Page 1

DE PERFECTE COMBINATIE


De perfecte combinatie Heeft u zich weleens afgevraagd hoe het komt dat zoveel prijswinnende foto’s gemaakt zijn met een Leica camera? Wat het is dat deze foto’s hun kwaliteit en intensiteit geeft? Niet alleen de fotograaf,

De precisie van Leica en de passie van de fotograaf

hoe goed hij ook is. Ook niet alleen de camera, al is het misschien wel de beste ter wereld. Wat de perfecte foto maakt, is de combinatie van vakmanschap en creativiteit van de fotograaf en een geweldig stuk gereedschap dat hem uitdaagt en in staat stelt de magie van het moment vast te leggen.

De gedachte achter de foto Een Leica camera stimuleert de fotograaf om zijn creativiteit aan te spreken en steeds verder te ontwikkelen. De camera prikkelt de fotograaf om na te denken over het gewenste resultaat. Hij heeft als het ware de foto al in zijn hoofd gemaakt voordat hij schiet. Achter iedere foto zit een gedachte. De fotograaf maakt zijn eigen uitsnede van de werkelijkheid. Dankzij de unieke zoeker ziet hij niet alleen het foto-object, maar ook de omgeving. Dat geeft hem letterlijk een andere kijk. Klassieke meetzoekercamera’s bieden een perfecte kijkervaring, zelfs beter dan een spiegelreflex. De fotograaf kan anticiperen en op het beslissende moment afdrukken. Waar bij SLR’s het toestel vaak bepalend is voor de foto, heeft de Leica fotograaf zelf de optimale regie.


Foto’s die indruk maken Een ding hebben alle Leica camera’s gemeen: elke camera is geboren uit het verlangen om camera’s te ontwikkelen die de beste beeldkwaliteit ter wereld afleveren. Dat merk je in het gebruik: wie eenmaal een Leica heeft leren gebruiken, wil niets anders meer. Een Leica camera is onovertroffen als het gaat om het maken van mooie foto’s die historische, dierbare, ontroerende, spannende en opzienbarende momenten vastleggen. Talloze professionele en gepassioneerde amateurfoto­grafen hebben ervaren dat ze met Leica foto’s kunnen schieten met optimaal contrast, perfecte resolutie en fantastische weergave. Foto’s die indruk maken. Foto’s die tonen dat de passie van de fotograaf en de precisie van Leica samen de perfecte combinatie vormen voor onvergetelijke fotografie.


Omwenteling in de fotografie Leica is een merk met een rijke historie. Met de introductie van de eerste Leica camera in 1925 bracht Oskar Barnack een revolutie teweeg in de wereld van de fotografie. Het compacte en lichte 35 mm toestel gaf fotografen een tot dan toe ongekende bewegingsvrijheid. Ze konden letterlijk en figuurlijk dichter op hun onderwerp gaan zitten. Dit betekende een omwenteling zowel in de journalistieke als in de artistieke fotografie. De foto’s hadden een ongeëvenaarde kwaliteit. Dat zou door de jaren heen een van de kenmerken blijven van Leica camera’s. Leica is altijd onderscheidend geweest. Analoog maar zeker ook digitaal.


Innovator en vernieuwer In de jaren die volgden bleef Leica zich onderscheiden als innovator en vernieuwer. Mijlpalen waren onder meer de ontwikkeling van de afstandmeter die al in 1932 voor het eerst werd toegepast in de Leica II, de bajonetsluiting voor

Een Leica haalt het beste in de fotograaf naar boven

verwisselbare objectieven op de Leica M3 (1954) en de introductie van de Leica M5 in 1971. De M5 was de eerste camera ter wereld met afstandmeting en daarnaast lichtmeting door de lens. In 1998 lanceerde Leica haar eerste digitale camera, de Leica Digilux. Leica wachtte relatief lang met de introductie van digitale technologie in de M-serie. Men wilde er zeker van zijn dat de kwaliteit van de foto’s die van de analoge Leica kon evenaren. In de M9 is de techniek verder geperfectioneerd.

Het perfecte gereedschap De Leica M is het perfecte gereedschap voor de veeleisende fotograaf. Om te beginnen omdat hij er de mooiste foto’s mee kan maken. Dankzij het unieke meetzoekersysteem (de M in Leica M) kan de fotograaf snel en zeker scherpstellen. Zelfs in het bijna donker. De manier en nauwkeurigheid van het scherpstellen met een Leica camera zijn altijd hetzelfde. De Leica meetzoekercamera’s bieden een ongekende helderheid, scherpte en eenvoud. Het zoekerbeeld is altijd iets groter, zodat de fotograaf ook ziet wat er buiten het kader gebeurt. Dit is een ideale hulp bij het bepalen van de compositie en actieshots. Leica lenzen zijn van zeer hoge kwaliteit, met de hand gemaakt door de beste vaklieden en met de beste glassoorten. Daardoor is er geen vertekening op de foto’s en zijn de objectieven zeer lichtgevoelig. Ook met weinig licht kunt u met een Leica zonder flitser fotograferen.


Betrouwbaar en duurzaam Het merk Leica staat synoniem aan een onverwoestbare bouwkwaliteit. Een aankoop voor het leven. Een Leica camera is betrouwbaar en duurzaam, gemaakt voor jarenlang zorgeloos gebruik.

Een aankoop voor het leven, gemaakt voor jarenlang zorgeloos gebruik

De bovenzijde en onderkant van het camerahuis zijn gemaakt van massief messing, het chassis van een zeer sterke magnesiumlegering. De camera kan hierdoor tegen een stootje. De messing bovenzijde garandeert bovendien de hoogste precisie bij het scherpstellen, ook bij wisselende vochtigheid en temperatuur. Een Leica camera is daarnaast relatief waardevast. Als u na jaren gebruik besluit een nieuwer model aan te schaffen, krijgt u voor uw oude Leica een veel hoger bedrag terug dan voor een ander toestel. Ook tweedehands Leica’s zijn zeer gewild.

Licht, compact en gemakkelijk in gebruik Een Leica camera is veelzijdig, licht en compact. Niet groter dan 14 bij 8 bij 4 centimeter. Eenvoudig mee te nemen en onopvallend en gemakkelijk in gebruik. De bediening is bewust eenvoudig en intuïtief gehouden, zonder toeters en bellen. Alle benodigde functies en knoppen zitten binnen vingerbereik. Leica meetzoekercamera’s hebben minder bewegende onderdelen dan een SLR-camera en geen spiegelhuis. Tijdens het afdrukken houdt de fotograaf zicht op het object en alleen de sluiter beweegt. Professionele fotografen geven de voorkeur aan Leica omdat ze er onopvallend mee kunnen fotograferen en voldoende hebben aan de compacte body en een paar objectieven. De camera is bovendien zo stil, dat mensen zich nauwelijks bewust zijn van de fotograaf in hun nabijheid. Hierdoor kan de fotograaf discreet de mooiste reportages maken. Zoals de serie van Pete Souza over de eerste honderd dagen van Barack Obama als president van de Verenigde Staten.


Een liefdevolle relatie

Dealers met passie

Een Leica camera stelt eisen aan zijn gebruiker. Die moet bereid zijn te investeren. Niet alleen in zijn camera, ook in zijn vaardigheden. Een Leica geeft

Leica fotocamera’s vinden hun weg naar de professionele en

altijd bijzonder authentieke beelden, maar oefening baart kunst. Een meet-

hobbyfotograaf via een beperkt aantal geselecteerde dealers.

zoekercamera heeft geen auto­focus. Dat haalt het beste uit de fotograaf naar

De Nederlandse importeur kiest deze dealers op basis van hun

boven. Met een Leica leer je echt de puurheid van fotograferen. Het komt

passie voor kwaliteit en aandacht voor klant en product. Een Leica

aan op de expertise van de fotograaf. Dit maakt de Leica camera bij uitstek

is niet zomaar een camera. Onze dealers beseffen dat. Ze infor-

populair onder professionals en veeleisende amateurs. Mensen met een pas-

meren de klant over de bijzondere eigenschappen van de Leica en

sie voor fotografie. Fotografen die de moeite willen nemen om hun camera te

begeleiden de klant bij de keuze. Net als bij Leica zelf, staat bij de

leren kennen en er iets voor over hebben om een mooie en langdurige relatie

dealers kwaliteit voorop. Kwaliteit van de camera, maar ook van

aan te gaan. Een vruchtbaar en liefdevol verbond met prachtige foto’s als

hun voorlichting en service. De importeur voorziet de dealers van

resultaat. Dat is de magie van Leica: zodra je erover begint worden foto­

actuele informatie en verkoopondersteuning en organiseert regel-

grafen enthousiast. Een Leica is de ideale camera voor iedere beroepsfotog

matig trainingen voor dealers. In samenwerking met de dealers

en serieuze hobbyist die zijn fotografie op een hoger plan wil brengen.

zijn er ook geregeld workshops voor Leica bezitters of mensen die overwegen een Leica te kopen.


Importeur: Transcontinenta B.V. | Tarwestraat 29 | 2153 GE Nieuw Vennep | Tel.: 0252 68 75 55 | leica@transcontinenta.nl | www.transcontinenta.nl

Profile for Transcontinenta B.V.

Leica De Perfecte Combinatie  

Folder met uitleg warom Leica zon perfecte combinatie is voor elek camera liefhebber

Leica De Perfecte Combinatie  

Folder met uitleg warom Leica zon perfecte combinatie is voor elek camera liefhebber

Advertisement