__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

RAMEN

Accenten van de architectuur 2020/21


2


INHOUD DESIGNSTIJLEN 8 Studio Home pure Home soft Ambiente

RAMEN 56 Kunststof en Kunststof/alu Kunststof/Alu-combinatiekozijn Hout/Alu Hout/Alu-combinatiekozijn XL-beglazingen Hefschuifpuien

I-TEC INNOVATIES

92

TIPS 106 Combineerbaarheid Veiligheid Nieuwbouw / Renovatie Montage

UITVOERINGEN 124 Kleuren / Grepen / Glassystemen Zon- en insectenwering Checklist

DE ONDERNEMING

138

Fabrieken Garantie Customer Care Certificaten

www.internorm.com 3


4


RAMEN VOOR MENSEN MET INDIVIDUELE WOONWENSEN 5


6


WINNAAR INTERNORM ARCHITECTUUR COMPETITIE 2019 Lichtovergoten eengezinswoning in harmonie met de natuur. De woning heeft een dichte voorgevel, maar aan de achterzijde is er een gigantisch glasoppervlak. De kelder is voor de helft ondergronds, maar de kamers zijn licht vanwege de goede lichtinval. Nieuwbouw (HU); Ramen HF 310, HS 330, HX 300; voordeur AT 410

7


Designstijlen Accenten van de architectuur

studio

home pure

Volgt in zijn vormgeving een puristische lijn. Deze stijl is heel onconventioneel in zijn avant-garde vormtaal en gereduceerde uitvoering.

Voldoet aan de eisen van een moderne en strakke stijl en geeft vorm aan heldere, met licht overgoten leefruimtes.

vanaf pagina 10

vanaf pagina 22

8


home soft

ambiente

Heeft een sympathiek en gemoedelijk effect. Biedt veelzijdige vormgevingsmogelijkheden – van elegant tot speels.

Kenmerkt zich door traditionele vormen - tijdloos, klassiek en elegant, Daarbij is de compositie gedetailleerd vormgegeven en gericht op huiselijk comfort.

vanaf pagina 34

vanaf pagina 46

RAMEN EN DEUREN VOOR UW DROOMHUIS Architectuur is zo veelzijdig als de mensen die er in wonen. Maar niet alleen de bouwwijze legt de nadruk op de stijl van een huis – vooral de ramen en deuren geven een huis karakter. Met ramen en deuren van Internorm realiseert u uw persoonlijke visie op wonen. Internorm biedt de voor u passende oplossing. Om in de vele mogelijkheden in vorm, kleur en materiaal het kozijn te vinden dat precies aan uw eisen aan bouwstijl, design en comfort voldoet, kunt u uit verschillende designstijlen van Internorm kiezen: studio, home pure, home soft en ambiente.

9


studio

10


studio IDEAAL VOOR DE INDIVIDUALIST

U ziet uzelf als trendsetter en hebt een grote affiniteit met nieuwe technologieën. Richtingaangevende architectuur, duidelijke vormen en een minimalistisch ontwerp creëren een esthetische woonomgeving en weerspiegelen uw individuele levensconcept. Uw minimalistische woonstijl is tot het wezenlijke beperkt en creëert ruimte voor uw zelfontplooiing. U heeft een hoge levensstandaard en brengt uw individualiteit tot uitdrukking. Trouw aan deze filosofi e passen studio kozijnen van Internorm bij uw verfijnde woonstijl. De overwegend vlakke raamsystemen kunnen volledig in het metselwerk worden geïntegreerd en zijn verkrijgbaar in de materialen kunststof, kunststof/ aluminium en hout/aluminium. Geniet van de interessante perspectieven bij het bekijken van de designstijl studio.

11


studio

BINNENAANZICHT De kantige en vlakke vleugels van de studio kozijnen passen perfect in de duidelijke struktuur van uw interieurontwerp. Rechtlijnige raamgrepen met een vlak rozet benadrukken daarbij het gereduceerde uiterlijk.

Gelijk oppervlak

Vaste beglazingen zoals hier afgebeeld maken ook aan de binnenkant een bijna kozijnloze inbouw mogelijk. In combinatie met grote beglazingen, hefschuifpuien of ook hoekoplossingen in volledig glazen uitvoering realiseert u uw droom van een moderne glasarchitectuur.

12


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BINNEN Wit en grijstinten zijn typisch voor de vormgeving van studio ramen. Met een groot kleurenprogramma biedt Internorm u veel vormgevingsmogelijkheden. Hieronder vindt u ter inspiratie een kleine selectie van onze mogelijkheden. Vanaf pagina 126 vindt u meer kleuren.

KUNSTSTOF / HOUT wit

donkergrijs

wit

RAL1013

RAL7040

FI916

FI501

LA600

FI500

FI503

EI700

FI510

EI701

HOUT in alle RAL-kleuren

HOUT in gelazuurde en dekkende standaard kleuren

RAAMGREPEN De onopvallende, hoekige raamgrepen van Internorm passen perfect bij het rechtlijnige ontwerp van de ramen. Ondanks de hoekige zijden, liggen de raamgrepen goed in de hand. Afsluitbare raamgrepen resp. de Secustik-raamgreep zorgen voor meer veiligheid. Meer raamgrepen vanaf pagina 128.

Standaard G80 vlakke rozet

Standaard greep G80

Standaard greep G80 afsluitbaar

NIEUW: SecustikÂŽgreep G80

greep Dallas

13


studio

BUITENAANZICHT studio kozijnen zijn tot het essentiĂŤle beperkt. De eenvoudige, vlakke kozijnprofielen veranderen in een design element en benadrukken de buitengewone architectuur.

Gelijk oppervlak

Raamkozijnen verdwijnen volledig in het metselwerk en laten grote glazen oppervlakken nog beter uitkomen. XL-maten tot 12 m breed en een glazen oppervlak tot 17 m2 maken een buitengewone vormgeving van uw droomhuis mogelijk.

14


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BUITEN Elegantie in de meest diverse grijstinten kenmerken de designstijl studio. Het kleurenpalet reikt van een markante look in roestvrijstaal via een lichte, zachte grijstint tot een mooie antracietkleur. U heeft de keus. Meer kleuren vanaf pagina 126.

KUNSTSTOF

wit

ALUMINIUM Voorzetschaal in sterkweerbestendige kleuren

ALUMINIUM Voorzetschaal in roestvrij staal look en in vele RALkleuren

HM113

HM735

HM716

HFM02

HFM03

HM906

M916

EL01

EL02

HFM14

ZON EN INSECTENWERING De verschillende standen van de raffstore-lamellen maken de buitengevel steeds weer opnieuw spannend. Met I-tec SmartWindow kan de zonwering nu gemakkelijk met tablet of smartphone worden bediend. Ook de I-tec zonwering die bij de combinatieramen met geĂŻntegreerde zonwering verkrijgbaar is, kan via de app bediend worden. Op pagina 134 vindt u meer zon- en insectenwering.

Geintegreerde zonwering

Raffstore met en zonder lichtsturing

Voorzet-rolluiken

Insectenwering

15


studio

MODERNE RAAMOPLOSSING VOOR MEER LICHTINVAL Natuurlijk licht is niet vergelijkbaar met kunstlicht. De eerste zonnestralen s‘morgens, de warme middagzon of de rustgevende zonsondergang – zij vullen de ruimte allemaal met een bijzondere sfeer. Door de zeer slanke ramen van Internorm komt veel licht binnen waardoor de kamer wordt getransformeerd in een behaaglijke ruimte waarin u zich terug kunt trekken en zich goed kunt voelen. Grote glasoppervlakken geven u een grenzeloos woongenot en ruimte en vergroten de woonkamer. Gezinswoning (HU); ramen KF 520, KS 430

16


17


studio

18


INSPIRATIE | GEWELDIG UITZICHT Wanden verdwijnen als bij toverslag door de enorme glasoppervlakken en geven uitzicht op het nabijgelegen gebergte. Gezinswoning (A); ramen HF 310, HS 330

19


studio

EEN VISIE WERKELIJKHEID LATEN WORDEN Het idee van een eigen huis en de wens om zich daarin thuis te voelen staan aan de basis van elk bouwproject. „Wij wilden een zo open en licht mogelijke woonruimte creëren, omgeven door veel natuur. Maar we wilden ook de mogelijk heid hebben om snel de tuin in te kunnen lopen“, herinnert Iris zich. De keuken met aangrenzende eetkamer en woonkamer is licht en vriendelijk. Grote schuifdeuren creëren een vloeiende overgang naar de tuin. Daar tegenover plande de architect moderne zithoekjes met uitzicht op het aangrenzende bos. Lees meer over de weg naar uw droomhuis op www.internorm.com/beratung/homestories.

Een highlight voor huiseigenaren is het uitzicht op de tuin door het grote raam.

20


21


home pure

22


home pure IDEAAL VOOR DE PURIST

Een uitgekiend gevoel voor stijl en een goede smaak horen bij u. U waardeert het bijzondere en hecht waarde aan een puristisch uiterlijk. Met licht overspoelde kamers creĂŤren een ruimtelijk gevoel voor u en uw familie. Rechtlijnige, kantige vormen onderstrepen het ontwerp van uw gebouw. Uw levensstijl wordt gekenmerkt door een groot gevoel voor kwaliteit en design. Uw goede smaak weerspiegelt zich ook in uw ramen. De kantige, rechtlijnige raamsystemen passen perfect bij uw puristische woonstijl en zijn verkrijgbaar in de materialen kunststof, kunststof/ aluminium en hout/aluminium. Geniet van de interessante in- en uitkijk bij het bekijken van de designstijl home pure.

23


home pure

BINNENAANZICHT De kantige vleugels van de home pure ramen voegen zich perfect in het puristische uiterlijk van uw binnenruimtes. Eenvoudige raamgrepen versterken het minimalistische ontwerp.De rechtlijnige stijl van uw woonruimtes gaat als een rode draad door het gebouw.

Ramen met grote glasoppervlakken karakteriseren de designstijl home pure. In combinatie met vaste glasdelen brengen zij meer licht in uw ruimtes en maken zij deze lichter en ogen deze vriendelijker. Extra ruimte creĂŤert u met schuifpuien. Deze verbinden binnen en buiten en verruimen uw woonomgeving.

24


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BINNEN Lichte kleuren en natuurlijke nuances maken uw huis nog behaaglijker. De binnenkleuren van de kunststof/aluminium en hout/aluminium ramen zijn perfect op elkaar afgestemd. U kunt beide materialen daarom perfect met elkaar combineren, bijvoorbeeld kunststof in de badkamer en hout in de woonruimte. Een kleine selectie aan kleuren vindt u hieronder - meer kleuren vanaf pagina 126.

KUNSTSTOF / HOUT wit

donkergrijs

wit

RAL1013

RAL7040

FI916

FI501

FI503

FI505

FI502

LA604

ES800

EI700

HOUT in alle RAL-kleuren

HOUT in gelasuurde en dekkende standaard kleuren

RAAMGREPEN Passend bij het rechtlijnige ontwerp van de ramen krijgt u bij Internorm kantige en licht afgeronde raamgrepen. Afsluitbare grepen resp. de secustik greep met gepatenteerd afsluitmechanisme zorgen voor een uitstekende veiligheid. Meer raamgrepen vanaf pagina 128.

Standaard greep G80

Standaard greep G80 afsluitbaar

NIEUW: SecustikÂŽgreep G80

greep Dallas

greep Amsterdam

25


home pure

BUITENAANZICHT home pure ramen ondersteunen de duidelijke lijnen van uw buitengevel. De moderne, kantige vleugels en ramen vormen hoeken en kanten en maken uw rechtlijnige ontwerp compleet.

Het grootste deel van de Internorm home pure ramen kan aan drie kanten in het metselwerk worden weggewerkt en geeft de indruk van een vaste beglazing. Toch zeer geliefd is een klassieke inbouwwijze met zichtbaar raamkozijn bij de designstijl home pure. De kantige overgang van raamkozijn en vleugel is perfect afgestemd en past in de rechtlijnige bouwstijl.

26


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BUITEN Grijs laat andere kleuren tot hun recht komen en laat bijvoorbeeld gevels in een wit/grijs-combinatie nog meer stralen. home pure ramen worden daarom graag in grijsnuances vormgegeven. Ze zijn bescheiden op de achtergrond aanwezig maar vallen door de grote glasoppervlakken zeer goed in het oog. Meer kleuren vanaf pagina 126.

KUNSTSTOF

wit

ALUMINIUM Voorzetschaal in sterkweerbestendige kleuren HM113

HM735

HM906

HFM12

HFM02

HFM03

HM716

HM817

M916

EL01

EL02

ALUMINIUM Voorzetschaal in roestvrijstaal look en ook in veel RAL-kleuren

ZON EN INSECTENWERING Een combinatie van raffstores en rolluiken biedt veel mogelijkheden. Aan de zuidkant van uw tuin of uw terras hebben de lamellen van de raffstore een vriendelijk en open effect op uw huis. Een rolluik aan de noordkant echter beschermt tegen wind, weer en ongewilde inkijk. Meer zon- en insectenwering vanaf pagina 134.

Combinatieraam

Raffstore met en zonder lichtsturing

Voorzetrolluik

Insectenwering

27


home pure

MODERNE BLIKVANGER Dit bouwproject is zo spannend vanwege haar duidelijke vormgeving en haar gestructureerde lijnen. De witte gestructureerde blokken vormen een eenheid met elkaar. In contrast daarmee benadrukken de donkere kozijnen de openingen. Ze onderstrepen de moderne, puristische designstijl. De vorm van het gebouw met grote balkondeuren en hefschuifpuien zorgt voor een maximale lichtinval in de kamers. Ze creĂŤren grote openingen, die een geheel vormen met de tuin. Verblijfsruimtes in de woning worden van buiten uit door een overdekt terras beschut. Gezinswoning (A); Ramen KF 410, KS 430; deur AT 410

28


29


home pure

30


INSPIRATIE | WONING IN ZWART/WIT Stralend wit van de gevel in contrast met donkere ramen en gevelelementen – gecombineerd met doelbewust geplaatste beglazingen met een groot oppervlak. Gezinswoning (A); Ramen KF 410, KS 430

31


home pure

CONTRASTRIJK Door het reduceren van materialen en kleuren werd een sfeervol geheelconcept gecreeĂŤrd. De optisch koele witte wanden en kastfronten staan in sterk contrast met de behaaglijke en natuurlijke materialen van hout en meubels in bruin- en grijstinten. Veel licht geeft sfeer aan de woning. Grote glasoppervlakken maken de ruimtes vriendelijk en licht en vergroten het open woon- en eetgedeelte. Schuifdeuren, die zich schijnbaar moeiteloos laten openen, creĂŤren een vloeiende overgang naar de tuin en verbinden binnen en buiten vakkundig met elkaar. Aan de andere kant is de gevel dicht. Alleen smalle, hoge ramen laten het gewenste licht naar binnen voor de trap naar boven.

De bouwers wilden een modern design huis met een open woonstijl. Grote ramen en hefschuifpuien zijn daarvoor de perfekte oplossing.

32


33


home soft

34


home soft IDEAAL VOOR DE ROMANTICI

Uw thuis straalt harmonie en behaaglijkheid uit. Met behulp van talrijke, verschillende vormgevingselementen creĂŤert u een gemoedelijke, aangename woonsfeer. U hecht grote waarde aan een goede levenskwaliteit en huiselijk wooncomfort en ziet uw thuis als een plek om zich te onttrekken aan het dagelijkse leven. De ronde vormtaal van de home soft ramen voldoet perfect aan uw wensen voor een harmonieus thuis. De afgeronde randen van de raamkozijnen en vleugels kunnen overal worden geĂŻntegreerd en zijn in de materialen kunststof, kunststof/aluminium en hout/aluminium verkrijgbaar. Beleef een interessante in- en uitkijk van de design-stijl home soft.

35


home soft

BINNENAANZICHT Harmonie en uiterlijk in perfectie - hiervoor zorgen de afgeronde randen van de glaslijsten en raamvleugels van de home soft ramen. Vormelegante raamgrepen met ronde randen onderstrepen de sfeervolle woonsfeer.

Bij de designstijl home soft ontstaan lichte, huiselijke kamers door een kundig samenspel van meerdere ramen. Zowel in meerdere delen, in verschillende maten of twee vleugels - ze zijn perfect afgestemd op de behoeften van de betreffende kamers.

36


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BINNEN Hout respectievelijk houtdecor-folie voor kunststof oppervlakken zijn naast het klassieke wit de meest geliefde kleuren van de designstijl home soft. Ze creëren een gemoedelijke, huiselijke atmosfeer en hebben altijd een vriendelijk en aangenaam effect. Trend is momenteel het speciale eiken door zijn natuurlijke en moderne karakter. Meer kleuren vanaf pagina 136.

KUNSTSTOF / HOUT wit

KUNSTSTOF DECOR Decorfolie voor kunststof oppervlakken in verschillende kleuren

HOUT in alle RAL-kleuren en gelasuurde en dekkende standaard kleuren

creme wit

eiken-goud

edel-weiß

FI916

FI501

FI502

ES800

LA604

NU400

LA600

EI700

RAAMGREPEN Ronde raamgrepen in de kleuren aluminium of staal hebben niet alleen op de houten oppervlakken een elegant en edel effect. Door de gebogen vorm creëren ze met de afgeronde randen van de raamvleugel een harmonisch samenspel. Bovendien liggen ze goed in de hand. Meer raamgrepen vanaf pagina 128.

Standard greep Alu Natuur

Siergreep F9 Staal

Siergreep Athinai

Siergreep Bruxelles

Siergreep Amsterdam

37


home soft

BUITENAANZICHT Raamkozijn en vleugel van de home soft ramen verspringen van oppervlak en creëren met de afgeronde randen een gemoedelijk buitenontwerp. Ramen met geïntegreerde zon- en inkijkwering hebben een vlakke uitvoering en kunnen aan drie kanten in de gevel achter de buitenbekleding geplaatst worden.

Ramen van de designstijl home soft worden bewust met een zichtbaar raamkozijn ingebouwd. In combinatie met geïntegreerde of opliggende verdelingen worden deze tot vormgevingselement van uw huis.

38


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BUITEN Wit is de klassieke kleur voor ramen van de designstijl home soft. Het heeft een elegant, licht en vriendelijk effect. Door aluminium voorzetschalen kunnen deze ramen echter ook in verschillende kleuren worden geleverd. Met bijvoorbeeld grijs, bruin of groen geeft u kleurige accenten aan de vormgeving van uw gevel. Meer kleuren vanaf pagina 126.

KUNSTSTOF

wit

ALUMINIUM Voorzetschaal in veel kleuren

ALUMINIUM Voorzetschaal in gestructureerd houtdecor kleuren

M916

HM735

HFM02

HM304

HM605

HM803

HDH14 lichtbruin

HDS03

HFM21

HDS07

ZON EN INSECTENWERING Naast een effectieve zonwering zorgen rolluiken voor extra warmte-isolatie en veiligheid. In de zomer beschermen raffstores tegen directe instraling van de zon en voorkomen het opwarmen van de kamers zonder de kamer volledig te verduisteren. Vanaf pagina 134 vindt u meer zon- en insectenwering.

Combinatieraam

Raffstore met en zonder lichtsturing

Voorzet rolluiken

Insectenwering

39


home soft

CREATIEF EN INDIVIDUEEL Met veel smaak laten meubels met verschillende stijlen zich perfect combineren. Een mix van stijlen is een woontrend geworden en geeft het interieur een eigen karakter. Om het ontwerp echter esthetisch te houden moet ook aandacht worden besteed aan details zoals de ramen. De grote glashoek met raamverdelingen doet denken aan een industriĂŤle stijl. De klassieke look werd echter opnieuw geĂŻnterpreteerd, omdat een gedeelte van de raamgevel is uitgevoerd als hefschuifpui. Gezinswoning (A); ramen KF 410, KS 430; deur AT 310

40


41


home soft

42


INSPIRATIE | MEDITERRAAN KLASSIEK Klassieke Toscaanse bouwstijl gecombineerd met kamerhoge raamelementen zorgt voor met licht overspoelde bnnenruimtes. Gezinswoning (A); raam KF 410, deur AT 200

43


home soft

THUIS AANGEKOMEN Het plan voor een nieuwbouwwoning was al uitgewerkt. Maar toen is de jonge familie toch nog bij dit bijzondere huis uit de jaren ‘70 terecht gekomen. Ze waren meteen overtuigd door de grootte, de indeling en het fantastische uitzicht. Natuurlijke, duurzame materialen speelden voor de familie bij de renovatie en de inrichting een grote rol. Bouwkundig moest aan het huis weinig veranderd worden. De grootste veranderingen waren het vernieuwen van de kozijnen en een nieuwe badkamer. Hier vertrouwde de familie op vakkundige en betrouwbare specialisten uit de omgeving. De Internorm handelaar was hier een van. Over de renovatie vertelt de sympathieke blogger, moeder en echtgenote Lisa Sperrer op www.internorm.com/beratung/homestories

Het lievelingsraam van de familie is de ziterker in de woonkamer. Deze maakt de kamer open en licht en biedt een geweldig uitzicht.

44


PERFECT SAMENSPEL De familie Sperrer heeft gekozen voor hout/aluminium ramen van Internorm. Ze konden kiezen uit veel kleuren en houtsoorten. Zo konden zij hun ramen perfect aan laten sluiten bij de inrichting.

45


ambiente

46


ambiente IDEAAL VOOR DE KLASSIEKE AESTHETICUS

Art nouveau, traditionele, klassieke woningen en elegante buitenverblijven passen precies bij uw smaak voor architectuur. Een exclusieve, smaakvolle woonsfeer onderstreept het speciale karakter van uw huis en uw hoge levensstandaard. Een compositie van tijdloos klassiek en elegantie straalt sfeervol wooncomfort uit. De sterk geprofileerde kanten van de ambiente ramen onderstrepen uw tijdloze woonsfeer. Ze zijn verkrijgbaar in de materialen kunststof, kunststof/ aluminium en hout/aluminium. Glasverdelingen en raamluiken bieden u daarbij veelzijdige vormgevingsmogelijkheden. Beleef een interessante in- en uitkijk bij het bekijken van de designstijl ambiente.

47


ambiente

BINNENAANZICHT De afgeronde kanten van de ambiente ramen aan de binnenkant zorgen voor een harmonisch uiterlijk. Ronde raamgrepen in chroom of gepolijst messing benadrukken het tijdloze karakter.

De meestal tweevleugelige, met verdelingen vormgegeven ramen onderstrepen de elegante landhuisstijl van het ambiente design. Ze stralen gemoedelijkheid uit en bieden uitzicht zonder te veel inkijk toe te staan.

48


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BINNEN De ramen van de designstijl ambiente vallen op door hun veelzijdige houten uiterlijk. Het assortiment hout of houtdecorfolie waarvoor kan worden gekozen, gaat van licht vurenhout en lariks tot notenbruin eiken. Meer kleuren vanaf pagina 126.

KUNSTSTOF / HOUT wit

KUNSTSTOF DECOR Decorfolie voor kunststof oppervlakken in verschillende kleuren

HOUT in alle RAL-kleuren en gelazuurde en dekkende standaard kleuren

creme wit

Eiche-Gold eiken-goud

edel-wit

FI916

FI501

FI503

LA600

EI706

EI707

NU400

LA604

RAAMGREPEN Ronde raamgrepen in de kleuren aluminium of staal hebben niet alleen op de houten oppervlakken een elegant en edel effect. Door de gebogen vorm creĂŤren ze met de afgeronde randen van de raamvleugel een harmonisch samenspel. Bovendien liggen ze goed in de hand. Meer raamgrepen vanaf pagina 128.

Standaard greep Alu Natuur

Siergreep F9 Staal

Siergreep Athinai

Siergreep Bruxelles

Siergreep Messing gepolijst

Siergreep Athinai

Siergreep Atlanta

49


ambiente

BUITENAANZICHT De geprofileerde vleugels van het ambiente raam sluiten vlak aan met het afgeronde raamkozijn en geven een stemmige behaaglijkheid. Opliggende of geĂŻntegreerde verdelingen in verschillende breedtes, gouden en loden verdelingen en raamluiken onderstrepen de klassieke vormgeving van de designstijl ambiente.

Donkere ramen met glasverdelingen gecombineerd met buitenstucwerk in wit geven uw huis een erg fraai aanzien.

50


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BUITEN Donkergrijs en bruin zijn de hoofdkleuren van de designstijl ambiente. Natuurlijk kunt u uw ramen ook in alle andere - door ons aangeboden - kleuren vormgeven. Meer kleuren vanaf pagina 126.

KUNSTSTOF

wit

ALUMINIUM Voorzetschaal in veel kleuren

ALUMINIUM Voorzetschaal in gestructureerd houtdecor kleuren

M916

HM304

HM605

HM817

HM722

DM01 donkergroen

HDH13 donkerbruin

HDS01

HDS04

HDS08

ZON-EN INSECTENWERING Bij de designstijl ambiente zorgt het raamluik niet alleen voor bescherming tegen de zon en inkijk, maar is ook een vormgevend element aan uw buitengevel. Vanaf pagina 134 vindt u meer zon- en insectenwering.

Combinatieraam

Voorzet- rolluiken

Insectenwering

OPTIMA-raamluiken

51


ambiente

KLASSIEK VORMGEGEVEN Schoonheid en harmonie komen samen in deze klassieke architectuurstijl, die met hoge esthetische normen wordt ontworpen. De voorgevel is gestructureerd en heeft een duidelijke volgorde. De architectuur laat denken aan antieke gebouwen met zuilen, zoals het Pantheon in Rome. De A-vormige structuur verdeelt het gebouw in drie gedeelten, die allen licht toelaten door moderne ramen met glasverdelingen. Royale open ruimtes maken maximale lichtinval naar binnen mogelijk. Typisch voor de klassieke architectuurstijl is een minimalistische inrichting, die door stucwerk, kozijnen met glasverdelingen of wit gelakte houtbekledingen huiselijker wordt. Speciale antieke elementen creĂŤren dan de charmante ambiance. Gezinswoning (A); ramen KF 310

52


53


ambiente

54


INSPIRATIE | TRADITIONEEL, FRAAI EN GEMOEDELIJK Traditionele bouwwijze en moderne vormgevingselementen gaan bij deze renovatie een succesvolle verbinding aan, waarvoor veel waardevol handwerk is verricht. Gezinswoning (A); ramen HF 310

55


56


INTERNORM RAMEN DESIGN & TECHNIEK PERFECT VERENIGD

Al onze hoogwaardige ramen worden precies op maat en volgens uw ideeĂŤn gemaakt. U kunt uw nieuwe ramen in de meest uiteenlopende designstijlen, raamafmetingen en uitvoeringen krijgen - zoals bijvoorbeeld kaderloze ramen, vlakke of kantige ramen, of zelfs ramen met afgeronde randen op het kader en de vleugel. Altijd het passende raam bij het ontwerp van uw woning. De beste veiligheid, perfecte warmtewering en geluiddichte ramen zijn bij Internorm vanzelfsprekend.

INTERNORM-PRODUKTEN INTERACTIEF BELEVEN Met de Internorm-AR-app kunt u onze producten interactief ervaren. Bekijk onze ramen van alle kanten, ontdek interessante details en leer meer over de hoogwaardige techniek die achter elk raam zit. Selecteer hiervoor het door u gewenste raam in de app en u kunt dat raam direct bekijken. De Internorm-app is voor iOS- en Android-apparaten gratis te downloaden via de Google Play Store en de Apple App Store.

57


58

studio

home pure

Duidelijke vormen en een minimalistisch design staan bij de designstijl studio centraal. Grote vlakke ramen vormen het designelement en benadrukken de buitengewone architectuur.

De moderne, hoekige vleugels en kaders van de home pure kozijnen creĂŤren hoeken en kanten. Ze maken de rechtlijnige architectuur compleet en passen perfect bij de puristische optiek.


home soft

ambiente

Home soft kozijnen imponeren met hun eenvoud en tijdloosheid. De traditionele ronde vorm laat zich overal integreren en geeft de architectuur een bijzonder harmonische sfeer.

Harmonie en schoonheid in perfectie -daarvoor zorgt de afronding van verschillende zichtbare kanten. De bijzondere aantrekkingskracht van de ambiente kozijnen ligt in de sterk geprofileerde raamvleugels.

59


KUNSTSTOF NIEUW

KF 310

KF 320

KF 410

KF 520

Coating ECLAZ®

Uw = 0,76

Uw = 0,72

Uw = 0,71

Uw = 0,70

Beste waarde

Uw = 0,69

Uw = 0,65

Uw = 0,62

Uw = 0,63

33 – 45

35 – 45

34 – 45

33 – 46

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC2, RC3

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

geïntegreerd

Warmte-isolatie in W/(m2K)

Geluidsisolatie (in dB)

Veiligheid

Beslag Afmetingen in mm

71

71

90

90

Aanzichtsbreedte raam/vleugel

107

97

113

85

Aanzichtsbreedte makelaar

119

100

133

96

170

154

187

148

Vast

Draai en draaikiep

Kiepraam

Schuifraam

Afsluitbare deuren

Schuifdeuren

Deuren met dorpel

Naar buiten draaiende deuren

Profieldikte van het raam

(2 vleugels)

Aanzichtsbreedte tussenstijl (2 vleugels)

Uitvoeringen

Afdichtingen

Glasroeden opliggend en geintegreerd in diverse breedtes in diverse breedtes zowel goud- als loden verdeling

3

3

3

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

✗ ✗

✗ ✗

home soft ambiente

home soft ambiente

studio

Verkrijgbaar in de designstijlen

60

3

Aantal Kleur aanslagafdichting buiten

studio home pure

home soft

home soft

ambiente

ambiente


KUNSTSTOF/ALUMINIUMHEFSCHUIFPUIEN NIEUW

KF 310

KF 320

KF 410

KS 430 KF 520

HS 330 KV 350

HX 300 KV 440

Uw = 0,73 = 1,1 UwU=w 0,73

Uw = 0,74 w = 0,78 UU w = 0,74

Warmte-isolatie in W/(m2K) Uw = 0,76

Uw =waarde 0,72 Beste

Uw = 0,71

Uw = 0,68 w = 0,70 UwU= 0,64

Uw = 0,69

Uw = 0,65

Uw = 0,62

Uw = 0,63

Uw = 0,79

Uw = 0,64

34 – 45

33 – 43 33 – 46

32 – 40 38 – 44

34 – 47 39 – 45

RC1N, RC2

Veiligheid RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2 RC2, RC3

RC1N, RC2 RC1N, RC2

– RC1N, RC2

verdekt liggend

Beslag verdekt liggend

verdekt liggend

Coating ECLAZ®

33 – 45

Geluidsisolatie (in dB) 35 – 45

– geïntegreerd

– verdekt liggend

– verdekt liggend

Afmetingen in mm 74 107 119 170

Profieldikte van het raam

74

Aanzichtsbreedte raam/vleugel

97

Aanzichtsbreedte makelaar

100

200/203 93 169

209 17874

100 93108

133

85 173 96–

112 222 130 –

118 – 144 91,8/111,8

187

148

181

93 113

(2 vleugels)

Aanzichtsbreedte tussenstijl (2 vleugels)

154 Uitvoeringen

✗ draai/kiep Draai en

✗ ✗

✗ Kiepraam

✗ ✗✗ ✗✗

Schuifraam ✗

Afsluitbare ✗ deuren

✗ ✗

✗ ✗

✗ ✗

Schuifdeuren

✗ ✗

Vast

✗ ✗ ✗

Deuren met dorpel

Naar buiten draaiende deuren

Afdichtingen

Kleur aanslagafdichting buiten

3

3

3

zwart

zwart

zwart

✗ ✗

home soft ambiente

studio

lichtgrijs/zwart 3

zwart 3

zwart

ambiente

home pure

home pure

home soft

home soft

ambiente

ambiente

3

zwart

home soft

studio

2/3

Aantal

✗ ✗

198

ambiente

zwart

✗ ✗

home soft ambiente

studio home pure

home pure home soft

ambiente

ambiente

61


KUNSTSTOF NIEUW

KF 310

KF 320

KF 410

KF 520

Coating ECLAZ®

Uw = 0,76

Uw = 0,72

Uw = 0,71

Uw = 0,70

Beste waarde

Uw = 0,69

Uw = 0,65

Uw = 0,62

Uw = 0,63

33 – 45

35 – 45

34 – 45

33 – 46

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC2, RC3

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

geïntegreerd

Warmte-isolatie in W/(m2K)

Geluidsisolatie (in dB)

Veiligheid

Beslag Afmetingen in mm

71

71

90

90

Aanzichtsbreedte raam/vleugel

107

97

113

85

Aanzichtsbreedte makelaar

119

100

133

96

170

154

187

148

Vast

Draai en draaikiep

Kiepraam

Schuifraam

Afsluitbare deuren

Schuifdeuren

Deuren met dorpel

Naar buiten draaiende deuren

Profieldikte van het raam

(2 vleugels)

Aanzichtsbreedte tussenstijl (2 vleugels)

Uitvoeringen

Afdichtingen

Glasroeden opliggend en geintegreerd in diverse breedtes in diverse breedtes zowel goud- als loden verdeling

3

3

3

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

✗ ✗

✗ ✗

home soft ambiente

home soft ambiente

studio

Verkrijgbaar in de designstijlen

60

3

Aantal Kleur aanslagafdichting buiten

studio home pure

home soft

home soft

ambiente

ambiente


KUNSTSTOF/ALUMINIUM

HOUT/ALUMINIUM

NIEUW

NIEUW

KF 310

KF 320

KF 410

KF 520

KV 350

KV 440

HF 310

HF 410

HV 450

Uw = 0,76

Uw = 0,72

Uw = 0,71

Uw = 0,70

Uw = 1,1

Uw = 0,78

Uw = 0,69

Uw = 0,70

Uw = 0,97

Uw = 0,69

Uw = 0,65

Uw = 0,62

Uw = 0,63

Uw = 0,79

Uw = 0,64

Uw = 0,62

Uw = 0,64

Uw = 0,62

33 – 45

35 – 45

34 – 45

33 – 46

38 – 44

39 – 45

33 – 46

33 – 45

41 – 46

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC2, RC3

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

geïntegreerd

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

74

74

93

93

74

93

85

85

85

107

97

113

85

112

118

114

108

108

119

100

133

96

130

144

134

123

123

170

154

187

148

181

198

173

173

173

✗ ✗

3

3

3

3

3

3

3

3

3

zwart

zwart

zwart

zwart

zwart

zwart

zwart

zwart

zwart

✗ ✗

home soft ambiente

studio

home soft

ambiente

studio

home pure

home pure

home soft

home soft

ambiente

ambiente

ambiente

✗ ✗

✗ ✗

home soft ambiente

studio home pure ambiente

home soft ambiente

✗ ✗

home soft ambiente

✗ ✗

home soft ambiente

studio

studio

home pure

home pure

home pure

home pure

home soft

home soft

home soft

home soft

ambiente

ambiente

ambiente

ambiente

61


KF 310 KUNSTSTOF & KUNSTSTOF/ALUMINIUM RAMEN

62

Warmte-isolatie

tot U w = 0,69 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

71/74 mm


SLANK

BEWEZEN

VEILIG

Geringe profieldiepte en smalle aanzichtsbreedte

Beste wärmte- en geluidsisolatiewaarden, top-veiligheid

Verlijming rondom en basisveiligheid is standaard

Het raamprofiel met 6 kamers zorgt voor een nog betere warmte-isolatie. Drie afdichtingen rondom beschermen het binnenwerk tegen vocht en verbeteren tegelijkertijd warmte- en geluidsisolatie.

De geringe aanzichtsbreedte geeft het raam een bijzonder slank en modern uiterlijk.

Met een profieldiepte van 71 mm is dit raam absoluut slank gebouwd (met aluminium schaal 74 mm).

71 m m profieldiepte

63


KF 320 KUNSTSTOF & KUNSTSTOF/ALUMINIUM RAMEN

64

Warmte-isolatie

tot U w = 0,65 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

71/74 mm


ELEGANT

INNOVATIEF

VEILIG

Geringe aanzichtsbreedte maakt het raam slank en modern

Glazen vleugel lijkt van buiten op vast glas

Verlijming rondom en basisveiligheid is standaard

De verlijming rondom van de ruit met het kozijn zorgt voor uitstekende stabiliteit en inbraakwerendheid (I-tec beglazing pagina 102).

Het raamprofiel met 6 kamers zorgt voor een nog betere warmte-isolatie. Drie afdichtingen rondom beschermen het binnenwerk tegen vocht en verbeteren tegelijkertijd warmte- en geluidsisolatie. De glasvleugel heeft aan de buitenkant geen zichtbaar kunststof kozijn en lijkt daarom op vast glas – maar is een raam dat geopend kan worden.

71 m m Profieldiepte

I-tec beglazing

65


KF 410 KUNSTSTOF & KUNSTSTOF/ALUMINIUM RAMEN

66

Warmte-isolatie

tot U w = 0,62 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

90/93 mm


VEELZIJDIG

KLASSIEK

COMBINEERBAAR

In 4 designvarianten verkrijgbaar en daarom passend voor elke bouwstijl

Als kunststof raam in wit een absolute klassieker

Perfect combineerbaar met kunststof/alu- en hout/alu-systemen

De verlijming rondom van de ruit met het kozijn zorgt voor uitstekende stabiliteit en inbraakwerendheid (I-tec beglazing pagina 102).

Het isolerende granulaat vult de holle kamers rondom gelijkmatig, waardoor de warmte-isolatie wordt verbeterd (I-tec isolatie pagina 102).

Het hoekige design van vleugel en kozijn is perfect voor de bouwstijl home pure. KF 410 is echter ook nog in drie andere ontwerpen verkrijgbaar: vlak, afgerond of met een profi el.

67


NIEUW

KF 520

KUNSTSTOF & KUNSTSTOF/ALUMINIUM RAMEN

68

Warmte-isolatie

tot U w = 0,63 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 46 dB

Veiligheid

RC3, RC2

Beslag

volledig geïntegreerd

Profieldiepte

90/93 mm


VEEL DESIGN

VEEL GLAS

VEEL VEILIGHEID

Moderne raamoplossing voor hedendaagse architectuur

Het smalle raam zorgt voor nog meer lichtinval

Concurrentieloos, volledig geĂŻntegreerd beslag tot RC3

Het innovatieve raamsysteem is door zijn glasvleugel van buiten niet zichtbaar en optisch niet van vast glas te onderscheiden. Maar het kan in tegenstelling tot vast glas wel geopend worden. Dit ontwerp is perfect voor de moderne architectuur.

Beste veiligheidsklasse tot RC3 mogelijk (I-tec-Secure pagina 98).

Eenvoudige verzorging en reiniging: gladde oppervlakken, beslag geheel in de vleugel geĂŻntegreerd, geen uitstekende delen.

Uitvoering in kunststof (buitenzijde)

NIEUW:

I-tec Secure

raam binnenzijde

69


KV 350 KUNSTSTOF/ALUMINIUM COMBINATIERAAM

70

Warmte isolatie

tot U w = 0,79 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 44 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

74 mm


GEÏNTEGREERD

VEELZIJDIG

SLANK

De zonwering zit tussen de ruiten

Zonwering is verkrijgbaar als jalousie, plissé of Duette ® in veel kleuren

Smal raam met 74 mm profi eldiepte

Het raamprofiel met 6 kamers zorgt voor een nog betere warmte-isolatie. Drie afdichtingen rondom beschermen het binnenwerk tegen vocht en verbeteren tegelijkertijd warmte- en geluidsisolatie.

Zon- en inkijkwering is tussen de ruiten geïntegreerd – dat heeft niet alleen voordelen bij het schoonmaken; door plaatsing tussen de ruiten is deze ook beschermd tegen weer en wind – 4voudige bescherming in slechts één raam. Met een profi eldiepte van 74 mm is dit raam absoluut slank gebouwd – perfect te combineren met het kunststof/aluminium-raam KF 310.

Duette®

Plissé

71


KV 440 KUNSTSTOF/ALUMINIUM COMBINATIERAAM

72

Warmte-isolatie

tot U w = 0,64 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

93 mm


GEÏNTEGREERD

VEELZIJDIG

COMBINEERBAAR

Zonwering zit al in het raam tussen de ruiten ingebouwd

Zonwering verkrijgbaar als jalousie, plissé of Duette ® in veel kleuren

Perfect te combineren met kunststof/alu- en hout/alu-systemen

Door middel van de fotovoltaïsche module kan de I-tec zonwering zonder externe stroombron worden bediend. Door de isolatietechnologie I-tec Insulation is het raam rondom geïsoleerd en is de warme-isolatie duidelijk verbeterd.

Door plaatsing tussen de ruiten is de jalousie tegen weer, wind en vuil beschermd. Ook bij renovaties of gevels, waar geen rollluiken mogen worden aangebracht, hoeft u het niet meer zonder zonwering te doen.

Duette®

73


HF 310 HOUT/ALUMINIUM RAMEN

74

Warmte-isolatie

tot U w = 0,62 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 46 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

85 mm


VERENIGD

VEILIG

BEHAAGLIJK

Combinatie van de materialen hout / thermisch schuim / aluminium biedt een top warmte-isolatie

Complete verlijming rondom maakt het raam veilig en stabiel

Houten oppervlakken binnen zorgen voor een aangenaam wooncomfort

De verlijming rondom van de ruit met het kozijn zorgt voor uitstekende stabiliteit en inbraakwerendheid (I-tec beglazing pagina 102).

Drie afdichtingen rondom voorkomen, dat water de houtoppervlakken raakt.

HF 310 zorgt niet alleen voor meer wooncomfort door de houtoppervlakken aan de binnenzijde. Een zeer warmte-isolerend thermisch schuim, dat zich tussen het hout aan de binnenzijde en de hoekige aluminium schaal aan de buitenzijde bevindt, zorgt voor uitstekende warmte-isolatie.

I-tec beglazing

75


HF 410 HOUT/ALUMINIUM RAMEN

76

Warmte-isolatie

tot U w = 0,64 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

85 mm


VEELZIJDIG

HARMONIEUS

STABIEL

Veel houtsoorten, oppervlakken en kleuren zijn verkrijgbaar

De houtsoort kan perfect worden aangepast aan het interieur

Dunne verlijmde houtlagen in het kozijn en de vleugel maken het raam extreem stabiel

Zeer stabiel raam en ongeĂŤvenaarde hoge sterkte dankzij de unieke I-tec Core technologie - voor nog grotere raamafmetingen (I-tec Core pagina 94).

Verschillende kleuren en moderne houtsoorten bieden talloze mogelijkheden voor het kleurontwerp van het interieur.

De combinatie hout / thermisch schuim / aluminium zorgt voor de beste warmte-isolatie met een geringe profieldiepte.

77


HV 450 HOUT/ALUMINIUM COMBINATIERAAM

78

Warmte-isolatie

tot U w = 0,62 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 46 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

85 mm


GEÏNTEGREERD

4X BESCHERMING

RUIME KEUZE

De zonwering is al in het raam ingebouwd

Zon-, inkijk-, warmte- en geluidswering in één raam

Keuze uit veel houtsoorten, oppervlakken en kleuren

Verschillende kleuren en moderne houtsoorten bieden talloze mogelijkheden voor het kleurontwerp van het interieur.

Zon- en inkijkwering is tussen de ruiten geïntegreerd – dat heeft niet alleen voordelen bij het schoonmaken; door plaatsing tussen de ruiten is deze ook beschermd tegen weer en wind.

Door middel van de fotovoltaïsche module kan de I-tec zonwering zonder externe stroombron worden bediend (I-tec zonwering pagina 100).

Duette®

Plissé

79


80


XL-BEGLAZINGEN PANORAMA HEFSCHUIFPUIEN

Heldere, lichte kamers creëren ruimte voor u en uw gezin. Grote glasoppervlakken vergroten de leefruimte. Ze creëren een ruimtelijk gevoel en bieden tegelijkertijd een volledig zicht naar buiten. Met kaderloze ramen, vaste beglazingen, volledig glazen hoeken, royale hefschuifpuien, panoramaramen en speciale oplossingen biedt Internorm innovatieve oplossingen voor moderne glasarchitectuur. Door een combinatie van deze mogelijkheden kan maximale openheid worden gecreërd.

81


weids uitzicht Grote beglazingen, die volledig in het metselwerk kunnen worden geĂŻntegreerd, creĂŤren een grenzeloze vrijheid in uw huis. Ze brengen licht in uw interieur en bieden tegelijkertijd een volledig zicht naar buiten. Innovatieve oplossingen zoals glasverbindingen, waarbij de overgang van de ruiten bijna onzichtbaar is, bieden veel opties in de moderne glasarchitectuur met grote raamoppervlakken. Met geĂŻntegreerde ramen die passen bij de stijl van uw huis, kunnen visuele accenten worden aangebracht.

82


GRENZELOZE VRIJHEID OPEN EN LICHT WONEN Moderne glasarchitectuur geeft wonen een nieuwe dimensie. Wanden verdwijnen als bij toverslag en verbinden de binnenruimte met de omringende natuur. Onze uitdaging is om de trend van hedendaagse architectuur verder te ontwikkelen en te realiseren in de hoogste kwaliteit. Internorm heeft daarom een raamsysteem ontwikkeld, dat gerieflijk en royaal is – zodat u uw wens van een open woonconcept kunt realiseren. Internorm biedt een eigen productieconcept voor de uitvoering van speciale wensen en eisen van architecten en bouwers: STUDIO XL biedt volledig nieuwe mogelijkheden voor de uitvoering van individuele architectuuroplossingen en royale afmetingen.

Š ecohaus

Bekijk de levering en inbouw van een Internorm XL-Hefschuifpui!

83


84


HX 300 PANORAMA OPEN

LICHT

VRIJ

Glasvoeg is bijna onzichtbaar

Glasoppervlak tot 10,5 m2 mogelijk

Raam verdwijnt bijna helemaal in de gevel

Warmte-isolatie

tot U w = 0,76 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 43 dB

Met geĂŻntegreerde ramen kunnen optische accenten worden aangebracht.

Standaard 3voudig-veiligheidsglas voor de beste warmte-isolatie

Sterke, meerlagig gelijmde kozijnconstructie

85


open heid Hefschuifpuien vormen de verbinding tussen binnen en buiten. Kozijnloze zijdelen, XL-formaten en speciale oplossingen vergroten de ruimte en creĂŤren een nieuw, royaal gevoel voor ruimte. De grenzen tussen binnen en buiten verdwijnen bijna als bij toverslag en verbinden de binnenruimte met de omringende natuur. Zeer lage vloerdrempels garanderen een obstakelvrije en vloeiende overgang naar buiten.

86


HEFSCHUIFPUIEN GRENZELOOS. SOEPEL. KADERLOOS Grote beglazingen creĂŤren meer lichtinval en laten de binnenruimtes tot leven komen. Het kozijn schuift soepel over het zijdelingse vaste deel. Moeiteloos en kinderlijk eenvoudig kunnen de grote glazen elementen worden geopend. Geen grote deuren die naar binnen openslaan. Geen raamvleugels die kostbare ruimte innemen. Hefschuifpuien van Internorm zijn verkrijgbaar in de materialen kunststof, kunststof/aluminium en hout/aluminium. Ze kunnen perfect gecombineerd worden met alle raamsystemen en zonen insectenwering van Internorm. NIEUW

COMFORT DRIVE Beide hefschuifpuien van Internorm zijn indien gewenst verkrijgbaar met Comfort Drive. De elektrische aandrijving zorgt ervoor dat uw hefschuifpui comfortabel kan worden geopend en gesloten.

87


KS 430 KUNSTSTOF EN KUNSTSTOF/ALUMINIUM HEFSCHUIFPUI SMAL

COMFORTABEL

ZACHT

Slank schuifdeel en kaderloos zijdeel

Vlakke drempel - ook voor obstakelvrij wonen

Standaard handgreepdemping voor een zacht terug glijden van de greep

Te combineren met vaste beglazing voor nog grotere glasoppervlakken

Standaard ESG-ruiten beschermen tegen letsel.

Vlakke drempel zorgt voor een comfortabele doorgang en is bij uitstek geschikt voor obstakelvrij bouwen.

88

Warmte-isolatie

tot U w = 0,64 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 43 dB

Veiligheid

RC1N, RC2


HS 330 HOUT/ALUMINIUM HEFSCHUIFPUI ENERGIEZUINIG

KADERLOOS

COMFORTABEL

Glasvezeldrempel voor optimale warmte-isolatie

Compleet glazen uiterlijk door ingestuct vast deel

Gemakkelijk te schuiven tot 400 kg vleugelgewicht

Meer licht door grote beglazingen tot 580 x 280 cm.

Aantrekkelijke kleuren voor individuele design-wensen – perfect te combineren met de hout/aluminium ramen HF 410 en HV 450.

Energiebesparende, vlakke glasvezeldrempels voor optimale warmte-isolatie en stabiliteit.

Warmte-isolatie

tot U w = 0,73 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 40 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

89


90

Š ecohaus


INSIDE / OUTSIDE WONING Indrukwekkende architectuur met een doorlopende glazen gevel creëert een gevoel van absolute vrijheid. Het concept Inside / Outside werd perfect geïmplementeerd. Gezinswoning (UK); ramen HS 330

91


92


REVOLUTIONAIR NIEUWE MAATSTAVEN VAN INTERNORM

Onder de klinkende titel „I-tec“ ontwikkelde Internorm een reeks revolutionaire technologieën, die voldoen aan de toenemende eisen aan design, techniek, kwaliteit en comfort. · · · · · · ·

I-tec I-tec I-tec I-tec I-tec I-tec I-tec

Secure Core Ventilatie Zonwering Beglazing Isolatie SmartWindow

Laat u op de volgende pagina‘s overtuigen van de innovatieve technologieën van Internorm!

93


voor delen · Perfecte beveiliging dankzij de geïntegreerde sluitplaatjes tot RC3 mogelijk · Sluitingen zijn op korte afstand van elkaar aan alle vier zijden aangebracht · Het uitlichten van het raam is bijna onmogelijk · Mooi uiterlijk door niet zichtbare vergrendeling · Gemakkelijke reiniging van het kozijn · Moderne glasarchitectuur door geringe aanzichtshoogte

94


VEILIG VOELEN ONGEËVENAARDE, VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE VERGRENDELING TOT RC3 Niet alleen de mensen om ons heen, de inrichting van onze woning en het zicht naar buiten dragen eraan bij, dat we ons binnen onze eigen vier muren goed voelen. Ook het gevoel van veiligheid is een belangrijk onderdeel. Met de ongeëvenaarde vergrendeling I-tec Secure kunt u er zeker van zijn dat uw ramen betrouwbare bescherming bieden. In plaats van de gebruikelijke borgpennen nemen sluitplaten de vergrendeling van de raamvleugel met het kozijn over. Uitlichten van het raam is bijna onmogelijk. I-tec Secure is standaard in de nieuwe

Lees meer over de ongeëvenaarde vergrendeling I-tec Secure www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

KF 520 geïntegreerd en is naar wens tot RC3 verkrijgbaar. Ook bij het reinigen van de ramen bieden deze sluitplaten duidelijke voordelen. Slechts een paar delen op de vleugel steken uit, de vergrendelingen zijn bijna volledig aan het zicht onttrokken. Tussen de delen zit alleen een glad en gemakkelijk te onderhouden kunststof oppervlak. I-tec Secure is standaard in de kunststof en kunststof/aluminium ramen KF 520 geïntegreerd en heeft met de standaard aanwezige afsluitbare raamgreep veiligheidsklasse RC2N.


voor delen · Zeer stabiele kern in raamkozijn en raamvleugel · Smalle kozijnkaders – voor meer lichtinval · Kies de bij uw interieur passende houtsoort en kleur – grote keuze in kleuren en houtsoorten · Aantrekkelijke prijs-/kwaliteitverhouding · Perfect te combineren raamoplossingen – ramen, hefschuifpuien, panoramabeglazingen

96


ZEER STABIEL RAAM VEEL HOUTSOORTEN Open en lichte ruimtes met grote glasopeningen vereisen uitzonderlijke raamoplossingen. Want naast maximale stabiliteit en belastbaarheid, moet het raamkozijn zo smal mogelijk zijn en passen bij het interieur. Met de I-tec Core heeft Internorm een houten kern ontwikkeld die precies aan deze behoeften voldoet. De dunne, verlijmde houtlagen zijn uiterst resistent en belastbaar en extreem sterk - zoals men dat alleen kent van zeer stabiele dak- en draagbalken.

Lees meer over de I-tec Core technologie en het hout/alu-raam HF 410. www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

Grote raamoplossingen, hefschuifpuien en panoramaramen kunnen daardoor probleemloos worden geproduceerd. Het smalle kaderontwerp geeft dit raamkozijn ook meer esthetiek. Het nieuwe hightech materiaal is bovendien milieuvriendelijk en duurzaam en kan door zijn bijzondere draagkracht grotere afmetingen aan. Het hout van de raamvleugel kan aangepast worden aan het interieur, de vloer of de deuren. Want naast de gebruikelijke houtsoorten in de kozijnenbouw zoals vuren en lariks, zijn ook de modieuze houtsoorten eiken, essen en noten verkrijgbaar.


voor delen · Elk I-tec ventilatierooster en dus elk raam en elke ruimte kunnen apart worden geregeld voor een gezond binnenklimaat · Minder warmteverlies en meer veiligheid – het raam blijft bij het luchten gesloten · Geïntegreerde filters zorgen ervoor dat stof en pollen worden opgevangen · Bediening door I-tec SmartWindow of Loxone SmartHome mogelijk · Frisse lucht zonder lawaai van buiten · Warmteterugwinning tot 93 %

98


ALTIJD FRISSE LUCHT AUTOMATISCH EN AFZONDERLIJK In elke kamer verblijven we kortere of langere tijd en we gebruiken de verschillende kamers ook op een andere manier. In de badkamer zijn we bijvoorbeeld meestal maar voor een korte tijd en produceren we veel waterdamp en dus vocht tijdens het douchen. In de slaapkamer brengen we echter de hele nacht door en stoten we veel CO2 uit in onze slaap. Opslagruimtes of logeerkamers worden meestal maar kort gebruikt en moeten vooral worden geventileerd om schimmelvorming te voorkomen. Omdat we kamers op een andere manier gebruiken, is ook de be-

Meer uitleg over de I-tec ventilatie in ons filmpje op https://www.youtube.com/watch?v=u3EXZoxSxxM

Lees meer over de I-tec ventilatie www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

hoefte aan frisse lucht heel verschillend. Met I-tec ventilatie heeft Internorm een ventilatiesysteem ontwikkeld dat precies is afgestemd op deze verschillende vereisten. Dit ventilatiesysteem is rechtstreeks in het kozijn geïntegreerd en kan voor elk raam afzonderlijk worden geregeld. In de ene ruimte meer, in de andere ruimte minder – afhankelijk van hoeveel frisse lucht er nodig is. In de automatische stand meet de I-tec-ventilatie het vochtgehalte van de afgevoerde lucht en schakelt automatisch in wanneer dat nodig is. De I-tec ventilatie zorgt voor frisse lucht en een optimaal binnenklimaat.


voor delen · Zonder stroom dankzij fotovoltaïsche module · Automatische functies zoals dag-/nacht-herkenning en meting van zoninval · Handmatige bediening direct bij het raam mogelijk · Makkelijke bediening ook via SmartHome-systemen zoals I-tec SmartWindow of Loxone Smart Home mogelijk · Fotovoltaïsche module en zonwering tussen de ruiten geïntegreerd

100


FOTOVOLTAÏSCH IN PLAATS VAN STROOM ENERGIE-ONAFHANKELIJKE ZONWERING Vooral bij het renoveren wilt u zo min mogelijk stof en vuil hebben. U heeft dan liever geen vervelend beitelwerk voor extra elektriciteitsleidingen. De I-tec zonwering is hierbij de perfecte oplossing. De benodigde energie voor de aansturing wordt direct bij het raam door een in de jaloezie geïntegreerde fotovoltaïsche module geleverd. Omdat er geen externe voeding nodig is, zijn er geen beitelwerkzaamheden of bouwkundige voorzieningen nodig. Alle kabels, batterijen, modules enz. bevinden zich direct in het raam.

Lees meer over I-tec zonwering op www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

De jaloezieën kunnen via een bedieningsunit op het raam of via speciale automatische functies naar boven en naar beneden worden geschoven. De dag- en nachtherkenning opent en sluit de jaloezie bijv. bij daglicht en bij duisternis. Meting van de zoninval en temperatuur vermindert de oververhitting van de ruimtes. Maar de jaloezieën kunnen ook worden bediend via SmartHome-systemen zoals I-tec SmartWindow. Bij alle combinatieramen van Internorm kan de energie-onafhankelijke I-tec zonwering gebruikt worden.


voor delen I-TEC BEGLAZING · Maximale inbraakwerendheid · Verhoogde stabiliteit · Verhoogde warme-isolatie · Verbeterde geluidsisolatie

I-TEC ISOLATIE · Granulaat in plaats van schuim · Verbeterde warme-isolatie · Holle kamers zijn rondom en volledig gevuld

102


OVERAL EFFICIĂ‹NT RONDOM VEILIG Veel ruiten worden alleen op bepaalde punten in het kozijn gelijmd. Het glas kan dan gemakkelijk uit het kozijn worden gedrukt en gelicht. Ook het isolatieschuim wordt niet altijd overal in het kozijn aangebracht, wat betekent dat een optimale warmte-isolatie niet is gegarandeerd. Om u maximale beveiliging tegen inbraak te kunnen garanderen worden Internorm-ramen al standaard uitgevoerd met de I-tec beglazing. De ruit wordt daarbij rondom met de raamvleugel verlijmd.

Enerzijds garandeert dit verlijmingsysteem een stevige verbinding van glas en vleugel, anderzijds bevordert het de stabiliteit en de warmte- en geluidsisolatie. Ondanks deze vaste verbinding kan het glas nog steeds gemakkelijk worden vervangen. Twee Internorm raamsystemen worden al standaard uitgevoerd met de I-tec isolatie. Een granulaat wordt onder druk in het binnenste van het kozijn geperst en vult daardoor de holle kamers rondom gelijkmatig. De warmte-isolatie wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd.

I-tec Isolatie

Lees meer over deze beide I-tec innovaties op www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

I-tec Beglazing


voor delen · Intelligente bediening rondom het raam – gratis App · Mobiele besturing van I-tec Ventilatie, I-tec Zonwering, zonwering en bovenlichten · Openingsbewaking van uw ramen – ook als u met vakantie bent · Eenvoudige bediening · Individuele instellingen mogelijk

104


EENVOUDIGE BEDIENING GEMAKKELIJKE CONTROLE Intelligente huisbesturingssystemen en SmartHome-oplossingen maken het leven een stuk eenvoudiger. Muziek, licht, verwarming en nog veel meer kunnen hiermee gemakkelijk bestuurd worden. Het maakt niet uit of u thuis of onderweg bent. Met I-tec SmartWindow biedt Internorm nu een mobiele besturing rondom het raam aan. Naast een eigen openingsbewaking van de ramen kunnen I-tec Ventilatie, I-tec Zonwering, zonwering en bovenlichten via smartphone of tablet bediend worden. Eenvoudig

Lees meer over I-tec SmartWindow op www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

aanraken met de vingertoppen is voldoende om jaloeziĂŤn naar boven en naar beneden te laten gaan, de lichtsturing naar wens in te stellen of het volume te regelen bij het ventilatiesysteem. Bovenlichten kunnen gemakkelijk geopend en gesloten worden. En ook kan via de App gemakkelijk worden gecontroleerd of ramen geopend, gekiept of gesloten zijn. In de App Store of via Google Play kan de App I-tec SmartWindow gratis met de bijbehorende Installatiehandleiding gedownload worden.


106


BEHULPZAAM DESKUNDIGE TIPS VAN INTERNORM

Veiligheid en energie-efficiënt bouwen spelen bij nieuwbouw of renovatie van een gebouw een grote rol. De architectuur mag daar echter in geen geval onder lijden. De combineerbaarheid van verschillende kozijnmaterialen en het gebruiken van hierbij passende, grote beglazingen en hefschuifpuien staan daarom bovenaan. Als leek is het vaak moeilijk om in het oerwoud van aanbiedingen het overzicht te behouden. Vertrouw daarom op een professional zoals de Internorm [1st] window partner. Deze garandeert u een deskundig advies en een gekwalificeerde montage. Op de volgende pagina‘s geven wij u nog nuttige tips over: · combineerbaarheid van kozijnmaterialen · maximale veiligheid bij ramen · ramen voor nieuwbouw · energie-efficiënt renoveren · professionele montage

107


PERFECT GECOMBINEERD STIJLVOL. ONAFHANKELIJK VAN MATERIAAL. AFGESTEMD Met een individuele architectuur nemen de eisen aan ontwerp, energie-efficiÍntie en comfort van de ramen toe. Functie en ontwerp zijn bij Internorm geen tegenstrijdigheid. Kunststof/aluminium en hout/aluminium systemen kunnen perfect worden gecombineerd. Buiten hetzelfde ontwerp – binnen naar keuze kunststof of hout Als u in de badkamer vanwege de hoge luchtvochtigheid liever een raam heeft van kunststof/aluminium maar in de woonkamer niet wilt afzien van hout/aluminium ramen, dan kunt u deze beide materialen bij Internorm zonder problemen combineren. Het ontwerp van uw ramen, en hiermee de vormgeving van uw huis aan de buitenkant, blijft steeds hetzelfde. In uw binnenruimtes heeft u in elke kamer steeds de mogelijkheid om uw ramen volgens uw wensen vorm te geven - ofwel in kunststof ofwel in hout. Gelijkblijvend uiterlijk voor een stijlvolle architectuur Ongeacht in welke ontwerpstijl u uw huis wilt vormgeven - avant-garde, modern, elegant, speels of tijdloos klassiek - Internorm biedt u voor elk van deze stijlen de perfecte combinatie met de materialen kunststof en hout. Ook met hefschuifpuien te combineren U hoeft het niet te doen zonder grote beglazingen en meer licht in de kamers. Wij bieden u, passend bij de stijl van uw ramen, hefschuifpuien in de materialen kunststof/aluminium en hout/aluminium.

108


BUITEN HETZELFDE

BINNEN NAAR KEUZE

Aluminium

Kunststof

Hout

De aluminium schaal aan de buitenzijde past zich aan de ontwerpstijl van uw huis aan.

Kunststof is duurzaam, vergt bijna geen onderhoud en is daarom ook geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals bijvoorbeeld badkamers.

Hout straalt warmte uit, is behaaglijk, zorgt voor een aangename sfeer en is daarom zeer geschikt voor woon- en slaapkamers.

109


MET ZEKERHEID VEILIG BETROUWBAAR. EFFECTIEF. GEPATENTEERD Om jezelf binnen je eigen vier muren geborgen en goed te voelen is een optimale bescherming tegen inbrekers en maximale veiligheid voor kinderen een basisvoorwaarde. De ramen leveren een aanzienlijke bijdrage aan dit gevoel van geborgenheid. Met de geavanceerde technologieĂŤn van Internorm zijn u en uw familie goed beschermd en zij maken het voor inbrekers moeilijk om binnen te komen.

110


Veiligheidsbeslag Alle Internorm-raamsystemen zijn standaard met een basisveiligheid uitgerust. Solide, elegant, maar desondanks fraai ontworpen designs in zilver vergrendelen het raam, samen met de 8-punts paddestoelkopvergrendelingsbouten aangebracht in het raamkozijn (uitgezonderd KF 520). I-tec Secure/KF 520 De revolutionaire vergrendelingstechnologie van Internorm garandeert maximale bescherming. Wanneer het raam wordt vergrendeld, gaan sluitstukken open en deze drukken aan alle kanten rechtstreeks in de binnenkant van het kozijn. Het raam kan niet meer worden uitgelicht.

Veiligheidsgreep De Secustik greep met brandkast klik-mechanisme biedt veiligheid op het hoogste niveau. Het gepatenteerde vergrendelingsmechanisme beschermt zo stevig als een huis tegen verschuiven van de vergrendelingen aan de buitenkant (standaard bij kunststof en kunststof/aluminium ramen KF 520). Afsluitbare raamgreep De afsluitbare raamgrepen bieden optimale veiligheid voor kinderen en een perfecte inbraakwerendheid in ĂŠĂŠn greep. Het raam wordt door een sleutel vergrendeld en kan noch van buiten, noch van binnen worden geopend.

Verdekt liggend beslag Het verdekt liggende beslag garandeert dat het raam niet uit de scharnieren kan worden getild en zorgt bovendien voor een fraai uiterlijk en een eenvoudige reiniging.

I-tec Beglazing Dankzij de gepatenteerde beglazingsmethode van Internorm is uitdrukken van de ruit niet meer mogelijk. De ruit wordt rondom in het raamkozijn ingelijmd en blijft daarom veilig en stevig zitten. Bijna alle raamsystemen van Internorm zijn standaard met deze I-tec innovatie uitgerust. Elektronische bewaking Onopvallend en betrouwbaar melden de afsluitsensoren via de I-tec SmartWindow app of en welke ramen resp. raamdeuren geopend, gekiept of vergrendeld zijn. De bewaking kan op verzoek ook bekabeld worden en is dan te combineren met de meeste op de markt verkrijgbare alarmsystemen. Gelaagd veiligheidsglas (VSG) In tegenstelling tot gewoon vensterglas dat bij geweld versplintert, breekt het gelaagde veiligheidsglas niet uit elkaar. Scheurvaste folie houdt de ruit aan elkaar, het glas blijft in het raamkozijn zitten en het gevaar voor verwondingen blijft achterwege.

111


nieuw bouw De uitdaging om de trend van de hedendaagse architectuur verder te ontwikkelen en in de hoogste kwaliteit te realiseren is ons doel. Naast design zijn ook comfort en gezondheid belangrijk. In tegenstelling tot kunstlicht ondersteunt daglicht het welzijn en de kwaliteit van wonen. Bedenk goed hoeveel licht u in elke kamer nodig heeft voordat u definitief gaat plannen. .

112


HET IDEALE RAAM VOOR UW HUISTYPE Uw eigen huis reflecteert uw persoonlijkheid en is daarmee ook een kwestie van smaak. Er zijn veel verschillende stijlen voor het ontwerp van uw huis: modern of klassiek of eenvoudig of speels. Wij hebben voor elk type het juiste raam! Uw Internorm-verkooppartner helpt u graag bij de keuze van uw ramen. ONZE VERKOOPPARTNERS ZULLEN TIJDENS HET ADVIESGESPREK DE VOLGENDE ONDERWERPEN MET U BESPREKEN: Materiaal: kunststof, kunststof/alu of hout/alu Uitvoeringsmogelijkheden: vorm van het raam, raamverdelingen (dus 1- of 2-vleugelig), kleuren binnen en buiten, raamgrepen Wijze van openen: draai-kiep, draai, vaste beglazing, hefschuifpui Comfort en veilgheid: kinderbeveiliging zoals afsluitbare raamgrepen, valbeveiliging etc. alsook veiligheidsuitvoering van het beslag en de beglazing Zon- en insectenwering: rolluiken, raffstores, insectenhorrenr Productuitbreiding / toebehoren: obstakelvrije drempels, I-tec innovaties Warmte-isolatie / geluidsisolatie: energiebesparingspotentieel door warmte-isolerende ramen, geluidsniveau Garantie, onderhoud, montage

113


VAN ADVIES TOT AAN MONTAGE PERFECT VERZORGD Vanaf het begin wisten Lisa en David dat ze nieuw wilden bouwen. Kwaliteit van leven en kwaliteit van wonen moesten in het nieuwe huis een eenheid vormen. Het was echter voor beiden zeer moeilijk in te schatten hoeveel daglicht er in het huis zou moeten zijn om een aangenaam woonklimaat te creëren. Ze maakten daarom een afspraak met een verkooppartner van Internorm. In de showroom maakten ze kennis met de veelheid aan mogelijkheden in vorm, kleur en materiaal, en werden nogmaals de plaats en de grootte van de geplande ramen besproken. „We hebben de showroom met heel veel informatie verlaten en vanwege het goede advies hebben we voor het juiste kozijntype gekozen“, herinnert Internorm-blogger Lisa zich. Ook de montage op de bouwplaats verliep zonder problemen. De bestelde producten werden op tijd geleverd en de vriendelijke en sympathieke medewerkers legden alle arbeidsstappen uit.

Lisa en David wilden kwalitatief hoogwaardige ramen.

114


Het filmpje over de nieuwbouw van Lisa en David vind u hier of op ons Youtube kanaal. 115


re novatie Raamoplossingen zijn aankopen van blijvende waarde. Ze verhogen de kwaliteit van wonen voor de komende jaren. Bij hoogwaardige renovatie vertrouwt men op de zekerheid van een sterk merk, made in Austria. Want alleen merkkozijnen komen hun belofte op de lange termijn na: ramen precies op maat en individuele raam- en energiebesparende oplossingen zeer warmte-isolerend, economisch en milieubewust.

116


MEER ENERGIEEFFICIĂ‹NTIE KEER UW OUDE RAMEN DE RUG TOE Tot 30 % van de warmte in een huis ontsnapt door oude ramen. De oplossing: betrouwbare drievoudige isolerende beglazing van Internorm. Daarmee bespaart u veel verwarmingskosten in uw huis per jaar. Met warmte-isolerende beglazing nog meer. HIERAAN HECHTEN ONZE VERKOOPPARTNERS VEEL BELANG BIJ HET RENOVEREN VAN RAMEN: Vriendelijkheid: Vakkundige en ongecompliceerde ondersteuning - van adviesgesprek tot montage Regionaal: Kwaliteit van merkprodukten van Oostenrijkse of regionale herkomst Nauwgezetheid: Tijdige en volledige levering en snelle uitvoering Netheid: Netjes werken op de bouwplaats Snelle vervanging van de ramen: Monteurs werken snel en zorgvuldig Professionele montage: Elk raam wordt na montage afzonderlijk gecontroleerd op volledige functionaliteit

117


NAUWGEZET, NETJES EN PROFESSIONEEL Andrea en Michael hebben hun ouderlijk huis vanaf de grond gerenoveerd en verbouwd. Voor de gedetailleerde en precieze planning hebben ze ongeveer een jaar de tijd genomen. De renovatie verliep ongecompliceerd en de renovatiewerkzaamheden konden op tijd worden voltooid. In slechts vijf maanden tijd werd het huis met een schuin dak getransformeerd tot een modern, tijdloos gebouw. Royale hefschuifpuien verbinden sinds de verbouwing de woonkamers met de buitenruimte. Het resultaat: meer ruimte, veel licht en gelukkige eigenaren. „We zijn blij en trots, dat we deze stap gewaagd hebben,“ legt Andrea uit. Andrea en Michael hebben van een oud huis een nieuw thuis gemaakt, dat nu voldoet aan alle regels voor energie-efficiëntie en modern wonen. Gelukkig zegt het stel: „De renovatie is soepel verlopen. De grote ramen brengen veel licht in de woning en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.“

TIP

Bespaar met ramen met drievoudige isolerende beglazing jaarlijks veel verwarmingskosten. 118

ervoor


erna

Lees meer over de kozijnrenovatie van Andrea en Michael in hun verhaal op www.internorm.com/at/beratung/homestories 119


in bouw Als het raam in de muur ingestuct wordt, dan verdwijnt het raam aan drie zijden bijna in zijn geheel, zoals bijvoorbeeld bij het nieuwe Internorm kunststof raam KF 520. De glazen oppervlakken lijken dan nog groter. Met vaste beglazing bereikt men ook aan de binnenkant een bijna kaderloze inbouw.

120


MONTAGE GECERTIFICEERDE MONTEURS GARANDEREN VAKKUNDIGE MONTAGE Onze verkooppartners zorgen ervoor dat alleen opgeleide en gecertificeerde monteurs de montage van ramen, deuren en elementen met een groot oppervlak uitvoeren. Want vakkundige montage is een voorwaarde voor een perfecte werking en duurzame bruikbaarheid. Vooral in de aansluiting op het metselwerk kan het bij ondeskundige montage tot sterke warmteverliezen komen.

Bekijk hier de montage van de nieuwe Internorm KF 520. https://youtu.be/OcP5Pxad6eE 121


PROFESSIONELE MONTAGE TOT EN MET DE XL-HEFSCHUIFPUI Klein, groot, lang of breed - professionele montage is bij elk raam enorm belangrijk. Dit is een vereiste om uw raam goed te laten functioneren, zodat u er ook lang plezier van kunt hebben. Hiermee bedoelen we niet alleen dat het raam zonder problemen kan worden geopend en gesloten. Als het raam niet op de juiste wijze wordt gemonteerd, kan warmteverlies en schade aan het gebouw het gevolg zijn. Juist tussen de muur en het raam kan veel warmte verloren gaan, door temperatuurverschillen ontstaat dan condensatie en in het ergste geval zelf schimmel. Bij zeer grote ramen of hefschuifpuien is de montage soms een kleine uitdaging. Veel getrainde handen moeten goed samenwerken, zodat het raam goed in de muur zit. Bij Internorm en haar verkooppartners begint de montage daarom ook al bij de planning. Om ervoor te zorgen dat de ingebouwde ramen ook echt soepel en goed werken, wordt de montage alleen uitgevoerd door goed opgeleide en gecertificeerde monteurs van onze verkooppartners.

122


Met de juiste transportmiddelen en een kraan kunnen ook zeer grote ramen bijna overal worden gemonteerd. De gekwalificeerde Internorm-verkooppartners adviseren u deskundig bij alle individuele bouwwensen en realiseren uw vormgevingsideeĂŤn.

Zelfs op grote hoogtes is de montage van grote ramen of hefschuifpuien geen probleem voor de verkooppartner van Internorm. Een klein spektakel is het echter wel. Kijkt u zelf maar!

123


124


INDIVIDUEEL DE VORMGEVINGSMOGELIJKHEDEN VAN INTERNORM

De vormgeving van uw huis is net zo individueel als u. Oftewel rechtlijnig, modern, klassiek of traditioneel - alleen uw smaak beslist. Maar net zo individueel als u en uw thuis, moeten ook uw ramen zijn. Wat mooi dat Internorm u de exact passende ramen voor uw huisstijl aanbiedt. De vormgevingsmogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Graag willen wij aan uw persoonlijke wensen voor vorm en kleur voldoen alsook bij de accessoires. Onze checklist biedt u enige hulp bij de aankoop van uw ramen! Ramen van Internorm kunnen met heel veel vormgevingsmogelijkheden het ontwerp van uw huis ondersteunen. Wij bieden u: · Zeer veel kleuren voor kunststof, houten en aluminium oppervlakken · Mooi gevormde raamgrepen in aluminium, chroom en messing · Veiligheidsglassoorten en sterk warmte-isolerende glassoorten · Zeer veel soorten design glas van Satinato tot Linea · Zon- en insectenwering

125


Oppervlakken & kleuren

BINNENKANT RAAM KUNSTSTOF DECORFOLIE Edel-wit**

Kunststof-wit

* ** * **

Eiken-goud**

Creme wit***

Donkergrijs*

Verkrijgbaar bij KF 520, KF 410 en KV 440 in studio en home pure en bij KS 430, KF 310 en KV 350 in alle verkrijgbare designstijlen Verkrijgbaar bij KF 410 en KV 440 in home soft en ambiente en bij KS 430, KF 310 en KV 350 in alle verkrijgbare designstijlen alleen bij KS 430, KF 310 en KV 350

HOUT STANDAARD KLEUREN VUREN GELASUURD FI500

FI501

FI502

FI503

FI505

FI506*

FI507*

FI508*

FI509*

FI510

* verkrijgbaar bij HF 310

STANDAARD KLEUREN

STANDAARD KLEUREN LARIKS

VUREN DEKKEND

GELASUURD

FI916

LA600

niet verkrijgbaar voor HF 310 LA604 geolied

KLEUREN HF 410 – extra naast de houten standaard kleuren verkrijgbaar EI701

EI700

EI706 geolied

EI707 geolied

NU400

ES800

NIEUW: Ook voor de kozijnbouw niet typische houtsoorten kunnen bij het hout/aluminium raam HF 410 en bij de hout/aluminium hefschuifpui HS 330 worden toegepast. 126


BUITENKANT RAAM KUNSTSTOF

ALUMINIUM VOORZETZSCHALEN HDS-KLEUREN**

STANDAARD KLEUREN* Kunststof wit

HDS01

HDS05

HM304

HDS02

HDS06

HM803

HM716

HDS03

HDS07

HM817

HM605

HDS04

HDS08

M916

HM704

HM722

HM113

HM907

HM735

HM906

HM721

Let erop dat niet elke kleur voor elk raam mogelijk is. Vanwege druk- en productietechnische omstandigheden kunnen kleur- en structuur足afwijkingen tussen de afbeeldingen en de originele producten ontstaan. Uw Internorm [1st] window partner adviseert u graag en laat u graag de originele kleurmonsters zien.

* Hoog weersbestendig, behalve M916 (gevelkwaliteit). ** Intensieve kleuroptiek, echter kleurtoleranties mogelijk. *** Voor oppervlakuitvoeringen HM (hoog weersbestendige standaard kleur), HF (hoog weersbe足stendige fijnstructuur), HFM (hoog weersbe足stendige fijnstructuur Metallic), en HDH (hoog w 足 eersbestendige houtdecor kleur) wordt een speciale hoog weersbestendige poedercoating gebruikt. **** De HDH-kleuren vertonen een levendig hout-uiterlijk door ambachtelijk gemaakte structuurlagen, er zijn echter kleurtoleranties mogelijk.

HOUTDECORKLEUREN****

hirest-KLEUREN*** HF916

HF304

HF113

HDH17 lichtgrijs

HDH12 middenbruin

HF605

HF735

HFM01

HDH14 lichtbruin

HDH13 donkerbruin

HF704

HFM02

HF716

METALLIC DECOR KLEUREN HFM03

HF817

HFM04

DM01 donkergroen

HFM22

HFM05

HFM11

DM03 donkergrijs

HFM14

HFM12

HFM21

DM02 grijs

SPECIALE KLEUREN Het Internorm RAL-kleurenprogramma (gevelkwaliteit) biedt u zeer veel vormgevingsmogelijkheden. Deze kleuren zijn verkrijgbaar voor de aluminium voorzetschalen buiten en hout binnen.

KLEUREN ROESTVRIJ STAAL HFM13

EL01 Roestvrij stalen look mat

EL02 Roestvrij stalenlook glanzend

127


Raamkrukken

Kruk G80 Art-Nr. 36435

Kruk G80 Art-Nr. 36404 Art-Nr. 36505 (voor KF 310/KV 350)

Kruk G80 Art-Nr. 36400

Secustik®-Kruk G80 Art-Nr. 36428

NIEUW: Secustik®Kruk G80 mat zwart Art-Nr. 36123

Kruk Dallas Art-Nr. 36426

Standaard kruk Alu Natuur Art-Nr. 33899 Art-Nr. 36504 voor KF 310/KV 350)

Sierkruk staal Art-Nr. 34615

Sierkruk wit Art-Nr. 33896

Kruk met drukknop Art-Nr. 33885

Sierkruk Athinai Chroom/Edelstaal mat Art-Nr. 34596

Sierkruk Athinai Messing mat/ Alu-Staal Art-Nr. 34594

Sierkruk Bruxelles Messing gepolijst/ Chroom Art-Nr. 34590

Sierkruk Athinai Messing gepolijst Art-Nr. 34595

Sierkruk Bruxelles Sierkruk Atlanta Messing gepolijst Messing gepolijst Art-Nr. 34591 Art-Nr. 34750

Sierkruk Bruxelles Kruk Amsterdam Chroom satineerd Alu Natuur Art-Nr. 36416 Art-Nr. 34592

Sierkruk Messing gepolijst Art-Nr. 34597

Kruk afsluitbaar Messing Art-Nr. 33886

Kruk G80 (F1) Art-Nr. 36475 Kruk G80 (F9714m/ mat zwart) Art-Nr. 36133

128

Kruk Dallas (F1) Art-Nr. 36424

Kruk Softline (F1) Art-Nr. 32447


Uitvoering glazen balustrade in VSG met randbescherming

Uitvoering met ronde stang, roestvrij staal

FRANS BALKON GROOT GEVOEL VAN RUIMTE OOK VOOR KLEINE RUIMTES Moderne architectuur wordt gekenmerkt door grote beglazingen. Ook op de eerste verdieping worden kamerhoge ramen en balkondeuren gepland. Vanwege het uiterlijk en om ongestoord van het uitzicht te kunnen genieten, ontbreekt vaak een balkon of een terras. Maar ook uit stedenbouwkundig oogpunt is het in de meeste binnensteden niet toegestaan om een balkon te plaatsen. De perfecte oplossing is dan het Franse balkon. Bij kamerhoge deurelementen bestaat deze uit veiligheidsglas. Bij een lage borstwering is het gebruik van ronde of kantige roestvrijstalen stangen mogelijk en noodzakelijk om voldoende doorvalbeveiliging te bieden. Neem daarbij de voorgeschreven minimumhoogtes in acht, die u en uw kinderen voldoende bescherming bieden tegen vallen.

Uitvoering met kantige stang, roestvrij staal 129


Glas

Chinchilla

Linea

UADI

Kathedraal groot geklopt

Satinato wit

Oud Duits K

Masterpoint

Draadglas

Mastercarré

Ornament 504

Reflo

BELANGRIJKE AANWIJZINGEN Sierglassoorten kunnen in kleur en structuur niet altijd volledig overeenkomstig het origineel worden afgebeeld. Om misverstanden te voorkomen, dient u de modelglassoorten bij uw Internorm [1st] window partner te bekijken. Kwaliteitskenmerk condensatie: Ramen van Internorm hebben een zeer goede warmte-isolatie en een hoge dichtheid. Dit voorkomt vervelende tocht, spaart verwarmingsenergie en weert storende geluiden. Om fysische redenen kan het echter in individuele gevallen tot condensatievorming komen. Dit wordt soms als vervelend ervaren - maar is eigenlijk een teken van de goede warmte-isolerende eigenschappen van de ramen. Condenswater buiten: Na koude nachten kunnen de ruiten aan de buitenkant beslaan, omdat een goede warmte-isolatie weinig warmte van binnen naar buiten geleidt. Dit betekent dat de buitenste ruit relatief koud blijft en de omgevingsvochtigheid vanwege het temperatuurverschil tussen de lucht en het raamoppervlak op het koele glasoppervlak zichtbaar kan worden in de vorm van condens (kleine druppels water die het zicht door de ruit beperken). Dit effect treedt echter alleen op op bepaalde locaties van de ramen in de woning en alleen in de ochtenduren en verdwijnt zodra de temperatuur stijgt. Condenswater binnen: Door het verdampen van water uit de keuken en de badkamer, maar ook door uitgeademde lucht, met name in slaapkamers, neemt de luchtvochtigheid binnen toe. Als u niet voor voldoende frisse lucht zorgt, kan deze luchtvochtigheid snel neerslaan als condenswater op de ramen. Ventileer daarom uw kamers regelmatig. Dit kan heel comfortabel met een automatische raamventilator, zoals het I-tec-ventilatiesysteem. Meer tips en aanwijzingen ter voorkoming van condenswater vindt u op onze homepage en in het „Internorm handboek voor gebruiksaanwijzing, verzorging, onderhoud, garantie“.

130


BEGLAZING ESG- EN ISOLATIEGLAS Het grootste gedeelte van het isolatieglas en ESG-glas dat in Internorm-producten wordt ingebouwd, komt uit eigen productie. We lopen voorop in de ontwikkeling en proberen de trend van innovatieve en zeer warmte-isolerende glasoplossingen te realiseren. Warmte-isolatiebeglazing Zeer dunne edelmetaal coatingen en edelgassen, zoals argon of krypton, worden in de tussenruimtes tussen de ruiten aangebracht en deze zorgen voor een perfecte warmte-isolatie. Kiest u voor een 3-laagse warmte-isolerende beglazing in plaats van een 2-voudige beglazing, dan kunt u tot 40% meer glasoppervlak inplannen bij gelijkblijvende verwarmingskosten.

VEILIGHEIDSGLAS Het enkele-ruit veiligheidsglas (ESG) valt bij breuk uit elkaar in niet scherpe, samenhangende stukjes. Het risico op verwondingen is daarom zeer laag. Ook het gelaagde veiligheidsglas (VSG) biedt bescherming tegen verwondingen. Het glas versplintert wel maar blijft aan een scheurvaste folie hangen.

131


ECLAZ® DE PREMIUMGLASCOATING NU IN ELK RAAM VAN INTERNORM Het licht van de zon is opmerkelijk en zorgt niet alleen voor licht. Het kleurenspectrum en de intensiteit van natuurlijk licht dompelen de kamers onder in fascinerende en buitengewone lichtstemmingen. Echt zonlicht heeft een positief effect op onze gezondheid, verhoogt de concentratie en productiviteit en zorgt tegelijkertijd voor welzijn. Kunstlicht en daglichtlampen kunnen geen van beiden dit effect teweeg brengen. De keuze voor ramen met de juiste beglazing en gerichte verlichting in het interieur worden daarom steeds belangrijker. Slanke kozijnen en grote glasoppervlakken zijn basisvereisten in de moderne architectuur. Gericht geplaatste ramen geven de kamers de juiste hoeveelheid licht. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de eerste zonnestralen in de slaapkamers binnen te laten om de dag actief te kunnen beginnen. Heldere, open woonruimtes brengen zelfs in het kleinste hoekje licht en activeren ons organisme. NIEUW: tot 10% meer daglicht met Premium-glascoating ECLAZ® Om nog meer natuurlijk licht binnen te krijgen, biedt Internorm standaard al de premium glascoating ECLAZ®. Blauwe delen van het lichtspectrum worden versterkt door het glas doorgegeven en geven tot 10% meer daglicht.

132


Vergeleken met standaard glas biedt ECLAZ®: · Meer esthetiek – lage, externe reflectie en een kleurneutrale buitenkant, een combinatie van functie en esthetiek · Meer licht – tot 10% meer daglicht – beter voor gezondheid en welzijn – een groot voordeel speciaal in de donkere wintermaanden · Visueel comfort – extreem lichtdoorlatend ook als drievoudig isolatieglas, voor een lichte sfeer in het interieur en een schitterend uitzicht naar buiten · Wooncomfort – maakt woonruimte nog lichter en vriendelijker, gebruikt de natuurlijke energie van de zon · Energie-efficiëntie – isoleert de woonruimte uitstekend en reduceert zo de verwarmingskosten – verhoogde energie-efficiëntie in het gebouw – tot 11% minder CO2-emissie

133


ZON- EN INSECTENWERING COMBINEERBAAR. GEÏNTEGREERD. VEEL VARIANTEN Zon- en insectenweringssystemen completeren het raam tot een functionele eenheid en ondersteunen het ontwerp van de gevel. Verbind uw zonweringsproducten met I-tec SmartWindow en geniet van het comfort van automatische functies en de gemakkelijke bediening met smartphone of tablet. Combinatieraam: Geïntegreerde zon- en insectenwering tussen de ruiten - naar keuze jaloezie, plissé of duette®, op verzoek met energieonafhankelijke zonwering (I-tec zonwering). Raffstore: Optimale bediening en sturing van licht en warmte door verstelbare lamellen, op verzoek met daglicht-besturing RETROlux. Te combineren met insectenwering. Voorzet-Raffstore: Optimale bediening en sturing van licht en warmte door verstelbare lamellen. Te combineren met insectenwering. Voorzet- en mini-opzet-rolluik: Los of compleet op het raam gemonteerd. Te combineren met insectenwering. Insectenwering: Voorzethor-, draai- en schuifhor of rolhor. Te combineren met zonwering. Raamluik: Van aluminium, met veel vormgevingsmogelijkheden. Te combineren met insectenwering.

134


Raffstore

Voorzet-rolluik

Mini-opzet-rollluik

Combinatieraam

Insectenwering rolhor

Draai- resp. voorzethor

Schuifhor

OPTIMA-raamluik

BInnenjaloezie

135


CHECKLIST VOOR AANKOOP RAMEN

Reden van aankoop ramen

Nieuwbouw

Renovatie

Om wat voor object gaat het

Eengezinswoning of appartement Laagenergiewoning

Passiefwoning

Keuze van het kozijnmateriaal

Hout/aluminium Combinatie kunststof/alu en hout/alu

Vormgevingsmogelijkheden van de ramen

Vormen (rechthoek, ronde boog, schuine constructie, individuele productie etc.) Vaste delen Raamverdeling: één- of meervleugelig, bovenlichten Kleuren (alle RAL-kleuren, houtdecor-, metallic decor-, roestvrijstaal-kleuren, houtkleuren etc.) Glas Roeden (verdeling, soorten etc.) Raamgrepen

Wijze van openen

Draai-kiep Draai Kiep Vaste beglazing

Hefschuif Schuif Afsluitbare deuren Naar buiten opendraaiende deuren

Comfort en veiligheid

Veiligheidsuitvoering van het beslag Veiligheidsuitvoering van het glas ESG; VSG Kinderbeveiliging

Openingsbewaking Automatische functies SmartWindow Totaal SmartHome systeem

Zon- en insectenwering

Productuitbreidingen toebehoren 136

Kunststof/aluminium Kunststof

Combinatieramen Rollluiken Inkijkwering Insectenwering Raamdecoratie Rooster Zonwering Rolhor Automatische functies Draaideuren Comfortbediening SmartWindow Schuifdeuren Raffstore Raamluiken Ventilatie Siergrepen Automatische vochtigheidsregeling Obstakelvrije deurdrempels Warmteterugwinning Voordeuren Besturing per kamer Geïntegreerd in het raam Comfortbediening SmartWindow


Warmte-isolatie

Energiebesparingspotentieel: besparing op verwarmingskosten door sterk warmte-isolerende ramen met de energiebesparingscalculator van Internorm op www.internorm.com eenvoudig en snel berekenen Voor passiefwoningen geschikte warmte-isolatie UW ~ 0,8 W/(m2K) Warmte-isolatie voor lage-energie-woningen UW = 0,8 bis 1,0 W/(m2K) Verhoogde warmte-isolatie UW = 1,0 bis 1,2 W/(m2K) Standaard uitvoering UW = 1,2 bis 1,3 W/(m2K)

Geluidsisolatie

Hoog geluidsniveau (bijv. lawaai van vlieg- en treinverkeer, drukke straten) – vereist een geluidsisolatie van RW = meer dan 40 dB Gemiddeld geluidsniveau (bijv. straten met normale verkeersdrukte, grotere afstanden tot de geluidsbronnen) – vereist een geluidsisolatie van RW = 36 tot 39 dB Laag geluidsniveau (bijv. een woonwijk op het platteland) – vereist een geluidsisolatie van RW = 32 tot 35 dB

Welke vorm van ventilatie wens ik?

Montage van de ramen

Gekwalificeerde montage volgens de voorschriften van de techniek (bijv. ÖNORM, RAL etc.) Montageplanning volgens de voorschriften van de techniek – samen met de Internorm [1st] window partner

Onderhoud en verzorging

Onderhoudscontract met gekwalificeerde Internorm [1st] window partner Zelf het onderhoud uitvoeren In achtneming van het Internorm-handboek/verzorging, onderhoud en garantie

Offerte Let bij vergelijking altijd op:

Afmetingen van de ramen Beglazing Beslag Profieldikte Toebehoren Oppervlakuitvoering

Garantie

Op profielen (verkleuring, scheurvorming, aanslag van het isolatieglas) Op oppervlakken Op beglazing Op functioneren Toekomstbestendige fabrikant als basis voor garantie Merkproduct

Welke dienstverlening kan ik verwachten?

Opmeting van de ramen Gedetailleerde, transparente offerte met aanzichten Montage Onderhoud Overig

Waar moet ik op letten?

Regionale bouwvoorschriften Naleving van alle eisen aan het ontwerp Vereisten Levertijden

Prijs-/kwaliteitverhouding met betrekking tot persoonlijke eisen

Verwerkingskwaliteit Uitgebreide garantie en duurzaamheid Maximale energie-efficiëntie – optimale warmte-isolatie – lage verwarmingskosten Klimaatbescherming: lage CO2-uitstoot door hoge warmte-isolatie Inbraakwerendheid Gemakkelijk in onderhoud en verzorging Goedkoop onderhoud en verzorging Snel terugverdienen van de investering Behoud van waarde gedurende tientallen jaren

Permanente ventilatie met of zonder motor Volledig geïntegreerde ventilatie Ventilatie via een rooster Handmatig openen van de ramen (draai/kiep)

Warmte- en geluidsisolatiewaarden (volgens keuringscertificaten) Aantal dichtingen Ontwerpuitvoering Keurmerken Geïntegreerde technologieën

137


138


EUROPA‘S RAAMMERK NR. 1 WIJ ZIJN EEN STERK FAMILIEBEDRIJF

3E GENERATIE (v.l.n.r) Mag. Christian Klinger BSc, Mag. Anette Klinger, DI (FH) Stephan Kubinger, MBA

Al 89 jaar is Internorm een familiebedrijf en heeft zich van een éénmans bankwerkbedrijf ontwikkeld tot het grootste internationale raammerk. Meer dan 25 miljoen raam- en deurelementen - voor 100% made in Austria - hebben onze drie productielocaties in Traun, Sarleinsbach en Lannach tot nu toe verlaten. Vanaf de geboorte van het kunststof raam via de productie van hout/ aluminium ramen tot de huidige high-tech- en high-design innovaties, ons familiebedrijf stelt normen in heel Europa. Een voortdurende technische doorontwikkeling en steeds nieuwe innovaties maken ons tot voorloper in de branche. Onze 1.890 medewerkers verdeeld over heel Europa zijn specialisten die met veel passie, vindingrijkheid en liefde voor detail aan het werk zijn. Samen met meer dan 1.300 verkooppartners in 21 landen garanderen wij een perfecte productkwaliteit met hoge service deskundigheid.

Alles pleit voor Internorm

139


WIJ BIEDEN U ALS EUROPA‘S MEEST TOONAANGEVENDE RAAMMERK BIEDEN WIJ U STERK WARMTE-ISOLERENDE RAMEN EN EEN UNIEKE SERVICE Elk raam is een unicum. · Wij produceren ramen van kunststof, kunststof/aluminium of hout/aluminium volgens uw individuele wensen. Uw vormgevingsmogelijkheden zijn eindeloos: daarvoor zorgt een brede selectie aan kleuren, glassoorten, raamgrepen en grote beglazingen. Internorm-ramen kunnen perfect worden gecombineerd: hetzelfde ontwerp aan de buitenkant, vrije keuze aan de binnenkant. · Ons onderzoek zorgt continu voor meer comfort en veiligheid, voor de hoogste certificeringen en onderscheidingen. Unieke klantenservice: wij zijn pas tevreden als u dat bent! · Hiervoor hebben wij ons Customer Care programma ontwikkeld. Wij garanderen een betrouwbaar advies en ondersteuning met meer dan 1.300 verkooppartners in 21 landen. · Gecertificeerde montagespecialisten garanderen een vakkundige inbouw en controleren samen met u alle gemonteerde producten op goede functionaliteit. Daarnaast geven zij u waardevolle tips over onderhoud en verzorging.

140


TRAUN/NOORD-OOSTENRIJK Productie van deuren, kunststof ramen, isolatieglas en aluminium, hoofdvestiging Internorm/IFN

ONZE FABRIEKEN 100% MADE IN AUSTRIA

SARLEINSBACH/NOORD-OOSTENRIJK Productie van kunststof ramen en isolatieglas, extrusie

Op onze drie productielocaties in Oostenrijk (Traun, Sarleinsbach, Lannach) produceren onze medewerkers de door u gewenste ramen en deuren. Het „Totaalconcept raamsysteem“ is volledig in eigen handen - van onderzoek en ontwikkeling tot eigen extrusie, glasproductie en de meest geavanceerde productietechnologieën tot logistiek. Onze medewerkers zijn specialisten tot in het detail, die werken met veel passie en vindingrijkheid. De eigen onderzoeksafdeling ontwikkelt voortdurend nieuwe producten en technologieën om u nog meer comfort en veiligheid te bieden.

LANNACH/STEIERMARK Hout/aluminium-productie

141


gegaran deerd Internorm-producten worden gemaakt van materialen met een hoge kwaliteit en garanderen een lange levensduur. Wij zijn overtuigd van onze producten en onze prestaties. Daarom geven wij meer dan de gebruikelijke garanties. Uw Internorm-verkooppartner informeert u graag.

142


SERVICE & GARANTIE HOOGWAARDIGE PRODUCTEN MET EEN LANGE LEVENSDUUR Internorm-producten garanderen een lange levensduur. Toch moet u uw ramen en deuren regelmatig onderhouden. Dit houdt niet alleen uw producten mooi op de lange termijn, ze verlengen ook hun levensduur. Met de QR-code op uw raam verkrijgt u informatie over uw product, handige tips voor het schoonmaken en een link naar de online webshop voor verzorgingsproducten. Ook professioneel onderhoud en de juiste reserveonderdelen verkrijgt u via de Internorm-raamservice op www.fensterservice.com of bij uw Internormverkooppartner.

143


GARANTIES MET GARANTIE HEEFT U LANG PLEZIER VAN UW INTERNORM-RAMEN. Als het leidende en grootste internationale ramenmerk van Europa kijkt Internorm terug op 89 jaar ervaring in baanbrekende raam- en deuroplossingen met buitengewone betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit kunnen wij u garanderen.

Garantie

10 JAAR

· Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken van witte raam- en deurprofielen van kunststof, met uitzondering van scheuren in de versteknaden. · Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken aan de binnenzijde van foliegecoate raam- en deurprofielen van kunststof, met uitzondering van scheuren in de versteknaden. · Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken van geanodiseerde of gepoedercoate raam- en deurprofielen van aluminium. · Tegen condensatie tussen de glasbladen bij isolatieglas. · Op het functioneren van de materiaalsamenstelling hout, thermoschuim en aluminium profielen bij alle Internorm hout/aluminium raamsystemen met in achtneming van de Internorm-montage- en onderhoudsrichtlijnen. · Op het functioneren van de verlijming en afdichting van isolatieglas met de raamprofielen bij alle Internorm hout/aluminium raamsystemen met in achtneming van de Internorm-montage- en onderhoudsrichtlijnen. · Op de verlijming van de roedeverdeling.

Garantie

5

· Bij PVD gecoate huisdeurgrepen tegen corrosie indien geen mechanische beschadigingen aanwezig zijn.

3

· Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken bij rolluikprofielen van kunststof.

JAAR

Garantie

JAAR

· Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken van deurpanelen. Er is geen garantie op veranderingen van het uiterlijk van oppervlakken als gevolg van vervuiling.

· Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en scheurvorming van oppervlakken van geanodiseerde of gepoedercoate rolluik- en jaloezieprofielen van aluminium. · Op het funtioneren van raam- en deurbeslag met in achtneming van de Internorm-montageen onderhoudsrichtlijnen.

Waarborg

30 JAAR

Bovendien geeft Internorm de waarborg dat producten van Internorm door onze vakmensen herhaaldelijk zodanig gerepareerd kunnen worden (originele onderdelen niet verplicht) dat hun volledige werking gedurende een periode van 30 jaar behouden blijft. Dit echter onder de voorwaarde dat de raamconstructie (= kozijn en vleugel) geen schade vertoont. Deze termijn van 30 jaar begint op de productiedatum. Elektronische onderdelen zijn uitgesloten. De werkzaamheden, materialen en arbeidstijd, die nodig zijn om de functionaliteit te behouden, worden volgens de dan geldende tarieven in rekening gebracht.

Garanties/uittreksel: De volledige tekst van onze garantiebepalingen, de exacte garantievoorwaarden en wat u in geval van garantie moet doen, kunt u vinden in het handboek van Internorm voor verzorging, onderhoud en garantie. U krijgt dit handboek bij de levering van uw Internorm-producten. Bovendien is deze bij elke Internorm [1st] window-partner verkrijgbaar. 144


[1st] WINDOW PARTNER 98 % KLANTTEVREDENHEID BEVESTIGT DESKUNDIG ADVIES EN KLANTONDERSTEUNING. Het advies bij de aankoop van nieuwe ramen en deuren is een vertrouwenskwestie. Ten slotte gaat het om een investering waarvan u lang moet kunnen genieten. Daarom zet Internorm in op perfecte kwalificatie van de Internorm-partners. Zij bieden u een complete verzorging, van een professioneel advies en nette montage tot een perfecte after-sales-service. Want Internorm wil u niet alleen tevreden stellen maar ook enthousiast maken. [1st] window partner als prestatiekenmerk Gecertificeerde partnerbedrijven van Internorm moeten aan tien Customer care normen voldoen. Deze worden door middel van tevredenheidsmetingen bij onze klanten door een extern bureau continu gecontroleerd en verder verbeterd. De [1st] window partners Gold en Plus Level worden gekenmerkt door de bijzonder nauwe samenwerking met Internorm op het gebied van merkbelofte.

DE 10 CUSTOMER CARE NORMEN 1

Wij zorgen ervoor dat u ons gemakkelijk kunt bereiken en dat wij een voor u geschikte afspraak met u maken.

2

In onze showroom krijgt u een goed overzicht van de producten in een aangename sfeer.

3

Wij nemen u als klant serieus, blijven altijd vriendelijk en hulpvaardig en gaan in op uw individuele wensen.

4

Professioneel advies over de diverse producten en diensten maakt uw keuze makkelijker. Daarnaast bieden wij u diverse nuttige accessoires aan.

5

De offerte wordt tijdig gereed gemaakt en komt volledig overeen met de gemaakte afspraken in het adviesgesprek.

6

De offerte wordt overzichtelijk opgemaakt en samen met u doorgenomen om eventuele vragen te beantwoorden.

7

De bestelde producten worden op het afgesproken tijdstip volledig en in een perfecte staat geleverd en vakkundig gemonteerd.

8

Alle werkzaamheden worden voorzichtig, netjes en geordend door een betrouwbaar en deskundig montageteam uitgevoerd.

9

Binnen een passende periode na de montage nemen wij contact op met u om ons ervan te overtuigen dat u enthousiast bent.

10

Wij reageren direct en hulpvaardig op uw vragen en wensen.

145


NATIONALE EN INTERNATIONALE CERTIFICATEN BEVESTIGEN DE HOGE KWALITEIT VAN ONZE PRODUCTEN. Onze knowhow geeft u de zekerheid dat u de beste prestaties krijgt voor uw geld. De modernste productiefaciliteiten en strengste kwaliteitscontroles verzekeren u een kwaliteit die toonaangevend is in heel Europa. Dit wordt bewezen door de keurmerken van onafhankelijke keuringsinstituten in heel Europa.

Oostenrijks rijkswapen

Austria keurmerk

CE-keurmerk

TÜV

RAL-keurmerk

Plus X Award

Duitse ministerie voor verkeer, innovatie en technologie

(KF 500)

Technische Universiteit Graz

Klimaatverband gemeente Traun

Minergie®certficaat

Oostenrijkse maatschappij voor milieusimulatie

Certificaat voor duurzaam bosbeheer

Energy Globe

VinylPlus certificaat

EnergieGenie 2016

(Projekt Schiestlhaus)

(HF 410)

IMPRESSUM Uitgever: Internorm International GmbH, Ganglgutstraße 131, A-4050 Traun Foto‘s: Studio Hoflehner, A-4600 Wels | studio46, A-4863 Seewalchen am Attersee Isa Stein, Studio für Kunst und Architektur, A-4020 Linz | Bernhard Hörtnagl, A-6020 Innsbruck Internorm International GmbH, A-4050 Traun Vormgeving en litho: Internorm International GmbH, A-4050 Traun Druk: Friedrich VDV, A-4020 Linz Technische wijzigingen, regel- en drukfouten voorbehouden. De Internorm International GmbH is ARA-licentiepartner: ons licentienummer is 4477.

146

Instituut voor raamtechniek Rosenheim

KlimaHaus certificat


Alles pleit voor Internorm

147


VERKOOPVESTIGINGEN Internorm-Fenster GmbH Zentrale Deutschland D-93059 Regensburg · Nußbergerstr. 6b Tel.: +49 (941) 464 04-0 · Fax: +49 (941) 464 04-22 40 E-Mail: regensburg@internorm.com

GENERAAL IMPORTEUR NEDERLAND

ZONDAG 6 oktober 2013 OPEN DAG van 13.00 tot 17.00 uur

03/2020

www.internorm.com

Exportprospekt

www.internorm-fenster.de

Profile for Internorm Windows & Doors

FENSTERBUCH_NED  

FENSTERBUCH_NED