Page 1

WELLNESS


Inhoudsopgave Stoomcabines

pag.

4

Sauna’s

pag.

8

Infraroodcabines

pag.

14

Whirlpools

pag.

18

Chromotherapie

pag.

22

Aromatherapie

pag.

23

Het IP ExpoCenter

pag.

24

2


Wellness, a state of mind and body Wellness, wellbeing, welzijn of wel voelen, allemaal termen die doelen op de positieve uitwerking van ontspanning op ons gevoel en emotie. Ontspannen kunnen we natuurlijk op verschillende manieren, momenten en plaatsen. Ook heeft iedereen een andere beleving bij het woord ontspanning. Bij de een is dat een vakantie en bij de ander is dat een avondje uit, maar voor heel veel mensen betekent ontspanning even heerlijk genieten van warmte en rust in een sauna, stoombad of whirlpool. Openbare sauna’s, thermen en spacentra doen momenteel goede zaken, omdat deze hectische tijd veel van ons lichaam en onze geest vraagt en ontspanning in plaats van luxe een noodzaak begint te worden. In plaats van een openbare gelegenheid biedt uw eigen huis eigenlijk een veel betere locatie om u te ontspannen. De mogelijkheden die thermen en spacentra u verschaffen zijn nu ook voor thuis beschikbaar. U geniet dan in alle privacy, op momenten die u passen, zo veel en vaak als u wenst van al het goede dat wellness u kan bieden. Deze brochure biedt u een beknopte sfeerimpressie van verschillende wellness apparaten die u kunt plaatsen in uw badkamer of in iedere andere ruimte die u geschikt acht om dienst te doen als uw eigen Homespa. Van de afgebeelde producten zijn veelal ook specifieke brochures met meerdere varianten en modellen beschikbaar. Omdat de meeste wellness-producten meer bieden dan alleen ontspanning, informeren wij u eveneens in het kort over de fysieke voordelen van warmte, water en massage. Wij wensen u bij voorbaat veel ontspannen momenten toe.

3


Stoomcabines

4

Effegibi model Omnia


Stoomcabines zijn er in vele varianten en maten. De hedendaagse stoomcabine past ook prachtig in een modern en strak interieur. Omdat ze vaak gecombineerd worden met een douche zijn de douche- /stoomcabines in vrijwel iedere ruimte in te passen, ook al biedt uw badkamer niet zo veel ruimte. Er zijn ook losse zitjes en deuren verkrijgbaar waar een stoomgenerator is ingebouwd. Met deze elementen bouwt u eenvoudig uw eigen stoombad, eenvoudig in de maat en vorm die u zelf wenst. Met een stoombad krijgt uw badkamer gelijk de titel van luxe wellness-ruimte.

5


Stoomcabines

6

Hafro model Tempo Hoek 80x120


De weldaad van stoom is al eeuwenlang bekend. De combinatie van stoom met eucalyptus is een belangrijk hulpmiddel bij verkoudheid. Stoom kan heilzaam werken bij mensen met bronchitis, hooikoorts, astma en chronische verkoudheid. Het diep inhaleren van de vochtige warmte werkt slijmremmend bij hoesten en heesheid. Stoom reinigt de longen, opent de bronchiĂŤn en verhoogt de algehele weerstand van ons lichaam. Ook reinigt stoom de huid. De microfijne nevel bevochtigt de huid, de poriĂŤn openen zich, waardoor afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Door deze dieptereiniging blijft uw huid zacht, schoon en soepel. Stoom maakt dat de bloedvaten zich verwijden, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd en reumatische, spier- en gewrichtspijnen worden verlicht.

7


Sauna’s

8

Effegibi model Logica


De sauna wint momenteel erg aan populariteit. De hedendaagse modellen hebben zich van “houten huisjesâ€? ontwikkeld tot echte designelementen die gezien mogen worden. Vrijwel iedere ruimte is geschikt voor een sauna. Als een standaard maat niet past, dan is er met een maatwerkuitvoering altijd een geschikte oplossing te creĂŤren. De hedendaagse sauna laat zich ook prachtig integelen waardoor het een onderdeel vormt met de rest van de ruimte. Hierdoor is ook uw badkamer uitermate geschikt voor de plaatsing van een sauna. Veel modellen zijn eveneens uit te rusten met infraroodstralers.

9


Sauna’s

10

Schävis model Vitha 130x130


Saunawarmte heeft een gunstige invloed op uw lichaam. Verschillende kwalen, aandoeningen en pijnen kunnen worden behandeld door het gebruik van een sauna. Door de productie van zweet wordt uw huid als het ware van binnenuit schoongewassen; verontreiniging en afvalstoffen komen via de poriĂŤn naar buiten. Ook wordt in de sauna de reactie van uw lichaam op warmte en koude getraind. Er worden tijdens het verblijf in de warmtecabine afweerstoffen tegen infecties aangemaakt, die ervoor zorgen dat u minder vatbaar bent voor verkoudheid en griep. Wie regelmatig in de sauna gaat, heeft in de winter minder last van de kou en in de zomer minder last van de warmte.

11


WELLNESS

12


13


Infraroodcabines

14

Sch채vis model Savu 140x120


Veel mensen kennen de werking van infrarood straling nog van de rode lamp van vroeger. Met ongeveer dezelfde techniek wordt tegenwoordig uw hele lichaam bestraald als u plaatsneemt in een infraroodcabine. De infraroodcabine wint steeds meer aan populariteit, omdat het in tegenstelling tot een sauna, stoombad of massagebad gelijk klaar is voor gebruik (alleen bij korte golf infrarood) en dus minder van uw kostbare tijd in beslag neemt. Verder vinden veel mensen de warmte aangenamer als die van een sauna. Dat u het een niet voor het ander hoeft te laten komt omdat u een infraroodcabine ook kunt uitrusten met een saunakachel. Omdat de cabines, al dan niet uitgerust met infraroodstralers en/of een saunakachel, volledig te betegelen zijn, kunnen ze prachtig worden geĂŻntegreerd in uw badkamer. Doordat u na het gebruik van de infraroodcabine dient af te douchen is de badkamer ook dĂŠ aangewezen plaats hiervoor.

15


Infraroodcabines

16

Sch채vis maatwerk sauna- en infraroodcabine


Een infraroodcabine heeft niet exact dezelfde werking op uw lichaam als een saunacabine. Er vanuit gaande dat u kiest voor de kortegolf infraroodstralers, dan verwamen deze het lichaam in feite eerst van binnen op, terwijl de sauna (net als de lange golf infraroodstralers) het lichaam van buiten opwarmt. Doordat de korte golf infrarood daadwerkelijk in uw huid dringt duurt het ook wat langer voordat u gaat zweten, maar het zweten zal over het algemeen wel intenser zijn. Een infraroodcabine wordt minder warm dan een sauna, op de huid heeft deze echter dezelfde uitwerking. Specifiek voor de kortegolf infrarood geldt dat deze het immuunsysteem stimuleert en kan worden ingezet bij de behandeling van ontstekingen en infecties. Ook bij zenuwpijn, spierpijn en peesontstekingen kan infraroodstraling voor verlichting zorgen. Sporters gebruiken een infraroodcabine vaak als warming-up voor de spieren en als hulp bij het stretchen.

17


Whirlpools

18

Wavedesign model Gomera 190x90


Het bekendste en meest toegepaste wellness-product is de whirlpool of beter gezegd, het massagebad. Dit komt natuurlijk omdat al veel mensen kiezen voor een bad in hun (nieuwe) badkamer. De upgrade van bad naar whirlpool is dan meestal een eenvoudige stap die ook niet per definitie een heel dure investering hoeft te zijn. De keuze voor een massagebad start met de keuze van het model bad. Deze zijn in honderden vormen en maten verkrijgbaar. Het belangrijkste bij deze keuze is dat u goed in uw bad ligt en ook helemaal nat wordt, dus ook uw knieën en schouders! Neem de moeite om altijd even “proef te liggen” in het bad van uw keuze. Het zou jammer zijn als u er later pas achter komt dat het bad niet lekker ligt. Let bij de keuze van uw massagesysteem erop dat de waterstralen op de gewenste plaats uw lichaam raken, zonder dat u zich in allerlei bochten hoeft te wringen.

19


Whirlpools

20

Wavedesign model Society 190x90


Bij een massagebad heeft u de keuze uit een luchtsysteem of een watersysteem. Vaak kan ook voor beide gekozen worden. Bij het luchtsysteem zorgen honderden bubbels voor een heerlijk ontspannen gevoel terwijl bij het watersysteem de bekende hydromassage zorgt voor een intensieve spiermassage. Door het warme water en de hydromassage wordt de bloedcirculatie ge誰ntensiveerd. Afvalstoffen, zoals (melk)zuren worden sneller afgevoerd, waardoor spier- en gewrichtspijnen zullen afnemen. Ook mensen met haarvatvernauwingen, spataderen en cellulitis zullen baat hebben bij een hydro(water)massagesysteem. Doordat een hoger vaatvolume wordt bereikt, helpt een ontspannend hydromassagebad bij een (te) hoge bloeddruk. Een belangrijk aandachtspunt bij hydromassage is de juiste positie van de waterjets. Bij rugklachten is het verstandig te kiezen voor een systeem met (extra) rugjets.

21


Chromotherapie De invloed van kleuren op ons bioritme vormen de basis van de chromotherapie. Gekleurde lichtgolven vormen energiebronnen die trillingen uitzenden. Elke kleur heeft een specifieke golflengte, snelheid en ritme en de chromotherapie wendt die eigenschappen aan om gebrekkige lichamelijke energiestromen te stimuleren c.q. te normaliseren. Behalve dat chromotherapie heilzaam werkt op uw lichaam en geest, brengen de vele kleuren, zoals blauw, groen, geel en rood, ook warmte en sfeer in uw badkamer. Iedere kleur heeft een andere uitwerking op uw gemoedstoestand. U kunt de verschillende kleuren afzonderlijk activeren of in een cyclus laten draaien. De meeste wellness-producten zijn optioneel te voorzien van chromotherapie. De meer luxe modellen zijn al vaak standaard hiermee uitgerust.

22


Aromatherapie Voor een complete wellness-ervaring gebruikt u natuurlijk een heerlijk geurtje als u in uw bad, stoomdouche of sauna zit. Eucalyptus is favoriet als u verkouden bent, terwijl bergamotolie goed kan werken tegen stress en lavendel bij kleine wondjes. Er zijn wel 300 verschillende oliĂŤn te koop met allemaal hun eigen geur en werking. In vrijwel alle wellness-producten kunt u gebruik maken van aromatherapie, hetzij door verdamping, hetzij door de olie aan het water toe te voegen.

23


Intertop Products is in Nederland dé specialist op het gebied van wellness-producten. Zij brengt een breed gamma aan wellness-producten op de markt en organiseert in samenwerking met onderwijsinstellingen en therapeuten branchegerichte wellness-trainingen. In het nieuwe IP ExpoCenter te Arnhem kunt u de producten die Intertop Products op de markt brengt in een prachtige omgeving vrijblijvend bekijken en desgewenst uittesten. Het IP ExpoCenter beschikt over een aantal zeer luxe en compleet ingerichte testruimtes waar u in alle privacy en in een mooie ambiance onze wellnessproducten kunt uitproberen. Het testen is geheel vrijblijvend omdat u bij het IP ExpoCenter niet kunt kopen, maar alleen beleven. Wij zijn u desgewenst wel graag van dienst met een uitgebreid wellness-advies en denken graag mee over het ontwerp van uw nieuwe wellness-ruimte. Het IP ExpoCenter is van maandag tot en met zaterdag geopend. Voor gebruik van één van de testruimtes, verzoeken wij u telefonisch een afspraak te maken. IP producten worden in Nederland verkocht door de sanitairspecialist met toonzaal.

IP ExpoCenter Johannes Huddeweg 10 6827 CB Arnhem Telefoon: 026-3621767 Email: expo@intertop.nl Website: www.intertop.nl

nr. 103081.2009.05.1

Het IP ExpoCenter

Ip wellness  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you