Page 1

Ο Μ Α ∆ Ι Κ Α

Π Ο Ι Ο Τ Ι Κ Α

Τ Α Ξ Ι ∆ Ι Α

Σ Ε

Τ Α Ξ Ι ∆ Ι Α

Ο Λ Ο

Τ Ο Ν

-

Ε Κ ∆ Ρ Ο Μ Ε Σ

Κ Ο Σ Μ Ο

Σ Τ Ι Σ

Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Ε Σ

Τ Ι Μ Ε Σ


Απολαύστε: Με αυτό το έντυπο ΤΩΡΑ η πείρα 25 ετών στα χέρια σας! Σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου και αν θέλετε να ταξιδέψετε, έχουμε ξαναπάει. Και μάλιστα πολλές φορές. Ξέρουμε τα πάντα για εκεί. Αξιοθέατα, ανθρώπους, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, πολιτισμικά θέματα και ότι άλλο έχει σχέση με τον προορισμό. Ενημερωθείτε, εμπιστευτείτε, ονειρευτείτε, και σίγουρα θα ικανοποιηθείτε. Ακολουθήστε τους ειδικούς και απολαύστε την.. διαφορά στο ταξίδι σας.

Όλα τα ταξίδια...:

Θέλετε ένα ταξίδι.. διαφορετικό

• Ομαδικά ταξίδια - Εκδρομές με γκρούπ • Ατομικά ταξίδια για ανεξάρτητους ταξιδιώτες • Ταξίδια σε θεματικά πάρκα • Kρουαζιέρες / • Εταιρικά ταξίδια • Spa Wellness / • Γαμήλια ταξίδια • Ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο / • Σαφάρι • Ομαδικά ταξίδια εταιρειών, συλλόγων, σωματείων • All inclusive / • Διακοπές σε όλο τον κόσμο • Συνέδρια και ημερίδες / • Εισαγώμενος τουρισμός • Incentive / • D.M.C. • Events • Συνέδρια

Ένα.. ρομαντικό ταξίδι για 2

Επιλέξτε το ταξίδι σας όπως εσείς.. θέλετε!

Ετοιμάσαμε για εσάς 3 επιλογές για το κάθε ταξίδι σας. Διαλέξτε τον προορισμό σας και ταξιδέψατε όπως εσείς θέλετε...  

Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Το ταξίδι περιλαμβάνει: το Αεροπορικό εισιτήριο + ξενοδοχείο με πρωινό μπουφέ + πληροφοριακό φάκελο με πολλές πληροφορίες για το ταξίδι σας + τοπικό αντιπρόσωπο + δυνατότητα παράτασης ή αγοράς επιπλέον υπηρεσιών.

Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Το ταξίδι περιλαμβάνει: το Αεροπορικό εισιτήριο + ξενοδοχείο με πρωινό μπουφέ + μεταφορές από και προς τον προορισμό σας + ξενάγηση πόλης + τοπικό Έλληνα Συνοδό + πληροφοριακό φάκελο με πολλές πληροφορίες για το ταξίδι σας.

Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Το ταξίδι περιλαμβάνει: το Αεροπορικό εισιτήριο + ξενοδοχείο με πρωινό μπουφέ + μεταφορές από και προς τον προορισμό σας + ξενάγηση πόλης + όλες τις εκδρομές που περιγράφονται σε κάθε ταξίδι + τοπικό Έλληνα Συνοδό + πληροφοριακό φάκελο με πολλές πληροφορίες για το ταξίδι σας.

Ρωτήστε μας... Επιλέξτε μια από τις ρομαντικές μεγαλουπόλεις που στις επόμενες σελίδες προτείνουμε. Eμείς θα σας προσθέσουμε την εμπειρία των 25 χρονών και θα σας δώσουμε ένα πολύ όμορφο και ρομαντικό ξενοδοχείο. Θα σας κλείσουμε ένα δείπνο σε ένα πολύ όμορφο εστιατόριo θα σας ενημερώσουμε για τα ρομαντικά καφέ, εστιατόρια, μπαρ. Εσείς απλά διασκεδάστε με την.. ψυχή σας.

Ένα ταξίδι κουλτούρας και πολιτισμού Ρωτήστε μας.. Επιλέξτε μια από τις μεγαλουπόλεις με πολλά μουσεία και εκθέσεις, εμείς θα σας προσθέσουμε την εμπειρία των 25 χρονών και θα σας δώσουμε όλη την πληροφορία που χρειάζεστε. Αναλυτικές πληροφορίες για τα μουσεία, τις εκθέσεις που γίνονται την περίοδο που θέλετε να ταξιδέψετε.

Ένα ταξίδι.. γεμάτο μουσική, θέατρο Ρωτήστε μας... Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις μουσικές ή θεατρικές παραστάσεις - συναυλίες - κονσέρτα για την περίοδο που θέλετε να ταξιδέψετε.

Ένα ταξίδι.. γεμάτο αναζωογόνηση Ρωτήστε μας... Επιλέξτε ένα από τα spa που προτείνουμε. Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις θεραπείες - προγράμματα - τιμές για την περίοδο που θέλετε να ταξιδέψετε.  

Ένα ταξίδι.. που να τα έχει όλα! Ρωτήστε μας... Επιλέξτε μια από τις μεγαλουπόλεις, εμείς θα προσθέσουμε την εμπειρία των 25 χρόνων και θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.


Easy2mix

Βοοκ Οnline

LOW COST Αεροπορικές εταιρείες LOW COST Ξενοδοχεία από το ιντερνετ LOW COST κρουαζιέρες από το ιντερνετ

Μπείτε στο ενημερωμένο site επιλέξτε το ταξίδι που θέλετε και...ταξιδέψτε γρήγορα εύκολα - με ασφάλεια και στα Ελληνικά, δείτε όλα όσα χρειάζεστε για τόν προορισμό σας μόνο με λίγα κλίκ.

Σίγουρα ο καθένας μπορεί μέσα από το ιντερνετ να κλείσει μια low cost εταιρεία η ένα ξενοδοχείο η άλλες υπηρεσίες και να ταξιδέψει. Έχετε σκεφθεί όμως ότι θα μπορούσατε να κάνετε ακριβώς το ίδιο. Διπλά μας αξιοποιώντας την εμπειρία των 25 χρονών, δίνοντας σας πολλές έγκυρες και εγγυημένες επιλογές.. Η απόφαση δική σας το κόστος.. πολύ μικρό για να ρισκάρετε τόσα πολλά..

24hours a day:

Κλείστε έγκαιρα το ταξίδι σας & κερδίστε.. Πολύ χαμηλές τιμές Είναι πια κανόνας ότι όσο πιο νωρίς κλείσετε το ταξίδι σας τόσο πιο χαμηλή τιμή θα πληρώσετε. Έχετε ακούσει από τις αεροπορικές εταιρείες.. στις διαφημίσεις τους ότι προορισμοί μακρινοί μόνο από.. 19 ευρώ. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε εσάς. Αρκεί να κλείσετε νωρίς. Ελατέ κοντά μας ΝΩΡΙΣ ζητήστε μας να σας κρατήσουμε το πιο οικονομικό εισιτήριο και το ξενοδοχείο που θέλετε σε πολύ χαμηλές τιμές.

Δημιουργήστε το δικό σας γκρουπ Δημιουργήστε το δικό σας γκρουπ για οποιαδήποτε προορισμό της αρεσκείας σας και κερδίστε την συμμετοχής σας δωρεάν, αρκεί να είστε από 20 άτομα και πάνω... Ζητήστε μας να σας κάνουμε την προσφορά μας για ότι υπηρεσίες θελήσετε, ακουστέ την δική μας άποψη και... καλό ταξίδι.

Ανοικτά 24 ώρες από το σπίτι σας η από το γραφείο σας.. με την άνεση σας.

Περισσότερες επιλογές: Έχοντας τον χρόνο σας μπορείτε να κάνετε καλύτερη επιλογή. Δείτε αναλυτικά ή συγκεντρωτικά ότι αφορά τον προορισμό που σας ενδιαφέρει επιλέξτε με την άνεση σας το ταξίδι που σας ταιριάζει - Ατομικό - Ομαδικό. Εάν θέλετε κλείστε το απευθείας με τη πιστωτική σας κάρτα η εάν θέλετε προσωπική επαφή (κάτι που και εμείς θέλουμε) επικοινωνήστε μαζί μας.

Καλό ταξίδι... σημαίνει: • Πλήρη εξυπηρέτηση στο γραφείο • Ξεναγήσεις από επίσημους ξεναγούς • Επώνυμες Αεροπορικές Εταιρείες • Τοπική κουζίνα - Απολαυστικά δείπνα • Κεντρικά επώνυμα ξενοδοχεία • Ψώνια - Ελεύθερος χρόνος για εσάς • Έμπειροι - Φιλόξενοι συνοδοί • Νυχτερινή διασκέδαση

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν ένα καλό ταξίδι...


Βερολίνο 4,5 ημ. 1η ημέρα Αναχώρηση Βερολίνο - Ξενάγηση Με την άφιξη μας θα ξεκινήσουμε με τη πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Ράιχσταγκ (Βουλή) με το γυάλινο θόλο, το χρυσό άγαλμα της Νίκης, τη βομβαρδισμένη εκκλησία του Γουλιέλμου, το Δημαρχείο, την Όπερα, τα υπολείμματα του τείχους και άλλα. Τέλος, θα καταλήξουμε στο Νησί των Μουσείων για να επισκεφτούμε το Μουσείο της Περγάμου με τις σημαντικές ελληνικές και άλλες αρχαιότητες. Το απόγευμα περίπατο σε μία από τις κεντρικές λεωφόρους (Κουρφύρστενταμ Φρίντριχστρασε) με τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Δειπνήστε σε ένα από τα κομψά εστιατόρια με πολύ ωραία διακόσμηση και εξαιρετικό φαγητό.

2η ημέρα Βερολίνο - Πότσνταμ (60 χλμ) Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα έχουμε μια σύντομη εξόρμηση μέχρι το αυτοκρατορικό Πότσνταμ. Αφού διανύσουμε την μικρή απόσταση των 30 χιλιόμετρων θα φτάσουμε στην πόλη με τις 30 λίμνες αλλά και την επίσημη πρωτεύουσα των Κάιζερ. Φυσικά θα επικεντρωθούμε στα θρυλικά ανάκτορα του Γουλιέλμου, που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια σας προτείνουμε να γευματίσετε σε ένα εξαιρετικό γυάλινο εστιατόριο το οποίο βρίσκετε ακριβώς απέναντι από τα ανάκτορα. Βέβαια θα υπάρξει και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την πόλη. Επιστροφή το μεσημέρι στο Βερολίνο μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να πάτε στην περιοχή της Μερσέντες με τα πολύ ωραία γυάλινα κτίρια με τα πολλά καφέ και εστιατόρια όπως επίσης και τα μεγάλα θέατρα. Δειπνήστε σε ένα από τα εστιατόρια dressler.

3η ημέρα Βερολίνο Μετά το πλούσιο πρωινό μας όλη η ημέρα

4

στην διάθεση σας. Εμείς σας προτείνουμε το καλύτερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης. Στην συνέχεια επισκεφθείτε την Κούμμερ Στράσε με τα πολύ μεγάλα πολυκαταστήματα και ψωνίστε φθηνά ρούχα και παπούτσια. Γευματίστε με λουκάνικο στον δρόμο από τα εντυπωσιακά μικρά μαγαζάκια και πιείτε ζεστό κρασί. Το απόγευμα σας προτείνουμε να πάρετε μέρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κρουαζιέρα μέσα στα κανάλια της πόλης και των γύρω λιμνών. Το βράδυ παρακολουθήστε μια από τις πολλές όπερες η συναυλίες κλασσικής μουσικής ή πιείτε το ποτό σας σε ένα από τα πολλά jazz club.

4η ημέρα Βερολίνο – Δρέσδη – 185 χλμ. Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή στη Δρέσδη, πρωτεύουσα της Σαξονίας, την πανέμορφη «Φλωρεντία του βορρά», χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Στην ξενάγηση του ιστορικού κέντρου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Τσβίνγκερ, την περίφημη όπερα του Ζέμπερ, την ακαδημία καλών τεχνών, τμήματα των βασιλικών ανακτόρων και την αποπερατωμένη πλέον εκκλησία Φράουενκίρχε. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φυσικά για επίσκεψη σε μία από τις σημαντικότερες πινακοθήκες του κόσμου, την «Πινακοθήκη των Παλιών Δασκάλων». Επιστροφή το απόγευμα στο Βερολίνο. Ελεύθερο βράδυ για νυχτερινή βόλτα.

5η ημέρα Ελεύθερη μέρα - πτήση επιστροφής Ημέρα ελεύθερη για να ξαναζήσουμε τις ομορφιές του Βερολίνου, αλλά και για τις τελευταίες μας αγορές πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Ομαδικά ταξίδια

Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Σε κάθε ταξίδι προσφέρονται 3 επιλογές Α) Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Β) Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Γ) Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Παρακαλούμε δείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο με τις λεπτομέρειες των περιλαμβανoμένων της κάθε επιλογής. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές. Έμπειρος συνοδός Την εκδρομή μας συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός. Είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στόχος του είναι να σας γνωρίσει όλες τις πλευρές της πόλης.


Βαρκελώνη 4,5 ημ.

Ομαδικά ταξίδια

Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Σε κάθε ταξίδι προσφέρονται 3 επιλογές Α) Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Β) Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Γ) Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Παρακαλούμε δείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο με τις λεπτομέρειες των περιλαμβανομένων της κάθε επιλογής. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές. Έμπειρος συνοδός Την εκδρομή μας συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός. Είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στόχος του είναι να σας γνωρίσει όλες τις πλευρές της πόλης.

1η ημέρα Πτήση για Βαρκελώνη - Ξενάγηση πόλης Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Ισπανίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο πούλμαν μας και ξεκινούμε με την ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε: το μνημείο του Κολόμβου στο λιμάνι, την Μπαρτσελονέτα, θα ανέβουμε στο λόφο Μόνζουικ, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 1992, το νέο Καθεδρικό Ναό του Γκάουντι της Σαγκράντα Φαμίλια, το Βασιλικό Παλάτι και πολλά άλλα που χαρακτηρίζουν αυτήν την πόλη. Μετά την πόλη θα καταλήξουμε στο Ισπανικό χωριό όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια μεσαιωνική πόλη μέσα στην πόλη με τείχη, σπίτια όπως εκείνη την εποχή, πολύ ωραία εστιατόρια, καφέ και εντυπωσιακά μαγαζιά. Στην συνέχεια θα πάμε στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας για ξεκούραση. Το βράδυ αναχώρηση όπου θα πάμε να δούμε την φωτισμένη πόλη και προτείνουμε δείπνο στις ψαροταβέρνες του Ολυμπιακού Λιμανιού.

και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Στην συνέχεια θα πάμε σε ένα διπλανό χωριό όπου φημίζεται για τα κρασιά και για την πολύ γνωστή Σαμπάνια της. Θα δούμε κελάρια και θα γευτούμε ποικιλίες κρασιών και σαμπάνιας. Επιστροφή το μεσημέρι στην Βαρκελώνη. Το απόγευμα θα πάμε όλοι μαζί στην Ράμπλάς όπου θα έχετε την δυνατότητα να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε την παέλια στα γραφικά ταβερνάκια της.

4η ημέρα Βαρκελώνη - Ελεύθερη ημέρα Universal Studios - Port Aventura (45χλμ.)

2η ημέρα

Όλη η ημέρα στην διάθεση σας. Εμείς σας προτείνουμε επίσκεψη στον πανέμορφο κόσμο και τα Universal Studios της Port Aventura. Ένα μεγάλο «πάρκο» διασκέδασης και χαράς όπου νοιώθει κανείς και πάλι παιδί! Πάρκο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Ντίσνεϊ και τα αλλά γνωστά Πάρκα. Εντυπωσιακοί χώροι, πολύ ωραία παιχνίδια και πολλά άλλα θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Επιστροφή αργά το απόγευμα πίσω στην Βαρκελώνη.

Βαρκελώνη - Μπεσαλού - Φιγκέρας (90χλμ.)

5η ημέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί αναχώρηση για τη ιστορική μεσαιωνική πόλη της Μπεσαλού όπου θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό. Δείτε το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης ή φάτε μια παέλια στα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη. Συνεχίζουμε για το Μουσείο Νταλί στην Φιγκέρας όπου θα δούμε πολλά από τα έργα του. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Φλαμέγκο.

3η ημέρα Βαρκελώνη - Μονσεράτ - Βινιέδος (35χλμ.)

Πάρκο Γουέλ και αθλητικές εγκαταστάσεις Barcelona Camp Nou - Πτήση επιστροφής Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης βλέποντας το πάρκο Γουέλ με τα ξακουστά δημιουργήματα του Γκαουντί. Συνεχίζουμε για το γήπεδο της Barcelona όπου θα έχετε τη ευκαιρία να δείτε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου αλλά και να επισκεφθείτε την μπουτίκ της Barcelona. Συνεχίζουμε για το Ενυδρείο όπου θα δείτε ένα από τα καλύτερα ενυδρεία στον Κόσμο. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονσεράτ όπου θα δούμε ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Ισπανίας μεσαιωνικό με πολλά

5


Παρίσι 4,5 ημ. 1η ημέρα Πτήση αναχώρησης - Παρίσι Άφιξη στο Παρίσι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα βλέποντας από το πλοίο όλα τα καταπληκτικά αξιοθέατα του Παρισιού μοναδικά φωτισμένα. Tο βράδυ σας προτείνουμε δείπνο σε τυπικό γαλλικό εστιατόριο και μετά θα περπατήσουμε για καφέ στην πανέμορφη περιοχή των Ηλίσσιων πεδίων.

2η ημέρα

στρογγυλή σκάλα του Le Chateau de la belle au bois dorman (Πύργου της ωραίας κοιμωμένης) και κατόπιν γίνετε παιδιά στη χώρα της Φαντασίας, Ροβινσώνες στη χώρα της περιπέτειας και ταξιδέψτε στη χώρα των Συνόρων και φυσικά στη χώρα των Ανακαλύψεων. To μεσημέρι επισκεφθείτε το νέο πάρκο της Walt Disney όπου άνοιξε της πύλες του το καλοκαίρι. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

4η ημέρα Βερσαλλίες

Ξενάγηση. Θα θαυμάσουμε το κτίριο της Όπερας που είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο. Την Αψίδα του Θριάμβου η οποία αποτελεί σήμερα το κατεξοχήν εθνικό μνημείο της Γαλλίας, τον Πύργο του Άιφελ, απ’ όπου θα έχουμε μια θαυμάσια πανοραμική άποψη της πόλης του Παρισιού. Θα συνεχίσουμε με την Παναγία των Παρισίων και όλα εκείνα τα αξιοθέατα που έκαναν αυτήν την πόλη μοναδική. Τελειώνουμε με την επίσκεψη στο μουσείο του Λούβρου. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για σας. Το νυχτερινό Παρίσι σας περιμένει να το ανακαλύψετε σε μια μεθυστική περιπλάνηση στους υπέροχους δρόμους του με τα πολυάριθμα προγράμματα του στα πιο γνωστά καμπαρέ του, στα club, στους κινηματογράφους και τα θέατρα του. Η δική μας πρόταση για απόψε είναι η προαιρετική συμμετοχή σας στο πασίγνωστο καμπαρέ show Moulin Rouge πίνοντας σαμπάνια.

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Βερσαλλίες. Θα επισκεφθούμε το παλάτι των Βερσαλλιών, χτισμένο το 17ο αιώνα. Τις χρυσοποίκιλτες αίθουσες, την επιβλητική αίθουσα των κατόπτρων και τα διαμερίσματα της βασίλισσας. Σύντομη περιήγηση στους μεγαλύτερους κήπους με τα σιντριβάνια και τα αγάλματα, οι οποίοι ολοκληρώνουν τη μοναδικότητα των Βερσαλλιών. Σας προτείνουμε γεύμα στο πολύ ωραίο γαλλικό εστιατόριο Chez Clement στην περίφημη περιοχή του Σανς Ελυζε. Απόγευμα ελεύθερο για να περιπλανηθείτε στην αγορά του Παρισιού και στα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα της πόλης, όπως το Galeries La Fayette, το Printemps και μια πληθώρα εμπορικών κέντρων, όπως το Les boutiques de Paris du palais des congres, το Forum des halles, το Galeries Marchandes des champs και πολλά άλλα. Για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο στο εστιατόριο Mollard που λειτουργεί σε κτίριο του 1900.

3η ημέρα

5η ημέρα

Παρίσι - Ξενάγηση πόλης - Λούβρο

Eurodisney και το νέο πάρκο της Walt Disney Μετά το πρόγευμα μεταφορά στη Eurodisney, ημέρα αφιερωμένη στη φαντασία. Η Eurodisney είναι μαγεία, διασκέδαση, ανακάλυψη. Είναι φώτα, είναι λάμψη, είναι εμπειρία. Είναι μια μπάντα χρωμάτων που παίζει στους ρυθμούς αγαπημένων ήχων των παιδικών μας χρόνων. Περιπλανηθείτε στη

6

Πτήση επιστροφής Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από την μαγική ατμόσφαιρα του Παρισιού.

Ομαδικά ταξίδια

Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Σε κάθε ταξίδι προσφέρονται 3 επιλογές Α) Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Β) Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Γ) Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Παρακαλούμε δείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο με τις λεπτομέρειες των περιλαμβανομένων της κάθε επιλογής. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές. Έμπειρος συνοδός Την εκδρομή μας συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός. Είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στόχος του είναι να σας γνωρίσει όλες τις πλευρές της πόλης.


Στρασβούργο

Ατομικά / Ομαδικά ταξίδια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ • Τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ με το αστρονομικό ρολόι. • Το δημαρχείο, την Νομαρχία και την Όπερα. • Το μουσείο Καλών Τεχνών με έργα του Ρούμπενς και Μποτιτσέλι. • Ευρωπαϊκό μέγαρο των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το μέγαρο του συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. • Μισή ημέρα ξενάγηση στην πόλη. • Ολοήμερη εκδρομή στην Χαϊδελβέργη. • Ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Αλσατία. • Ολοήμερη εκδρομή στο Λουξεμβούργο ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ • Περπατήστε στην ψαραγορά με την ωραία προβλήτα. • Αν είστε καλοφαγάς η κουζίνα της Αλσατίας σας επιφυλάσσει μοναδική υποδοχή και σας προσκαλεί να γευθείτε δίπλα στα φημισμένα choucroutes, το baeckoeffe, το φουα γκρα, το χέλι από τον Ρήνο, μαγειρεμένο με κρεμμυδάκια και τα χορταστικά γλυκά της. • Επιλέξτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ που σερβίρονται στις παραδοσιακές Winstubs Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές.

Πρόκειται για μια πόλη με μακρά ιστορία και γι’αυτό θα περιπλανηθείτε σε γειτονιές 2000 χρόνων, θα μπείτε σε εκκλησίες που ξεκίνησαν να κτίζονται το 1220, θα δείτε πύργους, Μουσεία αρχαιολογίας και διακοσμητικών τεχνών, καταρράκτες και φύση που θα σας αναζωογονήσει και θα σας χαλαρώσει.

Hotel Regent Petite France 4*

Όμορφο, μοντέρνο ξενοδοχείο πάνω στο ποτάμι, στο κέντρο της παλιάς πόλης. Έχει εστιατόρια, μπαρ, συνεδριακούς χώρους κ.α. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, τηλέφωνο, ραδιόφωνο, κλιματισμό και μίνι μπαρ.

Συνοπτικό πρόγραμμα

1η ημέρα Πτήση για Στουτγάρδη - Στρασβούργο  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στουτγάρδη. Άφιξη και οδική μεταφορά στο Στρασβούργο (140 χλμ.). Το απόγευμα περπατήστε γύρω από το παλιό κέντρο της πόλης.

2η ημέρα Στρασβούργο ξενάγηση πόλης Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Στη πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας.

3η ημέρα Στρασβούργο Όλη η ημέρα σήμερα στην διάθεση σας για να περπατήσετε την όμορφη αυτήν πόλη.

Επισκεφθείτε τους πεζόδρομους της πόλης και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, πιείτε τον καφέ σας και πάρτε το γεύμα σας στα όμορφα εστιατόρια της πόλης.

4η ημέρα Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή για τους φαντασμαγορικούς καταρράκτες του Ρήνου, ένα μοναδικό θέαμα της φύσης. Συνεχίζουμε τη περιήγηση μας στην οικονομική πρωτεύουσα Ζυρίχη, όπου και θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη δίπλα στη λίμνη με τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το επιβλητικό Φράουμύνστερ με τα περίφημα βιτρώ του Σαγκάλ και την κεντρική πεζοδρομημένη εμπορική λεωφόρο. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο

5η ημέρα Πτήση επιστροφής Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση. Χρόνος ελεύθερος στο Στρασβούργο για τις τελευταίες αγορές. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

7


Λονδίνο 4,5 ημ. 1η ημέρα Αναχώρηση για το Λονδίνο Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Λονδίνο. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα προτείνουμε μια πρώτη γνωριμία της πόλης.

2η ημέρα Πανοραμική ξενάγηση και Βρετανικό μουσείο Πλούσιο πρωινό και αμέσως θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα. Περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις πασίγνωστες παραστάσεις θεάτρου.

3η ημέρα Λονδίνο εκδρομή Οξφόρδη-Στράτφορντ από Έιβον-Κάστρο Γουόρικ (145 χλμ.) Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε δύο σημαντικές πνευματικές πόλεις και θα έχου-

8

με την ευκαιρία να δούμε από κοντά κάστρο του Μεσαίωνα. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ από Έιβον την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και θεατρικούς συγγραφείς. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή παμπ με θέα τον ποταμό Έιβον. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στο Μεσαιωνικό κάστρο Γουόρικ, το πιο καλοδιατηρημένο κάστρο της Αγγλίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα Λονδίνο - Πύργος Γουίνσδορ Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στον Πύργο του Γουίνσδορ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Θα επισκεφθούμε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαίντ – Τζώρτζις αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Καλτσοδέτας. Στη συνέχεια για εκείνους που επέλεξαν το 4ημερο πρόγραμμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και επιστροφή στην Ελλάδα.

5η ημέρα Λονδίνο - Πτήση επιστροφής Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη για να επισκεφθείτε κάποια από τα εκατοντάδες αξιοθέατα του Λονδίνου. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου. Συνεχίστε την περιήγησή σας με το Ενυδρείο, τον τροχό της Χιλιετίας και τελειώστε με την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο.

Ομαδικά ταξίδια

Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Σε κάθε ταξίδι προσφέρονται 3 επιλογές Α) Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Β) Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Γ) Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Παρακαλούμε δείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο με τις λεπτομέρειες των περιλαμβανώμενων της κάθε επιλογής. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές. Έμπειρος συνοδός Την εκδρομή μας συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός. Είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στόχος του είναι να σας γνωρίσει όλες τις πλευρές της πόλης.


Βρυξέλλες

Ατομικά / Ομαδικά ταξίδια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ • Το δημαρχείο στην πανέμορφη Γκραν Πλας. • Το δικαστικό μέγαρο. • Τον καθεδρικό ναό του Αγ. Μιχαήλ. • Το χρηματιστήριο. • Την Πλατεία Μπρουκέρ. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ • Μεταφορές από & προς το αεροδρόμιο. • Μισή ημέρα ξενάγηση στην πόλη. • Ολοήμερη εκδρομή στην Γάνδη και Μπριζ. • Ολοήμερη εκδρομή στο ιστορικό Βατερλό. • Πρωινή ξενάγηση στην Αμβέρσα. ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ • Συμβουλές για καλοφαγάδες: Παρόλο που οι πατάτες τηγανιτές είναι φημισμένες από τους Γάλλους, οι Βέλγοι τις λατρεύουν.Η ιδιαιτερότητα τους είναι ότι σερβίρονται με μαγιονέζα και όχι με κέτσαπ όπως συνηθίζεται. Τα τυριά (μπρι, ροκφόρ και καμαμπερ) και η σαμπάνια επέβαλαν τον πλούτο στην γαστρονομία. • To μουσείο Comic Stup: Οι Βέλγοι τρελαίνονται για τα κινούμενα σχέδια γι’ αυτό το λόγο έφτιαξαν και αυτό το μουσείο στο οποίο μπορούν να απολαύσουν τους αγαπημένους τους ήρωες. • Ταξίδι σημαίνει περπάτημα, όμως οι Βρυξέλλες με ποδήλατο ίσως αποδειχθούν πιο όμορφες - ακόμα και αν έχεις να κάνεις από την εφηβεία σου, με κόντρα φρένο. Το δημαρχείο δίνει free -ή σχεδόν free ποδήλατα. Η ποδηλασία σίγουρα φέρνει δίψα, και στις Βρυξέλλες καλοκαιράκι καλύτερα να δροσιστείς με… μπίρες! Σε μία από τις πιο ιστορικές συνοικίες του 19ου αιώνα, η μπιραρία Le Bier Circus διαθέτει πάνω από 200 ετικέτες. Θυμήσου: Αν οι σερβιτόροι δεν ανταποκριθούν στις απορίες σου υπάρχει πάντα το Μουσείο Μπίρας στην Grand Place.

Το μυστικό αυτής της πόλης, μου λένε όσοι την έχουν αγαπήσει, είναι να μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά να κοιτάς ξανά και ξανά κάθε γωνιά της, φρεσκάροντας πηγαία την οπτική σου στο κατώφλι μιας νέας ανακάλυψης. Είναι σαν κάτι που είχες ήδη δει, αλλά τώρα το ερμηνεύεις διαφορετικά. Ποια είναι τα τάλαντα των Βρυξελλών, εκτός από την πολιτική και τη διπλωματία; Τα design ρεστοράν θαλασσινών, οι μυρωδάτες βάφλες, τα φιλόξενα bistros που δεν κλείνουν ποτέ και μια αδιόρατη αύρα posh κοσμοπολίτικης μητρόπολης, που όμως αποδεικνύεται τελικά μια ανεπιτήδευτη οικεία μικρογειτονιά. Αυτή η καταπράσινη πόλη, όπου κάθε «κήπος έχει το σπίτι του», είναι η ζωντανή καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ΝΑΤΟ. Οι περισσότεροι επισκέπτες της πόλης περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην Grand Place, μια από τις ομορφότερες πλατείες του κόσμου. Η Μεγάλη Πλατεία είναι ένα αμάλγαμα κτιρίων γοτθικού ρυθμού, μπαρόκ, νεοκλασικών και αρ νουβό προσόψεων και συγκεντρώνει πλήθη τουριστών από όλο τον κόσμο.

Hotel Sheraton Brussels and Towers 5*

Μοντέρνο ξενοδοχείο βρίσκεται στο Μανχάταν Σέντερ Κόμπλεξ, κοντά στον εκθεσιακό χώρο και 500 μέτρα από τον σταθμό των τρένων. Έχει 6 ορόφους ειδικών προδιαγραφών με εστιατόρια, καφέ, πιάνο μπαρ, γυμναστήριο, και κέντρο υγείας. Όλα τα δωμάτια έχουν κλιματισμό, μπάνιο/ντους, δορυφορική τηλεόραση, τηλέφωνο και μίνι μπαρ.

Συνοπτικό πρόγραμμα

1η ημέρα Πτήση για Βρυξέλλες - Ξε-

νάγηση

Πρωινή αναχώρηση για Βρυξέλλες. Άφιξη και ξενάγηση όπου θα δούμε το δικαστικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Παλάτι, το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, την επιβλητική Γκράν Πλας με τα μεγαλόπρεπα Γοτθικά και Μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό δημαρχείο. Μεταφορά στο κεντρικό ξενοδοχείο, τακτοποίηση και μετά ελεύθερος χρόνος.

2η ημέρα

Λουξεμβούργο

Ολοήμερη εκδρομή στο

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή για επίσκεψη/περιήγηση στο δουκάτο του Λουξεμβούργου. Θα γνωρίσουμε τους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το Κυβερνητικό κτίριο και τα άλλα αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα

Άμστερνταμ

Ολοήμερη εκδρομή στο

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στο Άμ-

στερνταμ. Θα γνωρίσουμε τα Βασιλικά Ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, την κεντρική πλατεία Ντάμ, το δημαρχείο και όλα τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Χρόνος ελεύθερος σε κάποιο μουσείο, ή βόλτα με τα ειδικά πλοιάρια στα πολυδαίδαλα γραφικά κανάλια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες και για το βράδυ περιπατητική βόλτα στην Γκραν Πλας.

4η ημέρα Ολοήμερη εκδρομή στην Γάνδη-Μπρυζ Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για ατομικές δραστηριότητες ή (προαιρετικά) εκδρομή στις ιστορικές αλλά και πανέμορφες πόλεις της Φλάνδρας, την Γάνδη και την Μπρυζ.

5η ημέρα

Βρυξέλλες - Πτήση επι-

στροφής

Όλο το πρωϊνό στην διάθεσή σας για να εξερευνήσετε την αγορά των Βρυξελλών. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

9


Ρώμη - Φλωρεντία 4,5 ημ. Η Ρώμη του Νέρωνα, η Ρόμα του Φελλίνι, ακόμη η Ρώμη της Audrey Hepburn, καθώς έριχνε το νόμισμα της στη Φοντάνα Ντι Τρέβι, ό,τι έχετε ονειρευτεί, θα το βρείτε στην αιώνια πόλη. Από πού ξεκινά κανείς; από το Βατικανό ίσως, όπου μπορεί να θαυμάσει το θόλο της εκκλησίας του Αγ. Πέτρου ή την οροφή στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιστίνα που ζωγράφισε ο Μικελάντζελο; Μήπως από τις αρχαίες πέτρες του Κολοσσαίου ή τις γρανιτένιες κολώνες του Πάνθεον; Ή από τη βίλα Μπορκέζε, όπου θα μαγευτεί από την ομορφιά του πίνακα του Μπερνίνι «Απόλλων και Δάφνη»; Σε συνδυασμό με τα παραπάνω οι Ρωμαίοι ζούνε θορυβωδώς και γεμάτοι με πάθος, από τη μια προκαλώντας σύγχυση και από την άλλη αποσύρονται στα καφέ για να απολαύσουν έναν εσπρέσσο. Τα βράδια η ζωντάνια είναι μεταδοτική. Φώτα, μουσική, γέλιο, όλα αυτά με φόντο την εκθαμβωτική αιώνια πόλη, τη Ρώμη.

1η ημέρα Πτήση για Ρώμη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, περπατώντας στα κλασσικά και φημισμένα δρομάκια της αλλά και στις μεγάλες οδούς την Via Venetto και την Via Cavour. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Ξενάγηση της πόλης Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα πολλά αξιοθέατα της αιώνιας πόλης. Η βίλα Μποργκεζέ το Αυρηλιανό τείχος, η Βια Βένετο, η πλατεία του Τρίτωνα, ο λόφος του Καπιτωλίου, το Μαμερτινούμ (φυλακή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), το Κολοσσαίο θα είναι μερικά από τα μέρη που θα επισκεφθούμε. Μια ξενάγηση στην Ρώμη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς μια επίσκεψη στον Καθεδρικό του Άγιου Πέτρου στο Βατικανό.Το βράδυ ελεύθεροι στην πόλη για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας σε μια από τις αμέτρητες πλατείες ή ακόμα και για ένα γεύμα για να γνωρίσετε την φημισμένη ιταλική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Ρώμη - Φλωρεντία ξενάγηση Σήμερα μετά το πρωινό μας σας προτείνουμε να ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί για την Φλωρεντία η οποία δίκαια θεωρείται το λίκνο της Αναγέννησης. Θα δούμε τον πανέμορφο Καθεδρικό Ναό με τον περίφημο τρούλο του

10

Μπρουνελέσκι και το καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την πιάτσα Ρεπούμπλικα, το παλάτσο Πίττι το Πιατσάλε Μικελάντζελο καθώς και την πιάτσα Σινορίας με το παλάτσο Βέκκιο που σήμερα χρησιμοποιείται ως Δημαρχείο. Το απόγευμα μετά από τις περιπλανήσεις μας στην πόλη επιστροφή στην Ρώμη. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Ρώμη - Νάπολη Πομπηία Πρωινό. Για σήμερα σας προτείνουμε μια επίσκεψη στη Νάπολη και τη Πομπηία. Θα ξεναγηθούμε στη νεκρόπολη και στη συνέχεια στη Bella Νάπολη. Θα διέλθουμε τη γραφική παραλία Σάντα Λουτσία, το βασιλικό παλάτι και άλλα αξιοθέατα. Ελεύθεροι για περίπατο. Το βράδυ επιστροφή στη Ρώμη. Ελεύθεροι για περίπατο στα κοσμοπολίτικες γωνίες της πόλης (Φοντάνα ντι Τρέβι, Πιάτσα ντι Σπάνια, Βία Βένετο). Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Ρώμη - Πτήση επιστροφής Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη στην Ρώμη ώστε να απολαύσετε την αιώνια πόλη, είτε με επισκέψεις σε μουσεία, είτε με αγορές ή ακόμα και με έναν εσπρέσσο σε μια από τις πλατείες της πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη το απόγευμα στον τελικό προορισμό μας

Ομαδικά ταξίδια

Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Σε κάθε ταξίδι προσφέρονται 3 επιλογές Α) Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Β) Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Γ) Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Παρακαλούμε δείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο με τις λεπτομέρειες των περιλαμβανομένων της κάθε επιλογής. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές. Έμπειρος συνοδός Την εκδρομή μας συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός. Είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στόχος του είναι να σας γνωρίσει όλες τις πλευρές της πόλης.


Κάννες-Νίκαια-Μονακό-Μόντε Κάρλο 6,7 ημ. Ομαδικά ταξίδια

Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές. Έμπειρος συνοδός Την εκδρομή μας συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός. Είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στόχος του είναι να σας γνωρίσει όλες τις πλευρές της πόλης.

1η ημέρα Μιλάνο - Κάννες Άφιξη στο Μιλάνο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Κάννες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα τοπία της Κυανής Ακτής. Άφιξη στις Κάννες τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα Κάννες ξενάγηση πόλης - Μόντε Κάρλο

δρομή στον Αγ. Παύλο και την Γκράς. Πρώτη στάση η μεσαιωνική κάστρο πολιτεία του Σαντ Πώλ Ντε Βανς. Στην συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Γκρας, που αποτελεί ένα απέραντο φυσικό και πολιτιστικό αμφιθέατρο, πλούσιο σε συναρπαστικούς ιστορικούς και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς.

5η ημέρα Κάννες - Σαιντ Τροπέζ

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση της πόλης, την βασίλισσα της Κυανής ακτής. Θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που χρονολογούνται από την εποχή Μπελ Επόκ. Θα περιπλανηθούμε στην περίφημη Κρουζέτ, έναν από τους διασημότερους δρόμους του κόσμου και θα περάσουμε από το μέγαρο του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ακόμη θα επισκεφθούμε τη Le Suquet. Συνεχίζουμε για το Μόντε Κάρλο όπου θα περάσουμε το απόγευμά μας.

Πρωινό και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

7η ημέρα

Κάννες - Νίκαια - Μονακό Πρωινό και αναχώρηση για τη Νίκαια, μια όμορφη πόλη, χτισμένη στον περίφημο κόλπο των Αγγέλων στη Γαλλική Ριβιέρα. Η φήμη του καρναβαλιού της έχει ξεπεράσει τη Γαλλία. Θα θαυμάσουμε την παλιά ακρόπολη, τις Ρωμαϊκές Θέρμες, τις αρένες και ακόμη θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην περίφημη Προμενάντ ντεζ Ανγκλαίς με τα φοινικόδεντρα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πριγκιπάτο του Μονακό με το φημισμένο Μόντε Κάρλο, θα θαυμάσουμε τα ανάκτορα του Ρενιέ, το βασιλικό παρεκκλήσι όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Γκριμάλντι και το φημισμένο καζίνο. Στο Μόντε Κάρλο βρίσκεται το πολύ ενδιαφέρον ωκεανογραφικό μουσείο με θαλάσσιους θησαυρούς καθώς και το πολύ γνωστό καζίνο.

4η ημέρα

Πρωινό και αναχώρηση για το παραθαλάσσιο γραφικό ψαροχώρι το Σαιντ Τροπέζ. Μεταξύ 1470 και 1672 ο τόπος κυβερνήθηκε ως ανεξάρτητη δημοκρατία από ντόπιους καπετάνιους που προήρθαν από την πολύ ισχυρή ναυτική συντεχνία του τόπου.

6η ημέρα Κάννες

Κάννες - Σαν Ρέμο - Μιλάνο Πρωινό και αναχώρηση για Μιλάνο με ενδιάμεσο σταθμό στο Σαν Ρέμο. Το Σαν Ρέμο είναι η πρωτεύουσα της Ριβιέρας των Λουλουδιών πράγμα που είναι εμφανές από το καλλιτεχνικό και αρχιτεκτονικό ύφος της πόλης. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ορθόδοξη Ρωσική εκκλησία. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Λυτρωτή και την Αγ. Αικατερίνη. Δίπλα στον καθεδρικό ναό, θα βρείτε το st. John Baptistery που χρονολογείται από την μπαρόκ περίοδο (περίπου 1688). Αναχώρηση από τον Σαν Ρέμο για το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Θα δούμε όλα εκείνα τα αξιοθέατα που χαρακτηρίζουν την πρωτεύουσα του βορρά με επίκεντρο την πλατεία Ντουόμο με τον πασίγνωστο καθεδρικό και τους γύρω πεζόδρομους. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Κάννες - Αγ. Παύλος - Γκρας Πρωινό και ξεκινάμε για μία ημερήσια εκ-

11


Άμστερνταμ 4,5 ημ. Το Άμστερνταμ είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη. Για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων η πληθώρα των αξιοθέατων και το κέφι και ο επαγγελματισμός των κατοίκων του. Κάπου 50 κανάλια, πλαισιωμένα με δενδροστοιχίες και κτίρια που διατήρησαν την αρχιτεκτονική τους και την προσωπικότητά τους στο πέρασμα των αιώνων, δίνουν στην πόλη μια μοναδική γοητεία, που συμπληρώνεται από μνημεία και ιδιαίτερες αγορές, όπως την λουλουδαγορά του Σιγκέλ. Για να συμπληρώσετε την εικόνα της πόλης περιηγηθείτε στα γραφικά δρομάκια μεταξύ των κεντρικών καναλιών, όπου θα βρείτε πολλά μικρά και ιδιαίτερα μαγαζάκια. Από εκεί μπορείτε να αγοράσετε αντίκες, διαμάντια, πορσελάνες ενώ στο κέντρο του Άμστερνταμ, μπορείτε να βρείτε μεγάλα καταστήματα και μπουτίκ.

1η ημέρα Αναχώρηση για Άμστερνταμ - ξενάγηση πόλης Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Άμστερνταμ. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης για να θαυμάσουμε όλα τα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε τα εξωτερικά καταπράσινα κανάλια με τα καταπληκτικά σπίτια, τον πασίγνωστο μύλο του Bαν Γκονγκ, θα συνεχίσουμε να δούμε το κέντρο της πόλης με τους πολύ ωραίους πεζοδρόμους. Θα καταλήξουμε στην προβλήτα των καναλιών από όπου θα πάρουμε το γνωστό γυάλινο καραβάκι για να κάνουμε μια βόλτα μέσα στα κανάλια Το απόγευμα σας ελεύθερο για να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη.

2η ημέρα Άμστερνταμ - Ψαροχώρια Σήμερα έχουμε μια εκδρομή προαιρετική στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ που έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και βρίσκονται στις όχθες της άλλοτε λιμνοθάλασσας Ζοιντρζέ. Αφού θαυμάσουμε τα φράγματα που συγκρατούν την θάλασσα, μιας και η χώρα όλη είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτήν, θα επισκεφθούμε 2 πανέμορφες και γραφικές βόλτες, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα πανέμορφα σπίτια, θα επισκεφθούμε βιομηχανίες για να δούμε πώς φτιάχνουν τα πασίγνωστα τυριά και το μεσημέρι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στα κόκκινα φανάρια.

12

3η ημέρα Άμστερνταμ Πρωινό. Ημέρα ελεύθερη ώστε να απολαύσετε την πόλη με τις άπειρες επιλογές. Κάντε τα ψώνια σας στους πεζόδρομους, επισκεφθείτε την αγορά των λουλουδιών, επισκεφθείτε τα 2 πιο γνωστά της πόλης. Για το βράδυ σας προτείνουμε να πιείτε το ποτό σας στο καφέ Αμερικέν.

4η ημέρα Άμστερνταμ (προαιρετική Χάγη και Μαντούρονταμ) Πρωινό και ακολουθεί προαιρετική εκδρομή για όσους έχουν επιλέξει το 5ήμερο πρόγραμμα για Ντελφτ, Μαντουρόνταμ (μικρογραφία της Ολλανδίας) και στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου, τη Χάγη. Επιστροφή το απόγευμα στο Άμστερνταμ. Στην συνέχεια επίσκεψη σε ένα από τα εργοστάσια επεξεργασίας διαμαντιών. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε ένα από τα πιο παλιά εστιατόρια της πόλης το Χάισε Κλάσσε.

5η ημέρα Άμστερνταμ - Πτήση επιστροφής Ημέρα ελεύθερη στην πόλη και την αγορά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Ομαδικά ταξίδια

Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Σε κάθε ταξίδι προσφέρονται 3 επιλογές Α) Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Β) Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Γ) Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Παρακαλούμε δείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο με τις λεπτομέρειες των περιλαμβανομένων της κάθε επιλογής. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές. Έμπειρος συνοδός Την εκδρομή μας συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός. Είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στόχος του είναι να σας γνωρίσει όλες τις πλευρές της πόλης.


Μπενελούξ 5,6 ημ.

Ομαδικά ταξίδια

1η ημέρα Αναχώρηση για Άμστερνταμ - Ξενάγηση Άφιξη στο αεροδρόμιο “Schiphol”. Αναχώρηση άμεσα, για την περιήγησή μας στην πόλη του Άμστερνταμ. Αναλυτική ενημέρωση για τις δυνατότητες αναγνώρισης της πόλης. Ο παραδοσιακός “Μύλος του Rembrandt” στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το επιβλητικό “Rijksmuseum”, η πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά» και ο «πλωτός» Κεντρικός Σταθμός, είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία μιας πόλης που «επιπλέει» στη θάλασσα. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά σας. Το βράδυ συνοδεία τοπικού Έλληνα ξεναγού στην περιοχή των «Κόκκινων Φαναριών». Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια της περίφημης συνοικίας για να δούμε όλα τα “πονηρά και απονήρευτα” αυτής της περιοχής.

2η ημέρα Προαιρετική εκδρομή στα ψαροχώρια Επίσκεψη στα γνωστά ψαράδικα χωριά Marken και Volendam, με βόλτα στα στενά σοκάκια τους, όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam. Επίσκεψη σε τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως φτιάχνουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. (Κόστος 30€ το άτομο)

3η ημέρα «Ρόττερνταμ, Χάγη, Ντελφ» Βρυξέλλες Αναχώρηση το πρωί από την reception του ξενοδοχείου σας με τις αποσκευές σας για την κάθοδό μας προς τις Βρυξέλλες όπου θα δούμε: Rotterdam: Το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξί-

(Ολλανδία - Bέλγιο / Λουξεμβούργο) ας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες «Willem & Erasmus». Delft: Η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Den Haag: Η έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης», μοναδικής αξίας κτήρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες καθώς και τη μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας “Scheveningen”. Τακτοποίηση στις Βρυξέλλες.

βούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων, του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής για φωτογραφίες σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή στις Βρυξέλλες.

4η ημέρα

6η ημέρα

Βρυξέλλες ξενάγηση

Μπρύζ - Γάνδη - Πτήση επιστροφής

Στις 10.00 αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την πανοραμική γνωριμία της πόλης (Grand Place, άγαλμα Manneken Pis”, Atomium, Heysel Stadium/Mini Europe τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken και ο ομώνυμος Βασιλικός Ναός, ο Γιαπωνέζικος Πύργος και η Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, η Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, η Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και η Αψίδα του Θριάμβου).

Το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Αρχικά θα επισκεφτούμε την μεσαιωνική πόλη Brugge, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης (το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι της πόλης). Αμέσως μετά θα πάμε στην Γάνδη, όπου θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη. Εκεί θα δούμε έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπός και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή αργά το απόγεμα στις Βρυξέλλες και στο αεροδρόμιο για την επιστροφή σας στην Ελλάδα.

5η ημέρα Λουξεμβούργο - Ξενάγηση Το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφτούμε το μικρότερο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την διαδρομή κι αφού αφήσουμε την εθνική οδό θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας δίπλα στον ποταμό Μάους θα διακοπεί μόνο για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες Βελγικές πόλεις, την Ντινάντ για καφέ. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμ-

13


Πράγα Κάρλοβι Βάρι 4 ημ. Στην Πράγα έχουμε πάει... και συνιστούμε να μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Χρυσή Πόλη. Εκτός απο τα πολλά αξιοθέατα και ενδιαφέρονται που αναφέρουμε στην προηγούμενη σελίδα μπορείτε να γευθείτε και την κουζίνα της, όπως καπνιστό Πράγας, σούπα πατάτας, χορτόσουπα και διάφορα ζυμαρικά. Μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, δερμάτινα, υφάσματα, αντίκες και παραδοσιακά χειροτεχνήματα.

1η ημέρα Αναχώρηση - Πράγα Πρωινή αναχώρηση για την “πόλη των εκατό πύργων”. Άφιξη και ξενάγηση στο σημαντικότερο Αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη (Μάλα Στράνα) και την Παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της “Βασιλικής οδού” ως την πλατεία της Παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο, και το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι. Θα καταλήξουμε μεταξύ άλλων στο “Ομπέσνι Ντούμ”, δημιουργία των σημαντικότερων Αρχιτεκτόνων, γλυπτών και ζωγράφων του 19ου αιώνα. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες Μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας. (δείτε λεπτομέρειες σελ. 74,75)

2η ημέρα

σικής μουσικής κλπ.). Μια ακόμη ιδέα είναι μια βόλτα με καραβάκι στον ποταμό Μολδάβα ή μια ολοήμερη εκδρομή στο Τσεσκύ Κρούμλοβ. Μετά το πρωινό μας εκδρομή στο Τσεσκύ Κρούμλοβ. Το 1992 συμπεριλήφθηκε στη λίστα Unesco με τις πόλεις, πολιτιστικούς θησαυρούς για την ιστορική κληρονομιά της και την πολιτισμική μοναδικότητά της. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίριά της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η “Κρυφή Γέφυρα” μπαρόκ θεατρικά σπίτια και το κάστρο της, 2ο σε μέγεθος συγκρότημα μετά το Κάστρο της Πράγας. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά δείπνο με βιολιά.

4η ημέρα Πράγα - Κάρλοβι Βάρι

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στην Καστρούπολη (Χράτσανυ), την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στον βράχο της Μάλα Στράνα. Μεταξύ άλλων θα δούμε: Το Μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέττο, τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγ. Βίττου, με το Μαυσωλείο των Βοημών Βασιλέων, το θησαυροφυλάκιο του Στέμματος και τα φανταστικά βιτρώ, το χρυσό δρομάκι ή δρόμο των Αλχημιστών και τέλος στον πύργο του Ιππότη Ντάλιμπορ, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της παραμυθένιας αυτής πόλης. Το απόγευμα στην διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε παραστάσεις Μαύρου θεάτρου, όπερας κλπ.

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, στην Δυτική Βοημία. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη λουτρόπολη και ταυτόχρονα τόπο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, καταλαβαίνουμε γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας & Νικόλαος Β΄, ο Γκαίτε, ο Λίστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν, περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα και συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για όσους έχουν επιλέξει τις 4 ημέρες.

3η ημέρα

5η ημέρα

Πράγα

Πράγα

Ημέρα επιστροφής

Ημέρα ελεύθερη για περιπάτους & ψώνια (κρύσταλλα Βοημίας, πορσελάνες, CD κλα-

Με τις καλύτερες εντυπώσεις απο τήν όμορφη πρωτεύουσα της Κεντρικής Ευρώπης.

14

Ομαδικά ταξίδια

Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Σε κάθε ταξίδι προσφέρονται 3 επιλογές Α) Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Β) Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Γ) Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Παρακαλούμε δείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο με τις λεπτομέρειες των περιλαμβανώνμενων της κάθε επιλογής. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές. Έμπειρος συνοδός Την εκδρομή μας συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός. Είναι μαζί σας καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στόχος του είναι να σας γνωρίσει όλες τις πλευρές της πόλης.


Βουδαπέστη 4 ημ.

Ομαδικά ταξίδια

Το πακέτο Spa περιλαμβάνει Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Malev (κάθε Πέμπτη) • (3) νύχτες στο ξενοδοχείο 5*Corinthia Aquincum με ημιδιατροφή • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης • (3) Θεραπείες SPA (2 X feel-wellbody massage (20min.), ozone bath (20 min.),solarium (10min.), χρήση πισίνας, σάουνας, Jacuzzi, θερμαινόμενη πισίνα & γυμναστήριο. Στο ομαδικό ταξίδι περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό. Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Ξεναγήσεις εκδρομές συμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας. Σε κάθε ταξίδι προσφέρονται 3 επιλογές Α) Ατομικό ταξίδι - Διακοπές Β) Ομαδικό ταξίδι με ξενάγηση Γ) Ομαδικό ταξίδι με όλα πληρωμένα Παρακαλούμε δείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο με τις λεπτομέρειες των περιλαμβανομένων της κάθε επιλογής. Επιπλέον σας προσφέρουμε Ταξιδιωτική τσάντα. Πληροφοριακό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του προορισμού & της εκδρομής. Ασφαλιστική κάλυψη. Την ευκαιρία να συνταξιδεύετε με φίλους του καλού ταξιδιού. Ημερομηνίες Αναχώρησης και Τιμές Παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον ένθετο τιμοκατάλογο για ημερομηνίες αναχώρησης και τιμές.

1η ημέρα Πτήση για Βουδαπέστη

Άφιξη στη Βουδαπέστη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος και το βράδυ δείπνο στο εστιατόριο Citadela.

2η ημέρα Ξενάγηση πόλης

Η Βουδαπέστη αποτελείται από την Βούδα και την Πέστη. Στη μέση τη διασχίζει ο γαλάζιος Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη και την Πλατεία των Ηρώων, κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Η Όπερα και το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο θα μείνουν στις μνήμες μας. Ύστερα διασχίζοντας τη γέφυρα της Αλυσίδας θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματτίας καθώς και το λόφο του Γκέλλερτ. Το απόγευμα σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη.

3η ημέρα Ελεύθερη ημέρα

Εκμεταλλευθείτε την ελεύθερη ημέρα σας επισκεπτόμενοι την αγορά της πόλης. Στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα θα βρείτε κεντήματα, κρύσταλλα, κεραμικά, πορσελάνες και αθλητικά είδη σε καλές τιμές, ενώ στην λεωφόρο Ράκοτσι θα βρείτε αντίκες, λινά και βιβλία. Ακόμα σας προτείνουμε να απολαύσετε τον καφέ σας στο ζαχαροπλαστείο Ζερμπώ δοκιμάζοντας και τα υπέροχα γλυκά του.

4η ημέρα Έστεργκομ - Άγιος Ανδρέας – Πτήση επιστροφής Αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό του Αγίου Ανδρέα, το κάστρο Βίσεγκράντ και τέλος την πόλη Έστεργκoμ. θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό ναό. Επιστροφή στην Βουδαπέστη και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής.

Spa στη Βουδαπέστη 1η ημέρα Άφιξη και θεραπεία SPA

Άφιξη στη Βουδαπέστη. Μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για τη χρήση των πρώτων θεραπειών spa με χρήση της πισίνας, σάουνας και γυμναστηρίου. Το απόγευμα θα έχουμε λίγο χρόνο για μια πρώτη επαφή με την Βουδαπέστη και το βράδυ θα έχουμε δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα Ξενάγηση πόλης και θεραπεία SPA Ξενάγηση πόλης. Μετά το τέλος της ξενάγησης, γεύμα στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα συνεχίζουμε τις θεραπείες των spa.

3η ημέρα Θεραπεία SPA Αφού απολαύσουμε τον πλούσιο μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα προγράμματα spa. Στη 13.00 ακολουθεί γεύμα στο ξενοδοχείο και το απόγευμα χρήση της πισίνας, των ιαματικών λουτρών, της σάουνας και του γυμναστηρίου.

4η ημέρα Πτήση επιστροφής Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, για όσους έχουν πρωινή πτήση αναχώρηση για το αεροδρόμιο και για όσους έχουν βραδινή, προτείνουμε μια τελευταία βόλτα στη Βουδαπέστη.

15


οργανωση InterMed

Europe  

afirmo europe