Page 1

Presedintele PSD Neamt Ionel Arsene a dat tonul sarbatorilor de iarna in judet

Decembrie 2013


Decembrie 2013

cuprins Ionel Arsene a dat tonul sarbatorilor de iarna in judet PSD Neamt si presedintele organizatiei, deputatul Ionel Arsene, au fost in centrul tuturor zilelor de sarbatoare importante, aducand fericire pe chipurile copiilor, dar si ale adultilor. Ionel Arsene, la Gala Voluntariatului Nemtean: Sper ca de acum inainte sa devina un eveniment cat mai important in judetul Neamt Manifestarea a avut drept principal scop acela de a prezenta publicului proiectele derulate de voluntari in 2013 la nivelul judetului Neamt. Deputatul PSD, Ionel Arsene: Romania isi poate indeplini obiectivele stabilite doar prin continuarea politicilor economice incepute de Guvernul USL Deputatul PSD a afirmat, in legatura cu politicile economice ale Guvernului USL si investitiile prognozate pentru 2014 ca Romania isi poate indeplini obiectivele prin continuarea acestora. Presedintele PSD Neamt: Bugetul pentru 2014 este construit pentru a raspunde cat mai bine intereselor cetateanului Ionel Arsene a declarat, cu privire la bugetul realizat de Guvernul USL pentru 2014, ca este primul buget care, dupa multi ani, raspunde intereselor cetateanului.


Decembrie 2013

Presedintele PSD Neamt

Ionel Arsene a dat tonul sarbatorilor de iarna in judet Luna decembrie este, pe langa luna cadourilor, momentul din an in care trebuie sa devenim mai darnici si mai buni cu cei din preajma noastra. In aceasta luna, PSD Neamt si presedintele organizatiei, deputatul Ionel Arsene au fost in centrul zilelor de sarbatoare importante, aducand bucurie pe chipurile copiilor si parintilor. Pe 6 decembrie, deputatul Ionel Arsene a imbracat rolul lui Mos Nicolae si a impartit daruri membrilor PSD din Piatra Neamt si Targu Neamt insotiti de cei mai mici membri ai familiilor acestora. Sediile PSD din cele doua localitati au devenit neincapatoare, iar cei mai nerabdatori dintre cei prezenti au fost cei mici. Dupa scurtele urari de bine din partea presedintelui PSD Neamt, Ionel Arsene si a presedintelui Organizatiei PSD Targu Neamt, Daniel Harpa, mult asteptatul moment al cadourilor a declansat forfota in randul celor prezenti si zambete pe chipurile celor mici. Pe 22 decembrie, Ionel Arsene, alaturi de doamna viceprimar Aurelia Simionica au participat la o actiune caritabila in cartierul Speranta din Piatra Neamt. Organizatia PSD Neamt a donat Bisericii din acest cartier un televizor color care va fi folosit in cadrul Clubului pentru Copii Talentati care functioneaza pe langa parohie, prin grija preotului Ovidiu Chirita. Cu aceasta ocazie, Ionel Arsene a oferit in dar o masina de spalat unei mame care isi creste singura cei trei copii. „Perioada sarbatorilor din luna decembrie ar trebui sa ne faca sa privim si spre alti oameni si sa incercam sa-i ajutam pe cat putem. Zilele acestea am raspuns cu bucurie solicitarii primite din partea preotului Ovidiu Chirita din Cartierul Speranta din Piatra Neamt, de a veni in ajutorul unei familii din aceasta zona a orasului.


Decembrie 2013

Cu acest prilej, pentru activitatea in slujba comunitatii si pentru toate actiunile pe care le face pentru copiii comunitatii, vreau sa il felicit pe parintele Ovidiu Chirita. Multumesc pe aceasta cale pentru sustinerea doamnei viceprimar Aurelia Simionica, care a fost alaturi de mine la acest eveniment”, a declarat Ionel Arsene. In a doua jumatate a lunii decembrie, deputatul Ionel Arsene a premiat 11 elevi si profesorii lor coordonatori, care au adus rezultate deosebite in judetul Neamt, de la olimpiadele nationale, la diferite materii. „Actiunea face parte din programul Partidului Social Democrat (PSD) Neamt de a premia performanta in domeniul invatamantului. Am hotarat, impreuna cu domnul inspector general Viorel Stan, sa premiem elevii care au obtinut rezultate remarcabile la olimpiadele nationale din anul scolar 2012 – 2013. Sunt bucuros ca pot sa fac asta, am incercat sa aduc o multumire din partea noastra fata de perfomanta pe care ati adus-o invatamantul nemtean”, a spus deputatul Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt. Premiile acordate elevilor au fost oferite de presedintele PSD Neamt, deputatul Ionel Arsene. Acesta si-a donat indemnizatia de parlamentar pe luna decembrie. Premiile pentru profesori au fost oferite de Viorel Stan, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. De asemenea, alaturi de colegii sai din din organizatia locala a PSD, Ionel Arsene a organizat un concurs de desen pentru elevii din Targu Neamt. In cadrul evenimentului organizat, toti participantii au primit diplome de participare, iar cele mai bune lucrari au fost recompensate.


Decembrie 2013

„Am vazut cu aceasta ocazie lucrari foarte frumoase desenate de cei mici. Juriului nostru, format din profesori binecunoscuti, i-a fost foarte dificil sa aleaga cele mai bune lucrari. De altfel, daca urmariti imaginile cred ca o sa fiti de acord cu noi. Ma bucur ca a raspuns acestei initiative domnul primar Harpa, care a incurajat si dumnealui acest eveniment”, a afirmat presedintele PSD Neamt, Ionel Arsene. PSD Neamt nu a uitat nici de presa cu ocazia sarbatorilor de iarna. Astfel, organizatia judeteana a PSD a organizat o conferinta de presa in care s-a facut un scurt bilant al activitatilor din ultima luna. Cu acest prilej, presedintele PSD Neamt, Ionel Arsene, alaturi de deputatul Ioan Munteanu si presedintele organizatiei PSD Piatra Neamt, Aurelia Simionica au tinut sa ureze Sarbatori Fericite si jurnalistilor cu care au relationat pe parcursul intregului an. Liderii PSD Neamt au transmis, cu aceasta ocazie, ganduri bune si urari calduroase nemtenilor, din partea lor si ai celorlalti colegi. Totodata, au multumit jurnalistilor nemteni pentru activitatea lor de informare a opiniei publice. „Multumesc presei pentru activitatea desfasurata impreuna. Consider ca presa are un rol foarte important in fiecare comunitate. Noi, politicienii avem datoria de a avea o relatie buna cu mass-media, cea care face legatura intre noi si cetateni. Sper ca si anul viitor sa avem o colaborare cel putin la fel de buna”, a declarat Ionel Arsene la finalul evenimentului.


Decembrie 2013

Ionel Arsene, la Gala Voluntariatului Nemtean:

Sper ca de acum inainte sa devina un eveniment cat mai important in judetul Neamt Presedintele PSD Neamt, Ionel Arsene, a luat parte la prima editia a Galei Voluntariatului Nemtean. Evenimentul a fost organizat de Asociatia CREED – Centrul de Resurse Economice si Educatie pentru Dezvoltare. Manifestarea a avut drept principal scop acela de a prezenta publicului proiectele derulate de voluntari in 2013 la nivelul judetului Neamt. „Am participat cu mare bucurie la prima editie a Galei Voluntariatului Neamtean organizata de Asociatia CREED – Centrul de Resurse Economice si Educatie pentru Dezvoltare. As vrea sa ii felicit pe toti cei care au fost premiati in cadrul acestei gale. Acestia ne amintesc ca numai implicandu-ne activ in viata societatii in care traim putem sa o schimbam in mai bine”, a precizat Ionel Arsene. Deputatul social-democrat a tinut sa ii felicite pe organizatori pentru acest eveniment, sperand ca „de acum inainte sa devina un eveniment cat mai important in judetul Neamt”. Ionel Arsene a participat, de asemenea, la Gala Invatamantului Nemtean. Presedintele organizatiei judetene Neamt a PSD a afirmat ca aceasta gala reprezinta „un eveniment dedicat unui domeniu esential pentru orice societate, care ajuta in mod decisiv la dezvoltarea comunitatii in care traim”.


Decembrie 2013

Presedintele PSD Neamt:

Romania trebuie sa reuseasca sa atraga fondurile europene care ii revin. Este un obiectiv pe care trebuie sa ni-l asumam toti Deputatul PSD Ionel Arsene a aratat ca atragerea fondurilor europene care ii revin Romaniei trebuie sa devina un obiectiv asumat de toti cei alesi sau numiti sa reprezinte interesele cetatenilor. „Romania trebuie sa reuseasca atraga fondurile europene care ii revin in cadrul financiar 2014 – 2020. Este un obiectiv pe care trebuie sa ni-l asumam toti cei care am fost alesi sau numiti pentru a reprezenta interesele cetatenilor, deoarece, prin intermediul fondurilor europene, tara noastra poate sa isi continue evolutia economica pozitiva si proiectele esentiale pentru Romania pot ajunge sa obtina finantarea de care au nevoie”, a declarat Ionel Arsene. Deputatul PSD a mai precizat ca datorita guvernului USL, Romania beneficiaza in prezent de premise mult mai bune pentru a-si imbunatati absorbtia fondurilor europene. „Unul dintre obiectivele prioritare pe care guvernarea USL si l-a asumat afost acela de a creste rata de absorbtie a fondurilor europene. Daca anul trecut, in luna mai, la preluarea mandatului de catre guvernul condus de Victor Ponta, rata de absorbtie era in jurul valorii de 7%, astazi, datorita eficientei dovedite a Executivului, aceasta valoare s-a triplat, ajungand sa fie de aproximativ 26%. Pe langa evolutia pozitiva a ratei de absorbtie, guvernul USL a reusit deblocarea programelor europene blocate ca urmare a neregulilor constatate in timpul guvernarii PDL. Asadar, odata cu inceperea mandatului guvernului Ponta, s-a inceput o reparatie a ceea ce PDL a distrus in ultimii ani”, a mai aratat parlamentarul socialdemocrat.


Decembrie 2013

Deputatul Ionel Arsene a facut referire si la situatia judetului Neamt in contextul situatiei absorbtiei fondurilor europene. „Din pacate, judetul Neamt, pe care il reprezint in Parlamentul Romaniei, inregistreaza deficiente reale la acest capitol. Actualul presedinte al Consiliul Judetean Neamt nu a reusit, de la preluarea mandatului, sa constientizeze cat de necesare sunt finantarile oferite de institutiile europene pentru dezvoltarea judetului nostru. Sper ca in cel mai scurt timp posibil situatia sa se remedieze. Presedintele CJ Neamt trebuie sa inteleaga ca este timpul sa lucreze in favoarea nemtenilor. Si eu, si el suntem platiti din bani publici pentru a ne face datoria fata de cetateni si raspundem pentru obligatiile pe care ni le-am asumat atunci cand am fost alesi�, a mai declarat Ionel Arsene.


Decembrie 2013

Ionel Arsene:

Romania isi poate indeplini obiectivele stabilite doar prin continuarea politicilor economice incepute de Guvernul USL Deputatul PSD Ionel Arsene a afirmat, in legatura cu politicile economice ale Guvernului USL si investitiile prognozate pentru 2014 ca Romania isi poate indeplini obiectivele prin continuarea acestora. „Perspectivele economice ale tarii noastre sunt unele bune, iar semnalele pe care le primim din exterior ne fac sa speram ca tara noastra isi va continua evolutiile bune de pana acum. Prin continuarea politicilor incepute de Guvernul condus de Victor Ponta, Romania isi poate indeplini obiectivele stabilite. Viziunea economica a actualei puteri este una care are in centrul sau cetateanul si care vizeaza, totodata, si cresterea economica. Avem obligatia de a lua masuri pentru binele tuturor categoriilor sociale ale acestei tari. Pensionari, medici, dascali, studenti, afaceristi sau someri, cu totii sunt cetateni ai Romaniei si suntem datori sa reusim sa luam masurile de care fiecare dintre acestia au nevoie”, sustine Ionel Arsene. Deputatul social-democrat a facut referire si la statisticile unor institutii deosebit de importante care vin sa confirme rezultatele politicilor economice implementate de USL pana acum: „Semnalele venite din partea unor institutii internationale de profil arata ca tara noastra are un parcurs pozitiv. Cel mai bun exemplu este cel al FMI, care a imbunatatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru anul viitor la 2,25%. Banca Mondiala a imbunatatit si ea prognoza de crestere a economiei romanesti. Cresterea pentru anul viitor va fi de peste 2,2%. Si agentiile de rating confirma stabilitatea Romaniei. Atat Standard&Poor’s, cat si Fitch au acordat ratinguri bune tarii noastre pentru obligatiunile pe termen lung si scurt, emise in moneda straina si locala, dar si pentru creditele pe


Decembrie 2013

termen lung in valuta si moneda locala. Toate aceste anunturi arata ca Romania este un loc favorabil pentru investitii, avand o perspectiva pozitiva in a atrage noi investitori”. Investitiile anuntate pentru anii urmatori de marile companii arata ca exista perspective bune in ceea ce priveste crearea de locuri de munca pentru cetatenii romani. „Nu trebuie sa uitam ca pentru urmatorii ani s-a stabilit un plan de atragerea de investitii de 10 miliarde de euro si crearea de peste 50 de mii de locuri noi de munca. De la venirea la putere a USL, am inceput sa atragem investitori in Romania. Printre cei care si-au anuntat investitii in tara noastra se afla Daimler si Bosch din Germania, Huawei, ZTE sau China Huadian in domeniul energetic din China. Vor mai crea locuri de munca Exxon, Michelin, deLonghi, Oracle, Prysmian Slatina, sau OMV Petrom”, a mai aratat deputatul PSD. Ionel Arsene a mai sustinut ca „un presedinte care declara public faptul ca Guvernul ia masuri nepotrivite pentru investitii, cand statisticile sustin contrariul, si parlamentari ai Opozitiei care dau comunicate furibunde in acelasi sens ignorand realitatea, fac rau Romaniei si bunului parcurs economic al tarii noastre. Romanii trebuie sa fie constienti ca iesirile lui Traian Basescu afecteaza negativ credibilitatea Romaniei in fata partenerilor nostri externi. Presedintele refuza sa aiba o iesire din scena decenta. El ne arata in continuare ca nu pune mai presus interesele romanilor de interesele sale meschine”.


Decembrie 2013

Deputatul PSD, Ionel Arsene:

Avem nevoie de reforma administrativa pentru o Romanie moderna si europeana Presedintele PSD Neamt, Ionel Arsene, si-a reafirmat sustinerea pentru masurile de reformare administrativa a Romaniei pe care doreste sa le implementeze guvernul USL. „Guvernul USL si-a asumat raspunderea pentru ceea ce reprezinta o reforma administrativa pentru Romania, anume descentralizarea. Actuala organizare a administratiei trebuie sa fie imbunatatita si adaptata realitatilor perioadei in care traim. Totodata, nevoia unei reforme administrative vine si ca urmare a aderarii Romaniei la spatiul comunitar european. Avem nevoie de o adaptare a administratiei la cerintele Uniunii Europene”, a declarat deputatul Ionel Arsene. Deputatul social-democrat a precizat ca autoritatile locale au nevoie de descentralizare pentru a putea pune in aplicare si gestiona mult mai eficient proiectele de dezvoltare atat de necesare comunitatilor locale. Deputatul Ionel Arsene a mai adaugat ca „atat descentralizarea, care reprezinta aducerea deciziei mai aproape de cetatean, cat si regionalizarea, care inseamna modernizarea definitiva a sistemului administrativ romanesc, nu sunt mofturi, ele sunt o necesitate pentru o Romanie moderna, membra a comunitatii europene. Acesta este, probabil, cel mai important proiect care a avut loc in Romania dupa Revolutia din 1989. Romanii ne-au acordat increderea lor pentru a duce la capat aceasta reforma. Descentralizarea este un prim pas catre regionalizare, dar si un semn ca ne tinem de cuvant fata de milioanele de romani care ne-au votat!”


Decembrie 2013

Ionel Arsene, presedinte PSD Neamt:

Bugetul pentru 2014 este construit pentru a raspunde cat mai bine intereselor cetateanului Ionel Arsene a declarat, cu privire la bugetul realizat de Guvernul USL pentru 2014, ca este primul buget care, dupa multi ani, raspunde intereselor cetateanului. „Pentru prima data dupa multi ani, avem un buget care sa raspunda cat mai bine intereselor cetateanului. USL s-a tinut de cuvant, iar in noul buget se regasesc masuri pentru cresterea salariilor si indexarea pensiilor cu inflatia, lucruri care pana la venirea la putere a actualei majoritati nici nu erau luate in calcul”, sustine Ionel Arsene. Parlamentarul social-democrat a facut referire si la masurile privind investitiile stabilite de Executiv pentru anul urmator: „Bugetul pentru 2014 este unul construit in vederea stimularii cresterii economice bazata pe investitii. Multe dintre criticile aduse de opozitie actualului buget au vizat banii alocati catre investitii. Cetatenii trebuie sa stie ca adevarul este cu totul altul, iar suma alocata in bugetul pentru anul urmator este cea mai mare alocata pentru investitii. Avem 40 miliarde pentruacestea, ceea ce reprezinta 6% din PIB. Demonstram prin aceasta forma a bugetului ca, fiind intr-o perioada dificila, reusim sa ducem o politica economica al carei principal obiectiv este cresterea si nu austeritatea”. Deputatul Ionel Arsene a mai sustinut ca „de la preluarea guvernarii, USL a realizat tranzitia de la un model gresit al austeritatii, promovat de fosta putere, la unul de crestere echilibrata, care aasigurat repararea nedreptatilor, a instituit disciplina bugetara si a dus la


Decembrie 2013

un echilibru intre cresterea economica si echitatea sociala. Cred ca masurile propuse pentru 2014 ne vor ajuta sa continuam indeplinirea obligatiilor asumate in fata romanilor. Nu trebuie sa uitam de ce am primit voturile lor in 2012. Suntem aici pentru ca oamenii au crezut in noi si in capacitatea noastra de a indrepta raul care li s-a facut si de a le aduce un trai mai bun�.


Newsletter Ionel Arsene  
Newsletter Ionel Arsene  

Newsletter deputat PSD, Ionel Arsene - Luna decembrie 2013

Advertisement