Page 25

werken. Wat waarderen ze aan jouw bedrijf? Waar gaan ze goed op? Daar ligt de sleutel in het aantrekken van meer van dat soort medewerkers. De bekende Britse zakenman Richard Branson maakt geen geheim van zijn recept voor ondernemerssucces: ‘Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of your business.’ Zorg dat je medewerkers bij je willen werken; faciliteer hun ontwikkeling en geef wat ze nodig hebben. Regel je dit goed? Dan heb je goud in handen. Loyale medewerkers zijn jouw ambassadeurs. Vergelijk het met het boeken van een vakantie. Hoor je van je buurman over zijn fantastische verblijf in een suite met zeezicht, dan hecht je daar meer waarde aan dan aan de rating van de hotelketen zelf. Hetzelfde met medewerkers. Tip: vraag je medewerkers om een review in te vullen op bijvoorbeeld Rateyourcompany.nl. Voor jouw bedrijf als employer brand geldt het ook. Al jouw medewerkers hebben een enorm netwerk van oud-studiegenoten, familieleden, vrienden, sportteams en buren. Zijn ze niet tevreden over jou? Ze luchten hun hart in de derde helft, of tijdens een verjaardag. En bam: ineens reageert een kennis dat zij het bij haar bedrijf enorm naar haar zin heeft. “Trouwens, er staan meerdere open, hoor! Dus kijk even of er iets voor je tussen zit.”

manier zichtbaar zijn. Bedenk daarom goed hoe je jouw boodschap overbrengt en op welke platforms. Want er is een grote kans dat jouw ideale kandidaten je nog niet eens kennen. Begeef je daarom in hun territorium. Online en offline, dat is altijd de beste combinatie. Andere tips om jouw employer brand te boosten: • Bedenk of je gaat adverteren. En zo ja, waarmee. Een video werkt vaak goed. Zo geef je meteen een goed beeld van jouw bedrijfscultuur en zien ze snel of de match er is. • Probeer met jouw vacatures hoger in de zoekmachineresultaten te komen. Onderzoek met welke zoekwoorden kandidaten op jouw website belanden en schrijf hier SEO-geoptimaliseerde landingspagina’s voor. • Maak overtuigende, oprechte testimonials van de ervaringen van jouw medewerkers. • Zorg dat er een ijzersterke brand movie wordt gemaakt voor jouw bedrijf. Het liefst met een verhaal waar je mensen zo trots op zijn dat ze ‘m uit eigen beweging online delen.

About Loyals Loyals is het brand communicatiebureau voor de wereld van morgen. Altijd op zoek naar ‘the next big thing’, omdat de markt constant verandert. Het is niet aan ons om bij te blijven, maar juist voorop te blijven lopen. Op deze manier kunnen wij adviseren en blijven co-creëren met onze klanten. The million dollar question is… heeft ze het over jou of over je concurrent? Kortom: zorg dat je jouw employer branding on point hebt. Dan ben je altijd een paar stappen voor.

Boost je employer brand Natuurlijk is goed werkgeverschap essentieel, maar there’s more to it. Want verleiden is ook een vak. Je wilt op de juiste

Zo zorgen wij dat ook zíj klaar zijn voor de toekomst. MIJDRECHT | ZOETERMEER | WILLEMSTAD | MEDELLÍN

Contact info:

Niek Brinkman Vestigingsmanager Loyals Zoetermeer niek@loyals.com | 06-24401110

Profile for INTO Business

Zoetermeer INTO business Lente 2019