__MAIN_TEXT__

Page 1

Rein luft gir pusterom


1989. Den første episoden av The Simpsons vises på TV. Skateboard blir igjen tillatt etter å ha vært forbudt siden 1978. Berlinmuren faller. Massakren på Den Himmelske Freds Plass. Interfil ser dagens lys.


Norges ledende filterprodusent Rein luft har etter hvert blitt en knapphet i store deler av hverdagen vår. Vi utsettes for forskjellige typer forurensning hver dag, enten det er i skole, hjem eller på arbeid. Luftforurensning er en trussel for liv og helse. Hvert år dør 210 personer i trafikkulykker i Norge (2010). Til sammenligning dør hvert år mellom 550 og 2200 norske barn og voksne for tidlig på grunn av svevestøvforurensning. Forsiden på denne brosjyren er hentet fra fjellheimen i Skjåk - Norges største nasjonalparkkommune. Bildet gir oss et blikk inn i rein, urørt natur. Langt fra det miljø de fleste av oss oppholder oss i til daglig. Men vi bor nå en gang der vi bor, og vi på Interfil ønsker å bidra til å gjøre lufta som vi alle puster inn reinere, samtidig som vi bevarer miljøet rundt oss på en best mulig måte. Interfil ble etablert i Skjåk i 1989, og er i dag Norges ledende produsent av ventilasjonsfilter. Med det fantastiske bakteppet vi har, med reine naturressurser og landets reineste luft, påstår vi at vi vet hvordan rein luft skal være. Ved å velge ventilasjonsfilter produsert i Skjåk kan du derfor være trygg på at du får miljøriktige kvalitetsprodukter fra engasjerte mennesker som virkelig bryr seg om kvaliteten på lufta som du puster inn. Interfil har bevisst satset på å utvikle miljøvennlige kvalitetsprodukter. Energieffektive ventilasjonsfilter sparer miljøet under bruk. Ved å velge våre forbrennbare filter, som er basert på fornybare råvarer, er du med på å spare miljøet for store utslipp. Produksjonsprosessen vår er også svært energieffektiv, og strømmen som brukes i produksjonen er utelukkende hentet fra lokal, fornybar vannkraft. Vi er ganske enkelt stolte over å kunne si at våre norskproduserte, stuttreiste inneklimaprodukter tar vare på både helse og miljø på en best mulig måte. Interfil produserer ventilasjonsfilter som kvalitetsmessig ligger helt på topp i Europa. En rekke offentlige og uavhengige tester bekrefter også vår posisjon som produsent av høykvalitets filter. Ikke minst er vi kjent for god og fleksibel service som bidrar til å styrke våre kunders posisjon i markedet. Alle disse elementene har også vært grunnpilaren for vår forretningsidé, og en forutsetning for å lykkes i arbeidet med å gi deg og dine reinest mulig luft. Interfil skal være et sikkert valg – både som filterleverandør og samarbeidspartner.


Et sikkert leverandørvalg Interfil AS arbeider kontinuerlig og målrettet for å kvalitetssikre alle ledd i virksomheten. INTERNKONTROLL OG DOKUMENTASJON Vi har et kvalitetssikringssystem som er basert på kravene i ISO 9002, og et ledelsessystem som tilfredsstiller alle nasjonale krav med hensyn til sikkerhet, helse og miljø. Både ferdigvarer, varer i arbeid og råvarer som blir brukt i produksjonen blir kontinuerlig testet. Vi har eget testlaboratorium med testrigg for kontroll av utskillingsgrad og trykkfall på ventilasjons-

filter. For offisielle/nøytrale tester benytter vi Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP), samt VTT i Finland. VTT er Europas ledende testlaboratorium for ventilasjonsfilter, og utfører jevnlig tester i henhold til gjeldende EN779. KVALITETSSERTIFISERINGER Interfils SuperFlow-filter er P-merket. Det vil si at de er godkjent av SP, som står for sertifiseringen. P-merkingen er den desidert strengeste sertifiseringsordningen som finnes i bransjen. SP stiller krav til både produkt og produksjon, og sertifiser-

ingen går på den måten lenger enn ISO 9000-standarden på flere områder. Kjøp P-merkede ventilasjonsfilter! Da er du garantert at du får et optimalt produkt som holder hva det lover - hele levetiden. MILJØSERTIFISERINGER Interfil leverer miljøprodukter som bidrar til rein luft. Helt siden oppstarten i 1989 har miljøarbeidet derfor vært en helt naturlig og sentral del av virksomheten. Høsten 2011 ble Interfil, som Norges første filterprodusent, sertifisert Miljøfyrtårn. Interfil er også medlem i Grønt Punkt Norge.


Interfil er både kvalitets- og miljøsertifisert


Service og kundestøtte En viktig del av Interfil sin virksomhet er GOD service. God service er et vidt begrep, men på Interfil mener vi tjenester og problemløsninger for våre kunder. Vår gode service skal igjen gjøre at du som kunde blir enda bedre rustet i din hverdag. ANSIKT TIL ANSIKT ELLER CYBERSERVICE Hver dag gir vi råd og veiledning på telefon, e-post, SMS, Facebook, Twitter, eller ansikt til ansikt i møter med kundene våre. Som kunde hos Norges ledende filterprodusent velger du selv hvordan vi skal hjelpe deg.

Vi på Interfil tvinger deg ikke til å snakke med en maskin, eller taste inn det du lurer på i et skjema på internett. Dersom du føler deg mest komfortabel med å snakke direkte med en av våre dyktige kundebehandlere, så skal du få nøyaktig like god og rask service som når du kontakter oss elektronisk. Mye av det du lurer på finner du også svar på ved å besøke www.interfil.no. Dersom du i tillegg følger oss på Facebook og Twitter, kan du være trygg på at du er blant de aller første som får de siste nyhetene fra Norges ledende filterprodusent.

FILTERKURS Interfil tilbyr også faglige kurs med fabrikkbesøk, eller kurs ute hos kunde. Kursene skreddersys etter kunden sine behov og faglige forutsetninger. Vi har bred kompetanse på alle områder innenfor ventilasjon, og har i tillegg spisskompetanse innenfor flere fagområder (som for eksempel gassfiltrering/luktfjerning, lakkfiltrering, mm). Interfil tilbyr også luftanalyser, partikkeltellinger og utlån av diverse prøvetakingsutstyr som kan brukes som tilstandsmåling av innelufta.


Vår gode og fleksible service skal gjøre deg som kunde bedre rustet i din hverdag


Spar tid med rask levering og korrekt merking Tid er penger, og pengene renner fort ut når du bruker unødvendig og uproduktiv tid på rot, venting og leting. Interfil gjør alt for at du skal få riktig produkt til riktig tid. Og ikke minst: på riktig sted. RIKTIG PRODUKT • RIKTIG STED • RIKTIG TID Produksjonen hos Norges ledende filterprodusent er ordrestyrt.

Fleksible produksjonslinjer gjør at leveringstiden for filter med spesialmål er marginal. Standard lagerførte filter leveres fra Interfil samme dag dersom ordren er oss i hende før klokken 10.00. Pålitelige transportører sørger for at varene kommer fram til mottaker på rett sted til rett tid. Interfil har blant annet daglig direkterute fra fabrikken i Skjåk via Oslo til Østfold og Vestfold.

EGEN MERKING Hos Interfil får du emballasjen tydelig merket - nøyaktig slik du ønsker det. Er det større leveranser, kanskje til flere bygg og aggregater, skal du ikke bruke kostbar tid på å lete fram og sortere ut riktig filter. Du skal raskt og enkelt finne akkurat det filteret du trenger, med din egen merking på esken. Det får du hos Interfil.


Bredt produktspekter Interfil er et naturlig valg for norsk ventilasjonsbransje, offentlige etater og større eiendomsbesittere når det gjelder ventilasjonsfilter. For deg som kunde skal vi framstå som en totalleverandør på filtersiden. I tillegg til over 14 000 egenproduserte filtervarianter fører vi derfor et bredt spekter av andre filterprodukter. Alt fra grovfiltermatter til HEPA-

filter spesielt egnet for renrom, og spesialfilter til gassfjerning. Interfil er også Official Salespartner for Freudenberg Filtration Technologies. Freudenberg er verdens største produsent av produkter basert på syntetiske fiber, og deres Viledon luftfilter er kjent for å være blant verdens beste til prosess- og ventilasjonsluft.

Totalt har Interfil over 20 000 artikkelnummer i varesortimentet. I denne brosjyren viser vi bare et lite tverrsnitt av produktspekteret vårt. Full oversikt får du ved å bla i produktkatalogen vår. Du finner også mer informasjon på websidene våre, www.interfil.no


Interfil har over 14 000 egenproduserte filtervarianter, og godt over 20 000 artikkelnummer i varesortimentet

POSEFILTER Hovedtyngen hos Interfil har alltid vært produksjon av posefilter for vanlig ventilasjon. Høy fokus på utvikling og kvalitetskontroll plasserer Interfil sine ventilasjonsfilter helt i toppsjiktet når det gjelder ytelse i kombinasjon med lave driftskostnader.

Men så er det da også bevist at langsiktig, kvalitetsbevisst arbeid gir resultater. Flere uavhengige tester bekrefter nemlig at Interfil sine ventilasjonsfilter er blant markedets mest energieffektive. SuperFlow er vår beste posefilterserie, der vi har

fokusert spesielt på en optimal kombinasjon av best mulig partikkelutskilling og lavt trykkfall. Filterserien har glassfibermedie, og er både utviklet og produsert hos Interfil AS. SuperFlow leveres i filterklasse M5-F9. SuperFlow er P-merket, og dermed en garanti for at du får et energieffektivt filter som holder hva det lover - hele levetiden.


SuperFlow Alu er vårt SuperFlow-filter med aluminumsramme. Der konkurrenter har gått for stål, har Interfil valgt et langt mer stabilt og solidt materiale i rammekonstruksjonen. Et noe dyrere alternativ for oss som produsent, men vi ønsker at arbeidsdagen for deg som kunde skal være best mulig. Derfor er vi stolte over å kunne levere markedets mest stabile filterramme. SuperFlow Eco er vår mest miljø- og inneklimavennlige filterserie. Denne SuperFlow-serien har ytterramme som er produsert i ubehandlet furu, og innerramme av fuktbestandig papp. Brukt filter kan energigjenvinnes i forbrenningsanlegg. EcoFlow F7 er Interfil sin lavenergiserie, utviklet spesielt for å møte markedets krav til et ventilasjonsfilter med marginalt trykkfall og dermed lavest mulig energiforbruk. Filterserien har noe lavere partikkelutskilling enn SuperFlow F7, men har også lavere trykkfall. SyntFlow er vår posefilterserie med plastfibermedie. Det benyttes samme kraftige aluminiumsrammer som på SuperFlow Alu. SyntFlow leveres i filterklasse G3-F8, som alle også kan leveres med miljøvennlig treramme i stedet for aluminumsramme. MINIPLEATFILTER Superpleat er vår serie med kompakte minipleatfilter for ventilasjon i spesielle miljøer, eller i mindre tilluftsanlegg. Filterserien blir produsert i filterklasse M5-F8, og leveres med både papp- og plastramme. KOMPAKTFILTER Superpleat Nano og Superpleat MVP er våre kompaktfilterserier med 25mm frontramme. Filterseriene er produsert av et minipleatmedie med plastfiber, og leveres i filterklasse M6-F9.

Viledon MaxiPleat er en kompaktfilterserie som er spesielt beregnet på å tåle ekstreme belastninger, som for eksempel høy luftfuktighet og store luftmengder. Den ekstremt robuste konstruksjonen gjør at filterserien blant annet er mye brukt i offshoreinstallasjoner. Viledon MaxiPleat leveres i filterklasse M6-E12. KOMBINASJONSFILTER SuperFlow Duo er vår posefilterserie som kombinerer partikkel- og gassfiltrering i ett og samme filter. Filterserien leveres i filterklasse M5-F9, og blir produsert i mange ulike størrelser. SuperFlow Duo inneholder svært mye aktivt kull, og må derfor ikke forveksles med lignende “billigprodukter” på markedet. Viledon DuoPleat er er kompaktfilter som kombinerer F7 partikkelfiltrering og gassfiltrering i ett og samme filtertrinn. Filteret har et stort filterareal til tross for en beskjeden dybde på 292mm, og er derfor godt egnet i anlegg med begrenset plass. EPA/HEPA/ULPA SuperSafe er vår epa/hepa/ulpafilterserie til bruk i anlegg der det stilles spesielt strenge krav til renhet, som for eksempel sykehus, matvareindustri og elektronikkindustri. SuperSafe leveres i filterklasse E11-U15. KULLFILTER Viledon CarboPleat er en kompaktfilterserie som er konstruert spesielt med tanke på å fjerne ubehagelig lukt og skadelige gasser i moderate konsentrasjoner. Purafil er en samlebetegnelse for kjemiske filter for blant annet elektronikkmiljøer, museer og arkiver, samt renseanlegg. Purafil renser lufta for farlige og/eller ubehagelige gasser, og filterserien kan ta seg av svært høye

gasskonsentrasjoner. Purafil leveres i et stort antall variasjoner når det gjelder type medie og fysisk utforming - alt etter bruksområde. Produktspekteret inkluderer også spesielle filterskap og komplette aggregat. Vi bistår også med prosjektering og overvåking av anlegg med kjemiske filter, og foretar blant annet korrosjonsmålinger og prøvetakinger. PANELFILTER Interglas og Interpleat er våre grovfilterserier i filterklasse G2-G4. Disse filterseriene brukes blant annet som grovfilter i anlegg uten strenge krav til renhet. DON/RAM/URA Don, Ram og URA er våre betegnelser på spesielle grovfilter for spesielle applikasjoner. Vi har et stort antall varianter av “nisseluer” (DON), planfilter med ramme (RAM) og posefilter uten ramme (URA) i sortimentet vårt. FILTERDUK Filterduk leveres i mange ulike varianter og filterklasser. Alt fra grovfilterduk som brukes som forfilter i vanlige ventilasjonsanlegg, til spesialduk som er egnet til helt spesielle formål - som for eksempel lakkeringsanlegg eller i spesielt fuktutsatte anlegg. TILBEHØR I tilegg til et komplett filtersortiment, leverer Interfil også et bredt utvalg av tilbehør. Våre filterskap blir produsert ved en egen produksjonslinje, og med sin solide, men samtidig lette konstruksjon, skiller produktet seg klart ut sammenlignet med andre filterskap på markedet. Interfil leverer også blant annet montasjerammer, kileremmer og trykkfallsvakter.


Energieffektive produkter Da posefilterserien SuperFlow kom på markedet, satte den på mange måter en ny standard for renseeffekt, driftsutgifter og krav til miljøvennlighet. Tekniske spesifikasjoner få har klart å overgå til nå. LAVT TRYKKFALL Et SuperFlow F7 (LM 12-85) har et starttrykkfall på rundt 80 Pa, og først etter lang tids bruk oppnår denne filterserien det trykkfallet andre filter kan ha som nye. Flere uavhengige tester beviser at disse filtrene er

blant de beste på markedet med tanke på LCC (Life Cycle Cost). For å møte markedets krav til energieffektive produkter, har Interfil også utviklet en egen lavenergiserie, EcoFlow F7. Denne filterserien har enda lavere trykkfall enn våre SuperFlow F7. Det er likevel viktig å være oppmerksom på at filtreringsgraden er noe lavere, selv om det fremdeles er et F7-filter i henhold til EN779. Vi anbefaler derfor ikke at filteret brukes i områder

med svært forurenset luft. ENERGIKLASSIFISERING Våren 2011 ble Eurovent 4/11 vedtatt. Eurovent 4/11 er en felles standard for hvordan ventilasjonsfilter skal energimerkes. Standarden gjør det derfor enklere for deg å velge energieffektive filter. Alle de mest kjente filterseriene til Interfil i filterklasse M5-F9 oppnår energiklasse A, som er den beste energiklassen i Eurovent 4/11.


“

Alle de vanligste filtrene i SuperFlow-serien har energiklasse A

“


Norges mest miljøvennlige filterprodusent Interfil er et åpenbart førstevalg dersom du er miljøbevisst, og vi er stolte over å være Norges første filterprodusent som er sertifisert Miljøfyrtårn. Fabrikk og hovedkontor ligger i Norges største nasjonalparkkommune, Skjåk. Omgitt av spektakulær og urørt natur, ser vi på Interfil det som en naturlig oppgave å gjøre det vi kan for å forvalte naturressursene på en mest mulig skånsom måte. FORNYBARE RESSURSER

Vi har i mange år satset hardt og målrettet på å utvikle miljøriktige kvalitetsprodukter. Der andre produsenter i dag velger oljebaserte råvarer, satser Interfil på fornybare ressurser. Dette har blant annet resultert i flaggskipet SuperFlow Eco - en filterserie som er 100% for-

brennbar, og som dermed kan brukes som energikilde etter at filterets driftstid er over. SuperFlow Eco har ytterramme i ubehandlet furu. Filteret er gjennomtestet i reelle driftsmiljø gjennom mange år, og det er dokumentert sikkert mot muggsoppvekst. Parallelt med utviklingen av miljøvennlige produkter, har vi beholdt fokuset på at alt vi gjør skal være så lite belastende for miljøet som overhodet mulig. Produksjonslinjene er energigjerrige, og energien som kreves i produksjonen er utelukkende hentet fra lokalprodusert, fornybar vannkraft. Det øvrige energiforbruket baseres på varmepumper og pelletsfyr. Interfil arbeider kontinuerlig med å redusere energiforbruket og restavfallsmengden. Vi har

klare retningslinjer for vår egen reisevirksomhet, i tillegg til at vi har strenge krav til CO2-utslipp fra firmabiler. NORSKPRODUSERT OG KORTREIST

Interfil har også lansert begrepet “kortreist” i filtersammenheng. For å bidra mest mulig positivt i miljøregnskapet brukes det nemlig så lokale råvarer som mulig i produksjonen av våre miljøfilter. Ved å bruke norskproduserte ventilasjonsfilter med treramme er du med andre ord sikret at både ferdig produkt, og ikke minst råvarene som er brukt, er fraktet over så korte avstander som mulig. Det målretta miljøarbeidet til Interfil er godt dokumentert. I 2011 ble Interfil, som Norges første filterprodusent, derfor sertifisert Miljøfyrtårn. Interfil er også medlem i Grønt Punkt Norge.


Interfil er Norges første filterprodusent som er sertifisert Miljøfyrtårn


Hva kreves av et filter? Ventilasjonsfilteret er sikkerheten for at lufta vi puster inn er så rein som mulig. Et filter skal fange opp partikler og støv fra lufta som trekkes inn gjennom ventilasjonsaggregatet. Lufta som passerer filteret skal være fri for, eller ha redusert partikkelinnhold ut fra fastsatte standarder og krav. Disse kravene varierer ut fra hvilket miljø filteret skal brukes i. Samtidig skal denne filtreringen kreve minst mulig energi. Det vil si at filteret skal gi minst mulig luftmotstand. Dette har direkte innvirkning på energikostnaden ved drift av anlegget. Utfordringen er å produsere så energieffektive filter som mulig, og samtidig et filter som beholder

filtreringsevnen levetiden ut. Dette er grunnelementene som Interfil legger mest vekt på ved oppbyggingen av et filter: OPTIMAL POSEFORM Gode filterposer som er v-formede, og har en progressiv stinglengde, sikrer maksimal utnyttelse av filterarealet. En optimal poseform gir også høy støvlagringsevne og lavt trykkfall. Bunn- og sidesøm på filterposene er sydd med 3-tråds overlock kantsøm. TOPP KVALITET PÅ FILTERMATERIALE Filterduken er framstilt av høykvalitets glassfiber eller plastfibermateriale i filterklasse G3-F9.

GOD RAMMEKONSTRUKSJON Innerrammene produseres i resirkulert papp eller aluminium. Innerrammene er stiftet eller klinket sammen over filterduken. Rammene er sterke, og gir lav luftmotstand. Ytterrammene produseres i ubehandlet furu eller aluminium. KVALITETSKONTROLL I ALLE LEDD Hvert parti råvarer som kommer inn blir testet i vårt laboratorium. Det blir gjort fortløpende kontroll av ferdigvarer. Alle filter gjennomgår også en sluttkontroll før det pakkes og sendes ut fra fabrikken.


Still krav til filteret! Velg riktig ventilasjonsfilter, og bytt filter minimum en gang i året! Da er du sikret rein luft som bidrar til at både mennesker og ventilasjonsanlegg fungerer best mulig. En god bonus er at du ved hyppige filterbytter og valg av best mulig filter faktisk sparer penger. HVORDAN VELGE? Men hvordan velge riktig ventilasjonsfilter? Forskjellen mellom det som i første øyekast kan se ut som like filter er store, og valg av feil filter kan få store konsekvenser både i kroner og øre, og ikke minst for inneklimaet. Eksemplene under viser at to forskjellige filter med samme rammemål kan være vidt forskjellige. Som

Type: LS 08-85 (592x592x535/8 Pris: 715,Areal: 5,2 m2 Trykkfall: 120-170-250 Pa Energibruk: 2975 kWh Totalkostnad: 2.956,-

du ser kan et filter som er billigere i innkjøp faktisk koste gårdeier mer totalt sett. I tillegg er det viktig å huske på at det hjelper lite å velge et billig filter med lavt starttrykkfall så lenge det ikke holder mål i hele sin levetid. For å være sikker på dette bør du kreve at filterserien fra leverandøren er P-merket. NÅR SKAL JEG SKIFTE FILTER? Det beste er å skifte filter etter bestemte intervall. Et ventilasjonsfilter bør stå i maksimum 12 måneder. Dette er anbefalt både av spesialister og i flere standarder (VDI 6022 og EN 13779). Under drift vil filtrene samle opp biologisk materiale som forråtner, pollensporer som vil kunne avgi allergener,

LALa

poser)

SsTtåÅ! ! !!

og tungmetaller. Yrkeshygienikere og mikrobiologer anbefaler derfor at man i utsatte strøk skifter filter to ganger i året. Et godt filter vil samle opp mye skitt, og sakte men sikkert bli tettere og tettere. Et tett filter krever mer vifteenergi for å dytte lufta gjennom filteret, og derfor lønner det seg også økonomisk å bytte ofte. Hyppige skift gir også lavere vedlikeholdskostnader for kanaler og system. I tillegg bidrar reinere luft til et bedre innemiljø, færre luftveisrelaterte plager, og dermed også en samfunnsøkonomisk gevinst.

Type: LM 12-85 (592x592x635/12 Pris: 1.017,Areal: 9,2 m2 Trykkfall: 80-130-250 Pa Energibruk: 2200 kWh Totalkostnad: 2.231,-

LALa

poser)

SsTtåÅ! ! !!


Selgere, kundebehandlere, produksjonsansatte, forskning- og utviklingsteam. Hver dag er det over 50 dyktige filtermakere fra Interfil som står på for å gi deg best mulig service. Enten vi selger ventilasjonsfilter, lager filter, eller utvikler nye produkter, så jobber vi alle mot det samme målet: å gi deg som kunde riktig filter til riktig pris og riktig tid. Vi er stolte over våre miljøprodukter, og glade for å kunne bidra til å gjøre lufta vi alle puster inn så rein som mulig.

Interfil AS, Bismo Industripark, 2690 Skjåk Tel +47 61 21 36 00 www.interfil.no www.facebook.com/interfil

E-post post@interfil.no www.twitter.com/interfil

©Interfil AS 2011. Foto: Ida Rusten, Tormod Sperstad, Istockphoto.

Vi står på for deg!

Profile for Interfil AS

Firmabrosjyre Interfil  

Firmapresentasjons Interfil AS.

Firmabrosjyre Interfil  

Firmapresentasjons Interfil AS.

Profile for interfil
Advertisement