Page 1

review Camera’s Leica introduceerde een aantal nieuwe camera’s in het amateur en professionele segment. Ook Polaroid liet een aantal nieuwe digitale en analoge camera’s zien. Pagina 2

Oktober 2010 Objectieven Nieuwe objectieven van Leica, Tamron, Carl Zeiss en LensBaby. Pagina 4

Transcontinenta communiceert dagelijks relevante informatie, nieuwtjes, handige tips, etc. via haar speciale Transcontinenta blog. Alle merken komen hier veelvuldig aanbod. Als u snel en efficient op de hoogte wilt blijven van merken als; Tamron, Metz, Gitzo, Tamrac, Lenspen, Lexar, Tetenal, Multiblitz, Carl Zeiss, Lensbaby, Telefunken, etc., etc. dan kunt u de nieuwe berichten volgen via twitter of RSS feed. Speciaal voor de merken Leica en Jyden Juka zijn er ook nog afzonderlijke weblogs met actuele informatie. Onze blogs zijn uiteraard geoptimaliseerd voor mobile devices als de Apple iPhone en iPad Tijdens de Photokina ging Transcontinenta nog een stap verder door een 'live' blogverslag te leveren direct vanaf de Photokina: http://transcontinenta.posterous.com

Flitsen Bij Multiblitz en Metz zagen een flink aantal nieuwe flitsers het levenslicht en ook bij Lastolite werden zeer veel nieuwe flitsgerelateerde producten vertoond. Pagina 6

Accessoires

Statieven en koppen van Gitzo, Tamrac tassen, filters, scanners en fotolijsten. Pagina 8

Software Bij Jyden Juka werd de laatste nieuwe versie van de digitale album software voor Window en Mac OSX vertoond en ook de speciale extra templates. Pagina 15

Observatie Leica toonde een nieuwe verrekijker range en een digiscope adapter. Bushnell de GPS Tracker III & V Pagina 16

Onze Product Manager, Rob van Keulen, maakte op de Photokina gebruik van een DSLR met lichtsterk 1.4 objectief, een compact met groothoek, een Lexar 24-in-1 reader en een Apple iPad 3G met camera adapter.

http://leicainnederland.posterous.com

Samenvatting van de Photokina reportage

Contactgegevens:

http://jydenjuka.posterous.com .

In dit speciale Transcontinenta nieuwsmagazine bundelen we voor u al het Photokina nieuws in één handig overzicht. U kunt dit online bekijken als een magazine en de gewenste pagina’s eventueel printen.

Transcontinenta B.V. Tarwestraat 29, 2153 GE Nieuw-Vennep.

“Transcontinenta goed in beeld” Met onze jarenlange ervaring, een sterk assortiment A-merken en vakkundig personeel is Transcontinenta in staat om alles rond om het begrip “Beeld” aan te bieden aan onze verkooppartners. Dit kunt u heel breed zien van de allereerste opname elementen zoals camera en objectieven, fotografische randapparatuur als flitsers, filters, statieven tot de beeldverwerking achteraf en het eindresultaat in print.

Algemeen telefoonnummer     : 0252-687555 Algemeen faxnummer              : 0252-676149 E-mail:  info@transcontinenta.nl Verkoopbinnendienst E-mail: sales@transcontinenta.nl Telefoonnummer

: 0252-687555

1


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Nieuwe Leica camera’s Leica M9 Titanium

Leica V-Lux 2

Leica D-Lux 5

Walter de 'Silva is de top designer bij Volkswagen en heeft meegewerkt aan het ontwerp van deze zeer exclusieve Leica M9 camera.

Als iemand u vorig jaar had verteld dat u een compacte camera kon kopen met een zoom van 25 tot 600mm dan had u dat niet geloofd. Toch is dat met de introductie van de Leica V Lux-2 werkelijkheid geworden.

De nieuwe Leica D Lux 5 camera mag dan wel klein zijn, maar heeft alle opties van een grote systeem camera. Zo is de camera uit te breiden met een handgreep, een elektronische doorzichtzoeker (Leica EVF1), een externe flitser de Leica CF 22 en diverse Leica tassen.

De camera wordt geleverd in een speciale set zoals hierboven te zien is. De camera is voorzien van de nieuwe Summilux M 35mm F1.4, twee vingergrepen voor een zekere grip op de camera en een exclusief handboek dat niet los te koop is. Intern heeft de camera een nieuwe manier van weergeven van de objectief kaders, in dit geval met rode LED verlichting. Hierdoor verdween de noodzaak van het verlichtingsvenster in de body. De Leica M9 Titanium heeft zo een geheel eigen look en feel en zal slechts in een wereldwijde oplage van 500 stuks gefabriceerd worden.

De camera is ideaal voor de meest veeleisende fotograaf. Met 14,1 miljoen pixels,  draaibaar LCD, HD1080i AVCHD filmen met stereo geluid en JPG en RAW formaat kan de camera iedere fotosituatie aan. De Leica V Lux-2 beschikt naast talloze automatische programma's ook veel handmatige instelmogelijkheden.  Om de gemaakte foto en filmopnamen optimaal te kunnen verwerken en bewerken levert Leica de camera standaard met de professionele Adobe software Photoshop Elements 8 en Premiere Elements 8. 

De Leica D Lux-5 camera heeft alles wat een enthousiast fotograaf zich kan wensen: een Leica 24-90mm zoomobjectief met een lichtsterkte van F2.0-3,3, HD720 AVCHD video, een grote 1/163" CCD, een scherp en helder LCD met 460.000 pixels, O.I.S beeldstabilisatie, JPG en RAW. Voor het bewerken van de opnamen wordt standaard het professionele pakket Adobe Lightroom 3 meegeleverd.

Leica X1 nu ook in zwart

2


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Een foto zegt meer dan 1000 woorden De oude vertrouwde Polaroid film wordt weer op de markt gebracht. De eerste series lopen nu van de band. Het gaat om gelimiteerde hoeveelheden. Uitermate geschikt voor artistieke gebruikers. Daarnaast bieden ze camera’s en een printer. Polaroid 300

Polaroid Pogo camera

De geschiedenis herhaald zich.

De nieuwe Polaroid Pogo camera heeft 5 miljoen pixels, een 3 inch LCD, SD kaart slot en een oplaadbare lithium ion accu. De creditkaart formaat foto’s zijn te gebruiken als sticker en dus overal op te plakken.

Direct-klaar kleurenfoto's op creditkaart formaat. Een automatische flitser zorgt in het donker én bij tegenlicht voor heldere opnamen. De camera maakt gebruik van de Polaroid 300 film met 10 opnamen per cassette.

Er zijn al heel wat creatieve uitingen hiervan te zien variërend van kunstwerken door artiesten tot schoolwerkjes van leerlingen.

Polaroid Pogo printer

De kleine en compacte Polaroid Pogo printer maakt miniprints van camera of GSM opnamen. Dit kan door middel van een USBverbinding vanuit een camera met PictBridge of via Bluetooth op uw mobiele telefoon. En dit alles zonder tussenkomst van een computer.

Polaroid HD camera

Polaroid HD zoom

Polaroid liet op de stand een aantal handige en compact video camera's zien.

Het top model heeft een draaibaar LCD, 5 miljoen pixels en HD720 opname resolutie.

Bovenstaand HD720 model heeft 5 miljoen pixels, SDkaart slot en een lithium ion accu. Het model is ook leverbaar in een 1,3 miljoen pixel variant met VGA video opname.

De beschikbaarheid voor de Nederlandse market en de prijzen zijn nog niet bekend.

De beschikbaarheid voor de Nederlandse markt en de verkoopprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

3


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Objectieven zijn de ogen van de fotograaf Of uw klanten nu perfect scherpe opnamen willen maken onder de meest moeilijke lichtomstandigheden of juist een geheel eigen artistieke impressie willen creëren. Voor iedere wens biedt Transcontinenta de meest geschikte oplossing. Carl Zeiss 35mm F1.4

LensBaby Micro 4/3

Tamron objectieven

Leica objectieven

Datacolor LensCal

De Carl Zeiss Distagon T* 35mm F1.4 is een aanvulling op de T* 1,4/50 en T* 1,4/85 objectieven. Sfeerbeelden werken elke keer weer, of het nu in de schemering is of in de moeilijke Lichtomstandigheden van een cafe. Met zijn 35-mm is de Distagon T * 1,4 / 35 goed te gebruiken als standaard objectief op een Full frame of APS-C sensor camera. Door het speciale Bokeh effect op zowel de voorgrond als achtergrond opent het objectief nieuwe creatieve mogelijkheden. Dankzij de grote scherpstelring kunnen fotografen zeer nauwkeurig scherpstellen.Bovendien staat de optische constructie van het objectief garant voor hoge beeldkwaliteit over het gehele beeld bereik.

Nieuwe Tilt LensBaby voor micro 3/4 systeem. De LensBaby objectieven en voorzetlenzen geven een fotograaf optimale controle én creativiteit over het op te nemen beeld. Er is nu ook een nieuwe variant van de LensBaby Tilt composer die geschikt is voor de micro 4/3.

Nieuw Tamron SP 70-300mm DI VC USD. Deze telezoom levert verbluffend goede resultaten en is onderscheiden met de Europese EISA Award 2010 “beste telezoom van het jaar” De Tamron Vibration Control maakt scherpe tele foto's mogelijk zonder gebruik van een statief. Nieuw Tamron 60mm macro objectief F2.0 AF. Dit nieuwe Tamron macro objectief is zeer degelijk gebouwd, stelt snel scherp en is verrassend stil. Op de DSLR wordt dit een 90mm F2.0 objectief dat ideaal is voor portretten en fotograferen bij bestaand licht.

Nieuwe Leica APO-MACROSUMMARIT-S 120 mm/f2.5. Leica introduceert voor de Leica S2 camera de nieuwe 120 mm APO macro F2,5 (KB 96mm). Dit objectief is uitermate geschikt voor macro- én portretfotografie bij bestaand licht.

Met de Datacolor LensCal is het mogelijk om de front of backfocus van een lens op te meten zodat dit in de camera (per lens) kan worden gecorrigeerd. Bij Canon noemen ze deze functie ‘AF microadjustment’ en bij Nikon ‘AF Fine tuning’. Ondersteunde camera’s: Canon 1DIII, 1DIV, 1DsMkIII, 5DII, 50D, 7D (60D NIET), Nikon D3, D3x, D300, D700, Sony A900 en Pentax  K20.

4

LensBaby Scout Ook nieuw is de nieuwe Scout die met zijn 12mm een Fisheye weergave creëert tegen een zeer gunstige prijs. ook heeft u macro scherpstelling tot 1 cm.

Leica introduceert ook de Summilux 35mm F/1.4-M ASPH, de nieuwe standaard voor Leica M fotografie. De kenmerken van dit objectief zijn een hoog contrast, fantastische details over het gehele beeld, uitstekende vlakheid van het beeldveld en zeer lage coma.


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Multiblitz flitsers vernieuwd Voor iedereen die streeft naar absolute controle over de belichting zijn de Multiblitz flitsers de beste keuze. Niet voor niets onderscheiden met de Europese Tipa Award 2010 voor “Beste Flitssysteem”.

Multiblitz Compact serie

Multiblitz Profilux plus

Multiblitz Eco serie

Flitser traploos regelbaar van 25-200 Ws

De Profilux Plus kan zelfstandig of in combinatie met de Propac 1 of 2 generator werken. Beschikbaar in 3 uitvoeringen: 200, 400 of 600 Ws lichtunits.

Profilux Eco

Richtgetal 45,5 bij Iso 100 gemeten met standaard reflector Laadtijd: P 1/8 = 0,6 sec. P1/1=2 sec. Halogeen instellamp Ingebouwde slave-unit Gewicht: 0,97 kg Inclusief: flitsbuis instellamp netkabel synchroonkabel

200Ws, 400Ws of 600 Ws Voeding via netkabel of generator Propac 1 of 2 Voltage van 100 – 260 V

250Ws of 500Ws 5 f-stops instelbaar in 1/10 stappen Instellicht met een levensduur van 2.000 uren Instelbare slave cel

PROFILUX Plus 200/400 instelbaar over 6 f-stops

Ingebouwde 16-kanaal ontvanger met een bereik van

PROFILUX Plus 600 over instelbaar over 7 f-stops

30 meter

Flitsduur vanaf 1/3.000 sec, oplaadtijd 0,2 sec

Ingebouwde ontvanger werkt samen met Multiblitz

Keuzemogelijkheid tussenfotocel en infrarood RS2 zender Digitale Display en draaiknop voor instelling vermogen

Digitale display

Automatische afvloeiing overbodige energie

Automatische afvloeiing van overbodige energie

Ingebouwde radio-ontvanger

zonder flitsen

PROFILUX PLUS 600: gestabiliseerde kleurtemperatuur

Optische en akoestische flitsinformatie Geautomatiseerde ventilatorkoeling

Instellicht ook mogelijk als flitser op generator werkt

5


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Nieuwe Metz flitserrange De toch al sublieme Metz flitsers zijn nu nog geavanceerder. Bovendien is het assortiment door de toevoeging van de nieuwe Mecablitz 44 AF-1 nog completer. De instapmodellen Metz flitsers zijn ideaal voor de huidige generatie zeer compacte DSLR’s. Metz 58 AF2

Metz 50 AF1

Metz 44 AF1

Metz 36 AF5

Metz 24 AF1

Metalen voet (m.u.v. Sony)

Metalen voet (m.u.v. Sony)

Kunststof voet

Kunststof voet

Richtgetal 24mm

Servo flitsfunctie

Servo flitsfunctie

n.v.t.

n.v.t.

12mm groothoek diffusor

12mm groothoek diffusor

12mm groothoek diffusor

12mm groothoek diffusor

Vaste reflector met LEDaanduidingen

HSS flitsfunctie

HSS flitsfunctie

24-105mm motorzoom

28-85mm handmatige zoom

Richtgetal 58

Richtgetal 50

Richtgetal 44

Richtgetal 36

USB-ingang voor softwareupgrades

USB-ingang voor softwareupgrades

USB-ingang voor softwareupgrades

USB-ingang voor softwareupgrades

Tweede reflector voor invulflits

Tweede reflector voor invulflits

n.v.t.

n.v.t.

Flitskop verticaal en horizontaal verstelbaar

Flitskop verticaal verstelbaar

Flitskop verticaal en horizontaal verstelbaar

Flitskop verticaal en horizontaal verstelbaar

Geschikt voor draadloze flitsregeling

Geschikt voor draadloze flitsregeling

Geschikt voor: Canon, Nikon, Sony, Olympus/

Geschikt voor: Canon, Nikon, Sony, Olympus/

Panasonic, Pentax/Samsung, Nikon en Canon

Panasonic, Pentax/Samsung, Nikon en Canon

6

Canon ETTL/Nikon iTTL/ Four-thirds TTL Pentax PTTL/Sony ADIflitsmodus Geïntegreerde autofocus meetflits

Canon ETTL/Nikon iTTL/ Four-thirds TTL Pentax PTTL/Sony ADIflitsmodus Geïntegreerde autofocus meetflits Te gebruiken met:

n.v.t.

Canon, Nikon, Sony, Pentax/Samsung,

Canon ETTL/Nikon iTTL/ Four-thirds TTL

Olympus/Panasonic

Pentax PTTL/Sony ADIflitsmodus Geïntegreerde autofocus meetflits


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Fotografie leeft! Lastolite levert tal van mogelijkheden om mensen en producten beter te fotograferen. Met de toename van e-commerce en de presentatie op internet is er meer behoeft aan eenvoudige fotografische hulpmiddelen gekomen. McNally Lastolite

Lastolite babyposeerkussen

Lastolite diversen

Lastolite diversen

Lastolite portretset

Fotograaf McNally doet wonderen met de flits toebehoor van Lastolite. Zijn eigen lijn van Lastolite producten maakt het mogelijk om standaard middencontact flitsers in te zetten als studio flitsers.

Bij het fotograferen van babies is er altijd de uitdaging van het poseren. Neerleggen is vaak lastig of onmogelijk als een bepaalde houding gewenst is. Het laten vasthouden kan ook ongewenst zijn. Het Lastolite poseerkussen biedt in dit soort gevallen een handige oplossing. Ook is het nog mogelijk om een zwart Lastolite poseer kleed te gebruiken of een zwarte Lastolite poseercape voor de ouder.

Zoals u waarschijnlijk al heeft gemerkt is het assortiment van Lastolite zeer uitgebreid. Er zijn talloze vormen en maten opnameboxen, reflectieschermen en parapluus. Ook nieuw zijn de modellen waarmee zeer gericht licht gegeven kan worden. Een voorbeeld ziet u hieronder.

Tijdens de Photokina introduceerde Lastolite een achthoekige paraplu waarin meerdere middencontactflitsers passen.

Deze Lastolite set is portable en snel op te zetten. Het maakt gebruik van slechts ĂŠĂŠn middencontact systeemflitser en geeft een warme lichtreflectie naar het gezicht. De set is te gebruiken in een kleine studio of op locatie en is een enorme uitbreiding van de mogelijkheden van de standaard systeemflitser.

Op het Lastolite Youtube kanaal: http:// www.youtube.com/user/ Lastolite vindt u talloze instructiefilms over het gebruik van de Lastolite flitsoplossingen.

Nieuw is ook het Lastolite achtergrondpapier railsysteem. Hiermee kan men snel via een clicksysteem van rolkleur wisselen.

Lastolite heeft nu een nog grotere collectie reflectoren.

7


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Flexibel inzetbaar en standvastig als een rots. Gitzo heeft een serie produkten vervaardigd speciaal voor vogelaars en outdoorfotografen. Qua specificaties en kleuren voldoen ze precies aan de eisen voor hobby’s die in extreme omstandigheden plaatsvinden. Gitzo Safari serie

Gitzo Traveler serie

Gitzo Fluidhead statiefkop

Gitzo Ocean serie

Tamrac Zipshot Mini

Speciaal voor de natuurliefhebbers introduceert Gitzo de Safari statieven serie. Deze zijn niet alleen voorzien van een groene tint, maar de onderste twee pootstukken zijn ook nog eens waterdicht. Als extra toebehoor zijn er ook zachte camouflage covers, zoals hierboven te zien is.

De Gizto Traveler serie hebben unieke opgevouwen poten zodat het geheel zeer compact en makkelijk te vervoeren is. In uitgevouwen positie wordt het weer een volwaardig statief. In de Traveler serie is de kop verbeterd en bevestigd nog meer de Gitzo kwaliteit.

Gitzo heeft twee nieuwe Fluid statiefkoppen. De Gitzo GH1720QR (serie 1) en GH2720QR (serie 2) zijn niet alleen zeer geschikt voor filmers door de vloeistof gedempte uitvoering, maar het handige "tilt&shift" systeem zal ook iedere telescoopbezitter zeer praktisch vinden.

Geen Photokina model, maar wel een statief dat we even onder de aandacht will brengen. De Gitzo Ocean is een uniek model geheel gemaakt van roestvrijstaal met industriele waterafdichtingen in de poten. Licht en compact op te vouwen en toch uit te vouwen tot een fraai en volwaardig statief.

Het Tamrac Zipshot Mini statief is ultra licht van gewicht en ultra compact. Met zijn 255 gram en ingevouwen formaat van 23 centimeter is de Zipshot Mini makkelijk in iedere fototas te vervoeren. met een simpele beweging vouwt het statief zich uit tot een hoogte van 71 centimeter. Ondanks het compacte formaat is het statief stabiel genoeg om een DSLR te ondersteunen met een gewicht tot 1,3 kilo.

Met slechts één draaiknop maak je de kop los en is het in alle richtingen te verstellen.Dit scheelt kostbare observatietijd. Op sommige Gitzo statieven is het mogelijk om de middenzuil vrij te stellen, water pas te zetten en dan met de tilt en shift het object in beeld te zetten. En dat alles met slechts een paar handelingen!

8


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Praktisch in gebruik en goede bescherming Tamrac’s nieuwe rugzak en tassen series combineren stijl met een innovatief design voor een comfortabel gebruik en snelle toegang tot de inhoud van de tas.

Tamrac Evolution serie

Tamrac Rally

Tamrac Micro 4/3

Tamrac Messenger

Tamrac Nederland website

De Tamrac Evolution 8 biedt ongekende veelzijdigheid voor snelle toegang tot al u fotoapparatuur. Met zijn unieke draagsysteem, kan de Evolution 8 worden gedragen op drie verschillende manieren: als rugzak, als een schoudertas over de rechter schouder en als een schoudertas over de linker schouder.

De nieuwe Tamrac Rally serie schoudertassen bieden een unieke nieuwe manier om camera-uitrusting, accessoires, en zelfs een laptop of Apple iPad te vervoeren. Zonder dat het voor iedereen duidelijk is wat er in zit. Met hun slanke profiel, frisse uitstraling en modern design zien ze er uit als een normale draagtas. Ze zijn zo ontworpen dat men snel toegang heeft tot camera en toebehoren. De Tamrac Rally serie biedt ook uitstekende bescherming tegen slechte weersomstandigheden. Het model Tamrac Rally 5 is iets kleiner dan de Rally 7 en biedt ruimte voor een DSLR voorzien van 1 objectief en 1 extra objectief en 1 flitser plus een netbook of iPad met een LCD tot 11,6 ".

Deze nieuwe Tamrac Aero 36 cameratas is speciaal ontworpen voor het vervoeren van een Micro 4/3 camera met een kort (zoom) objectief, een extra objectief en toebehoor.

De Tamrac Evolution Messenger 2 schoudertas is eenvoudig om te vormen van een fototas in een zakelijke draagtas. De Tamrac Evolution Messenger 2 biedt ruimte aan een DSLR, voorzien van een kort objectief, 1 of 2 extra objectieven of een flitser. De tas heeft een speciaal bekleed vak om een netbook of Apple iPad in op te bergen. Het omvormen van de Tamrac Messenger 2 tas in een zakelijke tas is snel en eenvoudig te doen door het binnenwerk er uit te nemen.

Tamrac biedt de allerbeste oplossingen voor zowel de professionele als de amateur fotograaf. Van solide, kwalitatief hoogwaardige tassen tot innovatieve accessoires. Tamrac tassen zijn gemaakt van extreem sterk materiaal: 900 Denier PolyTek ™, hebben een dubbele, waterdichte coating en zijn voorzien van zelfherstellende ritsen voor extra veiligheid bij intensief gebruik. De stevige schotten, een oersterke constructie en een onverwoestbare bodem kunnen gepersonaliseerd worden.

Met het Tamrac "Triple Access System™", zijn er drie manier om uw fotoapparatuur er uit te halen: via de voorklep en via twee zijkleppen. De Tamrac Evolution 8 biedt de ruimte om een DSLR met een handgrip en tot 8 bijgevoegde objectieven, een aantal extra filters en een flitser mee te nemen.

Het is ook ideaal voor een kleine model DSLR voorzien van een "kitlens". De Tamrac Aero 36 is leverbaar vanaf eind oktober.

Op Tamrac tassen heeft de gebruiker vijf jaar garantie.

Voor meer informatie: www.tamrac.nl

9


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Verbeter uw zicht op het onderwerp Een kwaliteitsobjectief vraagt om een kwaliteitsfilter. Vandaar dat Carl Zeiss haar optische expertise gebruikt voor een nieuwe kwaliteitsstandaard in filters.

Carl Zeiss POL filter

Carl Zeiss UV filter

Kenko ND filter

Kenko Zeta Pol filter

Carl Zeiss draagriem

Nieuw voor Carl Zeiss is het professionele polarisatie filter met de befaamde Tessar coating. Leverbaar in de maten 58 ,67, 72 en 82mm.

Veel fotografen kopen op aanraden van de fotozaak een UV filter ter bescherming van de frontlens van het objectief. Toch heeft een UV filter wel degelijk een functie in de fotografie. Bij het fotograferen in de schaduw, in de bergen of bij fel zonlicht overdag, is een een sterke aanwezigheid van ultraviolet licht. Dit is zichtbaar als een blauwzweem in de opnamen. Door gebruik van een UV filter is dit te corrigeren. Carl Zeiss heeft nu een topkwaliteit UV filter gemaakt voorzien van de befaamde Carl Zeiss Tessar coating.

Kenko introduceert een variabel ND filter. Kenko heeft de oplossing voor al die DSLR filmers en fotografen die in de zon met lichtsterke objectieven willen werken. Het nieuwe Kenko ND filter is traploos instelbaar van 2,5 tot 1000 ND! hierdoor vervalt de noodzaak om meerdere filters op elkaar te plaatsen, met alle risico's van lichtafval, en hoeft men ook niet bang te zijn voor het wijzigen van de juiste uitsnede.

In de professionele Kenko Zeta EX serie filters komt een nieuw Zeta EX polarisatie filter dat topkwaliteit optiek combineert met een zeer dunne behuizing. Dit nieuwe Zeta EX polarisatie filter heeft verder als bijzonderheid dat men maar ĂŠĂŠn stop lichtverlies heeft. Hierdoor is de fotograaf nog beter in staat om het gewenste effect van een polarisatie filter te benutten zonder het nadelige lichtverlies.

Bij het gebruik van een goede digitale reflexcamera, voorzien van een lichtsterk objectief, komt er flink wat gewicht aan de camerariem te hangen. Om er voor te zorgen dat het draagcomfort toch zo optimaal mogelijk is, heeft Carl Zeiss een nieuwe draagriem ontwikkeld. Deze riem is voorzien van talloze luchtkussentjes die voor een gelijkmatige gewichtsverdeling zorgen en een prettige draagervaring voor de nek.

Het Carl Zeiss POL filter haalt niet alleen schitteringen weg, maar zorgt ook voor krachtigere kleuren en vermindering van de lichthoeveelheid. Dit geeft het polarisatiefilter een groot scala aan creatieve mogelijkheden.

10


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Fotografische accessoires Fotografie behelst meer dan alleen een camera en een objectief. De juiste accessoires kunnen de fotografische mogelijkheden sterk vergoten.

Jobo PHOTO GPS 2 & 4

Jobo Snapscan 5000/9000

Jobo 3D fotolijst

Telefunken fotolijsten

Gossen DigiSky lichtmeter

De twee modellen Jobo PhotoGPS hebben de mogelijkheid om 2000 of 4000 locaties op te slaan. Bij een koude start hebben de meeste systemen 5 tot 30 minuten nodig voordat een eerste positiebepaling gedaan wordt. De Jobo modellen doen dit in slechts 0,2 seconden. De batterij gaat 4 weken mee ipv uren of dagen zoals bij concurrerende types.

De Nieuwe Jobo Snapscan 5000 en 9000 scanners slaan de dia- en negatiefscans op een SD kaart op en kunnen daardoor gebruikt worden zonder computer. De werking is supersnel. Tot wel 20 scans per minuut bij een resolutie van vijf of negen miljoen pixels. Dit is dĂŠ ideale oplossing voor iedereen die zijn oude foto's en dia's weer eens wil zien in een geprint album of in een digitaal fotolijstje.

Jobo introduceert een 3D digitale fotolijst.

Telefunken heeft een groot aantal nieuwe digitale fotolijsten in diverse formaten en types. Naast de standaard modellen zijn er ook lijsten met Wifi voor het weergeven van Picasa of Flickr webalbuminhoud.

Op de stand van Gossen veel aandacht voor de zeer fraaie nieuwe DigiSky lichtmeter. Deze nieuwe lichtmeter meet zowel flitslicht als daglicht en is zeer eenvoudig te bedienen. Het zeer grote en duidelijk LCD laat alle gewenste informatie duidelijk en overzichtelijk zien.

Het bijzondere van deze digital 3D fotolijst is dat de 3D opnamen bekeken kunnen worden zonder bril!

De LED technologie in sommige digitale fotolijsten zorgt voor een zeer helder en natuurgetrouwe weergave van al u foto’s.

De beide Jobo Photo GPS units komen met uitgebreide Jobo Geotag software.

11


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Revolutionaire videobril met 3D Carl Zeiss Cinemizer Plus

Overal inzetbaar en voor iedereen

“Made for iPod/ iPhone”

De Carl Zeiss Cinemizer wordt geleverd met een batterijhouder voor de Apple iPhone en iPod range. Deze zorgt niet alleen voor de verbinding, maar levert ook de stroom voor vier uur gebruik van de videobril. Houder kan ook gebruikt worden in combinatie met andere merken en typen mobiele telefoons die voorzien zijn van een composiet video-uitgang. Ook gaming wordt een geheel nieuwe ervaring door het aansluiten van de Nintendo Wii, Sony Playstation of de Microsoft Xbox. De Carl Zeiss Cinemizer heeft twee separate tv schermpjes, die ieder afzonderlijk op de sterkte van de ogen afgeregeld kan worden. De ingebouwde oorspeakers geven een goed geluid en maken de filmervaring compleet. Nog specialer wordt het als de 3D filmstand ingeschakeld wordt voor de weergave van 3D games en 3D (YouTube) films. Het kijken door de Carl Zeiss Cinemizer bril staat gelijk aan het kijken naar een 115cm. LCD TV op twee meter afstand.

De Carl Zeiss Cinemizer plus is de instap in een digitale levensstijl. Het fraaie FrogDesign zorgt voor een ergonomisch perfecte pasvorm.

Met een resolutie van 640x480 per oog, is de Cinemizer geoptimaliseerd voor mobiele video weergave. De Carl Zeiss Cinemizer Plus werkt met de Apple iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPod Touch, iPod Classic, iPod met video, iPod Nano (3e, 4e en 5e generatie).

12

De mogelijkheid om ieder oog afzonderlijk te corrigeren met een dioptrie-instelling van -3,5 tot +3,5 maakt de Carl Zeiss Cinemizer Plus ook uitermate geschikt voor brildragers. Om de bril voor iedereen geschikt te maken zijn er veel verstelmogelijkheden ingebouwd. Zo zijn de neussteun en de oorbeugels verstelbaar voor een optimaal draagcomfort.

Het logo “ made for iPod” en “ made for iPhone” staat garant voor een perfecte functionaliteit en compatibiliteit. Het volgt namelijk de strikte eisen van Apple op het gebied van functionaliteit.

3D films en gaming Adembenemende 3D films en games zijn te bekijken met de Carl Zeiss Cinemizer bril door de ingebouwde 3D-stereoscopische technologie. Bekijk 3D YouTube films, speel 3D films af op uw DVD speler en verbind die met een video kabel naar de Carl Zeiss Cinemizer. Ook gamen wordt een geheel nieuwe ervaring als een Sony Playstation, microsoft Xbox of Nintendo Wii aangesloten wordt. Met stereo geluid en een 115cm beeldscherm om op te gamen zorgt de Cinemizer ervoor dat games op een geheel persoonlijke wijze beleefd kunnen worden..


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Reiniging van LCD, objectieven en Sensor Lenspen objectief reinigingspen

Lenspen LCD en plasma reiniging

Lenspen sensor reiniging

Nieuw van Original Lenspen is de objectief reinigingsset.

Nieuwe Lenspen LCD reiniger voor o.a. Apple iPad en iPhone.

Lenspen Sensorklear Loup reinigingsset.

Hier ziet u een nieuwe set waarmee het vuil van objectieven te verwijderen is. Met de kwast veegt men eerst het meest zichtbare vuil weg en met de koolstof kant van de pen wordt het restvuil en vettigheid opgelost.

Tijdens het bezoek aan de Lenspen stand gaf ik hun even mijn eigen Apple iPad als ultieme test. Na een dag bloggen was het bijna matglas. Het was dan ook verbluffend om te zien hoe makkelijk en snel het weer schoon was. De nieuwe Lenspen Sidekick is erg klein op te vouwen en wordt geleverd met een extra reinigingspad. Iedere keer dat het in de houder gaat wordt de pad weer gereed gemaakt voor gebruikt. Dit kan tot wel 100 keer.

De verschillende formaten Lenspennen kan de fotograaf gebruiken voor DSLR of compact camera’s en ook voor het reinigen van het zoeker oculair.

Deze Lenspen set bestaat uit een loup om het aanwezige stof op de sensor te detecteren en een brush om het stof daarna te verwijderen. Een unicum is dat de gebruiker door de loup kan blijven kijken terwijl de sensor schoon gemaakt wordt.

Het reinigen van het LCD van een gsm of ander apparaat met de lenspen is zeer eenvoudig, maar wat te denken van de TV thuis? Lenspen heeft een zeer fraaie en compacte oplossing om stof en vingerafdrukken te verwijderen van een plasma of LCD TV. Een zacht gedeelte werkt als borstel en de uitneembare houder is geschikt om er vuil en vingerafdrukken mee te reinigen.

13


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

METEN = WETEN

Datacolor Colorchecker stap 1

Datacolor Colorchecker stap 2

Datacolor Colorchecker stap 3

Nieuw Datacolor SpyderCheckr

De volgende stap is het zo nauwkeurig mogelijk croppen van alleen de opgenomen SpyderCheckr kaart.

De uiteindelijke gemaakte kleurcorrectie kan in Adobe ACR of Lightroom opgeslagen worden als een preset. Door deze presets een duidelijke naam te geven is de fotograaf in staat om kleurcorrecties snel en eenvoudig op te roepen indien nodig. De presets zijn te gebruiken bij het in batch verwerken van RAW files en schelen niet alleen veel tijd ,maar zorgen ook voor een accurate en natuurgetrouwe kleurweergave.

Datacolor is bij velen bekend van de beeldscherm calibratie hulpmiddelen, de Spyders. Sinds de Photokina komt daar nu een systeem bij voor het kleurecht krijgen van gemaakte RAW opnamen. De dicht te vouwen SpyderCheckr heeft een stevige compacte behuizing en is makkelijk mee te nemen naar een foto opdracht of voor gebruik in de studio. Om te beginnen zet men de SpyderCheckr goed zichtbaar op de plaats van uw hoofdonderwerp eventueel aangevuld met de Spyder cube voor het bepalen van de juiste belichting. Maak nu de opname en corrigeer deze alleen op helderheid en contrast. De witte en zwarte gedeeltes van de cubus en het glinsterende gedeelte voor de punt lichten maken het bepalen van de correcte belichting een eenvoudige zaak.

14

Deze crop wordt daarna ingelezen in de meegeleverde Spyder calibratie software. Hier moet een kleurraster bovenop de opname geplaatst worden waarnaar men de hoekpunten dusdanig verschuift dat ieder kleurvak op de foto ook een digitaal merkje heeft. Is dit uiteindelijk gereed dan kan de uiteindelijke berekening van de benodigde kleurcorrectie gestart worden.


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Handgemaakte professionele trouwalbums Jyden Juka designsoftware voor PC en Mac

Jyden Juka extra templates

Jyden Juka Personal Coach

Voor iedereen die beroepsmatig met bruidsreportages en het vervaardigen van trouwalbums bezig is heeft Jyden Juka de digitaal te ontwerpen variant van haar bekende trouwalbums. Met de komst van digitale fotografie is er ook een duidelijke behoefte aan digitaal te vervaardigen trouwalbums ontstaan.

Zoals u zult zien is het vervaardigen van een Jyden Juka digitaal trouwalbum door iedere bruidsfotograaf, snel en eenvoudig te doen. Hierbij kunt u kiezen om de standaard meegeleverde Jyden Juka templates te gebruiken, de bestaande templates aan te passen of zelf templates te ontwerpen. Tot slot is het ook mogelijk om eigengemaakte Photoshop templates in te lezen in de Jyden Juka software. De ingebouwde Jyden Juka templates bieden fraaie visuele effecten in diverse stijlen. Om nog meer keuze te bieden bij het creëren van uw trouwreportage introduceert Jyden Juka nu vijf geheel nieuwe templates. Deze templates zijn speciaal voor de Jyden Juka design software vervaardigd en geven u een aantal unieke en extra creatieve mogelijkheden bij het maken van een trouwalbum.

De unieke Jyden Juka design software biedt tal van mogelijkheden om snel tot de meest fraaie albumlayouts te komen. Om direct een goede beheersing van de Jyden Juka design software te krijgen, bieden wij gebruikers nu gratis een persoonlijke begeleiding in de vorm van de Jyden Juka 'Personal Coach' aan. Via screensharing kijkt de 'Personal Coach' met u mee op uw eigen computer. Met live aanwijzingen ervaart u direct hoe u met uw eigen foto's fraaie Jyden Juka trouwalbums kunt creëren. Het enige wat men nodig heeft is een internet toegang.

Met deze Jyden Juka oplossing beschikken zowel Windows als Mac gebruikers over nieuwe creatieve mogelijkheden in relatie tot design en lay-out van albumpagina’s. Vanzelfsprekend nog steeds voorzien van de vertrouwde kwaliteit Jyden Juka albumcovers. De gedrukte digitale Jyden Juka trouwalbums zijn alleen te bestellen vanuit de professionele Jyden Juka designsoftware. U kunt deze software zelf gratis aanvragen op: www.jyden-juka.nl/digitaal. Met de Jyden Juka design software maakt u de meest fraaie bladen voor het Jyden Juka trouwalbum. Het eindresultaat is een professioneel handgemaakt trouwalbum in een luxe geschenkkoffer.

In een korte sessie van een half uur zal de 'Personal Coach', samen met de gebruiker, de werking van de Jyden Juka design software doornemen. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Kiezen van het juiste albumformaat  Inlezen van eigen foto's  Gebruik maken van de ingebouwde templates  Aanpassen van bestaande templates  Maken van een eigen layout  Gebruiken van maskers  Opslaan van een eigen gemaakte layout als template voor hergebruik  Bestellen van het trouwalbum

15


P

H

O

T

O

K

I

N

A

R

E

V

I

E

W

Verruim uw blikveld Leica Silverline Sportoptics

Leica digiscope adapter voor X1

Bushnell Legend HD

Het exclusieve Leica design geeft een perfect beeld op onvergetelijke zaken. De Leica Silverline range bestaat uit vijf nieuw uitgevoerde kijkers. Alle kijkers drukwaterdicht tot een diepte van vijf meter en gasgevuld tegen inwendige condensvorming.

Met deze nieuwe Leica digiscope adapter is het voor iedere natuurliefhebber mogelijk om snel en eenvoudig topkwaliteit supertele opnamen te maken. Maak de adapter vast aan de Leica X1 en vergrendel deze met een draaiknop snel op de telescoop (voorzien van het 25-60x zoomoculair). De grote CCD van de X1, het topobjectief en de opslag in DNG formaat maken professionele resultaten mogelijk.

Grasduinen testte onlangs twaalf compacte verrekijkers in de prijsklasse tot â‚Ź 500,-. De Bushnell Legend Ultra HD 8x42 werd als beste getest. " De Bushnell is de beste kijker uit deze test, met een superhelder beeld, een breed gezichtsveld, kleurecht, prima close-focus en topaccessoires. De kijker is voorzien van een waterafstotende coating waardoor druppels van het glas vallen".

Met het oculair in de 30x zoomstand staat het gelijk aan een 3000mm tele objectief. U stelt grofweg scherp met de telescoop en via het automatisch scherpstelsysteem van de Leica X1 camera wordt dan de optimale scherpte ingesteld. Op onderstaande foto is het goed te zien als u het LCD beeld vergelijkt met het "uitzicht" er achter.

Bushnell Backtrack Point 3 & 5

De Leica Silverline kijkers zijn leverbaar in een 8x42, 10x42, 8x20, 10x25 en een mono versie 8x20. De Mono versie is niet alleen erg handig om altijd bij de hand te hebben voor sport, zeilen, stedentrips, maar wordt standaard ook geleverd met een close-lens waardoor men tot 25 centimeter afstand kan scherpstellen. Ideaal voor in een museum om eindelijk eens details van een schilderij te kunnen zien zonder dat de suppoosten boos worden.

16

Vindt altijd bijzonder locaties terug en verdwaal nooit meer tijdens reizen. Met de Bushnell BackTrack Point-5, komt men altijd weer terug op de gewenste bestemming. In de Backtrack kunnen locaties gemarkeerd worden (maximaal 3 of 5 in het geheugen) en op het moment dat men weer terug wil, is de richting en de afstand tot het startpunt op het display op te roepen. Daarnaast geeft de BackTrack Point 5 de GPS coĂśrdinaten, hoogte, tijd en temperatuur aan. De BackTrack Point 5 heeft een nieuwe GPS technologie dat nog sneller en zekerder werkt en ook een zelf kalibrerend kompas is ingebouwd.

Transcontinenta Photokina special  
Transcontinenta Photokina special  

Transcontinenta communiceert dagelijks relevante informatie, nieuwtjes, handige tips, etc. via haar speciale Transcontinenta blog. Alle merk...

Advertisement