Page 1

10 & 11 OKTOBER 2014 PROGRAMMA


ICFR 2014

WELKOM!

ICFR 2014

LOCATIES

LOCATIES

HARTELIJK WELKOM BIJ DE ALLEREERSTE EDITIE VAN HET INTERNATIONAL COMEDY FESTIVAL ROTTERDAM! Dit weekend staat Rotterdam geheel in het teken van stand-up comedy; maar liefst vijftig comedians, van over de hele wereld én van eigen bodem, laten de stad lachen. Zij doen dat in een solovoorstelling of samen met andere stand-uppers in speciale line-up shows. Denk aan grenzeloze grappen bij de Nasty Show, relatieperikelen van The Other Half, roots bij Wajoo en harde vrouwengrappen van The Bitches. Ook hele comedyclubs doen Rotterdam dit weekend aan... Da Bounce, Badaboom, Shizzle Comedy en het Comedyhuis vinden nieuw onderdak in onze prachtige havenstad. Ze zijn niet de enigen die de ‘oversteek’ maken, want Groninger Gijs Nillisen zondert zich dit weekend af in Rotterdam Zuid als comedian-in-residence. Van zijn onderdompeling (of cultuurshock!) doet hij verslag in een speciaal voor de gelegenheid gemaakte show. Laat je verder verrassen door één van de jonge talenten die strijden om de ICFR Talent Award in de Win Your Stage Time contest. Tot slot gaan we daarna nog niet naar huis, nog lange niet, want van de late avond tot in de vroege uurtjes is de Laughterparty bij Hotel Nhow. Het belooft kortom een grandioos weekend te worden, waarbij de stad zal trillen op haar grondvesten.

RIJNHAVEN 1. The Comedy Central Boat KATENDRECHT 2. Central Hangout 3. Theater Walhalla 4. Kantine Walhalla 5. Espressobar Posse 6. Kaapse Brouwers 7. Fenix Food Factory WILHELMINAPIER 8. Hotel New York 9. Hotel nhow 10. LantarenVenster

9

10

8

1 6 7

HEEL VEEL PLEZIER EN HOPELIJK TOT VOLGEND JAAR!

3

2

5

2 4


CARTMAN & KYLE

RANDY & IVO

Volg op Instagram! voor comedy- & concertinspiratie, photochallenges, winacties, quotes en meer...

BDAG6 B3DF@7DE A8F:7;@F7D@3F;A@3>5A?76K87EF;H3>DAFF7D63?

BLAKE & ADAM

9:50 AM


ICFR 2 014 LINE-UP SHOWS

ICFR 2014

LINE-UP SHOWS

LINE-UP SHOWS

WAJOO (NL/EN)

NASTY SHOW (NL/EN)

Ervaren comedians en aanstormend talent vormen de basis van Wajoo. Spelers met uiteenlopende roots. MC is Rayan Panday, die regelmatig optreedt in Suriname en tot de harde kern behoort van het Comedy Café. Zinderende show, waarbij de ene na de andere grappige cultuurshock je om de oren vliegt.

A dirty mind is a joy forever… Wees gewaarschuwd: MC Arie Koomen, bekend van duo Arie & Sylvester en De Lama’s, heeft de vunzigste, gemeenste en brutaalste comedians uitgenodigd voor de Nasty Show. Zij schotelen je de meest ranzige, ongelikte en grove grappen voor, dus bereid je voor op een avondje grenzeloze humor.

THE BITCHES (NL/EN)

VARIETY IN COMEDY (NL/EN)

Vrouwen geen gevoel voor humor? Niet zo grappig als de mannen? Oh that’s old. De queen bees van het ICFR slaan deze clichés aan stukken. MC Berit Companjen, lid van het Comedyhuis in Utrecht, ziet er met haar anderhalve meter lengte misschien niet uit als een bitch, maar schijn bedriegt. Ook Jennifer Evenhuis, Marina Franklin en Bonnie McFarlane weten van wanten.

Variété, Vaudeville of Prop Comedy..., deze comedians doen het niet zonder hulpstukken. Ze blinken uit in het gebruik van props: overheadprojectors, buikspreekpoppen en keukengerei. Verwacht het onverwachte. Niemand minder dan Jeffrey Spalburg zal deze show op geheel eigen wijze MC’en.

@

Comedy THE OTHER HALF (NL/EN)

INDIE COMEDY (EN)

Relaties, ze zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor iedere stand-up comedian. Bonnie McFarlane en haar Rich Vos weten er alles van; zij zijn met elkaar getrouwd. Tijdens The Other Half staan ze samen op het ICFR. Ook zo benieuwd wie deze battle of the sexes wint?

Valt in de categorie ‘op het randje’. Alternatieve en onafhankelijke vorm van comedy (wat houdt dat in?), een beetje vreemd, maar wél grappig. Wie is beter geschikt om je door deze wonderlijke wereld van weirdo’s te loodsen dan Stefan Pop? Sinds 2005 vast lid van de Comedy Train en programmeur van het Amsterdam Comedy Festival in Toomler. 6

0:00 ROM 0

TILL...

F

Vrijdag en zaterdag begint om middernacht de Laughterparty op de zevende verdieping van Hotel Nhow. Uitzicht over de hele stad, dikke inrichting; niet voor niets onlangs uitgeroepen tot beste hotelbar van Rotterdam. Tot 02.00 uur nog comedy line-up shows en daarna tot in de late uurtjes dansen met verschillende DJ’s. Wellicht waagt een enkele comedian zich zelfs op de dansvloer, het zijn tenslotte net mensen.


PRESENTS

JIMMY CARR - GAGGING ORDER RAI Theater, Amsterdam 20:00 uur – uitverkocht! 22:30 uur – extra show!

19 OKTOBER 2014

O.a. bekend van: QI, 8 Out Of 10 Cats, Have I Got News For You, etc... Tickets vanaf €25,- via www.ticketmaster.nl

DE PARTIZANEN – DE PARTIZANEN

MA 10 en DI 11 november (try out)

PLIEN EN BIANCA – GAAT HET NOG DOOR?

aanvang: 21.00 uur

WE DOEN NOG 20 OKTOBER 2014

O.a. bekend van: Flight Of The Conchords, Louie, The Wrestler, Chappelle Show, etc... Tickets vanaf €20,- via www.boomchicago.nl

EEN GREEP UIT DE VELE CABARETVOORSTELLINGEN:

ZA 15 november (try out)

LOUISE KORTHALS – ZONDER VOORBEHOUD

ZA 25 oktober

KAMPS & KAMPS – KAMPS & KAMPS 3

BILL MAHER De Meervaart, Amsterdam 20:15 uur

ER VALT NOG MEER TE LACHEN IN THEATER WALHALLA!

ZA 14 november (try out)

VOORUIT,

TODD BARRY Boom Chicago, Amsterdam 20:00 uur

THE STAND UP CLUB IN KANTINE WALHALLA DO 6 november 2014 DO 4 december 2014 DO 8 januari 2015 DO 5 februari 2015 DO 5 maart 2015 DO 2 april 2015 DO 7 mei 2015

DO 6 en VR 7 november (try out)

MICHA WERTHEIM – MICHA WERTHEIM VOOR ZICHZELF

20 MEI 2015

O.a. bekend van: HBO’s Real Time With Bill Maher, Politically Incorrect With Bill Maher, HBO’s VICE, Religulous, etc... Tickets vanaf €30,- via www.ticketmaster.nl

ZA 22 november (try out)

SPEELMAN EN SPEELMAN – LACH HET WEG

VR 31 oktober (try out)

KARIN BRUERS – DE WARME WINTERSHOW

EN NOG VEEL EN VEEL MEER! CHECK WWW.THEATERWALHALLA.NL


ICFR 2014

COMEDY-CLUBS

ICFR 2014

COMEDY-CLUBS

COMEDY-CLUBS

THE STAND-UP CLUB PRESENTS...

BADABOOM PRESENTS…

Jonge honden ontdekken doe je bij ICFR. The Stand-Up Club en de Talent Nights zijn producties van Artistic Vice. The Stand-Up Club wil opkomend comedy talent in -met name- Rotterdam stimuleren. De MC van deze line-up show is Tim Hartog, bij hem schuiven in ieder geval Rajko Disseldorp, Berit Companjen en Alex Ploeg aan.

Badaboom is dé site voor, door en over comedians & comedy. Verschillende stand-uppers van het ICFR, waaronder Harry Glotzbach, Alex Ploeg en Wouter Monden, zijn onderdeel van Badaboom en hosten hun eigen show onder leiding van MC Wilko Terwijn. Ook Max van den Burg, Fuad Hassen en Kasper van der Laan treden aan.

SHIZZLE COMEDY PRESENTS…

DA BOUNCE PRESENTS…

Shizzle Comedy is nieuw, uniek, vol one-liners, actuele anekdotes, doordachte verhalen en improvisaties. Een vaste groep comedians deelt het podium met ervaren gasten én met starters in het vak, van jong tot oud, met welke roots dan ook. Oprichters Rachid Larouz, Mo el Khamssi, Aries Sporkslede en Big Ed weten waar ze mee bezig zijn: ‘Wat voor een immigrant een cultuurshock is, is  Shizzle Comedy  voor het publiek.’

Da Bounce treedt op door heel Nederland met de beste internationale comedians. Alle reden voor een eigen line-upshow bij ICFR. Niemand minder dan MC Jörgen Raymann zal de shows leiden, waarin Rayen Panday, Chris Turner en Marina Franklin sowieso te zien zullen zijn.

Comedian en parttime Hyena Gijs Nillessen wordt helemaal uit Groningen gehaald en als ICFR’s comedian-in-residence losgelaten in de urban jungle van Rotterdam-Zuid. Over de ziel van de stad, het straatleven, de Rotterdammers en zijn eigen ervaringen maakt hij een speciale show.

COMEDYHUIS PRESENTS... Jeroen Pater en Hank besluiten in 2009 dat het maar eens uit moet zijn met het comedymonopolie van Amsterdam. Ze richten het Comedyhuis op, een collectief dat in en vanuit Utrecht comedy activiteiten initieert. Inmiddels treden ze maandelijks op in onder meer TivoliVredenburg en Theater Vleuterweide en ze organiseren jaarlijks een festival. Hun eigen statsie verruilen ze vanavond bij hoge uitzondering voor Rotterdam. 10

11


ICFR 2014

COMEDIANS

ICFR 2014

COMEDIANS

BERIT COMPANJEN (NL)

COMEDIANS

Wat Berit Companjen mist in lengte maakt ze goed met haar gepassioneerde aanwezigheid. Startte op de Koningstheateracademie in Den Bosch; Neerlands eerste opleiding voor cabaret. Dramatisch speler met scherpe observaties, vaste gast bij The Comedy Factory van RTL4.

ALEX PLOEG (NL)

BIG ED (NL)

Vaste gastspeler bij de Grote Improvisatie Show, waar hij Tijl Beckand en Ruben van der Meer eruit speelt. Ploeg is van vele markten thuis; niet alleen koning van de zelfspot, ook groot absurdistisch talent, cartoonist en rock-god.

Eén van de oprichters van Shizzle Comedy. Gegarandeerd een show vol one-liners, actualiteit, en improvisaties. De harde kern deelt het podium met ervaren gasten én starters in het vak, van jong tot oud, met any roots. ‘Wat voor een immigrant een cultuurshock is, is Shizzle Comedy voor het publiek.’

ANUAR (NL)

BONNIE MCFARLANE (CAN)

Als schrijver achter de schermen bekend van Raymann is Laat en De flat van Ali B, maar ook vóór de schermen een charmant verteller. Deze grappige dromer is niet bang zijn gevoelige kant te tonen en dat leverde hem in 2004 de juryprijs bij Cameretten op.

‘I guess the biggest issue my husband and I are going to have is: how do we raise the baby? Because he’s Jewish and I’m Protestant and the baby’s father is Catholic, ’ aldus de legendarische Bonnie McFarlane. De sitcom-queen schoof eerder aan bij Jay Leno en David Letterman. Not to be missed.

ARIE KOOMEN (NL) Zijn MediaMarkt-reclames brachten hem de twijfelachtige eer de meest irritante bekende Nederlander te zijn. Daarnaast was Arie onderdeel van de Lama’s en het cabaretduo Arie & Silvester. Vooraan zitten? Op eigen risico: Arie is een groot improvisator.

CHRIS TURNER (UK) Maakte naam met zijn scherpte, intelligente woordspelingen en geïmproviseerde raps. Enorme podiumpresence; dat resulteerde in 1,7 miljoen YouTube-views. Oprichter van Racing Minds, Engeland’s bekendste improvisatiegroep, die vier keer Edinburgh uitverkocht. Een half miljoen mensen abonneerden zich op hun 50ies style radiocomedy The Wireless Podcast.

ARIES SPORKSLEDE (NL)

COLIN CLOUD (UK)

Eén van de oprichters van Shizzle Comedy. Gegarandeerd een show vol one-liners, actualiteit, en improvisaties. De harde kern deelt het podium met ervaren gasten én starters in het vak, van jong tot oud, met any roots. ‘Wat voor een immigrant een cultuurshock is, is Shizzle Comedy voor het publiek.’

Be afraid want Colin Cloud leest de gedachten van zijn publiek grondig en niemand die daaraan ontkomt. Zijn cv tot nu: 22 uitverkochte optredens op het Edinburgh Comedy Festival, laaiend enthousiaste vijfsterrenrecensies en een contract op zak voor zijn eigen tv-show.

12

13


ICFR 2014

COMEDIANS

ICFR 2014

COMEDIANS

DAMIAN CLARK (AUS)

HENRY VAN LOON (NL)

Luidruchtig, energiek, zonnig en uitnodigend, dat is Damian Clark ten voeten uit. Geboren in Australië, maar als stand-upper groot geworden in Ierland. Mocht als panellid in TV3’s The Apprentice: You’re Fired! Andere comedians afzeiken, in Rotterdam staat -ie zelf on trial.

Aan de Kleinkunstacademie Amsterdam geschoold, maar zijn eerste sporen verdiende Henry van Loon als lid van de Comedytrain. Deze Toomler-veteraan is een graag geziene gast bij Kopspijkers, Koppensnellers en Draadstaal. Op het podium een fantasierijk risiconemer met randje absurdisme.

FUAD HASSEN (NL)

HARRY GLOTZBACH (NL)

Kwam op zijn vijfde vanuit Eritrea naar Nederland en viel met zijn neus in de boter: Fuad arriveerde tijdens carnaval in den Bosch. Weet met bravoure, engagement en gulle lach ieder publiek voor zich te winnen en won daarmee ook de jury- en publieksprijs bij de Culture Comedy Award.

Lekker politiek incorrect en briljante typetjes. Als je dan ook nog Anuar, Arie Koomen, Edo Brunner en Bob MacLaren tot je vaste gang mag rekenen zit je wel goed. Harry Glotzbach maakte met hen deel uit van de ComedyKings en was in 2005 solo finalist van het Leids Cabaret Festival.

GERTHEIN BOERSMA (NL)

HOWARD KOMPROE (NL)

Schreef het boekje Van Die Mensen Die..., over tachtig types waar iedereen zich aan ergert. Van die mensen die iemand suczeven wensen bijvoorbeeld. Of van die mensen in het publiek bij DWDD die doorhebben dat ze in beeld zijn. Boersma won jury- én publieksprijs van de Comedy Slam.

Howard Komproe ken je, maar wist je ook dat hij begon op een balletschool? Gelukkig verruilde hij dansen voor stand-up en werd lid van de Comedytrain. De duizendpoot presenteert voor radio en televisie en publiceerde De Grens Van De Grap. Publiekslieveling verkoopt theaterzalen uit.

GIJS NILLESSEN (NL)

JAMALI MADDIX (UK)

Rotterdammers unite: de Groningse Gijs Nillessen, één van het collectief de Hyena’s, wordt als ICFR’s comedian-in-residence losgelaten in de urban jungle van Rotterdam-Zuid. Over onze stad en zijn ervaringen maakt hij een speciale show.

Ontdek Jamali Maddix voordat -ie een grote naam is, want dat wordt -ie zeker. De 23-jarige Londenaar is onlangs bekroond tot grappigste student van Engeland met de Chortle Student Comedy Award, dit weekend één van ICFR’s jongste talenten.

HANK (NL)

JAN JAAP VAN DER WAL (NL)

De enorm geëngageerde Hank weet zijn publiek op onnavolgbare wijze aan het denken te zetten over de samenleving en de tijd waarin we leven, want hij is een lopende ideeënfabriek. En nog charmant publieksmenner ook.

Hij was op zijn zeventiende het jongste Comedytrainlid ooit en schreef daarna voor Dit Was Het Nieuws. Moraalridder in de beste zin van het woord, getuige zijn twee Nieuwjaarsconferences. Prachtige, energierijke podiumpersoonlijkheid, maar wat wil je met die bergen ervaring.

14

15


ICFR 2014

COMEDIANS

ICFR 2014

COMEDIANS

JEFFREY SPALBURG (NL)

JURG VAN GINKEL (NL)

Als het reggaenummer ‘Hengelo-o-o’ in je kop is blijven hangen, dan moet je sowieso naar Jeffrey Spalburg, het brein achter deze hit. Het liedje is afkomstig uit zijn show ‘Thuus’. Schreef verder voor theater- en televisieshows van Jörgen Raymann en is zijn wederhelft in ‘Paramaribo Pappies’.

Oproerkraaier Jurg van Ginkel is naast stand-up comedian journalist slash schrijver. Stond aan de wieg van het Comedyhuis in Utrecht, waar hij wekelijks optreedt met zijn collega Jeroen Pater. Maak je borst nat voor donkere en absurde grappen.

JENNIFER EVENHUIS (NL)

KASPER VAN DER LAAN (NL)

Groeit op in gezin met wiskundelievende familieleden, gaat dus na haar studie bij een groot IT-bedrijf werken. Zo’n baan met lease-auto. Om na twee jaar radicaal het roer om te gooien, een theateropleiding te volgen en weer rond de armoedegrens te gaan leven. Finalist Culture Comedy Award én Cameretten.

Innemend is hij sowieso, maar ook droog en intelligent; zijn spervuur aan grappen is doordacht en verrassend. Slechts drie jaar geleden deed hij zijn intrede in het comedycircuit, maar hij ging hard. Vorig jaar de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en dit jaar finalist bij de Culture Comedy Award.

JEROEN PATER (NL) Jeroen Pater is een begrip in Utrecht, want hij is medeoprichter van het Comedyhuis aldaar. Nu nog in Rotterdam. Aan zijn drive zal het niet liggen; Pater treedt zo’n 200 keer per jaar op in meer dan tien verschillende landen. Produceert daarnaast Podcasts met collega Jurg van Ginkel, ook aanwezig op ICFR.

MARINA FRANKLIN (USA) De scherpe New Yorkse Marina Franklin heeft meer stempels in haar paspoort dan onze minister BuZa. Stond op Melbourne Comedy Festival, Scotland’s Glasgow Comedy Festival, Montreal’s Just For Laughs, Ireland’s Kilkenny Comedy Festival en Nashville’s Bonnaroo Music Festival. Deed ook Jay Leno, The Chappelle Show en The Comedy Factory.

JIM SPEELMANS (NL)

MARTIJN OOSTERHUIS (NL)

Lowlands, Crossingborder, Laughing Matters..., Jim Speelmans (what’s in a name) is een ware festivaltijger. Vermijdt in tegenstelling tot veel andere stand-uppers liever de actualiteit; vertelt liever persoonlijke verhalen met absurde inslag. Maakte met Tijl Beckand sketches voor BNN’s Jokebox.

Een regular in het Comedy Café in Amsterdam, maar wellicht bekender van de Lama’s. Na zijn winst bij Cameretten in 1997 was hij de eerste Nederlandse deelnemer van wedstrijd So You Think You Are Funny op Edinburgh. Met resultaat: hij werd vierde.

JÖRGEN RAYMANN (NL)

MAX VAN DEN BURG (NL)

Sommige artiesten zijn van het kaliber dat ze geen introductie behoeven, Raymann (plus tante Es!) behoort ongetwijfeld tot die groep. Zag het comedylicht al op zijn vierde, toen hij een modeshow liep en de oudere dames naar hem gilden. Als -ie niet op televisie te bewonderen is, trekt hij volle theaterzalen.

Hij werd klassiek geschoold aan de Toneelacademie Maastricht, maar verwisselde acteren voor comedy. Gouden greep, zo bleek: won de publieksprijs bij Cameretten in 2008 om twee jaar later al met zijn eerste soloshow Kladderadatsch! te touren.

16

17


ICFR 2014

COMEDIANS

ICFR 2014

COMEDIANS

MINO VAN NASSAU (NL)

PAUL MYREHAUG (CAN)

Mino heeft nogal wat slashes achter zijn naam. Hij is comedian/presentator/entertainer. Zijn Indiase ouders (hij kwam als kleuter naar Nederland) leveren hem fantastisch grappenmateriaal, daarnaast neemt hij graag het bedrijfsleven op de hak.

Als je militairen in Irak, Afghanistan, Koeweit en het voormalig Joegoslavië kunt laten lachen, dan is een publiek in Rotterdam natuurlijk helemaal piece of cake. Was als kind al on a roll, zijn rapport vermeldde steevast: ‘Paul is a distraction to others’.

MO EL KHAMSSI (NL)

PETER PANNEKOEK (NL)

Eén van de oprichters van Shizzle Comedy. Gegarandeerd een show vol one-liners, actualiteit, en improvisaties. De harde kern deelt het podium met ervaren gasten én starters in het vak, van jong tot oud, met any roots. ‘Wat voor een immigrant een cultuurshock is, is Shizzle Comedy voor het publiek.’

Dat Peter Pannekoek nu vast optreedt bij De Wereld Draait Door is dan wel mooi, zijn sporen had hij al lang verdiend bij de Comedytrain en toen hij schreef voor Dit Was Het Nieuws. Ontwapenend, analytisch, eerlijk, persoonlijk en vooral erg snel.

NABIL AOULAD AYAD (NL)

RACHID LAROUZ (NL)

Doe je eenmaal mee aan Onderweg Naar Morgen, dan blijft dat je natuurlijk je leven lang achtervolgen, maar Nabil is van vele markten thuis. Nederlands kampioen beatboxing 2007, machtig musicalster en danser. Op het ICFR stand-up comedian, maar wellicht meer…

Zoon van Achmed de slager uit Rayman Is Laat... Een rasentertainer die zijn sporen verdiende in theater- en televisieland. MC, presentator, stand-upper en cabaretier. Charmant en gezonde dosis zelfspot. Eén van de oprichters van Shizzle Comedy.

NISH KUMAR (UK)

RAJKO DISSELDORP (NL)

Als je maar liefst twee kansen hebt om Nish te zien (hij staat er beide dagen) dan mag je deze gast uiteraard niet missen. Stond al op Edingburg Festival, waarna grote kranten als Times en Guardian zijn onmiskenbare talent prezen: ‘Massively charming and very witty.’

Rajko Disseldorp is nog maar twintig en nu al stand-up comedian, cabaretier én schrijver. Vorig jaar speelde hij bij The Comedy Factory op RTL4, zijn schrijfsels werden gepubliceerd o.a. in 7Days en de Volkskrant. Twee Disseldorps voor de prijs van één; broer Yuri vergezelt hem.

PATRICK LAUREIJ (NL) Sommige mensen hebben een duwtje in de juiste richting nodig en bij Patrick kwam die por van zijn vriendin, die hem adviseerde comedy te doen. Met succes. Bij Toomler leerde hij de fijne kneepjes van het vak, om vervolgens de publieks- én de juryprijs van Cameretten binnen te halen.

18

RAYEN PANDAY (NL) Panday mocht tijdens het programma ‘Mag ik u kussen?’ zijn lippen op die van Nicolette Kluijver drukken. Aan zelfvertrouwen zal het hem sindsdien niet ontbreken. Schrijver voor Jörgen Raymann en De Dino Show van Jandino Asporaat. Vast comedian bij Comedy Café Amsterdam, momenteel soloshow getiteld ‘Drie keer Rayen’. 19


ICFR 2014

COMEDIANS

ICFR 2014

COMEDIANS

RICH VOS (USA)

TIM HARTOG (NL)

Eerste blanke comedian die optrad in Def Comedy Jam, hield zich staande. Nam deel aan vele roasts en schreef voor Jimmy Kimmel Live, The Rosie O’Donnell Show én de Oscars. Ja dat lees je goed, de Oscars. Hello Rich. Zijn grenzeloze grappen worden in ongenadig tempo afgevuurd.

Eén van ons. Geboren en getogen in Charlois, RotterdamZuid en alleen de échte Rotterdammers komen uit Rotterdam Zuid. Al op de Wilhelminaschool werd duidelijk dat Tim een pratertje was, een heel erg pratertje. Die kunsten vertoont hij profi sinds hij aan de Koningstheateracademie afstudeerde met voorstelling Hokjesgeest.

SIMON MUNNERY (UK)

TOM RHODES (USA)

Kweekvijver van talent, de BBC Radio 1 show, bracht ook Simon Munnery voort. Experimenteel grootmeester; zo deed hij eens een gehele show met een metalen emmer over zijn hoofd. Zijn stand-up werk is soms satirisch, maar altijd ongewoon.

Thomes Rhodes beschikt volgens The New York Times over ‘een krankzinnig optimistisch cynisme’. Rhodes weet waar -ie over praat, want hij heeft de hele wereld in zijn binnenzak. Was onder meer reisverslaggever voor Huffington Post en presentator van Yorin travel.

SJAAK BRAL (NL)

TONY WOODS (USA)

Zeven theatershows en elf oudejaarsconferences staan op zijn naam. Columnist en schrijver, maar wanneer hij het tikken verruilt voor het podium is hij nóg scherper, nóg haniger en nóg eigenwijzer. Treedt bij ICFR zelf op, is daarnaast te zien als host van ‘Comedy Kids’, een comedy workshop voor kinderen.

Woods mag dan een losse stijl op het podium hebben, hij houdt altijd de regie over zijn publiek. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken; deed Bad Boys of Comedy en Def Comedy Jam. Sindsdien bevat zijn trackrec onder meer Last Comic Standing en Late Night with Conan O’Brien.

STEFAN POP (NL)

WILKO TERWIJN (NL)

Aangenomen worden bij de Comedytrain in Toomler en het niet doen. Da’s lef hebben, maar Stefan besloot toch maar eerst zijn middelbare school af te maken. Maakte niet uit: hij won daarna het Leids Cabaret Festival en trad op in Edinburgh, San Franciso, New York en Londen. Bezig aan zijn tweede soloshow.

Geen podium in Nederland waar Wilko niet op heeft gestaan: hij trad zelfs op bij het Heineken Dance Event. Eigen kijk op de actualiteit, niet bang voor absurdistische wendingen. Vast showdier bij RTL4’s De Grote Improvisatieshow. Medeoprichter Badaboom.

THE UMBILICAL BROTHERS (AUS)

WILLIAM BOEVA (BE)

De vreemde eend in de bijt op ICFR? The Umbilical Brothers. Duo Shane Dundas en David Collins combineren o.a. mime, poppenspel en slapstick. Ontmoetten elkaar bij een salsaclub waar David per ongeluk de neus van Shane brak. Onafscheidelijk ever since. Vertoonden hun bizarre kunsten eerder bij Letterman en Leno.

De volgens het Nieuwsblad ‘grappigste dwerg der Lage Landen’. Boeva reisde al eerder af naar Holland, want was finalist Leids Cabaret Festival. Zijn prijzenplankje bevat de Culture Comedy Award en de Humo’s Comedy Cup. Gewonnen omdat hij als ware stand-upper een heldere kijk heeft op de wereld, van onderaf.

20

21


ICFR 2014

COMEDIANS

WOUTER MONDEN (NL) Begenadigd verteller Monden beheerst met het grootste gemak ieder podium. Schuwt de actualiteit niet, en doorspekt het geheel met taalgrappen. Won de jurypijs van de Culture Comedy Award, die hem roemde om zijn hoge grapdichtheid, intelligentie en diversiteit.

ZOE LYONS (UK) Winnaar Funny Women Competition Zoe Lyons staat haar mannetje in comedy. Maakte haar debuut op Edinburgh en werd direct daarna genomineerd als beste nieuwkomer bij de Comedy Awards. Inmiddels is de oorspronkelijk afgestudeerd psycholoog een fenomeen op televisie, radio en in het theater. Zelfverzekerd en messcherp.

ICAPPLAUS FR BEVOOR... DANKT...

TICKETS: TICKETMASTER.NL EDDIEGRIFFIN.COM

Greenhouse Talent and A Comic Soul in association with Off The Kerb present

Shappi Khorsandi DONDERDAG 29 JANUARI 2015

layout & design door

www.blackbookonline.nl

THEATER ZUIDPLEIN | ROTTERDAM

KAARTEN VERKRIJGBAAR VIA WWW.TICKETMASTER.NL | 0900 - 300 12 50 (w 0,60 P/M) 23 www.shappi.co.uk


Rotterdamse Popweek VR 7 t/m ZO 16 NOVEMBER • Rotown, Poppodium Baroeg, e.a.

In deze week, die 10 dagen duurt, ruim 160 bands/acts op meer dan 65 locaties, de Popronde op zaterdag 8 november en de finales van de Sena Grote Prijs van Rotterdam.

Cabaretfestival Camaretten MA 17, WO 19, DO 20 & ZA 29 NOVEMBER • Theater Zuidplein & nieuwe Luxor Theater

Beginnende cabaretiers uit Nederland en België strijden om de prestigieuze prijzen van het grootste en oudste cabaretfestival.

Nationale Nieuwjaarsnacht WO 31 DECEMBER • Boompjeskade

Prachtige siervuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug. Gratis te aanschouwen vanaf de Boompjeskade.

Volg ons ook op:

Kijk voor meer festivals op:

www.rotterdamfestivals.nl

International Comedy Festival Rotterdam 2014  

Programma 10 & 11 oktober 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you