Page 43

RVOZ NIEUWS

FOTO’S LARS MEIJS

Ski-les voor de jeugd, hoe leuk is dat!

Binnenpret aan de Buytenparklaan Van beginnende skiërs tot profs, van kinderfeestjes tot bedrijfsuitjes; het personeel van SnowWorld in Zoetermeer moet van alle markten thuis zijn. “Wij maken mensen blij en vrolijk.”

“Bij SnowWorld maken we mensen in een winterse sfeer blij. Wie wil daar nou niet werken?” Rens Kettner (40) is amper drie maanden general manager in de vestiging aan de Buytenparklaan, maar durft al wel conclusies te trekken. “Dit is een heel interessante organisatie, met een uniek product en een divers aanbod.” Sinds Koos Hendriks in december 1996 zijn indoorskicentrum in Zoetermeer opende, is het speelveld wel veranderd. SnowWorld Leisure is beursgenoteerd en door recente overnames ineens de belangrijkste aanbieder van indoorwinterresorts in Europa. Want naast Zoetermeer en Landgraaf (Limburg) wordt in eigen land ook winterse pret aangeboden in Amsterdam, Terneuzen (Zeeland) en Roosendaal en Rucphen (Noord-Brabant). In het Duitse Neuss, bij Düsseldorf, ligt momenteel de enige buitenlandse accommodatie.

Personeel van SnowWorld poseert in de indoorhal.

veiligheid.” Om het personeel scherp te houden, kent SnowWorld al jaren de functie van hospitality trainer. “Die traint alle medewerkers, bewaakt de kwaliteit en stuurt bij waar nodig”, aldus Kettner. Aan de Buytenparklaan werkt door het jaar heen een vaste kern van 100 medewerkers. Die wordt in het hoogseizoen (oktober tot en met maart) bijgestaan door zo’n 350 medewerkers met een oproepcontract en in het laagseizoen (april tot en met september) door een groep van ongeveer 50. “Ja, het is seizoenswerk, voor de meeste tijdelijke medewerkers gaat het echt om een bijbaan.”

TOTALE WINTERSPORTBELEVING

DYNAMISCHE OMGEVING

“Zo willen we de merknaam SnowWorld nog sterker in de markt zetten als dé absolute referentie van een totale, kwalitatieve, klantgerichte wintersportbeleving”, zei CEO Wim Hubrechtsen over de uitbreiding. “En dus vooral inzetten op die absolute totaalbeleving voor families met kinderen. Het indoorskiën op verse hoogkwalitatieve sneeuw blijft de belangrijkste activiteit, maar elke bezoeker moet bij ons kunnen genieten van een compleet authentiek wintersport-/resortgevoel.” Goede medewerkers spelen hierbij een hoofdrol. “Personeel is goud waard voor een bedrijf”, zegt Kettner. “Bij ons draait het om gastvrijheid, vertrouwen en

Jaarlijks melden zich 300.000 tot 400.000 bezoekers bij SnowWorld Zoetermeer, van jong tot oud. Die variëteit vindt Kettner geweldig. “Dat is een van de leukste aspecten: je hebt skiteams, maar ook kinderfeestjes, beginnende skiërs en bedrijfsfeestjes. Dat maakt het zo dynamisch, ook voor onze medewerkers. We zijn bezig mensen blij en vrolijk te maken. Om die reden hebben we afgelopen zomer de Weber Grill Academy opgezet, waarbij koks gasten de fijne kneepjes van het barbecueën bijbrengen. En zoiets is ook leuk voor de medewerkers!” Uiteraard hoopt Kettner dat er binnen Zoetermeer ruimte blijft voor SnowWorld om te kunnen ondernemen. “Ik ben nog maar kort actief in de stad, maar ik heb al wel heel positieve geluiden gehoord over de RVOZ. In het algemeen durf ik te stellen dat het goed is als er een lokale organisatie is die juist voor de belangen van plaatselijke ondernemers opkomt. En dat doet de RVOZ volgens mij.”

Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld (l), met Rens Kettner, general manager van de vestiging in Zoetermeer.

43

Profile for INTO Business

Zoetermeer INTO business Lente 2019