__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 8

Historie BINK Fietsen Haal- en brengservice De bedrijfsbus kwam meer dan eens goed van pas om fietsen te bezorgen, maar ook als iemand een proefrit wilde maken. Voor reparatie werden de fietsen opgehaald en weer teruggebracht. “Deze service bieden we overigens nog steeds, ook nu de deur van de winkel gelukkig weer open mag”, stelt Mariëlle.”

‘Het leasen van een fiets heeft een enorme vlucht genomen’ Nu de lente weer begonnen is, zijn er veel mensen die hun fiets nog even onderhouden willen hebben of een nieuwe fiets aanschaffen. BINK Fietsen beschikt over een goede voorraad fietsen. “Door de eerste lockdown van vorig jaar beseften mensen dat er met een fiets op uitgaan gezond is, zeker in plaats van met z’n allen in de bus te gaan zitten”, geeft Stefan aan. “Het segment woon-werkverkeer met de fiets is enorm toegenomen. Mensen kiezen daarbij steeds vaker voor een fiets die minder onderhoud vergt. Ze kijken voor een

8

Johan en Loes Bink hebben BINK Fietsen 45 jaar geleden opgezet. In eerste instantie dreven Johan en Loes handel vanuit de schuur bij hun huis aan de Heemraadschapslaan in Amstelveen. De volgende stap was een winkel op de Beerebijt. Van daaruit volgde een verhuizing naar Stadshart Amstelveen. De winkel heeft hier achttien jaar gezeten. De laatste verhuizing vond 10 jaar geleden plaats. BINK Fietsen is nu gevestigd aan de Amsterdamseweg 162 in Amstelveen. De winkel is ruim en overzichtelijk, daarnaast is er een professionele werkplaats met deskundig personeel. Ook in de periodes van lockdown bleef de werkplaats draaien. Stefan Bink is achttien jaar geleden bij zijn ouders gaan werken om het stokje over te nemen. Hij heeft eerst tien jaar elders in de fietsenbranche gewerkt om ervaring op te doen. Na de geboorte van hun zoon, nu zes jaar geleden, heeft Mariëlle FelderhoffBink haar eigen baan opgezegd en is ze volledig in de zaak gegaan. “Sindsdien doen we het samen.”

Profile for INTO business

INTO business Amstelland lente 2021  

INTO business Amstelland lente 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded