Page 1

Hüvelyi erőmérés Kriston Andrea

A hüvelyi erőméréseket a Szent Rókus Kórház nőgyógyászat-urológia ambulancia keretén belül végeztem Dr. Demeter János (nőgyógyász-urológus) vezetésével, Dr. Simon Zsolttal (urológus) és Dr. Nagy Lajossal (nőgyógyász-urológus) egy csapatban. Sajnos az ambulancia a kórház átszevezése miatt megszűnt. A mérésre ismét van azonban lehetőség a Moszkva téren a MEDITÓRIUMBAN. Ez az ambulancia szakítva a hagyományokkal, nem csupán műtéttel kívánta gyógyuláshoz segíteni a nőket, hanem a kórházban működő KRISTON INTIM TORNA segítségével is. A méréseket urodinámiás mérőberendezéssel, rectalis szondával, hüvelybe helyezve végeztük. A mérési protokollt a világon egyedülálló módon állítottam össze. Mérem a gátizomzat gyorsaságát, erejét, erő-állóképességét, állóképességét és koordinációját. A KIT gyakorlásának hatására kivétel nélkül mindenki fejlődést produkál. Aki nem gyakorol, az viszont szembesülhet azzal, hogy a záróizmok 10 hetes lustaság alatt is gyengülnek. Csak a karbantartott izom karbantartott.

Négy Mérés: előtte-utána összehasonlítás

1


1. kép:

Előtte 1931-ben született női tanítványom, aki 30 éve szenvedett vizlet inkontinenciával. Átesett 2 műtéten, melyek sikeresek voltak, de hatásuk csak rövid ideig tartott ki (amennyiben az érintettek a tüneteket kiváltó szokásaikat nem változtatják meg, ugyanúgy megjelenhetnek a problémák). A hölgy több, mint 100 kg-os volt, és 2 mélyvénás trombózissal járt csoportba megtanulni a tornát az orvosa javaslatára, aki már nem akarta hármadszorra is megműteni. Bár a hölgy állította, hogy neki nem használt a torna, hiszen gyakorolta a vizelés megszakítását, és "szorítgatni" is szokott. Az orvos elmondta neki, hogy a KIT ettől teljesebb program, az általa végzettel össze nem hasonlítható. A képen látható mérés a tréning előtt készült, orvosi vizsgálatot követően. A kép baloldalán azért annyira kiugró a grafikon emelkedése, mert a néni rosszul végezte a mozgást. Miután kiiktattuk a helytelen hasi nyomásnövelést okozó mozdulatot, körülbelül 10 vízcm-es nyomást produkált átlagban, ami jelentősen gyenge izomra utal.

Utána: 10 héten át tanulta a hölgy a tornát (heti 1 órában, a tanultakat napi rendszerességgel gyakorlva otthon) és a hozzátartozó szokásáthangoló programot. Otthon rendszeresen tornázott. A III. fokú (legsúlyosabb) stressz inkontinenciája teljesen megszűnt. A létező legnagyobb inkontinencia betétet viselte, majd 10 hetes gyakolás után megszűnt a problémája, és láthatóan megnőtt a hüvelyben mért záróképessége. Aznap a gép mérési maximumát elérte, és szorításával „kiakasztotta" a gépet, és látható a beállt plató, mert a gép nem tudott tovább mérni. A néni extra erőre tett szert, pedig csak ekkor kapták meg a tanítványaim az egyéni prograjukat a hatékonyabb erőnövelés céljából. A tanítványom nyugdijas koráig tanítónő volt, és sok kellemetlenséget élt át a problémája miatt.

Az izom minden életkorban fejleszthető, de nem érdemes sokáig várni vele.

2


2. kép:

Előtte 1969-ben született fiatal, egyszer szült nő problémája a kitágult hüvely volt, ami jelentősen megkeserítette a szexuális életét. Levegő került a vaginájába bizonyos helyzetekben, aktus közben érződött, hogy a szülés érezhető változásokat hagyott maga után. A grafikonon látható egyre alacsonyabb teljesítmény azt mutatja, hogy fáradékony a hüvelye, nincs elég tartása, ereje. Reményteljes kezdet, szorgalommal „tini lánnyá" varázsolhatja magát - kezdtük a tréninget.

Utána Íme a „tini lány" :) Rendszeres gyakorlásának férje is nagyon örült. A változás látható. A sűrűn vonalkézott rész mutatja, hogy mennyire ügyessé vált a hüvelye, míg a grafikon emelkedésének mértéke mutatja, hogy megnőtt a szorítási képessége a hüvelyének. A mérés 10 hetes gyakorlás után készült. Ő is csak ekkor kapta meg a további gyakorlásra szóló edzéstervét, amitől további fejlődés várható.

Senki nem kerüli el a változást.

3


3. kép:

Előtte 1928-ban született nőnek a hüvelyi „szorító görbéje" látható a képen, akinek nagyon komoly gáti gyengesége volt, a vele együttjáró megtartási nehézségekkel. Rendszeresen gyakorolt 10 héten át, de hangsúlyozom, hogy az igazi hatékony tréning csak ezt követően kezdődött el, mert ekkorrra tanulták meg a nénik a teljes gyakorlatsort. Nekik 10-szer 1 órás KIT tréningjük volt, mert ők nehezen bírtak egy órán túl figyelni.

Utána Az eredmény látványos: szorítóerő növekedés, érezhető megtartási képesség, sikerélmény, öröm, hálálkodás, köszönet...Mindenki magának köszönheti az erő növekedését, mert miután megtanulta a tréninget, képes volt a rendszeres, mindennapos gyakorlásra. Sajnos van, aki nem tudja legyőzni a rendszertelenségét, lustaságát. Ezért nem kell, hogy bárki is bántsa magát, csak sajnos a lustaság kevésbé erősíti a záróizmokat, mint a néhány perces, helyes tréning.

4


4. kép:

Előtte 1954-ben született nő, stressz inkontinenciával, gyenge hüvellyel, átlagosan gyengén szorító gátizommal A grafikon bal szélén látható kiugrás a helytelen belső nyomás eredménye, ami rossz mozdulatnak köszönhető. Ezt korrigáltuk, mert nem cél az aranyér fejlesztése rossz gyakorlatokkal.

Utána 10 hét elteltével büszkén jött a mérésre, bár szomorkodott, mert 1-2 napot kihagyott a gyakorlásból. Persze ez nem ok az önvádra, hiszen látható a képen, hogy közel 5-ös csúcsértékről 90-re növelte a szorítóerejét. A thai lányok örülnének ilyen eredménynek :)). 18-szor lett erősebb a hüvelyi szorítása, mint volt. Nagyon boldog volt. Megszűnt a vizeletveszétses tünete, ügyes, erős lett a hüvelye.

Tanulság a hüvelyi erőmérésekről:

Senkinek nem erős a hüvelye, csak annak, aki erősíti. Aki azt gondolja, hogy tréning nélkül is megtörténhet, az csalódik - sajnos.

5


Nem a mérés a fontos, hanem a fejlődés. Az pedig érződik egyéb más szituációban is, valójában ezért végzik a nők a tréninget.

Pontosan látszik, hogy ki gyakorol, hogy van-e még fejlődési lehetőség az „izomban" vagy sem.

A hüvelyünk „természete" nem egyforma. Másképp szorít a feszült, szorongó, kimerülős, feladós, a rendezetlen, a pedáns, az energikus nő. „Ott" sem vagyunk egyformák.

Hogyan mérünk? Diszkréten, mindenféle kínos jelenet nélkül láthatóvá válik a rejtett erőd. Lehetőleg ne menstruáció alatt igényeld, mert akkor gyengébb eredményt produkálhatsz az átlag erődhöz mérten A tubus felhelyezése után, betakarva helyezkedsz el, és a monitoron követhető módon láthatod az eredményt. Milyen okból fontos, hogy erősek legyünk a húgycő, a hüvely, és a végbél területén? •

képesek vagyunk tartani a vizeletünket, székletünket

a feszes hüvely érezhetőbben veszi körbe a hímvesszőt, ezáltal nagyobb kéjt szerezhetünk

a nők örömátélő képessége is nő, ha a hüvelyfal több ingert kap

a feszes izom stabilabb támaszt biztosít a belső szerveknek

Jelentkezhetsz a mérésre: info@intimtorna.hu A vizsgálat nem kínos, nem fájdalmas; megmutatja, hogy milyen formában vagy. Körülbelül 30 percet visz igénybe elemzéssel együtt. Ára: 1. alkalom 4000 Ft, 2. alkalom 3000 Ft. Helye: MEDITÓRIUM, 2.ker. Lövőházi u. 16/a

6

Hüvelyi erőmérés  

Cikkek a http://www.intimtorna.hu/cikkek oldalról. Nyilatkozatok a http://www.intimtorna.hu/kriston-modszer oldalról.

Hüvelyi erőmérés  

Cikkek a http://www.intimtorna.hu/cikkek oldalról. Nyilatkozatok a http://www.intimtorna.hu/kriston-modszer oldalról.