mondvacsinált utca DJ PITYKE RETRO PARTY 21. oldal 21:00 Elevenkert CSÁSZÁRI PILLANATMŰVEK KONCERT 25. oldal 21:00 Fő tér 10. NEONEON FÉNYFŐTÉR – DJ Elf 19. oldal 22:30 Elevenkert KISTEHÉN KONCERT 25. oldal


34. oldal

Több napos programok Dumtsa Korzó RÁCZ ZITA selyemfestő kiállítása (péntek, szombat, vasárnap) Pest Megyei Könyvtár 13. oldal PRÓBÁLJA KI! (péntek, szombat) Dumtsa Korzó 24. oldal NYITOTT MŰTEREM, Siklósi Krisztina kéziszövő P’Art Mozi előtt (péntek, szombat, vasárnap) MOZIBAZÁR (péntek, szombat) 13. oldal 7. oldal Pest Megyei Könyvtár RETRO KÖNYVVÁSÁR (péntek, szombat) 24. oldal

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL

Fő tér KÉZMŰVES ÉS KREATÍV FOGLALKOZÁSOK (szombat, vasárnap) 19. oldal P’Art Mozi FELNŐTTMEGŐRZŐ, TÁRSASJÁTÉKOS KLUB (péntek, szombat, vasárnap) 20.oldal Dumtsa Korzó KÉPZŐ-, IPARMŰVÉSZETI és KÉZMŰVES VÁSÁR (péntek, szombat, vasárnap) 13. oldal Dumtsa Korzó LÁTVÁNYSZOBRÁSZAT Pistyur Imrével (péntek, szombat, vasárnap) 13. oldal

Dumtsa Korzó GYEREKPROGRAMOK – játszósarok, MagicBox, kézművesség (péntek, szombat, vasárnap) 13. oldal Péter-Pál u. 1-5. MONDVACSINÁLT UTCA FESZTIVÁL (péntek, szombat, vasárnap) 21. oldal Dorothea Bistro Café JAZZ LONGUE: DJ LEONARDO (szombat, vasárnap éjjel) 21. oldal VLS Pinceműhely 100 ÉVES A DADAIZMUS (péntek, szombat, vasárnap) 22. oldal

MANK Galéria HORKAY ISTVÁN ÉS MOLNÁR GYULA tárlata (péntek, szombat, vasárnap) 22. oldal Erdész Galéria & Design KONTEXTUSOK és HAJÓZNI JÓ! kiállítás (péntek, szombat, vasárnap) 22. oldal Görög utca BIHON GYŐZŐ és GULYÁS ANDREA utcatárlata (péntek, szombat, vasárnap) Falrafel Galéria TALÁLKOZÁS A BUDDHA EREKLYÉKKEL (szombat, vasárnap) 22. oldal Ínyenc zenés bisztró FIATAL KÉPZŐMŰVÉSZEK KIÁLLÍTÁSA (péntek, szombat, vasárnap) 23. oldal Elevenkert ZIGGURAT PROJECT PERFORMANSZ KOMMANDÓ (szombat, vasárnap) 25. oldal Duna-korzó BORUTCA (péntek, szombat, vasárnap) 14-16. oldal


´´ ISMEROS

ARCOK

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A DÉVAI ÁRVÁKÉRT ÉS A HAZAJÁRÓ EGYLETÉRT

Szentendre, Fő tér 2016. szeptember 23. 20:00 Hazajáró közönségtalálkozó 18:30-tól

Jegyár: 2500 Ft, www.szentendreprogram.hu

Kiemelt helyszínek 1

Fő tér

2

Dumtsa Korzó, Dumtsa utca

3

Borutca, Dunakorzó

4

Borszínpad, Lázár cár tér

5

Pódiumszínpad a Borutcán

6

Elevenkert

7

Városi vendégház

8

Pest Megyei Könyvtár

9

Bükkös-patak színpad, Apor híd

10

Mondvacsinált utca, Macskakő Fesztivál

11

Jótékonysági Karitász vásár

12

Mozibazár, Felnőttmegőrző


Pátriárka utca

8

Bercsényi utca

7

Fő tér

g Görö

ók

öz

1

5

utca

Ja

nk

Vá ros h tér áz

Templomdomb

Dunakorzó

Bo

gd án

yi u

tca

4

6 Péter-Pál utca

rt

pa

ös

kk utca Dumts a

9

3 orzó

2

11 Tourinform

12

Dunak

10


FB/

u h . m a gr o r p e r d n e t va t zen i s y . N w alww p p a N l e j j -É e r d n e t n e z S

XI. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL  

PROGRAMFÜZET

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you