Page 1

R08116330-NO-SE

NO || SE

2019

KATALOG


www.tabme.de

shop.tabme.de

facebook.tabme.de

instagram.tabme.de

INNHOLD/INNEHÅLL GREETINGS!  4 STYLES6 T@B 320 + T@B 320 OFFROAD 8 T@B 400 16 STANDARDUTSTYR/STANDARDUTRUSTNING24 MØBELSTOFF/TYGER FÖR DYNOR26 COZY HOME DEKO-PAKKE/COZY HOME-DEKORPAKET27 SNU MEG FOR Å LESE TEGNESERIEN/ VÄND PÅ MIG OCH BLÄDDRA IGENOM SERIETIDNINGEN

OPPLYSNINGENE OM LEVERINGSOMFANG, MÅL, VEKT OG UTSEENDE ER I SAMSVAR MED VÅR VITEN DA KATALOGEN GIKK I TRYKKEN (07/2018). VI FORBEHOLDER OSS RETTEN TIL Å FORETA ENDRINGER AV UTSTYR, TEKNISKE DATA, SERIEOMFANG OG PRISER. NÅR EN KONTRAKT ER INNGÅTT, FORBEHOLDER VI OSS RETTEN TIL Å FORETA TEKNISKE ENDRINGER AV KONSTRUKSJONEN HVIS DISSE UTGJØR ET TEKNISK FREMSKRITT OG IKKE GIR FOR STORE ULEMPER FOR KUNDEN. MINDRE AVVIK I FARGE OG KONSTRUKSJON KAN FOREKOMME, OGSÅ ETTER AT EN KONTRAKT ER INNGÅTT, SÅFREMT DET ER NØDVENDIG PÅ GRUNN AV MATERIALET OG IKKE GIR FOR STORE ULEMPER FOR KUNDEN. BILDENE VISER TIL DELS EKSTRAUTSTYR SOM LEVERES MOT PRISTILLEGG. DE KAN OGSÅ VISE UTSTYR SOM ER PROTOTYPER/STUDIER OG IKKE I SAMSVAR MED STANDARDUTSTYRET. DETTE UTSTYRET VIL IKKE ALLTID VÆRE TILGJENGELIG SOM EKSTRAUTSTYR. AVVIK I FARGE KAN FOREKOMME AV TRYKKTEKNISKE ÅRSAKER. DU BØR DERFOR SNAKKE MED EN FORHANDLER AV MERKET OM AKTUELLE DETALJER VED PRODUKTSERIEN FØR DU KJØPER ET KJØRETØY. DEKORASJON SOM ER AVBILDET I KATALOGEN, ER IKKE DEL AV LEVERINGSOMFANGET. VÆR OGSÅ OPPMERKSOM PÅ MERKNADENE I DEN AKTUELLE PRISLISTEN, SÆRLIG OM VEKT, MULIG EKSTRA LAST OG TOLERANSE. KOPIERING AV KATALOGEN ELLER DELER AV DEN ER BARE TILLATT MED SKRIFTLIG TILLATELSE FRA KNAUS TABBERT GMBH. MED FORBEHOLD OM TRYKKFEIL OG ANDRE FEIL. TAKK TIL WWW.TABMAN.DE

UPPGIFTERNA OM LEVERANSOMFÅNG, MÅTT, VIKTER OCH UTSEENDE MOTSVARAR VAD SOM ÄR KÄNT VID TIDPUNKTEN FÖR TRYCKNING (JULI 2018). ÄNDRINGAR I UTRUSTNINGAR, TEKNISKA SPECIFIKATIONER, SERIEOMFATTNING OCH PRISER FÖRBEHÅLLS. EFTER DET ATT AVTAL HAR INGÅTTS FÖRBEHÅLLS TEKNISKA ÄNDRINGAR INOM RAMEN FÖR KONSTRUKTIONEN I DEN MÅN DE ÄR TILL NYTTA FÖR DEN TEKNISKA UTVECKLINGEN OCH KUNDEN RIMLIGEN KAN FÖRVÄNTAS GODTA DESSA. LIKASÅ FÖRBEHÅLLS MINDRE AVVIKELSER I FÄRG OCH BESKAFFENHET – ÄVEN EFTER DET ATT AVTAL HAR INGÅTTS – I DEN MÅN DESSA INTE KAN UNDVIKAS PÅ GRUND AV MATERIALET OCH KUNDEN RIMLIGEN KAN FÖRVÄNTAS GODTA DEM. BILDERNA VISAR DELVIS EXTRAUTRUSTNING SOM KAN LEVERERAS MOT ETT PRISTILLÄGG ELLER UTRUSTNING MED EGENSKAPER FRÅN PROTOTYPER/STUDIER SOM INTE MOTSVARAR DEN AKTUELLA SERIEN OCH I ENSTAKA FALL INTE HELLER KOMMER ATT VARA TILLGÄNGLIG SOM EXTRAUTRUSTNING. FÄRGAVVIKELSER KAN FÖREKOMMA AV TRYCKTEKNISKA SKÄL. DÄRFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT DU INFORMERAR DIG NOGGRANT OM SERIENS AKTUELLA UTFÖRANDE HOS EN AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE FÖR MÄRKET INNAN DU KÖPER ETT FORDON. DEKORATIONEN PÅ BILDERNA I KATALOGEN INGÅR INTE I LEVERANSOMFÅNGET. BEAKTA OCKSÅ INFORMATIONEN I DEN AKTUELLA PRISLISTAN, SÄRSKILT VAD AVSER VIKTER, LASTMÖJLIGHETER OCH TOLERANSER. KOPIERING, VARE SIG HELT ELLER DELVIS, ÄR TILLÅTET ENDAST MED FÖREGÅENDE SKRIFTLIGT TILLSTÅND FRÅN KNAUS TABBERT GMBH. MED RESERVATION FÖR TRYCKFEL OCH ANDRA FEL WWW.TABMAN.DE

Knaus Tabbert GmbH | Helmut-Knaus-Straße 1 | 94118 Jandelsbrunn | Telefon: +49 8583 21 1 | www.knaustabbert.de Concept & Design: tsitrone medien GmbH & Co. KG, www.tsitrone.de | Illustration: Odenthal Illustration GbR | Story: terrortext.de 2

3


www.tabme.de

4

shop.tabme.de

facebook.tabme.de

instagram.tabme.de

BLI MED!

FÖLJ MED

KNIPS I VEI! AT MAN HAR MYE GØY MED T@B, ER IKKE ER IKKE VÅR PÅSTAND, DET ER FAKTISK SANT! ALLE T@B-FANS OPPFORDRES HERMED TIL Å SENDE OSS BILDER SOM BEVIS. OG PREMIEN? BILDET DITT PÅ DENNE SIDEN I DEN NESTE KATALOGEN! BLI MED! GREETINGS.TABME.DE

KNÄPP EN BILD! ATT MAN HAR KUL MED T@B ÄR INTE NÅGOT SOM VI BARA PÅSTÅR, UTAN DET ÄR FAKTISKT SÅ. ALLA FANS TILL T@B UPPMANAS ATT SKICKA BILDER SOM BEVIS TILL OSS. PRISET? DIN BILD PÅ DEN HÄR SIDAN I NÄSTA KATALOG. VAR MED OCH DELTA! GREETINGS.TABME.DE

5


FÅR DET LOV ATT VARA LITE MER? TA DÅ EN TITT PÅ T@B METROPOLIS MED SINA DISKRETA DETALJER SOM EXEMPELVIS DEN MÖRKA KANTEN RUNT RAMEN SAMT DET MATCHANDE DEKORTRYCKET. BRILJERA MED URBAN ELEGANS PÅ CAMPINGPLATSEN OCH PÅ VÄGEN!

320

OFFROAD

320 + 400

MARKANT OCH VILJESTARK! ÄR DU EN RIKTIG ÄVENTYRARE SOM GÄRNA RESER OMKRING I FRÄMMANDE OMRÅDEN? DÅ KAN VI PRESENTERA DIN NYA FÖLJESLAGARE: T@B OFFROAD. OFFROAD OCH UPPTÄCKTSGLÄDJE PASSAR NÄMLIGEN PERFEKT IHOP!

MEXICAN SUNSET

SKAL DET VÆRE LITT MER? DA KAN DU TA EN TITT PÅ T@B METROPOLIS! DENNE VOGNEN HAR DISKRÉ STYLINGELEMENTER SOM MØRKE KANTLISTER OG MATCHENDE PRINTS. HER KAN DU IMPONERE MED URBAN ELEGANSE BÅDE PÅ CAMPINGPLASSEN OG PÅ VEIEN!

MARKANT OG VILJESTERK! ER DU EN EVENTYRER SOM GJERNE REISER TIL FREMMEDE STRØK? DA KAN VI HER PRESENTERE DIN NYE FØLGESVENN: T@B OFFROAD. OFFROAD + OPPDAGELSESLYST ER NEMLIG EN PERFEKT MATCH!

320 + 400

320 + 400

BASIC

KLAR, STRUKTURERAD, DISKRET. DET HÄR ÄR NÅGOT FÖR DIG SOM ÄLSKAR PURISM: T@B BASIC TJUSAR UTAN EN MASSA KRIMSKRAMS. ENDAST OCH ALLENAST MED SIN MARKANTA FORM OCH DEN SOM VANLIGT STILIGA INTERIÖREN. ENKEL COOLNESS FUNGERAR ALLTID!

METROPOLIS

STYLES 6

KLAR, STRUKTURERT, DISKRÉ. FOR ALLE SOM ELSKER PURISME: T@B BASIC OVERBEVISER UTEN OVERFLØDIG DILL OG DALL, DEN MARKANTE FORMEN OG DEN STILIGE DESIGNEN INNE I VOGNEN ER NOK. BLI MED I GJENGEN!

SE PÅ MEG! SYNS DU DET ER GREIT Å BLI LAGT MERKE TIL? DA TRENGER DU T@B MEXICAN SUNSET! HER SØRGER FARGERIKT DESIGN FOR GOD STEMNING OG GARANTERT OPPMERKSOMHET! SE PÅ MIG! TYCKER DU OM ATT FÅ ALLA BLICKAR PÅ DIG? DÅ SKULLE EN T@B MEXICAN SUNSET PASSA DIG. DE FÄRGSPRAKANDE DEKORTRYCKEN FÅR EN GENAST PÅ GOTT HUMÖR OCH GARANTIN ATT VARA IÖGONFALLANDE FÅR DU GRATIS PÅ KÖPET!

7


TEKNISKE DATA TILLATT TOTALVEKT HÖGSTA TILLÅTNA VIKT

TEKNISKA SPECIFIKATIONER 750 KG

SITTEPLASSER/SOVEPLASSER 4/2 SITTPLATSER/SOVPLATSER

OFFROAD

320 8

1.000  KG

320

SITTEPLASSER/SOVEPLASSER 4/2 SITTPLATSER/SOVPLATSER

TILLATT TOTALVEKT HÖGSTA TILLÅTNA VIKT

TOTALLENGDE/NYTTELENGDE TOTAL LÄNGD/INVÄNDIG LÄNGD

517/340 CM

TOTALBREDDE/NYTTEBREDDE TOTAL BREDD/INVÄNDIG BREDD

201/180 CM

TOTALHØYDE/INNVENDIG HØYDE TOTAL HÖJD/INVÄNDIG HÖJD

244/182 CM

9


ETTER EN LANG DAG ER DET DEILIG Å LEGGE OPP BEINA, KRYPE UNDER DYNA OG VÆRE KLAR FOR NYE TURER NESTE MORGEN. NOEN VIL KANSKJE PÅSTÅ AT DET IKKE ER MULIG I EN SÅ LITEN VOGN. MEN DE HAR ALDRI TILBRAKT EI NATT I EN T@B . PÅ ÉN TO TRE ER DEN KOSELIGE SITTEGRUPPA OMGJORT TIL ET LITE SOVEPARADIS HVOR DET ER GOD PLASS TIL TO PERSONER. DRØM SØTT!

KOM OG SETT DEG! SPISE SAMMEN, ELLER BARE SITTE OG PRATE. BEGGE DELER ER EN LUKSUS MAN BØR UNNE SEG I FERIEN. DET BESTE ER JO Å SITTE UTE, MEN HVA GJØR MAN HVIS DET REGNER? DA KAN DU TA PLASS I DEN KOSELIGE SITTEGRUPPA I T@B. HER HAR DU PLASS TIL Å SPISE ELLER TA ET GLASS VIN SOM EN PERFEKT AVSLUTNING PÅ DAGEN. DU KAN VELGE MØBELSTOFF HELT ETTER DIN EGEN SMAK. SE PÅ SIDE 26 OG 27!

10

KOM HIT OCH SÄTT DIG! ÄTA TILLSAMMANS ELLER BARA SITTA OCH HA DET TREVLIGT – BÅDADERA EN LYX SOM MAN GÄRNA UNNAR SIG PÅ SEMESTERN. HELST UTE NATURLIGTVIS, MEN VAD GÖR MAN OM DET REGNAR? DÅ SÄTTER DU DIG HELT ENKELT I T@B`S MYSIGA SITTHÖRNA. FINNS DET DU PLATS FÖR ATT ÄTA ELLER FÖR ATT AVSLUTA DAGEN MED ETT GLAS VIN. DU KAN VÄLJA DYNORNA HELT EFTER DIN SMAK. TA EN TITT PÅ SIDORNA 26 OCH 27.

HÄR BEHÖVER DU INTE ENS RÄKNA FÅR!

320

HER TRENGER DU IKKE Å TELLE SAUER.

LÄGGA UPP FÖTTERNA EFTER EN LÅNG DAG, GOSA IN SIG I TÄCKET OCH VAKNA UPP PIGG NÄSTA MORGON, I GOD FORM FÖR NÄSTA RESA. DE SOM INTE VET SKULLE PÅSTÅ ATT DET INTE GÅR I EN SÅ LITEN HUSVAGN – MEN DE HAR VÄL ANTAGLIGEN ALDRIG TILLBRINGAT EN NATT I EN T@B. PÅ NOLLTID FÖRVANDLAS DEN MYSIGA SITTHÖRNAN TILL ETT LITET SOVPARADIS MED BEKVÄM PLATS FÖR TVÅ PERSONER. SOV SÅ GOTT!


FØL FRIHETEN

I FERIEN VIL MAN OGSÅ SPISE GODT, OG DET ER INGENTING SOM SMAKER BEDRE ENN HJEMMELAGD MAT. MAT SOM ER LAGD I DITT EGNE, MOBILE HJEM. SOM ER PARKERT AKKURAT DER DU VIL. MEN DET ER BARE MORO Å LAGE MAT NÅR UTSTYRET STEMMER OG ALT HAR SIN FASTE PLASS. FOR EKSEMPEL I DET PRAKTISKE SKAPET UNDER KOKETOPPEN.

KÄNN FRIHETEN IMPONERAS DU AV DE LITE TUFFARE BILMODELLERNA? STIGER PULSEN NÄR DET HANDLAR OM TERRÄNGFORDON OCH STADSJEEPAR? DÅ HAR VI RÄTT HUSVAGN FÖR DIG! T@B OFFROAD MED SINA TUFFA DETALJER, STORA DÄCK OCH KARAKTERISTISKA DRAG SOM PÅMINNER OM TERRÄNGFORDON HAR PRECIS DEN DESIGN SOM DU GILLAR.

OFFROAD

GOD APPETITT!

320

LIKER DU DE TØFFE BILENE BEST? BANKER HJERTET DITT FOR TERRENGBILER OG SUV? DA HAR VI DEN RIKTIGE CAMPINGVOGNEN FOR DEG! T@B OFFROAD HAR RØFFE DETALJER, STORE HJUL OG OFFROAD-LOOK. AKKURAT DEN DESIGNEN DU LIKER.

SMAKLIG MÅLTID! TILL SEMESTERN HÖR GOD MAT OCH INGEN MAT SMAKAR SÅ GOTT SOM DEN MAN LAGAR SJÄLV I DET EGNA HEMMET PÅ HJUL, PARKERAD PÅ NÅGOT TREVLIGT STÄLLE. OCH RIKTIGT KUL ATT LAGA MAT BLIR DET MED RÄTT UTRUSTNING OCH NÄR ALLT FINNS PÅ SIN PLATS, TILL EXEMPEL I DET PRAKTISKA KÖKSSKÅPET UNDER SPISHÄLLEN.

12

13


ALTERNATIVER OG EGENSKAPER

ALTERNATIV OCH SÄRSKILDA EGENSKAPER RESERVEHJUL, VARMEANLEGG OG VANNTANK TAR MINIMALT MED PLASS OG ER ALLIKEVEL TILGJENGELIGE NÅR DET TRENGS. OGSÅ INNVENDIG SPARER VI PLASS PÅ INTELLIGENT VIS. HULLENE NEDERST PÅ BENKENE GJØR AT BORDET KAN BEVEGES MAKSIMALT FREM OG TILBAKE. RESERVHJUL*, VÄRMEELEMENT OCH VATTENTANK* FÖRVARAS PÅ ETT MYCKET PLATSSPARANDE SÄTT SAMTIDIGT SOM DE ALLTID ÄR LÄTTÅTKOMLIGA. ÄVEN PÅ INSIDAN SKAPAS UTRYMME PÅ ETT SMART SÄTT. TACK VARE UTSKÄRNINGAR I SOFFORNAS UNDERREDE GÅR DET ATT FLYTTA BORDET FRAM OCH TILLBAKA.

320

* TILLVAL

14

JEG HADDE SOM VANLIG TATT MED MEG ALT FOR MYE. I T@B ER DET IKKE NOE PROBLEM. HER ER DET NOK OPPBEVARINGSPLASS TIL ALT DU VIL HA MED, FOR EKSEMPEL BAK DET SAMMENLEGGBARE RYGGLENET. ”NU TOG JAG MED MIG FÖR MYCKET IGEN” I T@B:N ÄR DETTA DOCK INGET PROBLEM. DET STORA ANTALET FÖRVARINGSUTRYMMEN, TILL EXEMPEL BAKOM DET FÄLLBARA RYGGSTÖDET, GÖR DET NÄMLIGEN MÖJLIGT FÖR VARJE FÖREMÅL ATT HITTA SIN PLATS.

OG HVA SIER DU TIL DETTE? OM KVELDEN GJØR DEN BEHAGELIGE BELYSNINGEN DET EKSTRA KOSELIG I DIN T@B. VAD TYCKS OM DET HÄR: DET GENOMTÄNKTA BELYSNINGSKONCEPTET GÖR T@B:N SÄRSKILT MYSIG PÅ KVÄLLEN. 15


TEKNISKE DATA

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

TILLATT TOTALVEKT HÖGSTA TILLÅTNA VIKT

1.200 KG

400

SITTEPLASSER/SOVEPLASSER 3/3 SITTPLATSER/SOVPLATSER

16

TOTALLENGDE/BRUKSLENGDE TOTAL LÄNGD/INVÄNDIG LÄNGD

597/421 CM

TOTALBREDDE/BRUKSBREDDE TOTAL BREDD/INVÄNDIG BREDD

225/204 CM

TOTALHØYDE/INNVENDIG HØYDE TOTAL HÖJD/INVÄNDIG HÖJD

261/198 CM

17


LEGG OPP BEINA CAMPINGFERIE ER UTELIV, ACTION ELLER REN OG SKJÆR AVSLAPPING. DA ER DET GODT Å HA MULIGHETEN TIL Å LEGGE OPP BEINA I DEN INTEGRERTE SITTEGRUPPA I T@B 400. AVSLAPPING, KOS, T@B!

LADDA BATTERIERNA

HVA ER VIKTIGST I FERIEN? AKKURAT: GIRE NED, FÅ NYE KREFTER, UTNYTTE FRITIDEN SÅ GODT SOM MULIG. MEN DET FUNGERER BARE HVIS DU SOVER GODT.

VAD ÄR SÄRSKILT VIKTIGT PÅ SEMESTERN? JO, ATT VARVA NER, LADDA ENERGI OCH NJUTA AV DEN LEDIGA TIDEN SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT. MEN DET FUNGERAR BARA OM DU SOVER RIKTIGT BRA.

SENGEN I T@B GIR DEG OG DITT REISEFØLGE BEST MULIG SOVEKOMFORT. INGEN VIL SAVNE DEN VANLIGE SENGEN HJEMME!

SÄNGEN I VÅR T@B ERBJUDER DIG OCH DITT SÄLLSKAP ALLRA BÄSTA SOVKOMFORT. DU BEHÖVER ALDRIG MER SAKNA SÄNGEN DÄR HEMMA.

400

LADE OPP BATTERIENE?

LÄGG UPP FÖTTERNA CAMPINGSEMESTER INNEBÄR ATT VARA UTE MYCKET, ATT UTFÖRA MÅNGA AKTIVITETER ELLER HELT ENKELT BARA SLAPPNA AV OCH VILA. DÅ KOMMER DEN PERFEKT INTEGRERADE SITTHÖRNAN I T@B 400 VÄL TILL PASS FÖR ATT KUNNA LÄGGA UPP FÖTTERNA. AVSPÄNT, TRIVSAMT, HELT ENKELT T@B!

18

19


OGSÅ BADET ER STYLET SOM SEG HØR OG BØR FOR EN T@B. HER FINNER DU ALT ET KOMPAKT BAD BØR INNEHOLDE. BADET HAR TOALETT, SERVANT MED BENKER OG OPPBEVARINGSPLASS FOR KOSMETIKKARTIKLENE DINE. I TILLEGG KAN DU BESTILLE DUSJ. PÅ NESTE SIDE FINNER DU MER INFORMASJON OM DETTE.

NOE GODT I GRYTA

20

VÄLUTRUSTAT

400

VELSTELT

ÄVEN BADRUMMET ÄR UTFORMAT SOM SIG BÖR I EN T@B OCH ERBJUDER ALLT SOM ETT HUSVAGNSBADRUM KAN TÄNKAS RYMMA PÅ KOMPAKT YTA. FÖRUTOM TOALETT, TVÄTTSTÄLL SAMT FÖRVARINGSUTRYMMEN FÖR DINA KOSMETIKAPRODUKTER FINNS HÄR ÄVEN MÖJLIGHET ATT BESTÄLLA EN DUSCHANORDNING. PÅ FÖLJANDE SIDOR HITTAR DU MER INFORMATION OM DETTA.

NÅGOT GOTT I GRYTAN

KOKETOPPEN MED NY JERNRIST GJØR MATLAGINGEN TIL EN FORNØYELSE. DU KAN BRUKE KJELER OG PANNER I ALLE STØRRELSER, ALT STÅR STØTT.

SPISHÄLLEN MED NYTT GJUTJÄRNSGALLER GÖR MATLAGNINGEN TILL ETT NÖJE. ANVÄND GRYTOR OCH PANNOR I ALLA STORLEKAR – DE STÅR STADIGT OCH UTAN ATT VINGLA.

PÅ BENKEN KAN DU KUTTE GRØNNSAKER, FYLLE PÅ TALLERKENER ELLER SETTE FRA DEG TING. OG MED DEN EKSTRA DYPE OPPVASKKUMMEN ER HELLER IKKE OPPVASKEN NOE PROBLEM.

SERVERINGSBORDET LÄMPAR SIG UTMÄRKT FÖR ATT SKÄRA GRÖNSAKER, GÖRA I ORDNING TALLRIKAR ELLER FÖR ATT ANVÄNDAS SOM FÖRVARINGSPLATS. TACK VARE DEN EXTRA DJUPA DISKHON ÄR DISKNINGEN INTE HELLER NÅGOT PROBLEM.

21


ALTERNATIVER OG EGENSKAPER

ALTERNATIV OCH SÄRSKILDA EGENSKAPER

400

T@B GIR MASSE OPPBEVARINGSPLASS – HER UTNYTTES HVER KROK, F.EKS. BAK PUTENE. NOEN OPPBEVARINGSPLASSER HAR LUKE SLIK AT DU LETTERE FÅR TAK I TINGENE. T@B:N ERBJUDER EN MÄNGD FÖRVARINGSUTRYMMEN – ALLA UTRYMMEN, T.EX DE BAKOM KUDDARNA, UTNYTTJAS TILL FULLO OCH HAR LUCKOR SOM UNDERLÄTTAR ÅTKOMSTEN.

22

T@B 400 HAR MYE PRAKTISK EKSTRAUTSTYR. SITTEGRUPPA KAN LETT GJØRES OM TIL GJESTESENG, OG DUSJEN (EKSTRAUTSTYR) GIR DEG MULIGHETEN FOR EN OPPFRISKNING FØR DU GÅR UT AV DIN T@B OM MORGENEN. MER KOMFORT ER IKKE MULIG PÅ SÅ LITEN PLASS! T@B 400 ERBJUDER EN HEL DEL EXTRAUTRUSTNING. TILL EXEMPEL SÅ KAN SITTHÖRNAN LÄTT FÖRVANDLAS TILL EN SÄNG FÖR GÄSTER OCH DEN VALFRIA DUSCHANORDNINGEN MÖJLIGGÖR EN UPPIGGANDE DUSCH PÅ MORGONEN. MER KOMFORT PÅ LITET UTRYMME GÅR INTE ATT FÅ! HVA ER EN FERIE UTEN HERLIGE SYKKELTURER? DU KAN BESTILLE DET PRAKTISKE SYKKELSTATIVET SOM EKSTRAUTSTYR. VAD VORE EN SEMESTER UTAN HÄRLIGA CYKELTURER? DEN PRAKTISKA CYKELHÅLLAREN KAN BESTÄLLAS SOM TILLVAL.

23


STANDARDUTSTYR GENERELT 10 års tetthetsgaranti (ved årlig inspeksjon hos forhandler)

ALLMÄNT 10 års täthetsgaranti (vid årlig inspektion utförd av återförsäljaren)

UNDERSTELL/CHASSIS AL-KO-understell med lengdestyreaksel Håndbrekk med servostøtte Veltebøyle LED-baklys med katteøye-design Stålfelger 5 1/2 J x 15" (dekk 195/55 R15) Aluminiumsfelger 6 J x 15" (dekk 205/70 R15) Stålfelger 5 1/2 J x 15" (dekk 205/65 R15)

CHASSI Chassi med längsgående styraxel från AL-KO Servoassisterad handbroms Tippskyddsbygel Cat-Eye-bakljus med LED-teknik Stålfälgar 5 1/2 J x 15 tum (däck 195/55 R15) Alufälgar 6 J x 15 tum (däck 205/70 R15) Stålfälgar 5 1/2 J x 15 tum (däck 205/65 R15)

KAROSSERI Aluminiumsfiber-tak med redusert ømfintlighet mot hagl, sølv Glatte aluminiumsplater på sidevegger, sølv Tykkelse tak: 31 mm Tykkelse sidevegger: 31 mm Tykkelse gulv: 38 mm Forteltlampe 12 V Gasskasse med utvendig luke og plass til 2 gassflasker (5 kg) Gasskasse med utvendig luke og plass til 2 gassflasker (11 kg) To-lags kunststoffvinduer av høy kvalitet, med sikkerhetslås Manuelt stigtrinn Inngangsdør (1 del) med rundt vindu Rullegardiner mot lys og mygg på vinduene Elektrisk Sky View med belysning Markiselist på høyre og venstre side

KAROSS Tak i AluFiber som är hagelresistent, silver Sidoväggar i slät aluminiumplåt, silver Takets tjocklek: 31 mm Sidoväggarnas tjocklek: 31 mm Golvets tjocklek: 38 mm Förtältslampa 12 V Gasolutrymme med ytterlucka som rymmer 2 gasolflaskor (5 kg fyllnadsvolym) Gasolutrymme med ytterlucka som rymmer 2 gasolflaskor (11 kg fyllnadsvolym) Dubbelglasade plastfönster i hög kvalitet med säkerhetslås Manuellt trappsteg Entrédörr med runt fönster Mörkläggande rullgardiner med myggnät i fönstren Elektriskt takfönster med belysning Markislist runtom på höger och vänster sida

OPPHOLDSROM Slitesterkt PVC-gulvbelegg Møbler i Salem ask og Lino

BOENDEDEL Slitstark golvbeläggning av PVC Möbeldekor i Salem ask och Lino

MØBELSTOFF 3 stilige polsterserier å velge mellom - BASIC, LOS CABOS og OCEAN SPRAY (uavhengig av utvendig utseende)

DYNOR OCH TYGER 3 snygga uppsättningar dynor att välja mellan – BASIC, LOS CABOS och OCEAN SPRAY (oberoende av exteriörens stil)

KJØKKEN-/SANITÆROMRÅDE Kjøleskap 106 l inkl. fryseboks Oppbevaringsskap i stedet for kjøleskap Koketopp av høy kvalitet med tre bluss, jernrist og glasslokk, dyp oppvaskkum Kombinert koketopp og oppvaskkum av høy kvalitet med to bluss og glasslokk Thetford-toalett C-250 S

KÖKS-/SANITETSUTRYMME Kylskåp på 106 liter inkl. frysfack Förvaringsskåp istället för kylskåp Högvärdig gasolspis med tre brännare samt gjutjärnsgaller och glaslock, djup diskho Högvärdig kombination av gasolspis med två brännare och diskho med glaslock Thetford-toalett C-250 S

STRØMFORSYNING Elektrisk koblingskontakt til bilen, 13-polet CEE-utvendig uttak for 230 V med automatsikring Jordfeilbryter 240 VA transformator LED-lyslist under kjøkkenoverskap

STRÖMFÖRSÖRJNING Släpvagnskontakt till dragfordonet, Jäger 13-polig CEE-godkänt utvändigt eluttag för 230 V med automatsäkring Jordfelsbrytare Omformare 240 VA LED-belysningsskena under köksöverskåpet

VARME-/KLIMAANLEGG Varmeanlegg Truma S 3004 med Truma Therme (5 l)

VÄRME/LUFTKONDITIONERING Värmeelement Truma S 3004 med Truma Therme (5 liter)

GASS/VANN Sentral avløpsledning, ett utvendig avløp under gulvet Ferskvannsdunk/-tank (i l)

GAS/VATTEN Centralt spillvattensystem, ett utvändigt avlopp under golvet Färskvattenbehållare/-tank (i liter)

MULIG VEKTØKNING Kan økes til 1.000 kg

TOTALVIKTSÖKNING Totalviktsökning 1 000 kg

24

* B ETEGNELSEN “OFFROAD” BESKRIVER BARE EN UTSEENDEMESSIG VARIANT AV KJØRETØYET. KJØRETØYET ER IKKE EGNET FOR BRUK PÅ ANNET ENN FAST VEIDEKKE OG VANLIGE VEIER. NAVNET “OFFROAD” GIR DERFOR IKKE GRUNNLAG FOR EN ANNEN FORSTÅELSE AV KJØRETØYETS KONSTRUKSJON. DET ENDRER HELLER IKKE PÅ DEN BRUKEN SOM ER FORUTSATT I KONTRAKTEN.

STANDARDUTRUSTNING T@B 320

T@B 320 OFFROAD *

– –

– –

**

T@B 400

– –

– –

– –

-

– –

– –

– –

20/–

–/45

–/45 –

* B ETECKNINGEN ”OFFROAD” BESKRIVER ENDAST EN STILVARIANT AV FORDONET. FORDONET ÄR INTE LÄMPAT FÖR ANVÄNDNING PÅ AVSIDES VÄGAR. NAMNET ”OFFROAD” UTGÖR DÄRFÖR INTE NÅGOT AVTAL OM BESKAFFENHET ELLER OM MÖJLIG ANVÄNDNING. ** DENNA STANDARDUTRUSTNING KAN SKILJA SIG FRÅN SKANDINAVISK SPECIFIKATION. SE SEPARAT PRISLISTA FÖR MER INFO.

25


AV OC A DO

P E A CH

A QU A

S T ONE

OCEAN SPRAY

LOS CABOS

BASIC

E

H T AR

MAGNOLIA

COZY HOME DEKO-PAKKE COZY HOME-DEKORPAKET

ACTIVE ROYAL

ACTIVE ROCK

MØBELSTOFF TYGER FÖR DYNOR

DEKO-PAKKEN INNEHOLDER FIRE PUTER, TO TEPPER OG EN DUK. DU KAN VELGE MELLOM 6 FARGER. DEKORPAKETET INNEHÅLLER FYRA KUDDAR, TVÅ MYSFILTAR OCH EN BORDSDUK. DU KAN VÄLJA BLAND 6 FÄRGER. 26

27


EVENTYR I ET PARALLELT UNIVERS

NO || SE

ÄVENTYR I ETT PARALLELLT UNIVERSUM

#02 08.2018

T@B M AN REGNBUEDANSEN REGNBÅGSDANSEN

NÅ MED DEN HÄR GÅNGEN MED

T@BEA


... Vent litt, er du snill ...

Onsdag før helligdag, like etter lunsj ... Onsdag före helgdag, strax efter lunchrasten ...

... ett ögonblick herr Müller ...

Johannson! Unnskyld, men ... Herr Johannson, jag ville bara fråga ...

Kjære søs, dagen tar aldri slutt! Og juniorsjefen kommer hele tiden inn for å gi meg det han ikke rekker å bli ferdig med selv.

... kan jeg ta fri på fredag ... huff.

Kära syrran, dagen tar aldrig slut – och stup i kvarten kommer mellanchefen in och lastar på mig sina arbetsuppgifter.

Vet du hva? Jeg ber Manfred om å ta over her, og så kjører jeg hjem til deg og pakker en bag. Jeg har jo nøkkel. Og så henter jeg deg presis klokka seks med T@B -en. Vet du vad  ... jag säger till Manfred att han tar över här, så åker jag hem till dig och packar ner lite saker åt dig, jag har ju reservnyckeln. kommer och hämtar dig med T@B:n prick klockan sex.

... om jag kan få ledigt på fredag ... öhh.

OK, da tar vi bare en liten tur. Ser deg klokka seks! Ikke glem billettene! Det spelar ingen roll. Då gör vi väl bara en liten utflykt. Vi ses. Glöm inte biljetterna.

Når det ligger an til en tur, er det én som alltid er klar: T@BMAN

Søren, han tar sikkert bare langhelg nå. Jäklar, han har säkert redan tagit helgen.

När det handlar om att resa iväg, finns det en som alltid är redo: T@BMAN

På tide å varme opp! Dags att värma upp!

Ååååååå, det er en super idé! Kanskje vi kan dra til sommerfestivalen? Den som vi pleide å dra på før? Den er nå! Ska vi åka på sommarfestivalen? Den som vi alltid brukade åka på förr i tiden. Den pågår just nu.

Jeg sjekker angående billetter. Æh ... jeg mener, angående forsikringsnummeret til den ansatte. Jag kollar efter biljetter. Åh ...  jag menar efter ert försäkrings­ nummer, herr Müller,

Ta med den røde bikinien min. Den er i skapet på venstre side. Tänk på att ta med min röda bikini. Den ligger på vänster sida i skåpet. 2

3


Men først er det et par ting som må ordnes.

Chaos Man – alt han tar i blir til kaos!

God tur! Glad i deg!

Men först finns det en del saker att ordna med.

Mister Kaos – allt som han får tag i blandas ihop.

Ha så kul med din syster! Jag älskar dig!

... Jeg er glad i deg også! Husk krysantemumen! Og ha det gøy med gutta!

Hvor i all verden er den dumme bikinien hen?

f o o Po

Var i helsike är den där röda bikinin nu då?

Hä Hä Hää! Haä Hä Hää!

f Pooo

... Jag älskar dig också! Glöm inte krysantemumen. Och ha så kul med dina kompisar.

REGNBUEDANSEN

Hm ... En av oss er på feil sted!

° REGNB AGSDANSEN

Hmm ... En av oss är på fel plats.

Pooof

Hjemme hos Lany. Framme vid Lanys bostad.

... Men Merle er ikke alene ... ... men Merle är inte ensam ...

Nå har jeg deg! Nu har jag dig!

God tur! Trevlig flygresa!

Hvem er det? Men vem har vi här?

4

5


Endelig er bagen pakket.

Og Lany er ferdig på jobb.

Äntligen har Merle fått ihop alla saker.

Och nu har Lany också slutat för dagen.

Er det bare den vanlige rushtrafikken? Eller ... Är det verkligen den vanliga rusningstrafiken inför helgen? Eller ...

Tenkte jeg det ikke ...

Rød bikini, festklær, alt er klart!

Jag tänkte väl det ...

Röd bikini, festkläder ... allt på plats!

Jeg sluker alt som er grønt!

... det er GreenEATER! ... det är GreenEATER!

Jag slukar allt som är grönt!

Hopp inn, så kjører vi! Hoppa in så kör vi!

Turen kan starte ... Nu kan äventyret börja ...

6

... men de kommer ikke langt.

Heldigvis ...

... er det en som har greie på farger.

... men de kommer inte så långt.

Som tur är ...

... finns det en som kan det där med färger.

Ohhhh noooooo!

Ta den, ditt beist!

Åhhhh neeej!

Ta det här, ditt odjur!

7


Hvor kommer den voldsomme skyformasjonen fra? Var kommer dessa enorma molnformationer ifrån?

Næææææi. Hva er det?

Øøøh?! Ååååå! Uuuh?! Ååååh!

Han kan ikke motstå grønt!

Endelig „grønn bølge“!

Den färgen kan han inte stå emot.

Nu är det ”gröna vågen” som gäller.

Neeeej! Vad är det här?

OK ... vi lar ikke været ødelegge for oss.

Grøøøønt!

Det spelar ingen roll. Vi låter inte det förstöra vårt nöje.

Gröööööön!

Er dette virkelig vanlige skyer? Hurra, det går fremover! Sommerfestival, vi kommer! Jippi, vi kommer framåt! Summerstart, vi kommer!

Är det verkligen normala moln?

Hmm. Hmm.

Dette må undersøkes nærmere. Detta kräver en noggrannare undersökning.

Og så kommer de to frem til festivalområdet. De gleder seg til musikk og fest! Men hva er det? Så kommer de två fram till festivalområdet i glad förväntan ... Men, vad är detta?

8

9


Og T@BMAN hadde rett. Och T@BMAN hade rätt.

Men hvem er det?

HAHAHA ...

Men vem är detta?

HAHAHA ...

Det er T@BEA, ...

Å nei, ikke du,Bråkar!

Det är T@BEA ...

Det var det värsta, inte du, Zeter!

Hehe ... Når det regner der nede, begynner moroa for meg. Håhå ... När det regnar där nere, blir det riktigt roligt.

... som iler til for å hjelpe T@BMAN. som kommer till undsättning för T@BMAN.

Denne motstanderen er ikke enkel. Den här motståndaren är inte så enkel.

I mens ...

Under tiden ...

Bare gi opp! Du har ikke en sjans, så godt humør som du har.

Se der Lany! Er ikke det sjefen din, hva var det han het?

Ge helt enkelt upp – du har inte en chans med ditt goda humör.

l k k a Kr

Lany, titta där! Är inte det din chef, vad var det han hette?

Du har rett, det er Johansson. Det stämmer. Herr Johannsson.

Oppe i skyene ser det mørkt ut. Men högre upp i skyn blir det allvar.

T@BMAN!!!

T@BEA!!!

Bzzzz 10

11


Men to er sterkere enn én!

De kaster seg inn i kampen.

Noen timer senere ...

Men om man är två, blir läget ett helt annat.

Pågår en rasande finalmatch uppe.

Några timmar senare ...

Det var koselig å bli bedre kjent med dere! Ni kan förresten kalla mig Ole ...

Ja det syns jeg også, Ole. Men si meg, skal jeg virkelig komme på jobb på fredag? Alle andre har jo fri! Okej, Ole. Men säg, ska jag verkligen komma till kontoret i övermorgon? Det är ju ingen annan där.

Nei for noe tull. Fredag får du selvfølgelig fri! Äsch, dumheter! På fredag får du så klart ledigt!

Sånn er det. Noen problemer løser seg av seg selv.

Og så slutter dette eventyret ... Och så slutar det ena äventyret ...

Det var väl enkelt att räkna ut. En del problem går verkligen lätt att lösa.

Takk, T@BEA NEEEEEEIII ...

Tack, T@BEA!

NEEEEEE …

Tusen takk, søs! Mens de der nede synger og danser ...

Tack, syrran!

Medan det är full rulle nere ...

Vi sees vel snart igjen? Vi träffas väl snart igen?

Det er ganske sikkert! Det är rätt så säkert!

... IIIIIIII! ... EEJJJ!

12

P P O L P

... men det neste står allerede for døren. ... men nästa står redan för dörren. 13

T@B Tekniske Data 2019  
T@B Tekniske Data 2019