FENSTERBUCH_NED

Page 1

RAMEN ACCENTEN VAN DE ARCHITECTUUR 2022/23


n e m o r d n o o W KOMEN UIT

2


INHOUD DESIGNSTIJLEN / INSPIRATIE

8 12 20 28 36

studio home pure home soft ambiente

RAMEN & TECHNIEK

42

Raamsystemen Kunststof en kunststof-aluminium Kunststof-aluminium-combinatieraam Hout-aluminium Hout-aluminium-combinatieraam

44 48 58 62 68

XL-beglazingen HX 300 Hefschuifpuien

70 73 76

I-TEC INNOVATIES

78

TIPS

88

Combineerbaarheid Veiligheid Nieuwbouw Renovatie Montage

90 92 94 98 102

UITVOERINGEN

104

Kleuren Grepen Frans balkon Ruiten / beglazing ECLAZ® Zon- en insectenwering

HET BEDRIJF

106 108 110 112 114 116

118

Wij bieden u Fabrieken Service & garantie Customer Care Certificeringen

120 121 122 125 126

www.internorm.com 3


4


RAMEN VOOR MENSEN MET

e l e u d i v i d n i

WOONWENSEN

5


6


WINNAAR INTERNORM-FOTOWEDSTRIJD 2021 Zowel hout als glas staan ​​in dit exclusieve object op de voorgrond en zijn zowel op de gevel als in het interieur perfect geënsceneerd. Het woongedeelte met galerij wordt overspoeld met licht en creëert een natuurlijke sfeer door het royale gebruik van hout. Nieuwbouw (AT); Ramen HF 410, HS 330

7


8


DESIGNSTIJLEN ACCENTEN VAN DE ARCHITECTUUR

Ramen en deuren voor uw droomhuis Architectuur is zo veelzijdig als de mensen die er in wonen. Maar niet alleen de bouwwijze legt de nadruk op de stijl van een huis – vooral de ramen en deuren geven een huis karakter. Met ramen en deuren van Internorm realiseert u uw persoonlijke visie op wonen. Internorm biedt de voor u passende oplossing. Om in de vele mogelijkheden in vorm, kleur en materiaal het kozijn te vinden dat precies aan uw eisen aan bouwstijl, design en comfort voldoet, kunt u uit verschillende designstijlen van Internorm kiezen: studio, home pure, home soft en ambiente.

9


studio

home pure

Duidelijke vormen en een minimalistisch design staan bij de designstijl studio centraal. Grote vlakke ramen vormen het designelement en benadrukken de buitengewone architectuur.

De moderne, hoekige vleugels en kaders van de home pure kozijnen creëren hoeken en kanten. Ze maken de rechtlijnige architectuur compleet en passen perfect bij de puristische optiek.

VANAF PAGINA 12

10

VANAF PAGINA 20


home soft

ambiente

home soft kozijnen imponeren met hun eenvoud en tijdloosheid. De traditionele ronde vorm laat zich overal integreren en geeft de architectuur een bijzonder harmonische sfeer.

Harmonie en schoonheid in perfectie - daarvoor zorgt de afronding van verschillende zichtbare kanten. De bijzondere aantrekkingskracht van de ramen in de designstijl ambiente ligt in de sterk geprofileerde raamvleugels.

VANAF PAGINA 28

VANAF PAGINA 36

11


studio

studio IDEAAL VOOR DE INDIVIDUALIST

U ziet uzelf als trendsetter en hebt een grote affiniteit met nieuwe technologieën. Richtingaangevende architectuur, duidelijke vormen en een minimalistisch ontwerp creëren een esthetische woonomgeving en weerspiegelen uw individuele levensconcept. Uw minimalistische woonstijl is tot het wezenlijke beperkt en creëert ruimte voor uw zelfontplooiing. U heeft een hoge levensstandaard en brengt uw individualiteit tot uitdrukking. Trouw aan deze filosofie passen studio kozijnen van Internorm bij uw verfijnde woonstijl. De overwegend vlakke raamsystemen kunnen volledig in het metselwerk worden geïntegreerd en zijn verkrijgbaar in de materialen kunststof, kunststof-aluminium en houtaluminium. Geniet van de interessante perspectieven bij het bekijken van de designstijl studio.

12


13


studio

BINNENAANZICHT

OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BINNEN

De kantige en vlakke vleugels van de studio kozijnen passen perfect in de duidelijke struktuur van uw interieurontwerp. Rechtlijnige raamgrepen met een vlak rozet benadrukken daarbij het gereduceerde uiterlijk.

Wit en grijstinten zijn typisch voor de vormgeving van studio ramen. Met een groot kleurenprogramma biedt Internorm u veel vormgevingsmogelijkheden. Hieronder vindt u ter inspiratie een kleine selectie van onze mogelijkheden. Meer kleuren vindt u op pagina 106.

KUNSTSTOF / HOUT

wit

donkergrijs

HOUT in alle RAL-kleuren

wit

RAL1013

RAL7040

HOUT in gelazuurde en dekkende standaard kleuren

FI916

FI501

LA600

FI500

FI503

EI700

FI510

EI701

RAAMGREPEN De onopvallende, hoekige raamgrepen van Internorm passen perfect bij het rechtlijnige ontwerp van de ramen. Ondanks de hoekige zijden, liggen de raamgrepen goed in de hand. Afsluitbare raamgrepen resp. de Secustikraamgreep zorgen voor meer veiligheid. Meer raamgrepen vanaf pagina 108.

Standaard greep G80 vlakke rozet

14

Standaard greep G80

Standaard greep G80 afsluitbaar

Secustik®-greep G80

Secustik®-greep Dallas


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BUITEN

BUITENAANZICHT

Elegantie in de meest diverse grijstinten kenmerken de designstijl studio. Het kleurenpalet reikt van een markante look in roestvrijstaal via een lichte, zachte grijstint tot een mooie antracietkleur. U heeft de keus. Meer kleuren op pagina 107.

studio kozijnen zijn tot het essentiële beperkt. De eenvoudige, platte kozijnen worden een designelement en benadrukken de bijzondere architectuur van uw huis.

KUNSTSTOF

wit

ALUMINIUM voorzetschaal in sterk-weerbestendige kleuren

HM113

HM735

HM716

HFM14

HFM02

HFM03

HM906

HF819

ALUMINIUM voorzetschaal in roestvrij staal look en in vele RAL-kleuren

M916

EL01

EL02

ZON- EN INSECTENWERING De verschillende standen van de raffstore-lamellen maken de buitengevel steeds weer opnieuw spannend. Met I-tec Connect kan de zonwering comfortabel worden bediend via tablet of smartphone. Ook de I-tec zonwering, die bij de combinatieramen met geïntegreerde zonwering verkrijgbaar is, kan via de app bediend worden. Op pagina 116 vindt u meer zon- en insectenwering.

Combinatieraam

Raffstore met en zonder lichtsturing

Voorzetrolluik

15


studio

Wij wilden niet alleen een kwalitatief hoogwaardig raam, maar ook een raam dat bij ons past. Katharina en Mario Sackl

Ga hie r naar home st ory 16

de g e he le


. . . j i b s i u Th

KATHARINA EN MARIO

Designwoning met feelgood-sfeer

Een designraam om tegen aan te leunen: de KF 520 is ook perfect geschikt om in te zitten.

„Thuiskomen, je goed voelen, bijkomen van het dagelijks leven - dat waren de vereisten voor ons nieuwe thuis“, herinnert Mario zich, die onlangs met zijn vrouw Katharina hun nieuwe droomhuis betrok. Een eenvoudige en tijdloze architectuur in een modern design was voor hen erg belangrijk bij de nieuwbouw. Daarbij speelden ook de ramen een grote rol. Want ook het raamdesign moest passen bij de bouwstijl. In de eerste gesprekken met architectenbureau Haas Architektur ZT GmbH werden schetsen ontwikkeld, de indeling van de ruimtes bepaald en ook de raamposities en -afmetingen bepaald. “Het slanke ontwerp van de KF 520 was voor ons doorslaggevend. We wilden een modern raam van hoge kwaliteit dat veel licht binnenlaat in de kamers. De KF 520 voldoet perfect aan deze eisen”, bevestigt Katharina. De architect plande een combinatie van grote raamoplossingen en vaste beglazingen. Hefschuifpuien zijn doelgericht gepositioneerd om de open woonstijl door voldoende lichtinval te benadrukken. Het grote aandeel glas zorgt voor een warme sfeer en gezelligheid in huis. „Maar ook het thema inbraakbeveiliging en veiligheid speelde voor ons een grote rol“, vertelt Mario. Het was belangrijk voor het echtpaar om zich op elk moment van de dag veilig te kunnen voelen. “We hebben bewust voor de KF 520 gekozen. Want dit raam biedt een ongeëvenaarde inbraakbeveiliging met de I-tec Secure technologie.”

17


studio

OVERSPOELD MET LICHT IN HARMONIE MET DE NATUUR Deze lichte gezinswoning is in perfecte harmonie met de natuur. Er is een nieuw gebouw gerealiseerd, bestaande uit een souterrain en begane grond dat perfect past in een heuvelachtig landschap naast een bos. Het hart van de woning is een raamschacht die zich uitstrekt over twee verdiepingen. Deze en andere grote raampartijen zorgen voor natuurlijk licht in het hele huis. De lichtregeling maakt het mogelijk om ook het souterrain perfect te verlichten. De indruk van een kelder verdwijnt volledig door de ruimtelijkheid van de benedenverdieping. Het interieur is duidelijk gestructureerd en zeer licht, wat deze woning een bijzondere woonsfeer geeft. Zowel de vormgeving als de functie van de ramen geven deze woning een bijzondere dramaturgie. Nieuwbouw (HU); ramen HF 310, HS 330, HX 300; deur AT 540

18


19


home pure

home pure IDEAAL VOOR DE PURIST

Een uitgekiend gevoel voor stijl en een goede smaak horen bij u. U waardeert het bijzondere en hecht waarde aan een puristisch uiterlijk. Met licht overspoelde kamers creëren een ruimtelijk gevoel voor u en uw familie. Rechtlijnige, kantige vormen onderstrepen het ontwerp van uw gebouw. Uw levensstijl wordt gekenmerkt door een groot gevoel voor kwaliteit en design. Uw goede smaak weerspiegelt zich ook in uw ramen. De kantige, rechtlijnige raamsystemen passen perfect bij uw puristische woonstijl en zijn verkrijgbaar in de materialen kunststof, kunststof-aluminium en hout-aluminium. Geniet van de interessante in- en uitkijk bij het bekijken van de designstijl home pure.

20


21


home pure

BINNENAANZICHT

OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BINNEN

De kantige vleugels van de home pure ramen voegen zich perfect in het puristische uiterlijk van uw binnenruimtes. Eenvoudige raamgrepen versterken het minimalistische ontwerp. De rechtlijnige stijl van uw woonruimtes gaat als een rode draad door het gebouw.

Lichte kleuren en natuurlijke nuances maken uw huis nog behaaglijker. De binnenkleuren van de kunststof-aluminium en hout-aluminium ramen zijn perfect op elkaar afgestemd. U kunt beide materialen daarom perfect met elkaar combineren, bijvoorbeeld kunststof in de badkamer en hout in de woonruimte. Een kleine selectie aan kleuren vindt u hieronder - meer kleuren op pagina 106.

KUNSTSTOF / HOUT

donkergrijs

wit

HOUT in alle RAL-kleuren

wit

RAL1013

RAL7040

HOUT in gelazuurde en dekkende standaard kleuren

FI916

FI501

FI503

FI505

FI502

LA604

ES800

EI700

RAAMGREPEN Passend bij het rechtlijnige ontwerp van de ramen krijgt u bij Internorm kantige en licht afgeronde raamgrepen. Afsluitbare grepen resp. de Secustik greep met gepatenteerd afsluitmechanisme zorgen voor een uitstekende veiligheid. Meer raamgrepen vanaf pagina 108.

Standaard greep G80

22

Standaard greep Secustik-greep G80 G80 afsluitbaar

Secustik-greep Dallas

greep Amsterdam


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BUITEN

BUITENAANZICHT

Grijs laat andere kleuren tot hun recht komen en laat bijvoorbeeld gevels in een wit/grijs-combinatie nog meer stralen. home pure ramen worden daarom graag in grijsnuances vormgegeven. Ze zijn bescheiden op de achtergrond aanwezig maar vallen door de grote glasoppervlakken zeer goed in het oog. Meer kleuren op pagina 107.

home pure ramen ondersteunen de duidelijke lijnen van uw buitengevel. De moderne, kantige vleugels en ramen vormen hoeken en kanten en maken uw rechtlijnige ontwerp compleet.

KUNSTSTOF

wit

ALUMINIUM voorzetschaal in sterk-weerbestendige kleuren

HM113

HM735

HM906

HFM12

HFM02

HFM03

HM716

HF712

ALUMINIUM voorzetschaal in roestvrijstaal look en ook in veel RAL-kleuren

M916

EL01

EL02

ZON- EN INSECTENWERING Een combinatie van raffstores en rolluiken biedt veel mogelijkheden. Aan de zuidkant van uw tuin of uw terras hebben de lamellen van de raffstore een vriendelijk en open effect op uw huis. Een rolluik aan de noordkant echter beschermt tegen wind, weer en ongewilde inkijk. Meer zon- en insectenwering vanaf pagina 116.

Combinatieraam

Raffstore met en zonder lichtsturing

Voorzetrolluik

23


home pure

Wij zijn liefhebbers van minimalistisch design. Minder is meer. De kaderloze raamoplossingen van Internorm passen daar precies bij. René Raggl

Ga hie r naar home st ory. 24

de g e he le


Thuis b ij . . .

BARBARA EN RENÉ

Modern design huis met een open en lichte woonstijl

De individuele raamoplossingen brengen licht en sfeer en geven ons een huiselijk en modern woongevoel.

Barbara en René Raggl zijn liefhebbers van minimalistisch design. Dit is precies wat ze ook wilden voor hun droomhuis. De feel-good-factor mocht echter niet uit het oog verloren worden. De eis voor de architect was dus duidelijk: design en comfort moesten met elkaar verenigd worden. De architect concentreerde zich daarom op enkele materialen zoals beton, hout en glas. Door het reduceren van materialen en kleuren creëerde hij een samenhangend totaalconcept. De optisch koele betonnen wanden en plafonds staan in contrast met de behaaglijke en natuurlijke houtmaterialen. Veel licht kenmerkt de sfeer in huis. Grote glasoppervlakken maken de kamers vriendelijk en licht. Hefschuifpuien, die gewichtloos lijken te openen, zorgen voor een vloeiende overgang naar de tuin en verbinden vakkundig binnen met buiten. Het echtpaar Raggl heeft bewust gekozen voor nieuwbouw. Dit was de enige manier waarop ze hun ideeën en wensen zonder beperkingen konden uitvoeren: een modern, eigentijds designhuis met een open en lichte woonstijl. De architect implementeerde vakkundig de eisen van het paar en ontwierp een huis met heldere, lineaire vormen en grote glasopeningen.

25


home pure

MODERNE BLIKVANGER Dit bouwproject is zo spannend vanwege haar duidelijke vormgeving en haar gestructureerde lijnen. De witte gestructureerde blokken vormen een eenheid met elkaar. In contrast daarmee benadrukken de donkere kozijnen de openingen. Ze onderstrepen de moderne, puristische designstijl. De vorm van het gebouw met grote balkondeuren en hefschuifpuien zorgt voor een maximale lichtinval in de kamers. Ze creëren grote openingen, die een geheel vormen met de tuin. De ruimtes binnen worden van buiten overschaduwd door een overdekt terras. Gezinswoning (A); ramen KF 410, KS 430; deur AT 540

26


27


home soft

home soft IDEAAL VOOR DE ROMANTICI

Uw thuis straalt harmonie en behaaglijkheid uit. Met behulp van talrijke, verschillende vormgevingselementen creëert u een gemoedelijke, aangename woonsfeer. U hecht grote waarde aan een goede levenskwaliteit en huiselijk wooncomfort en ziet uw thuis als een plek om zich te onttrekken aan het dagelijkse leven. De ronde vormtaal van de home soft ramen voldoet perfect aan uw wensen voor een harmonieus thuis. De afgeronde randen van de raamkozijnen en vleugels kunnen overal worden geïntegreerd en zijn in de materialen kunststof, kunststof-aluminium en hout-aluminium verkrijgbaar. Beleef een interessante in- en uitkijk van de designstijl home soft.

28


29


home soft

BINNENAANZICHT

OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BINNEN

Harmonie en uiterlijk in perfectie - hiervoor zorgen de afgeronde randen van de glaslijsten en raamvleugels van de home soft ramen. Vormelegante raamgrepen met ronde randen onderstrepen de sfeervolle woonsfeer.

Naast klassiek wit zijn hout-aluminium ramen in verschillende houtsoorten of houtdecorfolies voor kunststof oppervlakken de meest populaire kleuren van de designstijl home soft. Ze creëren een gemoedelijke, huiselijke sfeer en hebben altijd een vriendelijk en aangenaam effect. Vooral eiken is momenteel een trend door het natuurlijke en moderne karakter. Meer kleuren op pagina 106.

KUNSTSTOF / HOUT

wit

KUNSTSTOF DECOR Decorfolie voor kunststof oppervlakken in verschillende kleuren

creme wit

eiken-goud

edel-weiß

HOUT in alle RAL-kleuren en gelazuurde en dekkende standaard kleuren

FI916

FI501

FI502

ES800

LA604

NU400

LA600

EI700

RAAMGREPEN Ronde raamgrepen in de kleuren aluminium of staal hebben niet alleen op de houten oppervlakken een elegant en edel effect. Door de gebogen vorm creëren ze met de afgeronde randen van de raamvleugel een harmonisch samenspel. Bovendien liggen ze goed in de hand. Meer raamgrepen vanaf pagina 108.

Standaard greep Alu Natuur

30

Siergreep F9 Staal

Siergreep Athinai

Siergreep Bruxelles

Siergreep Amsterdam


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BUITEN

BUITENAANZICHT

Wit is de klassieke kleur voor ramen van de designstijl home soft. Het heeft een elegant, licht en vriendelijk effect. Door aluminium voorzetschalen kunnen deze ramen echter ook in verschillende kleuren worden geleverd. Met bijvoorbeeld grijs, bruin of groen geeft u kleurige accenten aan de vormgeving van uw gevel. Meer kleuren op pagina 107.

Raamkozijn en vleugel van de home soft ramen verspringen van oppervlak en creëren met de afgeronde randen een gemoedelijk buitenontwerp. Ramen met geïntegreerde zon- en inkijkwering hebben een vlakke uitvoering en kunnen aan drie kanten in de gevel achter de buitenbekleding geplaatst worden.

KUNSTSTOF

wit

ALUMINIUM voorzetschaal in veel kleuren

M916

HM735

HFM02

HM304

HM605

HM803

HFM21

HFM22

ALUMINIUM voorzetschaal in gestructureerd houtdecor kleuren

HDS03

HDS05

HDS07

ZON- EN INSECTENWERING Naast een effectieve zonwering zorgen rolluiken voor extra warmte-isolatie en veiligheid. In de zomer beschermen raffstores tegen directe instraling van de zon en voorkomen het opwarmen van de kamers zonder de kamer volledig te verduisteren. Vanaf pagina 116 vindt u meer zon- en insectenwering.

Combinatieraam

Raffstore met en zonder lichtsturing

Voorzet rolluiken

31


home soft

Het gevoel thuis gekomen te zijn is opwindend en rustgevend tegelijk - gewoonweg prachtig. Lisa Sperrer

he t Ga hie r naar filmpje . 32


Thuis b ij . . .

LISA EN CHRISTIAN

Thuis aangekomen

Het lievelingsraam van de familie is de ziterker in de woonkamer. Deze maakt de kamer open en licht en biedt een geweldig uitzicht.

Lisa Sperrer, echtgenote, moeder van twee kinderen en DIY-blogger, heeft samen met haar gezin haar persoonlijke woondroom vervuld. De droom van je eigen huis. De droom om je eigen vier muren te kunnen ontwerpen zoals jij dat wilt! Zij en haar man kochten een 40 jaar oud huis, dat ze met veel hart en ziel gerenoveerd hebben. Hun aandacht voor detail kan niet over het hoofd worden gezien. Natuurlijke materialen, veel lichtbronnen en unieke meubelstukken met een eigen verhaal geven elke kamer een heel persoonlijke flair. Als je de bungalow van de familie Sperrer binnenstapt, valt meteen het grote raam in de woonkamer op. Het uitzicht op het bergpanorama is schitterend. Het nodigt uit om heerlijk tegen de bekleding van de brede vensterbank aan te kruipen. De renovatie van de bungalow uit de jaren 70 was in eerste instantie niet gepland. “We hadden het indieningsplan voor een nieuwe woning al klaar. Maar toen ontdekten we dit huis. De grootte, de indeling en vooral de voor ons perfecte locatie met een geweldig uitzicht waren voor ons redenen om te gaan verbouwen”, herinnert Lisa Sperrer zich.

33


home soft

CREATIEF EN INDIVIDUEEL Met veel smaak zijn meubels uit verschillende stijlen perfect te combineren Een mix van stijlen is een woontrend geworden en geeft het interieur een eigen karakter. Om het ontwerp echter esthetisch te houden moet ook aandacht worden besteed aan details - zoals de ramen. De grote glashoek met raamverdelingen doet denken aan een industriële stijl. De klassieke look werd echter opnieuw geïnterpreteerd, omdat een gedeelte van de raamgevel is uitgevoerd als hefschuifpui. Gezinswoning (A); ramen KF 410, KS 430; deur AT 520

34


35


ambiente

ambiente IDEAAL VOOR DE KLASSIEKE AESTHETICUS

Art nouveau, traditionele, klassieke woningen en elegante buitenverblijven passen precies bij uw smaak voor architectuur. Een exclusieve, smaakvolle woonsfeer onderstreept het speciale karakter van uw huis en uw hoge levensstandaard. Een compositie van tijdloos klassiek en elegantie straalt sfeervol wooncomfort uit. De sterk geprofileerde kanten van de ambiente ramen onderstrepen uw tijdloze woonsfeer. Ze zijn verkrijgbaar in de materialen kunststof, kunststofaluminium en hout-aluminium. Glasverdelingen en raamluiken bieden u daarbij veelzijdige vormgevingsmogelijkheden. Beleef een interessante in- en uitkijk bij het bekijken van de designstijl ambiente.

36


37


ambiente

BINNENAANZICHT

OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BINNEN

De afgeronde kanten van de ambiente ramen aan de binnenkant zorgen voor een harmonisch uiterlijk. Ronde raamgrepen in chroom of gepolijst messing benadrukken het tijdloze karakter.

De ramen van de designstijl ambiente vallen op door hun veelzijdige houten uiterlijk. Het assortiment hout of houtdecorfolie waarvoor kan worden gekozen, gaat van licht vurenhout en lariks tot notenbruin eiken. Meer kleuren op pagina 106.

KUNSTSTOF / HOUT

wit

KUNSTSTOF DECOR Decorfolie voor kunststof oppervlakken in verschillende kleuren

creme-wit

eiken-goud

edel-weiß

HOUT in alle RAL-kleuren en gelazuurde en dekkende standaard kleuren

FI916

FI501

FI503

LA600

EI706 geolied

EI707 geolied

NU400

LA604

RAAMGREPEN Ronde raamgrepen in de kleuren aluminium of staal hebben niet alleen op de houten oppervlakken een elegant en edel effect. Door de gebogen vorm creëren ze met de afgeronde randen van de raamvleugel een harmonisch samenspel. Bovendien liggen ze goed in de hand. Meer raamgrepen vanaf pagina 108.

Standaard greep Alu Natur

38

Siergreep Athinai

Siergreep Bruxelles

Siergreep Siergreep Atlanta Messing gepolijst


OPPERVLAKKEN EN KLEUREN BUITEN

BUITENAANZICHT

Donkergrijs en bruin zijn de hoofdkleuren van de designstijl ambiente. Natuurlijk kunt u uw ramen ook in alle andere - door ons aangeboden - kleuren vormgeven. Meer kleuren op pagina 107.

De geprofileerde vleugels van het ambiente raam sluiten vlak aan met het afgeronde raamkozijn en geven een stemmige behaaglijkheid. Opliggende of geïntegreerde verdelingen in verschillende breedtes, gouden en loden verdelingen en raamluiken onderstrepen de klassieke vormgeving van de designstijl ambiente.

KUNSTSTOF

wit

ALUMINIUM voorzetschaal in veel kleuren

M916

HM304

HM605

HM817

HM722

HFM22

ALUMINIUM voorzetschaal in gestructureerd houtdecor kleuren

HDS01

HDS04

HDS08

ZON- EN INSECTENWERING Bij de designstijl ambiente zorgt het raamluik niet alleen voor bescherming tegen de zon en inkijk, maar is ook een vormgevend element aan uw buitengevel. Vanaf pagina 116 vindt u meer zon- en insectenwering.

Combinatieraam

Voorzet-rolluiken

OPTIMA-raamluiken

39


ambiente

KLASSIEK VORMGEGEVEN Schoonheid en harmonie komen samen in deze klassieke architectuurstijl, die met hoge esthetische normen wordt ontworpen. De voorgevel is gestructureerd en heeft een duidelijke volgorde. De architectuur laat denken aan antieke gebouwen met zuilen, zoals het Pantheon in Rome. De A-vormige structuur verdeelt het gebouw in drie gedeelten, die allen licht toelaten door moderne ramen met glasverdelingen. Royale open ruimtes maken maximale lichtinval naar binnen mogelijk. Typisch voor de klassieke architectuurstijl is een minimalistische inrichting, die door stucwerk, kozijnen met glasverdelingen of wit gelakte houtbekledingen huiselijker wordt. Speciale antieke elementen creëren dan de charmante ambiance. Gezinswoning (A); ramen KF 310, deur AT 500

40


41


42


RAMEN & TECHNIEK DESIGN EN TECHNIEK IN INTERNORM-PRODUCTEN PERFECT VERENIGD

Al onze hoogwaardige ramen worden precies op maat en volgens uw ideeën gemaakt. U kunt uw nieuwe ramen in de meest uiteenlopende designstijlen, raamafmetingen en uitvoeringen krijgen, zoals bijvoorbeeld kaderloze ramen, vlakke of kantige ramen, of zelfs ramen met afgeronde randen op het kader en de vleugel. Altijd het passende raam bij het ontwerp van uw woning. De beste veiligheid, perfecte warmtewering en geluiddichte ramen zijn bij Internorm vanzelfsprekend.

43


RAAMSYSTEMEN ELK RAAM IS UNIEK

Internorm maakt ramen voor dat bijzondere woongevoel - met innovatieve techniek en in een indrukwekkend mooi design. Kies uit ons assortiment kunststof ramen, kunststof-aluminium ramen of hout-aluminium ramen en ontwerp ze naar uw persoonlijke wensen. De mogelijkheden zijn legio: daarvoor zorgen de brede keuze aan kleuren, ruiten, grepen en grote beglazingen. Internorm maakt de ramen voor u op maat. Hierdoor is elk raam uniek en bent u vrij in de keuze van de vorm en afmeting. Daarnaast zijn verschillende Internorm raamtypes perfect met elkaar te combineren: Kies aan de buitenkant voor hetzelfde design en u heeft voor de binnenkant de vrije keuze voor het materiaal.

44


45


KUNSTSTOF NIEUW

KF 310

KF 320

KF 410

KF 510

KF 520

Coating ECLAZ®

Uw = 0,76

Uw = 0,72

Uw = 0,71

Uw = 0,71

Uw = 0,70

Beste waarde

Uw = 0,69

Uw = 0,65

Uw = 0,62

Uw = 0,63

Uw = 0,63

33 – 45

35 – 45

34 – 47

34 – 46

33 – 46

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC2, RC3

RC2, RC3

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

geïntegreerd

geïntegreerd

71

71

90

90

90

Aanzichtsbreedte raam/vleugel

107

97

113

95

85

Aanzichtsbreedte makelaar (2 vleugels)

119

100

133

100

96

Aanzichtsbreedte tussenstijl (2 vleugels)

170

154

187

147

148

Vast

Draai en draaikiep

Kiepraam

Schuifraam

Afsluitbare deuren

Schuifdeuren

Deuren met dorpel

Naar buiten draaiende deuren

Warmte-isolatie in W/(m2K)

Geluidsisolatie (in dB) Veiligheid Beslag Afmetingen in mm Profieldikte van het raam

Uitvoeringen

Afdichtingen Aantal Kleur aanslagafdichting buiten

3

3

3

3

3

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

Glasroeden opliggend en geintegreerd in diverse breedtes

home soft

home soft

in diverse breedtes zowel goud- als loden verdeling

ambiente

ambiente

Verkrijgbaar in de designstijlen

studio home soft ambiente

Meer informatie op pagina

46

48

50

studio home pure home soft ambiente

home pure

52

54

56


KUNSTSTOF-ALUMINIUM XL-BEGLAZINGEN NIEUW

KF 310

KF 320

KF 410

KF 510

KF430 520 KS

KV330 350 HS

KV 300 440 HX

Warmte-isolatie in W/(m2K) Uw = 0,76

Uw = 0,72

Coating Uw =ECLAZ 0,71 ®

Uw = 0,72

UwU=w 0,68 = 0,70

UwU= 0,73 1,1 w =

U Uww == 0,74 0,78

Uw = 0,69

Uw = 0,65

Beste Uwwaarde = 0,62

Uw = 0,64

UwU=w 0,64 = 0,63

UU 0,79 w w==0,73

U Uww == 0,74 0,64

33 – 45

35 – 45

34 – 46

3333 – 43 – 46

32 38––40 44

34 39 –– 47 45

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC2, RC3

RC2,RC2 RC3 RC1N,

RC1N,RC2 RC2 RC1N,

RC1N, – RC2

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt – liggend

verdekt– liggend

34 – 47 (in dB) Geluidsisolatie RC1N, RC2 Veiligheid verdekt liggend Beslag

geïntegreerd

geïntegreerd –

Afmetingen in mm 74

74

Profieldikte 93 van het raam

93

107

97

Aanzichtsbreedte raam/vleugel 113 95

119

100

Aanzichtsbreedte 133 makelaar (2100 vleugels)

170

154

Aanzichtsbreedte tussenstijl (2 vleugels) 187 147

200/203 93

209 74

100 93

169 85

178 112

108 118

173 96

222 130

144 –

–148

181 –

91,8/111,8 198

Uitvoeringen ✗

Vast

Draai en✗draai/kiep

✗✗

Kiepraam ✗

✗✗

Schuifraam ✗

Afsluitbare ✗ deuren

Schuifdeuren ✗

Deuren met ✗ dorpel

✗✗

✗✗

✗✗

3

3

2/33

3

Naar buiten ✗ draaiende deuren

Afdichtingen 3

3

lichtgrijs/zwart

lichtgrijs/zwart

Aantal 3

Kleur aanslagafdichtinglichtgrijs/zwart buiten lichtgrijs/zwart

Meer informatie op pagina home soft

home soft

ambiente

ambiente studio

home pure home soft ambiente 48

50

studio home pure home soft ambiente 52

lichtgrijs/zwart lichtgrijs/zwart 76

lichtgrijs/zwart zwart 77

lichtgrijs/zwart 73 home soft

ambiente

ambiente

home pure ambiente

home pure home soft ambiente

58

60

studio home pure

54

56


KUNSTSTOF NIEUW

KF 310

KF 320

KF 410

KF 510

KF 520

Coating ECLAZ®

Uw = 0,76

Uw = 0,72

Uw = 0,71

Uw = 0,71

Uw = 0,70

Beste waarde

Uw = 0,69

Uw = 0,65

Uw = 0,62

Uw = 0,63

Uw = 0,63

33 – 45

35 – 45

34 – 47

34 – 46

33 – 46

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC2, RC3

RC2, RC3

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

geïntegreerd

geïntegreerd

71

71

90

90

90

Aanzichtsbreedte raam/vleugel

107

97

113

95

85

Aanzichtsbreedte makelaar (2 vleugels)

119

100

133

100

96

Aanzichtsbreedte tussenstijl (2 vleugels)

170

154

187

147

148

Vast

Draai en draaikiep

Kiepraam

Schuifraam

Afsluitbare deuren

Schuifdeuren

Deuren met dorpel

Naar buiten draaiende deuren

Warmte-isolatie in W/(m2K)

Geluidsisolatie (in dB) Veiligheid Beslag Afmetingen in mm Profieldikte van het raam

Uitvoeringen

Afdichtingen Aantal Kleur aanslagafdichting buiten

3

3

3

3

3

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

lichtgrijs

Glasroeden opliggend en geintegreerd in diverse breedtes

home soft

home soft

in diverse breedtes zowel goud- als loden verdeling

ambiente

ambiente

Verkrijgbaar in de designstijlen

studio home soft ambiente

Meer informatie op pagina

46

48

50

studio home pure home soft ambiente

home pure

52

54

56


KUNSTSTOF-ALUMINIUM

HOUT-ALUMINIUM

NIEUW

NIEUW

KF 310

KF 320

KF 410

KF 510

KF 520

KV 350

KV 440

HF 310

HF 410

HF 510

HV 450

Uw = 0,76

Uw = 0,72

Uw = 0,71

Uw = 0,72

Uw = 0,70

Uw = 1,1

Uw = 0,78

Uw = 0,69

Uw = 0,71

Uw = 0,72

Uw = 0,97

Uw = 0,69

Uw = 0,65

Uw = 0,62

Uw = 0,64

Uw = 0,63

Uw = 0,79

Uw = 0,64

Uw = 0,62

Uw = 0,65

Uw = 0,65

Uw = 0,62

33 – 45

35 – 45

34 – 47

34 – 46

33 – 46

38 – 44

39 – 45

33 – 46

33 – 45

35 – 44

41 – 46

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC2, RC3

RC2, RC3

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

RC1N, RC2

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

geïntegreerd

geïntegreerd

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

verdekt liggend

74

74

93

93

93

74

93

85

85

85

85

107

97

113

95

85

112

118

114

108

99

108

119

100

133

100

96

130

144

134

124

106

124

170

154

187

147

148

181

198

173

173

156

173

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

lichtgrijs/zwart

lichtgrijs/zwart

lichtgrijs/zwart

lichtgrijs/zwart

lichtgrijs/zwart

lichtgrijs/zwart

lichtgrijs/zwart

zwart

zwart

zwart

zwart

home soft

home soft

home soft

home soft

ambiente

ambiente

ambiente

ambiente

ambiente

home pure ambiente

home pure home soft ambiente

studio home pure home soft ambiente

studio home pure home soft ambiente

58

60

62

64

home soft

home soft

ambiente

ambiente studio

home pure home soft ambiente 48

50

studio home pure home soft ambiente 52

studio home pure

54

56

47

home pure

home pure home soft ambiente

66

68


KF 310 KUNSTSTOF & KUNSTSTOF-ALUMINIUM RAMEN

48

Warmte-isolatie

tot U w = 0,69 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

71/74 mm


SLANK

BEWEZEN

VEILIG

Geringe profieldiepte en smalle aanzichtsbreedte

Beste warmte- en geluidsisolatiewaarden, top-veiligheid

Verlijming rondom en basisveiligheid is standaard

Het raamprofiel met 6 kamers zorgt voor een nog betere warmteisolatie. Drie afdichtingen rondom beschermen het binnenwerk tegen vocht en verbeteren tegelijkertijd warmte- en geluidsisolatie.

De geringe aanzichtsbreedte geeft het raam een bijzonder slank en modern uiterlijk.

Met een profieldiepte van 71 mm is dit raam absoluut slank gebouwd (met aluminium schaal 74 mm).

home soft

71 m m profieldiepte

home pure

ambiente 49


KF 320 KUNSTSTOF & KUNSTSTOF-ALUMINIUM RAMEN

50

Warmte-isolatie

tot U w = 0,65 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

71/74 mm


ELEGANT

INNOVATIEF

VEILIG

Geringe aanzichtsbreedte maakt het raam slank en modern

Glazen vleugel lijkt van buiten op vast glas

Verlijming rondom en basisveiligheid is standaard

De verlijming rondom van de ruit met het kozijn zorgt voor uitstekende stabiliteit en inbraakwerendheid (I-tec beglazing pagina 86).

Het raamprofiel met 6 kamers zorgt voor een nog betere warmteisolatie. Drie afdichtingen rondom beschermen het binnenwerk tegen vocht en verbeteren tegelijkertijd warmte- en geluidsisolatie. De glasvleugel heeft aan de buitenkant geen zichtbare kunststof raamvleugel en lijkt daarom op vast glas - maar is een raam dat geopend kan worden.

studio

71 m m Profieldiepte

I-tec beglazing

Buitenaanzicht glasvleugel 51


KF 410 KUNSTSTOF & KUNSTSTOF-ALUMINIUM RAMEN

52

Warmte-isolatie

tot U w = 0,62 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 47 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

90/93 mm


VEELZIJDIG

KLASSIEK

COMBINEERBAAR

In 4 designvarianten verkrijgbaar en daarom passend voor elke bouwstijl

Als kunststof raam in wit een absolute klassieker

Kunststof-aluminium en houtaluminium systemen zijn perfect te combineren

De verlijming rondom van de ruit met het kozijn zorgt voor uitstekende stabiliteit en inbraakwerendheid (I-tec beglazing pagina 86).

Het isolerende granulaat vult de holle kamers rondom gelijkmatig, waardoor de warmte-isolatie wordt verbeterd (I-tec Insulation pagina 86).

Het hoekige design van vleugel en kozijn is perfect voor de bouwstijl home pure. KF 410 is echter ook nog in drie andere ontwerpen verkrijgbaar: vlak, afgerond of met een profi el.

home pure

studio

home soft

ambiente 53


NIEUW

KF 510

KUNSTSTOF & KUNSTSTOF-ALUMINIUM RAMEN

54

Warmte-isolatie

tot U w = 0,63 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 46 dB

Veiligheid

RC2, RC3

Beslag

volledig geïntegreerd

Profieldiepte

90/93 mm


VEILIGHEID

DESIGN

WOONCOMFORT

Concurrentieloze vergrendeling I-tec Secure is standaard

Harmonieuze uitstraling door smalle frames en hoekige vormgeving

Eenvoudige reiniging dankzij in de vleugel geïntegreerde vergrendelingskleppen

Het volledig geïntegreerde vergrendelingssysteem I-tec Secure zorgt niet alleen voor maximale veiligheid, maar ook voor eenvoudige reiniging (I-tec Secure pagina 80).

Het isolatiegranulaat vult de kamers rondom gelijkmatig en verbetert zo de thermische isolatie (I-tec Insulation pagina 86).

Bijzonder slank en modern door een lage kaderhoogte - het grotere glasaandeel zorgt voor een maximale lichtinval en wooncomfort.

home pure

Aluminium-voorzetschaal

I-tec Secure

I-tec Beglazing 55


KF 520 KUNSTSTOF & KUNSTSTOF-ALUMINIUM RAMEN

56

Warmte-isolatie

tot U w = 0,63 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 46 dB

Veiligheid

tot RC2, RC3

Beslag

volledig geïntegreerd

Profieldiepte

90/93 mm


VEEL DESIGN

VEEL GLAS

VEEL VEILIGHEID

Moderne raamoplossing voor hedendaagse architectuur

Het smalle raam zorgt voor nog meer lichtinval

Concurrentieloos, volledig geïntegreerd beslag tot RC3

Beste veiligheidsklasse tot RC3 mogelijk (I-tec-Secure pagina 80).

Het innovatieve raamsysteem is door zijn glasvleugel van buiten niet zichtbaar en optisch niet van vast glas te onderscheiden. Maar het kan in tegenstelling tot vast glas wel geopend worden. Dit ontwerp is perfect voor de moderne architectuur.

Eenvoudige verzorging en reiniging: gladde oppervlakken, beslag geheel in de vleugel geïntegreerd, geen uitstekende delen.

studio

I-tec Secure

raam binnenzijde 57


KV 350 KUNSTSTOF-ALUMINIUM COMBINATIERAAM

58

Warmte-isolatie

tot U w = 0,79 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 44 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

74 mm


GEÏNTEGREERD

VEELZIJDIG

SLANK

De zonwering zit tussen de ruiten

Zonwering is verkrijgbaar als jalouzie, plissé of duette ® in veel kleuren

Smal raam met 74 mm profi eldiepte

Het raamprofiel met 6 kamers zorgt voor een nog betere warmteisolatie. Drie afdichtingen rondom beschermen het binnenwerk tegen vocht en verbeteren tegelijkertijd warmte- en geluidsisolatie.

Zon- en inkijkwering is tussen de ruiten geïntegreerd – dat heeft niet alleen voordelen bij het schoonmaken; door plaatsing tussen de ruiten is deze ook beschermd tegen weer en wind – 4voudige bescherming in slechts één raam.

home pure

Met een profi eldiepte van 74 mm is dit raam absoluut slank gebouwd – perfect te combineren met het kunststof-aluminium-raam KF 310.

Duette®

Plissé

ambiente 59


KV 440 KUNSTSTOF-ALUMINIUM COMBINATIERAAM

60

Warmte-isolatie

tot U w = 0,64 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

93 mm


GEÏNTEGREERD

VEELZIJDIG

COMBINEERBAAR

Zonwering zit al in het raam tussen de ruiten ingebouwd

Zonwering verkrijgbaar als jalouzie, plissé of Duette ® in veel kleuren

Perfect te combineren met kunststof-alu- en hout-alu-systemen

Door middel van de fotovoltaïsche module kan de I-tec zonwering zonder externe stroombron worden bediend. Door de isolatietechnologie I-tec Insulation is het raam rondom geïsoleerd en is de warme-isolatie duidelijk verbeterd.

Door plaatsing tussen de ruiten is de jalouzie tegen weer, wind en vuil beschermd. Ook bij renovaties of gevels, waar geen rollluiken mogen worden aangebracht, hoeft u het niet meer zonder zonwering te doen.

home pure

Duette®

home soft

ambiente 61


HF 310 HOUT-ALUMINIUM RAMEN

62

Warmte-isolatie

tot U w = 0,62 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 46 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

85 mm


VERENIGD

VEILIG

BEHAAGLIJK

Combinatie van de materialen hout / thermisch schuim / aluminium biedt een top warmte-isolatie

Complete verlijming rondom maakt het raam veilig en stabiel

Houten oppervlakken binnen zorgen voor een aangenaam wooncomfort

De verlijming rondom van de ruit met het kozijn zorgt voor uitstekende stabiliteit en inbraakwerendheid (I-tec beglazing pagina 86).

Drie afdichtingen rondom voorkomen, dat water de houtoppervlakken raakt.

HF 310 zorgt niet alleen voor meer wooncomfort door de houtoppervlakken aan de binnenzijde. Een zeer warmte-isolerend thermisch schuim, dat zich tussen het hout aan de binnenzijde en de hoekige aluminium schaal aan de buitenzijde bevindt, zorgt voor uitstekende warmte-isolatie.

home pure

studio

home soft

ambiente 63


HF 410 HOUT-ALUMINIUM RAMEN

64

Warmte-isolatie

tot U w = 0,65 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 45 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

85 mm


VEELZIJDIG

HARMONIEUS

STABIEL

Veel houtsoorten, oppervlakken en kleuren zijn verkrijgbaar

De houtsoort kan perfect worden aangepast aan het interieur

Dunne verlijmde houtlagen in het kozijn en de vleugel maken het raam extreem stabiel

Zeer stabiel raam en ongeëvenaarde hoge sterkte dankzij de unieke I-tec Core technologie - voor nog grotere raamafmetingen (I-tec Core pagina 82).

Verschillende kleuren en moderne houtsoorten bieden talloze mogelijkheden voor het kleurontwerp van het interieur.

De combinatie hout / thermisch schuim / aluminium zorgt voor de beste warmte-isolatie met een geringe profieldiepte.

studio

home pure

home soft

ambiente 65


NIEUW

HF 510

HOUT-ALUMINIUM RAMEN

66

Warmte-isolatie

tot U w = 0,65 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 44 dB

Veiligheid

RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

85 mm


GEBORGENHEID

DESIGN

WOONDROOM

Meer daglicht voor een beter leefklimaat en meer welzijn

Puristisch en modern design gecombineerd met de natuurlijke uitstraling van hout

Maximale ontwerpvrijheid en perfecte combinatiemogelijkheden

De I-tec Core maakt deze ramen bijzonder robuust en belastbaar, wat zeer grote raamoplossingen mogelijk maakt (I-tec Core pagina 82).

Bijzonder slank en modern door een lage kaderhoogte - zoveel mogelijk glas voor maximale lichtinval en wooncomfort.

Het hoekige ontwerp van de vleugel en het kader is perfect voor de bouwstijl home pure voor moderne architectuur.

home pure

Binnenaanzícht

I-tec Core

I-tec Beglazing 67


HV 450 HOUT-ALUMINIUM COMBINATIERAAM

68

Warmte-isolatie

tot U w = 0,62 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 46 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2

Beslag

verdekt liggend

Profieldiepte

85 mm


GEÏNTEGREERD

4X BESCHERMING

RUIME KEUZE

De zonwering is al in het raam ingebouwd

Zon-, inkijk-, warmte- en geluidswering in één raam

Keuze uit veel houtsoorten, oppervlakken en kleuren

Verschillende kleuren en moderne houtsoorten bieden talloze mogelijkheden voor het kleurontwerp van het interieur.

Zon- en inkijkwering is tussen de ruiten geïntegreerd – dat heeft niet alleen voordelen bij het schoonmaken; door plaatsing tussen de ruiten is deze ook beschermd tegen weer en wind.

Door middel van de fotovoltaïsche module kan de I-tec zonwering zonder externe stroombron worden bediend (I-tec zonwering pagina 85).

home pure

home soft Duette®

Plissé

ambiente 69


XL-BEGLAZINGEN PANORAMA HEFSCHUIFPUIEN

Heldere, lichte kamers creëren ruimte voor u en uw gezin. Grote glasoppervlakken vergroten de leefruimte. Ze creëren een ruimtelijk gevoel en bieden tegelijkertijd een volledig zicht naar buiten. Met kaderloze ramen, vaste beglazingen, volledig glazen hoeken, royale hefschuifpuien, panorama-ramen en speciale oplossingen biedt Internorm innovatieve oplossingen voor moderne glasarchitectuur. Door deze varianten te combineren kunnen uw ideeën van maximale openheid worden gerealiseerd.

70


71


72


HX 300 PANORAMA OPEN

LICHT

VRIJ

Glasvoeg is bijna onzichtbaar

Glasoppervlak tot 10,5 m2 mogelijk

Raam verdwijnt bijna helemaal in de gevel

Warmte-isolatie

tot U w = 0,74 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 47 dB

Met geïntegreerde ramen kunnen optische accenten worden aangebracht.

Standaard drievoudig-veiligheidsglas voor de beste warmte-isolatie

Sterke, meerlagig gelijmde kozijnconstructie

73


Als architect waardeer je de professionaliteit van Internorm. Gerald Anton Steiner, architect

Ga hie r naar . de home st ory 74


Thuis b ij . . .

IRIS EN ANDREAS

Een visie werkelijkheid laten worden

Een bijzonder accent voor de huiseigenaren is het uitzicht op de tuin door de grote raampui.

Het idee van je eigen huis en het gevoel je er prettig in te voelen staan aan het begin van elk bouwproject. In de eerste gesprekken tussen opdrachtgever en architect ontstaat een visie op je eigen vier muren. In een gezamenlijk proces worden ontwerpen ontwikkeld en plannen getekend. Stap voor stap worden de ruimte-indeling en het daglichtconcept gepland. Tot je uiteindelijk voor je eigen droomhuis staat. Voor Iris en Andreas was de kavel een echte uitdaging. Extreme noordhelling, bos links en rechts, maar een fantastisch uitzicht. Maar dat schrikte hen allebei niet af: „Vanaf het begin was de verbinding met de natuur bijzonder belangrijk voor ons. We wilden een leefruimte creëren die zo open en licht mogelijk was, waarin we veel natuur binnen konden laten.” Met hulp van de architect is dit wonderwel gelukt. Hij hield rekening met de ligging van de kavel en de wensen van de opdrachtgevers. Een terras verbindt de woonruimtes met de helling en creëert zo een beschutte buitenruimte. Ramen maken de ruimte open en creëren een verbinding met buiten. “Voor mij als architect zijn ramen een van de belangrijkste ontwerpelementen. Ze vervullen meerdere functies. Ze creëren de verbinding tussen binnen en buiten in de woonkamer. Tegelijkertijd dienen ze als zitvensters en als toevluchtsoord”, reflecteert architect Gerald Anton Steiner.

75


KS 430 KUNSTSTOF EN KUNSTSTOF-ALUMINIUM HEFSCHUIFPUI SMAL

COMFORTABEL

ZACHT

Slanke schuifpuien en kaderloze zijlichten als deze aan 3 zijden worden ingestuct

Vlakke drempel - ook voor obstakelvrij wonen

Standaard handgreepdemping voor een zacht terug glijden van de greep

Meer licht door grote beglazingen tot 650 x 280 cm. Vleugel tot 400 kg mogelijk.

Standaard ESG-ruiten beschermen tegen letsel.

Een vlakke drempel zorgt voor een comfortabele doorgang en is bij uitstek geschikt voor obstakelvrij bouwen.

Comfort Drive – de elektrische aandrijving voor het gemakkelijk openen en sluiten van uw hefschuifpui. Bediening via smart home oplossingen mogelijk. 76

Warmte-isolatie

tot U w = 0,64 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 43 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2


HS 330 HOUT-ALUMINIUM HEFSCHUIFPUI ENERGIEZUINIG

KADERLOOS

COMFORTABEL

Glasvezeldrempel voor optimale thermische isolatie

Perfecte glasoptiek door ingestuct vast deel

Eenvoudig optillen en schuiven tot 400 kg vleugelgewicht

Te combineren met vast glas voor nog grotere glasoppervlakken

Aantrekkelijke kleuren voor individuele design-wensen – perfect te combineren met de hout-aluminium ramen HF 410, HF 510 en HV 450

Energiebesparende, vlakke glasvezeldrempels voor optimale warmte-isolatie en stabiliteit

Warmte-isolatie

tot U w = 0,73 W/(m2K)

Geluidsisolatie

tot 40 dB

Veiligheid

tot RC1N, RC2

Comfort Drive – de elektrische aandrijving voor het gemakkelijk openen en sluiten van uw hefschuifpui. Bediening via smart home oplossingen mogelijk. 77


78


I-TEC INNOVATIES REVOLUTIONAIRE NIEUWE MAATSTAVEN VAN INTERNORM

Onder de klinkende titel „I-tec“ ontwikkelde Internorm een reeks revolutionaire technologieën, die voldoen aan de toenemende eisen aan design, techniek, kwaliteit en comfort. · · · · · · ·

I-tec I-tec I-tec I-tec I-tec I-tec I-tec

Secure Core Ventilatie Zonwering Beglazing Insulation Connect

Laat u op de volgende pagina‘s overtuigen van de innovatieve technologieën van Internorm!

79


Gladde en makkelijk te onderhouden oppervlakken voor een mooie uitstraling en gemakkelijke reiniging

VOORDELEN · Perfecte beveiliging dankzij de geïntegreerde sluitplaatjes tot RC3 mogelijk · Het uitlichten van het raam is bijna onmogelijk · Mooi uiterlijk door niet zichtbare vergrendeling · Gemakkelijke reiniging van het kozijn · Moderne glasarchitectuur door geringe aanzichtshoogte

80


VEILIG VOELEN ONGEËVENAARDE, VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE VERGRENDELING TOT RC3 Niet alleen de mensen om ons heen, de inrichting van onze woning en het zicht naar buiten dragen eraan bij, dat we ons binnen onze eigen vier muren goed voelen. Ook het gevoel van veiligheid is een belangrijk onderdeel. Met de ongeëvenaarde vergrendeling I-tec Secure kunt u er zeker van zijn dat uw ramen betrouwbare bescherming bieden. In plaats van de gebruikelijke borgpennen nemen sluitplaten de vergrendeling van de raamvleugel met het kozijn over. Uitlichten van het raam is bijna onmogelijk. I-tec Secure is standaard geïntegreerd in de nieuwe KF 510 en KF 520 en is op aanvraag leverbaar tot beveiligingsklasse RC3.

Lees meer over de ongeëvenaarde vergrendeling I-tec Secure www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

Ook bij het reinigen van de ramen bieden deze sluitplaten duidelijke voordelen. Slechts een paar delen op de vleugel steken uit, de vergrendelingen zijn bijna volledig aan het zicht onttrokken. Tussen de delen zit alleen een glad en gemakkelijk te onderhouden kunststof oppervlak. I-tec Secure is standaard geïntegreerd in onze raamsystemen KF 510 en KF 520 in zowel de kunststof als de kunststof-aluminium uitvoering en bereikt met de optioneel verkrijgbare afsluitbare handgreep veiligheidsklasse RC2N.


VOORDELEN · Zeer stabiele kern in raamkozijn en raamvleugel · Smalle kozijnkaders – voor meer lichtinval · Kies de bij uw interieur passende houtsoort en kleur – grote keuze in kleuren en houtsoorten · Aantrekkelijke prijs-/kwaliteitverhouding · Perfect te combineren raamoplossingen – ramen en ook hefschuifpuien

82


ZEER STABIEL RAAM VEEL HOUTSOORTEN Open en lichte ruimtes met grote glasopeningen vereisen uitzonderlijke raamoplossingen. Want naast maximale stabiliteit en belastbaarheid, moet het raamkozijn zo smal mogelijk zijn en passen bij het interieur. Met de I-tec Core heeft Internorm een houten kern ontwikkeld die precies aan deze behoeften voldoet. De dunne, verlijmde houtlagen zijn uiterst resistent en belastbaar en extreem sterk, zoals men dat alleen kent van zeer stabiele dak- en draagbalken. Grote raamoplossingen of hefschuifpuien kunnen hierdoor zonder

Lees meer over de I-tec Core technologie www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

problemen worden geproduceerd. Het smalle kaderontwerp geeft dit raamkozijn ook meer esthetiek. Het nieuwe high-tech materiaal is bovendien milieuvriendelijk en duurzaam en kan door zijn bijzondere draagkracht grotere afmetingen aan. Het hout van de raamvleugel kan aangepast worden aan het interieur, de vloer of de deuren. Dankzij onze grote keuze aan houtsoorten zoals vuren, lariks, eiken, essen en noten en de verschillen in vormgeving van het oppervlak, kan de uitstraling van de raamelementen en de hefschuifpui individueel worden aangepast aan de inrichting.


VOORDELEN · Elke I-tec ventilatie en dus elk raam en elke kamer kan apart worden geregeld - voor een gezond woonklimaat · Minder warmteverlies en meer veiligheid – het raam blijft bij het luchten gesloten · Geïntegreerde filters zorgen ervoor dat stof en pollen worden opgevangen · Bediening via smart home oplossingen mogelijk · Frisse lucht zonder lawaai van buiten · Warmteterugwinning tot 93%

ALTIJD FRISSE LUCHT AUTOMATISCH EN AFZONDERLIJK In elke kamer verblijven we kortere of langere tijd en we gebruiken de verschillende kamers ook op een andere manier. In de badkamer zijn we bijvoorbeeld meestal maar voor een korte tijd en produceren we veel waterdamp en dus vocht tijdens het douchen. In de slaapkamer brengen we echter de hele nacht door en stoten we veel CO2 uit in onze slaap. Opslagruimtes of logeerkamers worden meestal maar kort gebruikt en moeten vooral worden geventileerd om schimmelvorming te voorkomen. Omdat we kamers op een andere manier gebruiken, is ook de

Lees meer over de I-tec ventilatie www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/ 84

behoefte aan frisse lucht heel verschillend. Met I-tec ventilatie heeft Internorm een ventilatiesysteem ontwikkeld dat precies is afgestemd op deze verschillende vereisten. Dit ventilatiesysteem is geïntegreerd in het raamkozijn en kan bij elk raam dat kan worden voorzien van I-tec ventilatie apart worden geregeld. In de ene ruimte meer, in de andere ruimte minder – afhankelijk van hoeveel frisse lucht er nodig is. In de automatische stand meet de I-tec-ventilatie het vochtgehalte van de afgevoerde lucht en schakelt automatisch in wanneer dat nodig is. De I-tec ventilatie zorgt voor frisse lucht en een optimaal binnenklimaat.


VOORDELEN · Zonder bedrading dankzij de fotovoltaïsche module · Automatische functies zoals dag-/nachtherkenning zonder extra sensoren · Handmatige bediening direct bij het raam mogelijk · Comfortabele bediening ook via smart home oplossingen mogelijk · Fotovoltaïsche module en zonwering tussen de ruiten geïntegreerd

FOTOVOLTAÏSCH IN PLAATS VAN STROOM ENERGIE-ONAFHANKELIJKE ZONWERING Vooral bij het renoveren wilt u zo min mogelijk stof en vuil hebben. U heeft dan liever geen vervelend beitelwerk voor extra elektriciteitsleidingen. De I-tec zonwering is hierbij de perfecte oplossing. De benodigde energie voor de aansturing wordt direct bij het raam door een in de jaloezie geïntegreerde fotovoltaïsche module geleverd. Omdat er geen externe voeding nodig is, zijn er geen beitelwerkzaamheden of bouwkundige voorzieningen nodig. Alle kabels, batterijen, modules enz. bevinden zich direct in het raam.

Lees meer over I-tec zonwering op www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/

De jaloezieën kunnen via een bedieningsunit op het raam of via speciale automatische functies naar boven en naar beneden worden geschoven. De dag- en nachtherkenning opent en sluit de jaloezie bijv. bij daglicht en bij duisternis. Meting van de zoninval en temperatuur vermindert de oververhitting van de ruimtes. Maar de zonwering kan ook via smart home oplossingen worden aangestuurd. Bij alle combinatieramen van Internorm kan de energie-onafhankelijke I-tec zonwering gebruikt worden.


VOORDELEN I-TEC BEGLAZING · · · ·

Maximale inbraakwerendheid Verhoogde stabiliteit Verhoogde warme-isolatie Verbeterde geluidsisolatie

I-TEC INSULATION · Granulaat in plaats van schuim · Verbeterde warme-isolatie · Holle kamers zijn rondom en volledig gevuld

OVERAL EFFICIËNT RONDOM VEILIG Veel isolatieglas wordt slechts op enkele punten vastgezet in het frame. Het glas kan dan gemakkelijk uit het kozijn worden gedrukt en gelicht. Ook de warmte-isolatie – als die al extra verkrijgbaar is – wordt vaak niet altijd overal in het raam aangebracht, waardoor een optimale warmteisolatie niet gegarandeerd is. Om u maximale beveiliging tegen inbraak te kunnen garanderen worden Internorm-ramen al standaard uitgevoerd met de I-tec beglazing. De ruit wordt daarbij rondom met de raamvleugel verlijmd. Enerzijds garandeert dit verlijmingsysteem een stevige verbinding

van glas en vleugel, anderzijds bevordert het de stabiliteit en de warmte- en geluidsisolatie. Ondanks deze vaste verbinding kan het glas nog steeds gemakkelijk worden vervangen. De I-tec isolatie is al standaard leverbaar bij drie Internorm raamsystemen: de KF 410, KF 510 en ons combinatieraam KV 440. Een granulaat wordt onder druk in het binnenste van het kozijn geperst en vult daardoor de holle kamers rondom gelijkmatig. De warmte-isolatie wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd.

I-tec Insulation

Lees meer over deze beide I-tec innovaties op www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/ 86

I-tec Beglazing


VOORDELEN · Intelligente bediening rond het raam · Mobiele bediening van I-tec ventilatie, I-tec zonwering en dakramen · Openingsmelding van uw ramen - zelfs op vakantie · Eenvoudige bediening · Individuele instelmogelijkheden · Directe integratie in centrale smart home oplossingen van verschillende fabrikanten

SMART HOME READY INTELLIGENTE RAMEN BEDIENEN IS KINDERSPEL

Besturingssystemen voor in huis en smart home oplossingen maken ons leven een stuk gemakkelijker. Muziek, licht, verwarming en nog veel meer kunnen er comfortabel mee worden geregeld. Of je nu thuis bent of onderweg.

regeling naar wens in te stellen of het volume van de ventilator te regelen. Dakramen kunnen eenvoudig worden geopend of gesloten. Zelfs open, gekiepte en gesloten ramen kunnen door middel van bepaalde besturingssystemen eenvoudig bewaakt worden.

Met I-tec Connect biedt Internorm veel intelligente producten rondom ramen aan die kunnen worden geïntegreerd in een breed scala aan smart home systemen. Naast een openingsmelder voor de ramen kunnen I-tec ventilatie, I-tec zonwering en dakramen bediend worden via smartphone of tablet. Een simpele druk met de vinger is voldoende om jaloezieën omhoog en omlaag te brengen, de licht-

Alle Internorm ramen met het I-tec Connect label kunnen volledig geïntegreerd worden in smart home oplossingen van Loxone en Mediola. Zelfs de elektrische aandrijving Comfort Drive voor de hefschuifpuien kan eenvoudig via een WLAN-punt in het thuisnetwerk worden geïntegreerd.

Lees meer over I-tec Connect op www.internorm.com/at/produkte/i-tec-innovationen/


88


TIPS NUTTIGE TIPS VAN INTERNORM

Veiligheid en energie-efficiënt bouwen spelen bij nieuwbouw of renovatie van een gebouw een grote rol. De architectuur mag daar echter in geen geval onder lijden. De combineerbaarheid van verschillende kozijnmaterialen en het gebruiken van hierbij passende, grote beglazingen en hefschuifpuien staan daarom bovenaan. Als leek is het vaak moeilijk om in het oerwoud van aanbiedingen het overzicht te behouden. Vertrouw daarom op een professional zoals de Internorm 1st window partner. Deze garandeert u een deskundig advies en een gekwalificeerde montage. Op de volgende pagina‘s geven wij u nog nuttige tips over: · combineerbaarheid van kozijnmaterialen · maximale veiligheid bij ramen · ramen voor nieuwbouw · energie-efficiënt renoveren · professionele montage 89


PERFECT GECOMBINEERD STIJLVOL. ONAFHANKELIJK VAN MATERIAAL. AFGESTEMD. Met een individuele architectuur nemen de eisen aan ontwerp, energie-efficiëntie en comfort van de ramen toe. Functie en ontwerp zijn bij Internorm geen tegenstrijdigheid. Kunststof-aluminium en hout-aluminium systemen kunnen perfect worden gecombineerd. Buiten hetzelfde ontwerp – binnen naar keuze kunststof of hout Als u in de badkamer vanwege de hoge luchtvochtigheid liever een raam heeft van kunststof-aluminium maar in de woonkamer niet wilt afzien van hout-aluminium ramen, dan kunt u deze beide materialen bij Internorm zonder problemen combineren. Het ontwerp van uw ramen, en hiermee de vormgeving van uw huis aan de buitenkant, blijft steeds hetzelfde. In uw binnenruimtes heeft u in elke kamer steeds de mogelijkheid om uw ramen volgens uw wensen vorm te geven - ofwel in kunststof ofwel in hout. Gelijkblijvend uiterlijk voor een stijlvolle architectuur Ongeacht in welke ontwerpstijl u uw huis wilt vormgeven - avant-garde, modern, elegant, speels of tijdloos klassiek - Internorm biedt u voor elk van deze stijlen de perfecte combinatie met de materialen kunststof en hout. Ook met hefschuifpuien te combineren U hoeft het niet te doen zonder grote beglazingen en meer licht in de kamers. Wij bieden u, passend bij de stijl van uw ramen, hefschuifpuien in de materialen kunststof-aluminium en hout-aluminium.

90


BUITEN HETZELFDE

BINNEN NAAR KEUZE

Aluminium

Kunststof

Hout

De aluminium schaal aan de buitenzijde past zich aan de ontwerpstijl van uw huis aan.

Kunststof is duurzaam, vergt bijna geen onderhoud en is daarom ook geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals bijvoorbeeld badkamers.

Hout straalt warmte uit, is behaaglijk, zorgt voor een aangename sfeer en is daarom zeer geschikt voor woon- en slaapkamers.

91


MET ZEKERHEID VEILIG BETROUWBAAR. EFFECTIEF. GEPATENTEERD. Om jezelf binnen je eigen vier muren geborgen en goed te voelen is een optimale bescherming tegen inbrekers en maximale veiligheid voor kinderen een basisvoorwaarde. De ramen leveren een aanzienlijke bijdrage aan dit gevoel van geborgenheid. Met de geavanceerde technologieën van Internorm zijn u en uw familie goed beschermd en zij maken het voor inbrekers moeilijk om binnen te komen.

92


Veiligheidssluitstuk Alle Internorm-raamsystemen zijn standaard met een basisveiligheid uitgerust. Solide, elegant, maar desondanks fraai ontworpen designs in zilver vergrendelen het raam, samen met de 8-punts paddestoelkopvergrendelingsbouten aangebracht in het raamkozijn (uitgezonderd KF 510 en KF 520). I-tec Secure/KF 510 en KF 520 De revolutionaire vergrendelingstechnologie van Internorm garandeert maximale bescherming. Wanneer het raam wordt vergrendeld, gaan sluitstukken open en deze drukken aan alle kanten rechtstreeks in de binnenkant van het kozijn. Het raam kan niet meer worden uitgelicht.

Veiligheidsgreep De Secustik® greep met brandkast klik-mechanisme biedt veiligheid op het hoogste niveau. Het gepatenteerde vergrendelingsmechanisme beschermt zo stevig als een huis tegen verschuiven van de vergrendelingen aan de buitenkant (standaard bij kunststof en kunststof/aluminium ramen KF 510 en KF 520).

Afsluitbare raamgreep De afsluitbare raamgrepen bieden optimale veiligheid voor kinderen en een perfecte inbraakwerendheid in één greep. Het raam wordt door een sleutel vergrendeld en kan noch van buiten, noch van binnen worden geopend.

Verdekt liggend beslag Het verdekt liggende beslag garandeert dat het raam niet uit de scharnieren kan worden getild en zorgt bovendien voor een fraai uiterlijk en een eenvoudige reiniging.

I-tec beglazing Dankzij de gepatenteerde beglazingsmethode van Internorm is uitdrukken van de ruit niet meer mogelijk. De ruit wordt rondom in het raamkozijn ingelijmd en blijft daarom veilig en stevig zitten. Bijna alle raamsystemen van Internorm zijn standaard met deze I-tec innovatie uitgerust.

Elektronische openingsmelder Onopvallend en betrouwbaar melden de sluitsensoren via radio of kabel of en welke ramen of terrasdeuren geopend, gekanteld of vergrendeld zijn.

Gelaagd veiligheidsglas (VSG) In tegenstelling tot gewoon vensterglas dat bij geweld versplintert, breekt het gelaagde veiligheidsglas niet uit elkaar. Scheurvaste folie houdt de ruit aan elkaar, het glas blijft in het raamkozijn zitten en het gevaar van verwondingen blijft achterwege.

93


NIEUWBOUW HET IDEALE RAAM VOOR UW HUISTYPE De uitdaging om de trend van de hedendaagse architectuur verder te ontwikkelen en in de hoogste kwaliteit te realiseren is ons doel. Naast design zijn ook comfort en gezondheid belangrijk. In tegenstelling tot kunstlicht ondersteunt daglicht het welzijn en de kwaliteit van wonen. Bedenk voordat u begint met de definitieve plannen hoeveel licht u in elke kamer wilt hebben. Uw eigen huis reflecteert uw persoonlijkheid en is daarmee ook een kwestie van smaak. Er zijn veel verschillende stijlen voor het ontwerp van uw huis: modern of klassiek of eenvoudig of speels. Wij hebben voor elk type het juiste raam! Uw Internorm-verkooppartner helpt u graag bij de keuze van uw ramen. ONZE VERKOOPPARTNERS ZULLEN TIJDENS HET ADVIESGESPREK DE VOLGENDE ONDERWERPEN MET U BESPREKEN: Materiaal: kunststof, kunststof-aluminium of hout-aluminium Uitvoeringsmogelijkheden: vorm van het raam, raamverdelingen (dus 1- of 2-vleugelig), kleuren binnen en buiten, raamgrepen Wijze van openen: draai-kiep, draai, vaste beglazing, hefschuifpui Comfort en veilgheid: kinderbeveiliging zoals afsluitbare raamgrepen, valbeveiliging etc. alsook veiligheidsuitvoering van het beslag en de beglazing Zon- en insectenwering: rolluiken, raffstores, insectenhorren Productuitbreiding / toebehoren: obstakelvrije drempels, I-tec innovaties Warmte-isolatie / geluidsisolatie: energiebesparingspotentieel door warmte-isolerende ramen, geluidsniveau Garantie, onderhoud, montage 94


95


Door het goede advies hebben wij voor het juiste raam gekozen. Internorm Blogger Lisa

96

t filmpje v an Be kijk hie r he v an Lisa de nie uw bouw e n Dav id.


Thuis b ij . . .

LISA EN DAVID

Van advies tot aan montage perfect verzorgd

Lisa en David wilden kwalitatief hoogwaardige ramen.

Vanaf het begin wisten Lisa en David dat ze nieuw wilden bouwen. Kwaliteit van leven en kwaliteit van wonen moesten in het nieuwe huis een eenheid vormen. Het was echter voor beiden zeer moeilijk in te schatten hoeveel daglicht er in het huis zou moeten zijn om een aangenaam woonklimaat te creëren. Ze maakten daarom een afspraak met een verkooppartner van Internorm. In de showroom maakten ze kennis met de veelheid aan mogelijkheden in vorm, kleur en materiaal, en werden nogmaals de plaats en de grootte van de geplande ramen besproken. „We hebben de showroom met heel veel informatie verlaten en vanwege het goede advies hebben we voor het juiste kozijntype gekozen“, herinnert Internorm-blogger Lisa zich. Ook de montage op de bouwplaats verliep zonder problemen. De bestelde producten werden op tijd geleverd en de vriendelijke en sympathieke medewerkers legden alle arbeidsstappen uit.

97


RENOVATIE MEER ENERGIE-EFFICIËNTIE KEER UW OUDE RAMEN DE RUG TOE Tot 30% van de warmte in een huis ontsnapt door oude ramen. De oplossing: betrouwbare drievoudige isolerende beglazing van Internorm. Dit scheelt aanzienlijk in de stookkosten in uw huis. Met thermisch isolerende beglazingen nog meer. HIERAAN HECHTEN ONZE VERKOOPPARTNERS VEEL BELANG BIJ HET RENOVEREN VAN RAMEN: Vriendelijkheid: vakkundige en ongecompliceerde ondersteuning - van adviesgesprek tot montage Regionaal: kwaliteit van merkprodukten van Oostenrijkse of regionale herkomst Nauwgezetheid: tijdige en volledige levering en snelle uitvoering Netheid: netjes werken op de bouwplaats Snelle vervanging van de ramen: monteurs werken snel en zorgvuldig Professionele montage: elk raam wordt na montage afzonderlijk gecontroleerd op volledige functionaliteit Raamoplossingen zijn aankopen van blijvende waarde. Ze verhogen de kwaliteit van wonen voor de komende jaren. Bij hoogwaardige renovatie vertrouwt men op de zekerheid van een sterk merk. Want alleen merkkozijnen komen hun belofte op de lange termijn na: ramen precies op maat en individuele raam- en energiebesparende oplossingen - zeer warmte-isolerend, economisch en milieubewust.

98


99


Het plezier en het verbeterde wooncomfort zijn groot. Andrea & Michael Lengauer

Erna

Le e s hie r de ory g e he le home st 100


Thuis b ij . . .

ANDREA EN MICHAEL

Ervoor

Tip

Ramen met drievoudige isolerende beglazing verlagen uw stookkosten.

Op tijd, schoon en professioneel Andrea en Michael hebben het huis van hun ouders van de grond af aan gerenoveerd en verbouwd. Ze namen ongeveer een jaar de tijd voor de gedetailleerde en nauwkeurige planning. De renovatie verliep zonder problemen en de verbouwing kon op tijd worden afgerond. In amper vijf maanden tijd werd de woning met schuin dak omgetoverd tot een modern, tijdloos gebouw. Sinds de verbouwing verbinden royale hefschuifpuien de woonruimtes met de buitenruimte. Het resultaat: meer ruimte, veel licht en gelukkige bewoners. Eigenaar. “We zijn blij en trots dat we deze stap hebben durven zetten”, legt Andrea uit. Het tweegezinshuis van het echtpaar ligt aan de rand van de stad in een rustige omgeving. Hier zijn ooit veel klassieke huizen van meestal twee verdiepingen met puntof schilddaken gebouwd. De tuinen zijn allemaal heel natuurlijk, groen en liefdevol onderhouden. Het gerenoveerde huis van het echtpaar springt meteen in het oog en geeft met het convex-concave gebogen dak de buitenwijk een zekere frisheid. Andrea en Michael hebben een nieuw huis gecreëerd in een oud huis dat nu voldoet aan alle regels van energiezuinigheid en modern wonen. Het echtpaar meldt tevreden: “De verbouwing is vlot verlopen. De grote raampartijen brengen veel licht in de woning en zorgen voor een prettig binnenklimaat.”

101


MONTAGE GECERTIFICEERDE MONTEURS GARANDEREN EEN VAKKUNDIGE MONTAGE Onze verkooppartners zorgen ervoor dat alleen opgeleide en gecertificeerde monteurs de montage van ramen, deuren en elementen met een groot oppervlak uitvoeren. Want vakkundige montage is een voorwaarde voor een perfecte werking en duurzame bruikbaarheid. Vooral in de aansluiting op het metselwerk kan het bij ondeskundige montage tot sterke warmteverliezen komen.

e le v e ring Be le e f hie r d een e n inbouw v an he fschuif pui! Inte rnorm XL102


PERFEKTE INBOUW TOT EN MET EEN XL-HEFSCHUIFPUI

e inbouw v an Be le e f hie r d kozijn K F 5 2 0 e e n Inte rnorm

Klein, groot, lang of breed - professionele montage is bij elk raam enorm belangrijk. Dit is een vereiste om uw raam goed te laten functioneren, zodat u er ook lang plezier van kunt hebben. Hiermee bedoelen we niet alleen dat het raam zonder problemen kan worden geopend en gesloten. Als het raam niet op de juiste wijze wordt gemonteerd, kan warmteverlies en schade aan het gebouw het gevolg zijn. Juist tussen de muur en het raam kan veel warmte verloren gaan, door temperatuurverschillen ontstaat dan condensatie en in het ergste geval zelf schimmel. Bij zeer grote ramen of hefschuifpuien is de montage soms een kleine uitdaging. Veel getrainde handen moeten goed samenwerken, zodat het raam goed in de muur zit. Bij Internorm en haar verkooppartners begint de montage daarom ook al bij de planning. Om ervoor te zorgen dat de ingebouwde ramen ook echt soepel en goed werken, wordt de montage alleen uitgevoerd door goed opgeleide en gecertificeerde monteurs van onze verkooppartners. Met de juiste transportmiddelen en een kraan kunnen ook zeer grote ramen bijna overal worden gemonteerd. De gekwalificeerde Internorm-verkooppartners adviseren u deskundig bij alle individuele bouwwensen en realiseren uw vormgevingsideeën.

103


104


UITVOERINGEN INDIVIDUELE VORMGEVINGSMOGELIJKHEDEN

De vormgeving van uw huis is net zo individueel als u. Rechtlijnig, modern, klassiek of traditioneel – alleen uw smaak beslist. Maar net zo individueel als u en uw thuis, moeten ook uw ramen zijn. Wat mooi dat Internorm u de exact passende ramen voor uw huisstijl aanbiedt. De vormgevingsmogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Graag willen wij aan uw persoonlijke wensen voor vorm en kleur voldoen alsook bij de accessoires. Ramen van Internorm kunnen met heel veel vormgevingsmogelijkheden het ontwerp van uw huis ondersteunen. Wij bieden u: · heel veel kleuren voor kunststof, houten en aluminium oppervlakken · mooi gevormde raamgrepen in aluminium, chroom en messing · veiligheidsglassoorten en sterk warmte-isolerende glassoorten · heel veel soorten design glas van Satinato tot Linea · zon- en insectenwering 105


KLEUREN BINNENZIJDE RAAM Kunststof DECORFOLIE Kunststof-wit

KF 510

KF 520

KF 310

KV 350

KF 410 studio

KF 410 home p.

KF 410 home s.

KF 410 ambiente

KV 440 home p.

KV 440 home s.

KV 440 ambiente

KS430

Eiken-goud

Edel-wit

Creme wit

Donkergrijs

Hout Standaard kleuren HF VUREN gelasuurd 410/510

HV 450

HF 310

HS 330

FI500

Standaard kleuren HF VUREN gelasuurd 410/510

HV 450

HF 310

HS 330

FI508

FI509

FI510

FI503

Standaard kleuren HF VUREN dekkend 410/510

FI506

HV 450

HF 310

HS 330

✗ ESSEN

Standaard kleuren HF LARIKS gelasuurd 410/510

HV 450

HF 310

HS 330

✗ NOTEN

FI507

LA604 geolied

106

HF 410/510

HV 450

HF 410/510

HV 450

HF 310

HS 330

ES800

LA600

HS 330

EI707 geolied

FI916

✗ ✗

HF 310

EI706 geolied

FI505

HV 450

EI701

FI502

HF 410/510

EI700

FI501

EIKEN

✗ HF 310

HS 330

NU400


BUITENZIJDE RAAM Kunststof

Kunststof-wit

Let op! Niet elke kleur is voor elk raam mogelijk. Vanwege druk- en productietechnische omstandigheden kunnen kleuren structuurafwijkingen tussen de afbeeldingen en de originele producten ontstaan. Uw Internorm 1st window partner adviseert u graag en laat u graag de originele kleurmonsters zien.

Aluminium voorzetschalen STANDAARD KLEUREN* M916

HM113

HM735

HM906

HM704

HM907

HM712

HM304

HM817

HM605

HM716

HM722

HM819

HM721

hirest-KLEUREN***

HM739

HM803

HDS-KLEUREN**

HF916

HF113

HFM11

HFM12

HFM14

HDS01

HDS02

HDS03

HF735

HFM01

HF704

HFM02

HF739

HDS04

HDS05

HDS06

HF712

HFM03

HFM04

HFM05

HF716

HDS07

HDS08

HF819

HF817

HFM21

HFM22

KLEUREN ROESTVRIJ STAAL EL01 Roestvrij stalen look mat

EL02 Roestvrij stalen look glanzend

O p me r ki n g

SPECIALE KLEUREN

Het Internorm RAL-kleurenprogramma (gevelkwaliteit) biedt u zeer veel vormgevingsmogelijkheden. Deze kleuren zijn verkrijgbaar voor de aluminium voorzetschalen buiten en hout binnen.

* Hoog weersbestendig, behalve M916 (gevelkwaliteit). ** Intensieve kleuroptiek, echter kleurtoleranties mogelijk. *** Voor oppervlakuitvoeringen HM (hoog weersbestendige standaard kleur), HF (hoog weersbe­stendige fijnstructuur), HFM (hoog weersbe­stendige fijnstructuur Metallic), wordt een speciale hoog weersbestendige poedercoating gebruikt.

107


INTERNORM GREEP-KLEUREN F1 Alu-natuur F9 Alu-staal RAL910 wit F9714m zwart mat Messing gepolijst Chroom gesatineerd Chroom/edelstaal mat Messing mat/Alu-staal

GREPEN ONS GEHELE AANBOD IN ÉÉN OOGOPSLAG De raamgrepen van Internorm liggen prettig in de hand en zijn verkrijgbaar in rond, vierkant of plat. Bepaal eerst welke grepen u wilt gebruiken in uw interieur en ga vervolgens op zoek naar de juiste greep uit ons assortiment.

OPMERKING: Let op de verschillende greepmogelijkheden per raamsysteem. Uw Internorm verkooppartner adviseert u graag over de mogelijke combinaties.

108

Greep voor hefschuifpui G80 Afb. in mat zwart Art-nr. 36133

Greep voor hefschuifpui Dallas Afb. in alu-natuur Art-nr. 36424

Greep voor hefschuifpui Softline Afb. in alu-natuur Art-nr. 32447

verkrijgbaar in de kleuren

verkrijgbaar in de kleuren

verkrijgbaar in de kleuren


Greep G80 vlakke rozet Afb. in alu-natuur Art-nr. 36435 verkrijgbaar in de kleuren

Greep G80 Afb. in alu-natuur Art-nr. 36404 (Art-nr. 36505 voor KF310/KF320/KV350)

Greep G80 afsluitbaar Afb. in alu-natuur Art-nr. 36400 verkrijgbaar in de kleuren

Greep G80 met drukknop Afb. in alu-staal Art-nr. 36394 verkrijgbaar in de kleuren

Secustik®-greep G80 Afb. in alu-natuur Art-nr. 36428 verkrijgbaar in de kleuren

verkrijgbaar in de kleuren

Secustik®-greep Austin vlakke rozet Afb. in mat zwart Art-nr. 36170 verkrijgbaar in de kleuren

Siergreep Bruxelles Afb. in chroom gesatineerd Art-nr. 34592 verkrijgbaar in de kleuren

SecuForte® Afb. in mat zwart Art-nr. 36132

Secustik®-greep Dallas Afb. in alu-natuur Art-nr. 36426

verkrijgbaar in de kleuren

verkrijgbaar in de kleuren

Standaardgreep Afb. in alu-natuur Art-nr. 33899 (Art-nr. 36504 voor KF310/KV350)

Greep met drukknop Afb. in alu-natuur Art-nr. 33885 verkrijgbaar in de kleuren

verkrijgbaar in de kleuren

Greep Amsterdam Afb. in alu-natuur Art-nr. 36416 verkrijgbaar in de kleuren

Siergreep Athanai Afb. in messing mat/ alu-staal Art-nr. 34594 verkrijgbaar in de kleuren

Greep afsluitbaar Afb. in messing Art-nr. 33886

Siergreep Atlanta Afb. in messing Art-nr. 34750

verkrijgbaar in de kleuren

verkrijgbaar in de kleuren

109


FRANS BALKON GROOT GEVOEL VAN RUIMTE OOK VOOR KLEINE RUIMTES Moderne architectuur wordt gekenmerkt door grote beglazingen. Ook op de eerste verdieping worden kamerhoge ramen en balkondeuren gepland. Vanwege het uiterlijk en om ongestoord van het uitzicht te kunnen genieten, ontbreekt vaak een balkon of een terras. Maar ook uit stedenbouwkundig oogpunt is het in de meeste binnensteden niet toegestaan om een balkon te plaatsen. De perfecte oplossing is dan het Franse balkon. Bij kamerhoge deurelementen bestaat deze uit veiligheidsglas. Bij een lage borstwering is het gebruik van ronde of kantige roestvrijstalen stangen mogelijk en noodzakelijk om voldoende doorvalbeveiliging te bieden. Neem daarbij de voorgeschreven minimumhoogtes in acht, die u en uw kinderen voldoende bescherming bieden tegen vallen.

110


verschillende varianten voor het Franse balkon

Uitvoering glazen balustrade in veiligheidsglas (VSG) met randbescherming

Uitvoering met ronde stang in roestvrij staal

Uitvoering met kantige stang in roestvrij staal

111


Chinchilla

Linea

UADI

Kathedraal groot geklopt

Masterpoint

Oud Duits K

Ornament 504

Draadglas

Mastercarré

Reflo

Satinato wit

GLAS BELANGRIJKE AANWIJZINGEN Sierglassoorten kunnen in kleur en structuur niet altijd volledig overeenkomstig het origineel worden afgebeeld. Om misverstanden te voorkomen, dient u de modelglassoorten bij uw Internorm 1st window partner te bekijken. Kwaliteitskenmerk condensatie: Ramen van Internorm hebben een zeer goede warmte-isolatie en een hoge dichtheid. Dit voorkomt vervelende tocht, spaart verwarmingsenergie en weert storende geluiden. Om fysische redenen kan het echter in individuele gevallen tot condensatievorming komen. Dit wordt soms als vervelend ervaren - maar is eigenlijk een teken van de goede warmte-isolerende eigenschappen van de ramen. Condenswater buiten: Na koude nachten kunnen de ruiten aan de buitenkant beslaan, omdat een goede warmte-isolatie weinig warmte van binnen naar buiten geleidt. Dit betekent dat de buitenste ruit relatief koud blijft en de omgevingsvochtigheid vanwege het temperatuurverschil tussen de lucht en het raamoppervlak op het koele glasoppervlak zichtbaar kan worden in de vorm van condens (kleine druppels water die het zicht door de ruit beperken). Dit effect treedt echter alleen op op bepaalde locaties van de ramen in de woning en alleen in de ochtenduren en verdwijnt zodra de temperatuur stijgt. Condenswater binnen: Door het verdampen van water uit de keuken en de badkamer, maar ook door uitgeademde lucht, met name in slaapkamers, neemt de luchtvochtigheid binnen toe. Als u niet voor voldoende frisse lucht zorgt, kan deze luchtvochtigheid snel neerslaan als condenswater op de ramen. Ventileer daarom uw kamers regelmatig. Dit kan heel comfortabel met een automatische raamventilator, zoals het I-tec-ventilatiesysteem. Meer tips en aanwijzingen ter voorkoming van condenswater vindt u op onze homepage en in het „Internorm handboek voor gebruiksaanwijzing, verzorging, onderhoud, garantie“.

112


BEGLAZING ESG- EN ISOLATIEGLAS Het grootste gedeelte van het isolatieglas en ESG-glas dat in Internorm-producten wordt ingebouwd, komt uit eigen productie. We lopen voorop in de ontwikkeling en proberen de trend van innovatieve en zeer warmte-isolerende glasoplossingen te realiseren. Warmte-isolatiebeglazing Zeer dunne edelmetaal coatingen en edelgassen, zoals argon of krypton, worden in de tussenruimtes tussen de ruiten aangebracht en deze zorgen voor een perfecte warmte-isolatie. Kiest u voor een 3-laagse warmte-isolerende beglazing in plaats van een 2-voudige beglazing, dan kunt u tot 40% meer glasoppervlak inplannen bij gelijkblijvende verwarmingskosten.

VEILIGHEIDSGLAS Het enkele-ruit veiligheidsglas (ESG) valt bij breuk uit elkaar in niet scherpe, samenhangende stukjes. Het risico op verwondingen is daarom zeer laag. Ook het gelaagde veiligheidsglas (VSG) biedt bescherming tegen verwondingen. Het glas versplintert wel maar blijft aan een scheurvaste folie hangen.

113


ECLAZ® DE PREMIUM-GLASCOATING NU IN ELK RAAM VAN INTERNORM Het licht van de zon is opmerkelijk en zorgt niet alleen voor licht. Het kleurenspectrum en de intensiteit van natuurlijk licht dompelen de kamers onder in fascinerende en buitengewone lichtstemmingen. Echt zonlicht heeft een positief effect op onze gezondheid, verhoogt de concentratie en productiviteit en zorgt tegelijkertijd voor welzijn. Kunstlicht en daglichtlampen kunnen dit effect geen van beiden teweeg brengen. De keuze voor ramen met de juiste beglazing en gerichte verlichting in het interieur worden daarom steeds belangrijker. Slanke kozijnen en grote glasoppervlakken zijn basisvereisten in de moderne architectuur. Gericht geplaatste ramen geven de kamers de juiste hoeveelheid licht. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de eerste zonnestralen in de slaapkamers binnen te laten om de dag actief te kunnen beginnen. Heldere, open woonruimtes brengen zelfs in het kleinste hoekje licht en activeren ons organisme. Merkbaar meer daglicht met premium-glascoating ECLAZ® Om nog meer natuurlijk licht in het interieur te krijgen, biedt Internorm al standaard de premium glascoating ECLAZ® aan. De blauwe componenten van het lichtspectrum worden versterkt door het glas getransporteerd en zorgen voor merkbaar meer daglicht.

114


VERGELIJKING BEVESTIGT

Standaard drievoudig thermisch isolatieglas Ramen met standaard thermisch isolerend glas houden de kamers wel warm, maar absorberen meer dan 25% van het daglicht. ECLAZ® Thermisch isolatieglas van Internorm Ramen met ECLAZ® zijn net zo goed geïsoleerd als alle andere drievoudige beglazing, maar laten merkbaar meer daglicht naar binnen.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ TEN OPZICHTE VAN STANDAARD IN DE HANDEL VERKRIJGBARE RUITEN BIEDT ECLAZ®: Meer licht & transparantie · De speciale coating laat meer daglicht binnen en maakt het lichter en vriendelijker. · U geniet van een schitterend uitzicht naar buiten. Ook is de reflectie van buiten of het spiegeleffect laag en het glas is van buiten kleurneutraal.

Betere gezondheid & productiviteit · ECLAZ® brengt de biologische klok in evenwicht. Want de blauwe componenten van natuurlijk daglicht regelen de slaap- en waakfase, hartslag, bloeddruk en stemming. Dat activeert en stimuleert. · Neurowetenschappers zijn het erover eens: daglicht heeft een aanzienlijke invloed op de productiviteit en verhoogt het leer- en concentratievermogen. ECLAZ® laat merkbaar meer natuurlijk licht de kamer binnen en dit zorgt voor meer energie en leervermogen.

Meer geluksgevoel & welbehagen · Daglicht heeft een uitgebalanceerd lichtspectrum en reguleert de serotoninebalans, die verantwoordelijk is voor welzijn en levensenergie. Halogeenlampen, TL-buizen en LED‘s missen deze belangrijke lichtfrequenties. Met ECLAZ® wordt het huis overspoeld met daglicht - en dus ook de ziel. · Met 77% lichttransmissie (bij drievoudige beglazing) komt er merkbaar meer daglicht in uw kamers en dit is beter voor uw gezondheid en welzijn - een belangrijk voordeel, vooral in de donkere herfst- en wintermaanden.

Meer energie-efficiëntie & besparing op verwarmingskosten · Minder warmteverlies: ECLAZ® zorgt voor een uitstekende isolatie van de binnenruimte en verlaagt zo de stookkosten. · Meer energiewinst: met een energietransmissie van 60% bij drievoudige beglazing komt er meer zonne-energie in de kamer waardoor de verwarmingskosten worden verlaagd en de energie-efficiëntie wordt verhoogd.

Meer als standaard · ECLAZ® is standaard ingebouwd in elk Internorm raam. · Geen extra kosten. U geniet van de voordelen van deze premium glascoating zonder dat u er meer voor hoeft te betalen.

115


ZON- EN INSECTENWERING COMBINEERBAAR, GEÏNTEGREERD, VEEL VARIANTEN Zon- en insectenweringssystemen completeren het raam tot een functionele eenheid en ondersteunen het ontwerp van de gevel. Koppel uw zonweringproducten aan smart home-systemen zoals Loxone of Mediola en geniet van het gemak van automatische functies en comfortabele bediening via smartphone of tablet. Combinatieraam: Geïntegreerde zon- en zichtwering tussen de ruiten - naar keuze jaloezie, plissé of duette®, op verzoek met energie-onafhankelijke zonwering (I-tec zonwering). Binnenjalouzie: Direct op de raamvleugel gemonteerd, kleur van het afdekpaneel kan worden aangepast aan de binnenkant van het raam. Raffstore: Optimale bediening en sturing van licht en warmte door verstelbare lamellen, op verzoek met daglicht-besturing RETROlux. Te combineren met insectenwering. Voorzet-raffstore: Optimale bediening en sturing van licht en warmte door verstelbare lamellen. Te combineren met insectenwering. Voorzet- en mini-opzet-rolluik: Los of compleet op het raam gemonteerd. Te combineren met insectenwering. Insectenwering met kader of rolhor: Bewezen gebruik van klem-, draai- en schuifframes of rolhorren. Te combineren met zonwering. Insectenwering door middel van plissé: Ruimtebesparend en ideaal voor montage achteraf, ook ideaal voor hefschuifpuien. Raamluik: Van aluminium, met veel vormgevingsmogelijkheden. Te combineren met insectenwering.

116


Raffstore

Voorzet-rolluik

Mini-opzet-rollluik

Insectenwering rolhor

Draai- resp. voorzethor

Schuifhor

Combinatieraam

Plissé

BInnenjaloezie

OPTIMA-raamluik

117


118


HET BEDRIJF EUROPA‘S RAMENMERK NR. 1

3E GENERATIE (v.l.n.r) Mag. Christian Klinger BSc, Mag. Anette Klinger, DI (FH) Stephan Kubinger, MBA

Al 91 jaar is Internorm een familiebedrijf en heeft zich van een één-mans bankwerkbedrijf ontwikkeld tot het grootste internationale ramenmerk. Meer dan 27 miljoen raam- en deurelementen – voor 100% made in Austria – hebben onze drie productielocaties in Traun, Sarleinsbach en Lannach tot nu toe verlaten. Vanaf de geboorte van het kunststof raam via de productie van hout-aluminium ramen tot de huidige high-tech- en highdesign innovaties stelt ons familiebedrijf normen in heel Europa. Een voortdurende technische doorontwikkeling en steeds nieuwe innovaties maken ons tot voorloper in de branche. Onze 1.974 medewerkers verdeeld over heel Europa zijn specialisten die met veel passie, vindingrijkheid en liefde voor detail aan het werk zijn. Samen met meer dan 1.300 verkooppartners in 21 landen garanderen wij een perfecte productkwaliteit met hoge servicedeskundigheid.

119


WIJ BIEDEN U ALS EUROPA‘S MEEST TOONAANGEVENDE RAMENMERK BIEDEN WIJ U STERK WARMTEISOLERENDE RAMEN EN EEN UNIEKE SERVICE Elk raam en elke deur is uniek Ons onderzoek zorgt voortdurend voor meer comfort en veiligheid, voor de hoogste certificaten en onderscheidingen. Wij produceren voor u volgens uw individuele wensen: · Kunststof, kunststof-aluminium of hout-aluminium kozijnen. Uw vormgevingsmogelijkheden zijn eindeloos: daarvoor zorgen de brede keuze aan kleuren, ruiten, grepen en grote beglazingen. Internorm kozijnen zijn optimaal te combineren: aan de buitenkant hetzelfde design, binnen de vrije keus. · Huisdeuren van aluminium of hout-aluminium met vlak, hoekig of geprofileerd deurbladdesign. Met een grote keuze aan kleuren, ruiten en grepen bieden wij u bijna onbeperkte vormgevingsmogelijkheden. Unieke klantenservice: wij zijn pas tevreden als u dat bent! · Hiervoor hebben wij ons Customer Care programma ontwikkeld. Wij garanderen een betrouwbaar advies en ondersteuning met meer dan 1.300 verkooppartners in 21 landen. · Gecertificeerde montagespecialisten garanderen een vakkundige inbouw en controleren samen met u alle gemonteerde producten op goede functionaliteit. Daarnaast geven zij u waardevolle tips over onderhoud en verzorging.

120


TRAUN/NOORD-OOSTENRIJK Productie van deuren, kunststof ramen, isolatieglas en aluminium, hoofdvestiging Internorm/IFN

ONZE FABRIEKEN 100% MADE IN AUSTRIA

SARLEINSBACH/NOORD-OOSTENRIJK Productie van kunststof ramen en isolatieglas, extrusie

Op onze drie productielocaties in Oostenrijk (Traun, Sarleinsbach, Lannach) produceren onze medewerkers de door u gewenste ramen en deuren. Het „Totaalconcept raamsysteem“ is volledig in eigen handen - van onderzoek en ontwikkeling tot eigen extrusie, glasproductie en de meest geavanceerde productietechnologieën tot logistiek. Onze medewerkers zijn specialisten tot in het detail, die werken met veel passie en vindingrijkheid. De eigen onderzoeksafdeling ontwikkelt voortdurend nieuwe producten en technologieën om u nog meer comfort en veiligheid te bieden.

LANNACH/STEIERMARK Hout/aluminium-productie

121


SERVICE & GARANTIE HOOGWAARDIGE PRODUCTEN MET EEN LANGE LEVENSDUUR Internorm-producten worden gemaakt van materialen met een hoge kwaliteit en garanderen een lange levensduur. Wij zijn overtuigd van onze producten en onze prestaties. Daarom geven wij meer dan de gebruikelijke garanties. Uw Internorm-verkooppartner informeert u graag. Toch moet u uw ramen en deuren regelmatig onderhouden. Dit houdt uw producten niet alleen mooi op de lange termijn, ze verlengen ook hun levensduur. Met de QR-code op uw raam verkrijgt u informatie over uw product, handige tips voor het schoonmaken en een link naar de online webshop voor verzorgingsproducten. Ook professioneel onderhoud en de juiste reserve-onderdelen verkrijgt u via de Internorm-raamservice op www.fensterservice.com of bij uw Internorm-verkooppartner.

122


123


GARANTIES MET GARANTIE HEEFT U LANG PLEZIER VAN UW INTERNORM PRODUCTEN. Als het leidende en grootste internationale ramenmerk van Europa kijkt Internorm terug op 91 jaar ervaring in baanbrekende raam- en deuroplossingen met buitengewone betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit kunnen wij u garanderen.

Garantie

10 JAAR

· Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken van witte raam- en deurprofielen van kunststof, met uitzondering van scheuren in de versteknaden. · Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken aan de binnenzijde van foliegecoate raam- en deurprofielen van kunststof, met uitzondering van scheuren in de versteknaden. · Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken van geanodiseerde of gepoedercoate raam- en deurprofielen van aluminium. · Tegen condensatie tussen de glasbladen bij isolatieglas. · Op het functioneren van de materiaalsamenstelling hout, thermoschuim en aluminium profielen bij alle Internorm hout-aluminium raamsystemen met in achtneming van de Internormmontage- en onderhoudsrichtlijnen. · Op het functioneren van de verlijming en afdichting van isolatieglas met de raamprofielen bij alle Internorm hout-aluminium raamsystemen met in achtneming van de Internorm-montage- en onderhoudsrichtlijnen. · Op de verlijming van de roedeverdeling.

Garantie

5

· Bij PVD gecoate huisdeurgrepen tegen corrosie indien geen mechanische beschadigingen aanwezig zijn.

3

· Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken bij rolluikprofielen van kunststof.

JAAR

Garantie

JAAR

· Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en tegen scheurvorming van oppervlakken van deurpanelen. Er is geen garantie op veranderingen van het uiterlijk van oppervlakken als gevolg van vervuiling.

· Op weerbestendigheid tegen onnatuurlijke kleurverandering en scheurvorming van oppervlakken van geanodiseerde of gepoedercoate rolluik- en jaloezieprofielen van aluminium. · Op het funtioneren van raam- en deurbeslag met in achtneming van de Internorm-montageen onderhoudsrichtlijnen.

Waarborg

30 JAAR

Bovendien geeft Internorm de waarborg dat producten van Internorm door onze vakmensen herhaaldelijk zodanig gerepareerd kunnen worden (originele onderdelen niet verplicht) dat hun volledige werking gedurende een periode van 30 jaar behouden blijft. Dit echter onder de voorwaarde dat de raamconstructie (= kozijn en vleugel) geen schade vertoont. Deze termijn van 30 jaar begint op de productiedatum. Elektronische onderdelen zijn uitgesloten. De werkzaamheden, materialen en arbeidstijd, die nodig zijn om de functionaliteit te behouden, worden volgens de dan geldende tarieven in rekening gebracht.

GARANTIES/UITTREKSEL: De volledige tekst van onze garantiebepalingen, de exacte garantievoorwaarden en wat u in geval van garantie moet doen, kunt u vinden in het handboek van Internorm voor gebruik, verzorging, onderhoud en garantie. Dit handboek ontvangt u bij de levering van uw Internorm producten. Het is ook beschikbaar als PDF in het downloadgedeelte van onze website en is verkrijgbaar bij elke Internorm 1st window partner.

124


1st WINDOW PARTNER 98% KLANTTEVREDENHEID BEVESTIGT DESKUNDIG ADVIES EN KLANTONDERSTEUNING. Het advies bij de aankoop van nieuwe ramen en deuren is een vertrouwenskwestie. Ten slotte gaat het om een investering waarvan u lang moet kunnen genieten. Daarom zet Internorm in op perfecte kwalificatie van de Internorm-partners. Zij bieden u een complete verzorging, van een professioneel advies en nette montage tot een perfecte after-sales-service. Want Internorm wil u niet alleen tevreden stellen maar ook enthousiast maken. 1st window partner als prestatiekenmerk Gecertificeerde partnerbedrijven van Internorm moeten aan tien Customer care normen voldoen. Deze worden door middel van tevredenheidsmetingen bij onze klanten door een extern bureau continu gecontroleerd en verder verbeterd. De 1st window partners Gold en Plus Level worden gekenmerkt door de bijzonder nauwe samenwerking met Internorm op het gebied van merkbelofte.

DIE 10 CUSTOMER CARE NORMEN 1

Wij zorgen ervoor dat u ons gemakkelijk kunt bereiken en dat wij een voor u geschikte afspraak met u maken.

2

In onze showroom krijgt u een goed overzicht van de producten in een aangename sfeer.

3

Wij nemen u als klant serieus, blijven altijd vriendelijk en hulpvaardig en gaan in op uw individuele wensen.

4

Professioneel advies over de diverse producten en diensten maakt uw keuze makkelijker. Daarnaast bieden wij u diverse nuttige accessoires aan.

5

De offerte wordt tijdig gereed gemaakt en komt volledig overeen met de gemaakte afspraken in het adviesgesprek.

6

De offerte wordt overzichtelijk opgemaakt en samen met u doorgenomen om eventuele vragen te beantwoorden.

7

De bestelde producten worden op het afgesproken tijdstip volledig en in een perfecte staat geleverd en vakkundig gemonteerd.

8

Alle werkzaamheden worden voorzichtig, netjes en geordend door een betrouwbaar en deskundig montageteam uitgevoerd.

9

Binnen een passende periode na de montage nemen wij contact op met u om ons ervan te overtuigen dat u enthousiast bent.

10

Wij reageren direct en hulpvaardig op uw vragen en wensen.

125


NATIONALE EN INTERNATIONALE CERTIFICATEN BEVESTIGEN DE HOGE KWALITEIT VAN ONZE PRODUCTEN. Onze knowhow geeft u de zekerheid dat u de beste prestaties krijgt voor uw geld. De modernste productiefaciliteiten en strengste kwaliteitscontroles verzekeren u een kwaliteit die toonaangevend is in heel Europa. Dit wordt bewezen door de keurmerken van onafhankelijke keuringsinstituten in heel Europa.

Oostenrijks rijkswapen

Austria keurmerk

TÜV

RAL-keurmerk

Minergie®certficaat

Energy Globe

Oostenrijkse maatschappij voor milieusimulatie

Instituut voor raamtechniek Rosenheim

Technische Universiteit Graz

Certificaat voor duurzaam bosbeheer

VinylPlus certificaat

(Projekt Schiestlhaus)

KlimaHaus certificaat

Klimaatverband gemeente Traun

EnergieGenie 2016

EnergieGenie 2020

(HF 410)

(KF 520)

IMPRESSUM Uitgever: Internorm International GmbH, Ganglgutstraße 131, A-4050 Traun Foto‘s: Studio Hoflehner, A-4600 Wels | studio46, A-4863 Seewalchen am Attersee | Isa Stein, Studio für Kunst und Architektur, A-4020 Linz | Bernhard Hörtnagl, A-6020 Innsbruck | Internorm International GmbH, A-4050 Traun Vormgeving en litho: Internorm International GmbH, A-4050 Traun Druk: Friedrich Druck & Medien GmbH, A-4020 Linz Technische wijzigingen, regel- en drukfouten voorbehouden. De Internorm International GmbH is ARA-licentiepartner: ons licentienummer is 4477.

126


127


VERKOOPVESTIGINGEN Internorm-Fenster GmbH Zentrale Deutschland D-93059 Regensburg · Nußbergerstr. 6b Tel.: +49 (941) 464 04-0 E-Mail: regensburg@internorm.com

GENERAAL IMPORTEUR NEDERLAND

ZONDAG 6 oktober 2013 OPEN DAG van 13.00 tot 17.00 uur

03/2022

www.internorm.com

Exportprospekt

www.internorm-fenster.de