Page 1

FALCK 2011 Ambulanssjukvårdare har en tuff vardag. De vet aldrig vad som väntar. Är larmet en trafikolycka på en hårt trafikerad motorväg, en hjärtinfarkt i hemmet eller ett knivbråk på stan? Det kräver människor med stort lugn och mycket kunskap. Det kräver kläder som fungerar i alla väder och situationer.

1


Så gör vi goda affärer Egentligen är det ju ganska självklart. Alla tycker om att göra goda affärer. Precis som alla vill ha bra relationer till sina kunder. För oss på Taiga är det dock extra viktigt. Skälet är enkelt: Allt vi lär oss om kundens vardag har vi nytta av i utvecklingen av våra klädsystem. Därför är vi extra måna om den goda affären.

Speciella behov och krav Vårt samarbete med Falck är ett utmärkt exempel på vad vi menar. Först och främst har vi en kund vars medarbetare har en tuff situation vad gäller arbetsuppgifter, men även avseende väder och vind. Det innebär att de ställer speciella krav på sin klädsel. Ambulanssjukvårdare måste till exempel ha kläder som skyddar mot vätskeburen smitta och farliga vätskor som kan förekomma på olycksplatser. Dessutom har de, med tanke på de miljöer och tider de arbetar, ett stort behov av hög synbarhet.

Tre vinnare i samarbetet Därför har samarbetet med Falck inneburit att vi tillsammans analyserat deras behov. Därefter tagit fram ett optimalt klädsystem med högsta funktionalitet och lång livsängd vilket gör det mycket kostnadseffetivt. Det betyder att Falcks medarbetare nu har kläder anpassade efter deras arbete. Samtidigt har vi fått nya kunskaper och en nöjd kund. Till sist får vi aldrig glömma att bra utrustning är en förutsättning för god patientvård. Det är vad vi kallar en god affär för alla inblandade.

Ann Rydholm VD Taiga 2

Jan Wigren, områdeschef

”Vi ställde my


Förebygger och hjälper Falck grundades 1906 och är idag Nordens största entreprenör i personvårds- och räddningstjänster. Sedan starten har man arbetat med att förebygga olyckor, sjukdom och nödsituationer, ge snabb professionell hjälp åt dem som råkat illa ut samt rehabilitera sjuka och skadade.

ycket hårda krav på Taiga” Jan Wigren är områdeschef för Falck i Linköping. Han vet hur viktigt det är för ambulanspersonal att ha bekväma kläder de känner sig trygga i.

– Vår ambulanspersonal har en tuff situation vad det gäller väder och vind, men också risker med smitta och andra farliga ämnen, förklarar Wigren och fortsätter: Eftersom uppdragen kan handla om liv och död, måste de känna sig säkra med sin utrustning. Då är klädseln viktig. Med Taigas TMB-Block (Taiga Micro Biological Block) är de skyddade mot vätskeburen smitta och många hälsovådliga kemikalier.

På Taiga är man självklart väldigt glada över samarbetet med Falck. Det är en kund som fullt ut har nytta av Taigas höga kvalitet och kunskap om material och hur väder och vind påverkar människans kapacitet. Men Falck är även en kund som Taiga kan få ny kunskap av, berättar Johannes Unsgaard som är försäljningschef på Taiga. – Att förstå hur våra kunder arbetar och hur deras vardag ser ut är viktigt för våra utvecklare. Det finns alltid sätt för regn att ta sig igenom det mest vattentäta plagget. De sätten är det vår uppgift att stoppa.

”Vi vet att deras kläder håller och funkar”

I valet av Taiga ställde Falck mycket hårda krav. Självklart är klädsystemen vind- och vattentäta, har hög synbarhet samt fickor och hållare för personalens utrustning. Men minst lika viktig var Taigas leveranssäkerhet, tillgänglighet och service. – Och sen föll vi för kvaliteten. Vi vet att deras kläder håller och funkar. Samarbetat har fungerat mycket bra. De har lyssnat, frågat och återkommit med förslag. Dessutom tycker vi det är viktigt att samarbeta med någon som hela tiden fortsätter att utveckla sina kläder. Och det gör Taiga. De har även en bra prisbild i förhållande till klädernas hållbarhet, menar Wigren.

Namn: Jan Wigren Ålder: 44 år Yrke: Områdeschef Intressen: Sport och musik Lyssnar gärna på: Funk och västkustrock

3


Fredrik Blixt, ambulanssjuksköterska

”Anhörigas förtvivl är svårast att se” – Man vet aldrig hur det ser ut när man kommer fram. Det gäller att förbereda sig på det värsta. Då kan det bara bli bättre. Fredrik Blixt är ambulanssjuksköterska på Falck.

Fredrik Blixt började fundera på att bli ambulanssjuksköterska när han gjorde lumpen. Som brandman fick han åka med i ambulansen och upptäckte att han gillade det oförutsägbara. Han tyckte om att få vara först på plats och hjälpa människor. Att inte riktigt veta vad som väntade när han kom fram. – Jag har arbetat på sjukhus men där känner jag mig instängd. Där vet man precis hur arbetsdagen kommer att se ut. Som ambulanssjuksköterska uppskattar jag variationen. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Yrket innebär naturligtvis vissa risker och svåra upplevelser. Fredrik får ofta frågan hur han klarar av att se alla hemska olyckor. Men det är inte vad han får se som är

4

plågsamt. Det är inte blodet och de otäcka skadorna som är svåra att hantera. – Det svåraste är det känslomässiga engagemanget när man ser anhörigas förtvivlan av att mista en make, maka, ett syskon eller i värsta fall ett barn. Det är tufft. Som ambulanssjuksköterska är utrustningen a och o. Allt måste fungera. Det gäller även kläderna. För Fredrik är klädernas funktion väldigt viktig. – Det handlar om att skydda sig mot blod och andra kroppsvätskor. Dessutom måste kläderna andas bra, vara varma på vintern samt ha smarta fickor för vår utrustning. I vintras när det var kallt och snöstorm med kraftig sydvind var det skönt med Taiga.


lan Men trots att miljöerna och uppdragen kan vara verkligt krävande och tuffa är Fredrik aldrig rädd. – Nej, rädd är fel ord. Men man måste ha respekt för situationen. Är det ett knivdåd ska man givetvis tänka på att skydda sin partner och sig själv. Men oftast är det väldigt tacksamt. Man är alltid välkommen när man kommer.

Namn: Fredrik Blixt Ålder: 30 år Yrke: Ambulanssjuksköterska Intressen: Fotboll, sjunga i kör, friluftsliv Lyssnar gärna på: Allätare

5


Så säkrar vi samarbetet Goda affärer görs mellan människor som kommer bra överens och som förstår varandra. Men för att säkra att maggropskänslan stämmer och att alla blir nöjda i slutänden arbetar vi efter en enkel och effektiv affärsmetod. Inga konstigheter, inga svåra modeller, utan sunt förnuft från början till slut.

Analys

Förslag

Order

Leverans

Uppföljning

Kanske hittar du själv exakt vad du vill ha i vårt sortiment. Om inte, sätter vi oss ner och ser över era behov – hur ni arbetar, vad ni gör och tänkbara behov i framtiden. Både på individ- och på verksamhetsnivå.

Efter grundlig analys tillsammans, utvecklar vi ett förslag till ett klädsystem anpassade efter era behov och önskemål avseende såväl färg och form som material och funktion. Förslaget presenteras med klädprover alternativt material- och färgprover.

Efter lagt förslag och eventuella avstämningar är vi överens om er order. Efter ordern håller vi er uppdaterade om leveransstatus så att ni vet när era kläder levereras och kan planera er verksamhet därefter.

Före leverans gör vi alltid en sista kvalitetskontroll för att klädsystemet som når er ska uppfyller alla era önskemål. Vid större eller mer komplicerade klädsystem kommer vi gärna till er och berättar om systemets alla fördelar för era medarbetare.

När ni har hunnit använda ert klädsystem en tid gör vi en återkoppling. Kanske har det dykt upp frågor om vissa funktioner eller när man ska ha på sig vad. Vid återkopplingen stämmer vi även av eventuella framtida behov.

Därför väljer du Taiga

6

Kun(d)skap

Engagemang

Säkerhet

Kunskap är viktig. Den har Taiga. Vi vet allt om material och tillverkning, om skyddsbehov och kroppens reaktioner på väder och vind. Gott så. Men lika viktigt är att vi alltid vinnlägger oss om att förstå kundens specifika behov. Vi kallar det kundskap.

På Taiga gör vi det vi gör utifrån specifik kompetens. Vi är en sammansvetsad grupp av medarbetare som alla är experter inom sitt område. Vi brinner för våra uppgifter och för Taigas position. Det är ett engagemang vi garanterar dig som kund.

En kund definierade vad Taiga var för henne: ”De som åker i backen på semester har hyggliga funktionskläder. De som arbetar i pisten oavsett väder väljer Taiga”. Det är den kvalitet, trygghet och kunskap vi lägger i begreppet säkerhet.


Det här valde falck En av anledningarna till att Falck valde Taiga är vårt Climate Protection Systems™. Systemet är en utveckling av lager-på-lager-principen. Taiga Climate Protection Systems™ innebär att vi erbjuder kläder med funktioner utvecklade för specifika behov. För Falcks del var Taiga Micro Biological Block, som skyddar mot vätskeburen smitta och många farliga kemikalier, ett viktigt argument.

Dry

Secure

Warm

Lagret som skyddar mot vädrets makter samt i Falcks fall; vätskeburen smitta och hälsovådliga kemikalier.

Lagret som transporterar bort fukt från huden och håller användaren torr.

Lagret som isolerar och skapar värme i klädsystemet.

Hawk t-shirt Fairfield piké

ruby amb softshell

Eagle tröja Wilmore AMB tröja

Eagle långkalsong

Trader amb byxa

Rescue tmb reflex jacka och byxa

Accessoarer Huvud, händer och fötter är extra känsliga. Ambulanspersonal måste kunna lita på att de kan hålla sig varma och torra.

Crosby bälte

Hopedale strumpa

Point hope handske

Nome mössa

7


IPM Ulricehamn. Foto: Sören Håkanlind & Henri Kokko

När vi startade Taiga 1982 gjorde vi det med ambitionen att göra riktigt bra arbetskläder. Sedan dess har vi varit föregångare inom utvecklingen av klädsystem för arbete i de flesta typer av klimat och miljöer. Under åren har vi etablerat ett brett kontaktnät med några av Sveriges främsta testlaboratorier av arbetskläder. Vi har även egna testkamrar för kyla och regn. Taiga samarbetar också med såväl fjällräddare och polarforskare som universitet och specialister på arbetsmiljö. Tillsammans med dem utvecklar vi våra klädsystem, med nya plagg, finesser, fördelar och funktioner.

Function

High-vis

Power

Ambulance

Kläder som låter dig arbeta så obehindrat som möjligt oavsett om det är extremt kallt och snön piskar eller om du arbetar under en het sol.

Förutom att kläderna håller bäraren varm och torr har High-Vis-sortimentets kläder extremt hög synbarhet i mörker och dåligt väder.

Här erbjuder vi kläder som skyddar mot vädrets makter, överträffar gällande flamskyddskrav och motverkar uppkomst av statisk elektricitet.

Bekväma kläder för alla väder samt skydd mot vätskeburen smitta och hälsovådliga kemikalier som t ex bensin, batterisyra, släckskum och klor.

Taiga AB , Birger SvenssonS

Tel: 0340-66 69 00

väg 14, Box 20, 432 21 VARBERG

Fax: 0340-66 69 22

TAIGA 2011  

Taiga, katalog, 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you