Page 1

wild parken Het wekelijkse reismagazine

Deze week gaat IN>Traveller

De zoektocht naar

Wildparken in Noorwegen op weg naar...

Canada

Echte ruige wildparken vind je in Afrika In het vierde nummer van IN>Traveller magazine reizen we door ‘s werelds grootste wildparken. Wie staat er op nummer 1?


IN>TRAVELLER GAAT wildparken

hi.

voordat we gaan

In de Afrikaanse wildparken ben je totaal op jezelf aangewezen. Op deze beschermde terreinen kan de natuur totaal zijn gang gaan, en heb je als reiziger alle ruimte voor jezelf. Of je nu in KroatiĂŤ of NamibiĂŤ bent, de nationale parken zullen er altijd zijn. Een unieke uitvalsplek voor de drukke stedentripper. In dit magazine vind je de top 5, een interview met een ervaren reiziger en een evenement. Veel reisplezier!


1

IN>TRAVELLER GAAT wildparken

VALLEY OF FLOWERS

De valley of flowers is een gebied in het hoge westen van de Himalaya. Het gebied doet zijn naam eer aan omdat er honderden verschillende berg bloemen groeien. De uitgestrekte velden tegen de berghellingen zijn bedekt met kleuren, en de vergezichten zijn tegen een strak blauwe lucht dan ook prachtig.


2

IN>TRAVELLER GAAT wildparken

MLJET NATIONAL PARK

Het Mljet National Park ligt op het eiland Mljet in het zuiden van Kroatie. Om zijn hoge bergen hoef je het eiland niet te bezoeken; de hoogste top is slechts 514 meter hoog. Het national park is prachtig, en ruim 90% van het park is bedekt met bos. Via een nauwe doorgang zijn de twee meren op het eiland verbonden met de Adriatische zee.


IN>TRAVELLER GAAT wildparken

3

Rondane National Park

Er zijn veel redenen te bedenken om het Rondane national park te bezoeken. Maar de beste reden is toch wel het rendier. Je vind er hier honderden, en ook beren willen hier nog wel eens opduiken. Het is het meest oostelijke gebied waar de rendieren in Noorwegen voorkomen, en het grootste deel van het park is rotsachtig.


jouw r


IN>TRAVELLER GAAT wildparken

reisfavoriet

Etosha National Park Gijs bezocht het Etosha National Park in Namibie, een uitgestrekte zoutvlakte. Voor een klein bedrag kun je het park bezoeken, en helaas mag je je auto niet verlaten. In een omheind gebied in het midden zijn de dieren perfect te zien.


IN>TRAVELLER GAAT wildparken

4

TWELVE APOSTLES

De twelve apostles zijn de gigantische uitstekende rotsen voor de kust van Australie. Ze staan in het gebied bij Port Campbell National Park, in de zuidkust van het land. Ze zijn ontstaan door erosie, en zullen daardoor ook weer verdwijnen. Er is een mogelijkheid om met een helicopter boven het gebied te vliegen, en dat is dan ook wel de mooiste manier om het natuurverschijnsel te bekijken.


events

IN>TRAVELLER GAAT wildparken

Rafting in Banff

Raften in Banff is geweldig. Terwijl het hele Banff National Park aan je voorbij trekt ben je bezig met een sensationele tocht die ook nog eens bloedstollend spannend is. Een andere manier dan wandelen om het prachtige gebied te verkennen.


5

IN>TRAVELLER GOES climbing

MIKUMI NATIONAL PARK

Mikumi National Park is een park in Tanzania, het park beslaat zo’n 3230 kilometers, en is daarmee het op drie na grootste nationale park in Tanzania. Helaas voor deze regio behoort het park niet tot de meest toeristische van het land. Dit zorgt er wel voor dat de regio en daarbij het park intact blijven.

IN>TRAVELLER is a weekly free and themed online travel magazine. Made with love by Tim Marringa.


IN>TRAVELLER GAAT wildparken

IN>Traveller in Wildparken  
IN>Traveller in Wildparken  

In deze nieuwe editie van IN>Traveller magazine gaan we op zoek naar de top 5 mooiste wildparken ter wereld. Van Canada tot Afrika en van Cr...

Advertisement