Page 1

medical systems

Onze zorg!


Medische visualisatie oplossingen, onze zorg! Beeldkwaliteit en visualisatie van medische beelden zijn cruciale factoren in de zorg. Inter Visual Systems is gespecialiseerd in de visualisatie en geluidsoverdracht binnen ‘life critical’ omgevingen. Al 40 jaar zijn wij een toonaangevend system integrator in de professionele audiovisuele markt. Wij staan bekend om onze innovatieve concepten, zoals de digitale OK. Onze nieuwste ontwikkeling is iPVS, het Inter PACS Viewing & sharing System. Daar waar anderen stoppen, gaan wij door met ontwikkelen. Wij zijn er trots op u te kunnen ontzorgen met onze expertise.

kwaliteit Ons projectteam Medical Systems bestaat uit experts op het gebied van beeldkwaliteit en de toepassing daarvan binnen de medische omgeving. Altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en de trends van de toekomst. Wij adviseren, ontwikkelen, realiseren en onderhouden! Veiligheid en professionaliteit staan bij ons voorop. Vanuit deze waarden streven wij in alles naar de hoogste kwaliteit, binnen uw budget. Bij de kwaliteitsborging van onze systemen en diensten horen ook verschillende certificeringen. Inter Visual Systems is ISO9001:2008 gecertificeerd. Onze gehele projectgroep beschikt over het VCA-certificaat en de projectmanagers zijn bovendien VCA-VOL gecertificeerd. Onze systemen voldoen aan de hoogste normeringen, zoals NEN 60601, in de K1, K2 of K3 klasse.

kennis

service

Medical Systems denkt mee over elke visualisatievraag. Het vergaren van kennis en ontwikkelen van nieuwe concepten is een continu proces. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Onderdeel van Inter Visual Systems is de bekwame servicegroep. Onze service engineers staan 24/7 paraat om de kwaliteit en continuïteit van uw systeem te waarborgen. Bij ons kunt u terecht voor een onderhoudscontract op maat. Dit kan op preventieve basis, met een gegarandeerde responstijd, en/of met een gegarandeerde voorraad. Alle wensen zijn bespreekbaar. Het belangrijkste is dat u te allen tijde een beroep kunt doen op uw systeem!

Om kennis uit te wisselen omtrent techniek en daarmee de optimalisatie van processen in de zorg, zijn wij lid van het IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) en de VZI (Vereniging van Ziekenhuis Instrumentatietechnici). Vakgebieden waarin wij u met onze expertise kunnen ondersteunen zijn o.a. die van de ‘digitale OK’, radiologie, diagnostische displays, medische auditoria, bespreekruimtes, ontvangstruimtes, collegezalen, videoconferencing, narrowcasting en meer!

referenties Tot onze klanten behoren gerenommeerde ziekenhuizen, zoals Gelre ziekenhuizen, Flevoziekenhuis, NKI-AVL, CDC klinieken, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ziekenhuis Bronovo, UMCG, Medisch Centrum Alkmaar, Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en AMC.


bespreekruimtes Inter Visual Systems is expert op het gebied van de inrichting van bespreekruimtes. Deze worden voorzien van de meest geavanceerde apparatuur die voldoet aan de geldende DICOM-normen. Ook staan onze consultants klaar om u te voorzien van gedegen advies. De multifunctionele bespreekruimte kan worden voorzien van een PACS werkstation, LCD displays of projectoren met DICOM preset, audio en automatische besturing van alle functionaliteiten in de ruimte.

radiologie Beeldkwaliteit is een essentieel onderdeel binnen de disciplines. Het is dan ook belangrijk dat men kan vertrouwen op de meest hoogwaardige en betrouwbare apparatuur. Inter Visual Systems is een onafhankelijke systeemleverancier van diverse topmerken als Barco, NEC, EIZO en Sony. Een breed productgamma in combinatie met onze expertise maakt ons de ideale partner voor uw medische visualisatiebehoefte. Wij verzorgen ook demonstraties of proefplaatsingen, waarbij u verschillende displays kunt vergelijken en uitproberen.

auditoria Auditoria rusten wij uit met de bijpassende geluids- en beeldtechnieken. Hierbij hoort ook de automatische aansturing van alle audiovisuele apparatuur via een op maat ontwikkelde user interface. Denkt u ook aan de opslag en archivering van audio en videobeelden. Kortom, samen met u creĂŤren wij de optimale ruimte die voldoet aan al uw eisen en verwachtingen!


Digitale OK De digitale OK is een antwoord op een groeiende vraag uit de markt om operaties te kunnen visualiseren en vastleggen. Dit helpt bij het maken van de beste beslissingen. Bovendien wordt ieder ziekenhuis in de toekomst verplicht tot videoregistratie in de operatiekamer. De digitale OK is een uniek en vernieuwend concept voor de operatiekamer! Alle data- en videosignalen worden digitaal getransporteerd en verwerkt met behoud van optimale beeldkwaliteit. Alle apparatuur staat in verbinding met één of meerdere pendels waaraan twee displays zijn bevestigd. Via een touch panel of één of meerdere werkstations kunnen de te tonen beelden worden geselecteerd. Dit geldt voor alle denkbare beelden, zoals röntgen(video)beelden, endoscopiebeelden en elektronische patiëntendossiers. Dit gebeurt via een intuïtieve bedieningsinterface die Inter Visual Systems geheel naar wens voor u kan inrichten. De interface is vanaf elke bedieningsplek toegankelijk.

Snel en betrouwbaar

Het digitale OK-concept is onderscheidend in de snelheid van de signaal- en dataoverdracht. Bij operaties is het cruciaal dat men werkt met real-time beelden in verband met de oog-handcoördinatie. Deze snelheid wordt behaald en gegarandeerd door een glasvezelnetwerk en de deskundig samengestelde configuratie. Verder is het geheel universeel opgezet, zodat beeldvormende modaliteiten van iedere leverancier aangesloten kunnen worden. De digitale OK wordt verder gekenmerkt door betrouwbaarheid. Inter Visual Systems heeft gebouwd op ervaring en stabiliteit. Daarom heeft men gekozen voor bewezen professionele apparatuur. Om de duurzaamheid van de installatie te maximaliseren, zijn potentieel zwakke plekken, zoals de inprikpunten, in een robuuste behuizing geplaatst. De digitale OK is een zeer aantrekkelijke oplossing door de engineering in eigen beheer en de merkonafhankelijkheid van Inter Visual Systems.

Kwaliteit en hygiëne

Installaties voor operatiekamers moeten logischerwijs aan strenge normeringen en kwaliteitseisen voldoen. De digitale OK voldoet als geheel aan de K3-norm. De afzonderlijke producten zijn conform de NEN 60601-1 norm geselecteerd. Alle spanningsbronnen zijn galvanisch gescheiden en de apparatuur is eenvoudig te desinfecteren. Voor een maximale bewegingsvrijheid in de OK kunnen displays in de wand worden ingebouwd en randapparatuur in nissen worden geplaatst. Het eindresultaat is een betrouwbare, flexibele configuratie voor de toekomst, waarbij veiligheid, hygiëne en kwaliteit gegarandeerd zijn.


ipVS, inter PACS Viewing & sharing system iPVS, een uniek systeem ontwikkeld door Inter Visual Systems, voor het dupliceren van diagnostische beelden. Met iPVS kan dit heel eenvoudig en in de hoogste beeldkwaliteit.

Van 2 naar 1

Vanaf het PACS station worden twee portrait beelden overgezet naar een groot display of projector in landscape modus. Twee beelden worden hiervoor vertaald naar één datastroom, waardoor er nog maar één display nodig is voor de weergave.

Exact gelijke weergave

Twee beelden kunnen nu overgezet worden naar één display of projector, in plaats van twee die op elkaar afgestemd moeten worden. Dit levert een direct voordeel op in de weergave: geen verschil in kleur en contrast!

veelzijdig en altijd in ontwikkeling Inter Visual Systems is zeer veelzijdig in de professionele visualisatie en signaaloverdracht. Ons medische team is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op elk visualisatievraagstuk hebben wij een passend en geavanceerd antwoord. Denkt u ook aan: - Patiëntmonitoring; - Audio- en videoregistratie; - Narrowcasting, informatiesystemen voor medewerkers en patiënten.

Benieuwd naar wat Inter Visual Systems nog meer te bieden heeft? Kijk op www.inter.nl.

Multifunctioneel

iPVS maakt iedere ruimte multifunctioneel! De beeldweergave in uw viewingruimte is nu in landscape modus... dit biedt perspectief voor andere toepassingen van de ruimte! U kunt er nu ook video’s tonen en presentaties geven. Een ruimte geschikt voor patiëntbesprekingen, multidisciplinair overleg, trainingen... multifunctioneel!

Videoconferencing

Optioneel kunnen de beelden verstuurd en bekeken worden via videoconferencing. iPVS is eenvoudig uit te breiden met een videoconferencingset. De diagnostische beelden kunt u zo delen en bespreken met collega’s op afstand. Een grote stap in efficiëntie en kostenbesparing!


Inter Visual Systems.... ...Innovation delivered!

Met de medische visualisatie oplossingen van Inter Visual Systems kiest u voor: - 40 jaar ervaring - Veiligheid - Deskundigheid - Betrouwbaarheid - Merkonafhankelijkheid - ISO gecertificeerd - 24/7 service dienst - Ontwikkeling concepten en software in eigen beheer

Ratio 1 6921 RW Duiven Postbus 1020 6920 BA Duiven T 026 319 69 69 F 026 319 69 00 E info@inter.nl I www.inter.nl

Medical Systems - Onze Zorg  
Medical Systems - Onze Zorg  

Ons projectteam Medical Systems bestaat uit experts op het gebied van beeldkwaliteit en de toepassing daarvan binnen de medische omgeving. W...