Page 1

OBJECTIEVENCATALOGUS www.tamron.com/nl

NL


Technologie voor technische kunststoffen

Glas met een lage dispersie

Glas met een anormale dispersie

Hybride asferische lenselementen

Multiple-Cam mechanisme voor vloeiend, stabiel zoomen en nauwkeurige scherpstelling bij alle brandpuntsafstanden

Tamrons unieke VC-mechanisme (vibratiecorrectie)

PZD (Piezo Drive) is een geavanceerde ultrasone autofocusmotor (AF)

Deze opengewerkte afbeelding is bedoeld om de technologieĂŤn te tonen die het model B008 bevat; de afbeelding is geen exacte weergave van de feitelijke opbouw of constructie van het objectief.


Een complete filosofie in één compacte body

Om de mogelijkheden van fotografische expressie oneindig uit te breiden. Tamron heeft een innovatief, krachtig zoomobjectief ontwikkeld dat klein en licht is, maar ook een hoge beeldkwaliteit garandeert. De continue focus op superieure technologie en eersteklas beeldkwaliteit re s u l t e e r t i n p ro d u c t e n v a n e e n c o m p ro m i s l o z e kwaliteit. Een optisch ontwerp geoptimaliseerd voor digitale kenmerken en toonaangevende technologieën zoals coating, een VC-systeem (vibratiecorrectie) en een nieuw PZD (Piezo Drive) AF (autofocus) systeem. Alles verpakt in een compacte body met superieure bedieningseigenschappen. Tamron objectieven blijven de toon aangegeven door een combinatie van hoge resolutie, functionaliteit en praktische bruikbaarheid.


TECHNOLOGIE Superprestaties voor kritische fotografen De Tamron SP-serie (Super Performance) omvat een reeks zeer hoogwaardige objectieven die zijn ontworpen en gefabriceerd volgens de veeleisende specificaties van professionele en andere gebruikers die de hoogst mogelijke beeldkwaliteit eisen. Bij het maken van SP-objectieven geven de optische ontwerpers van Tamron de hoogste prioriteit aan superieure prestaties en al deze objectieven worden ontworpen volgens hogere normen, zonder rekening te houden met kostenbeperkingen. Daardoor hebben Tamron-objectieven met de aanduiding SP een indrukwekkend en innovatief ontwerp en staan ze bij gezaghebbende fotografen, die alleen het allerbeste eisen, bekend om hun uitmuntende prestaties.

Speciaal glas voor betere prestaties en compactere objectiefontwerpen

Leg iedere scène natuurgetrouw vast

XR-glas (extra brekingsindex) kan lichtstralen buigen met steilere hoeken, waardoor de fysieke lengte van het objectief afneemt, terwijl de beeldprestaties verbeteren doordat optische aberraties tot het minimum worden beperkt. Hierdoor kon Tamron een reeks kortere, lichtere objectieven met een kleinere diameter ontwikkelen zonder de snelheid van het objectief hieraan op te offeren, terwijl de beeldkwaliteit zelfs toenam ten opzichte van oudere ontwerpen. XR-glas is duurder dan traditioneel glas, maar biedt een betere optische distributie die veel van de uitstekende en innovatieve objectiefontwerpen met de aanduiding XR mogelijk maakt. Dankzij de superieure lichtbuiging maakt XR-glas het mogelijk objectieven met een korte cilinder te ontwerpen met dezelfde capaciteit voor lichtopvang (diafragmawaarde) als objectieven met een lange Compactere objectieven met dezelfde lichtcilinder, zelfs met een kleisterkte: het geheim zit 'm in de cilinder nere diameter. Door gebruik cilinder cilinder (achteraanzicht) (zijaanzicht) te maken van dit principe kon Tamron de lengte van het hele lange optische systeem inkorten en cilinder lichtere, compactere objectie(optiek) ven met dezelfde lichtsterkte produceren, en tevens een korte groter zoombereik bieden in cilinder objectieven die veel gemak(optiek) kelijker zijn om mee te nemen en in de hand te houden.

Hybride asferische elementen zorgen voor het ultieme in beeldkwaliteit en compactheid Tamron gebruikt diverse hybride asferische lenselementen in de 17-50mm VC, 17-50mm, 28-75mm, 28-300mm VC en andere objectieven met de aanduiding asferisch (Aspherical). Door deze innovatieve benadering kunnen ze het ultieme in beeldkwaliteit bereiken en tegelijkertijd objectieven met uitzonderlijk compacte body’s produceren die een opmerkelijk zoombereik bieden. Door het perfectioneren van deze allernieuwste ontwikkelingen voor serieproductie, heeft Tamron de huidige stand van optisch ontwerp op een hoger niveau gebracht en is sferische aberratie en vervorming van het beeld bij de krachtige zoomobjectieven van Tamron vrijwel uitgesloten. Door een effectieve toepassing van de hybride asferische technologie kan één lenselement de plaats innemen van meerdere elementen zonder dat dit nadelig van invloed is op de prestaties. Daardoor kunnen ze opmerkelijk compacte objectieven met een lang bereik produceren die een gelijkmatig hoge beeldkwaliteit bieden bij alle brandpuntsafstanden en diafragma’s. Compensatie voor sferische aberratie

Vervorming correctie (cilindertype) Asymmetrische hoogte van schuin invallende lichtstralen veroorzaakt vervorming op het beeldvlak. Het asferische objectiefontwerp van Tamron doet de refractiehoeken van deze asymmetrische lichtstralen continu veranderen.

Beeldvlak

Sferisch lenselement Asferisch oppervlak Sferisch oppervlak

De gecorrigeerde hoogte van invallende lichtstralen op het beeldvlak

Beeldvlak

De niet-gecorrigeerde hoogte van invallende lichtstralen door een sferisch lenselement

Asferisch lenselement Beeldvlak

Corrigerend effect met een asferisch lenselement (schematische weergave)

04


VAN TAMRON-OBJECTIEVEN Glas met een lage dispersie (LD) voor een betere beeldscherpte Glaselementen met een lage dispersie (LD) in een objectief verminderen chromatische aberratie, de neiging van licht van verschillende kleuren om op verschillende brandpunten op het beeldvlak te vallen. Chromatische aberratie vermindert de scherpte van een foto, maar glas met een zeer lage dispersie-index heeft minder de neiging om een lichtstraal te splitsen (buigen) in een regenboog van kleuren. Dankzij deze eigenschap Beeldvlak kan een objectiefontwerper chromaNormaal tische aberratie in het midden van optisch glas het veld (op een as), een probleem dat zich met name voordoet bij grote brandpuntsafstanden (de telekant van Beeldvlak het zoombereik), en laterale chromatische aberratie (naar de randen van het LD-glas beeldveld), die vaak optreedt bij korte brandpuntsafstanden (de groothoekkant van het zoombereik), effectief Het verschil in chromatische aberratie tussen corrigeren. elementen van normaal optisch glas en LD-glas

* Dit opengewerkte aanzicht is een conceptuele afbeelding.

(typisch schema)

XLD-objectief met extra lage dispersie Dankzij lenselementen met extra lage dispersie (XLD), gemaakt van speciaal, zeer hoogwaardig glas, hebben objectiefontwerpers van Tamron veel meer controle over chromatische aberratie (kleurranden) en vergrotingsaberraties, de twee belangrijkste factoren die het verbeteren van de beeldkwaliteit in de weg staan. In combinatie met LD-elementen worden XLD-elementen gebruikt om geavanceerde objectieven te vervaardigen die het hoogst mogelijke contrast, de fijnste details en superieure beeldprestaties leveren over het gehele zoombereik.

Anormale dispersie (AD) voor een betere kleurcorrectie Glas met een anormale dispersie (AD) is een speciaal type optisch glas dat wordt gebruikt voor een nauwkeurige controle over chromatische aberraties, waardoor de algehele beeldprestaties worden verbeterd. Glas van dit type biedt een abnormaal grote gedeeltelijke dispersieverhouding (hoeveelheid buiging) voor licht van bepaalde golflengten (kleuren) binnen het zichtbare spectrum. Door AD-glas met deze speciale eigenschappen te combineren met elementen van normaal glas met andere dispersiekenmerken, is het mogelijk de dispersiefactoren van een bepaalde golflengte te controleren. Deze extra controle leidt tot veel minder centrale chromatische aberratie (op de as) voor Normaal optisch glas tele-objectieven (of zoomobjectieven die worden Heeft een relatief uniforme gedeeltelijke gebruikt in de telestand) dispersieverhouding. en tot een aanzienlijke AD-glas afname van laterale chroZeer grote gedeeltelijke dispersieverhouding matische aberratie (aan de afhankelijk van een specifiek golflengtegebied randen) voor groothoekobjectieven (of zoomobjectie- Het verschil in gedeeltelijke dispersiefactoren tussen elementen van ven die worden gebruikt in normaal optisch glas en AD-glas (typisch schema) de groothoekstand).

Geavanceerde BBAR-technologie voor lenscoating: doorslaggevend voor de hoogste beeldkwaliteit Tamron gebruikt geavanceerde multi-coating technieken voor het verminderen van reflecties en lichtdispersie op het oppervlak van lenselementen. Een slechte coating kan leiden tot een verminderde lichttransmissie en, in ongunstige omstandigheden, lichtvlekken en beeldschaduwen die het contrast en de beeldkwaliteit verminderen. De meerlaagse coatingtechniek BBAR (BreedBand, AntiReflectie) helpt ook de best mogelijke kleurbalans te verkrijgen voor een levendige en accurate kleurweergave. Tamron heeft een eigen verbeterde versie van BBAR-multi-coating ontwikkeld die de lichttransmissie voor zowel langere als kortere golflengten verbetert en heeft deze techniek toegepast op alle nieuwe Tamron-objectieven.

Leg uw onderwerp perfect vvast, zelfs onder minder gunstige omstandigheden Maak kennis met ‘VC’ Tamron’s unieke mechanisme voor vibratiecorrectie Het unieke VC-mechanisme (vibratiecorrectie) van Tamron maakt gebruikt van een actuator en algoritmen die door Tamron zelf zijn ontwikkeld en die een zeer stabiel zoekerbeeld met een uitstekende tracking bieden. Het mechanisme gebruikt een systeem met drie spoelen voor elektromagnetische aansturing van het lenselement dat trilling corrigeert en dat vloeiend met weinig wrijving over drie lagers glijdt. Deze eenvoudige mechanische constructie is een van de geheimen achter de compacte objectieven van Tamron. * De volgende modellen hebben VC: 17-50mm (B005), 24-70mm (A007, behalve Sony-vatting), 18-200mm (B011), 18-270mm (B008, behalve Sony-vatting), 28-300mm (A20) en 70-300mm (A005, behalve Sony-vatting).

Gemaakt onder dezelfde omstandigheden op een trillende tafel AAN

UIT

Brandpuntsafstand: 300mm, belichting: F/9 bij 1/30 sec

Opbouw van VC (vibratiecorrectie) eenheid (voor model 18-270mm VC PZD) Gyrosensor Aandrijfspoel & positiebepaling sensor

Magneet en juk

Stalen kogellagers VC lens (correctie optisch systeem)

VC microcomputer

05


Elke beeldhoek bij de hand, comfortabel en licht van gewicht

Systeem voor interne scherpstelling (IF) Interne scherpstelling (IF of Internal Focusing) biedt diverse praktische voordelen voor fotografen, waaronder een niet-draaiende voorste filterring die het plaatsen van polarisatie- of grijsfilters vereenvoudigt. Verder een betere voorspelbaarheid bij het gebruik, aangezien de lengte van het objectief tijdens het scherpstellen niet verandert. Wat echter nog belangrijker is: Tamrons IF-systeem biedt een veel kortere minimale scherpstelafstand (MFD) over het gehele brandpuntsbereik. Daarnaast verbetert IF de optische prestaties door lichtverlies in de hoeken van het beeldveld (vignettering) tot een minimum te beperken en helpt het andere aberraties te onderdrukken die anders problematisch worden bij verschillende scherpstelstanden.

Zoomvergrendeling (ZL) Een ander mechanisch concept dat door Tamron is ontwikkeld, is de zoomvergrendeling (ZL of Zoom Lock), een eenvoudige functie die voorkomt dat de objectiefcilinder ongewild uitschuift wanneer u de camera met objectief aan een draagriem om uw nek draagt. Hierdoor verbetert uw reactievermogen in het veld en wordt het objectief beter beschermd.

Multiple-Cam mechanisme voor vloeiend, stabiel zoomen en nauwkeurige scherpstelling bij alle brandpuntsafstanden De productie van compacte, hoogwaardige, krachtige zoomobjectieven werd pas mogelijk toen Tamron een objectiefbehuizing perfectioneerde waarbij de objectiefcilinder stabiel en vloeiend kon uitschuiven. Het ‘Multiple-Cam zoommechanisme’ is een origineel Tamron-ontwerp dat meerdere nauwkeurige ‘kammen’ omvat die door geautomatiseerde hightech machines zijn uitgesneden in één cilindrisch oppervlak. Dit belangrijke onderdeel maakt het mogelijk dat de cilinder van zoomobjectieven moeiteloos kan worden in- en uitgeschoven, waardoor zeer compacte afmetingen mogelijk zijn bij groothoekinstellingen, terwijl het objectief nauwkeurig uitschuift bij tele-instellingen.

Geïntegreerd Focus Cam-ontwerp voor een geoptimaliseerde interne scherpstelling Tamrons Integrated Focus Cam is een mechanisch precisie-onderdeel dat de gecombineerde beweging van het interne scherpstelsysteem (IF) met het Multiple-Cam zoommechanisme optimaliseert. Deze ingenieuze Focus Cam is ontworpen voor een naadloze en nauwkeurige positionering van alle zeer verfijnde interne elementen binnen in het objectief en voor een naadloze samenwerking met de handige zoom- en scherpstelregeling op de buitenkant.

Technologie voor technische kunststoffen Om de beste prestaties en duurzaamheid te kunnen bieden zonder extra gewicht toe te voegen, wordt voor veel belangrijke onderdelen van de krachtige Tamron-zoomobjectieven gebruikgemaakt van technische kunststoffen. Tamron heeft geavanceerde methoden ontwikkeld om deze geavanceerde polycarbonaatmaterialen te fabriceren met een zeer hoge mate van precisie, waarbij hun lange gebruiksduur en stabiele afmetingen herhaaldelijk zijn getest onder de zwaarste omstandigheden. Polycarbonaat van dit kaliber is het materiaal bij uitstek om nauwkeurige componenten te produceren die sterk genoeg zijn om bestendig te zijn tegen intensief gebruik.

Verschillende beeldhoeken bij diverse brandpuntsafstanden

75°

63°

47°

28mm

35mm

50mm

Gemaakt met een full-frame camera

Gemaakt met een APS-C-formaat digitale camera Tamron’s conversiewaarde is 1,55x

06

10mm (gelijk aan 16mm)

18mm (gelijk aan 28mm)

24mm (gelijk aan 37mm)

28mm (gelijk aan 43mm)

35mm (gelijk aan 54mm)

50mm (gelijk aan 78mm)

109°

76°

60°

53°

43°

31°


Scherpstellen op het moment suprême

Geavanceerde productietechnologie van Tamron

Piezo Drive Piezo Drive (PZD), een exclusieve Tamron-innovatie, is een geavanceerde ultrasone autofocusmotor (AF) op basis van de nieuwste piëzo-elektrische technologie: het principe van staande golven. Hierbij wordt een voltage met een hoge frequentie gebruikt om een keramisch piëzo-elektrisch element zo rond te draaien dat het metalen uiteinde op het contactpunt van de rotor ellipsvormig draait, waardoor de rotor zo draait dat het objectief snel, stil en met grote precisie scherpstelt. De nieuwe ultrasone motoren, zoals de motor die wordt gebruikt in Tamrons innovatieve PZD, bieden diverse voordelen. Ze zijn kleiner en lichter en werken sneller en stiller dan standaard DC-motoren voor een betere AF-werking. Vergeleken met hun voorgangers maakt het actuatorsysteem een veel grotere flexibiliteit in objectiefontwerp mogelijk, waardoor de totale grootte en gewicht van het objectief afnemen. * PZD bevindt zich onder andere op de 18-270mm VC PZD (B008). PZD-eenheid

De fabricageprocessen van Tamron zijn gecertificeerd volgens strenge ISO 9001-normen, een internationaal erkend bewijs van de strengste kwaliteitscontrole. Tamrons krachtige zoomobjectieven zijn afkomstig uit een fabriek die bekendstaat om zijn topcapaciteiten en die alom wordt gerespecteerd omdat altijd producten van uitstekende kwaliteit worden afgeleverd die voldoen aan alle vereisten van de gewaardeerde klanten.

Tamron’s activiteiten op het gebied van kwaliteitsborging en milieubescherming ISO-normen ISO staat voor de International Organization for Standardization. Deze internationale standaards omvatten de ISO 9000-normen die betrekking hebben op kwaliteitsmanagement en de ISO 14000-reeks voor certificering van milieumanagementsystemen.

Stuursignaal

Milieu

Drukverhogingseenheid

Rotor Metalen punt Piëzo-elektrisch element

Ultrasonic Silent Drive Ultrasonic Silent Drive (USD) is een ingenieuze uitbreiding van het autofocusaansturingssysteem dat door Tamron is ontwikkeld om de uitzonderlijke AFsnelheid en -nauwkeurigheid te verkrijgen die nodig is om snelle sportacties vast te leggen. Het zorgt ook voor een vrijwel geruisloze werking die vereist is om discreet foto’s te kunnen maken. Dit systeem is gebaseerd op een geavanceerde motortechnologie en nieuw ontwikkelde software en gebruikt een piëzo-elektrisch keramisch element om twee ultrasone trillingen met een hoge frequentie te genereren in de statorring van de motor. Dit leidt er op zijn beurt toe dat de aangrenzende metalen rotor draait door middel van afbuigende, voortbewegende golven als een voltage met een bepaalde frequentie wordt toegepast. Dit geavanceerde, elektronisch Voor model 24-70mm VC USD (A007) gestuurde autofocussysteem is gekoppeld aan een nauwkeurige scherpstelspiraal die het objectief naar het exacte scherpstelpunt beweegt. Het resultaat is een opmerkelijk snel, nauwkeurig, vloeiend en stil AF. * USD bevindt zich onder andere op de 70-300mm VC USD (A005) en 24-70mm VC USD (A007).

Stappenmotor

Schematische weergave stappenmotor

De actuator van de stappenmotor werkt uiterst precies en omdat deze het scherpstelmechanisme direct aandrijft zonder tussenkomst van een tandwielvertraging, is de werking ervan super stil.

Tamron houdt zich uitdrukkelijk bezig met de wereldwijde milieuproblematiek door de milieudruk in de bedrijfsvoering te verminderen op basis van ISO 14001. Tamron onderschrijft met name het beleid voor ‘duurzame inkoop’ om schadelijke stoffen bij de bron in te perken en positieve milieuprogramma’s te stimuleren. Bij Tamron richten we ons op kwesties zoals energiebesparing, afvalvermindering en recycling om zo de belasting van het milieu door de fabricage van producten te verminderen. Dergelijke activiteiten stimuleren de ontwikkeling van hoogwaardige, compacte en milieuvriendelijke producten om tegemoet te komen aan de klanten. Daarnaast brengt Tamron sinds 2004 milieurapporten uit om zijn maatschappelijk verantwoorde filosofie en praktijken voor milieubehoud te introduceren. Ga voor meer informatie naar de website van Tamron op http://www.tamron.co.jp/en/ envi/top/index.html.

ISO 9001: beleid voor kwaliteitscontrole Klanttevredenheid bieden door hoogwaardige producten te leveren.

ISO 14001: filosofie voor milieubeheer In overeenstemming met haar bedrijfsfilosofie streeft Tamron ernaar producten en diensten van uitstekende kwaliteit te leveren om zo te voldoen aan de wensen van klanten. Bovendien is elke werknemer van Tamron volledig toegewijd aan het beschermen van het wereldwijde milieu op elk niveau en voor elk facet van de bedrijfsactiviteiten. Bij Tamron erkennen we het belang van onze maatschappelijke verantwoordelijkheden.

ISO 14001: de basisbeginselen van het beleid voor milieubescherming 1. Naleving van wetgeving met betrekking tot milieubescherming 2. Behoud en bescherming van natuurlijke hulpbronnen 3. Milieuverontreiniging voorkomen 4. Doorlopende bevordering van een milieubeschermingsprogramma 5. Het bevorderen van een ontwerpfilosofie en het ontwikkelen van milieuvriendelijke producten als bijdrage aan milieubescherming 6. Milieu-educatie stimuleren 7. Informatie met betrekking tot het milieu bekendmaken aan het publiek

Geleide as Stappenmotor Lensframe Moer

* De stappenmotor bevindt zich op 18-200mm VC (B011).

Draad as

34°

27°

18°

10°

70mm

90mm

135mm

200mm

270mm

300mm

500mm

70mm (gelijk aan 109mm)

90mm (gelijk aan 140mm)

135mm (gelijk aan 209mm)

200mm (gelijk aan 310mm)

270mm (gelijk aan 419mm)

300mm (gelijk aan 465mm)

500mm (gelijk aan 775mm)

22°

18°

12°

12°

07


Range van objectieven afgestemd op de onderscheidende eigenschappen van de camera TAMRON objectieven programma

DiIII

DiII

Voor camera's met verwisselbare objectieven, maar zonder spiegel (MILC)

Voor digitale camera's met APS-C-sensor

Het 'Digitally Integrated III (Di III)' productassortiment is speciaal ontworpen voor camera's met verwisselbare objectieven, maar zonder spiegel (MILC). Geavanceerde technologie verpakt in een klein en licht objectief dat geschikt is voor kleine MILC's.

De objectieven van het 'Digitally Integrated II (Di II)' productassortiment zijn ontworpen voor digitale SLR-camera's met een APS-C-formaat beeldsensor. Het productassortiment bevat een grote verscheidenheid aan optische ontwerpen die afgestemd zijn op de eigenschappen van digitale camera's en biedt tevens brandpuntsafstanden voor het bereiken van de optimale beeldhoek.

Alles-in-één zoomobjectief MODEL B011 nieuw

MODEL B008

MODEL A14

18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC

18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD voor Nikon, Canon 18-270mm F/3.5-6.3 Di II PZD voor Sony

AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II

voor Sony camera's met verwisselbare objectieven, maar zonder spiegel (MILC) Zwart/Zilver

P.10

Alles-in-één zoomobjectieven

P.12

Lichtsterke zoomobjectieven MODEL B005

MODEL A16

SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC

SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II

LD Asferisch [IF]

LD Asferisch [IF]

P.15

P.16

Macro-objectief

P.17

08

LD Asferisch [IF] MACRO P.14

Ultra-groothoekobjectief

MODEL G005

MODEL B001

SP AF 60mm F/2 Di II

SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di II

LD [IF] MACRO 1:1

LD Asferisch [IF] P.18


Di III

Stap in een nieuwe en opwindende wereld, met Tamron.

Di II

Di Objectieven voor alle DSLR's Di (Digitally Integrated Design of digitaal geïntegreerd ontwerp) is een Tamron-aanduiding voor objectieven die zijn geoptimaliseerd voor het digitaal maken van opnamen met geavanceerde multi-coating technieken en optische ontwerpen die zorgen voor een uitstekende beeldkwaliteit over het hele beeldveld. Door deze eigenschappen leveren Di-objectieven uitstekende prestaties op camera's met een full-frame of een APS-C-formaat sensor. Telezoomobjectieven

Lichtsterk telezoomobjectief MODEL A17

MODEL A001

SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD

AF 70-300mm F/4-5.6 Di

SP AF 70-200mm F/2.8 Di

LD MACRO

LD [IF] MACRO

voor Nikon, Canon

P.20

SP 70-300mm F/4-5.6 Di USD voor Sony

Ultra-telezoomobjectief

P.22

P.23

Alles-in-één zoomobjectieven

MODEL A08

MODEL A20

MODEL A061

SP AF 200-500mm F/5-6.3 Di

AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC

AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di

LD [IF]

LD Asferisch [IF] MACRO

LD Asferisch [IF] MACRO

P.24

P.25

P.25

Lichtsterke zoomobjectieven

Macro-objectieven

MODEL A007 nieuw

MODEL A09

MODEL B01

SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD

SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di

SP AF 180mm F/3.5 Di

LD Asferisch [IF] MACRO

LD [IF] MACRO 1:1

voor Nikon, Canon

P.26

Di

MODEL A005

SP 24-70mm F/2.8 Di USD voor Sony

P.28

P.29 MODEL 272E

SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 P.29

09


DiIII Voor camera's met verwisselbare objectieven, maar zonder spiegel (MILC)

Geavanceerde technologie verpakt in een klein objectief. Het objectief bevat een aantal speciale glaselementen die aberraties met succes corrigeren. Nu kunt u met plezier levendige foto's maken die een hoge resolutie en een hoog contrast hebben. Brandpuntsafstand: 20mm 路 Belichting: F/18 bij 1/160 sec 路 ISO: 200

10


Di III Voorzien van VC (vibratiecorrectie) mechanisme voor stijlvol fotograferen uit de hand. Heeft een fijnmechanische en vrijwel geruisloze autofocus-stappenmotor, voor de gewenste scherpstelling in een grote verscheidenheid aan scènes. Brandpuntsafstand: 50mm · Belichting: F/5.6 bij 1/100 sec · ISO: 500

Di II

Licht. Compact. Stijlvol in zilver of zwart. Het eerste alles-in-één zoomobjectief voor Sony camera's met verwisselbare objectieven, maar zonder spiegel (MILC) van Tamron, de pionier in het ontwerpen van krachtige zoomobjectieven Dit indrukwekkende, nieuwe 11x zoomobjectief biedt uiterst geavanceerde opnameflexibiliteit met Sony camera’s met verwisselbare objectieven, maar zonder spiegel (MILC) - de equivalente brandpuntsafstanden van 27mm groothoek tot 300mm supertele in compact formaat, de nieuwste versie van Tamrons geprezen VC-systeem (vibratiecorrectie) en het geavanceerde optische ontwerp en de autofocus (AF) stappenmotor, bieden een buitengewone beeldkwaliteit plus naadloze AF-prestaties.

Di

*De 18-200mm Di III VC kan niet worden gebruikt met digitale spiegelreflexcamera’s of met conventionele kleinbeeld SLR-camera’s. *Dit product is ontwikkeld, gefabriceerd en wordt verkocht op basis van de specificaties van de E-vatting die door Sony Corporation onder de licentieovereenkomst met Sony Corporation vrijgegeven zijn. *Zie ‘OPMERKING: Bij gebruik van de continue AF (AF-C) stand op 18-200mm Di III VC’ op pagina 31. *Di III (digitaal geïntegreerd ontwerp): Een aanduiding die Tamron gebruikt voor objectieven die speciaal ontworpen zijn voor camera’s met verwisselbare objectieven, maar zonder spiegel of pentaprisma. De objectieven hebben een optisch ontwerp dat volledig afgestemd is op de eigenschappen van de digitale camera. *Op de MILC-camera’s van Sony die gebruikmaken van een APS-C-formaat beeldsensor, biedt de 18-200mm Di III VC een beeldhoek die gelijk is aan een objectief met een brandpuntsafstand van 27-300mm op een kleinbeeldcamera. • ‘Camera’s met verwisselbare objectieven, maar zonder spiegel’ worden ook wel ‘compacte systeemcamera’s’ genoemd.

Alles-in-één zoomobjectief MODEL B011 nieuw

18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC voor Sony compacte systeemcamera's (zwarte/zilveren uitvoering)

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,5m

Filterdiameter: ø62mm Lengte*: 96,7mm Gewicht: 460g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

18mm

50mm

Winnaar TIPA Awards 2012 Beste CSC instapmodel onder de objectieven

100mm

200mm

11


DiII Alleen voor digitale camera's met APS-C-sensor

15x zoomvergroting, met een groot bereik van 18mm groothoek tot 270mm supertele. Licht en compact en voorzien van het VC-systeem (vibratiecorrectie). Dit alles-in-één zoomobjectief is alles wat u nodig heeft om een grote verscheidenheid aan scènes vast te leggen. Brandpuntsafstand: 65mm · Belichting: F/5.0 bij 1/1600 sec · ISO: 400

12


Di III Voorzien van het nieuwe Piezo Drive (PZD) autofocus (AF) systeem, voor vloeiende, zeer snelle AF. Voor het vastleggen van split-second acties zult u geen fotomoment meer missen. De motor is stil en dus prima voor het discreet maken van foto's. Brandpuntsafstand: 39mm · Belichting: F/5.6 bij 1/3200 sec · ISO: 500

Di II

's Werelds lichtste en kleinste 15x zoomobjectief*, met Tamron’s eerste PZD (Piezo Drive) De bejubelde Tamron 18-270mm VC ultrazoom voor APS-C-formaat DSLR's heeft een verbluffend nieuw niveau van compactheid, prestaties en snelheid bereikt met de toevoeging van PZD (Piezo Drive). Dit is een innovatieve ultrasone autofocusmotor op basis van een geavanceerd piëzo-elektrisch ontwerp. Het resultaat is een objectief dat aanzienlijk lichter, en waarneembaar korter en dunner is (filterdiameter: 62mm) dan eerdere objectieven in zijn klasse, en biedt een snellere en stillere autofocus. De onderscheidende kenmerken waardoor dit verrassend veelzijdige objectief de wereldstandaard in zijn klasse is, zijn bewaard gebleven. Zoals een 28-419mm bij 35mm (15x) zoombereik, een verbeterd, licht en compact VC-systeem (vibratiecorrectie), macroscherpstelling tot 0,49m en uiteraard, de superieure beeldprestaties over het gehele bereik.

Di

*Van objectieven voor spiegelreflexcamera's met een grote zoomverhouding en een vergroting van 15x. Status april 2012. (Bron: Tamron). *De Sony-versie biedt geen VC-beeldstabilisatiefunctie aangezien de body van digitale spiegelreflexcamera's van Sony een ingebouwde beeldstabilisatiefunctie bevat. Daarom bevat de naam van het objectief met een Sony-vatting, 18-270mm F/3.5-6.3 Di II PZD, niet de aanduiding VC. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Alles-in-één zoomobjectief MODEL B008

18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD voor Nikon, Canon 18-270mm F/3.5-6.3 Di II PZD voor Sony

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,49m

Filterdiameter: ø62mm Lengte*: 88mm Gewicht: 450g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

18mm

270mm

13


Diverse speciale glaselementen worden gebruikt om een hoge beeldkwaliteit te bereiken. Zoals de LD-lenselementen met lage dispersie die laterale chromatische aberratie verminderen bij het gebruik van groothoekobjectieven en de axiale chromatische aberratie die de scherpte in gevaar brengt bij lange brandpuntsafstanden, evenals de hybride asferische lens die beeldvervorming corrigeert. Brandpuntsafstand: 18mm · Belichting: F/5.6 bij 1/1000 sec · ISO: 400

Klassiek, compact en licht zoomobjectief met een zeer groot bereik voor APS-Cformaat Het eerste alles-in-één zoomobjectief dat een bereik van groothoek tot lang tele (gelijk aan 28-300mm) combineert met uitstekende beeldprestaties. Toch is het 's werelds lichtste, meest compacte objectief met 11,1x zoom in zijn klasse. Voorbereid op vrijwel elke fotogelegenheid — familiegebeurtenissen, wilde dieren in de verte, sportacties en aantrekkelijke close-ups van kinderen — dat kan allemaal zonder dat u objectieven moet wisselen. Dankzij geavanceerde Tamron-technologie (speciaal XR- en LD-glas, hybride asferische elementen en interne scherpstelling) is dit alles mogelijk in een opmerkelijk kleine behuizing. De geavanceerde interne en externe multi-coating zorgt voor foto's zonder lichtvlekken, zelfs in moeilijke omstandigheden. Met zulke specificaties is het geen wonder dat dit het populairste objectief van Tamron is. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Alles-in-één zoomobjectief MODEL A14

AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Asferisch [IF] MACRO voor Nikon, Canon, Sony, Pentax

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,45m

Filterdiameter: ø62mm Lengte*: 83,7mm Gewicht: 405g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

14

Beste consumentenobjectief van het jaar 2005

De '2005 American PHOTO Editor's Choice Awards'


Di III De helderheid en scherpte van een groot F/2.8 diafragma en het stabiele zoekerbeeld als gevolg van het VC-mechanisme (vibratiecorrectie) geven een krachtige expressie. De door Tamron ontwikkelde BBAR-coating helpt bij het onderdrukken van lichtvlekken en schaduwbeelden. Brandpuntsafstand: 17mm 路 Belichting: F/16 bij 1/10 sec 路 ISO: 200

Di II

漏Takehiko Nakafuji

Hoge lichtsterkte met VC-antitrilling voor ultieme controle over de foto Met een innovatief optisch ontwerp biedt dit compacte, lichte, topkwaliteit zoomobjectief (gelijk aan 26-78mm) een groot diafragma van F/2.8 over het gehele brandpuntsbereik voor een maximale creatieve flexibiliteit. Tamrons VC vibratiecorrectie, het laatste nieuwe beeldstabilisatiesysteem met drie assen, staat garant voor haarscherpe beelden ook wanneer u uit de hand fotografeert. Drie samengestelde asferische lenselementen, speciaal LD-glas en BBAR-coatings, zorgen voor een uitstekende correctie, natuurgetrouwe kleuren en het ontbreken van lichtvlekken. De kortste scherpstelafstand van 0,29m biedt interessante mogelijkheden voor close-ups.

Di

*Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Lichtsterk zoomobjectief MODEL B005

SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Asferisch [IF] voor Nikon, Canon

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,29m

Filterdiameter: 酶72mm Lengte*: 94,5mm Gewicht: 570g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

15


©Takehiko Nakafuji

Uitstekende foto's alleen mogelijk met een groot F/2.8 diafragma objectief, over het gehele zoombereik, gecombineerd in een lichte, compacte body. Een allround objectief voor wanneer u met een minimum aan gewicht en formaat snel fraaie opnamen wilt schieten. Brandpuntsafstand: 35mm · Belichting: F/2.8 bij 1/2000 sec · ISO: 200

Hoge lichtsterkte, grote prestaties, perfecte licht- en beeldcontrole Dankzij het grote, constante diafragma van F/2.8 kunt u met dit uitstekende lichtsterke zoomobjectief van groothoek tot gemiddelde tele (gelijk aan 26-78mm) natuurlijk uitziende foto's maken bij vrijwel elk licht en tevens kortere sluitertijden gebruiken. Dit is een van de meest compacte en lichte objectieven in zijn klasse en dankzij de kleine scherptediepte bij het grote diafragma F2,8 kunt u hiermee indrukwekkende foto- en portreteffecten creëren doordat achtergronddetails verzacht worden. Hierdoor zal het hoofdonderwerp er levendiger en driedimensionaler uitzien. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Lichtsterk zoomobjectief MODEL A16

SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Asferisch [IF] voor Nikon, Canon, Sony, Pentax

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,27m

Filterdiameter: ø67mm Lengte*: 83,2mm Gewicht: 440g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

16


Di III Di II

Een macro-objectief gelijk aan 93mm met kleinbeeld-conversie dat een groot en maximaal diafragma van F/2.0 biedt. Met dit objectief komen macroopnames prachtig tot leven. Met een scherpe beeldkwaliteit van het gedeelte waarop u scherpstelt en een zachte focus van het gebied daarbuiten. Brandpuntsafstand: 60mm 路 Belichting: F/3.5 bij 1/200 sec 路 ISO: 400

Unieke, nieuwe lichtsterke F2.0 1:1 macro met klassiek portret mogelijkheid Dit uitstekende objectief is de eerste in zijn klasse die voortreffelijke macro-opnamen tot 1:1 (ware grootte) combineert met een onge毛venaarde scherptediepteregeling en uitgebreide opnamemogelijkheden bij weinig licht dankzij het zeer grote diafragma van F/2.0. Met een brandpuntsafstand van 93mm (kleinbeeldequivalent) is dit ook een uitstekende keuze voor portretten, waarbij de twee elementen van LD-glas en de interne scherpstelling (IF) garant staan voor uitstekende beeldprestaties.

Di

*Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor met Nikon-camera's' op pagina 31.

Macro-objectief MODEL G005

SP AF 60mm F/2 Di II MACRO 1:1 LD [IF] voor Nikon, Canon, Sony

Kortste scherpstelafstand

0,23m

Filterdiameter: 酶55mm Lengte*: 80mm Gewicht: 350g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

17


Gebruik van een uiterst nauwkeurige asferische lens van gegoten glas en drie hybride asferische lenzen om sferische aberratie, coma en vervorming te corrigeren. Levert een hoge beeldkwaliteit in de SP-serie. Brandpuntsafstand: 10mm 路 Belichting: F/22 bij 1/50 sec 路 ISO: 100

18


Di III Di II

Met de grote 10-24mm (gelijk aan 16-37mm) beeld hoek kunt u weidse landschappen fotograferen. Foto's met een gevoel van perspectief waarbij, hoe groter de beeldhoek onderwerpen op grote afstand nog verder weg lijken, zijn alleen mogelijk met een super groothoek zoomobjectief. Brandpuntsafstand: 10mm · Belichting: F/22 bij 1/40 sec · ISO: 100

Een zeer krachtig ultra-groothoek zoomobjectief voor het fotograferen van weidse landschappen die veel verder reiken dan uw eigen gezichtsveld

Di

Dit objectief heeft een uiterst nauwkeurige asferische lens van gegoten glas en drie hybride asferische lenzen voor een groot 10-24mm (gelijk aan 16-37mm) brandpuntsbereik met een uitstekende kwaliteit. Ondanks de compacte en lichte behuizing, heeft u met één enkel ultra-groothoek zoomobjectief heel veel mogelijkheden voor het maken van groothoek foto's. Gebruik een zeer grote beeld hoek om foto's te maken van weidse landschappen die veel verder reiken dan uw eigen gezichtsveld, of maak met een middelgrote beeldhoek foto's die uw eigen gezichtsveld benaderen. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Ultra-groothoekobjectief MODEL B001

SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di II LD Asferisch [IF] voor Nikon, Canon, Sony, Pentax

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,24m

Filterdiameter: ø77mm Lengte*: 86,5mm Gewicht: 406g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

19


Di Objectieven voor alle DSLR's

Naast de lenselementen met lage dispersie (LD) heeft dit objectief ook een geavanceerd lenselement met extra lage dispersie (XLD) voor het bereiken van een scherpe weergave. Het is ook voorzien van een VC-mechanisme (vibratiecorrectie), waardoor het objectief ideaal is voor het fotograferen met tele-brandpuntsafstanden (gevoelig voor bewegingen van de camera) en voor het uit de hand fotograferen van sc猫nes met weinig licht. Brandpuntsafstand: 300mm 路 Belichting: F/5.6 bij 1/800 sec 路 ISO: 400

20


Di III Di II

Gebruik de Ultrasonic Silent Drive (USD) om het objectief snel en stil op het onderwerp scherp te stellen, en u zult geen fotomoment meer missen. Met het nieuwste optische ontwerp kunt u over het hele zoombereik scherpe en zeer contrastrijke foto's maken. Brandpuntsafstand: 300mm 路 Belichting: F/5.6 bij 1/320 sec 路 ISO: 320

Een nieuwe standaard op het gebied van telezoomobjectieven

Di

Dit voortreffelijke, geavanceerde telezoomobjectief vormt het resultaat van decennia van uitmuntende innovaties van Tamron op het gebied van optiek met een zeer groot zoombereik. Dit objectief biedt professionals en enthousiaste hobbyfotografen met een full-frame of APS-C-formaat digitale SLR-camera het beste qua beeldkwaliteit en gebruiksgemak op telezoomgebied. Het objectief is gebouwd volgens de veeleisende SP-norm (Superior Performance) en biedt een zeer hoge beeldscherpte over het hele beeldveld bij alle brandpuntsafstanden. Tamrons allereerste USD (Ultrasonic Silent Drive) zorgt voor een uitstekende snelheid en reactievermogen bij het scherpstellen. Voor het maken van haarscherpe opnamen bij fotograferen uit de hand, bevat de SP 70-300mm VC (vibratiecorrectie), Tamrons exclusieve beeldstabilisatiesysteem met lage wrijving over drie assen dat wordt geprezen om zijn onge毛venaarde antitrillingprestaties. *De Sony-versie biedt geen VC-beeldstabilisatiefunctie aangezien de body van digitale spiegelreflexcamera's van Sony een ingebouwde beeldstabilisatiefunctie bevat. Daarom bevat de naam van het objectief met de Sony-vatting, SP 70300mm F/4-5.6 Di USD, niet de aanduiding VC. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Telezoomobjectief MODEL A005

SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD voor Nikon, Canon SP 70-300mm F/4-5.6 Di USD voor Sony

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

1,5m

Filterdiameter: 酶62mm Lengte*: 142,7mm Gewicht: 765g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

TIPA Awards 2011 Beste instapmodel onder de objectieven

21


Met dit kleine en lichte telezoomobjectief met hoge beeldkwaliteit kunt u eenvoudig en overal snel bewegende scènes fotograferen - zowel voor vakantiefoto's als gelegenheidskiekjes. In combinatie met een digitale SLR met APS-C-formaat levert dit een krachtig supertelebereik (gelijk aan 465mm). Brandpuntsafstand: 70mm · Belichting: F/4 bij 1/15 sec · ISO: 400

De standaard voor lichte zoomobjectieven met een groot bereik Dit objectief is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en draagbaarheid (met een gewicht van slechts 458g) en is ideaal voor opnamen uit de hand met fullframe en APS-C-formaat SLR's. Met een ongeëvenaarde korte scherpstelafstand tot 0,95m (1:2 in de macrostand) is dit objectief perfect voor natuur- en portretfotografie. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Telezoomobjectief MODEL A17

AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD MACRO voor Nikon, Canon, Sony, Pentax

Kortste scherpstelafstand

1,5m/ 0,95m macro

Filterdiameter: ø62mm Lengte*: 116,5mm Gewicht: 458g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

22


Di III Di II

Met een groot F/2.8 diafragma over het gehele zoombereik, kunt u met dit telezoomobjectief foto's maken van een specifiek onderwerp met een achtergrond waarvan de details verzacht worden, waardoor het onderwerp dus duidelijk afsteekt. Het gewicht van het objectief is gereduceerd, waardoor het kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan sc猫nes, zoals natuur, sport en portretten te fotograferen. Brandpuntsafstand: 123mm 路 Belichting: F/2.8 bij 1/4000 sec 路 ISO: 400

Het ultieme objectief qua bereik, lichtsterkte en prestatie voor APS-C en full-frame SLR's Dit voortreffelijke, lichtsterke, krachtige telezoomobjectief met F/2.8 voor fullframe en APS-C-formaat spiegelreflexcamera's levert uitstekende beeldprestaties in een opmerkelijk handzame behuizing. Het heeft ook de beste kortste scherpstelafstand in zijn klasse: namelijk tot 0,95m (1:3.1 op 200mm) over het gehele bereik. Dankzij het grote diafragma kunnen kortere sluitertijden gebruikt worden bij vrijwel elk licht, terwijl bij een effectief gebruik van de kleine scherptediepte indrukwekkende beeldeffecten mogelijk zijn.

Di

*De one-touch schakelfunctie is alleen beschikbaar bij Nikon- en Canon-vattingen. Bij de Sony- en Pentax-vattingen gebeurt de overschakeling in twee stappen. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Lichtsterk telezoomobjectief MODEL A001

SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO voor Nikon, Canon, Sony, Pentax

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,95m

Filterdiameter: 酶77mm Lengte*: 194,3mm * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

Gewicht*: 1.320g * Inclusief het gewicht van de afneembare statiefbevestiging.

23


Een licht en compact design met een supertelebereik van 500mm, voor het eenvoudig fotograferen van verre onderwerpen die niet waarneembaar zijn voor het menselijk oog. Met hoge resolutie prestaties voor haarscherpe foto's van rand tot rand. Brandpuntsafstand: 295mm 路 Belichting: F/5.6 bij 1/400 sec 路 ISO: 400

Een opmerkelijk ultra-telezoomobjectief voor de serieuze hobbyfotograaf Dit krachtige zoomobjectief met sterke vergroting is uitstekend geschikt voor gedetailleerde opnamen van verafgelegen onderwerpen en vormt de perfecte keus voor natuur- en sportfotografen. Het objectief is opvallend licht en compact en drukt de schijnbare afstand tussen voorwerpen samen in de opname voor een verbluffend visueel effect. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

De afneembare filtereffectring De filtereffectring is bedoeld om het filter naar de gewenste positie te draaien terwijl de zonnekap is bevestigd. Hierdoor kunt u nauwkeurige aanpassingen aanbrengen in de correctie van een polarisatiefilter. U kunt het polarisatie-effect controleren door de zoeker, terwijl de zonnekap voorkomt dat storend licht in het objectief valt.

Ultra-telezoomobjectief MODEL A08

SP AF 200-500mm F/5-6.3 Di LD [IF] voor Nikon, Canon, Sony

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

2,5m

Filterdiameter: 酶86mm Lengte*: 224,5mm * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

Gewicht*: 1.291g * Inclusief het gewicht van de afneembare statiefbevestiging.

24


Het ultieme zoomobjectief met zeer groot bereik en geavanceerde vibratiecorrectie

Di III

Dit opmerkelijk handzame alles-in-één zoomobjectief van 28-300mm heeft een indrukwekkend bereik van 10,7x op fullframe en APS-C-formaat DSLR's en kan in de macrostand scherpstellen tot slechts 0,49m voor indrukwekkende close-ups. Voor scherpe opnamen uit de hand bevat dit objectief Tamrons nieuwste, exclusieve VC-systeem (vibratiecorrectie), terwijl de combinatie van speciaal XR-, LD- en ADglas met asferische elementen garant staat voor een voortreffelijke beeldkwaliteit. *Raadpleeg de richtlijnen voor Model A20 over gebruik op pagina 31. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Alles-in-één zoomobjectief MODEL A20

AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Asferisch [IF] MACRO voor Nikon, Canon

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,49m

Di II

Uitgerust met VC-mechanisme (vibratiecorrectie), voor comfortabel uit de hand fotograferen met een stabiel zoekerbeeld. U kunt ook uit de hand een langere sluitertijd proberen voor creatieve effect foto's. Brandpuntsafstand: 200mm · Belichting: F/5.6 bij 1/5 sec · ISO: 100

Filterdiameter: ø67mm Lengte*: 99mm Gewicht: 555g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

Uiterst krachtig alles-in-één zoomobjectief met extra bereik en prima close-up mogelijkheden Di

Leg verafgelegen details, wilde dieren en sportacties vast met dit verbluffende objectief met 11x zoom. Met het zeer grote zoombereik van groothoek tot supertele, dat geschikt is voor zowel full-frame DSLR's als consumentencamera's (APSC-formaat), kunt u scherpstellen tot maar liefst 0,49m (1:2.9) voor adembenemende close-ups. Dit compacte zoomobjectief is geschikt voor allerlei toepassingen op digitale en analoge SLR's.

Alles-in-één zoomobjectief MODEL A061

AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di LD Asferisch [IF] MACRO voor Canon, Sony, Pentax

Kortste scherpstelafstand

Een krachtig zoomobjectief voor een full-size camera, maar met een lichte en compacte body, dus geschikt om overal mee naartoe te nemen. In combinatie met een digitale SLR met APS-C-formaat voor een krachtig supertelebereik van 300mm (gelijk aan 465mm), geniet u van het maken van supertelefoto's. Brandpuntsafstand: 80mm · Belichting: F/4 bij 1/40 sec · ISO: 100

Over het gehele zoombereik

0,49m

Filterdiameter: ø62mm Lengte*: 85,7mm Gewicht: 435g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

25


Het gebruik van lenselementen met een lage dispersie (LD) en elementen met een extra brekingsindex (XR) vermindert de aberraties en geeft een eersteklas beeldkwaliteit in combinatie met een APS-C-formaat of full-frame (35 mm) camera. Brandpuntsafstand: 24mm 路 Belichting: F/4 bij 1/60 sec 路 ISO: 100

26


Di III Di II

Een zoomobjectief met een groot F/2.8 diafragma en Tamron’s originele VC-mechanisme (vibratiecorrectie) voor het fotograferen uit de hand, zelfs onder de meest ongunstige lichtomstandigheden. Brandpuntsafstand: 70mm · Belichting: F/5.6 bij 1/15 sec · ISO: 400

's Werelds eerste*1 groot-diafragmazoomobjectief (F/2.8) met beeldstabilisatie

Di

Uitgerust met een VC-mechanisme (vibratiecorrectie) dat voor een stabiele opname zorgt en met een Ultrasonic Silent Drive (USD) motor voor een snelle en stille autofocus, is dit een hoogwaardig, uiterst functioneel, grootdiafragma-zoomobjectief met een brandpuntsbereik van 24-70mm.*2 Het objectief maakt gebruik van speciale glaselementen, inclusief drie elementen met een lage dispersie (LD) en twee glaselementen met een extra brekingsindex (XR) voor een scherpe en zeer contrastrijke beeldkwaliteit. Het is tevens het eerste objectief van Tamron dat voorzien is van onze nieuwe vochtbestendige constructie. Dit is een standaard zoomobjectief met complete functionaliteit waarmee fotografische expressies mogelijk zijn die de conventionele beperkingen overstijgen - voor portret- en landschapsfotografie en studioopnamen. *1 Voor lichtsterk standaard zoomobjectief compatibel met SLR-camera's met full-frame-formaat. Status april 2012. (Bron: Tamron). *2 Met SLR-camera's met APS-C-formaat - de beeldhoek is gebaseerd op een 35mm equivalent met een brandpuntsafstand van 37mm tot 109mm. *De Sony-versie biedt geen VC-beeldstabilisatiefunctie aangezien de body van de digitale SLR-camera's van Sony een ingebouwde beeldstabilisatiefunctie heeft. Daarom bevat de naam van het objectief met een Sony-vatting, SP 70300mm F/4-5.6 Di USD, niet de aanduiding VC. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Lichtsterke zoomobjectieven MODEL A007 nieuw

SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD voor Nikon, Canon SP 24-70mm F/2.8 Di USD voor Sony

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,38m

Filterdiameter: ø82mm Lengte*: 108,5mm Gewicht: 825g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

27


Biedt de helderheid van een groot F/2.8 diafragma over het hele zoombereik, ideaal wanneer u een iets snellere sluitertijd wilt of wanneer u zeker wilt zijn van een scherpe, krachtige foto. Een standaard groot-diafragma-zoomobjectief dat uw fotografische mogelijkheden verruimt. Brandpuntsafstand: 28mm 路 Belichting: F/2.8 bij 1/20 sec 路 ISO: 400

Snel, uiterst compact middenklasse zoomobjectief voor digitale en analoge SLR's Dit baanbrekende, lichtsterke middenklasse zoomobjectief wordt door professionals en serieuze hobbyfotografen geprezen om zijn lichtsterke, constante diafragma van F/2.8, gelijkmatige lichtverdeling en uitstekende beeldprestaties. Andere fotografen roemen het objectief om zijn compacte formaat en aantrekkelijke gewicht, waardoor het aanvoelt als een gewoon, standaard zoomobjectief. Deze voortreffelijke kenmerken zijn mogelijk dankzij het gebruik van speciaal XRen LD-glas, een effici毛nt gebruik van asferische elementen en het niet-draaiende mechanisme voor interne scherpstelling (IF). Dit opmerkelijke zoomobjectief kan scherpstellen tot maar liefst 0,33m (vergroting van 1:3.9) bij alle brandpuntsafstanden voor prachtige close-ups en is compatibel met APS-C-formaat en fullframe SLR's. Het is geen verrassing dat dit objectief alom wordt geprezen als een klassieker. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's' op pagina 31.

Lichtsterk zoomobjectief MODEL A09

SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di LD Asferisch [IF] MACRO voor Nikon, Canon, Sony, Pentax

Kortste scherpstelafstand Over het gehele zoombereik

0,33m

Filterdiameter: 酶67mm Lengte*: 92mm Gewicht: 510g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

28


Een geavanceerde versie van de klassieke 'Portret Macro'

Di III

Dit objectief is de nieuwste versie van de vermaarde Tamron 90mm Macro en wordt alom gebruikt door natuurfotografen en andere professionals die niet alleen topprestaties eisen, maar ook een langere (werk) afstand tussen objectief en onderwerp. Dit maakt de belichting en het fotograferen van schichtige onderwerpen eenvoudiger. Met een verbeterde resolutie, chromatische correctie en coatings, is dit een uitstekende keus voor iedere full-frame of APS-Cformaat SLR. *De one-touch schakelfunctie is alleen beschikbaar bij Nikonen Canon-vattingen. Bij de Sony- en Pentax-vattingen gebeurt de overschakeling in twee stappen. *Raadpleeg 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon camera's' op pagina 31.

Macro-objectief MODEL 272E

SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 voor Nikon, Canon, Sony, Pentax Boven: De kortste opnameafstand is 0,29m. Voor het maken van prachtige Bokeh-effecten. Brandpuntsafstand: 90mm · Belichting: F/4 bij 1/500 sec · ISO: 100 0,29m

Di II

Kortste scherpstelafstand

Onder: Zacht Bokeh-effect en scherp onderwerp - ook voor portretfotografie een perfect objectief. Brandpuntsafstand: 90mm · Belichting: F/10 bij 1/60 sec · ISO: 200

Filterdiameter: ø55mm Lengte*: 97mm Gewicht: 400g * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

Superieure prestaties en functies in een lang telemacro-objectief

Di

Dit unieke, hoogwaardige telemacroobjectief voelt zich zowel thuis in het veld als in de studio en biedt een uitstekende beeldkwaliteit op alle afstanden, plus een extra lange werkafstand voor onovertroffen composities. Het geavanceerde optische ontwerp omvat naast speciaal LD-glas en interne scherpstelling (IF) een handige FECring (Filter Effect Control) voor het aanpassen van polarisatiefilters en een AF/MF-ring waarmee u gemakkelijker kunt schakelen tussen handmatige scherpstelling en autofocus. *De one-touch schakelfunctie is alleen beschikbaar bij Nikonen Canon-vattingen. Bij de Sony-vatting gebeurt de overschakeling in twee stappen.

Macro-objectief MODEL B01

SP AF 180mm F/3.5 Di MACRO 1:1 LD [IF] voor Nikon, Canon, Sony

Kortste scherpstelafstand

Geniet van de aantrekkingskracht van een 180mm telemacro-objectief voor het fotograferen van kleine onderwerpen die bij gebruik van kortere macro-objectieven moeilijk op groot formaat vast te leggen zijn. Het gebruik van lenselementen met een lage dispersie (LD) zorgt voor een hoge beeldkwaliteit. Brandpuntsafstand: 180mm · Belichting: F/22 bij 1/200 sec · ISO: 100

0,47m

Filterdiameter: ø72mm Lengte*:165,7mm * De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief.

Gewicht*: 985g * Inclusief het gewicht van de afneembare statiefbevestiging.

29


Specificaties van de objectieven MODEL

Di III

alleen voor compacte systeemcamera's (MILC)

MAXIMAAL DIAFRAGMA (F)

BRANDPUNTSAFSTAND (mm)

OBJECTIEVEN

BEELDHOEK

OBJECTIEF-CONSTRUCTIE (groepen/ elementen)

( )=waarden bij gebruik met een APS-C-formaat digitale camera

Diagonaal

Horizontaal

Verticaal

TYPE ZOOM

DIAFRAGMABLADEN

B011

18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC

18-200mm

F/3.5-6.3

13-17

76°10´-8°03´

66°16´-6°43´

46°51´-4°27´

DRAAIEN

7

B001

SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di II LD Asferisch [IF]

10-24mm

F/3.5-4.5

9-12

108°44´-60°20´

98°28´-51°36´

75°19´-35°29´

DRAAIEN

7

17-50mm

F/2.8

14-19

78°45´-31°11´

68°37´-26°07´

49°01´-17°22´

DRAAIEN

7

SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC B005 LD Asferisch [IF]

Di II

alleen voor APS-C-formaat DSLR's

Di

voor alle DSLR's

A16

SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Asferisch [IF]

17-50mm

F/2.8

13-16

78°45´-31°11´

68°37´-26°07´

49°01´-17°22´

DRAAIEN

7

A14

AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Asferisch [IF] MACRO

18-200mm

F/3.5-6.3

13-15

75°33´-7°59´

65°36´-6°38´

46°21´-4°15´

DRAAIEN

7

B008

18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD*1

18-270mm

F/3.5-6.3

13-16

75°33´-5°55´

65°36´-4°55´

46°21´-3°10´

DRAAIEN

7

G005

SP AF 60mm F/2 Di II LD [IF] MACRO 1:1

60mm

F/2

10-14

26°11´

21°53´

14°25´

7

A007

SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD*2

24-70mm

F/2.8

12-17

84°04´-34°21´ (60°20´-22°33´)

73°44´-28°51´ (51°36´-18°49´)

53°05´-19°16´ (35°29´-12°22´)

DRAAIEN

9

A09

SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di LD Asferisch [IF] MACRO

28-75mm

F/2.8

14-16

75°23´-32°11´ (52°58´-21°04´)

65°28´-26°59´ (45°0´-17°35´)

46°15´-18°07´ (30°34´-11°29´)

DRAAIEN

7

A061

AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di LD Asferisch [IF] MACRO

28-300mm

F/3.5-6.3

13-15

75°23´-8°15´ (52°58´-5°20´)

65°28´-6°52´ (45°0´-4°26´)

46°15´-4°21´ (30°34´-2°35´)

DRAAIEN

9

A20

AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Asferisch [IF] MACRO

28-300mm

F/3.5-6.3

13-18

75°23´-8°15´ (52°58´-5°20´)

65°28´-6°52´ (45°0´-4°26´)

46°15´-4°21´ (30°34´-2°35´)

DRAAIEN

9

A001

SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO

70-200mm

F/2.8

13-18

34°21´-12°21´ (22°33´-7°59´)

28°51´-10°17´ (18°49´-6°38´)

19°16´-6°31´ (12°22´-4°15´)

DRAAIEN

9

A005

SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD*3

70-300mm

F/4-5.6

12-17

34°21´-8°15´ (22°33´-5°20´)

28°51´-6°52´ (18°49´-4°26´)

19°16´-4°21´ (12°22´-2°35´)

DRAAIEN

9

A17

AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD MACRO

70-300mm

F/4-5,6 F/4-5.6

9-13

34°21´-8°15´ (22°33´-5°20´)

28°51´-6°52´ (18°49´-4°26´)

19°16´-4°21´ (12°22´-2°35´)

DRAAIEN

9

A08

SP AF 200-500mm F/5-6.3 F/5-6,3 Di LD [IF]

200-500mm

F/5-6,3 F/5-6.3

10-13

12°21´-4°57´ (7°59´-3°12´)

10°17´-4°07´ (6°38´-2°39´)

6°31´-2°27´ (4°15´-1°28´)

DRAAIEN

9

272E

SP AF 90mm F/2.8 F/2,8 Di MACRO 1:1

90mm

F/2,8 F/2.8

9-10

27°02´ (17°37´)

22°37´ (14°41´)

15°06´ (9°31´)

9

B01

SP AF 180mm F/3.5 F/3,5 Di LD [IF] MACRO 1:1

180mm

F/3,5 F/3.5

11-14

13°42´ (8°52´)

11°25´ (7°22´)

7°23´ (4°34´)

7

* De lengte is de afstand tussen de rand van de objectiefvatting en het uiteinde van het objectief. * De totale lengte is de afstand tussen het uiteinde van het objectief en het uiteinde van het uitstekende deel. De waarden voor gewicht en diameter x lengte (totale lengte) gelden voor Nikon-vatting. afneembare statiefbevestiging. : Staat voor een bloemvormige zonnekap. *1 De Sony-versie biedt geen VC-beeldstabilisatiefunctie aangezien de body van de digitale SLR-camera's van Sony een beeldstabilisatiefunctie heeft. Daarom bevat de naam van het objectief met een Sony-vatting, 18-270mm F/3.5-6.3 Di II PZD, niet de aanduiding VC. *2 De Sony-versie biedt geen VC-beeldstabilisatiefunctie aangezien de body van de digitale SLR-camera's van Sony een beeldstabilisatiefunctie heeft. Daarom bevat de naam van het objectief met een Sony-vatting, SP 24-70mm F/2.8 Di USD, niet de aanduiding VC. *3 De Sony-versie biedt geen VC-beeldstabilisatiefunctie aangezien de body van de digitale SLR-camera's van Sony een beeldstabilisatiefunctie heeft. Daarom bevat de naam van het objectief met een Sony-vatting, SP 70-300mm F/4-5.6 Di USD, niet de aanduiding VC. Hybride asferische lens

LD-element

AD-element

XR (extra brekingsindex) glas

Asferische lens van gegoten glas

XLD (extra lage dispersie) glas

Opmerking: Aangezien Nikon-vattingen wel of geen ingebouwde AF-motor kunnen hebben, dient u deze tabel voor het desbetreffende model te raadplegen. AF-motor is ingebouwd voor Nikon II modellen. Raadpleeg de tabel 'Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon-camera's'. Geen diafragma-ring. AF-motor is niet ingebouwd in Nikon-model. Als Nikon-modellen worden gebruikt met de D40, D40X, D60, D3000, D3100, D5000 en D5100, dan werken de objectieven alleen in de handmatige scherpstelstand. * Het objectief voor Nikon/Sony is 'D'-compatibel.

Ontworpen voor digitale SLR-camera's van bekende camerafabrikanten De AF-objectieven van Tamron passen op AF-modellen van vier grote camerafabrikanten. Zorg dat u de juiste vatting voor uw camera selecteert.

Voor Canon AF

Voor Nikon AF

Voor Pentax AF

Voor Sony AF

*Sommige modellen zijn niet verkrijgbaar voor alle vattingen. Raadpleeg de specificaties op pagina 31 voor de beschikbare vattingen. *Objectieven uit de Di-II-serie hebben geen diafragma-ring. *Deze vattingen zijn alleen voor Di & Di II en niet voor Di III.

30

Zonnekappen Alle Tamron objectieven worden standaard geleverd met een zonnekap. Zelfs voor korte zonnekappen gebaseerd op het korte einde van het brandpuntsbereik van een zoomobjectief, zijn de zonnekappen van Tamron ontworpen om voldoende lichtafscherming te bieden. Tamron maakt ook gebruik van bloemvormige zonnekappen voor modellen die interne scherpstelling hebben, met inbegrip van groothoekobjectieven. Bij een bloemvormige zonnekap ontbreken de delen die anders in de hoeken van het beeld te zien zouden zijn en zo kan de kap met behoud van het complete gezichtsveld langer dan gebruikelijk zijn. Resultaat: zonnekappen die een uitstekende lichtafscherming bieden en een prima bescherming tegen strooilicht geven, zelfs bij de telekant van objectieven met een hoge zoomvergroting.

Conceptuele weergave van een bloemvormige zonnekap Korte zonnekap Lange zonnenkap Bloemvormige zonnekap

: Inclusief het gewicht van de


MINIMAAL DIAFRAGMA (F)

MINIMALE FOCUSAFSTAND m

22

Over het gehele zoombereik

0,5

0,24

MAX. VERGR. VERH.

FILTERDIAMETER (ømm)

GEWICHT g

DIAMETER x LENGTE mm *TOTALE LENGTE mm

1:3,7

62

460

ø68x96,7 *102

HB011

ACCESSOIRE Zonnekap

VATTING Tas

Voor Nikon (zie opmerking)

406

ø83,2x86,5 *94,9

AB001

1:4,8

72

570

ø79,6x94,5 *102,9

AB003

1:4,5

67

440

ø73,8x83,2 *92,6

DA09

N II

1:3,7

62

405

ø73,8x83,7 *92,1

AD06

N II

Over het gehele zoombereik

1:3,8

62

450

ø74,4x88 *96,4

DA18

N

22

0,23

1:1

55

350

ø73x80 *88,2

HG005

N II

22

Over het gehele zoombereik

1:5

82

825

ø88,2x108,5 *116,9

HA007

N

32

Over het gehele zoombereik

1:3,9

67

510

ø73x92 *100,5

DA09

N II

22

Over het gehele zoombereik

1:2,9

62

435

ø73x85,7 *91,2

AD06

22

Over het gehele zoombereik

1:3

67

555

ø78,1x99 *107,4

DA20

N II

32

Over het gehele zoombereik

1:3,1

77

1.320

ø89,5x194,3 *202,6

HA001

N II

32

Over het gehele zoombereik

1:4

62

765

ø81,5x142,7 *151,1

HA005

N II

1:2

62

458

ø76,6x116,5 *124,9

DA17

N II

32

Over het gehele zoombereik

32

Over het gehele zoombereik

22

Over het gehele zoombereik

22

32

0,29

0,27

0,45

0,49

0,38

0,33

0,49

0,49

0,95

1,5

1,5 0,95/macro 2,5

N II

1:5

86

1.291

ø93,5x224,5 *232,9

DA08

N II

32

0,29

1:1

55

400

ø71,5x97 *105,4

2C9FH

N II

32

0,47

1:1

72

985

ø84,8x165,7 *174,1

DB01

N

Compatibiliteit van de Di-serie met ingebouwde AF-motor voor Nikon met Nikon-camera's

Afneembare statiefbevestiging Pentax-vattingen hebben geen diafragma-ring.

Afneembare statiefbevestiging / filtereffectring

Afneembare statiefbevestiging.

Camera-compatibiliteit van Di-serie (met ingebouwde AF-motor) voor Sony-vatting Vanwege de ingebouwde AF-motor, werkt de AF-stand op model A005 uit de Di-serie mogelijk niet met bepaalde, oudere analoge SLR-camera's. Alleen de MF-stand is beschikbaar.

De AF-stand werkt niet als de Nikon-vatting met ingebouwde AF-motor wordt gebruikt met oudere AF-camera's. Alleen de MF-stand is beschikbaar. AF

nieuw

De waarden voor gewicht en diameter x lengte (totale lengte) gelden voor Sonyvatting.

Over het gehele zoombereik

Camera's

nieuw

N II

32

MF

Camera's

AF

MF

-7, -9, -70, Dynax 3L, Dynax 7, Dynax 9, Maxxum 7, Maxxum 9, Maxxum 70, Maxxum 3Date

F60D, F50D, F-801-serie, F-601, F-501, F-401-serie, F90(X)-serie, F4-serie, F5, F70D, Us, FUJIFILM FinePix S1 Pro, MF-camera

-SweetIIL, -SweetII, -Sweet, -807Si, -507Si, -707Si, -9Xi, Dynax 4, Dynax 3, Dynax 5, Dynax 505Si Super, Dynax 800Si, Dynax 600Si Classic,Dynax 700Si, Dynax 9Xi, Maxxum 4, Maxxum 5, Maxxum Xtsi, Maxxum 600si, Maxxum 700si

KODAK DCS Pro 14n, F3AF

De Nikon-vatting met ingebouwde AF-motor uit de Di-serie kan niet worden gebruikt met de volgende camera's.

* Alleen de -9 modellen die gemodificeerd zijn voor objectieven met ingebouwde AF-motor kunnen worden gebruikt. * De 70-300mm Di USD (A005) voor Sony-vatting kan niet worden gebruikt met niet vermelde analoge AF SLR camera's.

Camera's Pronea 600i, Pronea S

De Nikon-vattingen met ingebouwde AF-motor uit de Di-serie zijn niet voorzien van een diafragma-ring. Daarom gelden mogelijk bepaalde beperkingen voor het gebruik. Zie de volgende tabel voor meer informatie. Camera's

P*

S

A

M

F4, F90X, F90XS, F90XD, F90, F90S, F90D, F70D, F801, F801S, F601M F3AF, F601, F501, MF-camera (behalve F-601M) : Compatibel

OPMERKINGEN Voor Pentax

Zwart/Zilver

77

Over het gehele zoombereik

Voor Sony

Voor VoorSony Sonycamera's camera'smet metverwisselbare verwisselbare objectieven, lenzen, maar maarzonder zonderspiegel spiegel(MILC) (MILC)

1:5,1

22

Voor Canon

: Niet-compatibel * : P omvat de automatische stand en de programmastand.

Er kunnen enkele beperkingen en restricties zijn bij het gebruik van model A005 uit de Di-serie. Zie de volgende tabel voor meer informatie. Camera's -7, -9, -70, -SweetIIL, -SweetII, -Sweet, -807Si, -507Si, -707Si, -9Xi, Dynax 7, Dynax 9, Dynax 4, Dynax 3, Dynax 5, Dynax 505Si Super, Dynax 800Si, Dynax 600Si Classic, Dynax 700Si, Dynax 9Xi, Maxxum 7, Maxxum 9, Maxxum 70, Maxxum 4, Maxxum 5, Maxxum Xtsi, Maxxum 600si, Maxxum 700si

P

S

A

M

Dynax 3L, Maxxum 3Date : Compatibel : Niet compatibel * De 70-300mm Di USD (A005) voor Sony-vatting kan niet worden gebruikt met niet vermelde analoge AF SLR camera's.

OPMERKING: Bij gebruik van de continue AF (AF-C) stand op 18-200mm Di III VC (B011)

Model 28-300mm Di VC (A20) Waarschuwing voor gebruik en compatibiliteit

Als gevolg van een inherente eigenschap van dit TAMRON objectief, kan bij gebruik van de 'Sports Action' stand bij scèneselectie, de continue werking van de scherpstelfunctie wat fluctuaties van het beeld op de LCD-monitor veroorzaken. De foto's die in deze situatie worden genomen hebben dit probleem echter niet.

Als u de AF 28-300mm Di VC (Model A20) met ingebouwde AF-motor gebruikt, lees dan de volgende informatie. Als de 28-300mm Di VC (Model A20) voor Canon wordt gebruikt in combinatie met bepaalde analoge camera's uit de EOS-serie, dan werkt de VC-functie mogelijk niet. 100QD, 10QD, 850, 750QD, 650, 620, 630QD. Als 28-300mm Di VC (model A20) voor Nikon wordt gebruikt in combinatie met de volgende camera's, dan werkt het VC-mechanisme niet: F4, F401s, F5, F50, F501, F60, F801s, F90X en alle MF-camera's. 28-300mm Di VC (Model A20) voor Nikon kan niet worden gebruikt op een KODAK DCS Pro14n.

Als de scherpstelstand in de continue AF-stand (AF-C) staat, dan kan zich in de andere standen (P, A, S, M) dezelfde situatie voordoen. Ook hier zullen de foto's die in deze situatie worden genomen dit probleem niet hebben. * Als alternatief voor de hierboven vermelde instellingen kunt u de scherpstelstand op 'Single-shot AF' (AF-S) of 'Direct Manual Focus' (DMF) zetten en doorgaan met fotograferen.

31


Objectieven voor digitale camera's en videocamera's Tamron heeft uitstekende beoordelingen uit de markt gekregen voor haar optische objectieven die voldoen aan de eisen van de nieuwste, hoge resolutie CCD's. Tamron produceert ook zoomobjectieven voor videocamera's - ze zijn licht, compact, bieden grote prestaties en hebben een uitstekende beeldkwaliteit.

Objectieven voor cameratoezicht Gebruikmakend van haar geavanceerde technologieën als fabrikant van optische producten, ontwikkelt Tamron revolutionaire cameratoezicht-objectieven die voldoen aan de eisen van de markt van vandaag. Tamron biedt een veelomvattend programma van cameratoezicht-objectieven inclusief infrarood-objectieven, objectieven die compatibel zijn met multi-megapixel camera's en gemotoriseerde zoomobjectieven.

Objectieven voor infraroodcamera's met een lange golflengte Door het toepassen van haar enorme expertise als fabrikant van optische producten, heeft Tamron de eerste objectieven ter wereld ontwikkeld die voorzien zijn van het VC-systeem (vibratiecorrectie) voor thermische infrarood (LWIR) producten. Wij bieden een veelomvattend productenpakket en zullen in de toekomst nog meer hoogwaardige objectieven aan ons programma toevoegen.

Objectieven voor voertuigtoepassingen Ter verhoging van de rijveiligheid worden voertuigen over de hele wereld voorzien van camera's die een grote verscheidenheid aan beeldherkenningsfuncties bieden. Tamron zal de door haar ontwikkelde fijnmechanische technologieën op het gebied van optiek en superieure technologieën bij de productie van objectieven verder aanwenden om ook op het gebied van camera-objectieven voor voertuigtoepassingen een toonaangevende fabrikant te worden.

Optische instrumenten Tamron ontwikkelt een breed assortiment aan precisiecomponenten voor objectieven zoals verscheidene asferische lenzen, speciale prisma's, apparatuur voor lasers, dichroïsche spiegels voor kleurscheiding, gepolariseerde bundeldelers, speciale producten met meerder lagen dunne film-coating en testplaten voor het snel en nauwkeurig controleren van de exacte specificaties van lensoppervlakken.

Fabrikant van geavanceerde optische precisieproducten voor een groot aantal bedrijfstakken.

TAMRON Europe GmbH Robert-Bosch-Str. 9, 50769 Keulen Tel.: +49 (0) 221-97 03 25-0, Fax: +49 (0) 221-97 03 25-4 info@tamron.de. Transcontinenta B.V. Importeur Tamron in Nederland Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep Tel: 0252-687555 Fax: 0252-676149 E-mail: info@transcontinenta.nl Website: www.trancontinenta.nl Volg ons via: www.flickr.com/transcontinenta www.twitter.com/transnieuws www.facebook.com/tamronnederland

www.tamron.com/nl Tamron produceert superieure producten die voldoen aan de ISO 9001 en ISO 14001 standaards en gaat daarbij met het grootste respect om met het milieu en haar werknemers.

TLG-EG-911-U-1205-0000

06/2012 EN

Profile for Transcontinenta B.V.

Tamron objectieven brochure NL sep 2012  

Brochure met het totale actuele overzicht van Tamron objectieven, technieken en extra informatie

Tamron objectieven brochure NL sep 2012  

Brochure met het totale actuele overzicht van Tamron objectieven, technieken en extra informatie

Advertisement