Page 1


Letos bomo praznovali 20-letnico delovanja na področju razsvetljave in stikalne tehnike, elektroinštalacije pa so del našega podjetja že 40 let. S svojimi izkušnjami in znanjem smo poskrbeli za osvetlitev prenekaterih slovenskih domov in zasebnih objektov, cerkva, prodajaln, restavracij in veliko posebno zahtevnih objektov. Ker vemo, da je vaš čas dragocen, z veseljem poskrbimo tudi za elektroinštalacije in po potrebi še za meritve. Vodilo, ki nas spremlja povsod, je »KAKOVOST«, v veliko veselje pa so nam zadovoljne stranke, ki se k nam redno vračajo. Zavedamo se, da si želite popolne osvetlitve vašega doma, pisarne ali poslovnega objekta, zato pridemo z veseljem na ogled in vam svetujemo, po potrebi pa pripravimo tudi izračune svetilnosti.


Podjetje OSRAM je eno izmed treh vodilnih proizvajalcev žarnic in sijalk vseh vrst na svetu. Velik poudarek dajejo razvoju in izboljšavi tehnike, močan je tudi njihov program predstikalnih naprav, transformatorjev, vedno bolj pa se uveljavljajo z razvojem LED tehnike. S kakovostjo prepričujejo že 100 let, njihove svetilke so uporabniku prijazne, razvoj in tehnologija pa v samem svetovnem vrhu. Ponosni so, da imajo v svojem prodajnem programu žarnico za skoraj vsakogar, in prepričani smo, da se bo tudi za vas našla ustrezna.


V belgijskem podjetju se trudijo povezati svetlobo in osvetlitev vašega doma v oseben, dinamičen in umetniški dotik. Ponosni so na vedno nove izboljšave, ki jim omogočajo, da so njihovi izdelki v koraku s časom. Kakovostna arhitekturna razsvetljava išče optimalno ravnotežje med estetiko, funkcionalnimi rešitvami po meri, tehnično dovršenostjo in uporabniku prijaznimi izdelki. Njihova filozofija delovanja je združena v štirih pojmih – bodi inovativen, strasten, deli in uživaj. Večina njihovih izdelkov je čistih in ravnih linij, v modnih kovinskih barvah. Velik del programa je namenjen zunanji razsvetljavi. Vedno več poudarka dajejo tudi LED svetilkam.


Zgodovina italijanskega podjetja Vetreria Vistosi sega v 16. stoletje. Vse odtlej se družini Vistosi in Moretti ukvarjata z izdelovanjem umetnin iz muranskega stekla. Svojo ponudbo izdelkov iz stekla sta razširili tudi na svetila, ki so sčasoma postajala vedno bolj oblikovalsko dovršena. Kmalu so se uveljavila tako v domačem kot evropskem prostoru. Program svetil VISTOSI je prilagojen trenutnim smernicam na področju oblikovanja, nekatera svetila imajo tako brezčasno obliko, da so v ponudbi že preko 50 let, in spet tretja so bolj preprosta, primerna za prostore z brezčasnim dizajnom. V njihovi ponudbi pa se najdejo tudi svetila za osvetlitev stilnih prostorov.


V letu 1932 zasnovano podjetje danes še vedno spada med vodilne nemške proizvajalce na področju tehnične dekorativne razsvetljave in svetlobnih sistemov. Schmitz-Leuchten ponuja inovativne svetlobne rešitve za dom in poslovne prostore. Njihove izdelke odlikuje uporaben dizajn s čisto estetiko in visokokakovostnim standardom. Kakovost, dizajn in uporaba najmodernejše svetlobne tehnike dajejo podjetju SchmitzLeuchten mesto med vodilnimi na tržišču. Dokaz za njihovo kakovost pa niso samo zadovoljni kupci po vsem svetu, temveč tudi številne oblikovalske nagrade – Red Dot, Design Plus, iF design award. Podjetje je tudi član nemškega združenja za dobro svetlobo.


Nemško podjetje SERIEN RAUMLEUCHTEN je na tržišču od leta 1983. Podjetje stremi k ideji, da svetila niso le nadomestek za naravno svetlobo, temveč samostojni elementi v prostoru, ki združujejo uporabnost in obliko. Njihov zaščitni znak so svetilke drugačnih oblik, ki lahko najdejo svoje mesto v vsakem interierju. Vsa svetila so narejena iz materialov, ki ustrezajo namembnosti svetilke, oblike svetil pa se vedno znova prilagajajo razvoju žarnic oz. sijalk. Nemška kakovost izdelkov jih uvršča v sam vrh proizvajalcev dekorativne razsvetljave.


Zgodovina nemškega podjetja BUSCH-JAEGER sega v 19. stoletje, v leto 1879. Leta 1906 pa so izdelali prvo stikalo in od takrat naprej izboljšujejo tehniko in jo združujejo z edinstvenimi in uporabnimi oblikami. Nemška kakovost govori v prid odločitvi za stikalno tehniko tega podjetja. Poleg tega jih odlikuje tudi široka paleta izbire, od najbolj preprostih stikal, ki so osredotočena le na funkcijo, do tistih za najzahtevnejše kupce, ki jim je zelo pomemben tudi videz. Tako lahko izbiramo med različnimi barvnimi odtenki, steklenimi, kovinskimi in zlatimi okvirji. Najbolj pomembno pa je, da Busch-Jaeger nudi celostne rešitve za stikalno tehniko – na voljo so nam tako vtičnice in regulatorji vseh vrst, tipkala, zvončne tipke in še mnogo drugega.


Podjetje REGIOLUX je bilo ustanovljeno leta 1952, vse od tedaj na trgu razsvetljave ohranja sloves kakovostnega proizvajalca svetil. Njihovo ime je sinonim za širok spekter tehničnih svetil za industrijo in obrt, za upravo in izobraževalne ustanove, javne prostore, trgovine in mnogo drugih. Izkušnje in znanje, izračuni, konstrukcija in izdelava svetil, vključno z odsevniki, združevanje energije in izdelava svetilk za posebne objekte so danes predpogoj za profesionalno svetlobno tehniko. Za vsako vrsto prostora tako ponujajo ustrezno rešitev – z neposredno ali posredno svetlobo, z odsevniki, ki ne bleščijo, asimetrično osvetlitvijo ali svetili, odpornimi na udarce z žogo.


Le malo stvari je tako nedotakljivih, kot je svetloba, in vendar jo lahko ujamemo – s kristalom, ki ima to edinstveno sposobnost, da se z njo poigra in, končno, osvobodi vso njeno moč. Podjetje Swarovski je po vsem svetu poznano po izjemnih izdelkih iz kristalov. Svoje znanje so prenesli tudi na področje razsvetljave in arhitekture. Tako kristal ni le surovina, temveč ustvarjalna sila v rokah arhitektov, oblikovalcev svetlobe in kupcev – svetlobo ujame ali pa jo razprši, zaneti ognjemet barv in vedno znova ustvarja nove podobe. Kristal osvobaja duha in vodi razum. Izdelki Swarovski vlijejo prostoru domačnost in posebnost hkrati. Za prostore, kjer si želite unikatnosti, so na voljo edinstvene rešitve in neštete možnosti s svetili, svetlobnimi sistemi in arhitekturnimi elementi.


Podjetje je bilo ustanovljeno pred več kot pol stoletja. Od samega začetka se je specializiralo za izdelovanje razsvetljave s fluorescentnimi cevmi, neprepustnimi za vodo in prah. Ponaša se z največjim izborom svetil za industrijsko razsvetljavo s fluorescentnimi in visokotlačnimi sijalkami. Svetilke NORKA so primerne za uporabo povsod, kjer veljajo izredne razmere – hladilnice, avtopralnice, mizarski objekti, kemične tovarne … Podjetje NORKA uživa visok ugled tako v Nemčiji kot izven njenih meja, saj slovi po svoji nesporni kakovosti. Inovacije na področju razvoja nove tehnične razsvetljave so povezane tudi z naprednim razvojem svetlobnih virov, ki omogočajo še boljši izkoristek. Zaradi posebne tehnike odsevnikov (reflektorjev) v svetilkah je zmanjšana poraba elektrike in povečana učinkovitost.


Tovarna svetil in svetlobne opreme spada med največje v Nemčiji. Slovijo po pregovorni nemški kakovosti in robustnih linijah. Njihove svetilke so namenjene osvetlitvi poslovnih in zunanjih prostorov. Vedno več poudarka dajejo tudi oblikovanju, kar potrjuje njihov reflektor, nagrajen z oblikovalsko nagrado.


Ime Baulmann Leuchten je danes sinonim za svetlobne koncepte. Filozofija podjetja je, da svetloba ni enaka svetilki. Prava svetloba je tako faktor različnih dejavnikov, ki skupaj tvorijo prijetno klimo za bivanje, prostoru pa dajo dodano vrednost. Svetila Baulmann Leuchten osvetljujejo tiste prostore, ki zahtevajo še posebej preudarno in kakovostno izbrano razsvetljavo, kot so hoteli, restavracije, pisarne, butiki in seveda tudi zasebni ambienti. Velika odlika podjetja Baulmann Leuchten je tudi prilagodljivost - še posebej je dobrodošla pri objektih, ki zahtevajo individualne, drugačne rešitve. Njihova posebnost so svetilke s senčniki vseh vrst.


ELEKTROINŠTALACIJE

Ko v svoj dom spustite kakšnega obrtnika, pričakujete, da se na svoje delo spozna, predvsem pa, da bo le-to opravljeno kakovostno in hitro. Kot že rečeno, so elektroinštalacije del našega podjetja že 40 let. V vseh teh letih smo si izkušnje in znanje nabirali na zahtevnih objektih, kot so bencinski servisi, blagovne hiše, cerkve, stavba slovenskega parlamenta in mnogo drugih. Seveda pa smo v tem času izvedli elektroinštalacijska dela v nešteto slovenskih domovih in zasebnih objektih. Za vas se bomo trudili tudi v bodoče.


Produkcija: Agencija Idema, d. o. o., Vegova ulica 8, Ljubljana

ES d. o. o.

Ob Zeleni jami 9 SI-1000 Ljubljana Tel.: +386 1 540 16 50 Faks: +386 1 540 16 49 E-pošta: prodaja@es-svetila.com www.es-svetila.com

Fotografije: arhiv podjetja ES, d. o. o.

ES catalog 2010  

Catalog made for Slovene company ES svetila.

ES catalog 2010  

Catalog made for Slovene company ES svetila.

Advertisement