Page 1

INFORMATIE magazine 2013

www.dekoet.nl

Sportweg 3, 3628 AZ Kockengen

0346 - 242451


Het adres voor:

• Elektra • IJzerwaren • (Tuin) gereedschap • Hengelsport artikelen • Lampen en batterijen • Hout en plaatmateriaal

‘de Koet ’ 2013-2


inhoud

3 5 9 11 13 15 19 21 22 25 26 29 30 31 33 35 36 37 39 41 43 45 47 48

Inhoud Voorwoord ‘De Koet’ in vogelvlucht / Koet & Zopie Het badteam Tarieven Belangrijk om te weten Maatschappelijke stage voor middelbare scholieren U-pas / ‘De Koet’ als leerbedrijf Zwemlessen Guppy/Puppy, Snorkelen en Privé zwemles Huisregels / Vertrouwenspersoon Schoolzwemmen Activiteitenkalender Toelichting Activiteiten Trimzwemmen / Aquajoggen Wak- en wedstrijdzwemmen Dauwzwemmen Stichting ‘De Koet’ ‘De Koet’ ‘Koetstock’ Groot onderhoud Bestuur / Donateurs Openingstijden Abonnementenvoorverkoop Bankrekeningnummer: NL79 RABO 0332 8168 85 t.n.v. Stichting ‘De Koet’ KvK nr: 41265037 Dit boekje wordt gratis huis-aan-huis bezorgd in Kockengen. Indien u buiten Kockengen woont wordt u het boekje op aanvraag toegezonden. U kunt uw adres per e-mail aan het secretariaat doorgeven. secretariaat@dekoet.nl. Postadres: p/a Kerkweg 23, 3628 AL Kockengen.

‘de Koet ’ 2013-3


‘de Koet ’ 2013-4


voorwoord

Beste inwoners van Kockengen en andere gewaardeerde bezoekers, Een nieuw jaar, een nieuw boekje. Vol informatie over ‘De Koet’. Het Zwem & Recreatiepark dat wij als inwoners van Kockengen draaiende houden. In heel Nederland sluiten steeds meer openlucht zwembaden, wij hebben nog steeds een top attractie voor zwemles, verkoeling bij warme dagen en heel veel meer. Dat is trouwens wel iets waar we op hopen, een mooi seizoen. In 2012 mochten we overigens niet klagen met het aantal bezoekers, meer dan 30.000! Ook voor dit seizoen staat er weer het nodige op de planken. Het gebruikelijke aanbod aan zwemlessen met voor de allerkleinsten het guppy zwemmen. Maar ook snorkelen, wedstrijdzwemmen, zwemvierdaagse en heel veel andere activiteiten. Voor goede ideeën in en rond het water staan wij altijd open. Zo is vorig jaar het dauwzwemmen ontstaan, inspanning voor de vroege vogels die dit jaar weer terug te vinden is. Inspanning zal ook nodig zijn bij de montage van zonnepanelen. Als de dakconstructie het toelaat zullen er de nodige op het badgebouw worden geplaatst. Voor een groot deel van de behoefte aan elektriciteit zullen we dan zelfvoorzienend zijn. In deze tijd geen overbodige luxe én maatschappelijk verantwoord. Om de continuïteit van ‘De Koet’ en alle activiteiten te waarborgen zijn vele vrijwilligers in touw. Om dit de komende jaren voort te kunnen zetten moet er ook nieuwe aanwas zijn. Denk daar nog eens aan bij het zoeken naar informatie in dit boekje. Of het nu een bestuursfunctie is, ondersteuning bij communicatie of meewerken bij het onderhoud. Hoe meer mensen zich voor ‘De Koet’ inzetten, des te sneller kunnen zaken gerealiseerd worden. Zonder vrijwilligers heeft deze laagdrempelige dorpsvoorziening, zeker in de huidige tijd, immers geen bestaansrecht. ‘de Koet ’ 2013-5


‘de Koet ’ 2013-6


Alhoewel de voorinschrijving voor de zwemlessen al gesloten is kan de informatie in dit boekje er misschien toe leiden om te kijken of er nog een plaatsje vrij is. Kijk gauw verder en bewaar het boekje om nog eens iets na te zoeken. Veel informatie staat ook op de website, waar ook het inschrijfformulier voor de abonnementenvoorverkoop te vinden is. Die staat al voor 10 april in de agenda en dan nog anderhalve week voordat we weer een nieuw seizoen starten. Wij hopen jullie dan weer te zien voor een zomer vol zwem- en recreatieplezier!!! Namens het bestuur van Stichting Zwem & Recreatiepark ‘De Koet’ Joost Winnubst

‘de Koet ’ 2013-7


Breukelen | Tel. 0346 - 26 12 98

‘de Koet ’ 2013-8


‘De Koet’

in voGelvlucht

‘De Koet’ is een gezellig openluchtbad met recreatiepark waar iedereen zich thuis kan voelen en kan genieten van de volgende faciliteiten: • • • • • • • • •

Een groot 25-meterbad met lekker warm water (rond 24 graden Celsius); Een knus en overzichtelijk peuterbad voor kinderen jonger dan 6 jaar, met banken langs de rand voor toezichthoudende ouders; Een badgebouw met grote en kleine kleedkamers en warme douches; Een beschutte ligweide. Er zijn ligstoelen en parasols te huur; Sportveldjes voor voetbal, beachvolleybal en basketbal; Een speelgedeelte voor de kleinere kinderen met glijbanen, een wip, schom- mels, kabelbaan, speelhuisje en klimtoestellen; Een ruime zandbak, een groot springkussen, een openlucht schaakbord en een tafeltennistafel; Informeer bij de kassa voor het opbergen van kleine, waardevolle voorwerpen; Het perron is goed bereikbaar voor rolstoel of rollator.

in onze koet & zopie vindt u? • • • • • • • •

Zakjes met snoep (ook suikervrij), candybars, chips; Verschillende soorten ijs (ook suikervrij); Tosti’s, hotdogs en saucijzenbroodjes; Koffie, thee, frisdranken, energiedrank, chocolademelk, soepen; In de kiosk kunt u gratis voor de baby het flesje melk laten opwarmen in de mag- netron; Zwemluiers; EHBO-voorzieningen, waaronder een AED-apparaat. IJspinnen, reddingslijn. Let op! U kunt bij ons pinnen (ook kleine bedragen). ‘de Koet ’ 2013-9


‘de Koet ’ 2013-10


het badteam Ronald Inmiddels een vast gezicht in ‘De Koet’. Geeft alle zwemlessen inclusief schoolzwemmen, snorkelen en aquajoggen. Is het aanspreekpunt voor algemene zaken. Naast badmeester is hij trainer bij v.v. Argon. Woont in Woerden en is inmiddels gelukkig getrouwd met zijn Jolien.

Clothilda Al vele jaren ‘De Koet’; Vindt zwemles geven vooral iets bijzonders wanneer de kinderen bijzonder zijn. En dat zijn ze steeds vaker, tegenwoordig. Vindt het fantastisch wanneer ook zij trots met hun diploma op de foto mogen!

Ilona Zwemjuf Ilona is getrouwd met Martin en samen hebben zij twee kinderen, Soraya en Maurice. Haar hobby’s zijn zwemmen en korfballen. Bijna iedereen kent haar ook wel van haar werk in de Coop achter de kassa.

Carla Houdt regelmatig toezicht en geeft al jaren met groot enthousiasme voorbereidend A aan de kleinsten. In 2012 geslaagd als instructrice ABC, dus nu mag ze ook oudere kinderen echt leren zwemmen. Daarnaast is ze verpleegkundige op verloskunde in het Hofpoort Ziekenhuis.

Jarno Geeft sinds 2010 zwemles en is toezichthouder, woont in De Meern en speelt graag waterpolo.

Gerry Verzorgt al vele jaren de lessen voor het trimzwemmen. Na even een stapje terug te hebben gedaan, hoopt ze dit jaar weer wat meer les te kunnen geven. Houdt in ieder geval toezicht. Ook bij de korfbal is zij erg actief en zwemt en badmintont graag, voorts houdt zij van reizen.

Kim Dit jaar weer toezichthouder in ‘De Koet’. Zij geeft ook weer voorbereidend A en Puppy/ Guppy zwemmen aan de kleinsten. Ook wanneer ze niet in ‘De Koet’ te vinden is werkt ze met kinderen.

Wim Toezichthouder in het weekend en tijdens vakanties. Bij evenementen graag aanwezig om van het evenement een feest te maken! Zwemt graag en volleybal is zijn sport! Verder graag bezig met muziek maken. Speelt gitaar en basgitaar!

Gerrit Al jaren enthousiast toezichthouder. Geeft ook trimzwemmen. Als hij niet in ‘De Koet’ is dan vind je hem op het racecircuit of op zijn toerfiets.

Gerard Toezichthouder sinds 2010. Als stagiair begonnen en volgt de opleiding Sport en Bewegen. Is nu als allround toezichthouder doorgestroomd.

Aranka Doet al sinds haar 8e aan wedstrijdzwemmen en wil dit graag aan de kinderen in Kockengen overbrengen. Met veel plezier zal zij ook dit jaar weer het wedstrijdzwemmen geven in ‘De Koet’.

‘de Koet ’ 2013-11


‘de Koet ’ 2013-12


tarieven Let op! U kunt bij ons pinnen (ook kleine bedragen). Entreeprijzen: Dagkaartje: Avondkaartje ** Abonnement kind (0 t/m 17 jaar)*: Abonnement 65+ *: Abonnement volwassene*: Gezinsabonnement*:

€ 3,70 € 2,10 € 42,00 + € 5,00 administratiekosten na de voorverkoop € 42,00 + € 5,00 administratiekosten na de voorverkoop € 58,00 + € 5,00 administratiekosten na de voorverkoop € 95,00 (basis) + € 10,50 per gezinslid + € 5,00 administratiekosten na de voorverkoop

** na 18:00 uur Activiteitenkaart (tot eind volgend seizoen geldig): Activiteitenkaart abonnementhouders Trimzwemkaart niet abonnementhouders

Verhuur: Ligstoel: Parasol: Kluisje:

€ 16,00 (10 strippen) € 52,50 (voor 10 deelnames)

€ 3,00 (waarvan 1,00 borg) € 2,00 (waarvan 1,00 borg) € 1,00 (waarvan 0,50 borg)

Lessen: Voorbereidend A*: 2 lessen per week € 45,00 + abonnementskosten A diploma*: 4 lessen per week € 148,00 + abonnementskosten B diploma*: 2 lessen per week € 74,00 + abonnementskosten C diploma*: 2 lessen per week € 74,00 + abonnementskosten Zwemvaardigheid 1,2 & 3: 2 lessen per week € 74,00 + abonnementskosten Snorkelen 1, 2 & 3: 1 les per week € 37,00 + abonnementskosten Wedstrijdzwemmen: 2 trainingslessen per week € 42,50 + abonnementskosten Trimzwemmen: 1 trainingsles per week € 32,00 of activiteitenkaart (2 strippen) Aquajoggen: 2 trainingslessen per week entreebewijs + activiteitenkaart (1 strip) Wakzwemmen: cursus € 15,00 Privéles: worden beperkt aangeboden € 30,00 per half uur

* Voor U-Pas houders zijn er voor een aantal items aangepaste tarieven. Kijk voor meer info over de U-PAS pagina op 21 in dit boekje en op de website. Diversen: Afzwempakket: Zwem-4-daagse: Duplicaat abonnement: Extra douchemunt:

€ 10,00 € 5,00 (€ 4,50 in voorverkoop) excl. toegang € 5,00 € 0,50

‘de Koet ’ 2013-13


‘de Koet ’ 2013-14


belangrijk om te weten Avondkaartje Het avondkaartje is geldig tijdens het dauwzwemmen en vanaf 18:00 uur. Watertemperatuur peuterbad Het water in het peuterbad wordt uitsluitend verwarmd door zonnecollectoren. Daardoor kan het ’s morgens, bij niet al te zonnig weer, wel eens iets langer duren voordat het lekker warm is. Ook bij supermooi weer kan dat even duren, want dan is het vaak zo druk dat ‘s nachts al het water moet worden ververst. Controle speeltoestellen Eén van onze vrijwilligers controleert elk seizoen een paar keer de speeltoestellen. Daar is hij voor opgeleid. Ook de Provincie komt af en toe kijken. Eventuele mankementen worden natuurlijk zo snel mogelijk verholpen. Ongelukjes komen zelden voor, maar als het gebeurt, is het meestal een gevolg van onvoorzichtig spelen. Gevonden/verloren voorwerpen Elk jaar blijft er van alles achter: kleding, schoeisel, speelgoed, etc. Vaak mooie spullen, die ook lang niet altijd weer worden opgehaald. Even bellen, wanneer u bij thuiskomst merkt dat u of uw kind iets vergeten heeft en het wordt opgezocht en apart gelegd.

‘de Koet ’ 2013-15


Met plezier houden wij het schoon! PAUW Bedrijven De Corridor 8 3621 ZB Breukelen www.pauwbedrijven.nl info@pauwbedrijven.nl

‘de Koet ’ 2013-16

met vestigingen in Breukelen, IJsselstein, Nieuwegein en Mijdrecht (Kringkoop)


Toezicht op waterkwaliteit, veiligheid en hygiëne Tenminste drie maal per dag wordt de waterkwaliteit door het badteam gecontroleerd. Elke maand wordt onaangekondigd de kwaliteit van het zwembadwater gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium. En aan het begin van het seizoen worden alle watersystemen (dus ook douches e.d.) gecontroleerd op de eventuele aanwezigheid van de legionellabacterie. Die controles worden verricht in opdracht van de Provincie Utrecht, die belast is met het toezicht op zwembaden. De Provincie controleert zelf regelmatig en onaangekondigd, de algehele situatie van veiligheid en hygiëne en geeft in haar rapport waar nodig aanwijzingen voor verbeteringen. Vrijwilligers kassadienst Een grote groep vrijwilligers zorgt er voor dat de kassa wordt bemand en de kiosk geopend kan blijven. Dat is zowel voor het publiek als voor de stichting van het allergrootste belang; zonder die hulp kan het bad niet open blijven, maar het is ook gewoon leuk werk, vooral op drukke dagen. Sommigen helpen heel vaak, anderen één middag per veertien dagen of per maand. Weer anderen staan op de reservelijst. Bij minder mooi weer komt de kassadienst, in overleg met het badteam, te vervallen. Als u een steentje wilt bijdragen aan kassa, onderhoud of ander vrijwilligerswerk bewijst u ‘De Koet’ een geweldige dienst. U kunt zich daarvoor melden bij Adrie de Lange (241660), iemand van het badteam of bij een dienstdoende vrijwilliger. In overleg wordt dan bekeken wanneer en op welk moment uw hulp het beste past. Bij kassadienst wordt u in het begin geholpen om snel wegwijs te raken. Het is beslist niet moeilijk.

‘de Koet ’ 2013-17


‘de Koet ’ 2013-18


Maatschappelijke stage voor middelbare scholieren in ‘De Koet’ Stichting Zwem & Recreatiepark ‘De Koet’ is een maatschappelijk betrokken organisatie en gezien de hoeveelheid steun en reacties die wij steeds weer uit de bevolking krijgen, wordt ons zwembad zeer op prijs gesteld. Het is duidelijk dat ‘De Koet’ op een groot draagvlak kan rekenen. Enorm veel vrijwilligers hebben ‘De Koet’ tenslotte al jaren in stand gehouden. Hoewel er helaas altijd vrijwilligers afvallen, komen er ook regelmatig nieuwe bij. Natuurlijk blijven we altijd op zoek naar nieuwe gezichten. Iedereen is vanzelfsprekend van harte welkom om zich als vrijwilliger bij ons op te geven. Naast deze vrijwilligers hebben inmiddels ook veel leerlingen uit het Middelbaar onderwijs een stageplaats bij ‘De Koet’ gevonden om hun Maatschappelijke stage te vervullen. Door je bij ons aan te melden, kan de tijd die je bij ‘De Koet’ besteedt, als vervulling van de maatschappelijke stage dienen. Wat is er zoal te doen? Allereerst vinden wij dat de invulling van de stage vooral leuk en nuttig moet zijn. Wij stellen het op prijs dat je iets voor ons wilt betekenen! Stagiaires hebben inmiddels al geholpen met het zwembad schilderen en andere winterklussen, kassadiensten, kindermiddagen etc. De werkzaamheden kunnen dus zeer divers zijn. We noemen er nog een paar: IT en PR, media en multimedia, schoonmaak en organisatorische bezigheden, tuinonderhoud, sport en spel, ontwerpen, techniek, bouw, kortom teveel om op te noemen. Als maatschappelijk stagiair mag je ook zelf aangeven wat je leuk vindt, of waar je goed in bent. Vaak zijn er projecten die je in samenwerking met andere vrijwilligers of het badteam kunt doen. Geïnteresseerd? Vertel ons dan ook hoe jij je stageperiode ziet en welke periode(s) je in ieder geval beschikbaar bent. Mocht je nog geen concrete plannen hebben, maar wel geïnteresseerd zijn, dan willen wij je graag op weg helpen! Je reactie kan je met je C.V. sturen naar: info@dekoet.nl, o.v.v. maatschappelijke stage.

‘de Koet ’ 2013-19


K eystone Verkeerseducatie    

biedt ondersteuning  bij:   Regulier  auto–  en  motorrijbewijs   Rijangst  en  faalangst   Autisme  en  ADHD    

Keystone. Een  klein  familiebedrijf  met  twee  enthousiaste  instructeurs.   Wij  kijken  naar  onze  leerlingen  en  bieden  hen  een  opleiding  die  precies   past  bij  hun  kennis  en  vaardigheden.     Wil  je  supersnel  of  juist  rustig  aan?  Wil  je  geschakeld  rijden  of   automaat?  Wil  je  voor  het  eerst  de  weg  op  of  je  zelfvertrouwen  weer   terug  veroveren?  Bij  ons  is  –vrijwel–  alles  mogelijk!        Meer  weten?                    www.keystone.nu           of  bel  0348  -­‐  78  54  23  

‘de Koet ’ 2013-20


u-pas Om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om van ons bad te genieten, zijn wij dit seizoen wederom deelnemer van het U-pas concept. Indien u in het bezit bent van een U-pas, kunt u met korting een abonnement aanschaffen en daarbij dan ook (indien gewenst) een leskaart voor een diploma van het Zwem-ABC kopen. Voor meer informatie over de U-PAS: www.U-PAS.nl en www.dekoet.nl

‘De Koet’ als leerberijf Calibris heeft ‘De Koet’ erkend als leerbedrijf. Alleen door Calibris erkende organisaties zijn bevoegd om leerlingen Praktijkplaatsen aan te bieden voor opleidingen in de zorg, welzijn en sport. Calibris heeft tot doel om een brug te slaan tussen school en leerbedrijf, tussen werkgever en werknemer, tussen opleiding en loopbaan, tussen overheid en bedrijfsleven. ‘De Koet’ helpt hier graag aan mee. Sollicitanten kunnen zich aanmelden via info@dekoet.nl.

‘de Koet ’ 2013-21


zwemlessen Aanmelding

.....

Voor kinderen die half maart nog niet via de website zijn aangemeld is er, indien er voor de betreffende zwemles nog plaatsen beschikbaar zijn, een laatste mogelijkheid tot aanmelden. Dit kan tijdens de abonnementen voorverkoop op woensdag 10 april van 08:30 tot 20:30 uur. Ook kinderen die eerst nog afzwemmen in een binnenbad en dan (iets) later bij ons verder willen gaan voor een vervolg diploma kunnen zich via de site aanmelden. Ook voor deze groep is 10 april de uiterste aanmelddatum.

Lessen, rapportage en groepsindeling

De lessen worden gegeven volgens het officiële Zwem A-B-C programma door twee of drie lesgevers die ieder een groep van ± tien kinderen begeleiden. Na de aanmelding worden de kinderen ingedeeld. Bij teveel aanmeldingen delen we eerst de kinderen in die in Kockengen wonen en Voorbereidend A hebben gedaan en vervolgens de anderen. We vormen groepen van ongeveer hetzelfde niveau. Een kind kan in de loop van het seizoen in een andere groep worden ingedeeld. Gemiddeld om de vier weken ontvangen de ouders in de vorm van een tussenrapport of een kijkles (3x) informatie over de vorderingen van hun kind.

LET OP! DE LEEFTIJDSREGELING

Bij aanmelding voor Voorbereidend A (VBA) geldt dat het kind op 1 januari van het zwemles jaar vier jaar oud moet zijn. Een kind dat aangemeld wordt voor de A-lessen, moet op 1 januari van het zwemles jaar vijf jaar oud zijn.

Waarom deze leeftijdgrens?

De ervaring van de laatste jaren leert, dat jongere kinderen niet na één seizoen Voorbereidend A sterk genoeg zijn om vervolgens met succes in één keer het A diploma te halen (en dat is ons streven!). Kinderen die iets ouder zijn als ze aan de lessen beginnen, hebben een veel grotere kans op succes.

Informatiepakket en informatieavond over A-lessen

Voorafgaand aan de abonnementenvoorverkoop verstrekken wij informatie over lestijden, lesinhoud, groepsindeling en het contact tussen ouders en lesgevers. Dit gebeurt digitaal. Op dinsdag 16 april is er een bijeenkomst voor de ouders van de A-lessers, op het bad, aanvang 20:00 uur. Daar wordt de inhoud van het informatiepakket besproken en de mogelijkheden voor ouders om te helpen met extra oefenen. Alle vragen kunnen uitgebreid aan bod komen. Deze avond is belangrijk als start voor onze gezamenlijke opgave: kinderen in één seizoen naar een diploma leiden.

‘De Koet ’ 2013-22


Lestype

Lesduur

aantal x per week

tijden*o

aanvang

Voorbereidend A

20 min.

2x wo/za

17:00-18:00 9:30-10:30

15 mei 18 mei

A

30 min.

4x ma/di/do/vrij

17:00-18:00

week 17

B

30 min.

2x ma/do

week 17

C

30 min.

2x di/vr

week 17

Zwemvaardigheid 1, 2 & 3

30 min.

2x nnb

week 17

Wedstrijdzwemmen

45 min.

2x ma/do

20:00-20:45

22 april 25 april

Trimzwemmen

60 min.

1x wo

20:00-21:00

24 april

Snorkelen 1, 2 & 3

30 min.

1x wo

18:00-19:00

15 mei

Aquajoggen

30 min.

2x ma/vr

13:30-14:00 11:00-11:30

22 april 26 april

º Genoemde tijden zijn richttijden. De tijden kunnen, op basis van het aantal aanmeldingen, eventueel aangepast worden. * In de zomervakantie, van 22 juli t/m 30 augustus, worden alle lessen ’s ochtends gegeven tussen 8:30 en 10:30 uur.

Kijklessen

Drie keer worden ouders uitgenodigd voor een kijk- en/of meezwemles. Dat is een prima manier om zelf te ervaren hoe hun kind er voor staat en ook om te merken waar tijdens het extra oefenen op gelet moet worden.

Contact

Er is een vast contactpersoon met wie ouders over de lesvorderingen van hun kind kunnen praten. Kinderen krijgen vaak les van meerdere instructeurs. Zij overleggen zeer regelmatig over de vorderingen van de kinderen. De contactpersoon wordt aan het begin van de cursus bekendgemaakt en is meestal een instructeur van wie de kinderen les krijgen. U kunt uw vraag altijd stellen via e-mail: zwemlessen@dekoet.nl.

AFSLUITING en DIPLOMAZWEMMEN

zaterdag 7 september voorbereidend A 09:15 – 10:30 uur vrijdag 20 september zwemvaardigheid 1, 2 & 3 18:00 – 20:00 uur snorkelen 1, 2 & 3 18:00 – 20:00 uur zaterdag 21 september diploma C 09:30 – 10:30 uur diploma B 10:30 – 11:00 uur diploma A 11:00 – 11:30 uur diploma-uitreiking volgt aansluitend

‘de Koet ’ 2013-23


Het adres voor:

• Sleutelservice • Schuifkasten op maat • Raam- & Deurhorren • PVC afvoermaterialen • Kopieer (ook kleur) service • Verf, in elke gewenste kleur


Snorkelen & Privé zwemles

Guppy- en puppy zwemmen (ca. 2 tot 4 jaar)

Vorig seizoen is ‘De Koet’ onder leiding van Carla en Kim voor de allerkleinsten gestart met het guppy- en puppy zwemmen. Het weer zat niet altijd mee maar de kinderen hadden er zin in en ook de meezwemmende ouders waren enthousiast. Als het wat kouder was maakten ze gewoon een “binnenbad” zodat het toch behaaglijk zwemmen was. Er werd vooral veel gespeeld door de groep. Dat is ook het belangrijkste doel van het guppy- en puppyzwemmen. Het gaat ons om het plezier en het enthousiasme van het kind voor en in het water. Wij hopen dit seizoen weer groepen te starten die we zullen indelen naar leeftijd. De juffen hebben er al zin in!!!! Jij ook???

Snorkelen

Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met het Zwemvaardigheidsdiploma Snorkelen. Er zijn drie diploma's Snorkelen te behalen. Je doet per diploma examen. Om Snorkelen 1, 2 of 3 te behalen, moet je het Zwem ABC en Zwemvaardigheid 1, 2 & 3 hebben of minimaal 11 jaar oud zijn. ‘De Koet’ gaat dit seizoen naast Snorkelen 1 en 2 ook starten met Snorkelen 3, dus ben je geïnteresseerd meld je snel aan via de website, dan gaan we er iets leuks van maken. Op de website vind je ook meer informatie over het snorkelen.

Privé zwemles

Indien u of uw kind één op één instructie wilt krijgen en als u verzekerd wilt zijn van persoonlijke aandacht, dan kunnen wij u in beperkte mate privé zwemlessen aanbieden. Deze lessen kunt u om diverse redenen volgen. Bijvoorbeeld kinderen/ouderen die niet in groepsverband lessen kunnen volgen of ouderen die hun techniek willen ophalen. De privé lessen staan los van de reguliere lessen, het is dan ook niet de bedoeling dat de kinderen reguliere lessen volgen en privé les krijgen. De kosten zijn hoger dan de reguliere zwemlessen. Neem voor meer informatie contact op met zwemlessen@dekoet.nl of stel een vraag aan het badpersoneel. ‘de Koet ’ 2013-25


huisregels

‘De Koet’ dankt zijn bestaan aan de vrijwillige inspanning van honderden mensen. Wij vragen van onze bezoekers een respectvolle omgang met onze medewerkers, met andere bezoekers en met alles wat u op ons terrein aantreft.

Algemeen · · · · · ·

Badteam en vrijwilligers stellen het op prijs als klachten, wensen, vragen en suggesties direct met hen besproken worden; Mede met het oog op de eigen veiligheid is iedere bezoeker verplicht aanwijzingen van het badteam direct op te volgen; ‘De Koet’ is geen crèche: jonge kinderen zonder diploma moeten altijd begeleid worden door een volwassene; De bezoeker blijft zelf verantwoordelijk voor de eigen veiligheid, toezicht op jonge kinderen en het bewaken van eigendommen. Hinderlijk gedrag waaronder het zonder toestemming beeldmateriaal maken van andere bezoekers of anderszins is uitdrukkelijk verboden. De “Gedragscode Zwembadbranche” is van toepassing.

Glaswerk ·

Het is niet toegestaan om glaswerk (glazen, flessen e.d.) mee te brengen en te gebruiken. Dit verbod geldt voor het hele terrein.

Roken, alcohol en drugs · · ·

‘De Koet’ schenkt geen alcohol. Het gebruik van alcohol door personen jonger dan 18 jaar is verboden. Volwassenen wordt gevraagd van het gebruik van alcohol af te zien. Het in bezit hebben of gebruiken van alle soorten drugs is verboden. Roken mag alleen op de ligweide en op voorwaarde dat uitgedoofde peuken in de afvalbakken worden gegooid.

‘De Koet ’ 2013-26


Bad en peuterbad · · · · ·

Het peuterbad is alleen toegankelijk voor kinderen jonger dan 6 jaar, onder doorlopende begeleiding van een volwassene. Kinderen zonder diploma mogen alleen in het grote bad onder begeleiding van een volwassene: uitsluitend in het ondiepe deel, met armvleugeltjes. Deze kinderen mogen nooit in het diepe deel, dus ook niet met vleugeltjes om, tenzij op initiatief van het badteam. Bezoekers dienen extra voorzichtig te zijn bij het gebruik van de glijbaan en het springen en duiken van de zgn. dekenkast. Bij onweer: direct uit het water gaan.

Veld, ligweide en zandbak

· Balsporten: uitsluitend op de sportterreintjes. · Alle afval in de afvalbakken. · De zandbak is bedoeld voor gebruik door kleine kinderen. Die mogen daar ook best met een beetje water spelen. Maar zij mogen geen water halen in het badgebouw. · Was altijd je voeten buiten in de voetenbak, als je in het zand hebt gespeeld en je daarna gaat zwemmen of douchen.

Gebouw · ·

Niet met vuile voeten of schoenen het gebouw betreden. Het badgebouw is geen speelplek. Voor andere bezoekers is het prettig als je er niet schreeuwt en geen rommel maakt.

Vertrouwenspersoon

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Ondanks dat we als bestuur en medewerkers er vanuit gaan dat iedereen op een goede manier met elkaar omgaat, is dit niet altijd het geval. Ongewenst gedrag, bijvoorbeeld (seksuele) intimidatie, discriminatie of bedreiging, kan veel emoties en vragen oproepen. Meestal, en bij voorkeur, kunnen deze onderwerpen goed worden besproken met team- of bestuurslid. In een enkel geval blijkt deze stap toch te groot. In deze gevallen kan een vertrouwenspersoon adviseren, begeleiden en ondersteunen. Het NOC*NSF meldpunt seksuele intimidatie in de sport is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur. Op zondag is er geen bereikbaarheid. Het NOC*NSF meldpunt nummer is 0900 – 20 25 590.

‘de Koet ’ 2013-27


VDK organizing voor advies en begeleiding bij het organiseren en structureren van uw huis, werkplek of administratie Mireille van der Kuijlen

www.vdk-organizing.nl

‘de Koet ’ 2013-28


schoolzwemmen

Alle drie de basisscholen in Kockengen doen mee aan het schoolzwemmen. Dat is iets waar Stichting Zwem & Recreatiepark ‘De Koet’ de scholen zeer dankbaar voor is. De lessen zijn niet bedoeld als opleiding voor een diploma. Er is voor elke les een duidelijk programma, waarin steeds vaker watersport- en spelelementen worden opgenomen. Schoolzwemmen is onderdeel van het schoollesrooster en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van het desbetreffende schoolbestuur. Daarnaast is ‘De Koet’ verantwoordelijk voor de inrichting en de uitvoering van het lesprogramma door het badpersoneel. In een protocol schoolzwemmen hebben de basisscholen en de Stichting gezamenlijk geregeld wie voor welk aspect van het schoolzwemmen verantwoordelijk is. Dat protocol is zowel op het zwembad als op de basisschool in te zien. In dit protocol staat bijvoorbeeld dat ‘De Koet’ er voor zorgt dat er steeds twee bevoegde zweminstructeurs aanwezig zijn, die ieder een groepje kinderen onder hun hoede hebben. De leerkracht van de basisschool zorgt voor de begeleiding van de kinderen naar het bad en terug naar school, voor toezicht bij het omkleden en zorgt er voor dat iedereen dáár is waar hij moet zijn. Schoolzwemmen begint op dinsdag 14 mei. De volgende tijden zijn gereserveerd voor het schoolzwemmen: • Dinsdag van 10:00 - 11:30 en 13:30 - 14:30 uur • Woensdag en donderdag van 10:00 - 11:30 uur Tijdens het schoolzwemmen is recreatief zwemmen niet mogelijk. De groepen basisschool leerlingen zijn meestal groot en de verschillende activiteiten maken dat de leerlingen het hele bad gebruiken. Het recreatiepark staat op deze dagen wél vanaf 10:30 uur ter beschikking van de overige bezoekers. ‘de Koet ’ 2013-29


activiteiten kalender Mededelingen over nog niet geplande activiteiten verschijnen kort tevoren in de informatiekast bij het bad, op www.dekoet.nl of op twitter@zwembaddekoet Datum Activiteit

Aanvang

wo 10 april Voorverkoop abonnementen en laatste 08:30 - 20:30 uur mogelijkheid tot inschrijven zwemlessen (indien niet aangemeld via de site) di 16 april

Informatieavond voor ouders van kinderen die A-lesssen gaan krijgen

20:00 uur

za 20 april Opening, met aansluitend stuivers 14:00 uur duiken en vrij zwemmen vrij 7 juni ‘Koetstock’ muziekfestival 20:00 – 01:00 uur za 8 juni ‘Koetstock’ muziekfestival 16:00 – 24:00 uur wo 26 juni

RABO - schoolzwemwedstrijden

18:30 – 20:30 uur

ma 1 juli - vr 5 juli

Zwemvierdaagse

17:00 – 19:00 uur

vrij 21 juni

Midzomernachtduik

19:00 – 22:00 uur ovb

do

5 september Zwemwedstrijden/Drie Dorpen Toernooi 20:00 uur

vrij

6 september Kindermiddag basisschool leerlingen

15:30 – 18:00 uur

za

7 september Afsluiting Voorbereidend A

09:15 – 10:30 uur

vrij 20 september Diploma-zwemmen Zwemvaardigheid 1, 2 & 3 en snorkelen 1, 2 & 3 18:00 - 20:00 uur za 21 september Diploma-zwemmen A, B en C za 21 september Vrienden van ‘De Koet’ avond

‘De Koet ’ 2013-30

(vrijwilligers, sponsors, donateurs, personeel etc.)

09:30 - 12:30 uur 17:00 - 22:00 uur


toelichting activiteiten Opening zaterdag 20 april

14:00 Uur de officiële opening wordt traditioneel verricht door de aanwezige kinderen, door het oplaten van een wolk kleurige ballonnen. Hieraan is bovendien een wedstrijd verbonden. Terwijl de kinderen vervolgens stuivertjes duiken, is er een drankje voor de volwassenen. In de loop van de middag kan er vrij gezwommen worden.

Zwemvierdaagse

Tussen maandag 1 juli en vrijdag 5 juli kunnen jong en oud 10 of 20 baantjes komen zwemmen. Iedereen die een zwemdiploma heeft kan hier aan meedoen. Heeft u geen abonnement dan rekenen we € 8,40 entree kosten. Kinderen die bij ons Azwemlessen volgen, mogen onder begeleiding van een ouder (met abonnement of avondkaartje) deelnemen. De beloning: iets lekkers en een medaille. Zwemvierdaagse zwemmers zijn welkom vanaf 17:00 tot 19:00 uur.

Koffieochtenden

Aan het begin en aan het eind van het seizoen wordt er koffie geschonken. Gewoon voor de gezelligheid en uiteraard met wat lekkers erbij. De meeste deelnemers trekken eerst hun baantjes, maar ook niet zwemmers, buren en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De ochtenden worden georganiseerd bij mooi weer en worden ongeveer een week van te voren aangekondigd.

Rabo schoolzwemwedstrijden

Woensdag 26 juni 18:30 - 20:30 uur Deze zwemwedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de basisscholen. Ook scholieren van basisscholen buiten Kockengen mogen meedoen. Hoogtepunt en finale: De vernieuwde estafettewedstrijd.

‘de Koet ’ 2013-31


‘de Koet ’ 2013-32


trimzwemmen / aquajoggen Trimzwemmen

Net voordat vele sporten hun jaarlijkse zomerstop houden, begint in ‘De Koet’ weer het trimzwemmen: een ideale gelegenheid om de soms moeizaam opgebouwde conditie op peil te houden, of zelfs te verbeteren. Het doel van trimzwemmen is actief (banen) te zwemmen, waarbij zowel de beginnende als de fanatieke zwemmers aan hun trekken komen met zwemvaardigheidstraining en conditieoefeningen. Het niveau van de zwemmers verschilt onderling soms, maar zowel rustige baantjeszwemmers als wedstrijdzwemmers komen aan hun trekken. Meestal beperken we ons tot de schoolslag en rug- en borstcrawl, maar de andere zwemslagen kunnen ook aan bod komen. Mensen die de borst- en rugcrawl nog niet (volledig) beheersen kunnen natuurlijk gewoon meedoen. De trainer geeft je, als je dat wilt, aanwijzingen over de uitvoering van een zwemslag hoewel het trimzwemmen geen echte zwemles is. We zwemmen dus wel lekker door, maar wil je een baantje rustig bijkomen, is dat geen enkel probleem. De bedoeling is wel dat je aan het eind van het uur lekker moe bent. We zwemmen op woensdagavond. We beginnen om 20:00 uur. Meestal zwemmen we 45 minuten flink door en daarna als het weer het toelaat, hebben we nog even om te doen waar we zin in hebben. Voor het trimzwemmen is naast een abonnement een trimzwemjaarkaart of een activiteitenkaart (2 strippen) nodig. Voor niet abonnementhouders is er een trimzwemkaart voor 10 deelnames beschikbaar. De eerste keer mag je gratis meedoen. Voor meer informatie: trimzwemmen@dekoet.nl

Aquajoggen

Aquajoggen is een intensieve looptraining in het water met als voordeel dat u voluit kunt trainen zonder dat u de gewrichten en gewrichtsbanden overbelast. Dit komt omdat aquajoggen gedaan wordt in het diepe gedeelte van het 25 meter bad en er gebruik gemaakt wordt van een wet-belt; een band die een opwaartse kracht geeft waardoor u in verticale positie blijft drijven. Vanuit deze positie worden alle oefeningen uitgevoerd. Tijdens een les aquajoggen worden diverse soorten looptrainingen aangeboden en spierversterkende oefeningen gedaan. Alle grote spiergroepen in het lichaam worden intensief getraind. 30 Minuten aquajoggen staat gelijk aan 2 uur wandelen. Aquajoggen werkt zeer ontspannend en blessures herstellen sneller door deze actieve therapie. Ontspanning door inspanning. Voor wie is het? Aquajoggen is zeer geschikt voor mensen die; hun conditie willen verbeteren, hun spieren willen versterken, willen afslanken, willen bewegen om therapeutische redenen of willen bewegen voor de gezelligheid. Voor aquajoggen is naast een abonnement of dagkaartje een activiteitenkaart (1strip) nodig. De eerste keer mag je gratis meedoen. ‘de Koet ’ 2013-33


‘de Koet ’ 2013-34


wakzwemmen

Wakzwemmen

In 2012 zijn we met de cursus wakzwemmen gestart en hebben in drie lessen schaatsers op het ijs zien klimmen. Mede dankzij de vele enthousiaste reacties staat ook dit jaar de cursus weer op het programma. Schaatsen op natuurijs is heel leuk, maar het brengt ook gevaar met zich mee, helemaal als je niet goed weet wat je moet doen om als het fout gaat weer op het droge te komen. Onze bedoeling is om de vele schaatsers, jong en oud, die Kockengen rijk is een helpend handje toe te steken als ze door het ijs zakken, of in een wak raken. Aan het eind van de openingsdag zal de cursus aan HLSK leden worden aangeboden. Deze Nederlandse vereniging begeeft zich voornamelijk op Zweeds ijs maar is ook vaak erg vlug op Nederlands ijs te vinden. Daar veiligheid hoog in het vaandel staat heeft ieder schaatsend lid altijd een complete veiligheidsuitrusting bij zich. Op de website en op twitter zal bekend worden gemaakt wanneer de jeugd- en volwassenen cursussen aanvangen. De eerste les zal tijdens de abonnementenvoorverkoop zijn.

Wedstrijdzwemmen

Word jij de nieuwe Pieter van den Hoogenband of Ranomi Kromowidjojo? Wil jij graag je conditie en je techniek bij het zwemmen verbeteren op een leuke, afwisselende en gezellige manier? Doe dan dit jaar mee aan het wedstrijdzwemmen bij ‘De Koet’. Vanaf de opening tot in september zal er op maandag- en donderdagavond van 20:00 tot 20:45 getraind worden. In de vakantie mag je iedere woens‘de Koet ’ 2013-35


dag (soms ook onder begeleiding van Aranka) je techniek en conditie op peil houden bij het trimzwemmen van 20:00 tot 20:45. Voor de zomervakantie is er een wedstrijd in Montfoort en na de zomervakantie zal de afsluitende wedstrijd plaatsvinden in Kockengen. Heb je zwemvaardigheid 3 behaald of ben je 12 jaar of ouder, meld je dan aan op de website en zwem met ons mee! Voor meer informatie: wedstrijdzwemmen@dekoet.nl.

Dauwzwemmen

In het seizoen 2012 als proef gestart, in 2013 gewoon verder. Voor iedereen die ‘s morgens vroeg een paar (of meer) baantjes wil trekken. Eigen tempo, eigen zwemslag, eigen tijdsduur. Weer helemaal fris en vol energie aan een nieuwe dag beginnen. Daarom is het bad op donderdagochtend vanaf 7 uur gedurende anderhalf uur geopend. Of je nu studeert, naar school gaat, werkt of gewoon de dag wil starten met gezond bewegen. De prijs is een toegangsbewijs, een abonnement of avondkaartje. Daar hoef je het dus niet voor te laten. We starten aan het begin van het seizoen en gaan bij voldoende belangstelling door tot na de zomervakantie.

‘de Koet ’ 2013-36


stichting ‘De Koet’ Algemeen

Stichting Zwem & Recreatiepark ‘De Koet’ is exploitant van het park. De stichting is opgericht eind 1995, door inwoners van Kockengen, toen de exploitatie van het bad voor de eigenaar, de gemeente, te duur werd. De gemeente is eigenaar gebleven van grond en een deel van opstallen en steunt ‘De Koet’ met een jaarlijkse subsidie. Het stichtingsbestuur (zie pag.45) bepaalt het beleid, geeft leiding aan het badteam dat jaarlijks wordt aangesteld voor het geven van zwemlessen, het organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten en het houden van toezicht. De vrijwilligers doen al het overige werk: kassadiensten, onderhoud van park, baden, speeltoestellen, gebouwen en machinekamer, werkzaamheden die te maken hebben met financiën, administratie en publiciteit. Vrijwilligers helpen het badteam bij bijzondere activiteiten.

Contact

Wie actief wil bijdragen aan het werk van de Stichting en daarmee aan het open houden van ‘De Koet’, wordt uitgenodigd contact op te nemen met het bestuur, via de secretaris, Linda van Schaik secretariaat@dekoet.nl.

‘de Koet ’ 2013-37


‘de Koet ’ 2013-38


‘De Koet’

‘de Koet ’ 2013-39


‘de Koet ’ 2013-40


koetstock 2013

VRIJDAG 7 JUNI 20:00 - 01:00 uur en ZATERDAG 8 JUNI 16:00 - 24:00 uur Zwem & Recreatiepark ‘De Koet’ en Koetstock zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Koetstock is ontstaan in 1996, het eerste jaar dat ‘De Koet’ het zonder de steun van de gemeente moest doen, en werd georganiseerd om geld op te halen. In de beginjaren werd met dit geld het hoofd boven water gehouden, inmiddels worden er grotere projecten mee gefinancierd. Zo populair als ‘De Koet’ is in Kockengen en omstreken, zo populair is Koetstock ook geworden. Van eenmalig festival zijn we uitgegroeid naar een jaarlijks terugkerend evenement waar iedereen elk jaar weer naar uitkijkt en naartoe leeft. Bands komen uit het hele land belangeloos optreden, bezoekers komen ook van ver buiten Kockengen de geweldige sfeer meebeleven en meer dan 100 vrijwilligers staan ieder jaar klaar om Koetstock tot een succes te maken. Het is de oneindige inzet van iedereen die Koetstock een warm hart toedraagt die ons ieder jaar weer verrast. Bands, sponsors, barpersoneel, opbouwers en vele andere vrijwilligers staan telkens weer klaar om hun steentje bij te dragen. Dit maakt ons trots, want zonder al die mensen had Koetstock nooit kunnen zijn wat het nu is. Ook zijn wij trots als we zien wat Koetstock allemaal al voor Zwem & Recreatiepark ‘De Koet’ heeft kunnen betekenen. Zo zijn bijvoorbeeld het peuterbad, de drainage onder het veld, de overkapping, de renovatie van het badgebouw, het nieuwe kassagebouw en de nieuwe toezichttoren voor de badleiding mede gefinancierd met opbrengsten van Koetstock. Ook voor de opbrengsten van het komende festival is een mooi doel bepaald, de renovatie van het grote bad. We zullen Koetstock dan ook de komende jaren met plezier blijven organiseren, natuurlijk niet zonder de onuitputtelijke hulp van alle vrijwilligers! Zet vast in uw agenda: Koetstock 2013, 7 en 8 juni op Zwem & Recreatiepark ‘De Koet’ in Kockengen! ‘de Koet ’ 2013-41


Specialist in: schuifkasten, raam- en deurhorren

Nieuwstraat 16 - 18 3628 AC Kockengen Telefoon 0346-241660

‘de Koet ’ 2013-42

Poeldijk 13 3621 CZ Breukelen Telefoon 0346-251981


groot onderhoud

Toezichttoren

Vol goede moed is het project “nieuwe toezichttoren” eind 2011 van start gegaan. Om iets neer te zetten dat mooi en functioneel is heeft meer voeten in de aarde gehad dan waar wij in eerste instantie vanuit gingen, de doorlooptijd bleek langer dan verwacht. ‘De Koet’ gaat namelijk niet over één nacht ijs, behalve dan bij wakzwemmen. Dus beter een volledig dichtgetimmerd plan, dan achteraf een beetje spijt. Van de andere kant, de waardering voor iets waar je lang op hebt moeten wachten is vaak groter. De huidige toren zal dus nog een jaartje extra mee moeten. Met een moderne toren in het vooruitzicht moet dat geen probleem zijn!

Energiebesparing

De kosten van energie maken een steeds groter deel uit van de exploitatiekosten. Dit is met name het gasverbruik. Dat heeft verschillende oorzaken: Ten eerste zijn er meer activiteiten aan de randen van de dag (dauw- trim- en wedstrijdzwemmen). Hierdoor is het bad langer open, op een moment waarop de buitentemperatuur lager is. De dekens schermen het water dan niet af van de buitenlucht, dus moet er flink gestookt worden om het op temperatuur te houden. Daarnaast is voor het zwemcomfort de watertemperatuur structureel met 1 graad verhoogd. Dat lijkt weinig, maar kost relatief veel gas. En tenslotte zijn de energieprijzen fors gestegen. ‘De Koet’ kan geen gebruik meer maken van bepaalde subsidies van overheidswege zoals de teruggaaf van energiebelasting. Naast onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het milieu zijn de gestegen kosten al met al reden genoeg om het energieverbruik extra in de peiling te houden. Momenteel wordt gekeken of er met innovatieve oplossingen een besparing op het verbruik gerealiseerd kan worden. Mocht je zelf een goed idee hebben, schroom niet om dat met ons te delen. Spreek iemand van het bestuur aan of mail naar secretariaat@dekoet.nl. Het zou prachtig zijn als jouw idee bijdraagt aan de continuïteit van ‘De Koet’. ‘de Koet ’ 2013-43


‘de Koet ’ 2013-44


bestuur Het bestuur bestaat momenteel uit zeven vrijwilligers die een binding hebben met ‘De Koet’ en Kockengen. Zij hebben allen een verschillend takenpakket. In de maandelijkse bestuursvergadering worden besluiten genomen op basis van gemeenschappelijkheid. Van het beleid, zowel de uitvoering als de planning, wordt verslag gedaan in een jaarverslag.

voorzitter

secretaris

Linda van Schaik

penningmeester

vacature

pr vacature

Joost Winnubst

algemene leden Adrie de Lange Bep van Schaik Marcel Manshanden Richard Oostveen

foto’s

Fiona de Vries

‘De Koet’

DONATEURS / VRIENDEN VAN ‘DE KOET’ ‘De Koet’ heeft al vele jaren een trouwe schare donateurs. Sommigen in geld, anderen door het gratis ter beschikking stellen van machines of materiaal. Echte vrienden van ‘De Koet’. Mede dankzij deze donaties blijft exploitatie van het zwembad op een realistische manier mogelijk. Vanzelfsprekend kan ‘De Koet’ wat extra (financiële) ruggesteun goed gebruiken. Klein of groot, iedere donatie is van waarde. ‘De Koet’ is een SBBI, een sociaal belang behartigende instelling. Over giften is geen schenkbelasting verschuldigd en dus kan het hele bedrag zinvol besteed worden. Uiteraard worden donaties op rekeningnummer NL79 RABO 0332 8168 85 t.n.v. Stichting ‘De Koet’ zeer gewaardeerd. Voor eventuele verdere informatie omtrent het donateurschap graag een bericht naar secretariaat@dekoet.nl. Anonimiteit wordt gewaarborgd als dat gewenst is. Het bestuur is alle huidige en toekomstige gulle gevers bijzonder erkentelijk!

Bezoekadres:

Sportweg 3 3628 AZ Kockengen Tel.: 0346 - 242451

Postadres:

Secretariaat Stichting ‘De Koet’ p/a Kerkweg 23 3628 AL Kockengen

Website en e-mail: www.dekoet.nl & info@dekoet.nl ‘de Koet ’ 2013-45


‘De Koet ’ 2013-46


openingstijden Zwem & Recreatiepark ‘De Koet’ is geopend van 20 april t/m 21 september 2013. Periode 1

Periode 2

20-4 t/m 21-07 en 2-09 t/m 21-9

Zomerperiode: 22-07 t/m 01-09

maandag t/m vrijdag 10:30 - 20:00 uur

10:30* - 20:00 uur

zaterdag

10:30* - 17:00 uur

10:30* - 17:00 uur

zondag

12:00 - 17:00 uur

12:00 - 17:00 uur

* Elke zaterdag en in de zomerperiode (periode 2) van maandag tot en met vrijdag is het grote bad gereserveerd voor iedereen die baantjes wil zwemmen van 10.30 - 11:00 uur. Tijdens het baantjes zwemmen in deze periode, is er ook gelegenheid om te oefenen voor onze leskinderen.

De baden zijn alleen tijdens periode 1 op onderstaande tijden door doelgroepen in gebruik en niet toegankelijk voor recreanten: maandag

17:00 - 19:00 uur

dinsdag

10:30 - 11:30 uur, 13:30 - 14:30 uur, 17:00 - 19:00 uur

woendag

10:30 - 11:30 uur, 17:00 - 19:00 uur

donderdag

10:30 - 11:30 uur, 17:00 - 19:00 uur

vrijdag

17:00 - 19:00 uur

Bij bijzondere evenementen gelden andere openingstijden.

Afwijkende openingstijden voor recreatiezwemmen: Dinsdag 30 april, Koninginnedag

Gesloten

Zaterdag 4 mei, Dodenherdenking

open tot 17:00 uur

Donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag

12:00 - 17:00 uur

Maandag 20 mei, 2e Pinksterdag

12:00 - 17:00 uur

Vrijdag 7 juni, Koetstock

open tot 17:00 uur

Zaterdag 8 juni, Koetstock

open tot 14:30 uur

Zaterdag 7 september, Jaarmarkt

open tot 12:00 uur

Woensdag 26 juni, RABO-schoolzwemwedstrijden

open tot 17:00 uur

Maandag 1 juli t/m vrijdag 5 juli, Zwem-4-daagse

17:00 - 19:00 uur

Donderdag 5 september, Drie-dorpen-toernooi

open tot 17:00 uur

Vrijdag 20 september, diploma-zwemavond

open tot 17:00 uur

Zaterdag 21 september, diploma-zwemmen

nader te bepalen ‘de Koet ’ 2013-47


VOORVERKOOP ABONNEMENTEN EN LAATSTE KANS AANMELDEN ZWEMLESEN WOENSDAG 10 APRIL 8:30 – 20:30 UUR • Verkort uw wachttijd en print alvast thuis uw ingevulde inschrijfformulier. (www.dekoet.nl) • Voor een abonnement is één pasfoto nodig, van het formaat 3 x 4 cm. • De foto mag niet eerder geseald zijn. • Tijdens de voorverkoop geen administratiekosten. • U kunt bij ons altijd met uw PIN pas betalen. OPENINGSTIJDEN IN HET KORT 20/04 t/m 21/07 en 2/09 t/m 21/09 ma t/m vrij 10:30 - 20:00 uur za 10:30 - 17:00 uur zo 12:00 - 17:00 uur

zomerperiode: 22/07 t/m 01-09 ma t/m vrij 10:30 - 20:00 uur za 10:30 - 17:00 uur zo 12:00 - 17:00 uur

Tijdens zwemlessen zijn de baden niet geopend voor recreanten (pag. 47). Bij bijzondere evenementen gelden andere tijden (pag. 30). Openingstijden kunnen variëren. Zie voor alle gegevens (pag.47) en voor tussentijdse veranderingen www.dekoet.nl Bij slecht weer gaat het zwembad eerder dicht. Bel voor zekerheid 0346-242451. Geen gehoor? Bad is gesloten! TARIEVEN Dagkaartje: alle leeftijden € 3,70 Avondkaartje* € 2,10 Voor een gedetailleerd overzicht van abonnementsprijzen, kosten van zwemlessen, verhuur van ligstoelen, enz. zie pag. 13. * na 18:00 uur

INTERLITHO Lithografie van huis uit !

t

0346 564 307

• lithografie • beeldbewerking • vormgeving • dtp-opmaak • technische begeleiding • digitaliseren van dia’s, foto’s en negatieven

m 06 22 404 636 e info@interlitho.nl

www.interlitho.nl

Valkenkamp 731, 3607 MV Maarssen

Zwem & Recreatiepark "De Koet"  
Zwem & Recreatiepark "De Koet"  

Restyling, opmaak en lithografie

Advertisement