Issuu on Google+

panic web magazine #28 - ipanic.gr

..

Jager

calendar 2014 12 barwomen, 12 μήνες, 12 κοκτέιλ


KEEP CALM

AND LIKE US ON FACEBOOK

www.facebook.com/ipanic.gr facebook.com/ipanic.gr


panic

panic 28 Αναρτήθηκε 10/02/14 Είμαστε εδώ για να περάσουμε καλά συνδυάζοντας το χιούμορ με το σοβαρό, την σάτιρα με τον προβληματισμό, την ενημέρωση με την διασκέδαση (όχι απαραίτητα με τα συγκεκριμένα compilations). Οι προθέσεις μας; Πάντα καλοπροαίρετες. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στο δέκτη.

Site: www.ipanic.gr www.redcarpet.gr Email:

info@ipanic.gr panic.press@gmail.com

FaceBook:

Page: facebook.com/ipanic.gr Profile: Panic Panopoulos

Twitter:

twitter.com/iPanicgr

Pinterest:

pinterest.com/ipanicgr

Tumblr:

panicgr.tumblr.com Creator:

Παναγιώτης Ι. Καλογεράκος

Το σήμα μας αποτελεί μία μοντέρνα απόδοση της εικόνας του Θεού Πάν που λατρευόταν από τους Αρχαίους Έλληνες. Η λέξη “πανικός” προήλθε από το όνομα του.


anti-edito Άδωνις

Ο Αναλώσιμος

Η

παραδοχή του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό σχετικά με το μνημόνιο και πώς όλοι ξέρανε ότι ήταν καταστροφή, δεν μπορεί να είναι αρκετό για να πάρει συγχωροχάρτι. Ούτε καν η προσπάθεια του να το σώσει, λέγοντας ότι έδειχνε πιο αισιόδοξος απ' όσο ήταν (τι αισιόδοξος ρε Άδωνι; Φώναζες σαν τον τρελό και ανέβασε μέχρι και μπάνερ στο site σου) και ότι σε λίγους μήνες όλα τα είναι καλά. Γιατί ρε Άδωνι να σε πιστέψουμε ότι σε λίγους μήνες θα είναι όλα καλά; Εσύ παραδέχτηκες ότι μας είπες ψέματα. Γιατί τώρα να σε πιστέψουμε; Δεν σου έμαθες ποτέ κανείς ότι δεν πρέπει να φωνάζεις “λύκος”; (αν όχι, δες εδώ τον σχετικό μύθο του Αισώπου: http://www.matia.gr/7/78/7804/7804_2_11.html) Anway, τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση σε ότι έχει να κάνει με τον Άδωνι. Η ύπαρξη του στην ΝΔ και στα πολιτικά πράγματα έχει ημερομηνία λήξης. Κι αυτό γιατί είναι η κλασική περίπτωση του αναλώσιμου. Χαζός νομίζεται ότι είναι ο Σαμαράς που τον έχει στο κόμμα και στην κυβέρνηση; Εργαλείο και μάλιστα πολύ χρήσιμο είναι αυτή την εποχή. Και τι δουλειά κάνει αυτό το εργαλείο; Μιλάει. Μιλάει πολύ. Λέει και μπούρδες. Κοντράρεται, δεν φοβάται να τσαλακωθεί ή να πει ευθέως ψέματα. Και το κυριότερο, θα βγάλει προς τα έξω τις προθέσεις της κυβέρνησης πριν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις ή ψηφοφορίες. Έτσι, αφού ο Άδωνις δημιουργήσει σχετικό ντόρο, ο Σαμαράς και το επιτελείο του θα ζυγήσουν τις αντιδράσεις και ανάλογα θα κινηθούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα λειτουργήσουν όπως με το 25ευρω στα νοσοκομεία. Αφού έγινε χαλασμός για ένα χι διάστημα, αφού απείλησε ακόμα κι ο Βενιζέλος να το καταψηφίσει και αφού, φυσικά, ο Άδωνις χτυπιόταν σαν τον τρελί για την ορθότητα του μέτρου, τελικά έριξαν νέα αύξηση στα τσιγάρα. Ω, ναι, ο Άδωνις κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά. Δεν ξέρω κατά πόσο το έχει καταλάβει ο ίδιος. Ή εκείνοι που τον στηρίζουν. Είμαι όμως σίγουρος ότι είναι αναλώσιμος και ότι η μεγαλύτερη προσφορά αυτού του ανθρώπου είναι στις επιθεωρήσεις του Σεφερλή.


Μ

δέχεται την ευλογία ενός SadΗ ΕΞΩΤΙΚΗ hu. Λίγο νωρίτερα είχε βουτήξει συμβοή του ιερού αλλά και ΓΟΗΤΕΙΑ μολυσμένουστηποταμού Γάγγη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του εορτασμού ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ Makar Sankranti στο νησί Sagar. ία

ηλικιωμένη

ινδουίστρια


panic #28/ 6-7


ιστορία της ανθρωπότητας πολλά στολίδια πολιτισμού Ο ΦΟΥΡΝΟΣ Στην έχουν καταστραφεί από το φθόνο ανθρώπων κάποιας νέας τάξης πραγμάτων. Στον αντίποδα, κάποια “μνημεία” φρίκης, αυτός ο φούρνος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του ΤΟΥ ΝΤΑΧΑΟΥ όπως Νταχάου, στέκει αγέροχος για να θυμίζει τα εγκλήματα των ναζί. Α, και δυστυχώς για να ηδονίζονται κάποιοι ανώμαλοι.


PANIC #6 / 8-9

Ο

χι, δεν είναι σκηνή από κάποια ιστορική ταινία. Είναι real thing. Ένας από τους διαγωνιζόμενους του Tough Guy στο Perton (το πιο δύσκολο και σκληρό event) θέλησε να εντυπωσιάζει φορώντας πανοπλία ιππότη. Η πτώση του πόνεσε. Κυρίως τον εγωισμό του.

TO ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗ


από τις Femen διαμαρτύρεται μπορστά Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ Ακτιβίστρια από το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν με αφορμή την ΓΥΜΝΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ενάντια επίσκεψη του στην Ε.Ε. Για την ιστορία, στο κορμί της γράφει “Πούτιν, Δολοφόνε της Δημοκρατίας”.


Ο

γνωστός ως “Γυμνός Καουμπόι” δεν καταλαβαίνει ούτε από κρύο ούτε από χιόνι. Η πιο cult φυσιογνωμία της Νέας Υόρκης δίνει ένα ακόμα street show στην Times Square φορώντας την κλασική στολή του: εσώρουχο, μπότες και καπέλο. Όχι, δεν του έγινε η τρίχα κάγκελο. Είναι καλά αποτριχωμένος!

ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, ΩΡΕ;


tattoo artist και μοντέλο Wang ΤΑΤΤΟΟ ΚΑΙ Ηκινέζα επιδεικνύει τα τατουάζ πάνω στο γυμνό κορμί και ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ της της PETA ενάντια στα ρούχα από φυσική γούνα.


Ο

37χρονος Χουάνγκ στο χειρουργείο, περιμένοι τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τους όγκους από το πρόσωπο, στο νοσοκομείο της Καντόνα στην Κίνα.

Η ΦΡΙΚΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


panic s k c a t t a

ΠΟΥ ΝΑ ΜΆΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΊΧΛΕΣ ΠΟΥ

ΒΟΎΤΑΓΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΕΡΊΠΤΕΡΑ!


panic #28/ 14-15

ΜΙΣΕΛ ΛΙΑΠΗΣ

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ...

Αν έδινε ποτέ συνέντευξη και ήταν και ειλικρινής, τότε κάπως έτσι φανταζόμαστε ότι θα απαντούσε ο Μιχάλης- Δεν Πλερώνω- Λιάπης.

Κύριε Λιάπη πώς νιώθετε τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα; Καιρός ήταν. Και πολύ κράτησε αυτό το πανηγυράκι. Σοβαρολογείτε; Και λίγο κράτησε θα έλεγα... Ε, όχι. Ασχολήθηκαν τόσες εβδομάδες με πταίσματα, που μάλιστα, έγιναν κατά λάθος ενώ για άλλα θέματα, πολύ πιο σοβαρά, ακόμα γαργάρες κάνουν. Όπως; Δεν είναι σωστό να δώσω συναδέλφους... Πολιτικούς; Όχι, λαμόγια. Παραδέχεστε ότι είστε λαμόγιο;

Έλληνας είμαι. Παραδοσιακός. Ποιος δεν κλέβει το δημόσιο; Ή ποιος δεν προσπαθεί να κλέψει το δημόσιο; Από τον καντινιέρη που δεν κόβει αποδείξεις μέχρι τον Βαγγέλη... Αναφέρεστε στον κ. Βενιζέλο; Για καντινιέρη μίλησα, όχι τον πελάτη της καντίνας. Από τα συμφραζόμενα σας, ο “Βαγγέλης” παραπέμπει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και είναι γνωστό ότι άπαντες κατηγορούν τον Σαμαρά ότι τον καλύπτει. Σου είπα και πριν, δεν θα “δώσω” συνάδελφους. Μα τόσο έντιμος πια; Ομερτά.


panic s k c a t t a

Καλά, ναι, η Κόζα Νόστρα, ωχριά μπροστά σας. Ωραίο συγκρότημα. Έπρεπε να πάνε καλύτερα στη Eurovision. Τους χαντάκωσε ο Αγάθωνας. Άσχετο. Κόζα Μόστρα ήταν το συγκρότημα. Και ο Αγάθωνας που κολλάει; Επειδή είναι κομμουνιστής. Α, δεν έχετε το Θεό σας. Κάνετε ότι κάνετε και ακόμα ασχολείστε με ιδεολογίες; Αφού ακόμα το τρώτε το παραμύθι... Για να κάνουμε μία σύνοψη. Οδηγούσατε ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες, είχατε εξοχικό που το περάσατε ως ξενώνα και κλέβατε και ρεύμα δηλώνοντας λιγότερα τετραγωνικά.. Ουφ, μόνο αυτά έχετε βρει; Με τρομάξατε για μια στιγμή! Δεν θα μου κάνει έκπληξη ότι και να βγει στη φόρα τώρα πια. Που να μάθεις και για τις τσίχλες που βούταγα από

τα περίπτερα! Και είχατε το θράσος να εκδώσετε και βιβλίο που μίλαγε για νέο πολιτικό ήθος... Είστε ανόητος; Ένα μυθιστόρημα ήταν. Στην τελική δεν καταλαβαίνω. Εγώ επανάσταση κάνω. Δείχνω έμπρακτα την στήριξη μου στο κίνημα “Δεν πληρώνω”. Σε λίγο θα το παίζετε και Τσε, έτσι; Α, έμαθες για τις κούπες και τα μπλουζάκια με το πρόσωπο μου που ετοιμάζω να βγάλω στο εμπόριο, Δεν παύετε να με εκπλήσσεστε. Όπως όταν έμαθα ότι έχετε σχέση με μία κατά 33 χρόνια μικρότερη σας Ρουμάνα. Σου φαίνεται μεγάλη ε; Ε, εντάξει, δεν πάτησε ακόμα τα 30. Σε ένα-δυο χρόνια βλέπουμε. Δεν σας αντέχω άλλο. Ας κλείσουμε με κάτι ανάλαφρο. Ποια ταινία είναι η αγαπημένη σας. Τα “Φωνάζει ο Κλέφτης”.


panic #28/ 16-17

ΕΓΏ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΚΆΝΩ.

ΔΕΊΧΝΩ ΈΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΣΤΉΡΙΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΊΝΗΜΑ

“ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ”.


panic s k c a t t a

Ε

ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

ιλικρινά, πίστευε κανείς ότι η Κατερίνα Στικούδη είχε έστω και την παραμικρή ελπίδα να κερδίσει στο Dancing With The Stars; Τι; Επειδή έφτασε στον τελικό; Ε, και; Όταν κάποιος έχει ένα τόσο βεβαρημένο παρελθόν,

τότε στην καλύτερη θα φτάνει στην πηγή. Νερό όμως δεν θα πίνει. Έτσι είναι ρε Κατερινιώ. Μα καλά, όταν πόζαρες δίπλα στον Επίτιμο, δεν ρώτησες κανένα για τα ρίσκα που έπαιρνες;

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΚΑΜΠΥΛΕΣ UBER ALLES

Η irina Shayk ήταν σύγουρα το ιδανικό πρόσωπο (και κορμί) για να αναλάβει χρέη πρέσβυρας των ΟΧειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας. Η 28χρονη έχει τον τρόπο της. Δεν χρειάζεταιι καν να μιλάει. Άλλωστε είναι τόσο εκφραστική όσο χρειάζεται.

Όταν είδαμε την φωτογράφιση της Miley Cyrus στο W καλά καλά δεν πιστέψαμε ότι ήταν αυτή. Κυριολεκτικά αγνώριστη. Και δεν μιλάμε μόνο για το μαλλί αλλά και το πρόσωπο. Αίφνης χάθηκε look της έφηβης τσούλας και την θέση του πήρε το γυναίκα τσούλα! Not bad!

Στα 34 της χρόνια, η Kely Brook, είναι ίσως ότι πιο καυτό έχει βγάλει η Αγγλία (μαζί με την Katie Price) τα τελευταία χρόνια. Οι καμπύλες της είναι η ιδανική απάντηση στην αρρωστημένη μανία των γυναικών να γίνονται κόκαλο γιατί νομίζουν ότι αρέσουν.


A, και μια που τ ανα φέραμε... Ρε Κωνσταντίνα, είναι πολύ μεγαλή ψυχή...

THE FLY

ΓΙΑΤΙ ΌΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΤΗ ΜΎΓΑ,

ΜYΓΙΆΖΕΤΑΙ...

Η κούκλα και οι σαλιάρηδες

Η

λιγουρίαση που επικρατεί στους δημοσιογραφικούς κύκλους είναι το κάτι άλλο. Ένα πρωινάδικο, που κατά τα άλα απευθύνεται στην νοικοκυρά, έκανε ένα βίντεο - παρωδία της Miley Cyrus με πρωταγωνίστρια την Λάουρα Νάργες. Σε αντίθεση με την Αμιρικανίδα που ήταν ολόγυμνη στο vc Wrecking Ball, η δική μας φορούσε ολόσωμη φόρμα στο χρώμα του δέρματος. Οι παρουσιαστές δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το ενθουσιασμό τους, τα σάλια τους και τον... άλλο ενθουσιασμό τους. Ενώ σχόλια τύπου “είναι γυμνή” έδωσαν και πήραν ακόμα και στα social media. Σκουπιστείτε, παίδες...

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΓΔΥΝΟΣ

ΡΕ ΤΟΝ ΕΝΤΙ...

ΤΟΥΜΠΑΝΟ

Η Andriana Lima τιμάει την ημέρα των ερωτευμένων διαφημίζοντας τα εσώρουχα της Victoria’s Secret. Όχι ότι θα μας χάλαγε αν αντι για τα εσωρούχα φόραγε... σοκολατάκια ή έστω σιρόπι σοκλάτας. Πάλι μέσα στο πνεύμα της ημέρας θα ήταν.

Τον Έντι Μέρφι τον έχουμε συνδέσει με την αθυροστομία. Τώρα ανακαλύπτουμε ότι είναι και εξαιρετικός... παρασκευαστής μοντέλων. Οι δύο μεγαλύτερες κόρες του, Bria και Shayne κάνουν τα πρώτα τους βήματα και φωτογραφίζονται κολάζοντας τις φαντασιώσεις.

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη ποστάρει στα social media τις κοπιαστικές δραστηριότητες της προκειμένου να βρίσκεται σε φόρμα. Μάλιστα εστιάζει συα σημεία που δυλεύει περισσότερο, δείχνοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα των ασκήσεων. Έστι είναι, το κορμί θέλει θυσίες και η δημοσιότητα ποσταρίσματα.


panic s k c a t t a

Ζ

Η επόμενη μέρα του Στουρνάρα

ούμε σε δύσκολους καιρούς. Σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι. Κι επειδή ο Γιάννης Στουρνάρας έχει μία δουλίτσα που είναι σαν ηλεκτρική καρέκλα και δεν μπορεί να ξέρει τι θα του ξημερώσει, είπαμε να ψάξουμε να του βρούμε

την ιδανική επόμενη απασχόληση του. Μετά από σοβαρή αναζήτηση καταλήξαμε ότι το επάγγελμα που του ταιριάζει (ταμάμ με τη φάτσα του) είναι μοντέλο για τις διαφημίσεις της Botox. Καλή σταδιοδρομία Γιάννη.

ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ

Υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν μόνο έναν αλλά πολλούς. Μετά τους πουλάνε και τώρα δεν έχουν άλλο χώρο στο ψυγείο.


panic #28/ 20-21

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ

Σ

ε αυτή τη χώρα τίποτα δεν γίνεται αν δεν δώσει εντολή ο Αντώνης Σαμαράς. Βλέποντας την δυναμική του, ο καλός πρωθυπουργούλης μας, αποφάσισε και έδωσε εντολή στον εαυτό του να ανακοινώσει μία σειρά διαταγμάτων με την ονομασία “Με εντολή Σαμαρά...” τα οποία ευελπιστεί πώς θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τον πολύπαθο Ελληνικό λαό και, φυσικά, να του εξασφαλίσουν μία ακόμα πρωθυπουργική θητεία. Έτσι, έχουμε και λέμε: Με εντολή Σαμαρά: • ... στις δημόσιες υπηρεσίες οι διευθυντές θα και βουλευτών. Πρώτος ο Σίμος Κεδίκογλου θα αναλάβουν να καλύψουν μέρος της εργασίας επιφορτιστεί να πείσει την Ρούλα Κορομηλά των υφισταμένων προκειμένου να εξοικονομηθεί επιστρέψει στην τηλεόραση με την εκπομπή χρόνος. Θα τους ξύνουν εκείνοι τα @ρχ... “Bravo Antonis”. • ... θα διπλασιαστεί ο όγκος εργασίας των • … θα πάψουν να υφίστανται απάνθρωπες υπαλλήλων της Βουλής ώστε να μην νιώθει ο συνθήκες στις φυλακές και μάλιστα θα απλός λαός ριγμένος από τις πλουσιοπάροχες τρόφιμοι θα έχουν πλήθος δραστηριοτήτων αμοιβές τους. Έτσι πλέον θα πρέπει να κουβαλάνε και παροχών. Μέχρι και στις εκλογές θα μπορούν δύο αντί για ένα να είναι υποψήφιοι. ποτήρια νερό. Ο Βε νιζέ λος τον Σκέφτηκε ευχαρίστησε που να έβαζε σκέφτεται το μέλλον περισσότερα του. αλλά θα • . . . η Ε ρ γ α τ ι κ ή χρειαζόταν Εστία θα προσφέρει δίσκο και τραπεζώματα σε έτσι θα μπουζούκια. Η επιβαρυνόταν ΝΔ σ τηρί ζει τον το μπάτζετ. πολιτισμό. • ... η Έ λε να • ... θα αξιοποιηθούν Ράπτη θα κάνει οικονομικά τα μνημεία -επιτέλουςμας. Η αρχή θα γίνει με την πρώτη της το να μπει χορηγός στο γυμνή φωτογράφιση. Η ανύψωση του ηθικού μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. “Εδώ η Μπαρτσελόνα τέτοιες εποχές κρίσης είναι σημαντική. έβαλε χορηγό στη φανέλα, εμείς θα μείνουμς πίσω • ... τα πρωτοκλασάτα στελέχη θα βγουν στον στην ανάπτυξη” φέρεται να δήλωσε! κόσμο. Η αρχή θα γίνει με τον Άδωνι Γεωργιάδη • ... θα κηρυχθούν παράνομοι όλοι οι σεισμοί. Όσες που θα κάνει stand up comedy κάθε Σάββατο περιοχές κουνιούνται θα επιβαρύνονται με διπλασιασμό σε γνωστό στέκι των Αθηνών. των δημοτικών τελών έτσι για να μάθουν να μην • ... θα αξιοποιηθούν στο έπακρο τα κονέ υπουργών πειθαρχούν.


panic ΑΤΑΚΕΣ... ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

s k c a t t a

Ά

γιος Βαλεντίνος, 14 Φεβρουαρίου. Η μέρα που περιμένουν πώς και πώς οι γυναίκες και οι λουλουδοπώλες (καθώς και διάφοροι άλλοι έμποροι). Η λεγόμενη γιορτή των ερωτευμένων. Και αυτές είναι μερικές από τις επίκαιρες ατάκες που κυκλοφορούν στα social media: • -Μωρό μου δεν θέλω δώρα, ρομαντικό γεύμα κλπ. Πάμε να σου πάρω πίπα τώρα. Ποτέ. Καμία. • - Πριν μου βάλεις τις χειροπέδες και ανοίξεις τις κουρτίνες για να βλέπουν οι γείτονες, θέλω ειλικρινά να μου απαντήσεις: Που βλέπεις να πηγαίνει αυτή η σχέση; • - Γιατί έβαλες άσπρα τριαντάφυλλα πάνω στο κρεβάτι; Μοιάζω με νεκρόφιλη; • - Τούτη την ώρα στην σκοπιά η καρδιά μου για εσένα μόνο χτυπά. • - Να τα χέσω τα κόκκινα τριαντάφυλλα κάθε Αγίου Βαλεντίνου. Δέκα χρόνια μαζί και ούτε λόγο δεν δώσαμε. • - Για τους Ερωτευμένους υπάρχει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Για εμάς τους ερωτεύσιμους καμία μέρα υπάρχει; • - Γιατί έκανες το κέικ σε σχήμα καρδιάς σήμερα; – Είναι του Αγίου Βαλεντίνου! – Και ότι το έκοψες στα 2 είναι συμβολικό; • - Δηλαδή γέμισες το σπίτι με αυτή την ταπετσαρία με τις καρδούλες μόνο και μόνο επειδή είναι του Αγίου Βαλεντίνου; • - Μωρό μωρό, να στρίψω κανένα, να δούμε τον Άγιο Βαλεντίνο φαντάρο; • - Του Αγίου Βαλεντίνου θα συμπέσει με τις γόνιμες μέρες μου. Σύμπτωση;

• • • • •

- Ολόκληρή μου τη ζωή σε σένα παραδίνω, σήμερα που γιορτάζουνε τον Άγιο Βαλεντίνο. - Να ερωτευτείς είναι τρομερά απλό. Το να ξε-ερωτευτείς είναι απλώς τρομερό. - Δεν μου αρέσεις. Σε αγαπώ. - Τα ζευγάρια που… πέρδονται μαζί, μένουν μαζί! - Αγ ά π η μ ο υ σ ή μ ε ρ α ε ί ν α ι τ ο υ Αγίου Βαλεντίνου… Τι θα κάνουμε; - Κανα όσπριο.


panic #28/ 22-23

Τι μας δίδαξαν Shakira και Rihanna

Χ • • • • • •

ΤΕΣΤ

άρη στην συνεργασία των δύο pop idols και κυρίως στο video clip Can’t Remember to Forget You, σιγουρευτήκαμε για κάποιες υποψίες που είχαμε: Ο λεσβιακός έρωτας είναι πλέον mainstream αρκεί και οι δύο γυναίκες να είναι “τούμπανα”. Ότι μπορεί να κάνει μία γυναίκα, δύο μαζί το κάνουν καλύτερα. Το μέγεθος του στήθους δεν έχει σημασία. Δείξε οπίσθια και καθάρισες. Το interracial είναι hot. Οι γυναίκες με πούρα είναι πιο sexy από το Μάκαρο. Δεν έχει σημασία αν το τραγούδι δεν ξεπερνά το επίπεδο Φοίβου. Βάλε δύο διάσημες τσούπρες να κωλοτρίβονται και έκανες μοσικό hit. H Rihanna χούφτωνε περισσότερο. Την αγαπήσαμε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ποιος Γκάι Φοκς; Ο Τάσος Αρνιακός έδωσε τη μορφή του στη μάσκα του V.


panic s k c a t t a

. Δεν χωρά αμφιβολaίαger! Έχουν τον ίδιο man

ΧΩΡΙΣΜΕΝOI

ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ

Η Jennifer Lawrence (αριστερά), πρωταγωνίστρια του Hunger Games, και η Αιγύπτια ηθοποιός Zebeida Tharwat (δεξιά).


panic #28/ 24-25

Don’t Speak ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΙΦΗ

“Το να ρίξουμε λάσπη και να βάλουμε δύο πολύ ωραίες γκόμενες με μπικίνι είναι προσβολή.” Γιατί προσβολή; Δν θα τις βρίσει κανείς. Το αντίθετο μάλιστα... ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

“Δεν με βρίσκουν σύμφωνο οι πολιτικές απόψεις του Σφακιανάκη αλλά μου ξαναζητήσει τραγούδι θα του ξαναδώσω.” Κάνε μία διασκευή του “Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα” να σπάσουμε πλάκα. ΝΙΝΟ

“Το να ωριμάσει πραγματικά ένας άντρας νομίζω πως είναι έως και αδύνατο. Από τα 20 μέχρι τα 50 πιστεύω πως είσαι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος.” Είσαι πολύ ανώριμος, φίλος. Σε αφήνω, πάω να παίξω playstation. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

“Δεν θέλω να μου χαϊδεύουν τα αυτιά” Μεταξύ μας, άλλο πράμα θέλουν να σου χαϊδεύουν... ΗΣΑΪΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

“Αν είχα τα κότσια θα γινόμουν ιερέας” Οικονομία στο λιβάνι μεγάλε. Δεν φτάνει για όλους. ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

“Θα μπορούσα να δω ερωτικά την Δούκισσα Νομικού” Πλάκα μας κάνεις έτσι; Αυτή την άσχημη;...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ

“Θα το χόρευα ξανά και ξανά, με την Ευαγγελία.” Και οι προτάσεις από τα στριπτιτζιδάκα πέφτουν βροχή... ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

“Όταν ο άνδρας προσποιείται τον οργασμότον καταλαβαίνουν οι γυναίκες;” Άμα περάσει ένα σωληνάκι κάτω από τα μπαλάκια ώστε να τις πιτσιλίσει με αλατισμένο κρεμοσάπουνο τότε, όχι δεν τον καταλαβαίνουν. ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

“Δεν βλέπω τηλεόραση. Δεν έχω χρόνο να δω, δεν με ενδιαφέρει κιόλας.” Ε, ναι, τώρα που δεν υπάρχει και οικονομικό όφελος...


..

Jager Calendar

2014

ΤΈΙΛ. Κ Ο Κ 12 MEN, ΥΣΙΆΖΕΙ ΊΤΣΙΑ O W R A Ρ ΡΟ Σ, 12 BEISTER ΠΑ Σ ΜΕ ΤΑ ΚΟΞΑΤΕ Ε Ν Ή 12 Μ JAGERM Σ ΧΡΟΝΙΆ ΊΣ ΕΠΙΛΈ Α ΤΟ ΙΟ ΤΗ ΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΣΤΗΝ ΣΕΛΊΔE. Γ Ό Λ Ό ΕΡΟ ΠΆ EEC ΤΟ ΗΜ ΑΠΌ ΤΗ Μ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜEISTER.GR ΠΊΣΩ Α ΑΠΌ ΤΟ /JAGERM ΡΟΤΕΊΝΕΙ ΜΈΣ BOOK.COM ΧΡΟΝΑ Π ΈΙΛ. FACE ΚΑΙ ΤΑΥΤΌ ΙΚΆ ΚΟΚΤ Δ ΜΟΝΑ


panic #7/ 26-27


panic #7/ 28-29


panic #7/ 32-33


panic #7/ 36-37


panic #7/ 38-39


VIRAL ΜΟΥΦΕΣ Μην πιστεύεις όλα όσα σου δείχνουν στο internet

Το έχουμε γράψει και παλιότερα: Αφού περάσαμε την εποχή της υπερπληροφόρησης τώρα βρισκόμαστε στην εποχή της παραπληροφόρησης. Το trolling στο internet πάει σύννεφο και , μοιράια, έχει εισβάλλει και στα παραδοσιακά media. Εδώ θα δεις μερικές φωτογραφίες που έγινες talki of the planet αλά είναι 100% δημιουργήματα φαντασίας.


panic #28/ 40-41

ΥΠΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΦΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Ό

χι ότι στη Συρία δεν έχουν συμβεί και χειρότερα και πιο σπαραχτικά αλλά η εικόνα που συγκλόνισε τον κόσμο είναι ένα τεράστιο ψέμα. Εκατατοντάδες blogs και sites αναπαρήγαγαν την εικόνα αριστερά με τον τίτλο “Στην Συρία, κοιμάται ανάμεσα στους γονείς του”. Η αλήθεια όμως έχει ως εξής: Προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία και τον 25χρονο φωτογράφο Αμπντούλ Αζίζ αλ-Οταϊμπί στο πλαίσιο ενός φωτογραφικού project που αναδεικνύει την αγάπη ενός παιδιού για τους γονείς του. Ναι, η φωτογραφία είναι σκηνοθετημένη και ακόμα κι ο ίδιος ο φωτογράφος δήλωσε σοκαρισμένος με την διαστρέβλωση της δημιουργίας του. Στη φωτό δεξιά, το “ορφανό” χαμογελά μετά το τέλος του shooting.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ

Λ

ίγο μετά το χτύπημα θέλοντας να κάνει κατασκεύασε αυτή τη φανταζόταν ότι έφτιαχνε δεκαετίας.

στο WTC ένας Ούγγρος πλάκα στους φίλους φωτογραφία. Που να το απόλυτο viral ��ης


FAKE Ο ΛΕΝΟΝ ΤΖΑΜΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕ

Ο REAL

ειρηνιστής Τζον Λένον και ο επαναστάτηςσύμβολο Ερνέστο Γκεβάρα πήραν τις κιθάρες τους και έπαιξαν το Imagine. Ουδέποτε. Η φωτογραφία-ντοκουμέντο είναι φωτοσοπιά. Το κεφάλι του Τσε μπήκε στη θέση του κιθαρίστα Γουέιν Τεξ Γκάμπριελ και ένα viral γεννήθηκε.

JFK ΚΑΙ MARILYN ΣΕ PAPARAZZI

Τ

FAKE

ο ειδύλλιο του 20ου αιώνα στο παπαράτσι του αιώνα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι με την Μέριλιν Μονρό σε τρυφερή στιγμή. Λέτε αν είχε βγει τότε στην δημοσίότητα μία τέτοια φωτογραφία να είχε προλάβει ο Όσβλαντ να πυροβολήσει τιν Κένεντι; Ή μήπως θα τον είχε “καθαρίσει” η Τζάκι; Η μοναδική αλήθεια είναι ότι έχουν ακουστεί πολλά για την παράνομη σχέση του δολοφονηθέντος προέδρου με την θρυλική ηθοποιό. Μόνο που αυτή η φωτογραφία είναι ένα μεγάλο ψέμα. Για να ακριβολογούμε είναι μέρος φωτογραφικού project της Άλισον Τζάκσον η οποία χρησιμοποιεί σωσίες διασημοτήτων για να κάνει αναπαραστάσεις προσωπικών στιγμών. Τα τζιμάνια του internet και της δημοσιογραφίας αναπαράγουν την συγκεκριμένη φωτογραφία ως αληθινή.


panic panic#28/ #7/ 44-45 42-43

FAKE Ο ΒΟΥΔΑΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ

“Π REAL

ώπω, τι έφτιαξαν οι *ούστηδες” είναι το λογικό πρώτο επιφώνημα στη θέα αυτής της εικόνας. Πράγματι. Απίστευτη δουλειά. Αλλά στο photoshop και προέρχεται από τη συλλογή Reality Cues. Καμία σχέση με το μοναστήρι Ngyen Khang Taksang, στο Μπουτάν όπως λανθασμένα κυκλοφορεί με το copy paste.


ORIGINAL

COPY

ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΟ ΣΤΟ AMERICAN HORROR STORY;

Ο

μύθος θέλει την εικόνα αριστερά να προέρχεται από ένα σοβιετικό ψυχιατρείο το 1952 όπου είχαν συμβεί πολλά περίεργα και υπερφυσικά φαινόμενα. Στην ιδέα και μόνο, πόσο μάλλον στην θέα της φωτογραφίας -σε συνδυασμό με το μύθο- παγώνει το αίμα. Σαν να παίρνουν αληθινή διάσταση οι πιο φρικτές σκηνές από ταινίες τρόμου. Η αλήθεια όμως βρίσκεται 25 χρόνια μετά καθώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία αφίσα για την χορευτική παράσταση Blaubart της Pina Bausch. Η εικόνα άρεσε στους παραγωγούς της σειράς American Horror Story και είπαν να την κοπιάρουν στην τρίτη σεζόν της σειράς (φωτό δεξιά). Και κάπως έτσι άλλο ένα συγχησμένο μυαλό δημιούργησε ένα fake viral.

ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ

Τ

FAKE

ο 2004 ακόμα και η κουτσή Μαρία από την κάτω ραχούλα αντικατέστησε στο λεξιλόγιο της το “παλιρροϊκό κύμα” με το “τσουνάμι” όταν ο Ινδικός Ωκεανός κατάπιε ότι παράλια βρήκε μπροστά του. Και αυτή η φωτογραφία ταυτίστηκε με την σύγχρονη βιβλική καταστροφή. Μόνο που στην εικόνα δεν είναι καν ο ίδιος Ωκεανός. Είναι παραλιακή πόλη της Χολής (για τους άσχετους στον Ειρηνικό Ωκεανό) και επεξεργασμένη με photoshop. Ο κόσμος ήθελε τόσο πολύ να ήταν αληθινή η εικόνα που παρέβλεψε ακόμα και την ερασιτεχνική επεξεργασία προκειμένου να “σηκωθούν” τα κύματα.


panic #28/ 44-45

FAKE Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ

REAL

Τ

ο είδαμε ακόμα σε άρθρο που κατηγορούσε την κυβέρνηση που θάβει την κληρονομιά του τόπου. Μόνο που η μισή κληρονομιά είναι μία σπηλιά στη Πορτογαλία και η άλλη μισή το Πάνθεον στην Ρώμη.


panic #28/ 46-47

12

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

τρόποι για να δεις

τον κόσμο με άλλο μάτι

Τα σύνορα είναι για να μας χωρίζουν σε κράτη. Υπάρχουν όμως κι άλλα σύνορα που τα δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι. Κι αυτοί είναι μόλις 12 από τους εκατοντάδες ουσιαστικούς χάρτες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν.


ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤΣ


panic #28/ 48-49

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ INTERNET (ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΜΕΤΡΙΚΟ)


ΟΙ ΜΟΛΙΣ 22 ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟ ΤΟ GOOGLE STREET VIEW


panic #28/ 50-51

ΕΔΏ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΠΌΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΤΟ ΜΟΛΙΣ 2% ΤΗΣ

ΜΕ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΡΙΑ (ΔΕΞΙΟΤΙΜΟΝΑ ΑΜΑΞΙΑ)


ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ) ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ (ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ)

ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ


panic #28/ 52-53

Η ΓΗ ΧΩΡΙΣΜΈΝΗ ΣΕ 7 ΤΟΜΕΊΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΆΘΕ ΈΝΑ ΑΠΌ ΑΥΤΟΎΣ ΝΑ ΈΧΕΙ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΟ ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΑΡΑ ΕΞΩ ΑΠΌ ΑΥΤΟΝ


NATURAL

BORN...

DEAD Οι τοπ 10 ηθοποιοί που δίνουν την... ζωή τους στην 7η τέχνη

Κάποιοι για να ζήσουν πρέπει να πεθάνουν ξανά και ξανά. Κάποιοι άλλοι πάλι ζουν για να πεθαίνουν συνέχεια. Αυτό ο κινηματογράφος έχει την δική του μαγεία. Και αυτοί είναι οι ηθοποιοί που σπάνια καταφέρνουν να την βγάλουν καθαρή, όσο μεγάλα ονόματα κι αν είναι.


panic #28/ 54-55


NATURAL

BORN...

DEAD

O Τιτανικός δεν ήταν η πρώτη ταινία με τον Ντι Κάπριο να μας αφήνει χρόνους αλλά η τέταρτη κατά σειρά! Και η καριέρα τους ως νεκρός φαντάζει... αθάνατη!


panic #28/ 56-57 LEONARDO DICAPRIO

Είθισται οι πρωταγωνιστές πρώτης κλάσης του Χόλιγουντ να μην πεθαίνουν στις ταινίες ή έστω να συμβαίνει σπάνια. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τις περισσότερες φορές οι παραγωγοί έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα sequel, σε περίπτωση μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας. Ε, αυτό δεν ισχύει για τον ΝτιΚάπριο ο οποίος έχει συναντήσει το θάνατο ουκ ολίγες φορές και μάλιστα με διάφορους τρόπους: έχει πυροβοληθεί, έχει δηλητηριαστεί, έχει πνιγεί και τιναχθεί στον αέρα. Α, ναι, μέχρι και από γηρατειά πήγε! Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τα κακαρώνει είναι να τρώει σφαίρα εκεί που δεν το περιμένει. Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: The Quick and the Dead, Total Eclipse, Romeo + Juliet, Titanic, Blood Diamond, The Departed, J. Edgar, Django Unchained, The Great Gatsby.

SAMUEL L. JACKSON

Την εποχή του Pulp Fiction φάνταζε ως ιδανικός πρωταγωνιστής που δεν πήγαινε στα θυμαράκια με τίποτα. Ακόμα όμως κι ο Ταραντίνο, που του έδωσε την εικόνα αυτή, τον “καθάρισε” τρία χρόνια αργότερα στο Jackie Brown. Αγαπημένος θάνατος; Στο Django φυσικά γιατί του άξιζε. Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: Goodfellas, True Romance, Jackie Brown, Jungle Fever, 187, Kill Bill, Vol. 2, Django Unchained, Twisted, Lakeview Terrace, Deep Blue Sea, The Other Guys, Star Wars: Episode III – Revenge Of The Sith, Twisted, Basic, The Spirit, Menace II Society, Eve’s Bayou.

Ο Σάμιουελ Τζάκσον από το Pulp Fiction μπορεί να βγήκε αλώβητος αλλά η τύχη του δεν κράτησε για πολύ.

STEVE BUSCEMI

Αν και θεωρείται (δίκαια) ως ένας από τους καλύτερους χολιγουντιανούς ρολίστες, πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η φάτσα του τέτοια που δεν τον βοηθάει να επιζεί στις ταινίες. Ακόμα και όταν δεν μοιάζει τόσο σημαντικός ο θάνατος του για την εξέλιξη, όπως στον Μεγάλο Λεμπόφσκι όπου πήγε από έμφραγμα. Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: Lonesome Dove, Miller’s Crossing, Fargo, The Big Lebowski, Twenty Bucks, Desperado, Things To Do In Denver When You’re Dead, Domestic Disturbance, Final Fantasy: The Spirits Within, The Grey Zone, The Island.

Στιβ Μπουσκέμι, η φάτσα που εμπνέει τους σκηνοθέτες να τον σκοτώνουν.


NATURAL

BORN...

DEAD

Ο Rourke από γόης στις 9 1/2 Εβδομάδες έγινε τόσο χάλια που και οι σκηνοθέτες τον θέλυν μόνο για να τον σκοτώνουν.


panic #28/ 58-59 STELLAN SKARSGARD

Σαν όνομα σίγουρα όχι και τόσο γνωστός στο ελληνικό κοινό. Θα σταυροκοπιέται και ο ίδιος που πήρε το ρόλο του επιστήμονα Erik Selvig και έχει επιζήσει σε τρεις ταινίες (Thor, Avengers και Thor: Σκοτεινός Κόσμος). Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: The Hunt For Red October, Savior, Ronin, Deep Blue Sea, No Good Deed, Dogville, Helen Of Troy, King Arthur, Angels & Demons, Melancholia, The Girl With The Dragon Tattoo.

GARY BUSEY

Σαν όνομα μάλλον δεν σα λέει κάτι, αλλά η φάτσα του λογικά πρέπει να σας λέει πολλά. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε. Είναι από τους ηθοποιούς που οι σκηνοθέτες λατρεύουν να σκοτώνουν. Κι αυτό γιατί πάντα καταφέρνει να κάνει εντυπωσιακή έξοδο από τη ζωή. Αξιομνημόνευτο το φινάλε του στο Φονικό Όπλο όταν Γκίμπσον και Γκλόβερ άδειασαν πάνω τους τους γεμιστήρες τους. Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: Lethal Tender, The Rage, Soldier, The Gingerdead Man, Man With A Gun, Surviving The Game, The Magnificent Seven Ride, Lolly-Mandonna XXX, Hex, Lethal Weapon, Predator 2, Point Break, The Firm, Drop Zone, Wild Texas Wind, Hider In The House, The Buddy Holly Story, Straight Time, The Rage.

Stellan Skarsgard

MICKEY ROURKE

Ποιος θα φανταζόταν την εποχή του 9 ½ Εβδομάδων ότι το απόλυτο αντρικό sex symbol της εποχής θα εξελισσόταν στην πιο γκροτέσκ φιγούρα του Χόλυγουντ και θα έκανε ταινίες μόνο για να τον στέλνουν δύο μέτρα κάτω από τη γη. Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: Rumble Fish, A Prayer For The Dying, Johnny Handsome, Picture Claire, Iron Man 2, Sin City, Once Upon A Time In Mexico, Killshot, Passion Play, Immortals, White Sands, Double Team, Francesco, Bullet, Fall Time, Spun, Desperate Hours, The Last Outlaw, Man On Fire

ROBERT DE NIRO

Κατά πολλούς, μαζί με τον Αλ Πατσίνο, ο Ντε Νίρο είναι οι κορυφαίοι Αμερικάνοι ηθοποιοί. Πόσοι όμως έχουν συνδυάσει τον μεγάλο Ρόμπερτ με το να αφήνει την τελευταία του πνοή μπροστά

Gary Busey


NATURAL

BORN...

DEAD

Το Cape Fear είναί μόλις μία από τις ταινίες όπου ο Ντε Νίρο πάει να συναντήσει τον δημιουργό του.

στις κάμερες; Κι όμως, έχει πλούσιο βιογραφικό θανατικού! Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: Bloody Mama, Bang the Drum Slowly, Mean Streets, Brazil, The Mission, Cape Fear, This Boy’s Life, Mary Shelley’s Frankenstein, Heat, The Fan, Jackie Brown, Great Expectations, 15 Minutes, Hide and Seek, Machete, New Year’s Eye, 1900

GARY OLDMAN

Παίζοντας κυρίως ρόλους κακού ήταν λίγο δύσκολο να μην κάνει καριέρα ως “καταδικασμένος”. Ακόμα και όταν έπαιξε τον αθάνατο (Dracula) πάλι τον έφαγαν τα καζάνια της κόλασης! Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: Sid and Nancy, Prick Up Your Ears, State of Grace, Leon, Bram Stoker’s Dracula, The Fifth Element, Leon, Air Force One, The Book Of Eli, True Romance, Lost In Space, JFK, Hannibal, Harry Potter and the Order of the Phoenix

JOHN HURT

Είτε ως καλός (Harry Poter - πάνω) είτε ως κακός (Dracula - αριστερά) η μοίρα του Gary Oldman είναι σφραγισμένη.

Ο John Hurt έγραψε ιστορία ως το πρώτο θύμα του Alien

Το λέει και το όνομα του: “πονώ”. Σπουδαίος ηθοποιός, επιβλητικός, χαρακτηριστική μορφή, τεράστιο βιογρ��φικό και πολύ θανατικό. Έχει πεθάνει σε περισσότερες από 40 ταινίες! Μάλιστα ένας από τους θανάτους του, είναι και ο πιο γνωστός στην ιστορία του σινεμά. Ίσως να μην το θυμάστε μιας και πάνε πολλά χρόνια και τότε ήταν ακόμα νέος, αλλά ο Hurt ήταν το πρώτο θύμα στο Alien, όταν το σιχαμένο τερατάκι ξεπήδησε μέσα από τα σωθηκά του. Μέχρι και σε κωμωδία τον πέθαναν (Spaceballs) διακωμωδώντας τον θάνατο του στο Alien. Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: Alien, Spaceballs, The Wild And The Willing, Gideon’s Way, Sinful Davey, 10 Rillington Place, The Ghoul, I, Claudius, East Of Elephant Rock, Speectre, Watership Down, The Elephant Man, Heaven’s Gate, The Osterman Weekend, The Hit, After Darkness, The Black Cauldron, Jake Speed, Aria, Deadline, Little Sweetheart, Scandal, Monolith, Tabloid, Contact, Even Cowgirls Get The Blues, Hellboy, The Proposition, Beyond The Gates, V For Vendetta, Masters Of Science Fiction, Tinker Tailor Soldier Spy, Lost Souls, Outlander, Sailcloth, Whistle And I’ll Come To You


panic #28/ 60-61

SEAN BEAN

Ο ένας και μοναδικός, ο βασιλιάς των νεκρών. Εδώ πρέπει να κάνουμε ένα break και να πούμε ότι όλοι όσοι εκπλαγήκαμε στο φινάλε του πρώτου κύκλου του Game of Thrones, με τον αποκεφαλισμό του, πολύ κακώς το κάναμε. Στο 90% των ταινιών του πεθαίνει, ενώ στις μισές που απομένουν τραυματίζεται βαριά ή καταλήγει στην μπουζού. Και φυσικά έχει εντυπωσιακά τελειώματα όπως το Goden Eye (James Bond) όπου αν και επιζεί από μία πτώση μερικών δεκάδων του έρχονται σφοντύλι σιδερένια συντρίμμια τα οποία διαδέχεται και μία έκρηξη. Ή στο Black Death όπου διαμελίζεται όντας δεμένος σε δύο άλογα. Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι στην τριλογία του “Άρχοντα” ήταν ο μοναδικός από την “Συντροφιά του Δαχτυλιδιού” που πέθανε (Μπόρομιρ). Και μάλιστα από την πρώτη ταινία. Αξιοσημείωτες “θανάσιμες” ταινίες: Patriot Games, GoldenEye, Airborne, Essex Boys, The Lord of the Rings: Fellowship Of The Ring, Don’t Say A Word, Equilibrium, The Island, Far North, The Hitcher, Outlaw, Cash, Death Race 2, Black Death, Age Of Heroes, Red Riding, Lorna Doone, Caravaggio, The Field, Henry VIII, War Requiem


your panic

Βασισμένο σε διαμάντια και... μαργαριτάρια

που κυκλοφορούν στα social media


panic #28/ 62-63


your panic Βασισμένο σε διαμάντια και... μαργαριτάρια

που κυκλοφορούν στα social media


panic #28/ 64-65


your panic Βασισμένο σε διαμάντια και... μαργαριτάρια

που κυκλοφορούν σε sites και blogs

ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΏΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΆΣ drseeng.com Εδώ στην Κατερίνη δεν έχουμε θέμα με τους σεισμούς. Δεν είχαμε ποτέ κανέναν μεγάλο, μόνο κάτι μικρούς οι οποίοι είχαν επίκεντρο κάπου μακριά. Λέγεται πως αυτό οφείλεται στον Όλυμπο που απορροφά τους κραδασμούς και κρατάει τις… εδαφικές ισορροπίες. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αυτό, έχω πάντως αρκετές αμφιβολίες, γιατί η Ελλάδα είναι ορεινή κι όμως ταλαιπωρείται συχνά από τα… Earth Shakes. Και η Κεφαλονιά βουνό είναι. Όλα τα νησιά, βουνά είναι. Η ζημιά όμως που έπαθε φαίνεται μεγάλη και ανυπολόγιστη. Δεν ξέρω αν οι τηλεδημοσιογράφοι υπερέβαλλαν όταν έδωσαν εικόνες βιβλικής καταστροφής, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι του νησιού έχουν μπει σε μεγάλους μπελάδες. Και δεν τους σώζει ούτε ο Νίκολας Κέιτζ, ούτε η Πενέλοπε Κρουζ, ούτε ο Άδωνις που τα βρήκε όλα όμορφα. Κάποια στιγμή θα επισκεφτώ το Ιόνιο (δεν έχω πάει ακόμα) και σίγουρα θα περάσω από την Κεφαλονιά. Μέχρι τότε, θα αρκεστώ στις επικίνδυνες αποστολές που αναθέτω στον «Νίντζα των αποκαλύψεων» που βρέθηκε ήδη εκεί και κατέγραψε διαλόγους-σοκ δύο κατοίκων – θυμάτων του Εγκέλαδου.


panic #28/ 66-67 tvorini-gr.blogspot.gr

wonderjlawwall.blogspot.gr

tzampanintza.blogspot.gr


your panic Βασισμένο σε διαμάντια και... μαργαριτάρια

που κυκλοφορούν σε sites και blogs

theblob.gr Εγκαινιάστηκε εργοστάσιο που παράγει κατουρημένες ποδιές

«Η ανάκαμψη δεν έρχεται απλώς, η ανάκαμψη είναι ήδη εδώ». Με τα λόγια αυτά έκλεισε την ομιλία του ο επιχειρηματίας κ. Φίλης Τσίσας στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου του στη βιομηχανική ζώνη Πρέβεζας. Η καινοτόμος αυτή παραγωγική μονάδα θα κατασκευάζει αποκλειστικά κατουρημένες ποδιές χρησιμοποιώντας τα τελευταία και πιο εξελιγμένα συστήματα παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος.

«Η μονάδα παραγωγής είναι εντελώς αυτοματοποιημένη. Τα προϊόντα μας δεν τα ακουμπάει ανθρώπινο χέρι αλλά ούτε κανένα άλλο μέρος του σώματος» δήλωσε ο νέος διευθυντής παραγωγής του εργοστασίου Π. Πάρης, μιλώντας στο Μπλομπ. Η νέα μονάδα, υπολογίζεται πως θα δώσει εργασία σε πάνω από 1.000 ανέργους, αφού καθημερινά η ζήτηση για κατουρημένες ποδιές αυξάνεται και άρα χρειάζεται η απαραίτητη πρώτη ύλη. Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο χώρο αυτό ο παππούς του κ. Τσίσα είχε μια ανάλογη βιοτεχνία. Η γιαγιά του έφτιαχνε τις ποδιές και αυτός μετά τις περιποιόταν κατάλληλα για να αποκτήσουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Βέβαια στην εποχή του δεν υπήρχαν τα σημερινά μέσα και χρειαζόταν να καταφεύγει σε διαχρονικά γιατροσόφια, όπως το να πίνει άφθονες μπύρες. Όταν τον έχασαν από κίρρωση του ήπατος, ο γιος του έκλεισε τη βιοτεχνία. Ρωτήσαμε τον κ. Τσίσα γιατί προχώρησε σε αυτό το εγχείρημα σε αυτή τη χρονική συγκυρία και τι προσδοκά από αυτό. Η απάντησή του δείχνει έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει τις ανάγκες του καταναλωτή: «Όταν ο παππούς μου έφτιαχνε το πρωτοποριακό αυτό προϊόν, είχε στο μυαλό του τους καταναλωτές εκείνους που ήλπιζαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Πράγματι, τότε αυτό ήταν πολύ δύσκολο και οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε απαραιτήτως να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές για να βρουν μια θέση στο Δημόσιο. Μετά άλλαξαν οι καταστάσεις, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα στον τομέα αυτό, ο παππούς πέθανε και ο πατέρας μου άνοιξε μια βιοτεχνία λαδιού με το ίδιο target group. Σήμερα, η ανάγκη για κατουρημένες ποδιές είναι πάλι στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ο πελάτης μας είναι άλλος. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που θέλουν να λάβουν δάνειο από την τράπεζα, να βρουν δουλειά, να πάρουν αύξηση, ή ακόμα – ακόμα και να κρατήσουν τη δουλειά τους με τους ίδιους όρους κάθε χρόνο».

ΕΝΤΟΛΉ ΣΑΜΑΡΆ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΟ ΔΟΎΛΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΈΣ ΣΑΜΑΡΆ!

ΜούφαNet του Νίκου Ζαχαριάδη

Επείγουσα έκκληση για προσωρινή αναστολή της πλάκας με τις «Εντολές Σαμαρά» στα social media, απευθύνουν κύκλοι του Μαξίμου, διότι λόγω υπερφόρτωσης, προκάλεσαν προβλήματα λειτουργίας στο πρωθυπουργικό software


panic #28/ 68-69 tokoulouri.com Σε εταιρείες στην Ινδία ανατίθεται η λειτουργία των γραφείων Τύπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Σε εξωτερικούς συνεργάτες στην Ινδία ανατίθεται η λειτουργία των γραφείων Τύπου τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσαν με διαφορά μόλις 40 δευτερολέπτων τα δύο κόμματα νωρίς σήμερα το πρωί. Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει να κάνει με το ευνοϊκότερο καθεστώς αλλά και το φθηνότερο κόστος της μισθωτής εργασίας στην Ινδία, δεδομένου του ότι οι ανάγκες προσωπικού των δύο γραφείων Τύπου το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ αυξάνονται ολοένα και περισσότερο ημέρα με την ημέρα. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, με δεδομένη την εξάπλωση των νέων μέσων αλλά και το τεταμένο πολιτικό κλίμα, η πολιτική αντιπαράθεση των δύο κομμάτων απαιτεί χρόνους αντίδρασης που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπερβαίνουν τα λίγα λεπτά. «Όταν για παράδειγμα ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει δηλώσεις για την 17Ν, ο χρόνος απόκρισης του γραφείου Τύπου της ΝΔ πρέπει να είναι μηδαμινός. Δεν έχει τόση σημασία το κείμενο της ανακοίνωσης, όμως η απάντηση πρέπει να έρθει άμεσα και να είναι όσο το δυνατόν πιο επιθετική και περιφρονητική. Σε τέτοιες περιπτώσεις οτιδήποτε πάνω από δύο λεπτά συνιστά μέγιστο ατόπημα» αναφέρει στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Κάθε στιγμή της ημέρας βουλευτές και πολιτικά στελέχη του αντίπαλου κόμματος δίνουν συνεντεύξεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, μιλούν στη Βουλή, εκδίδουν ανακοινώσεις ή γράφουν στο twitter. Καταλαβαίνετε ότι απαιτείται τεράστιος αριθμός εργαζομένων για να απαντήσει κανείς στην καθεμία δήλωση, σε χρόνο κάτω του ενός λεπτού. Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων δεν είναι πρόβλημα, για αυτό υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες, έτοιμα κλισέ και λογοπαίγνια προς χρήση και προκατασκευασμένες επιθέσεις προς εκτόξευση. Είναι η ταχύτητα δακτυλογράφησης, σύνταξης και αποστολής που απαιτεί μια πολυάριθμη, πειθαρχημένη και σκληροτράχηλη ομάδα» συμπληρώνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι ανθρωπίνου δυναμικού και των δύο κομμάτων έκριναν πως οι ανάγκες αυτές δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν εκ των έσω ή με προσλήψεις εντός Ελλάδος, όπου το εργασιακό πλαίσιο δεν είναι ακόμη

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από σήμερα το πρωί το σύστημα Entolisamara 2.0, που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για να εκδίδει άμεσα εντολές. Αιτία, ένα λάθος του Αντώνη Σαμαρά που λόγω κεκτημένης ταχύτητας του έδωσε «Εντολή Σαμαρά» να δώσει «Εντολή Σαμαρά»! Με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει! Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά, την ώρα που έδινε Εντολή Σαμαρά να κλείσει ένα ακόμα ρήγμα που είχε ανοίξει ο σεισμός στην άσφαλτο. Μέχρι εκείνη την ώρα, ο πρωθυπουργός είχε μόλις προλάβει να δώσει «Εντολησαμαρά» σε έναν τυφλό να ξαναβρεί το φως του

αρκετά ευέλικτο, παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. «Η ανάθεση της λειτουργίας στην ινδική εταιρεία ήταν μονόδρομος» τονίζει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπληρώνει «ο μόνος ενδοιασμός ήταν ότι οι Ινδοί εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ελληνικά, όμως τελικά κρίθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, μιας και η γλώσσα στις ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου δεν αλλάζει ποτέ». Τις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων περί μεταφοράς των γραφείων στην Ινδία ακολούθησαν εντός δευτερολέπ��ων εκατέρωθεν ανακοινώσεις στις οποίες ο συντάκτης επιτίθεται με ύβρεις κατά του αντιπαλου. «Ο κ. Τσίπρας το παίζει υπέρ των εργαζομένων αλλά καταδικάζει τους εργαζόμενους του και μαζί τον ελληνικό λαό στην καταστροφή αναθέτοντας το γραφείο Τύπου σε Ινδούς» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά της τονίζει: «Εκεί κατάντησαν ο κ. Σαμαράς και η παρέα του που διώχνουν ακόμα και το γραφείο Τύπου του κόμματός τους από τη χώρα. Αλλά δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς. Σύντομα ο λαός μας θα τους στείλει και τους ίδιους στην Ινδία».

και σε έναν παράλυτο να περπατήσει, ενώ μόλις είχε ολοκληρώσει τις Εντολές Σαμαρά για μερικά μερεμέτια σε πεσμένους σοβάδες. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο (με Εντολή Περιβάλλοντος Σαμαρά) ειδικοί τεχνικοί, οι οποίοι έμειναν ακίνητοι, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν Εντολή Σαμαρά για να αρχίσουν να λύνουν το πρόβλημα. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, σύμβουλοι του πρωθυπουργού, προσπαθούν να αποσπάσουν με τη μέθοδο της παντομίμας, Εντολή Σαμαρά για την επανεκκίνηση του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να αποτρέψουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το να εγκαταστήσει την πειρατική έκδοση.


ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ

Do it well Just break the spell Why don’t you do it right I don’t want another fight I’m not creatin’ My flow with my ego I’m taking off my hood And I’m venturing deeply in the wood

KADEBOSTANY Walking with a Ghost


http://think-plus.gr


Μη χάνετε τον καιρό σας προσπαθώντας να εξηγήσετε. Οι άνθρωποι ακούνε μόνο αυτό που θέλουν να ακούσουν. Paulo Coelho

panic


Panic28