Page 25

Y H T E I S K U N TA

KIRJA KESKUSTAPUOLUEEN PIMEÄMMÄSTÄ PUOLESTA ä • Paljastaa keskustan avain­ henkilöiden veroparatiisit ja kyseenalaisen kiinteistöbisneksen. • Palkitut kirjoittajat: Jyri Hänninen voitti tutkivan journalismin Lumilapiopalkinnon vuonna 2015 ja Jarno Liski palkittiin vuoden freelancerina 2016. • Jyri Hänninen tunnetaan muun muassa kirjastaan Suomalainen velkakirja (2015).

ISBN 9789522648808, kl 32.18, 300 sivua, nidottu, suositushinta 29 euroa, ilmestyy 1.5.2018

Jyri Hänninen & Jarno Liski

Keskustan valtakunta – Kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta Muutama vuosi sitten paljastui, että keskustapuolue oli otta­ nut suuria summia rahaa liikemiesryhmältä, johon kuului talo­ usrikollisia. Kohun piti puhdistaa poliittista peliä, mutta toisin kävi. Kirjassa Keskustan valtakunta tutkivat toimittajat Jyri ­Hänninen ja Jarno Liski kertovat muun muassa, millä tavalla poliitikot ovat sotkeutuneet kyseenalaisiin kiinteistö­ bisneksiin ja rakennushankkeisiin sekä veroparatiiseihin. Sote­­­ -uudistuksen ja valtionomaisuuden myynnin kautta Juha Sipilän liikemiesystäville luodaan jopa miljardien eurojen bisnes­mahdollisuuksia. Sipilän piti olla puhtoinen menestynyt liikemies vailla tah­

roja erotuksena politiikan ja bisneksen rajapinnoilla ryvetty­ neistä keskustalaisista. Mutta miten on asian laita todellisuu­ dessa? Kirja näyttää koukerot julkisivun takana. Jyri Hänninen (s. 1977) on Yleisradion A-studion toimit­ taja. Hänninen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa ­Helsingin Sanomissa. Hän voitti tutkivan journalismin Lumila­ pio-palkinnon vuonna 2015 veroparatiisia koskevien uutistensa ja samasta aiheesta tehdyn tietokirjan Veroparatiisit ja Suomi ansiosta. Jarno Liski (s. 1984) on hämeenlinnalainen vapaa toimittaja. Liski palkittiin vuoden freelancerina vuonna 2016.

intokustannus.fi 25

Innon kevät 2018  
Innon kevät 2018  
Advertisement