Page 1

PLAN UPISA

POMOĆNA ZANIMANJA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA (TES PROGAMI) • Pomoćni kuhar i slastičar • Pomoćni stolar Škola ima vlastite radionice (metalsku i drvnu) i praktikume (cvjećarski, kozmetičarski, frizerski i kuharski). Praktični dio naukovanja (praksa) dijelom se provodi u školskim radionicama, a većim dijelom kod obrtnika ili u radionicama izvan škole.

Učenici osmih razreda!

za školsku godinu 2018./2019. Obrazovni sektor: strojarstvo, brodogradnja i metalurgija Strojobravar - JMO Instalater grijanja i klimatizacije - JMO

6 10

Autolimar - JMO

6

Automehaničar - JMO

8

Obrazovni sektor: elektrotehnika i računalstvo Elektromehaničar - JMO

6

Obrazovni sektor: poljoprivreda, prehrana i veterina Vrtlar

10

Cvjećar 10

Gdje možete dobiti detaljne obavijesti o svim obrazovnim programima?

Obrazovni sektor: šumarstvo, prerada i obrada drva Stolar - JMO

10

Obrazovni sektor: osobne, usluge zaštite i druge usluge Kozmetičar (4 godine)

20

Frizer - JMO

14

Posebni programi za učenike s teškoćama:

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica Zbora narodne garde 29 33000 Virovitica Tel. 033/800-233 Tel./fax. 033/721-283 E-mail: ios.vtc@ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr Web: www.ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr

Pomoćni kuhar i slastičar - TES

5

Pomoćni stolar - TES

5

Upisi u pojedine od navedenih obrazovnih programa ovisit će i o interesu učenika koji se žele upisati u Industrijsko-obrtničku školu Virovitica!

asku! l o d m e š a v e Radujemo s

UPIŠITE SE U Industrijskoobrtničku školu Virovitica Opis obrazovnih programa koji su predviđeni planom upisa za školsku godinu 2018./2019.


STOLAR

STROJOBRAVAR Sastavlja nove strojeve i uređaje te održava postojeće; izrađuje pojedine elemente stroja, pronalazi kvarove te obavlja različite popravke. Radi na održavanju konvencionalnih i numerički upravljanih tokarilica, glodalica, brusilica i bušilica te drugih strojeva i uređaja.

INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE Radi na poslovima instaliranja sustava grijanja, klimatizacije i ventilacije u objektima različite namjene te na poslovima održavanja tih sustava.

AUTOLIMAR Radi na obradi lima deformacijom, savijanjem i ravnanjem lima u hladnom i toplom stanju, na izradi pojedinih oblika, spajanju metala plinskim i elektrootpornim zavarivanjem i lemljenjem, mjerenju i centriranju karoserije te dijagonalnom mjerenju između osovina.

AUTOMEHANIČAR Obuhvaća poslove održavanja vozila, demontaže, montaže i ispitivanja dijelova, sklopova i sustava vozila. Posao automehaničara obuhvaća i utvrđivanje te otklanjanje kvarova i oštećenja na motorima i vozilima, poznavanje toplinskih i hidrauličnih zakona i procesa.

ELEKTROMEHANIČAR Pomoću suvremenih mjernih instrumenata dijagnosticira, servisira i održava termičke i rashladne aparate i uređaje, strojeve za pranje i sušenje, mehanizirane alate, transformatore te izmjenične i istosmjerne elektromotore i generatore.

VRTLAR Vrtlar se bavi uzgojem različitih vrsta ukrasnog bilja, cvijeća, drveća, voća i povrća te njihovom prodajom. Radi na uređenju vrtova, parkova i drugih zelenih površina te se bavi sadnjom i održavanjem drveća.

Stolar se bavi obradom drva te izrađuje namještaj, građevnu stolariju, obloge za zidove i podove, drvena stubišta i ograde. Za ovo zanimanje potrebno je poznavanje drvnih i nedrvnih materijala te rukovanje alatima i strojevima koji se koriste u obradi drva.

KOZMETIČAR Pruža usluge uljepšavanja i njegovanja kože lica i tijela. Radi ručno ili s aparatima u postupcima čišćenja, omekšavanja kože, masaže, primjene pilinga i maski. Provodi dekorativno i korektivno šminkanje, depilaciju, masažu tijela (ručno i s aparatima), uklanjanje celulita i drugo. Nabavlja kozmetičke pripravke te demonstrira nove proizvode i šminku. 4

godine

FRIZER CVJEĆAR Zanimanje obuhvaća aranžiranje cvijeća i prostora, uređivanje interijera i vođenje cvjećarnice. Cvjećar radi na preuzimanju i čuvanju rezanog cvijeća, zelenika i lončanica te kroz rad s cvijećem razvija osjećaj za boje i sklad

Zanimanje obuhvaća pranje, sušenje, šišanje te njegu kose i vlasišta. Pruža usluge estetskog oblikovanja i regeneracije kose žena i muškaraca, kao i bojenja kose oksidacijskim bojama, bijeljenja, nijansiranja te koloriranja. Pruža usluge brijanja i izbrijavanja brade, uređivanja brade i brkova te manikiranja. Za zanimanje frizera osoba ne smije biti osjetljiva na kemijske preparate.

Ios letak 18  

Upisi u Industrijsko obrtničku školu Virovitica

Ios letak 18  

Upisi u Industrijsko obrtničku školu Virovitica

Advertisement