Ноемвриски саем 2022

Page 1


К. В. Гортнер АМЕРИКАНСКАТА АВАНТУРИСТКА Неверојатен роман што го раскажува бурниот живот на една од првите припаднички на американската аристократија, сопругата на лордот Рендолф Спенсер-Черчил, мајка на еден од најмаркантните историски личности на Велика Британија, Сер Вин стон Черчил.

Цена

650 денари 585 Цена

2

Цена

550 денари 384

Цена

550 денари 384

Цена

550 денари 384

550 денари 384


Фиона Валпи ВЕТУВАЊЕТО НА ПЧЕЛАРОТ Со скршено срце и со надеж за нов почеток, Аби Ховс заминува на работа во внатрешноста на Франција, во близина на замокот Белви. Стариот замок одекнува со гласови од минатото, а Аби ќе ја заинтригира една прекрасна женска приказна, приказна што можеби ќе го проме ни текот на тоа лето – и нејзиниот живот. Елејн Мартин во далечната 1938 година чува кошници со пчели во градината на прекрасниот замок Белви. Таму го запоз нава Матју Дубоск и се вљубува за прв пат во својот живот, надевајќи се дека ги чека среќна иднина. Но, границата на источна Францијасе затемнува под облаците на војната, а историјата има други планови со Елејн...

Цена

Цена

490 денари 245

490 денари 343

Цена

490 денари 245

3


Кристин Хармел КНИГАТА НА ИЗГУБЕНИ ИМИЊА Ева Трауб Абрамс, едно утро, редејќи книги на по ли ците, погледот и запира на една фотографија. Таа се замрз нува, тоа е слика на книга што не ја видела повеќе од шеесет и пет години – книга која е позната под името „Кни гата на изгубени имиња“. 1942 година, Ева е принудена да избега од Париз. На оѓај ќи засолниште во едно мало планинско гратче во сло бодната зона, таа започнува да фалсификува лични до кументи за еврејските деца. Но, бришењето на луѓето има цена, и за едно со мистериозниот, убав фалсификатор по име Ре ми, Ева одлучува дека мора да најде начин да ги зачува вис тинските имиња на децата кои се премногу мали за да се сетат кои се тие навистина. Записите што ги чу ваат во „Книгата на изгубени имиња“ ќе станат уште по важ ни кога ќелијата на отпорот за која работат ќе биде пре дадена и Реми ќе исчезне...

Цена

СОПРУГАТА НА ВИНАРОТ Шампањ, 1940 година. Германците ја освојуваат Франција. Стравот и очајот се сè поприсутни во секојдневниот живот. Одлуката да се преземе нешто против окупаторот не го заобиколува ни Мишел, сопственикот на винарницата „Шово“. И покрај противењето и стравувањето на неговата сопруга Инес, Мишел решава да соработува со Отпорот. Њујорк, 2019 година. Лив Кент само што се разведе, кога нејзината ексцентрична, француска баба се појави ненајавено, инсистирајќи на патување во Франција. Но, старата жена има скриени намери, таа крие трагична приказна, која со децении не ѝ дава мир. Кога конечно ќе се судрат минатото и сегашноста, Лив ќе се соочи со вистината што ја води сè до винарницата „Шово“. 4

Цена

500 денари 350

500 денари 350


Хелен Рапапорт ТРКАТА ЗА СПАС НА РОМАНОВИ Убиството на руското царско семејство во јули 1918 година е интензивно истражувано низ историјата. Но, неуспешните обиди за нивно спасување добиле помалку внимание. Врз основа на досега невидени извори од Русија, Шпанија, САД и Обединетото Кралство, оваа книга ги открива бројните заговори за нивно спасување што ги започнале нивните кралски роднини, други влади и руски монархисти. Книгата ТРКАТА ЗА СПАС НА РОМАНОВИ ги испитува и ги открива причините за нивниот неуспех.

Цена

590 денари 384

СЕСТРИТЕ РОМАНОВИ Приказна за историска вистина, за изгубените животи на ќерките на царот Николаj и Александра. 17 јули 1918 година. Четирите девојки се симнале по дваесет и трите скалила во подрумот на една куќа во Екатеринбург. Најстарата имала дваесет и две години, најмладата седумнаесет. Заедно со родителите и со тринаесетгодишниот брат, сите четири се бездушно убиени. Виновни се за тоа што биле ќерки на последниот цар и царица на сите Руси.

Цена

550 денари 384

5


Стефани Дреј

Повеќето замоци биле заштитувани од мажи. Овој замок е од жени. Сложено исткаен и моќно раскажан, „Жените од замокот Лафајет“ е роман за должноста и надежта, за љубовта и храброста, за силата што ја наследуваме од оние што биле пред нас.

Цена

650 денари 390

ЖЕНИТЕ ОД ЗАМОКОТ ЛАФАЈЕТ

6

Приказна за прекрасниот замок Лафајет, од средиштето на Франција, раскажана низ различните историски периоди и животите на хероините на замокот. Адриjaнa Лафајет, основачка на замокот, која во време на Француската револуција морала да се откаже од благородничката титула и од сопругот, за го задржи наследството што ќе стане инспирација на многу генерации во иднина. Беатрис Ченлер, храбрата њујоршка визионерка, која за време на Првата светска војна ќе биде сведок на уништувањето на Франција, преземајќи го најголемиот предизвик во животот: да ја убеди Америка да се бори за она што е правилно. Марта Симон, учителка и уметница, сирак, која целиот свој живот го поминува во замокот, гледајќи ја нацистичката тортура во Втората светска војна, одлучува да ги заштити децата што живеат во замокот а кои припаѓаат на еврејската заедница.


Розела Посторино НА МАСА СО ВОЛКОТ Германија, 1943 година: Родителите на дваесет и шест годишната Роза Зауер ги нема, а нејзиниот сопруг Грегор е далеку, борејќи се на фронтот во Втората светска војна. Сиромашна и сама, таа носи судбоносна одлука да го напушти Берлин, зафатен од виорот на војната, за да живее со родителите на мажот ѝ на село, мислејќи дека таму ќе најде засолниште. Но, едно утро, СС единицата доаѓа да ѝ соопштат дека е регрутирана за да биде една од дегустаторките на Хитлер: три пати на ден, таа и уште девет жени одат во неговиот таен штаб, „Дувлото на волкот“, да ги пробуваат неговите оброци. Интернационалeн бестселер заснован на мрачна вистинска приказна која покренува провокативни прашања за соучесништво, вина и преживување. Тие го нарекоа „Дувло на волкот“. „Волк“ беше неговиот прекар. Легија на ловџии беа во потрага по него, за да го заробат и со задоволство да го убијат.

Цена

450 денари 225

Лаура Морели НОЌНИОТ ПОРТРЕТ Милано, 1492 година: Кога 16-годишна убавица станува љубовница на војводата од Милано, таа мора да се бори за своето место во палатата, против оние што сакаат таа да излезе од животот на војводата. Наскоро, таа се наоѓа себеси како седи пред Леонардо да Винчи, кој сака да си го обезбеди своето место во палата на војводата, сликајќи го неговиот досега најамбициозен портрет. Минхен, Втора светска војна: Откако скромниот конзерватор ненамерно ќе стави непроценлив италијански ренесансен портрет во рацете на висок нацистички лидер, таа го ризикува својот живот за да го врати, работејќи заедно со еден американски војник, дел од славниот тим „Monuments Men“.

Цена

490 денари 294

7


Ричард Осман КЛУБОТ НА УБИСТВА ВО ЧЕТВРТОК Во едно мирно пензионерско село, четворица пријатели се среќаваат една неделно во „Сложувалка“ за да разговараат за неразјаснети злосторства; заедно се нарекуваат „Клубот на убиства во четврток“. Елизабет, Џојс, Ибрахим и Рон се на прагот на своите осумдесети години, но сепак кријат по неколку трикови во ракавите.

Цена

500 денари 250

Афријан Мекинти СИНЏИРОТ Кога една мајка е мета на опасна група луѓе, таа мора да стори злосторство за да ја спаси својата киднапирана ќерка – или да ризикува да ја изгуби засекогаш. Тоа е приказната на овој „интензивен и оригинален“ трилер.

Цена

8

500 денари 250


Т. Џ. Њумен ПАЃАЊЕ Штотуку се качивте на летот за Њујорк. Во авионот освен вас има уште сто четириесет и три патници. Она што не го знаете е дека триесет минути пред летот, семејството на вашиот пилот беше киднапирано. За да живее неговото семејство, сите во овој авион мора да умрат. Единствениот начин на кој семејството ќе преживее е ако пилотот ги следи упатствата и го урне авионот. Уживајте во летот.

Цена

490 денари 270

Сара Пинбороу

Цена

490 денари 245

Цена

490 денари 245

9


Лиса Џул СЕМЕЈСТВОТО НА ГОРНИОТ КАТ Бидете внимателни кого ќе пуштите во својот живот. Откако ќе го прослави својот дваесет и петти ро– денден, Либи Џонс го пронаоѓа долгоочекуваното писмо.Конечно го дознава не само идентитетот на нејзините родители, туку и дека е единствениот нас– ледник на нивната напуштена палата на бреговите на Темза, вредна милиони. Но, она што таа не го знае е дека и други го чекаат тој ден. Пред 25 години, полицијата била повикана на ад– ресата „16 Чејн Вок“. Полицискиот извештај вели де– ка биле повикани поради плачење на бебе. Кога пристигнале, нашле здраво десетмесечно дете како си лежи во своето креветче во спалната соба. Во кујната се откриени три мртви тела, сите облечени во црно. Другите четири деца, пријавени дека жи– веат на истата адреса, ги нема.

Цена И ТОГАШ, ТАА ИСЧЕЗНА... „И тогаш, таа исчезна...“ ќе ве внесе во една емотивно разорувачка приказна на една мајка во потрага по вистината за она што се случило со нејзината ќерка. Ели Мек беше совршената ќерка. И тогаш, таа исчезна... Десет години по исчезнувањето на Ели, нејзината мајка, Лорел Мек, се обидува повторно да живее нормално откако во кафуле ќе запознае еден шармантен човек. Пред да сфати што, всушност, се случува, таа се запознава со ќерките на Флојд, а помалата, Попи, ќе ја остави Лорел без здив. Затоа што тоа мало и прекрасно девојче Попи е речиси копија на Ели.

490 денари 245

НИКОЈ НЕ ИСЧЕЗНУВА ТУКУТАКА!!! 10

Цена

490 денари 245


Дијана Чејмберлен Цена

500 денари 300

Цена

Цена

450 денари 248

Цена

500 денари 250

450 денари 248

Цена

490 денари 245

11


Елизабет Кеј Сè започна со само една мала лага. Но никогаш не завршува тука. Eдна лага води кон друга…

СЕДУМ ЛАГИ Tоа не беше последната лага. Всушност, тоа беше само почеток. Романот „Седум лаги“ е исповедта на Џејн за вистината, нејзината вистина. Привлечно, софистицирано, застрашувачко, заводливо четиво со хипнотички пресврти на настаните, заплеткани приказни, токсични пријателства меѓу жените, мрачно подрачје на опсесијата и она што можеме да го изгубиме во името на љубовта.

Цена

490 денари 245

Тереса Дрискол ТЕ НАБЉУДУВАМ Трилер кој ве држи во неизвесност до самиот крај! Две млади девојки, Ана и Сара, заминуваат во Лондон да ја прослават матурската забава. Но, сплетот на околности ќе ги одведе на сосем поинакво патување. Една од девојките исчезнува...

Каде е Ана? Дали е жива или не?

Цена 12

490 денари 245


Хедер Морис Во „Приказни полни со надеж“, Хедер ги истражува нејзините новостекнати таленти како слушател – вештина што ја користела кога првпат се запознала со Лале Соколов, тетовирачот од Аушвиц-Биркенау што воедно ѝ е инспирација за нејзиниот бестселер. Токму оваа способност го убеди Лале да ѝ ја довери својата приказна на Хедер, која ја раскажа во романот „Тетовирачот од Аушвиц“ и вториот роман „Животната приказна на Цилка“. Хедер ни ја споделува тајната за нејзиното инспиративно пишување, целото патување и писателските искуства од нејзиниот живот, вклучувајќи го и нејзиното длабоко пријателство со Лале, и ни открива како научила навистина да ги слуша приказните што ѝ ги кажувале луѓето – вештина за која верува дека сите можеме да ја научиме.

Цена

450 денари 225

„Тетовирачот од Аушвиц“ е живописно и стравично сведоштво за издржливоста на љубовта и човештвото во најмрачните можни услови.

Цена

450 денари 225

13


Ден Браун

Цена

14

Цена

600 денари 420

490 денари 390

Цена

Цена

600 денари 420

999 денари 550


Стив Бери ВАРШАВСКИ ПРОТОКОЛ Откако поранешниот агент на Министерството за правда Котон Малоун беше сведок на кражба на една реликвија, тој од својата бивша шефица Стефани Нил дознава дека наскоро ќе се одржи приватна аукција каде што на највисокиот понудувач ќе му бидат дадени информации за претседателот на Полска, уцена што ја сакаат и САД и Русија, но од многу различни причини. Цената за присуство на аукцијата е една од реликвиите, па Малоун е испратен во замок во Полска за да го украде илјада години старото Свето копје, значајно не само за христијаните, туку и за полскиот народ. Но, ништо не оди според планираното и Малоун е втурнат во крвава битка меѓу три нации околу информациите што, доколку бидат откриени, може да го променат балансот на силите во Европа.

Цена

Цена

550 денари 275

550 денари 275

Цена

550 денари 275

Цена

550 денари 275

15


Сали Руни Десет најдобри книги за 2017 година според Vogue Десет најомилени книги на годината според Slate Најдобри книги од женски автори според Cut Најдобри книги на годината според Elle.Com

РАЗГОВОРИ СО ПРИЈАТЕЛИ Франсис е млада жена со навидум студен карактер и мрачна надворешност, која се занимава со пишување додека студира во Даблин. Нејзин најдобар пријател е убавиот и самобендисан Боби. Една вечер на еден локален поетски перформанс, тие се сретнуваат со една позната фотографка и при секоја нова средба Френсис постепено влегува во нејзиниот свет. Френсис е импресионирана од нивниот софистициран дом и нејзиниот згоден сопруг, Ник. Но, колку и да изгледа забавен флертот на Франсис и Ник на почетокот, тие покажуваат чудна, а потоа и болна блискост.

Цена

НОРМАЛНИ ЛУЃЕ е роман за моќта на привлекувањето, пријателството и љубовта помеѓу луѓето. Приказната нè води од првиот разговор до годините што следуват преку животот надве лица, Конел и Мариан, кои се обидуваат да останат независни, но тоа никако не им успева.

Цена 16

450 денари 248

450 денари 248


Сандра Браун ГЛАВЕН УДАР Дали целта ги оправдува средствата? Д-р Емори Шарбоно, педијатар и жена која трча маратони, ќе исчезне на една планинска патека во Северна Каролина. Откако магла и мраз ќе ја покријат планината и сиот див свет во неа, ја снемува нејзината трага. Потрагата станува невозможна. ГЛАВЕН УДАР е книга полна со љубов, измама и одлуки што мораме да ги донесеме за да преживееме!

Цена

500 денари 200

СТАПИЦА Уште од првата страница го изненадува читателот на оваа приказна со корупција, предавство и непрекината измама… каде што ништо не е онака како што се чини и секоја вистина изнесена на виделина покажува темна лага. Кога Џорди Бенет и Шо Кинард ќе се погледнат очи во очи во еден чуден бар, нешто дефинитивно ќе заискри помеѓу нив. Шо заклучува дека опасната атмосфера ги прави мажите претпазливи, а ги инспирира жените да забележуваат. Никој не може да претпостави дека животот на бизнисменката е во опасност. Но, Џорди е тука… а Шо Конард е пратен да ја убие.

Цена

500 денари 200

17


Џејн Ен Кренц УКРАДЕНО НАСЛЕДСТВО

ТАЈНИТЕ СЕСТРИ

Цена

420 денари 147

Тие го знаеја неговото име, човекот кој се обиде брутално да ја силува дванаесетгодишната Маделин …во хотел на баба ѝ… Сметаат дека можат да ја предвидат неговата судбина… и чуваа една тајна. Но, сега таа тајна може да ги однесе во гроб.

Цена

420 денари 147

Ејлин Гоуџ ТРНЛИВА ВИСТИНА Рејчел и Роуз, сега жени со возрасни деца, конечно се соочуваат со судбината што ги прогонува речиси половина век откога беа заменети во болницата. Она што им се заканува сега може целосно да им го загорчи животот и да ги открие длабоко скриените тајни...

Цена 18

490 денари 172

Самер Ривер е променет, од поспано земјоделско гратче, станува елитно место во Калифорнија. Мејсон сè уште е сериозно атрактивeн маж. Тој ја спаси Луси еднаш, па може и повторно да ја спаси. Но, овој пат, таа инсистира да одигра сосема друга улога за нивниот заеднички живот…


Ејмор Тоулс „ЏЕНТЛМЕН ВО МОСКВА е неверојатна приказна затоа што во неа има од сè по малку. Има фантастична романса, политика, шпионажа, родителство и поезија. Книгата е историска фикција, но би било исто толку точно ако се нарече трилер или љубовна приказна“. – Бил Гејтс

Цена

550 денари 358

Ана Џонс ЖЕНАТА ВО БЕЛОТО КИМОНО Инспирирана од вистинита приказна, Жената во белото кимоно открива прекрасен портрет на две жени: едната растргната помеѓу културата на својот народ и своето срце, и другата, која е на пат да го открие вистинското значење на домот.

Цена

450 денари 225

19


Aлис Хофман

Цена

550 денари 330

СПРОТИВНИ СВЕТОВИ Растејќи на идиличниот тропски остров Свети Тома во почетокот на 1800-тите, Рахел сонува за живот во далечниот Париз. Мајката на Рахел, столбот на нивната мала бегалска заедница на Евреи кои успеале да ја избегнат Инквизицијата, никогаш не ѝ простила на својата бунтовна ќерка која одбила да живее според правилата на заедницата. Таа е во брак со вдовец со три деца за да го спаси бизнисот на својот татко. Кога нејзиниот постар сопруг ненадејно умира и неговиот згоден, многу помлад внук, Фредерик, пристигнува од Франција за да го преземе управувањето со имотот, Рахел започнува пркосна, страсна љубовна врска која ќе предизвика скандал што ќе го погоди целото нејзино семејство, вклучувајќи го и нејзиниот омилен син Камиј, кој ќе стане еден од најголемите уметници на Франција.

ЌЕ СЕ СРЕТНЕМЕ ПОВТОРНО Дали љубовта може да ги надмине сите пречки? Замислете да запознаете еден човек, заедно да поминете седум прекрасни дена и да се вљубите во него. Чувството за тие шест дена е заедничко: никогаш не сте биле толку сигурни за ништо друго. Потоа, тој заминува на одмор и ветува дека ќе се јави од аеродромот – сè уште немате причина за сомнеж. И... тој не се јавува.

Цена 20

420 денари 210


Џоџо Мојес

Цена

450 денари 225 Цена

Цена

450 денари 225

Цена

450 денари 225

Цена

450 денари 225

490 денари 245 Цена

450 денари 225

21


Елизабет Адлер ПОКАНА ЗА ПРОВАНСА Која е цената што ја плаќаме за среќа во животот? Еден сосема нормален ден добивате покана за платен одмор во Прованса. Дали е тоа искрена покана од далечната роднина или е само уште една луда авантура? Френи Мартен ја прифаќа поканата од нејзината тетка Рафаела и заминува на патувањето со својата пријателка Клер. Во прекрасниот пејзаж на Шато Мартен и виновите лози се кријат многу семејни тајни кои засекогаш ќе ги променат животите на семејството Мартен. Дали секој од поканетите ќе ја пронајде својата љубов?.

Цена

350 денари 193

Започнете авантура со една од најчитаните светски авторки Цена 22

350 денари 193


Адел Паркс

Цена

450 денари 180

Цена

450 денари 180

СТРАНЕЦОТ ВО МОЈОТ ДОМ Што би сториле ако откриете дека детето што го чувате сиот свој живот не е ваше?

Цена

450 денари 180

23


Миранда Дикинсон

Цена

420 денари 210

Цена

420 денари 210

Џени Хан Филмска приказна за животот на тинајџерката Лара Џин. Прочитајте ја книгата, пред да го гледате филмот!

24

Цена

390 денари 156

Цена

390 денари 156

Цена

390 денари 156


Керол Мејсон ТАЈНИТЕ НА МАЖЕНИТЕ ЖЕНИ Три најдобри пријателки. Три совршени бракови. Но, дали работите се такви какви што изгледаат? Тајните на мажените жени е роман исполнет со предизвиците на модерните брачни врски и го поставува прашањето: колку добро можеме да ги познаваме нашите сопрузи, нашите пријатели, па дури и себеси?

Цена

Цена

450 денари 180

420 денари 210

Цена

420 денари 168

25


еротика, љубов ПРИКЛУЧИ СЕ ВО КЛУБОТ... Она што го сфатив е дека старите навики тешко умираат, а понекогаш треба да се вратиш назад од каде што си почнал за да можеш да продолжиш напред. Држете се цврсто, ви следува едно лудо возење низ секси романсата од Ема Чејс

Цена

26

Цена

350 денари 140

350 денари 140

Цена

Цена

350 денари 140

350 денари 140


Нора Робертс ВИСТИНСКИ ПРЕДАВСТВА Границите на љубовта можат да бидат кршливи... како што научи Келси од нејзиниот неодамна заршен брак. Но, додека двете жени повторно ја градат својата врска, Келси се наоѓа во една возбудлива нова романса.

550 денари 220

Цена

ПРИВАТНИ СКАНДАЛИ Дијана Рејнолдс има сè што ќе посака: работа и живот од соништата. Како талентиран телевизиски новинар, таа е одлучна да успее на свој начин. Но, во свет полн со јавни непријатели и скандали...

Цена

550 денари 220

ГЕНИЈАЛНИ ЛАГИ Ева Бенедикт е последна од филмските диви, симпатичен секссимбол со освоени два Оскари, четири поранешни сопрузи и легија љубовници. Нема тајна, ниту скандал што таа не го знае.

Цена

550 денари 220

27


драма, живот, трилер

Цена

420 денари 126 Цена

Цена

200 денари 100 Цена

28

420 денари 126

599 денари 200 Цена

250 денари 125


драма, живот, трилер

Цена

420 денари 126

Цена

Цена

299 денари Цена 120

450 денари 135

350 денари 105 Цена

450 денари 135 29


Жана Полиаков Животот е едно радосно искуство и забавна игра. Додека зборувам, создавам! Цена 450 денари

250

Трагајте за хармонија внатре во себе, тогаш сето она по кое трагате ке најде пат до вас.

30

Цена

250 денари 125

Цена

450 денари 250


Јелица Грегановик

Цена

390 денари 250

Ова е приказна за сите родители, другари, за братство без сон. Ова е кратка борба против оној чип за заборавање што ни го вградила Мајката Природа, затоа што ако се сеќаваме на сето она што го проживеавме со децата, наталитетот драстично би опаднал. Ако ова го чита некој кој уште нема деца, ве молиме веднаш да заборавите на сè, за да ја продолжите човечката раса. Тоа не е онака како што изгледа. Се шегував ;-) 31


Ангела Пенова ПОЗАЈМЕНИ СНИШТА Понекогаш посакувам да се вратам во минатото, но не за да ги променам работите, туку да ги почувствувам по втор пат. Тејлор ја уништи бајката во која Еден живееше со години. Егоистичен, брутален, но никогаш доволно искрен за постапките кои мораше да ги направи шест години претходно. Сè уште ја посакува, а таа е крајно недостижна. Неговиот ноќен живот и забавите не се некое ветување за созреана личност. Кој ќе биде „тригерот“ да го натера да застане на сопствени нозе? И тогаш сонот се заплеткува со реалноста. Секоја вечер продолжува каде што застанал.

Цена

32

Цена

300 денари 240

300 денари 240

Цена

300 денари 240


Јован Илиески СОБА 610 Непозната жена го пријавува нејзиниот сопруг за исчезнат, по изминати триесет часа. Прочуениот инспектор во Верона, почнува да работи на случајот, но никој не го предупредува од неочекуваното, сè додека полицаецот Пелегрини не му каже дека таа жена е многу добро позната на полицијата. По нејзиното заминување од станицата, градот на љубовта, преку ноќ се претвора во градот на измамата, скриените тајни, манипулирањето со потсвеста. Мистериозното исчезнување на нејзиниот сопруг достигнува напрегнат психолошки пресврт кој си игра со здравиот разум на секој лик во приказната, a најмногу со нејзиниот.

Цена

350 денари 280

НОЌТА КОГА ЈА НАПУШТИВ ПРАГА Ова е приказна за една мајка која се бори за нејзиниот син, за нејзината љубов, што го добива заслуженото место на страниците во една од илјадниците приказни кои се незапишани низ историјата на политиката и злото, модата и џезот, аргатлукот и аристократијата, и љубовта како жртва на светскиот крвав хаос.

Цена

350 денари 280

33


Милијана Павловска

Цена

34

350 денари 280

300 денари Цена 240

Цена

Цена

300 денари 240

350 денари 280

Цена

300 денари 240


Цена

Цена

300 денари 240

300 денари 240

Цена

300 денари 240

Цена

Цена

300 денари 240

Цена

300 денари 240

Цена

300 денари 240

300 денари 240

35


Катерина Серафимовска Моќно создадена книга, во која ќе се допрат луѓето и ѕвездите и случајно ќе се измешаат неколку судбини, за да ги измерат небото и длабочините на универзумот, но и копнежот и силината на човечкиот дух. Роман со богата палета од неочекувани ликови, кои ќе ве поведат на возбудливо патување низ дивите предели на Феникс, Аризона.

Цена

Цена 36

350 денари 280

350 денари 280

Цена

350 денари 280


Ксенија Николова „Ова не треба да биде вака, ова треба да биде поинаку“, зборува некој глас во мене. „Ова не е доволно, од ова треба да има повеќе“, друг глас ми шепоти. „Гледаш ли колку нешта ти недостасуваат?“, повторно слушам глас. „Ќе изменам сѐ. Престанете да ме прогонувате, престанете да ме мачите“, им ветувам. Трчам во круг, ги туркам сите нешта по пат, ги туркам сите луѓе. Не застанувам, продолжувам да трчам. „Патот ми е чист, нема ништо и не гледам никој. Каде е крајот? Остана ли уште нешто?“, од умор едвај зборувам. „Остана“, ми се смеат гласовите. „Што е тоа? Кажете ми, каде е крајот?“, ги прашувам. „Остана уште да се измениш ти“, не престануваат да се кикотат. „Тоа ли е крајот?“, им велам. „Крајот не постои. Тоа е почетокот“, ми се смеат.

Цена

350 денари 280

Деликатноста на емоциите го дава правецот на животот. Романи за храброста да се сподели најдлабокото од себе.

Цена

350 денари 280 37


Санта Аргирова ВЕЧНАТА БОРБА МЕЃУ ДОБРОТО И ЗЛОТО! По негативните ликови во „Портретот од Дрезден“ и во „Добро утро Јаков“ ликот на Перонов е кулминација на злото кое човек на човека може да му го направи. И тоа, за жал, се случува во 21 век, потсетувајќи нè на Дантеовата „Божествена комедија“, таа своевидна поетска алегорија што ги исмева средновековните центри на моќ.

350 денари Цена 200

Цена

350 денари 200

Методија Диневски Извадоци од библијата - Книга Мојсеева 5:18-19 А кога Јаред имаше сто шеесет и две години, му се роди Енох. Откако му се роди Енох, Јаред поживеа уште осумстотини години.

Цена 38

38

300 денари 200

Цена

390 денари 200

5:21-25 Енох одеше со вистинскиот Бог уште триста години. За тоа време му се родија и други синови и ќерки. Така, Енох живееше вкупно триста шеесет и пет години. И за сето тоа време Енох одеше со вистинскиот Бог. Потоа го снема, бидејќи Бог го зеде со Него.


Ана Стојаноска „ДИЈАЛОЗИ ВО ЕДНИНА – Разговори што можеби се случиле и што можеле да се случат“ од Ана Стојаноска е книга – експеримент, обид на авторката да напише нарација без нарација, само со помош на дијалози.

Цена

300 денари 200

Цена

350 денари 200

Сашо Димоски

Цена

350 денари 200

Цена

350 денари 200

Цена

350 денари 200

Цена 200 денари

Цена

350 денари 200

39

39


Домашни автори

Цена

Цена

300 денари 150

Цена 150 денари

250 денари 150 Цена

40

299 денари 150

Цена

300 денари 150


Драми, поезија, раскази

Цена 200 денари

Цена

200 денари 150

Цена 100 денари

Цена 200 денари

Цена 150 денари

Цена 100 денари

41


Домашни автори Цена 100 денари

Цена 100 денари

Цена 100 денари

42

Цена

250 денари 200

Цена 100 денари

Цена 100 денари

Цена 100 денари

Цена 100 денари

Цена 200 денари

Цена

Цена

300 денари 210

Цена

300 денари 200

300 денари 210


300 денари Цена 210

Цена

300 денари 240

Цена 4500 денари

Цена

300 денари 210

Цена 1300 денари

Цена 4900 денари

Цена

300 денари 210

Цена 1500 денари

Цена

990 денари 600

43


Литература за деца

Цена 250 денари

200

Цена 290 денари

203

44

Цена

250 150 денари

Цена

Цена

290 203 денари

250 150 денари

Цена

Цена

Цена

250 денари 200

250 150 денари

250 150 денари


Цена

Цена

250 150 денари

250 150 денари

Цена

Цена

Цена

250 150 денари

Цена

250 150 денари

Цена

250 150 денари

250 250 250 денари Цена денари Цена 150 150 150 денари

Цена

350 200 денари

250 150 денари

Цена

350 200 денари

45


Литература за деца Во еден миг Марвин претера: успеа да ја налути Мариела Чизмата! За среќа, повикот од мечката Гил го катапултираше во Магичното село, каде го чекаа големи вести: тој мора да најде едно мистериозно и невидливо оружје. Штета што е скриено во срцето на познатата шума... каде има чудовиште!

Цена

210 120 денари

Марвин се обидува да се фокусира за Шампионатот во Математика, кога ќе го слушне повикот од Магичното село. Гил, Брит и Тод се вознемирени: дивите свињи сакаат да ги нападнат Големите Карпи! И, иако се чини навистина неверојатно... тие се единствените кои можат да го победат Страшниот Оркус и неговите смрдливковци!

Цена

210 120 денари

ШЕРЛОК, ЛУПИН И ЈАС Tројца извонредни и неразделни пријатели. Нов серијал исполнет со авантури!

46

Цена

290 200 денари


Литература за деца Сè започна во еден свет каде што приказните се реалност, каде што живеат принцови и принцези, каде, ако не во ДИЗНИЛЕНД!

Цена 100 денари

Цена 150 денари

Цена 150 денари

47