Page 1

Nyhetsbrev fra ION Racing UiS - Utgave 5

OFFESIEL AVDUKING FREDAG DEN 6.JUNI

ELBILEN SKAPER OPPMERKSOMHET Med mye folk på avdukingen og et nytt konsept som stavangerstudentene endelig kunne vise fram, håpte vi på oppmerksomhet. Det ble det! Les om oss på E24, Teknisk Ukeblad eller, SOL og nettavisen. Når bilen også blir kjøreklar snart blir det forhåpentligvis mer oppmerksomhet.

Den 6.juni var det ryddig og pyntelig i Maskinhallen på UiS, og et spent lag stod klare til å ta imot skuelystne på foredrag, avduking og ikke minst kaffe. Med mer enn 60 oppmøtte på avdukingen kan vi si at det var en suksess, spesielt siden det er mitt i eksamenslesing tiden. Vår PR og Sponsoransvarlige, Simon Furnes, loste de fremmøtte gjennom prosessen bak årets bil, og forklarte litt hvordan vi har jobbet, og hva vi har fått til. Etter en film av byggingen av bilen ble vist, og det svarte teppe trukket av The Mean Ekte Engineering Machine stod applausen i taket. Vi var et stolt team som kunne presentere en skinnende rød og hvit bil, som ser fantastisk bra ut. Tusen takk til Rosenberg Worley Parsons Group for farge på bilen, Profftre A/S for gode former å støpe bilen i, HP Composites for flott karbonfiberarbeid og ikke minst Propaint A/S for fantastisk lakkeringsjobb!

Utklipp fra vg.no

På bildet over er hele teamet foran mer enn 60 skuelystne studenter, ansatte og partnere med den nylig avduket bilen


NOEN BLINKSKUDD FRA ARBEIDET MED BILEN Arbeidet med bilen har gått stegvis framover helt fram til avdukingen. Det er enda litt som gjenstår før den er helt kjøreklar, men nå kan vi endelig vise hva som blir resultatet. Her er noen blinkskudd fra prosessen.

Stian og bilen nyter solen

Kontakt oss ION RACING UIS Kristine Bonnevies vei 22 Universitetet i Stavanger, Maskinhallen +47 518 32 145 s.funes@ionracing.no www.ionracing.no Se filmer fra prosjektet Se bilder fra prosjektet

SE BILDER AV DEN FERDIGE BILEN Etter avdukingen tok vi The Mean Ekte Engineering Machine ut i solen og tok noen gode bilder på plenen mitt på campus. Bilen skapte mye oppmerksomhet, og mange skuelystne kom bort og tok en nærmere titt på den lille elektriske rakkeren. Følg linken her for å se bilder fra flickr kontoen vår.

SPESIFIKASJONER Så nå har du fått sett mye bilder av bilen, og du lurer kanskje på hva som ligger under panseret, eller karbonfiberlagene. La oss ta deg fort gjennom hva vår lille elbil kan: 

Toppfart 120 km/h

7,1 kWh med batteristrøm

Vekt: ca 260 kg (uten fører)

Har to AC børsteløse permanent magnetmotorer

Kan yte oppimot 210 Hk på peak (for noen minutter)

Yter under vanlig drift: 110 Hk

Drivmoment på hvert bakhjul: 480 Nm

0-100 km/h på 3,8 sekunder.

I tillegg finner man flere spesialiteter på årets bil. Blant annet har vi utviklet vårt eget datasystem som skal styre motorene uavhengig av hverandre og regulere de til å alltid yte maks når vi trenger det, altså et såkalt elektronisk styrt differensial. Du finner også en noen spesiell dempergeometri på bilen. Her har vi flere nyvinninger der vi samler alt av hjuloppheng på toppen av bilen, sparer vekt, og forenkler justering og vedlikehold av komponenter. Til sist og ikke minst har vi gjort store forbedringer av kjøreegenskaper når det kommer til styring og grep på underlaget, noe som vil oss fortrinn på de svingete banene i Formula Student.

Nyhetsbrev 5 - ION Racing UiS  

Nyhetsbrev fra ION Racing UiS

Nyhetsbrev 5 - ION Racing UiS  

Nyhetsbrev fra ION Racing UiS

Advertisement