Page 40

40

BLOG

TEKST LOYALS

Get the f*ck out of your comfort zone “Hoe krijgen jullie het toch voor elkaar om zo te groeien met jullie bedrijven?” Die vraag krijg ik, Youri van Loyals, regelmatig.. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier om een business te laten groeien, dus ik deel ook graag mijn tips. Niet omdat ik de illusie heb dat ik daar uniek in ben, maar wie weet zit er een tip tussen die goed werkt voor jou. Gebruik dus wat je kunt gebruiken en vergeet vooral niet te doen!

Als eerste moet je als ondernemer gelukkig worden van groei. Want alleen dan is die groeipijn het waard. Heb je niet per se de ambitie om te groeien? Dan zou ik stoppen met lezen en iets leuks gaan kijken op Netflix. Want als je niet wilt groeien, hoef je ook niet uit je comfortzone. De ondernemers die willen groeien, moeten dat wel. Want de wereld verandert elke dag, en verandering is één van de moeilijkste dingen die wij als mens dagelijks ervaren. We voelen ons lekker vertrouwd met alles dat we kennen. Dit past perfect binnen je comfortzone. Maar, als je even eerlijk tegen jezelf bent: wanneer ben je het meest positief verrast? Bijvoorbeeld door dat ene kleine restaurantje, waar je eerder altijd voorbijliep? Elke keer dat jij buiten je comfort zone treedt, verken je een nieuwe fase. Als je dit maar vaak genoeg doet, verbreed jij je wereld en ontdek je nieuwe kansen. PRIORITEIT “Ja, dat is allemaal leuk Youri… Maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?! Weet je hoe druk ik ben en hoeveel ik nog moet doen?” HERKENBAAR? Het beste wat jij jezelf kunt beloven na het lezen van dit blog? Dat je nooit – nee, echt nooit! – meer gaat zeggen dat je geen tijd hebt of dat je druk bent. Het gaat namelijk niet om tijd, maar om prioriteit. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je je werk en leven indeelt. Het zal je niet verbazen, maar we hebben allemaal precies dezelfde hoeveelheid tijd. De één gaat hier net wat slimmer en efficiënter mee om dan de ander, en de slimste haalt het meeste uit de tijd. Simpel, toch?

SMART COOKIE Hoeveel vrije tijd besteed jij aan je eigen ontwikkeling? Elk moment dat je in jezelf investeert kun je weer teruggeven aan je organisatie. Elk leermoment, elk boek, elke sparringsessie met een collega-ondernemer: stuk voor stuk hele belangrijke investeringen in jouw persoonlijke groei. Reserveer elke week een vast moment dat je bezig bent met je eigen ontwikkeling. Plan daarnaast ook een vast moment waarin je jouw kennis overbrengt op je team. Je zal merken hoe aanstekelijk dit werkt. Voor je het weet wordt dit gedrag gekopieerd en krijg je waardevolle info terug van jouw team. FOCUS Je hersenen kunnen per dag maar een bepaalde hoeveelheid informatie verwerken. Daarnaast zijn mensen erg gevoelig voor prikkels. Je krijgt tegenwoordig op zoveel manieren informatie toegediend, dat multitasking een must wordt. Mijn tip? Begin met het uitzetten van al je meldingen op je telefoon. Dit helpt je om je taken voor de dag een stuk efficiënter af te maken. Door het uitzetten van je meldingen, bepaal jij wanneer je wilt appen en word je minder geleefd door de buzz van je telefoon.

Profile for INTO Business

De Venen INTO business hefst 2019  

Lees alles over: TBA-TEN, Grand Hotel Amstelveen, De Groene Venen, Spelt, Y! Werving & Selectie, Rabo Lease, MB2 Sport, Bauer Funderingstech...

De Venen INTO business hefst 2019  

Lees alles over: TBA-TEN, Grand Hotel Amstelveen, De Groene Venen, Spelt, Y! Werving & Selectie, Rabo Lease, MB2 Sport, Bauer Funderingstech...