Page 1

ΤΕΥΧΟΣ 20 - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

I.C

Magazine Διανέμεται Δωρεάν

ioanninacity.wordpress.com

Karaoke Party “Το Δώδεκα”

Συνέντευξη Μηδενιστή Όταν ανεβαίνω στο stage θέλω να το καταπιώ , οργιάζω

ήνα μ του ο ί φιά ιβλ ρ Β ο μ Ο Το ι κα α δ Μό Συνέντευξη Ορέστη Κίτσου Πρόεδρου Κένταυρου Μουσιωτίτσας “Ο στόχος μας είναι η ΚΟΡΥΦΗ”


Εκδότης : Συνεντεύξεις: Αρθρογράφοι :

Ζυγούρης Γεώργιος Κύρκου Μαρία - Θανάσης Γεώργιος Ζυγούρης Γεώργιος - Κύρκου Μαρία - Ασωνίτη Αναστασία - Θανάσης Γεώργιος Δήμου Μαριάννα - Ράδης Δημήτριος. Φωτογραφίες : Ζυγούρης Γεώργιος - Θανάσης Γεώργιος - Ράδης Δημήτριος Design ic magazine : Ζυγούρης Γεώργιος


Karaoke Party - Το Δώδεκα

2-5

Το Δώδεκα

6-7

Συνέντευξη Μηδενιστή

8-12

Wind

13

Μόδα - Ομορφιά

14-17

Ξενοδοχείο Σελλαϊδα

18-19

Συνέντευξη Ορέστη Κίτσου

20-23

Πας Γιάννινα - Όφη

24-25

Το βιβλίο του μήνα

26

Σταυρόλεξο

27

Hippo Style

28-29


e k o a r a K y t r a P


Magazine I.C

3


Magazine I.C

4


Magazine I.C

5


Magazine I.C

6


Magazine I.C

7


Time: 3.00 p.m

Συνέντευξη Μηδενιστή

Day: 10 NOV Καταφτάνουμε στο ELLOPIA POINT ,όπου διαμένει ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ και είναι έτοιμος να μας παραχωρήσει μία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη! Λίγος χρόνος χρειάστηκε για να κάνουμε μία αναγνωριστική συζήτηση και να αποβάλλω το άγχος μου .Παρότι κουρασμένος -γιατί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διασκέδαζε το κοινό της πόλης που πήγε να τον απολαύσει –ήταν χαμογελαστός ,ευδιάθετος , πολύ απλός και φιλικός !’’ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ’’ νομίζω είναι ο χαρακτηρισμός που το προσδίδω ! Μιλήσαμε για ΟΛΑ .Για το κεφάλαιο ΖΝ ,για την επιτυχία που ήρθε ,για τη σχέση πού διατηρεί τα τελευταία χρόνια , για το αν είναι έτοιμος να κάνει οικογένεια ,για τη σχέση του με τις φανς και τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια και το ΝΤΟΥΕΤΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ που θα κυκλοφορήσει !

-Μ.Κ: Για ακόμη μία φορά στα Γιάννενα λοιπόν . Αυτή η πόλη και το κοινό της σε αγαπάνε και σε στηρίζουν .Είναι αμοιβαία τα αισθήματα πλέον ? -ΜΗΔΕ: Είναι ! εμείς είμαστε σε μία φάση που γυρνάμε παντού και έχουμε ξεχωρίσει κάποια μέρη και τα Ιωάννινα είναι από τις πόλεις που έχουμε ξεχωρίσει και για το κοινό της αλλά και σαν μέρος ,γιατί έχω έρθει αρκετές φορές και για βόλτα. Είναι πανέμορφο μέρος , έχει πολλά να κάνεις , δε του λείπει κάτι . Σαν καλλιτέχνης όμως το πιο σημαντικό μέρος της βραδιάς δεν είναι να πας στο ταμείο να πληρωθείς , είναι το συναίσθημα που θα λάβεις από τον κόσμο την ώρα που τραγουδάς . Πιστεύω εδώ στα Ιωάννινα ηγούνται σε αυτό το πράγμα ! -Μ.Κ : Λοιπόν ,ας πάμε λίγα χρόνια πίσω .Πάμε στην ηλικία που κατάλαβες πως η ενασχόλησή σου με τη μουσική θες να γίνει και το επάγγελμα σου . -ΜΗΔΕ : Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε παλιά ,στα 14 ξεκίνησα να γράφω μουσική & στίχους . Ξέρεις λίγο από δω λίγο από κει . Έβλεπα όμως ότι το χα και μου άρεσε πολύ . Παρόλα αυτά άργησα να καταλάβω ότι αυτή θα είναι η δουλειά μου ,έκανα παράλληλα πολλές δουλειές . Το χα σα χόμπι . Μετά το ‘’ Αφιερωμένο’’ που άρχισα και πήγαινα καλά εγώ σηκώθηκα και έφυγα ,πήγα εξωτερικό για σπουδές . Τότε την είδα με τα γράμματα ! Όταν γύρισα από Αμερική , τότε άρχισε και πήγαινε φανταστικά και λέω «Ωπ !


εδώ είσαι , σ’ ακούνε και πιάνει τόπο αυτό που κάνεις ». Οπότε δισκογραφικά και επαγγελματικά το χώνεψα στα 27 και μετά . Σιγά-σιγά ‘’ζυμώθηκα’’ πολύ και την έμαθα μόνος μου τη δουλειά. Τα είχα καταφέρει όλα μόνος μου γιατί μέχρι τα 28 μου δεν είχα κανέναν μάνατζερ . -Μ.Κ : Το κεφάλαιο ΖΝ ,πως προέκυψε στη ζωή σου? -ΜΗΔΕ : Το κεφάλαιο ΖΝ ήταν η αρχή , η παρέα, η καλοπέραση ,η ξενοιασιά . Εμένα αυτές οι λέξεις και οι εικόνες μου έρχονται ! Από κει και πέρα ήταν οι ‘’κολώνες’’ και οι βάσεις σε όλο αυτό το πράγμα που έζησα .Οφείλεται το ξεκίνημά μου στους ΖΝ. Τότε ήμασταν πολύ μικροί για να καταλάβουμε τι είχαμε φτιάξει . Συνειδητοποιώ με τα χρόνια πως αυτό το πράγμα θα μπορούσε να είχε γίνει τεράστιο αλλά όπως είπα ήμασταν πάρα πολύ μικροί και φυσιολογικά ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Χαθήκαμε .Εκεί και εγώ τράβηξα το δικό μου δρόμο . -Μ.Κ : Στο δρόμο που τράβηξες σε ακολούθησαν πολλοί ‘’συνοδοιπόροι’’. Τι είναι αυτό πιστεύεις πως κάνει τους φάνς σου να μένουν πιστοί σε σένα και την μουσική σου ? -ΜΗΔΕ : Καταρχήν πιστεύω πως οι φανς μου για κάποιο λόγο ‘’ανακυκλώνονται’’. Στην περίοδο ΖΝ είχα άλλους φανς , στην τώρα περίοδο έχω κάποιους από εκεί οι οποίοι δεν ήταν τόσο στενόμυαλοι στο θέμα hip hop & μουσική . Μένουν πιστοί γιατί δεν τους αφήνω και εγώ ,δηλαδή δίνω δουλειά και έτσι τους κρατάς σε εγρήγορση .Δεν είμαι άνθρωπος που ακολούθησα τεχνικές ‘’μανατζαρέων’’ .Πολλές φορές γύρισαν και μου είπαν «τώρα πρέπει να βγει ένα τέτοιο κομμάτι ή τώρα πρέπει να κάνουμε αυτό » ,εγώ δεν έκανα ούτε αυτό ούτε εκείνο και εν τέλει μου βγήκε σε καλό .

-Μ.Κ: Την επιτυχία που ήρθε την περίμενες? -ΜΗΔΕ : Δεν περίμενα να φτάσει μέχρι εδώ . Παρόλα αυτά επειδή ήρθε σιγά – σιγά δε το ένιωσα τόσο στο πετσί μου . Για παράδειγμα η Demy η οποία είναι μια πάρα πολύ καλή τραγουδίστρια της ήρθε η επιτυχία απότομα . Εγώ επειδή πήγαινα σιγά δε μου φάνηκε και τόσο τεράστια η επιτυχία .Αλλά το κατάλαβα. Με την αναγνωσιμότητά μου περπατώντας έξω στο δρόμο και με τη ζήτησή μου έξω σε εταιρείες και σε μαγαζιά . Έτσι κατάλαβα ότι πέρασα στο next level . -Μ.Κ: Έχεις καταλήξει πλέον τι προτιμάς ως στιχουργικό επίκεντρο: κοινωνικό ,ερωτικό ή πολιτικό στίχο ? -ΜΗΔΕ: Δε μπορώ να πω τι προτιμάω γιατί είμαι άνθρωπος που πάω με το συναίσθημα της συγκεκριμένης στιγμής. Αν ένα βράδυ νιώθω έτσι ,έτσι θα γράψω αν νιώθω αλλιώς ,αλλιώς θα γράψω και εκείνη τη στιγμή αυτό με γεμίζει .

-ΜΗΔΕ : Δίνω εν μέρει μία ευκαιρία αλλά έχω σίγουρα επιλέξει τραγουδίστριες που έτσι και αλλιώς θα τους ερχόταν η ευκαιρία .Ήταν δηλαδή καλές από μόνες τους .Μου αρέσει να κάνω συνεργασίες με νέα παιδιά γιατί πάνε να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο . Το να βγάλεις ένα τραγούδι με μία τραγουδί-

Magazine I.C

-Μ.Κ : Είναι επιλογή σου τα ντουέτα των τελευταίων χρόνων να γίνονται με πρωτοεμφανιζόμενες τραγουδίστριες ?Αισθάνεσαι πως πρέπει να δώσεις και εσύ μία πρώτη ευκαιρία ?

9


στρια φτασμένη θα ταν πολύ κλισέ , από το να βγεις με ένα καινούργιο και φρέσκο κορίτσι και να τους βγάλεις ένα κομμάτι το οποίο θα πατήσει πάνω από την πρόταση που ενδεχομένως θα είχε να σου κάνει η εταιρεία και από αυτό που θα περίμενε ο κόσμος. -Μ.Κ : Πολλά από τα τραγούδια σου πέραν του ότι έγιναν επιτυχίες μας προξένησαν μεγάλη εντύπωση & έκπληξη γιατί είδαμε τον ΜΗΔΕ σε διαφορετικές φάσεις . Ερωτικό και σέξυ , ρομαντικό και ερωτευμένο ,συνεσταλμένο και θυμωμένο κάποιες φορές . Πώς είναι ο ΜΗΔΕ λοιπόν όταν κατεβαίνει από τη σκηνή και είναι πια ο Πάνος για τους φίλους και την οικογένειά του ? -ΜΗΔΕ: Να πω κάτι για να το ακούσει και ο κόσμος ,όταν τραγουδάς και θέλεις να λάβεις ένα χαρακτήρα σε οποιοδήποτε τραγούδι όσο να ναι αναλαμβάνεις ένα ‘’ρόλο’’, τον οποίο πρέπει να τον εκπροσωπήσεις . Σαφώς και έχουμε όλα αυτά τα κόνσεπτς τα οποία ανέφερες τα οποία έχουν να κάνουν με καθημερινά συναισθήματα και με χαρά και με αγάπη και με


οργή . Δε νομίζω ότι διαφέρω πολύ από τους υπόλοιπους ανθρώπους στη φυσιολογική μου ζωή . Δε μπορώ να είμαι όλη την ώρα οργισμένος ή ότι όλη την ώρα κάθομαι αγκαλιά με ‘’το σκύλο με την γραβάτα’’ . Είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος και πλέον είμαι πολύ ήσυχος , απλά ίσως δε φαίνεται γιατί όταν ανεβαίνω στο stage θέλω να το καταπιώ ,οργιάζω . -Μ.Κ : Έχεις δηλώσει πως τα τελευταία 9-10 χρόνια είσαι με μία κοπέλα . Έχεις βρει το μυστικό για τη διατήρηση μίας μακροχρόνιας σχέσης? -ΜΗΔΕ : Το ψάχνω ! Μία σχέση θέλει δουλειά και πιστεύω όταν μιλάς για τόσα χρόνια πρέπει να είσαι ευρηματικός ,πρέπει να βρίσκεις πράγματα και χρόνο για να την ανανεώνεις αυτή τη σχέση. -Μ.Κ : Έχεις σκεφτεί το επόμενο βήμα για τη σχέση αυτή ? -ΜΗΔΕ : Δε μπαίνω σε αυτό το ‘’τρυπάκι’’ αυτή τι στιγμή. Το αφήνω να με πάει… -Μ.Κ : Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου μετά από λίγα χρόνια μπαμπά να τρέχει σε παιδικές χαρές με τα παιδάκια του ? -ΜΗΔΕ : Φυσικά και το θέλω πολύ . Απλά δε ξέρω αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή γιατί δε θα ήθελα η οικογένεια μου και τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και εγώ να λείπω γιατί τώρα λείπω συνέχεια . Σκέψου έχω τα σκυλιά μου και στενοχωριέμαι τώρα που δεν τα βλέπω πολύ . Επειδή είμαι υπερπροστατευτικός με τα σκυλιά μου σκέψου πως θα είμαι με τα παιδιά μου. Θέλω να είμαι εκεί στο 100% ! -Μ.Κ : Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με τις φανς σου και πως δημιουργήθηκε η σχέση αυτή ? -ΜΗΔΕ: Πιστεύω γενικότερα πως στον κόσμο είμαι πολύ προσιτός και κοινωνικός και μερικές φορές διαχυτικός ,δηλαδή πειράζω κόσμο και όταν μερικές φορές παρερμηνεύεται αυτό και φροντίζω να τους βάλω στον ‘’ίσιο δρόμο’’ πάλι. -Μ.Κ : Θέλω να θυμηθείς την πιο ακραία αντίδραση από κάποιον/α φαν σου. -ΜΗΔΕ : Θα σου πω ότι ήταν από άντρα γιατί λίγο πολύ από γυναίκες το περιμένεις . Δύσκολα θα σε εκπλήξουν . Αλλά άντρας μου έχει κάνει έκπληξη και τρόμαξα κιόλας λίγο . Καθόμασταν στον καναπέ μετά από ένα live μαζί με την ομάδα μου και έρχεται ένας τύπος και μου λέει «δώσε μου κάτι δικό σου» ,του λέω « δεν έχω να σου δώσω κάτι αυτή τη στιγμή » και «μου λέει δώσε μου το βραχιόλι σου» ,του λέω «δεν γίνεται είναι φυλαχτό» και βγάζει ένα πραγματάκι και πατάει το κουμπί και είναι σουγιάς και παίρνει από το σκισμένο τζιν που φορούσα το κρόσι και το κόβει και μου λέει « αυτό καλό είναι » και σηκώνεται και φεύγει. Magazine I.C

-Μ.Κ : PANIK RECORDS : νέα δισκογραφική εταιρεία . Πώς εντάχθηκες στο δυναμικό της ?

11


-ΜΗΔΕ : Εγώ και οι PLAYMEN ήμασταν από τους πρώτους που υπογράψαμε. Εμείς ξεκινήσαμε με αυτή την εταιρεία. Τώρα πιστεύω πως η PANIK έχει κάνει έκπληξη ! Λειτουργεί πάνω απ όλα σαν οικογένεια , δηλαδή τους καλλιτέχνες τους έχει κοντά της δεν είναι δηλαδή ένα τηλέφωνο το μήνα και ένα e-mail με 10 εντολές. Εδώ ακούμε όλοι μαζί τα κομμάτια μας ,να πούμε τη γνώμη μας και που μπορούμε να βοηθήσουμε ,μπορεί να βγούμε για φαγητό και να μη μιλήσουμε καθόλου για δουλειές . Είναι ένα πολύ ωραίο σκηνικό με ξενόφερτο αέρα στο σύστημα που δουλεύει και χαίρομαι πάρα πολύ που συνεργάζομαι επιτέλους με ανθρώπους που είναι γνώστες του αντικειμένου. -Μ.Κ : Έχεις φίλους από το χώρο ? -ΜΗΔΕ : Από την PANIK είμαστε όλοι φίλοι ,κάθε μέρα συναντιόμαστε . Από άλλες δισκογραφικές έχω επίσης φίλους άσχετους με το rap . Ένα πολύ καλό παιδί που μέχρι να το γνωρίσω τον έβλεπα σαν καλλιτέχνη και έλεγα απλά τη γνώμη μου είναι ο Κώστας Μαρτάκης , και απ όταν τον γνώρισα ακόμη και η δουλειά του ανέβηκε 10 σκαλοπάτια πάνω στα μάτια μου . Είναι κάτω από το management της εταιρείας μου και αυτό στάθηκε αφορμή για να τον γνωρίσω κιόλας . Φοβερό παιδί. Α! και η Ελένη Φουρέιρα φυσικά που είναι τρελό παιδί ! -Μ.Κ :Το καλοκαίρι σου πώς ήταν ?Ξεκουράστηκες? -ΜΗΔΕ : Είχαμε πάρα πολλές συναυλίες ,είχαμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε 10ημερα και 12ημερα ώσπου μετά τις 20 Αυγούστου έβαλα ένα στοπ από μόνος μου και «είπα φεύγω να πάω να ξεκουραστώ και να κάνω διακοπές». Πήγα στη Μήλο όπου μας φιλοξένησε ένας πολύ καλός φίλος ο Γιώργος Αλκαίος ,περάσαμε τέλεια αν και τις πρώτες 5 μέρες όπου και αν με άφηνες κοιμόμουν. Όμως ηρέμησα ,χαλάρωσα και γέμισα μπαταρίες . -Μ.Κ : Για το χειμώνα τι ετοιμάζει ς? -ΜΗΔΕ : Θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό ένα ντουέτο –έκπληξη που δε θα το πιστεύεις, με έναν άντρα καλλιτέχνη αυτή τη φορά , δεν είναι στη δισκογραφική μου και είναι πολύ μεγάλος καλλιτέχνης .Ίσως ο καλλιτέχνης της δεκαετίας. Ετοιμάζουμε και με τους ράπερς της PANIK διάφορα πράγματα. Θέλω να κάνω πράγματα που να μου διεγείρουν το μυαλό συνεχώς. Μερικές φορές κάποια κομμάτια που γράφω είναι πολύ περίεργα και λέω « εγώ το έγραψα αυτό? τι σκεφτόμουν ?» . Έχουμε και διάφορες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ! -Μ.Κ : Κλείνοντας πριν σε ευχαριστήσω θερμά θέλω μια ευχή για το νέο μας ξεκίνημα εδώ στο IOANNINA CITY .

Magazine I.C

12

-ΜΗΔΕ : Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάτε καλά , περιτριγυρίζεστε από ένα πολύ καλό κοινό το οποίο εύχομαι να το κρατάτε συνεχώς ενήμερο και να βοηθάτε και εμάς τους καλλιτέχνες και ελπίζω τα καλύτερα ! -Μ.Κ : ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ ! -ΜΗΔΕ : ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ !

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ :ΜαΡιΑ κΥρΚου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Magazine I.C

13


MTV-VMA AWARDS

ΤΙ ΦΌΡΕΣΑΝ ΟΙ CELEBRITIES ΤΟ ΜΉΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΈΡΑΣΕ? Η Alicia Keys έβαλε ένα καταπληκτικό φόρεμα Stella McCartney.Πήγε με τη μαύρο-πράσινη εκδοχή του “Miracle Dress”. Λατρεύω αυτό το φόρεμα ακόμα κι αν έχω δει χίλιες φορές!!!

Η καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς ήταν η Rita Ora! Το κόκκινο φόρεμα της μας άφησε άναυδους! Αυτό το κορίτσι ξέρει από μόδα!!

Η Heidi Klum οικοδέσποινα των βραβείων, έκανε αρκετές αλλαγές, αλλά ένα ήταν το φόρεμα που έκλεψε τις εντυπώσεις!Ένα Versace φόρεμα προτίμησε για το κόκκινο χαλί .Το τυρκουάζ φόρεμα ήταν βουτηγμένο στα στολίδια!!! Ένα μανίκι, σκίσιμο ως το μηρό,

βαθύ ντεκολτέ με λεπτομέρειες απο δαντέλα.Τι άλλο?????? SEXY είναι μια συγκρατημένη περιγραφή!!!! Η Kim Kardashian φορούσε ένα εντυπωσιακό φόρεμα Stephane Rolland, με μια δραματική ουρά και ένα βαθύ ντεκολτέ. Η Kim συνδύασε το φόρεμά της με παπούτσια Christian Louboutin.

Magazine I.C

14

Η Nicki Minaj συγκλόνισε τα πλήθει με μια ολόσωμη φόρμα και παρέλαβε το βραβείο για το Best Female Video για το “Starships”. Η Rihanna φαινόταν υπέροχη και τόσο sexy φορώντας ένα εξώπλατο ολόλευκο φόρεμα,και κερδισε και το βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς για το “We Found Love”.


ΤΙ ΦΌΡΕΣΑΝ ΟΙ CELEBRITIES ΤΟ ΜΉΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΈΡΑΣΕ?

Maria Menounos Έφερε Extra σεξαπίλ σταVideo Music Awards 2012 με αυτό το μικρό δερμάτινο φόρεμα!

Η Pink είναι μια καυτή μαμά! Αυτή και ο σύζυγος της Carey Hart περπάτησαν στο κόκκινο χαλί πριν η Pink ανέβει στη σκηνή για την 4η επίδοση του VMA της.

Η Miley Cyrus έδειχνε εντυπωσιακή στο Emilio Pucci φόρεμά της.

Η Taylor Swift επέλεξε για ένα κλασικόVMA look, με ένα λευκό pantsuit.

Δεν υπάρχουν λόγια για το κομψό look της Zoe Saldana.

Magazine I.C 15


ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΩΝ STAR!

Kristen Stewart

Η διάσημη makeup artist Jillian Dempsey (σύζυγος Patrick- Dr McDreamy- Dempsey), επιμελήθηκε το μακιγιάζ της star και για αυτή την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί, επέλεξε να συνδυάσει smoky eyes σε μπρονζέ-δαμασκηνί με σκούρα χείλη και πορσελάνινη επιδερμίδα- look που έδεσε τέλεια με το ανδρόγυνο outfit της Stewart.

Keira Knightley

Το μακιγιάζ της Keira Knightley έχει γίνει με ανοιχτόχρωμες μεταλλικές σκιές οι οποίες τονίζουν την εσωτερική γωνία του ματιού και σκούρο μαύρο σε όλο το κινητό βλέφαρο αλλά και την ρίζα του κάτω βλεφάρου.

January Jones

Ginnifer Goodwin

Η Ginnifer έκανε ένα winged eyeliner (aka eyeliner που μοιάζει με φτερό) έβαλε ρουζ, lip balm και λίγη λάμψη ψηλά στα κόκαλα του προσώπου.

Maria Menounos

Magazine I.C

16

Lucy Liu

Έκανε ένα smokey με ματ μαύρη σκιά, φυσικά χείλη και έπιασε τα μαλλιά της σε ένα half up χωρίς υπερβολές.

Ίσως από τα θεαματικότερα και sexy smokey eyes που έχουμε συναντήσει ποτέ με το μπεζ μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου να κάνει την διαφορά (το μάτι φαίνεται ξεκούραστο και μεγαλύτερο!).

Η Maria Menounos επέλεξε επίσης να τονίσει τα μάτια της, τονίζοντας όμως την εσωτερική γωνία του ματιού και στα χειλη της πέρασε ένα κραγιόν σε φυσικούς τόνους.


Τάσεις Στα Μαλλιά Για Το 2012-2013 Extreme Αποχρώσεις

Οι celebrities το δοκίμασαν! Ponytail

Η αλογοουρά αυτή τη σεζόν, δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλη ή μικρή, είναι το απολυτο must και είναι τόσο κομψή!! Και δεν εννοούμε αυτή του γυμναστηρίου!Καντε κάποια προσπάθεια και βάλτε στυλ στην εμφάνισή σας. Θα πάρει μόνο δύο λεπτά!!

Αφέλειες

Magazine I.C

Αν έχεις να τις καμαρώνεις!Οι αφέλειες είναι το απόλυτο αξεσουάρ για τα μαλλιά αυτή τη σεζόν. Είτε είναι πλατειές, κοντές και στρογγυλεμένες ή απλά γυρισμένες στο πλάι, πλαίσιώνουν υπέροχα το πρόσωπο και να τονίσουν τα μάτια!!

17


Ο παραδοσιακός ξενώνας «Σελλαΐδα» βρίσκεται στο Τ.Δ. Λίππας του Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 850 μέτρων και είναι χτισμένος απόλυτα εναρμονισμένος με το τοπίο σε μία κατασκευή δύο επιπέδων. Ο ξενώνας περιλαμβάνει πέντε πολυτελή διαμερίσματα (σουίτες), που προσφέρουν ηρεμία, ζεστασιά και πανέμορφη θέα στο καταπράσινο τοπίο και τα βουνά του Σουλίου και του Τόμαρου. Το κάθε διαμέρισμα (σουίτα) είναι φτιαγμένο με ιδιαίτερο στυλ και χρώμα, σεβόμενο το φυσικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική ιστορία του τόπου προσφέροντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με σκοπό να καταστήσει την διαμονή σας λειτουργική, ζεστή, άνετη και χαλαρωτική. Το χωριό Λίππα ανήκει στον Δήμο Δωδώνης, έναν τόπο προικισμένο απλόχερα με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πυκνή βλάστηση. Οι

επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο Δρύο Δάσος Αγίου Νικολάου, στις Πύλες του Άδη στον ποταμό Αχέρωντα, στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, στα Δωδωναία Τείχη στον Παντοκράτορα Λίππας, στα μοναστήρια της περιοχής. Έχουν την δυνατότητα να κάνουν ορειβασία, πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής, να θαυμάσουν τα πέτρινα μονότοξα γεφύρια κατά μήκος του ποταμού Τύρια, τους νερόμυλους, τα φαράγκια και την τοπική αρχιτεκτονική των πέτρινων κτισμάτων, που βρίσκονται διασκορπισμένα σε ολόκληρη την περιοχή. O Ξενώνας “Σελλαίδα” διαθέτει κάφε μπαρ εστιατόριο. Δοκιμάστε να ανακαλύψετε τα γαστρονομικά μας εδέσματαπαραδοσιακές πίττες και μεζέδες- και πιείτε στην υγειά σας με ένα ποτήρι ντόπιο τσίπουρο.

Υπεύθυνος: Ντάσιος Χρήστος Τηλ: 26540 31600 Fax: 26540 31601 Κιν: 6944 532400 info@sellaida.gr www.sellaida.gr


Η Εγνατία Οδός, με την ολοκλήρωσή της, έχει αλλάξει τον οδικό χάρτη για να φθάσει - Ερχόμενοι από Ηγουμενίτσα, μέσω Εγνατίας Οδού, στον κανείς στην Λίππα. Η Τύρια, έδρα Δημοτικής κόμβο της Τύριας στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τη Ενότητας Σελλών, απέχει 12χλμ, ενώ τα διαδρομή προς Λίππα. Ιωάννινα περίπου 35χλμ. - Ερχόμενοι από Αθήνα, 12χλμ πριν την πόλη των Ιωαννίνων, συναντάμε τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, όπου και στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα. Διανύοντας 20χλμ φτάνουμε στον κόμβο της Τύριας όπου στρίβουμε αριστερά, βγαίνοντας από την Εγνατία Οδό. Στην συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή, σύμφωνα με τις πινακίδες, με κατεύθυνση προς Λίππα (12χλμ). - Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη, μέσω Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Τύριας στρίβουμε αριστερά και ακολουθούμε τη διαδρομή προς Λίππα.


Συνέντευξη Ορέστη Κίτσου Πρόεδρο Κένταυρου Μουσιωτίτσας

Magazine I.C

20

1. Πες μας λίγα λόγια για την ομάδα.

Ο Κένταυρος ιδρύθηκε το 1982. Δύσκολες εποχές για να υπάρχουν γήπεδα και υποδομές όπως ήταν φυσικό, παρόλα αυτά με πρωτοβουλία των χωριανών μας ο Α.Ο. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ έλαβε μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα Γ ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, την περίοδο 1982-’83. Πρώτος πρόεδρος της ομάδας ήταν ο κος. Νικόλαος Γκοντέβας, με Αντιπρόεδρο τον κο. Κίτσο Μιλτιάδη (Πατέρας μου) και ταμία τον κο. Κίτσο Κων/νο . Έδρα της ομάδας τα πρώτα χρόνια ήτανε στο γήπεδο του Κουκλεσίου. Το 1984 ξεκινήσανε οι εργασίες για τη δημιουργία του γηπέδου στον χώρο της ποταμιάς για την δημιουργία γηπέδου, κατόπιν εράνου από τους χωριανούς και μετά από δύο χρόνια, το 1986, ο Κένταυρος έπαιξε τον πρώτο του αγώνα στην φυσική του πλέον έδρα η οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Πρώτος προπονητής ο Δρούγιας Αθανάσιος, ένας υπέροχος άνθρωπος που έχω την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά. Πέρασαν πολλοί προπονητές από τον πάγκο της ομάδας μας, πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι και θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιους από αυτούς. Ο λόγος για τον κο. Καραγιαννίδη και τον κο. Μπέκα δυο άνθρωποι που δυστυχώς δεν είναι μαζί μας πια αλλά έχουν αφήσει το στίγμα τους στον Κένταυρο και ακόμα και σήμερα σε κάποιες συζητήσεις αναφερόμαστε στα ονόματά τους λέγοντας ιστορίες από εκείνες τις εποχές, ιστορίες που αξίζουν, ιστορίες που γαλούχησαν χαρακτήρες, ιστορίες που δημιούργησαν τη φλόγα στους νεότερους ( συμπεριλαμβανομένου και εμένα τον ίδιο) να γίνουνε μέλη αυτής της ομάδας. Να πάρουμε μέρος στον «ΚΕΝΤΑΥΡΟ» ΜΑΣ! Στον «ΚΕΝΤΑΥΡΟ» του χωριού μας , στον ΚΕΝΤΑΥΡΟ της ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ! Η ομάδα μέσα από το πέρασμα του χρόνου κατέληξε εκεί που τουλάχιστον της αξίζει: στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία όπου με την αξία της τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του Γιαννιώτικου Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 2 Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τα διοικητικά της ομάδας και από πότε είσαι ενεργό μέλος της; Στον Κένταυρο ξεκίνησα το 2005 επί προεδρίας του Δήμου Βασίλειου, ως ταμίας. Σιγά σιγά έμαθα τις δυσκολίες που υπήρχαν, ποιες οι ενέργειες που


χρειάζονται να γίνουν, ποιες οι υποχρεώσεις που υπάρχουν και γενικότερα όλα τα «κόλπα», ας μου επιτραπεί η έκφραση, για να μπορεί μια ομάδα να σταθεί με αξιώσεις στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία. Το 2010 τον Δ εκέμβριο, μετά την απόφαση του τότε προέδρου να αποχωρήσει, και μετά την προτροπή τω υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της ομάδας, αλλά και των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών, πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα. Προς μεγάλη μου έκπληξη ήμουν και ο μόνος υποψήφιος αφού κανείς δεν ήθελε να μην είμαι εγώ αυτός που θα αναλάβει την Προεδρία της ομάδας. Ανέλαβα λοιπόν τον Δεκέμβριο και παραμένω μέχρι και σήμερα , αφού και τις δύο επόμενες φορές που διενεργήθηκαν εκλογές, εκλέχτηκα δια βοής. Θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο όλους εκείνους που με πιστεύουν και με στηρίζουν, όλους εκείνους που μου δείχνουν την αμέριστη στήριξή τους και τους διαβεβαιώνω ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους αλλά και να παραμείνω πιστός στις αξίες και στα ιδανικά της ίδιας μας της ομάδας. 3. Αυτή τη χρονιά πάλι αλλάξανε οι κανονισμοί σχετικά με τη χρησιμοποίηση των νέων παιχτών. Τι ισχύει ακριβώς εφέτος και ποια η γνώμη σου πάνω σε αυτό; Οι κανονισμοί κάθε χρόνο αλλάζουνε. Φέτος ισχύει η χρησιμοποίηση παίχτη γεννημένο μετά το 1996 στη βασική ενδεκάδα, δίνοντας όμως το δικαίωμα της άμεσης αλλαγής με παίχτη κάτω των 20 ετών. Κατά τη γνώμη μου ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ! Αυτό δε λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως προσθέτει!!! Είναι δύσκολο να μπορέσεις να κρατήσεις τις ισορροπίες με ένα παιδί 15 χρονών, να τον κρατήσεις προσγειωμένο ώστε να σε βοηθήσει αλλά και ακόμα να τον προστατέψεις από το να «κοντραριστεί» με πολύ μεγαλύτερούς του μέσα στον αγώνα, το οποίο κρύβει πολλούς κινδύνους.

4. Ποιοι οι κύριοι λόγοι που ενώ ο Κένταυρος είναι σταθερά στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία τα τελευταία χρόνια, ακόμη έχει χωμάτινο γήπεδο;

Magazine I.C

Φυσικά υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Το μεγαλύτερο για εμάς είναι η έδρα μας. Το γήπεδό μας παραμένει χωμάτινο εν έτη 2012. Πρωτάκουστο πραγματικά, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Παρόλο που η ομάδα βρίσκεται στα σαλόνια της Α’ Ερασιτεχνικής, η πολιτεία αρνείται πεισματικά να μας πιστώσει αυτήν μας την επιτυχία και να μας αποζημιώσει με το «πρασίνισμα» του γηπέδου μας. Δυστυχώς το μόνο που έχουμε είναι υποσχέσεις και «ΘΑ». Επί της ουσίας απολύτως τίποτα!

21


5. Τι οικονομικές απαιτήσεις έχει μια ομάδα σαν τον Κένταυρο που αγωνίζεται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία; Τα οικονομικά είναι μια μεγάλη συζήτηση που χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για να την αναλύσουμε. Θα προσπαθήσω όμως να πω όσο πιο απλά μπορώ τι συμβαίνει. Τα οικονομικά μιας ομάδας στη Α’ Κατηγορία είναι ανάλογα και με τις απαιτήσεις που έχει το κάθε Δ.Σ. ή ο εκάστοτε προπονητής και φυσικά το ποιοι είναι οι στόχοι. Καταρχήν υπάρχουνε τα «Πάγια» έξοδα. Οι πληρωμές προς την ΕΠΣΗΠ, οι πληρωμές προς τους διαιτητές και φυσικά οι πληρωμές για το ποδοσφαιρικό υλικό που χρειάζεται η ομάδα κάθε φορά. Το ποσό αυτό αγγίζει , χωρίς υπερβολές, τις 5.000 € ανά ποδοσφαιρική χρονιά. Από εκεί και πέρα έρχονται και τα υπόλοιπα: ένας καλός προπονητής που είναι απαραίτητος από τη στιγμή που θέλεις να γίνει μια σωστή δουλειά στο γήπεδο (αγώνας-προπόνηση) δυο με τρεις προσθήκες ποδοσφαιριστών οι οποίοι πρέπει να πληρωθούνε (Καθαρά για βενζίνες και ένα μικρό χαρτζιλίκι) και κάποια τραπέζια που πρέπει να γίνουνε μέσα στη χρονιά για να ευχαριστηθούν οι ίδιοι παίχτες αλλά και για το δέσιμο της ομάδας. Όλα αυτά λοιπόν με ένα πρόχειρο υπολογισμό μπορώ να σας πω λίγο πολύ ότι αγγίζουνε το ποσό των 8.000 €. Στο σύνολο λοιπόν μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 12. 000 με 13.000 € ανά ποδοσφαιρική χρονιά! Το ποσό είναι πολύ μεγάλο για μια Ερασιτεχνική ομάδα. Τις περισσότερες φορές τα έσοδα που έχουμε από τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε καθώς και η βοήθεια της πολιτείας, δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα το Δ.Σ. της ομάδας όπως και οι χωριανοί που αγαπάνε την ομάδα, να βάζουνε το χέρι στην τσέπη τους προκειμένου να σταθεί οικονομικά ο Κένταυρος και να Πρωταγωνιστεί. 6. Ποια η οικονομική στήριξη από την Πολιτεία;

Magazine I.C

22

Η Πολιτεία δε βοηθάει δυστυχώς όσο θα έπρεπε τα Ερασιτεχνικά σωματεία. Είναι ελάχιστα τα χρήματα που διατίθενται για το κάθε σωματείο και πρέπει κατά τη γνώμη μου, να επανεξεταστεί αυτό το θέμα. Στην περίοδο που διανύουμε το καταλαβαίνω ότι αυτό είναι λίγο δύσκολο όμως θα πρέπει να δοθεί μια ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα γιατί προσωπικά είμαι της άποψης ότι ο αθλητισμός των νέων είναι σημαντικό όχι μόνο να μη σβήσει αλλά να ανθήσει και να ανεβαίνει επίπεδα. 7. Πως ανταποκρίνονται οι φίλαθλοι – χωριανοί στην προσπάθεια που κάνουνε παίκτες και διοίκηση; Υπάρχει στήριξη; Έχουμε την χαρά όλο το χωριό να βοηθάει και οικονομικά αλλά και με την παρουσία του στους αγώνες, μας δείχνοντας την στήριξή του. Αυτό για εμένα προσωπικά είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί μας δίνει δύναμη για να αντέξουμε και να παλέψουμε ακόμη περισσότερο. Και στην τελική ανάλυση, η ομάδα είναι αυτή που μας φέρνει όλους πιο κοντά και όλοι μαζί να έχουμε τον ίδιο σκοπό.


8. Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε συνήθως; Τα προβλήματα είναι πολλά. Πέρα από τα οικονομικά που υπάρχουνε, ένα από τα πιο σημαντικά είναι οι συχνοί τραυματισμοί των παιχτών μας. Μελανό σημείο… Για τους παίχτες της ομάδας μας ίσως είναι εντονότερο και λόγω της έδρας και της χωμάτινης επιφάνειας του γηπέδου κάτι που το καθιστά επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιχτών. Με υπομονή και στήριξη όμως προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και να ανταποκριθούμε σχεδόν σε όλα. 9 . Ποιοι οι στόχοι της ομάδας; Η ομάδα έχει την ίδια λογική από την εποχή που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. Η λογική αυτή είναι να στηρίζεται στα δικά της παιδιά. Αυτό ισχύει λοιπόν και σήμερα. Επί το πλείστον οι ποδοσφαιριστές μας είναι από το χωριό και γίνονται και διάφορες προσθήκες 3 με 4 ανάλογα τις ανάγκες της ομάδας και τις απαιτήσεις το εκάστοτε προπονητή βεβαίως. Τη φετινή χρονιά ο στόχος της ομάδας είναι ένας και μοναδικός: Η ΚΟΡΥΦΗ. Νομίζω ότι πλέον είμαστε όλοι πιο ώριμοι, πιο έμπειροι αλλά και πιο σίγουροι για να κάνουμε το βήμα που πρέπει ώστε να δούμε τον Κένταυρο εκεί που τον ονειρευόμαστε: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ! Και να είσαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Magazine I.C

- Συνέντευξη: Θανάσης Γεώργιος - Φωτογραφία: Θανάσης Γεώργιος

23


Πας Γιάννινα - Όφη 1-0 Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον αποκτά άλλο αέρα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι κυανόλευκοι επιβλήθηκαν με 1-0 του ΟΦΗ με γκολ που σημείωσε στο 37’ ο Ντε Βινσέντι ο οποίος βρήκε στόχο με μακρινό σουτ (ο ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή πραγματοποιεί φέτος σπουδαίες εμφανίσεις), και έδωσαν μία ακόμη χαρά στους φίλους της ομάδας.

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου απέδωσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Όμως στην επανάληψη ο Ν. Αναστόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα και ο ΟΦΗ βελτιώθηκε. Αντίθετα ο ΠΑΣ υποχώρησε και έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους οι οποίοι απείλησαν. Όμως ο Καρίμ Φέγκρους είπε διπλό “όχι” στον Σίσιτς και στον Λαμπρόπουλο στο 60’ στην κυριότερη φάση του ΟΦΗ στον αγώνα. Το σκορ δεν άλλαξε και ο ΠΑΣ κατέκτησε ακόμη τρεις βαθμούς φτάνοντας στους 18, δείχνοντας ότι έχει αποκτήσει πλέον σιγουριά στον αγωνιστικό χώρο. Διαιτητής του αγώνα ο κ. Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών). Βοηθοί του οι κ.κ. Δημήτριος Σαραϊδάρης (Μακεδονίας) και Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο κ. Δημήτριος Ντάμπωσης (Πιερίας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φέγκρους, Κολοβέτσιος, Πάντος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ντε Βινσέντι (66’ Βίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (90+2’ Νικλητσιώτης), Κοροβέσης (85’ Κειτά), Ίλιτς.

Magazine I.C

24

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:


ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μπανούσης (46’ Βιτώρος), Κουτσιανικούλης (72’ Ζορμπάς), Παπάζογλου, Βάντο (88’ Περογαμβάκης), Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Σόουζα, Σίσιτς. ΠΑΓΚΟΣ: ΠΑΣ: Ταμπάσης, Κεϊτά, Βίλα, Αυγενικού, Νικλητσιώτης, Οικονόμου, Γιάκος. ΟΦΗ: Αγριμάκης, Μονιάκης, Ζορμπάς, Καπουράνης, Περογαμβάκης, Βαλεριάνος, Βιτώρος. Κίτρινες: Σόουζα, Μιχαήλ, Λίλα, Βερόν, Βίλα Κόκκινη: Βερόν (2η κίτρινη στο 82’) Κείμενο από www.sportsioannina.gr

Φωτογραφικό υλικό Γεώργιος Ζυγούρης


Το βιβλίο του Μήνα

Magazine I.C

26

Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε εκδότη ποιο είναι το best seller της 10ετίας θα σου απαντήσουν “κώδικας Da Vinci” ή “Harry Potter”. Λάθος!!!!!!! Εδώ και λίγους μήνες την πρώτη θέση στις κυκλοφορίες παγκοσμίως κατέχει η τριλογία της E.L.James “50 αποχρώσεις του γκρι”. Υπόθεση: Μια φοιτήτρια η Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη για το περιοδικό του πανεπιστημίου από τον ωραίο, νέο και επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ. Τον ερωτεύεται με την πρώτη ματιά αλλά και εκείνος δεν μένει αδιάφορος….. την επισκέπτεται στο μαγαζί που δουλεύει και της προτείνει να βγουν. Η Αναστάζια σοκάρεται από το πόσο πολύ θέλει αυτόν τον άντρα. Εκείνος την προειδοποιεί να μείνει μακριά του αλλά όπως σε κάθε γυναίκα έτσι και στην Άνα αυτό τη κάνει να τον θέλει πιο πολύ. Ο Γκέυ βασανίζεται από τους δικούς του δαίμονες και την ανάγκη ελέγχου. Παρόλα αυτά ξεκινούν μια παθιασμένη σχέση με πολλά σκοτεινά σημεία αλλά και πρωτόγνωρες καταστάσεις και για τους δυο. Οι συμβουλές που εγώ θα ήθελα να σας δώσω είναι οι εξής: 1. Μην το διαβάσετε μόνοι να έχετε δίπλα σας τον/την σύντροφό σας. Αν πάλι δεν έχετε…….καλό κουράγιο. 2. Μην ξεκινήσετε να ψάχνετε τον Κρίστιαν Γκρέυ….δεν υπάρχει το έψαξα. 3. Ειναι εξαιρετικά εθιστικό αλλά και ερεθιστικό.

Καλή ανάγνωση

Μαριάννα Δήμου


Σταυρόλεξο

Οριζόντια

Κάθετα

Magazine I.C 27


Κρέπα Αλμυρή

Καφές

Σάντουιτς

Delivery πλέον και καφέ από τις 08:00 - 13:00


Κρέπα γλυκιά

Magazine I.C

29


I.C

ic magazine  

Τεύχος δεύτερο

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you