Page 1

PRO GRA MMA

2012

e dd loa pp! n w a Do tree In


Bereikbaar met buslijn 82 www.snowplanet.nl 100% sneeuwgarantie binnen 30 minuten SnowPlanet’s Student Thursday 1 uur pistetoegang (incl. materiaalhuur) €12,50

Geldig t/m 21 december 2012 Tegen inlevering van deze advertentie 4 personen per advertentie

Ben jij beschikbaar voor onze gasten? Bij BP zijn we pas tevreden als onze gasten tevreden zijn. Is dat voor jou een uitdaging? Dan heb je bij ons een streepje voor. Wij zoeken enthousiaste, gastvrije collega’s (M/V) voor een bijbaan of weekendbaan in en om Amsterdam. Zie jij het zitten om als Service- of Wild Bean Café Medewerker bij BP te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Surf naar stapbinnenbijbp.nl voor meer informatie

www.stapbinnenbijbp.nl


Welkom bij de UvA, Welkom in Amsterdam, Welkom als student,

Welkom bij Intreeweek 2012! Nog heel even en dan is het zover: je mag jezelf volwaardig student noemen. Je studententijd begint en deze memorabele gebeurtenis zullen we inluiden op de perfecte manier: met Intreeweek 2012! Tijdens de Intreeweek zul je Amsterdam leren kennen als stad en als walhalla voor studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met je toekomstige medestudenten en samen met hen zul je een week vol spectaculaire evenementen en vette feesten beleven. In dit programmaboekje vind je alles wat je over de Intreeweek moet weten: het programma van dag tot dag, routebeschrijvingen, informatie voor het Groepje van de Week en praktische informatie waar je op moet letten. Lees het boekje aandachtig door, bewaar het goed en houd het bij je tijdens de Intreeweek! Heel veel plezier en geniet van de Intreeweek!

Commissie Intree

Andrew, Arno, Carmen, Didi, Eline, Else, Eva, Evelien, Floor, Geert, Isabelle, Jeske, Jia Din, Joris, Julia, Kasper, Maarten, Marga, Marjolein, Martine, Merle F., Merle P., Michelle, Natasja, Nina, Pam, RenĂŠe, Stephan, Steven, Stuart, Taco en Wessel

1


Colofon Vormgeving: Merle Freeke, Jeske Elands Tekst: Isabelle Klerkx, Merle Freeke, Jeske Elands Eindredactie: Jeske Elands

2


Inhoud Programma Algemeen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ook leuk Regenplan Plattegrond infobalie

4 6 18 28 38 44 52 61 70 72

3


PROGR

A

me lge e

n

M

Binnenkomst

aanda

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 4

Lunch

Aangenaam Intree

Zie brief

12:00-15:00

12:00-16:00

Oudemanhuispoort

Nieuwmarkt

Nieuwmarkt

MuseumJ8!

Lunch

Amsterdam Wereldstad

11:00-15:00

13:00-15:00

13:00-17:00

Musea

Erasmuspark

Erasmuspark

CREA

Lunch

District 020

11:00-15:00

13:00-15:00

13:00-17:00

CREA

Beursplein

Beursplein

ErVaar Amsterdam

Lunch

Studentenbeurs

11:00-13:00

13:00-15:00

13:00-17:00

Convention Factory

Convention Factory

Convention Factory

Gapen tussen de Apen

Champagnelunch

Proost!

10:00-14:00

14:00-16:00

12:00-18:00

Artis

Oosterpark

Oosterpark


AMMA

me lge e

n

A

Vanaf 16:00

Vanaf 16:30

20:00-23:00

CarrĂŠ

Kop van Java

Avondeten

Pubnight

Clubnight

Vanaf 18:00

20:00-04:00

a nda

Intree Verenigt

23:00-04:00 Escape, Home, Cooldown

16:30-19:30

19:30-23:00

23:00-04:00

Westerpark

Westerpark

Gashouder

Avondeten

Theater rond de Nes

Cinema@Night

Vanaf 18:00

20:00-23:00

23:00-03:00

De Nes

PathĂŠ de Munt

Avondeten

Intree in Concert

Eindfeest

Vanaf 18:00

20:00-23:00

23:00-05:00

Paradiso

Paradiso, Melkweg, Sugar Factory

ag

oe n s d

PlankGas!

ag

derd on

Festival

W

BBQ

g

Ma

Opening

nsdag Di

Avondeten

ij d a g Vr

D 5


.


A L G E M E E N


m ge e

Al

en

M

aanda

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V

Commissie Intree In oktober 2011 is Commissie Intree al begonnen met het organiseren van de Intreeweek. Na maanden brainstormen, vergaderen, organiseren en plannen zijn we ontzettend trots om jullie het resultaat te presenteren! Voor al je vragen kun je deze week bij ons terecht, we zijn te herkennen aan onze gele shirts. Commissie Intree 2012 bestaat uit: Andrew, Arno, Carmen, Didi, Eline, Else, Eva, Evelien, Floor, Geert, Isabelle, Jeske, Jia Din, Joris, Julia, Kasper, Maarten, Marga, Marjolein, Martine, Merle F., Merle P., Michelle, Natasja, Nina, Pam, Renée, Stephan, Steven, Stuart, Taco en Wessel.

Garderobe Wanneer je maandag aankomt en je spullen niet gelijk ergens kwijt kunt, mag je gebruik maken van de daggarderobe. Op het Binnengasthuisterrein vind je de daggarderobe, deze is tot 17.00 uur geopend. Alles wat ingeleverd wordt bij de daggarderobe kun je op Intree Verenigt vanaf 20.00 uur ophalen. De daggarderobe is er alleen op maandag.

rijdag

De deelnemers die in het USC slapen, kunnen met één bagagestuk, een slaapzak en matras terecht bij de speciale USC garderobe die je ook vindt op het Binnengasthuisterrein. Die spullen worden gelijk naar het USC gebracht. Ook de USC garderobe is alleen open op maandag en deze sluit om 15:30 uur. Wanneer je je hebt ingeschreven voor een slaapplek in het USC, krijg je bij het inleveren van je tas een bagagelabel die je 8 aan je tas moet bevestigen. Onthoud de kleur van je


en

m ge e

label zodat je ‘s avonds je tas snel terug kunt vinden. De daggarderobe en USC garderobe zijn op verschillende plekken op het Binnengasthuisterrein. Let goed op dat je je spullen op de juiste plek afgeeft!

a nda

Al

Polsbandje

nsdag Di

Ma

Van je begeleiders krijg je bij de binnenkomst een polsbandje. Het is heel belangrijk dat je dit bandje niet kwijtraakt, het is namelijk je toegangsbewijs voor alle evenementen gedurende de hele week (behalve voor het Eindfeest, zie verderop)! Als je bandje losraakt, kom dan met je kapotte bandje en je identiteitsbewijs naar de infobalie of naar het servicepunt. Je zult daar, na controle, een nieuw bandje krijgen. Als je je bandje kwijt bent, zul je een nieuw bandje moeten kopen voor â‚Ź15,00. Kom ook hiervoor met je identiteitsbewijs naar de infobalie.

g

oe n s d

ag

W

Om Paradiso, Melkweg of Sugar Factory binnen te komen op vrijdag tijdens het Eindfeest, heb je een apart bandje nodig. Tijdens de BBQ op woensdag kun je je intekenen op een lijst die je begeleiders ophalen. Hierop moet je je naam en handtekening invullen, om er zeker van te zijn dat het bandje bij jou terecht komt. Met die lijst kunnen je begeleiders jullie bandjes ophalen tijdens de Studentenbeurs op donderdag. Let erop dat je handtekening gelijk is aan de handtekening die je hebt gezet bij de Binnenkomst.

ag

derd on

Polsbandje Eindfeest

ij d a g Vr

D 9


m ge e

Al

en

M

Voor het Eindfeest hoef je uiteraard niet extra te betalen, toegang tot dit feest is volledig bij het inschrijfgeld inbegrepen!

aanda

Niet-deelnemers kunnen ook naar het Eindfeest. Via www.intreeweek.nl kunnen zij kaartjes kopen. Een kaartje kost â‚Ź17,50 exclusief servicekosten. Aan de deur van de clubs kan je het ticket inleveren voor een polsbandje.

g

Slaapplaatsen

nsdag Di

De slaapzalen in het USC zijn iedere avond vanaf 23.00 uur open en moeten de volgende ochtend om 10.30 uur weer leeg zijn. Tussen 10.30 uur en 23.00 uur is het USC gesloten en kun je dus niet bij je spullen!

W

Op donderdag mag je uitslapen! De zaal moet dan leeg zijn om 12.30 uur.

o e ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 10

Zorg dat je zelf een slaapzak, een matje etc. hebt, want er zijn geen slaapspullen aanwezig in het USC. Het USC is gelegen in het Science Park complex. Het adres is Science Park 306 en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf Amsterdam Centraal de stoptrein naar Amsterdam Science Park. Vanaf daar is het ongeveer tien minuutjes lopen naar het USC. Bus 40 gaat ook naar Science park, deze bus komt langs Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort en stopt bijna voor de deur van het USC. Elke avond gaan er vanaf het laatste evenement pendelbussen naar het USC. Deze rijden iedere dag vanaf 00:00 uur, met uitzondering van maandag. De bussen


m ge e

en

Al

Je komt tijdens de Intreeweek op veel verschillende plekken in Amsterdam. De allerbeste en meest praktische manier om op deze plekken te komen is met de fiets. Als je nog geen fiets in Amsterdam hebt, is het handig er een mee te nemen van huis (vergeet niet een goed hangslot). Mocht dat niet mogelijk zijn, dan kun je tijdens Intree Verenigt op maandagavond voor â‚Ź70,00 een fiets kopen van de ASVA Studentenunie. Deze â‚Ź70,00 is inclusief een ASVA lidmaatschap. De fiets moet je van tevoren reserveren op www.asva.nl.

oe n s d

derd on

ag

ij d a g Vr

D

Het groepje waarin je wordt ingedeeld, wordt begeleid door twee ouderejaars studenten die dezelfde studie doen als die waar jij aan gaat beginnen. Deze studenten studeren al een tijd in Amsterdam en kunnen dus de meeste vragen over de stad, je studie en het studentenleven beantwoorden. Tijdens de Intreeweek zijn ze jouw steun en toeverlaat. Het is dus handig om aan het begin van de week hun telefoonnummers op te slaan, zodat jullie elkaar altijd kunnen bereiken.

ag

W

Begeleiders

Ma

Fiets

a nda

g

nsdag Di

rijden dan al vanaf 22:30 uur. Ze vertrekken regelmatig. De plek waar de bus vertrekt, staat aangegeven op de Intreeplattegrond en per evenement in dit programmaboekje. De laatste bus gaat een halfuur nadat het avondevenement is afgelopen.

11


m ge e

Al

en

M

aanda

Mochten er problemen zijn met je begeleiders en kun je niet op ze rekenen, schroom dan niet om de klachtenlijn te bellen. Het nummer is 020-5251952. Je klacht zal vertrouwelijk worden behandeld. Als de nalatigheid van begeleiders dusdanig ernstig is of als er meerdere klachten binnenkomen, kunnen de begeleiders worden vervangen voor nieuwe begeleiders.

Groepje van de Week

g

nsdag Di

Samen met je groepje heb je deze week de kans hĂŠt Groepje van de Week te worden! Elke dag zijn er punten te verdienen voor deze titel. Op verschillende evenementen zijn er activiteiten te doen. In dit programmaboekje staat bij iedere dag precies wat er te doen is voor het Groepje van de Week. Zorg dat je goed op de hoogte bent, ga de strijd aan met de andere groepjes en pak die supervette hoofdprijs: een busreis naar Parijs, Brussel, Londen of Berlijn! In de GeleGraaf (zie verderop) vind je iedere dag een overzicht van het aantal punten dat de verschillende groepjes hebben behaald.

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 12

GeleGraaf De GeleGraaf is de dagelijkse krant van de Intreeweek. De GeleGraaf wordt elke dag verspreid tijdens de lunch en staat vol met highlights, eventuele programmawijzigingen, weersvoorspellingen, foto’s, anekdotes en roddels. Ook vind je er alles over de activiteiten en prijsvragen. Wil je een berichtje in de GeleGraaf plaatsen of heb je op of aanmerkingen mail dan naar gelegraaf@intreeweek.nl.


m ge e

Dit jaar is de Intreeweek ook te vinden via facebook (Intreeweek2012) en twitter (@intreeweek). Via deze media kanalen word je op de hoogte gehouden van alle activiteiten van de Intreeweek. Social media is de snelste manier om te worden geĂŻnformeerd over veranderingen in het programma of om te horen waar je moet zijn voor het volgende feest. Like onze facebookpagina en volg ons op twitter zodat je niks meer hoeft te missen! Bovendien maakt je via onze facebookpagina kans 13 op gratis consumptiemuntjes.

a nda

Ma

nsdag Di

oe n s d

ag

derd on

Facebook en Twitter

ag

ij d a g Vr

Ook via de Intreeapp kun je op de hoogte blijven van alle activiteiten tijdens de Intreeweek. Download de app en bekijk het programma op je telefoon. Naast informatie over alle evenementen kun je ook bekijken hoe je op de verschillende locaties komt. Heb je vragen over de Intreeweek of wil je gewoon wat leuks te weten komen over Amsterdam, dan is de Intreeapp precies wat je nodig hebt! De app is alleen te gebruiken op Android en iOS (Apple) toestellen.

D

APP

g

W

Via de website www.intreeweek.nl kun je voor verschillende evenementen alvast een voorproefje krijgen. Op de website heb je tijdens je inschrijving een MIJN INTREE-account aangemaakt. Met dit account kun je je profiel verder invullen en aangeven of je deze zichtbaar wilt maken voor groepsgenoten. Wanneer je inlogt met je account kun je al je foto’s en filmpjes uploaden die je tijdens de week hebt gemaakt. Daarna kun je ze delen met je groepsgenoten.

en

Al

Website


m ge e

Al

en

M

aanda

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 14

Noodgeval Bij elk evenement van de Intreeweek vind je een EHBO-post en ook bij de infobalie is een verbanddoos aanwezig. Als er tijdens de week iets gebeurt waarbij geen directe hulp noodzakelijk is, kun je tussen 09:30 en 22:00 uur de infobalie bellen op 020-5253072. Als er iets ernstigs gebeurt, waarbij wel directe hulp noodzakelijk is, bel je naar het algemene alarmnummer: 112. Waarschuw ook altijd een van de aanwezige leden van Commissie Intree (herkenbaar aan de gele shirts).

Vragen? Infobalie Met alle vragen die je maar kunt bedenken, kun je terecht bij de infobalie. Of het nou gaat over het programma, routebeschrijvingen, je begeleiders, gevonden voorwerpen of het openbaar vervoer: daar vind je het antwoord! Ook is er een lijst beschikbaar van alle hulpdiensten en andere contactpersonen. De infobalie vind je aan de Nieuwe Achtergracht 170 en is iedere dag geopend van 9:30 tot 22:00 uur. Je kunt de infobalie ook telefonisch bereiken op 020-5253072. Heb je na het lezen van dit boekje nog vragen, kijk dan bij veel gestelde vragen op www.intreeweek.nl of check de FAQ op de Intreeapp.


m ge e a nda

Ma

nsdag Di

oe n s d

ag

ag

derd on

Elke dag kun je een lunchbox ophalen op het middagevenement. Op je polsbandje staan 5 vakjes, één voor elke dag. Als je een lunchbox hebt gekregen, wordt het op je bandje afgevinkt. Voor iedereen is er één lunchbox met daarin twee broodjes met beleg, iets te drinken, een stuk fruit en iets lekkers. De samenstelling van het pakket verschilt per dag en er wordt rekening gehouden met vegetariërs. In dit programmaboekje kun je vinden waar de lunch per dag wordt uitgedeeld. Op vrijdag krijg je een extra luxe lunch met bubbels tijdens Proost!

ij d a g Vr

Lunch

D

Tijdens de Binnenkomst moet je echter iets verder lopen naar het servicepunt. Je vindt het in het Universiteitstheater aan de Nieuwe Doelenstraat 16. Volg de gele pijlen om er te komen.

g

W

Omdat het niet altijd makkelijk is om naar de infobalie te gaan, hebben we op bijna elk evenement een servicepunt. Ook hier heeft Commissie Intree antwoord op al je brandende vragen. Servicepunten op de evenementen zijn altijd goed herkenbaar en makkelijk te vinden.

en

Al

Servicepunt

15


m ge e

Al

en

M

Avondeten

aanda

g

nsdag Di

Iedere avond ga je met je groepje gezellig eten bij een vereniging, restaurant of één van de mensa’s van de UvA. Je begeleiders hebben een bonnenvel gekregen waarop staat waar en hoe laat je elke dag gaat eten. Je krijgt alleen een maaltijd als je een avondetenbonnetje inlevert. Zorg dat je op tijd bent, anders gaat het diner aan je neus voorbij! Dreig je te laat te komen, bel dan de infobalie: 020-5253072. Op woensdag is er een massale BBQ in het Westerpark. Hier kunnen alle groepjes tegelijk grillen op hun eigen barbecue. Je begeleiders zullen op vertoon van hun begeleiderspolsbandje een barbecuepakket voor het hele groepje ophalen.

Drinken

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 16

Tijdens de week is er op een aantal evenementen een bar. Daar betaal je met muntjes die je kunt kopen bij de muntenbalie elders op het evenement. Bij de muntenbalies kun je contant betalen en pinnen. Eén muntje kost €2,00. Je koopt muntjes per vijf stuks, voor €10,00. Bier en wijn kost één munt, frisdrank kost een halve munt. Je kunt muntjes niet inwisselen voor geld, dus houd er rekening mee dat je de laatste munten uiterlijk vrijdag kunt opmaken tijdens Proost! De munten zijn op de volgende evenementen te gebruiken: Intree Verenigt, Amsterdam Wereldstad, BBQ, Festival, PlankGas! en Proost! Op alle andere evenementen wordt er dus gewoon met geld betaald.


m ge e a nda

g

Ma

Het is niet toegestaan om op evenementen georganiseerd door Commissie Intree je eigen drank mee te nemen. Door slechte ervaringen in het verleden is eigen drank meenemen verboden en zal hier ook op worden gecontroleerd. Wanneer je toch probeert om eigen drank mee te nemen dan kan dit leiden tot het inleveren van je deelnemersbandje.

en

Al

Eigen drank

Intreecafé nsdag Di

Het Intreecafé is gedurende de hele week de ontmoetingsplek voor alle deelnemers van de Intreeweek, net als voor hun begeleiders en de crewleden. Je kunt hier even relaxen en wat drinken tussen de evenementen door. Speciaal tijdens de Intreeweek zijn er extra voordelige drankprijzen! Er is een krabbelmuur waar je een boodschap achter kunt laten en je kunt er de GeleGraaf lezen. Het Intreecafé vind je tegenover de infobalie in het CREAcafé aan Nieuwe Achtergracht 170.

oe n s d

ag

W

derd on

ag

ij d a g Vr

D 17


Binnenkomst Lunch Aangenaam Intree Avondeten Opening Intree Verenigt

M A A N D A G


A

me lge e

n

M

aa n da

g

nsdag Di

W

Binnenkomst

09:00-15:00

Oudemanhuispoort De Binnenkomst is het begin van de Intreeweek en vindt plaats in de Oudemanhuispoort. Dit is één van de universiteitsgebouwen van de UvA. Hier zul je je groepje en jouw begeleiders ontmoeten. Je ontvangt het weekend voor de Intreeweek een e-mail waarin staat hoe laat en waar jij precies moet zijn. Print deze email uit en neem deze mee, zorg ervoor dat je op tijd bent, zodat er niemand op je hoeft te wachten. Routebeschrijving Neem vanaf Centraal Station tram 4, 9, 16, 24 of 25. Stap vervolgens uit bij halte ‘Spui’ (de tweede halte vanaf het station). Volg vanaf deze halte de gele borden en ballonnen naar de Oudemanhuispoort.

o e ns d

Mocht je onverhoopt te laat zijn, ga dan niet naar de Oudemanhuispoort. Meld je bij het servicepunt in het Universiteitstheater, Nieuwe Doelenstraat 16. Om hier te komen volg je de gele borden.

ag

Onderwijsintroducties

D

derd on

ag

V rijdag

Op maandag en dinsdag bieden verschillende opleidingen een onderwijsintroductie aan. Tijdens deze introductiedag krijg je samen met alle andere eerstejaarsstudenten van jouw studie uitleg over het rooster, de boeken e.d. Veel studies organiseren naast het informatieve gedeelte ook nog een activiteit met de studievereniging en je kunt hier eventueel lid van worden.

De onderwijsintroductie is niet alleen nuttig, maar ook verplicht om bij te wonen. Alle eerstejaarsstudenten, 20 deelnemers van de Intreeweek of niet, zullen hierbij


me lge e

12:00-15:00

aa n d a

n

aanwezig zijn. Meer informatie hierover staat in de brief die jij thuisgestuurd hebt gekregen. Daarin staat hoe laat je waar wordt verwacht. Het kan zijn dat activiteiten van de onderwijsintroducties en de Intreeweek overlappen. Dit is echter geen probleem: na de introductie kun je gewoon weer instromen in het Intreeweekprogramma.

12:00-16:00

nsdag Di

Aangenaam Intree

M

Nieuwmarkt Vandaag kunnen jij en je groepgenoten de lunchbox ophalen op de Nieuwmarkt, tijdens Aangenaam Intree.

A

Lunch

Nieuwmarkt Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt op de Nieuwmarkt, kun jij je groepje beter leren kennen. Het thema van Aangenaam Intree is Circus, dat zul je gelijk merken als je de Nieuwmarkt op loopt. Verf met je groepje jullie groepslogo, speel het kennismakingsspel, doe mee aan megatwister of aan een van de andere circusactiviteiten.

oe n s d

ag

W

Routebeschrijving Als je de Binnenkomst uitloopt sta je op de Slijkstraat. Ga rechtsaf en bij de gracht links. Volg de gracht en je loopt vanzelf de Nieuwmarkt op.

derd on

ag

ij d a g Vr

D

Groepje van de Week Tijdens Aangenaam Intree kun jij samen met je groepje voor het eerst punten verdienen voor het Groepje van de Week! Maak de rest van je groepje enthousiast en maak samen jullie eigen logo: het leukste logo krijgt de meeste punten.

g

21


A

me lge e

n

M

aa n da

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V

Avondeten

Vanaf: 16:30

De hele Intreeweek lang eet je ‘s avonds met je groepje bij een restaurant, een van de mensa’s van de UvA of bij een vereniging. Elke avond zul je met je groepje ergens anders eten. Op het bonnenvel dat je begeleiders hebben gekregen staat precies waar jij vanavond met jou groepje eet en hoe laat. Zorg ervoor dat je op tijd bent.

Opening Carré De Intreeweek wordt ook dit jaar weer geopend in één van de mooiste theaters in Nederland: het Koninklijk Theater Carré. Tijdens de opening zullen o.a. Rector Magnificus Dymph van den Boom, Wethouder Lodewijk Asscher en de Intreeweek projectleider Steven Nooijen spreken om jullie welkom te heten in Amsterdam, bij de UvA en in het studentenleven. Cabaretier Stefan Pop zal ervoor zorgen dat je met spierpijn van het lachen de zaal weer uitkomt en nieuwslezer Rik van de Westelaken zal de opening aan elkaar praten. Zorg dus dat je erbij bent! De opening is verdeeld in twee rondes: de eerste begint om 16:00 uur en de tweede om 18:00 uur. Met je groepje word je ingedeeld in één van deze rondes. Je begeleiders weten hoe laat je aanwezig moet zijn.

rijdag

Routebeschrijving Koninklijk Theater Carré. Amstel 125 Neem tram 7 of 10, of metro 51, 53 of 54 naar halte ‘Weesperplein’. Loop richting de Amstel. Voor de brug sla je rechtsaf en zie je Carré. Kijk op de Intreeplatte22 grond uit de deelnemerstas voor de snelste fietsroute.


me lge e

aa n d a

nsdag Di

oe n s d

derd on

ag

ij d a g Vr

Routebeschrijving Neem vanaf Centraal Station stadsbus 42 tot halte ‘Majanggracht’. Loop vanaf daar naar links de Sumatrakade af naar de Kop van Java. Je kunt ook tram 26 nemen tot halte Kattenburgerstraat. Ga dan linksaf de brug over, aan het einde is de Kop van Java. Kom je met de fiets, kijk dan op de Intreeplattegrond voor de route. 23

ag

D

Let op! Op de Kop van Java staan tijdelijke fietsenrekken. Deze worden na het evenement weggehaald. Let erop dat je je fiets ‘s nachts niet vast laat staan aan deze rekken, anders wordt hij losgeknipt en dan is hij weg!

g

W

Kop van Java Tijdens Intree Verenigt kun je kennismaken met de studentenverenigingen die Amsterdam te bieden heeft. Het evenement vindt plaats op de Kop van Java. Vanavond doen ze allemaal keihard hun best om indruk op je te maken met o.a. luchtkussens, een rodeostier en een bungyrun. Wil je erachter komen welke vereniging bij jou past? Ga dan naar het speeddatedoolhof om meer te weten te komen over de verschillende verenigingen. Ook als je zeker weet dat je geen lid wilt worden van een vereniging is er meer dan genoeg te doen: Ga de uitdaging aan en verdien punten voor het Groepje van de Week, maak een ritje in een spectaculaire kermisattractie of eet heerlijke popcorn onder het genot van DJ Tom Twice. Je kunt op Intree Verenigt een fiets kopen voor slechts €70,00 inclusief een lidmaatschap van de ASVA. De spullen die je achtergelaten hebt in de daggarderobe kun je op Intree Verenigt weer ophalen.

n

M

20:00-23:00

A

Intree Verenigt


A

me lge e

n

M

aa n da

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 24

Groepje van de Week Je moet met je groepje het zeil omkeren terwijl jullie er zelf op staan. Wees Creatief! USC BUS De bussen vertrekken vanaf het parkeerterrein rechts aan het begin van de brug. Vandaag rijden de bussen van 22:30 tot 23:30 uur. Kijk op de Intreeplattegrond uit de deelnemerstas voor de precieze vertreklocatie!


GA JE STUDEREN? Open nu een Studenten Pakket en krijg 20 euro cadeau!* Bovendien maak je kans op een waanzinnige prijs wanneer je voor 1 oktober 2012 je Studenten Pakket opent! Voor meer informatie ga naar abnamro.nl/studenten of kom langs op kantoor. *Vraag naar de voorwaarden.

25


Ook studenten hebben psychische klachten.

Test jezelf op www.psyq.nl Met de zelftest weet je na enkele minuten of PsyQ iets voor je kan betekenen. Wij bieden gespecialiseerde behandeling van de meest voorkomende psychische klachten. PsyQ Amsterdam informatie & aanmelding: 0900-235 77 97 (lokaal tarief). piekeren • angstig • seksuele problemen • somber • concentratieproblemen • gewichtsproblemen • nachtmerries


Meer dan 70 SPORTEN / Aantrekkelijke tarieven 7 dagen per week OPEN / 6 EIGEN vestigingen

Kom gratis kennismaken www.usc.uva.nl

USC Universum


MuseumJ8! Lunch Amsterdam Wereldstad Avondeten Pubnight Clubnight

D I N S D A G


A

me lge e

Onderwijsintroducties

M

De onderwijsintroductie is niet alleen nuttig, maar ook verplicht om bij te wonen. Alle eerstejaars studenten, deelnemers aan de Intreeweek of niet, zullen hierbij aanwezig zijn. Meer informatie hierover staat in de brief die jij thuisgestuurd hebt gekregen. Daarin staat hoe laat je waar wordt verwacht. Het kan zijn dat activiteiten van de onderwijsintroducties en de Intreeweek overlappen. Dit is echter geen probleem: na de introductie kun je gewoon weer instromen in het Intreeweekprogramma.

n

aanda

g

D insda

g

W

o e ns d

ag D

Op maandag en dinsdag bieden verschillende opleidingen een onderwijsintroductie aan.

MuseumJ8!

10:00-15:00

Amsterdam is een culturele stad. Vandaag kun je heel laagdrempelig kennismaken met acht van de musea die Amsterdam rijk is. Zij zullen hun deuren gratis voor jullie openen.

derd on

Ga op jacht naar zoveel mogelijk musea en maak kans op een museumjaarkaart. Zoek in elk museum het geselecteerde object en beeld dit uit. Maak hier voor het museum een foto van en post zoveel mogelijk foto’s op de MuseumJ8! fotopagina van Facebook/intreeweek2012. Als je de meeste musea bezoekt en wint kunt je het hele jaar al je favoriete musea gratis bezoeken.

ag

V

De volgende musea doen mee:

rijdag

Amsterdam Museum | Kalverstraat 92 In de drukste winkelstraat van Amsterdam vind je opeens het Amsterdam Museum. Je vindt er bijzondere stads-

30


me lge e a nda

Ma

insda

House of Bols | Paulus Potterstraat 14 Dit is het museum van het bekende jenevermerk Bols. Al jarenlang brouwen zij de meest bijzondere smaken jenever. Hier proef, voel en zie je alles over de lekkere drankjes van Bols.

g

ag

oe n s d

Hermitage | Amstel 51 De Hermitage is het kleine broertje van de bekende vestiging in St.-Petersburg. Met tentoonstellingen over kunst, archeologie en geschiedenis absoluut één van de mooiste musea in Nederland.

Nemo | Oosterdok 2 In dit interactieve Sciencecenter kun je alvast de wetenschapper uithangen. Je kunt er allerlei dingen doen die je als kind het einde vond, maar die nu nog steeds heel vermakelijk zijn.

W

derd on

ag

Ons’ Lieve Heer op Solder | Oudezijds Voorburgwal 40 Het grachtenhuis heeft een karakteristieke gevel en is gelijk als een 17de-eeuws woonhuis ingericht. In dit pand is op zolder een schuilkerk te vinden. Waarom?

ij d a g Vr

D

Rijksmuseum | Jan Luijkenstraat 1 Dit museum heeft diverse topstukken en er is voor ieder wat wils. Een grote verzameling van voorwerpen uit de geschiedenis, schilderijen, beeldhouwkunst en

g

D

FOAM | Keizersgracht 609 Het FOAM (Fotografisch Museum Amsterdam) is een strak en modern museum waarin fotografie in vele vormen wordt getoond.

n

A

verhalen, verassende tentoonstellingen en een karakteristieke binnenplaats.

31


A

me lge e

n

M

aanda

g

D insda

g

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V

kunstnijverheid. Het is allemaal te bewonderen in dit museum. Scheepvaartmuseum | Kattenburgerplein 1 In het Scheepsvaartmuseum kun je bewonderen op welke manier de zee de Nederlandse cultuur heeft beĂŻnvloed.

Lunch

13:00-15:00

Vandaag kun je lunchen tijdens Amsterdam Wereldstad. Op het terrein worden de lunchboxen uitgedeeld. Als extraatje kun je vandaag Spaanse churros kopen.

Amsterdam Wereldstad

13:00-17:00

Erasmuspark Speciaal voor dit evenement is het Erasmuspark omgetoverd tot een melting pot van wereldsteden! Reis de hele wereld over door mee te doen aan verschillende activiteiten. Ook is er ruimte om te ontspannen in het Turkse theehuis waar een aantal waterpijpen met zitzakken zullen klaarstaan. Verder kun je op de Hollywoodmuur schrijven wat je van de Intreeweek vindt. Daarnaast is er een Olympisch dorp waar je kennis kunt maken met meerdere sportverenigingen.

rijdag

Winnen! Op wereldreis in het Erasmuspark is natuurlijk super leuk, maar wat dacht je van een ĂŠchte reis? Een aantal van bovenstaande activiteiten staan op een stempelkaart die je tijdens het evenement krijgt. Als je meedoet aan al deze activiteiten en een volle stempelkaart inlevert, 32 maak je kans op een surfvakantie voor twee personen!


n

me lge e

De winnaar van de reis wordt tijdens de Studentenbeurs op donderdag bekend gemaakt. Naast een vakantie kan er ook nog een heuse kamer worden gewonnen! Dus alle kamerzoekende studenten opgelet: tijdens een quiz over Amsterdam en nog veel meer wereldsteden maak je kans op een geweldige kamer! Haal je kennis over Parijs, Rome en Tokyo maar vast op en ga naar huis met een prachtige kamer. De winnaar van de kamer wordt direct bekend gemaakt.

Ma

a nda

A g

Let op! Bij het Erasmuspark staan tijdelijke fietsenrekken. Deze worden na het evenement weggehaald. Let erop dat je je fiets niet na het evenement vast laat staan aan deze rekken, anders wordt hij losgeknipt en dan is hij weg!

insda

g

D

Routebeschrijving Neem tram 12 of 14 tot halte ‘Jan van Galenstraat’ / ‘Admiraal de Ruijterweg’. Loop verder door op de Jan van Galenstraat en steek het water over. Het Erasmuspark is daarna aan je linkerhand. De snelste fietsroute staat aangegeven op de Intreeplattegrond.

oe n s d

ag

W ag

derd on

Groepje van de Week Smokkel zoveel mogelijk drugs vanaf Mexico naar de Verenigde Staten en word rijk door het verzamelen van punten voor de titel ‘Groepje van de Week’.

ij d a g Vr

D 33


A

me lge e

n

M

Avondeten

aanda

De hele Intreeweek lang eet je ‘s avonds met je groepje bij een restaurant, mensa of bij een studievereniging. Elke avond zul je weer ergens anders terecht komen. Op het bonnenvel dat je begeleiders gekregen hebben staat precies waar je vanavond met je groepje eet en hoe laat. Zorg dat je op tijd bent!

g

Pubnight

D insda

g

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 34

Vanaf 18.00

21.00 - 04.00

Regelmatig een drankje drinken in een bruine kroeg is een belangrijk onderdeel van veel studentenlevens! Daarom krijg je vanavond alvast een voorproefje van wat de Amsterdamse horeca te bieden heeft. Er zijn verschillende kroegen geselecteerd waarmee we jullie graag kennis laten maken. Dit jaar is er een speciale Intreekroeg: De Heeren van Aemstel. Je vindt deze kroeg aan het Thorbeckeplein 5. Hier kun je meedoen aan de Pubquiz. Ligt een Pubquiz je niet? Geen paniek, je kunt altijd nog mee doen aan Karaoke of gewoon een biertje drinken. Alle cafĂŠs liggen bij elkaar in de buurt en de bierprijzen zijn aangepast aan het studentenbudget, perfect voor een avondje stappen! Wil je na maandagavond nog beter kennis maken met een van de verenigingen? Dit is je kans, ook de verenigingen zullen aanwezig zijn in verschillende kroegen. Vraag je begeleiders welke vereniging je waar kunt vinden.


me lge e a nda

Ma

insda

oe n s d

Routebeschrijving Escape: Rembrandtplein 11 Club Home: Wagenstraat 3a Cooldown Café: Rembrandtplein 45 Neem tram 9 of 14 naar het Rembrandtplein. Als je uitstapt sta je recht voor de Escape. Een hoek verder vind je het Cooldown Café. Voor Club Home loop je richting het Waterlooplein, door de Amstelstraat. De derde straat links is de Wagenstraat. Aan het einde van deze straat zie je aan je rechterhand Club Home.

ag

ag

derd on

In alle clubs is een garderobe aanwezig. Je kunt heen en weer lopen tussen de verschillende locaties tot 03:00 uur. Zorg er dus voor dat je om 03:00 uur in de club bent waar je jas hangt! Na die tijd kun je je spullen niet meer bij de andere locatie ophalen.

g

D

Club Home Escape 23.00 Lustige Lola & 23.00 Sebastiaan Navaro Weltschmerz 01.00 Cliff Jones 01.00 Miss Melera 02.30 Dirtcaps 02.30 Tom Ruijg 02.30 Prunk

g

W

Vanavond kun je naar drie supervette clubs in Amsterdam. De Escape, Club Home en het Cooldown Café liggen op en rond het Rembrandtplein. Geniet in het Cooldown Café van de hits van de afgelopen jaren. In Club Home en De Escape tref je onderstaande line-up aan.

n

D

23.00 - 04.00

A

Clubnight

ij d a g Vr

USC BUS Na de Clubnight vertrekken de USC bussen aan de Amstel, achter de Escape (tegenover de Kleine Komedie). Ze rijden tussen 00:00 en 4:30 uur. Kijk op de Intreeplatte35 grond voor de precieze vertreklocatie.


HET BESTAAT

EN HEET dE STUdIO

KOpEN vANAf

82.140,-*

IS wONEN vANAf

425,-

*

pEr mAANd

■ elke werkdag te bezichtigen op afspraak tussen 16.00 en 20.00 uur ■ studio’s van ca.30 m2 ■ 5 min van het centrum (binnen de ring)

jouw woning heet de studio

Mokum zoekt student! t! Villa Mokum is: Eindelijk lekker op jezelf wonen ■ Op fietsafstand van de UVA,

de VU en het centrum ■ Wonen met leuke buurmeisjes ■ Eigen badkamer en keuken ■ Vlakbij het Amstelstation ■ Prijzen vanaf € 79.500,-*

*Op basis van jaarlijkse erfpachtcanon

villa-mokum.nl


CREA Lunch District 020 BBQ Festival Plankgas!

WOENSDAG


A

me lge e

CREA

11:00-15:00

CREA Op de woensdagochtend kun je aan de hand van verschillende leuke workshops kennismaken met CREA, het cultureel studentencentrum van de UvA. Je vindt CREA aan de Nieuwe Achtergracht 170. Dit is in het gebouw waar je ook de infobalie vindt. Loop binnen en vind een leuke workshop.

n

M

aanda

g

Lunch

13:00-15:00

nsdag Di

Beursplein De lunch van vanmiddag is af te halen in de buurt van het startpunt van District 020 op het Beursplein. Als voorbereiding op District 020 speel je alvast het Amsterdams kwartetspel. Ook zal de GeleGraaf bij de lunch natuurlijk weer uitgedeeld worden!

W

oe

ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 40

District 020

13:00-17:00

Beursplein Zin in een spannende, avontuurlijke en meeslepende ontdekkingstocht door het centrum met je groepje? Doe deze middag mee aan District 020 en ontdek de leukste verborgen plekjes van Amsterdam! Ga eerst langs de stand van District 020 op het Beursplein voor een handout waarop alles precies wordt uitgelegd. Aan de hand van QR-codes loop je een route en ontdek je de leukste weetjes over de stad. Zorg er dus voor dat je een QRcodescanner op je smartphone installeert. Onderweg zul je allerlei grappige opdrachten uit moeten voeren om punten te verzamelen. Hiermee maakt je hele groepje kans op vrijkaartjes voor Snowplanet inclusief een lekkere lunch!


Vanavond ga je niet met je groepje langs een restaurant, mensa of studievereniging, maar vindt er een massale barbecue plaats voor alle deelnemers! In een afgezet deel van het Westerpark staan barbecues, tafels en banken klaar. Met je groepje kun je een barbecuepakket ophalen. Zelf alles klaarmaken en smullen maar! Om de sfeer er alvast in te brengen voor de avond zorgt een DJ voor een fijn deuntje. Het is niet toegestaan om eigen drank mee te nemen op het barbecueterrein!

A

Let op! Bij het Westerpark staan tijdelijke fietsenrekken. Deze worden na het evenement weggehaald. Let erop dat je je fiets niet ‘s nachts vast laat staan aan deze rekken, anders wordt hij losgeknipt en dan is hij weg!

Ma

W derd on

ag

19:30-23:00

D ij d a g Vr

Westergasterrein Nadat je je buikje rond gegeten hebt, kun je doorschuiven naar het Festival. Er zijn allerlei onderdelen waar je aan kunt deelnemen. De vraag die centraal staat is “Who are you?“.

ag

oe

ns d

Routebeschrijving Met het openbaar vervoer vanaf Beursplein kun je tram 4, 9, 16, 24, of 25 naar het Centraal Station nemen. Daar kun je overstappen op bus 22 tot halte ‘Nassauplein’. Je steekt de weg over en loopt een stukje door langs het Westerpark aan je rechterkant. Neem de brug over het water en je loopt zo het Westergasterrein op. Kijk op de Intreeplattegrond voor de fietsroute.

Who are you?...Festival

g

nsdag Di

Westergasterrein

a nda

me lge e

n

16:30-19:30

BBQ

41


A

me lge e

n

M

aanda

g

nsdag Di

W

oe

ns d

ag D

derd on

ag

V rijdag 42

Ga naar de biechtkerk en biecht je diepste geheimen op, dans je frustraties eruit in de vrachtwagendisco, ga blinddaten en ontmoet de ware of ga naar de silent disco waar twee DJ’s tegen elkaar battlen. Je kunt ook je creatieve kant laten zien en een kleikunstwerk maken of naar de knutseltent gaan om een onderbroek, pet, T-shirt of tas te pimpen. Uiteraard is er ook ruimte om te chillen in de lounge. De muziek zijn we niet vergeten, er zullen optredens zijn van de The Bad & the Ugly, The Fudge en HIT ME TV. 19.30 The Bad & The Ugly 20.30 The Fudge 21.45 HIT ME TV Let op! Bij het Westerpark staan tijdelijke fietsenrekken. Deze worden na het evenement weggehaald. Let erop dat je je fiets niet ‘s nachts vast laat staan aan deze rekken, anders wordt hij losgeknipt en dan is hij weg!


23:00-04:00

Gashouder Hou je vast, want alle remmen gaan los tijdens PlankGas! Deze avond wordt gehouden in de Gashouder op het Westergasterrein, een roemruchte feestlocatie waar je ook vanavond spectaculaire lichteffecten en andere special effects vindt. Vanaf het Festival rol je er zo naar binnen. We gaan door tot in de vroege uurtjes en met de volgende DJ’s kan het feestje niet meer stuk:

n

me lge e

PlankGas!

Ma

a nda

A g

nsdag Di

23:00 G-team 00:00 Beesmunt Soundsystem 01:30 Tim Wolff 02:45 Olene Kadar

ag

oe

ns d

Tijdens PlankGas! kun je je jas en tas kwijt in kluisjes. Vergeet niet al je bezittingen na het feest weer mee naar huis te nemen. Alles wat in de kluisjes achterblijft wordt weggegooid. USC BUS De USC bussen vertrekken vanaf parkeerplaats Westerpark aan de Pazzanistraat. Dit is aan de oostkant van het terrein. Ze rijden tussen 00:00 en 04:30 uur. Kijk op de Intreeplattegrond voor de precieze vertreklocatie.

W derd on

ag

ij d a g Vr

D 43


DONDERDAG

ErVaar Amsterdam Lunch Studentenbeurs Avondeten Theater rond de Nes Cinema@Night


A

me lge e

n

M

aanda

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag

Do

e nd rd

ag

V

Uitslapen Voor alle deelnemers die in het USC slapen is er vandaag goed nieuws! Nadat jullie hard hebben gefeest op de woensdagavond, kunnen jullie vandaag lekker uitslapen. Let op: vandaag moet de USC zaal om 12:30 uur leeg zijn.

ErVaar Amsterdam

11:00-13:00

Amsterdam Convention Factory Voor de vroege vogels is er natuurlijk ook op donderdagochtend iets georganiseerd. Heb je zin om Amsterdam vanuit een ander perspectief te zien? Maak een boottocht met verschillende verenigingen. Vanaf 11:00 uur vertrekt om de tien minuten een boot. Opstapplek: aanlegsteiger bij de Amsterdam Convention Factory. Dit is tevens de locatie van de Studentenbeurs. Loop om het gebouw heen om de aanlegstijger te vinden. Let op! Alcohol op de boot is niet toegestaan en de boten hebben een beperkte capaciteit, dus zorg dat je op tijd bent. Routebeschrijving Adres: Czaar Peterstraat 213 Neem vanaf Amsterdam Centraal tram 26 en stap uit bij tramhalte ‘Rietlandpark’. Steek de Piet Heinkade over en ga onder het spoor door. Rechtsaf de Dijksgracht op, na een tijdje zie je voor je de Amsterdam Convention Factory.

rijdag

Lunch

13:00-15:00

Vandaag vindt de lunch plaats op de Studentenbeurs in 46 de Amsterdam Convention Factory.


Avondeten

Vanaf: 18:00

me lge e a nda

Ma

nsdag Di

oe n s d

Routebeschrijving Adres: Czaar Peterstraat 213 Neem vanaf Amsterdam Centraal tram 26 en stap uit bij tramhalte ‘Rietlandpark’. Steek de Piet Heinkade over en ga onder het spoor door. Rechtsaf de Dijksgracht op, na een tijdje zie je voor je de Amsterdam Convention Factory.

ag

ag

n d er d

Tijdens het debat op de Studentenbeurs is er weer een kamer te winnen! Zorg dus dat je erbij bent. Bovendien wordt de winnaar van de surfvakantie (n.a.v. de stempelkaart op Amsterdam Wereldstad) hier bekendgemaakt.

De hele Intreeweek lang eet je ‘s avonds met je groepje bij een restaurant, mensa of bij een vereniging. Elke avond zul je weer ergens anders aanschuiven. Op het bonnenvel dat je begeleiders hebben gekregen staat precies waar je vanavond met je groepje eet en hoe laat. 47 Zorg dat je op tijd bent.

ij d a g Vr

Ook zal er een verkiezingsdebat plaatsvinden waar er ruimte is voor een discussie. Weet je nog niet op wie je moet stemmen komende verkiezingen? Kom langs en laat je overtuigen door de verschillende partijen.

g

Do

Amsterdam Convention Factory Op de Studentenbeurs zullen verschillende organisaties en verenigingen die iets voor jou kunnen betekenen zichzelf presenteren. Als beginnend student is het erg handig om te weten wat er zoal op de studentenmarkt is te vinden. De beurs biedt jou de kans om hier meteen mee in contact te komen.

n

W

13:00-17:00

A

Studentenbeurs


A

me lge e

n

M

aanda

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag

Do

e nd rd

ag

V

Theater Rond de Nes

20:00-23:00

De Nes Amsterdam heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en vanavond ga je dat ontdekken! In en rond de Nes, dé theaterstraat van Amsterdam, zullen verschillende theaters een scala aan voorstellingen aanbieden. Van comedy en cabaret tot toneel en muziek, er is genoeg om uit te kiezen. Dit jaar kun je zelfs een spectaculaire voorstelling in het concertgebouw bezoeken. Mocht je in deze voorstelling geïnteresseerd zijn, haal dan je kaartje op bij de Studentenbeurs aan de balie waar je ook de eindfeestbandjes op kunt halen. Let op, er zijn maar honderd kaartjes beschikbaar! Bepaal zelf welke voorstelling je zou willen zien en laat je verrassen!

rijdag

Show Peter Pannekoek Cabaret Comedy Explosion Cabaret Vilde Frang Klassiek Pieter Derks Cabaret Matroesjka’s Muzikaal Cabaret Jos Claus Hypnose Placebo Improvisatie

Theater Tijd Compagnietheater 20.00 uur Kloveniersburgwal 50 Comedytheater 20.00 uur Nes 110 Concertgebouw 20.00 uur Concertgebouwplein 10 Luthersekerk 20.10 uur Singel 411 Engelenbak 20.10 uur Nes 71 Brakkegrond 20.20 uur Nes 43 Universiteitstheater 20.20 uur Nieuwe Doelenstraat 16

Let op: Deze tijden gelden voor ronde een. De shows van 48 ronde twee beginnen precies twee uur later!


me lge e

n

a nda

A

Cinema@Night

nsdag Di

Ma

Routebeschrijving De Nes Neem tram 4, 9, 14, 16, 24 of 25 naar halte ‘Spui’. Steek het water over richting het Binnengasthuisterrein. De eerste straat aan je linkerhand is de Nes. Concertgebouw Neem tram 16 of 24 naar halte ‘Museumplein’. Als je uitstapt zie je het concertgebouw gelijk.

g

23:00-03:00

ag

oe n s d

Pathé de Munt Na Theater rond de Nes ga je naar Pathé de Munt, één van de grootste bioscopen van Amsterdam. Deze avond staat in het teken van relaxen. Zak achterover in je stoel en kijk naar een goede film. Om de avond helemaal af te maken zijn er naast de films ook andere activiteiten voor mensen die meer willen dan alleen relaxen.

W

n d er d

ag

Je kunt zelf kiezen naar welke film je wilt, op de volgende pagina staat welke films je waar en hoe laat kunt bezoeken.

Do 49

ij d a g Vr

Theater rond de Nes bestaat uit twee identieke rondes. Je bent ingedeeld in een van deze rondes en kunt een voorstelling naar keuze bezoeken. Je begeleiders weten in welke ronde je bent ingedeeld. Om een zaal binnen te mogen dien je een Theater rond de Nes bon in te leveren. Deze heeft je begeleider.


A

me lge e

n

M

aanda

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag

Do

e nd rd

ag

V rijdag 50

Film Tijd Zaal The Hunger Games 00.00 uur Zaal 8 The Ides of March 00.00 uur Zaal 3 Gooische Vrouwen 00.15 uur Zaal 1 The Hunger Games 00.15 uur Zaal 11 Alle Tijd 00.30 uur Zaal 7 All Stars 2 Old Stars 00.30 uur Zaal 9 Bel Ami 00.45 uur Zaal 2 Flypaper 00.45 uur Zaal 10 Zorg dat je er voor 00.00 uur bij bent en maak kans op VIP kaarten voor een film naar keuze. Groepje van de Week Bij de Bibberchallenge kun jij punten voor jouw groepje verdienen. Leg het parcours zo snel mogelijk af, maar let op! Denk niet te gemakkelijk, er zijn wel wat hindernissen. Welke? Kom naar Cinema@Night en kom erachter! Routebeschrijving Neem vanaf Centraal Station tram 4, 9, 16, 24 of 25 en stap uit bij halte Muntplein. Loop via de Vijzelstraat naar PathĂŠ de Munt die je aan je linkerkant zult zien. USC BUS Vandaag vertrekken de bussen op dezelfde plek als op dinsdagavond (tegenover de Kleine Komedie). Ze rijden van 00:00 tot 03:30 uur. Kijk op de Intreeplattegrond voor de precieze vertreklocatie.


WANNABEALUMNI NU STUDENT STRAKS ALUMNUS --------------ALUMNINETWERK www.uva-alumni.nl


.


VRIJDAG

Gapen tussen de Apen Champagnelunch Proost! Avondeten Intree in Concert Eindfeest


A

me lge e

n

M

aanda

g

nsdag Di

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V r i j d ag 54

Gapen tussen de Apen

10:00-14:00

Artis Lekker chillen in Artis is de beste manier om de laatste dag rustig op te starten. Brak rustig uit tussen de grappigste dieren in de Amsterdamse dierentuin. Doe mee aan een speurtocht, maak een spacetrip in het planetarium of bezoek een interessante lezing. Een groot spektakel dit jaar is de wereldrecordpoging. Kom dus allemaal naar Artis en doe mee aan ons nieuwe record! Voor de eerste bezoekers staat er een leuk extraatje klaar. Zij krijgen een rondleiding achter de schermen bij Artis! Activiteit Waar Tijd Live spacetrip door Planetarium 11.00 en de ruimte 12.00 uur F. Cramer vertelt over Collegezaal controle onder dieren Wereldrecordpoging

11.30 uur

Olifantenverblijf 13.00 uur

Routebeschrijving Neem tram 9 of 14 tot halte ‘Plantage Kerklaan’. In deze straat is Artis, je ziet het vanzelf. Ben je op de fiets, kijk dan op de Intreeplattegrond voor de route.


n

14:00-16:00

me lge e

Champagnelunch Oosterpark

A Ma

g

14:00-18:00

nsdag Di

Proost!

a nda

De laatste lunch die je met je groepje zal meemaken in de Intreeweek verdient een feestelijk tintje. Daarom wordt er tijdens Proost!, naast de gebruikelijke lunchboxen, aan ieder groepje een goodiebag uitgedeeld met daarin tijdschriften en bubbels! Dus ben je het bier even zat? Wil je een drankje van klasse? Kom dan lekker Champagne drinken in het Oosterpark.

Oosterpark Om goed bij te komen van de week kun je deze middag lekker loungen in een van de leukste parken van Amsterdam: het Oosterpark. Deze middag mag je aan al de zeven zonden toegeven. Ga alle zonden langs en neem wraak op die ene ex, laat zien dat je mooier bent dan een ander bij ijdelheid en laat ons weten wat jouw bed fantasieĂŤn zijn bij lust.

oe n s d

ag

W

Met op de achtergrond de relaxte deuntjes van DJ Sebastiaan Flaes kun je je zowel fysiek als mentaal perfect voorbereiden op het Eindfeest.

derd on

ag

Groepje van de Week Tijdens Proost! vindt de ontknoping van het Groepje van de Week spel plaats. De drie beste groepjes strijden tegen elkaar in een bloedstollend potje trefbal deluxe!

D

i j da Vr

g

55


A

me lge e

n

M

Routebeschrijving Neem tram 9 of 14 naar de ‘Eerste van Swindenstraat’. Je stapt uit tegenover het Oosterpark. Loop het park in en ga op de muziek af. Kom je met de fiets? Kijk dan op de Intreeplattegrond. Daarop staat met geel aangegeven waar Proost! plaatsvindt.

aanda

Avondeten

Vanaf: 18:00

g

nsdag Di

De hele Intreeweek lang eet je ‘s avonds met je groepje bij een restaurant, mensa of bij een vereniging. Elke avond zul je weer ergens anders aanschuiven. Op het bonnenvel dat je begeleiders hebben gekregen staat precies waar je vanavond met je groepje eet en hoe laat. Zorg dat je op tijd bent.

W

o e ns d

ag D

derd on

ag

V

Intree in Concert

20:00-23:00

Paradiso De laatste avond van de Intreeweek wordt passend gevierd met een knallend Eindfeest. Om lekker in de stemming te komen kun je al om acht uur in Paradiso terecht. Coverband Pure Ellende zal zorgen voor de leukste meezingers. Er is gezorgd voor de muziek en de songteksten, dus smeer je stembanden, grijp elkaar bij de arm en maak deze laatste avond eentje om nooit te vergeten.

r i j d ag

Routebeschrijving Neem tram 1, 2, 5, 7 of 10 en stap uit bij ‘Leidseplein’. Loop vanuit daar de Weteringschans op. Paradiso 56 bevindt zich aan je rechterhand.


me lge e

n

23:00-05:00

Bij een spectaculaire week hoort een knallend einde. Vanavond kun je nog een allerlaatste keer Intreewaardig uit je dak gaan tijdens het spetterende Eindfeest! Het belooft een geweldige avond te worden in Paradiso, Melkweg en Sugar Factory. Paradiso staat vanavond in het teken van bandjes, in Melkweg vind een spectaculaire blacklight avond plaats met de klanken van vette DJ’s en in Sugar Factory komen op ludieke wijze alle verschillende muziekstijlen aan bod. Zo kun je heel de avond uit je dak kunt gaan! Je kunt de hele avond heen en weer lopen tussen de clubs. Houd er wel rekening mee dat je na 04.00 uur nergens meer naar binnen kunt. Zorg er dus voor dat je dan in de club bent waar je jas hangt.

A g

nsdag Di

Ma

a nda

Paradiso, Melkweg en Sugar Factory

ag

oe n s d

Aan de clubs en optredens zal het niet liggen: dit belooft een fantastisch einde van een fantastische week te worden. Vanaf nu ben je écht student. Welkom in Amsterdam!

W

Routebeschrijving Neem tram 1, 2, 5, 7 of 10 naar ‘Leidseplein’. Paradiso bevindt zich aan de Weteringschans. Melkweg en Sugar Factory zitten allebei rechts naast de stadsschouwburg, aan de Lijnbaansgracht. Op de Intreeplattegrond staan de precieze locaties van de clubs aangegeven.

derd on

ag

D

g

57

i j da Vr

Eindfeest


ag

derd on

ag

A Polaroid View

r i j d ag

USC BUS De bussen vertrekken vanavond vanaf de Stadhouderskade bij het NH Hotel. Ze rijden tussen 00:00 en 05:30 uur. Kijk op de Intreeplattegrond voor de precieze 58 vertreklocatie.

05.00

04.00

03.00

The Crowns

01.00 Splendid

02.00

o e ns d

V

00.00

nsdag Di

D

23.00

Max

aanda

W

Grote zaal

Hello April

Mama Franco

Kleine zaal

g

Wouter de Moor

Tom Trago & Tettero

in June

SugarFactory

n

Rave van Fortuin Made

Job

Oude zaal

Kerk! BlowNacht- David lampen Labeij

Kelder

me lge e

M

Paradiso Paradiso Paradiso Melkweg Melkweg

A


Het USC Je sport nergens zo goedkoop als bij het USC, de sport-organisatie van de UvA en de HvA. Je vindt ons met 6 eigen vestigingen in heel Amsterdam. Het USC biedt meer dan 70 (sport)activiteiten tegen superlage tarieven. Iedereen is welkom. AANBOD We doen teveel om op te noemen; aikido, krav maga, klimmen, yoga, parachute springen enz. Je kunt een specialist (fysio, dietist, mentale training, personal training en sportlab) bezoeken tijdens een GRATIS inloopspreekuur. Er zijn sauna’s en zonnebanken. Je kunt een gezonde, snelle hap eten in eetcafé Oerknal, het sportcafé in sportcentrum Universum. INSCHRIJVEN Inschrijven is simpel. Toon je studentenkaart, registreer je gegevens, doe de vingerscan en betaal met je pinpas. Bij veel van de sporten kun je ieder moment beginnen. GRATIS SPORT Per studiejaar kun je 3x een sport uitproberen. Inschrijven bij de sportbalie. Ook is er de Sport-voor-NOP week, een week lang gratis sport voor iedereen. Het USC biedt daarnaast regelmatig leuke, sportieve acties. Check www.usc.uva.nl Facebook: USC Universum


NONOMES S.V.A.A. NOMEN NON MAGNUM EST

INFO & AGENDA: WWW.NONOMES.NL

TO BI STIʼ ER S €1 €1

WARMOESSTRAAT 121 INFO@NONOMES.NL


Zin in een avondje uit? Boom Chicago

Zin in een avondje lachen met je vrienden? Kom naar Boom Chicago op het Leidseplein, de leukste plek in Amsterdam voor echt improvisatietheater. We maken er elke avond weer een feestje van met comedy, drankjes en eventueel een diner. Tot snel! Studio/ K Een bioscoop, een club en een cafĂŠ-restaurant, het liefste alledrie door elkaar en geheel gerund door studenten. Dat is Studio/K. Lekker eten, goede films en flinke feesten, ze gaan prima samen! Daarom staat er op vrijdag een DJ in het cafĂŠ, zijn er kunstexposities in het restaurant en is de bioscoop open tijdens een clubavond.

Leuk extraatje deze week! D.E.R.M. geeft surfclinics op woensdag en donderdag! 29 augustus van 12.00 - 17.00 golfsurfclinic, bij strandtent Sandy Hill te Zandvoort 30 augustus van 14.00 - 20.00 windsurfclinic bij Amsterdam Windsurfing bij het Nieuwe Meer. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar promocie1112@gmail.com

61


Chillen in Amsterdam Het Vondelpark Het Vondelpark is het bekenste en het drukste park van Amsterdam. In dit park kun je lekker in het gras zitten maar ook hardlopen en skaten omdat de paden zijn geasfalteerd. Voor ieder wat wils dus! Westerpark Een park dat bekend staat om haar vele groen en cultuur. Er is een groot veld waar je prima kunt picknicken. Het Westerpark is ook bekend omdat het Westergasfabriekterrein erin gelegen is. De locatie waar het feest PlankGas! plaats vindt tijdens de Intreeweek. Sarphatipark Dit park in de Pijp wordt gekenmerkt door haar luxe Engelse landschapstijl. Bruggetjes, watervallen en vijvers met fonteinen maken dit park heel romantisch. Het is een park waar niet veel studenten komen maar de perfecte plek is voor een date. Oosterpark Dit park ligt in Amsterdam Oost en hier kun je supergoed chillen. Neem je eigen kleedje mee, wat lekkers en een bal om hier een dagje van de zon te kunnen genieten. Omdat het park ongeveer twaalf hectare groot is, heb je ruimte genoeg om hier te voetballen, te frisbeeĂŤn of te volleyballen.

Wist je dat er me 62

er fiet sen dan inwoners


Amsterdamse Bos Dit bos, wat gelegen is ten zuiden van Amsterdam is perfect om te wandelen of hard te lopen. Ook heeft dit bos een aantal restaurantjes, een zwembad (leuk voor in de zomer) en een openluchttheater. Blijburg aan Zee In Oost vind je Blijburg aan Zee. Dit is een strand aan het IJmeer en hier is een strandpaviljoen met een bar aanwezig. Het leuke is, dat je in het aangelegen water kunt zwemmen en het is dus de ideale plek om in de zomer verkoeling te zoeken. Strand Zuid Strand Zuid is te vinden tussen Amsterdam RAI en het Beatrixpark. In de zomer kun je hier genieten van 2000 vierkante meter strand inclusief een aantal terrasjes. Ben je je eigen handdoek beu? Geen zorgen, hier staan in de zomer ligbedjes waar je super chill op kunt relaxen. Strand West Dichtbij Amsterdam centraal ligt Strand West hier kun je terecht als je het chaotische stadsleven een dagje wilt ontlopen. Onder het genot van een drankje kun je hier mooie mannen en vrouwen spotten die aan het volleyballen zijn.

rdam?

zijn in Amste

63


“Ooh gut, ik ben blut” Het gaat je beslist een keer gebeuren: je hebt geen cent meer te makken. Niet getreurd, er zijn nog heel veel leuke dingen te ondernemen zonder al te veel geld uit te geven. Neem een studentenfeestje bij een vereniging. Het bier kan niet duurder zijn dan een euro, dus met een tientje kom je al in de buurt van een erg gezellig feestje. Laat vooral dat afspraakje met je vriendin om te gaan lunchen niet aan je voorbij gaan. Neem een fleecedeken, een gevulde boodschappentas en je zonnebril mee en verras je vriend/ vriendin met een picknick. Altijd leuk en niet duur! Let goed op bij je studie-/studentenvereniging wat er te krijgen valt. Help jij hen met het organiseren van een leuk evenement, dan krijg je daar gegarandeerd wat voor terug. Denk aan de borrels en leuke uitjes voor de actieve leden. Niks is zo goedkoop als met een groep vrienden ‘s avonds wat eten. Een pasta heb je voor een paar euro p.p. in elkaar geflanst. Euroshopper borrelnootjes voor in de avond tijdens jullie favoriete tv-programma en hoppa weer een avond gevuld zonder ook maar echt iets uit te geven.

Wist je dat Amste

rdam

64

maarliefst 1.215


“Decadent student” Mocht het je een keer gebeuren dat je geld over hebt: Hier wat tips om al je verdiende geld snel te verbrassen of te genieten van extreme luxe. Ga naar het Casino en doe een gok. Het try-out pakket is aan te raden en helemaal niet zo duur! Als je de smaak te pakken hebt kun je natuurlijk altijd verder spelen. Gun jezelf een dag rust en verwen jezelf met een saunaarrangement bij Spa Zuiver (Voor de zuinige onder ons, meld je aan bij Groupon en een verwendagje kan zomaar de helft van de prijs zijn). Zin om bekende Nederlanders te spotten en een dagje op chique te gaan? Dan is Palladium echt een aanrader. Gelegen aan het Leidseplein is dit de plek waar je altijd wel een bekend gezicht spot of iets bijzonders meemaakt. Bij het Amstelstation is ‘Dauphine’ gelegen. Dit is een elegant restaurant waar zakenlui maar ook volop studenten aanwezig zijn. Heerlijke gerechten staan op het menu, maar ook voor een lunch of koffie is het een prachtige gelegenheid om eens te bezoeken.

cafés telt? 65


Ken je stad! Amsterdam is een veelzijdige stad. Elk stadsdeel heeft wel iets bijzonders. Kom erachter welk stadsdeel bij jou past. Centrum Het centrum staat onder andere bekend om de 9 straatjes, hier vind je allerlei kleine winkeltjes en restaurantjes. Op het Leidseplein kun je supergoed uitgaan in de vele kroegen of lounges. Bij de Dam kun je af en toe naar de stadskermis en het Rembrandtplein is het een plein waar je lekker mensen kan kijken. Wil je echt 100% Amsterdam? Ga dan naar de Jordaan. West Stadsdeel West kenmerkt zich als multicultureel stadsdeel. Een populaire buurt is de omgeving van de Overtoom. Ook ligt het Westerpark in West, dit is een ideaal park om te chillen bij goed weer. Zuid In Zuid staan veel chique, oude huizen. Zuid kenmerkt zich met zonnige terrassen en hippe lounges. EĂŠn van de meest bekende markten is er te vinden namelijk de Albert Cuypmarkt. Wil je liever wat chiques? Ga naar de P.C. Hooftstraat. Spreekt dit je aan en wil je in dit stadsdeel wonen? Probeer dan een kamer in de Pijp te krijgen, hier wonen veel studenten.

Wist je dat er 170 nat

ionalitei

66

ten in Amst


Oost Oost staat bekend om haar Indische buurt. Het is een multiculturele woonwijk waar als student veel te beleven is. Een bekende markt is de Dappermarkt, dit is een buurtgerichte wereldmarkt waar je van alles kunt kopen. Verder is er het Oosterpark. Een park waar je lekker mag barbecueĂŤn. Noord Noord is het Amsterdamse stadsdeel dat boven het IJ ligt waar je met de pont naartoe kunt gaan. Dit stadsdeel is gekenmerkt door een zee aan ruimte die je elders in Amsterdam niet kunt vinden. Er staan veel studentenwoningen en daarnaast staan er in Noord veel lege loodsen en bunkers. Deze plekken zijn ideaal voor vette underground feesten, die hier dus ook regelmatig worden gegeven! Zuid-Oost en Nieuw-West Deze stadsdelen liggen buiten de ring van Amsterdam en staan onder de studenten niet heel goed bekend. Vooral de Bijlmer is een no go area volgens velen. Soms ontkom je er als student niet aan om in deze wijk te komen, want de IWO tentamen zalen zijn ook in deze buurt te vinden. Bij de Amsterdam Bijlmer ArenA is een grote bioscoop, de Heineken Musical Hal is er te vinden en er is een groot winkelcentrum wat best leuk is om een keer te bezoeken.

? erdam wonen 67


Ken je universiteit De Universiteit van Amsterdam kent vele locaties en het kan in het eerste jaar behoorlijk ingewikkeld zijn. Hier een kort overzicht met de locaties van jouw Univeristeit. Service & Informatiecentrum (SIC) Hier kun jij terecht met al je vragen over de verschillende studies, inschrijvingen, studiefinanciering, wonen, de UvA, studieplanning en andere studiegerelateerde zaken. Adres: Binnengasthuisstraat 9 Oudemanhuispoort (OMHP) Hier ben je geweest tijdens de Binnenkomst. Vanaf halte Spui is het een paar minuten lopen om dit prachtige pand van de UvA te bewonderen. Onder de centrale hal is het studiecentrum gesitueerd. Adres: Oudemanhuispoort 4-6 Binnengasthuis (BG) Naast de Oudemanhuispoort vind je het Binnengasthuis. Hier kun je terecht om te studeren, want het heeft bijna 200 studieplekken. Daarnaast kun je hier ook naar mensa ‘het Atrium’ en goedkoop een warme maaltijd scoren. Adres: Oudezijds Achterburgwal 237

Wist je dat Sinter

klaas

68

de patroonh

eilige


Oost Indisch Huis (OIH) en Bushuis (BH) Dichtbij de Oudemanhuispoort zijn het Oost Indisch Huis en het Bushuis te vinden. Dit is eigenlijk één locatie. Boven zijn een aantal plekken te vinden waar je aan je opdrachten kunt werken en op de bovenste verdieping is een bibliotheek. Adres: Kloverniersburgwal 48 PC Hoofthuis (PCH) Achter de Dam aan de Spuistraat vind je het PC Hoofthuis. De bibliotheek bevindt zich op de eerste en de tweede verdieping, Adres: Spuistraat 134 Roeterseiland (REC) Dit is één van de grootste locaties van de UvA. Het is een goede locatie om te studeren want er is een grote bibliotheek met een studiecentrum. Daarnaast is ook het CREA gebouw hier te vinden en kun je eten in mensa ‘de Agora’. Adres: Roetersstraat 11 Science Park (SP) In de wijk Watergraafsmeer ligt het Science Park. Dit is het gebouw van de exacte wetenschappen. Deze vestiging kent een van de meest krachtigste internetknooppunten ter wereld. Tijd voor wat onstpanning? Een playstation staat hier tot je beschikking. Adres: Science Park 904

rdam? is van Amste 69


Regenplan

Natuurlijk wordt het heel de Intreeweek stralend mooi weer en kunnen we een week lang genieten van de vogeltjes die buiten fluiten. Stel, het wordt iets minder mooi dan waar wij allemaal voor duimen. Dan hebben we voor een aantal evenementen die buiten plaatsvinden een regenplan opgesteld. Als het regenplan ingaat, lees je dat op de website, in de app en in de GeleGraaf. Lunch Voor alle dagen geldt: in geval van zware regen verzorgen wij jullie lunch in het Atrium. Atrium: Oudezijds Achterburgwal 237 Aangenaam Intree Bij flinke regen is Aangenaam Intree niet meer zo aangenaam en zal het niet door kunnen gaan.


Intree Verenigt Intree Verenigt is bij slecht weer in de Zuiveringshal en de Openbare Verlichting in Cultuurpark Westergasfabriek. Ga dus naar het Westerpark. Amsterdam Wereldstad Amsterdam Wereldstad gaat bij hevige regenval niet door. Dit wordt echter gecompenseerd door het evenement MuseumJ8! te verlengen tot 17:00. BBQ en Festival Bij regen zal een deel van de BBQ en het Festival verzorgd worden in de Zuiveringshal en de Openbare Verlichting in Cultuurpark Westergasfabriek. Ga dus naar het Westerpark. ErVaar Amsterdam Bij slecht weer is het afhankelijk van de verenigingen of ze wel of niet gaan varen. Bij matige neerslag kun je er van uit gaan dat ze wel zullen varen. Proost! Proost! gaat helaas niet door met enorme regen.

71


Intree-cafĂŠ en Infobalie


GET EXPERIENCED!

INCLUSIEF TWEE DRANKJES!

HEB JE OOIT ERVAREN HOE HET VOELT OM GEBROUWEN TE WORDEN TOT EEN FLESJE HEINEKEN? Get Experienced en bezoek de Heineken Experience in het centrum van Amsterdam, de thuisstad van het wereldberoemde merk. STADHOUDERSKADE 78, AMSTERDAM * INFO.EXPERIENCE@HEINEKEN.COM Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 19.30 uur. Laatste kaartverkoop en entree om 17.30 uur. Toegang onder de 18 alleen onder begeleiding van een volwassene.

heineken.com/experience

THE STORY CONTINUES...

FACEBOOK.COM/HEINEKEN

SINDS 1880

STUDEREN VOLGENS L.A.N.X.


Programmaboekje Intreeweek 2012  

Programmaboekje Intreeweek 2012

Programmaboekje Intreeweek 2012  

Programmaboekje Intreeweek 2012

Advertisement