Page 1

eInstruction introduceert de totaaloplossing voor summatieve en formatieve evaluatie in het onderwijs


EDUCLICK GRADE

Klassikale evaluaties en toetsing direct vanuit uw ELO met eInstruction stemkastjes in de collegezaal of het leslokaal.


EDUCLICK GRADE


Studenten “Ik zie live of ik de stof begrijp of niet”

Docenten “Ik bespaar veel tijd door de live verwerking van alle gegevens”.

Managers “Het is veilig, betrouwbaar en overzichtelijk”.


Wat is EduClick Grade? EduClick Grade is een krachtige kernoplossing dat de interne mogelijkheden van uw huidige ELO vergroot door de toevoeging van summatieve en formatieve evaluaties tijdens de les.

• Met gebruikmaking van huidige én toekomstige

persoonlijke feedback response hulpmiddelen. • De docent gebruikt de EduClick Grade module in de ELO voor het kiezen van de juiste klas, werkgroep en vragen. • De resultaten van de toets worden opgeslagen in de ELO.


Wat is EduClick Grade? EduClick Grade ondersteund de onderstaande ELO’s en kan op verzoek ook aangepast worden aan andere ELO’s.


Wat is EduClick Grade? EduClick Grade is niet locatie gebonden en behoeft geen import of export van bestanden.

ELO


Hoe wordt het geïmplementeerd? De installatie is eenvoudig en wordt verzorgt door eInstruction: 1. Installatie van EduClick Grade module in de ELO. 2. De drivers van de stemkastjes moeten geïnstalleerd worden op de te gebruiken PC’s of Mac’s. Bij gebruik van Smartphones en tablets is dit niet nodig. 3. Alle computers en “smart” devices moeten toegang hebben tot het internet of intranet.


Hoe EduClick te gebruiken? Voor afnemen van summatieve of formatieve evaluatie zijn de volgende stappen nodig: 1.De docent logt in op de ELO vanuit het lokaal 2.Kiest het juiste vak 3.Gaat in de EduClick module in de ELO 4.Kiest de juiste groep/klas 5.Kiest de af te nemen toets 6.Start de toets 7.Kiest de manier van afnemen: 7.1. Docent gestuurd 7.2. Zelfwerkzaamheid 8.Start de sessie


Tijdens en na de sessie: 9.De leerlingen /studenten beantwoorden de vragen met de eInstruction stemkastjes of met behulp van hun Smartphone of Apple iPad/iPhone. 10.Tijdens of na afloop van de sessie kunnen de resultaten klassikaal vertoond worden door de docent. 11.Na goedkeuring door de docent, worden de gedetailleerde resultaten opgeslagen en verwerkt in de ELO. Vanaf dat moment zijn de resultaten beschikbaar voor alle studenten, docenten, administratoren en managers die toegang hebben tot de ELO.


EduClick Moodle voorbeelden:


EduClick Moodle voorbeelden:

Het maken van een vraag


EduClick Moodle voorbeelden:

Het instellen van de waardering


EduClick Moodle voorbeelden:

De preview van de vraag


EduClick Moodle voorbeelden:

Deelnemers aan de toets


EduClick Moodle voorbeelden:

Het geven van de toets


EduClick Moodle voorbeelden:

Het bekijken van de resultaten


EduClick Moodle voorbeelden:

Het bekijken van de resultaten


EduClick Moodle voorbeelden:

Het bekijken van de resultaten


EduClick Moodle voorbeelden: Live resultaten tijdens afnemen van de toets


Voordelen van EduClick Grade: Doordat EduClick Grade geïntegreerd is in de ELO op eigen server van de school of instelling schept het de volgende voordelen:

• Toetsingen en evaluatie-sessies kunnen afgenomen

worden op iedere locatie met toegang tot de ELO. • Er hoeven geen handmatige bestandshandelingen uitgevoerd te worden voor roosters, toetsen, antwoorden en becijferingen of import/export naar en van de ELO. • Data van de sessies/toetsing zijn instant beschikbaar • Gegevensopvraag kan overal gedaan worden door iedere leerlingen of docenten met toegang tot de ELO.


Voordelen van EduClick Grade: • Beveiligd: toegangscontrole en gebruikers profielen • Bescherming van de data • Schaalbaar: van 1lokaal/school tot duizenden. • Betrouwbaar: centralisatie maakt superieure prestaties mogelijk door toepassing van: clustering, RAID, automatische data backup, virtualisaties, UPS enz.

De resultaten van iedere evaluatie, sessie of toetsing worden opgeslagen in de ELO met de hoogst mogelijke details, ideaal voor het analyseren van de gegevens. De docenten zijn al bekend met de werking van de ELO! Ze zullen dan ook snel aan de slag kunnen gaan met EduClick Grade.


Technische specificaties EduClick Grade: EduClick Grade ondersteund de onderstaande ELO’s en kan op ook aangepast worden aan uw ELO.


Ondersteunde type evaluaties/toetsing*: 1.Docent gestuurde mode: Hierbij geeft de docent één voor één de vragen en alle leerlingen/studenten geven tegelijkertijd hun antwoord. Dit is mogelijk voor alle type devices. 2.Student geleide mode: De docent start de sessie en de leerlingen/studenten beantwoorden iedere vraag in hun eigen tempo. De toets kan zowel op papier als op hun Smartphone of Tablet staan.

*Afhankelijk van de gebruikte stemkastjes of devices.


Ondersteunde type vragen*: 1. Waar/ niet waar 2. Ja / Nee 3. Meerkeuze 4. Meervoudig correct 5. Korte tekst 6. Cijfers

*Afhankelijk van de gebruikte stemkastjes of devices.


Mogelijke content dat gebruikt kan worden in een vraag (docent gestuurd)*: 1. Tekst 2. Foto's en afbeeldingen 3. Animaties 4. Video 5. Audio 6. Externe content als Google Maps,YouTube enz.

*In student geleide mode is het afhankelijk van de door de student gebruikte stemkastjes of devices.


Ondersteunde type devices: * * Deze devices kunnen tegelijkertijd, in ĂŠĂŠn sessie, gebruikt worden.

* Q1 2012


EduClick Modulaire onderdelen: EduClick Metrix - is altijd maatwerk - voor ministeries (o.a. Panama) - voor docenten - voor administratoren


Studenten “Ik zie live of ik de stof begrijp of niet”

Docenten “Ik bespaar veel tijd door de live verwerking van alle gegevens”.

Managers “Het is veilig, betrouwbaar en overzichtelijk”.


Wilt u een persoonlijk advies over de mogelijkheden van eInstruction EduClick Grade voor uw school of instelling? Neem contact met ons op: Transcontinenta BV Importeur eInstruction Nederland Tarwestraat 29 2153 GE Nieuw-Vennep 0252-687555 info@transcontinenta.nl www.einstruction.nl


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.