Page 1

BOBILER


3 INNHOLD

INNHOLD Utvendig design

4

Innvendig design

6

Kompetanse

8

Kjøretøyklasser

10

KOMPAKTE

12

DELINTEGRERTE

18

IXEO-KLASSE

28

INTEGRERTE

42

GRAND PANORAMA

54

ALKOVER

62

Bomiljø

72

Sovekomfort

74

Matglede

76

Badekultur

78

Sikkerhet

80

Chassis

82

Teknikk og tilbehør

84

Selskap

88

Kvalitet

90

Stoffvarianter

92

Planløsningsoversikt

94


UTVENDIG DESIGN 4


UTVENDIG DESIGN

5

INSPIRERT AV NATUREN Flytende former som vinden stryker lett over, markante detaljer som stikker seg ut fra mengden som fargerike blomster – Bürstners design går hånd i hånd med naturens eget språk.


INNVENDIG DESIGN 6


INNVENDIG DESIGN

7

SKAPT FOR RO I SINNET Topp design som skinner som stjernehimmelen, varme tretoner som luner i det duse lyset – interiøret skjemmer deg bort med en harmonisk blanding av materialer og flytende former.


KOMPETANSE

8

DET ER DIN PERSONLIGE SMAK SOM BESTEMMER Om to og to sammen eller med hele familien – med en bobil fra Bürstner nyter du uavhengigheten. Fra mindre bobiler til en rimelig penge, til edle luksussuiter på hjul og ekstra store modeller med plass for inntil seks personer – her går alle ønsker i oppfyllelse. For alle Bürstner bobiler gir deg topp komfort, slik at du har det best mulig når du er på ferie. Gjennomtenkt design, praktisk funksjonalitet og en harmonisk materialkombinasjon finnes på alle områder. Dessuten har du mulighet til å velge innredning og fargevariant fra mange alternativer – slik får du din helt personlige bobil. Med mer enn 25 års erfaring har vi utviklet et produktspekter av fritidskjøretøy som forener både effektivitet, brukervennlighet og en attraktiv design for en ubesværet fritidsfornøyelse. For å gå gjennom de mangfoldige mulighetene, finner du bilkonsulenten samt bilkonfiguratoren fra Bürstner på internett; den tar hensyn til alle personlige ønsker og kalkulerer disse.


VELG MELLOM 13 ULIKE STOFFER 13

VELG 13 MELLOM STOFFER

VELG MELLOM TO ULIKE DEKORER 2

6 KJØRETØYLAKKERINGER

VELG TO MELLOM R DEKORE

Nexxo

Med en Bürstner kan du gjerne ta med litt mer på ferieturen. Gjennom vår sertifiserte, vektoptimerte konstruksjon får du nyttelastreserver som du ikke finner i vanlige bobiler. Pålitelige materialer som er prøvd i praksis, slik som XPS-skum, reduserer egenvekten på våre kjøretøyer på den ene siden, og på den andre siden garanterer de den høye kvaliteten fra Bürstner.

Opal Amarant

Nøttetre Merano

Nøttetre Merano

Noisette

Ixeo plus

NOEN GANGER ER MINDRE MER

Champagne

Viseo Amarant

Nøttetre Merano

Sølv

Nøttetre Merano

Noisette

Hvit

En ytterligere fordel: Mange av våre bobiler ligger i 3,5 tonnsklassen. Dette betyr ikke bare et lavt drivstofforbruk, men gir også eiere av et nytt førerkort for personbiler (klasse B) mulighet til å nyte fordelene av en ferietur i bobilen fra Bürstner. I tillegg overbeviser de høyteknologiske materialene gjennom beste isolasjonsegenskaper. Du trenger ikke å gi avkall på noe som helst i ferien. Det spiller ingen rolle om det er sommer eller vinter.

Aviano

Vektoptimert konstruksjon fra Bürstner

Elegance Mørk eik

Magnolia

Lago blå

Grafitt

KOMPETANSE

9


KJØRETØYKLASSER

10

KOMPAKTE

Side 14

IXEO-KLASSE

Side 28

BREVIO COMFORT-CLASS

Max.

IXEO TIME COMFORT-CLASS

Max.

Side 14

Side 30

DELINTEGRERTE

Side 18

IXEO

TRAVEL VAN COMFORT-CLASS

PREMIUM-CLASS

Max.

Max.

Side 32 Side 20

2

VELG TO MELLOM R DEKORE

NEXXO COMFORT-CLASS

2

Max.

Side 22

VELG TO MELLOM R DEKORE

IXEO PLUS DELUXE-CLASS

Max.

Side 34


INTEGRERTE

Side 42

GRAND PANORAMA FIRST-CLASS

2

VELG TO MELLOM R DEKORE

VISEO COMFORT-CLASS

Max.

Side 54

Max.

Übernahme aus Produktion

Side 44

ALKOVER 2

VELG TO MELLOM R DEKORE

AVIANO PREMIUM-CLASS

Max.

Side 62

ARGOS TIME COMFORT-CLASS

Max.

Side 46 Side 64

2

VELG TO MELLOM R DEKORE

ARGOS

ELEGANCE DELUXE-CLASS

Max.

Side 48

DELUXE-CLASS

Max.

Side 66

Sitteplasser med trepunkts sikkerhetsbelter under kjøring

KJØRETØYKLASSER

11


12


13

Mobilitet på en ny måte: Med kompaktklassen presenterer Bürstner et nytt bobilkonsept som definerer grensene mellom hverdagsbil og bobil på en helt ny måte. Kompakt og praktisk som en varebil – men med mange fordeler som denne ikke kan tilby. Brevio kombinerer det beste fra to verdener på en fortreffelig måte, uten å måtte gi avkall på fordelene til delintegrerte bobiler. Det begynner med den koselige stuen, det går videre med den komplette kjøkkeninnredningen, det rommelige kompaktbadet, helt til den optimale isoleringen…

BREVIO

KOMPAKTE

KOMPAKTE


BREVIO

14

DEN FØRSTE DELINTEGRERTE MED BAKLUKE Everybody´s Darling: Slik kan man med rette kalle den nye Brevio. Med den kan du oppleve hverdagen like perfekt som ferien din. Den store bakluken med lav lastekant gjør det mulig å stue last uten anstrengelse – til og med store gjenstander.

De dynamiske linjene fra cappuccinoen helt til den stilfulle bakluken gir Brevio sin karakteristiske form. Gjennom de rette sideveggene i sandwichkonstruksjon oppstår det et større rom på innsiden. Isolasjonen er av høy kvalitet og gir reiseglede uten grenser, selv om vinteren.

Brevio – sterkere enn en varebil Lavrammechassis Mer enn 570 kg nyttelast Stor bakluke med lav lastekant Rette sidevegger med isolasjon Skyroof over førerhuset Elektrisk inngangstrinn Gasskasse for 2 x 11 kg flasker Romslig bodel 1,95 m ståhøyde Stort kompaktbad Mye oppbevaringsplass med klesskap Komplett kjøkkeninnredning Kompakt som en varebil og like storartet som en delintegrert bobil


BREVIO

15

1

Brevio t 600

2

KOMPAKT ER STOR

1

Interiør: Den åpne utformingen av bodelen er preget av den økte innvendige høyden til cappuccinotaket. Lyset som faller inn gjennom Skyroof gir lys til hele sittegruppen. 2

Dobbelt så bra: I stedet for sittebenken kan man få to enkle bilseter som alternativ. Ved å forskyve det høyre setet på et skinnesystem, får du betydelig mer albuerom.

Brevio overbeviser med sine kompakte utvendige mål, og likevel merker man ikke noe av dette inne i bobilen. Takket være det gjennomtenkte karosseriet spiller det ingen rolle om du befinner deg på badet, i bodelen eller i førersetet: det er god plass og romslig overalt. Kompakthet som overbeviser gjennom størrelse.

3

Fornuftig utstyrt: Kjøkkenet har to gassbluss, stor oppvaskkum og 104 liters kjøleskap med fryser og oppfyller alle ønsker.

3


BREVIO

16

1

2

1

God natt: På den sammenklappbare sengen bak venter den delte kaldskummadrassen på å bysse deg bekvemt i søvn. 2

Alt er praktisk stuet bort: Under sengen finner du mye oppbevaringsrom. Du behøver ikke gi avkall på noe. 4

3

Forbløffende mye plass: Når servanten skyves til side, er det god plass til å dusje. 4

Godt utnyttet oppbevaringsplass: Den nederste skuffen i det store klesskapet brukes samtidig som trinn når du skal stige opp i sengen.

3

4

4


BREVIO

17

sølv

champagne

BREVIO

hvit (standard)

5

Planløsningene

Standardutstyr

t 600

t 640 104 l

90 l

100 l

Brevio – fordelene 5

5

Gjennomtenkt: Sykkelstativet, som leveres som ekstrautstyr, kan skyves til side sammen med syklene.

Glatt aluminiumsplate med tre lakkvarianter

2 t tilhengerlast

Velg mellom 13 stoffvarianter

Cappuccino i førerhuset

Kompakte mål

Stor plass innvendig

Isolert karosseri

Surreskinne i bakre del

Varmeanlegg Truma Combi 4

Mye oppbevaringsplass

Stor bakluke

Svingbare pilotseter med trekk i bodeldesign

Lavrammechassis Du finner informasjon om chassiset på side 82.

Gulv i vektoptimert konstruksjonsteknikk Fast seng

Sitteflater

Vaskerom/toalett

Bord/skap/hyller

Klesskap

Kjøleskap (frittstående)


18


19

Sportslig og uimotståelig ferieglede: Velkommen til klassen for delintegrerte. Med sin kompakte utforming går selv knappe svinger og smale veier som en lek, og du kan fritt la spontaniteten slippe løs. Takket være de gjennomtenkte planløsningene, er den innvendige plassen overraskende stor. En delintegrert fra Bürstner er en perfekt feriebil dersom man reiser to sammen eller har med seg en liten familie. Du kan velge mellom to modellserier: Den mest kompakte er Travel Van. Nexxo, som er større, overbeviser med stor ytelse til gunstig pris. Alle modeller kan leveres med et haglbestandig tak i glassfiberarmert plast etter ønske.

TRAVEL VAN

NEXXO

DELINTEGRERTE

DELINTEGRERTE


TRAVEL VAN

TRAVEL VAN

20

Travel Van t 620 G

DEN FLOTTE FERIEBILEN

Bo, sove, lage mat – i Travel Van er alt mulig, og alt har sin plass. I tillegg får du mye lagringsplass og en gunstig innvendig høyde.

Travel Van gir deg lyst til å planlegge ferien. Takket være bilens kompakte utforming, kan du kjøre hvor du vil. Alle steder er innen rekkevidde. Snirklete kystveier, smale svinger, bykjøring i trange gater – med Travel Van er det en sann fornøyelse.

Solen bader alt i et behagelig lys når den skinner gjennom de store, svingbare sidevinduene. Og det er bare å glede seg til natten! Du sover godt og drømmer søtt om neste feriedag i de komfortable, faste sengene.

Sportslig utvendig design i elegant glatt aluminiumsplate. De kraftfulle linjene og det komfortable lavrammechassiset er tegn på en kjøredynamikk som du garantert vil få stor glede av.


21

TRAVEL VAN

2

Travel Van t 620 G

1

2

1

Lys og lekker: Stort Skyroof i bodelen med integrert blendingsfunksjon og insektsbeskyttelse (ekstrautstyr) og det gjennomtenkte belysningskonseptet med justerbare lamper sørger for lys alt etter hva humøret tilsier. 2

Komfort og orden: De opphøyde enkeltsengene med komfortable kaldskummadrasser kan med få håndgrep bygges om til en dobbeltseng. 3

Forbløffende mye plass: Badet i Travel Van gir dobbelt glede. Hele håndvasken med underskap kan enkelt skyves til side, slik at du får ekstra stor plass til å dusje.

3

3

3


NEXXO

NEXXO

22

Nexxo t 660

STOR FRIHET TIL EN RIMELIG PENGE

Overalt i Nexxo overbeviser kvaliteten og gjør at man føler seg vel – med tofargede fronter på oppbevaringsskapene, ved det gjennomtenkte belysningskonseptet og på polstringen og møblene som selvfølgelig kommer i førsteklasses utførelse.

Nexxo har noe for alle: de som alltid er underveis på jakt etter et nytt yndlingssted, og de som allerede har funnet det. Takket være gode kjøreegenskaper blir det å være på veien en naturlig del av ferien.

2

VELG TO MELLOM R DEKORE

Amarant

Gjennomtenkte planløsninger skjemmer deg bort med mange flotte og praktiske detaljer. Allsidigheten og den flotte designen har gjort Nexxo til en av de mest populære bobilene fra Bürstner.

Nøttetre Merano


23

NEXXO

2 Nexxo t 740

1 Nexxo t 715 G

3

Nexxo t 729

1

For de kresne: I det praktiske vinkelkjøkkenet er alt lagt til rette for hobbykokker. 2

Elegant: De svingbare pilotsetene for fører og passasjer er utstyrt med trekk i samme stoff som i bodelen, slik at de passer perfekt inn i den behagelige atmosfæren. 3

Lett å stige inn: Den nye t 729 er utstyrt med to lave enkeltsenger i den bakre delen, noe som gjør det særdeles komfortabelt å gå til sengs og stå opp. 4

Smart løsning: I VarioBad kan håndvask og speil skyves til side. På den måten oppstår det plass for dusjkabinettet som lar seg adskille slik at det sikrer mot vannsprut. Vannkranen forvandler seg uten videre til dusjhode. 4

4


INNVENDIGE DETALJER

24

1

2

1

Skjult oppbevaringssted for klær: Under dobbeltsengen, som står på tvers helt bakerst, finnes det et klesskap som er tilgjengelig både ovenfra og forfra. 2

God appetitt: Det vinkelformede kjøkkenet gir deg god plass til matlaging. Skuffene har rullelager og gir plass til servise og kjøkkenredskaper. 3

Lyssignal: Innstigningshjelpen med LED-bakgrunnsbelysning tar seg ikke bare godt ut; den gir også mer sikkerhet i mørket.

Godt klima: Oppbevaringsskap med lufting bak sørger for et godt klima. 3

Alle illustrasjoner er avhengige av modell og planløsning.


UTVENDIG DETALJER

25

1

1

Dobbel sikring: Den førsteklasses Hartal-premiumdøren med vindu og insektnett (delvis ekstrautstyr) holder uønskede besøkende borte. Også med sentrallås etter ønske. 2

Innbydende hekk: Den som ønsker å være sportslig underveis i ferien, finner tilstrekkelig og sikker plass for sykler og annet utstyr i modeller med hekkgarasje. 3

Lett gjort: Det elektrisk utkjørbare trinnet gjør både inn- og utstigning lettere. 2

3

Alle illustrasjoner er avhengige av modell og planløsning.


26

TRAVEL VAN

DELINTEGRERTE

hvit (standard)

Lago blå

grafitt

sølv

Standardutstyr

Planløsningene t 571 G

t 620 G 97 l

90 l

Ambiente-pakke* (ekstrautstyr) \y‹€z‡Š||}ƒ‡Š8@lŠ}A8ž8k}†}Œ}ˆˆ}GŠ8ž8l}ˆˆ}88~¸E rerhus og bodel

Design-pakke* grafitt (ekstrautstyr)

60/ 120 l

Y„~}„}Š8ž8lyƒŠ}„†8‹¸„Ž8@Œ}†8‹Œ}A8ž8kˆ}‹y„„yƒE kering

Travel Van – fordelene Aerodynamisk design

Blending i førerhuset

Opptil tre soveplasser

FlexoBad

Elegant utvendig - glatt aluminiumsplate med brede kantlister

Innfelt kokeområde med glassdeksel

Kompakte mål, kun 2,20 m utvendig bredde

Dieseloppvarming Truma Combi 6D (t 571 G)

Velg blant fire utvendige lakkeringer

Gassoppvarming Truma Combi 4 (t 620 G)

Gjennomtenkt romkonsept

Midi-Heki

13 polstervarianter tilgjengelig

Låsbare serviceluker

Svingbare pilotseter i polsterdesign

Elektrisk innstigningstrinn

Du finner informasjon om chassiset på side 82.

Bordplate som kan justeres og trekkes ut Fast seng

Sitteflater

Vaskerom/toalett

Bord/skap/hyller

Klesskap

Kjøleskap (frittstående)

Garasje (ekstra)


NEXXO grafitt

hvit (standard)

sølv

Standardutstyr

Planløsningene t 569

t 660*

t 687*

t 715 G* min. 104 l

t 720*

t 728 G*

t 729

t 740*

90 l

60/ 120 l

*Kan også leveres med L-sittegruppe som ekstrautstyr.

Nexxo – fordelene Lavrammechassis med bred sporvidde på bakakselen

Faste senger med sengebunn i tre og kaldskummadrass

4 lakkvarianter tilgjengelig

Holder til flatskjerm

To møbeldekorer tilgjengelig

Låsbare serviceluker

Blending i førerhuset

Elektrisk innstigningstrinn

Svingbare pilotseter med trekk i bodeldesign

Oppbevaringsskap med lufting bak (Air-Plus)

Stort Skyroof for mer lys i sittegruppen (ekstrautstyr) Fører-/passasjersete kan justeres i høyde og helling Elektriske vindusløftere og sentrallås 13 stoffvarianter tilgjengelig *Ytterliger informasjon og pakker finner du i ”Prisliste”.

Du finner informasjon om chassiset på side 82.

DELINTEGRERTE

champagne

27


28


29

IXEO-KLASSE Flytende linjer og flott design – med Ixeo-modellene har Bürstner oppfunnet klassen for delintegrerte bobiler med heveseng og satt nye standarder. Aldri før har inntil seks personer kunnet føle seg så vel på ferie i en kompakt bobil.

Ixeo time er den gunstige begynnermodellen, og her får man utrolig mye for pengene. Ixeo har innledet en helt ny æra innen denne bobilklassen og kommer nå i en ny utgave. Velger du Ixeo plus, kan du forvente enda mer: Plus står for ekstra utstyr som tilfredsstiller selv den mest kresne.

IXEO TIME

IXEO

IXEO PLUS

IXEO-KLASSE

Med tre modellserier og i alt 18 planløsninger har Bürstner markedets største tilbud i denne klassen. Her finner både par og familier den bobilløsningen de ønsker.


30

IXEO-PRINSIPPET FOR THE CARAVANING INDUSTRY

EUROPEAN INNOVATION AWARD

IXEO-KLASSE

2010

LETT Å FØLE SEG SOM HJEMME For at man i klassen for delintegrerte bobiler ikke skal overskride grensen på 3,5 t totalvekt (unntak: it 875 G), samtidig som man

tilbyr ulike planløsninger, anvendes optimerte chassisvarianter. Den vektoptimerte eller spesielle konstruksjonen sparer mye vekt og

tillater dessuten en høyere nyttelast på inntil 120 kg i forhold til et vanlig chassis. Dette betyr at du kan pakke alt du trenger og litt til.

FØRSTEKLASSES SIKKERHET I en Bürstner skal du føle deg grenseløst vel, og også sikker. Derfor ble både AL-KO AMClavrammechassiset og Fiat Ducato-lavrammechassiset utstyrt med en bredere sporvidde på bakakselen. Begge variantene gir merkbart bedre kjøreegenskaper. Det lave tyngdepunk-

tet gir et godt veigrep. I knappe svinger og ved skifte av retning minimeres bilens bevegelser. AL-KO-chassiset kan også kombineres med en helluftfjæring som ekstrautstyr, noe som ytterligere øker kjørekomforten.

AL-KO-chassis


31

SENGEOPPREDNING I EN FEI du har stått opp, kjører du den bare opp igjen. Og hele stuen er igjen fullt disponibel. Sengetøy og puter forsvinner under taket, som buer lett oppover.

SNERTEN OG SPARSOMMELIG

Total høyde: 2,75 m

Ståhøyde under heveseng inntil 1, 88 m (avhengig av modell og planløsning)

IXEO-KLASSE

I motsetning til integrerte bobiler, som har en heveseng over førerhuset, er hevesengen i Ixeo-klassen montert over sittegruppen. Med få håndgrep, eller også elektrisk (modellavhengig), senker himmelen seg – og åpenbarer to komplette soveplasser. Når

Den forholdsmessig lave totale høyden på kun 2,75 m (2,85 m i Ixeo plus) og den flytende, strømlinjeformede designen gir Ixeo-klassen toppkarakterer når det gjelder luftmotstand. Ikke bare blir motoreffekten brukt mer effektivt og drivstofforbruket redusert. Også følsomheten for sidevind og vindstøy reduseres. Dette er helt grunnleggende forutsetninger for en behagelig ferietur – også over lengre strekninger. 2,75 m høyde: Ixeo time, Ixeo 2,85 m høyde: Ixeo plus


IXEO TIME

IXEO TIME

32

Ixeo time it 745

GENIALT ENKEL – OG GANSKE ENKELT GENIAL Har du glede av de små tingene i livet, som for eksempel å skue ut over havet? Da er Ixeo time kanskje det riktige valget for deg. En lekker utvendig design og smarte planløsninger gir grunn til glede. Når man konsentrerer seg om det vesentlige, får man en ekstra fordel på kjøpet: den gunstige prisen.

Takket være hevesengen har Ixeo time it 745 maksimalt seks komfortable soveplasser. Det er det samme om du reiser to sammen, med familie eller venner. Med det store utvalget av planløsninger finner du sikkert noe som passer for å nyte ekte ferieglede.


33

1

Kjøkkenhjelp: I det praktiske vinkelkjøkkenet kan kokefelt og oppvaskkum dekkes til slik at arbeidsflaten blir større. 2

Fritt sidevalg: Dobbeltsengen gir deg både fri tilgang fra begge sider og mye ekstra oppbevaringsplass. 3

IXEO TIME

Mye plass å kose seg på: Inne i Ixeo time it 590 er det god plass til å sitte sammen, også for en større gruppe. Kombinasjonen av en vinkelformet sittegruppe, sidebenk og svingbare fører- og passasjerseter gir mye plass rundt det store søylebordet.

1 Ixeo time it 695

2

3 Ixeo time it 590


IXEO

IXEO

34

Ixeo it 735

ORIGINALEN – EN KLASSE FOR SEG Ixeo har satt nye standarder, som første bobil med heveseng over sittegruppen, og kan til dags dato hevde sin ledende posisjon i denne klassen. Med cappuccinoens lett bueformede silhuett ligger den foran også når det gjelder aerodynamikk. Og utviklingen fortsetter. Ixeo er nå utstyrt med en komfortabel innstigning til kupeen, noe som gjør det enkelt å gå inn og ut. I alt seks planløsninger oppfyller de mest forskjellige krav til en vellykket ferietur.

Interiøret i Ixeo viser med rette at den er ledende i sin klasse. De gjennomtenkte planløsningene og mange flotte detaljer viser både tidsriktig eleganse og høy funksjonalitet. Ved å kaste et blikk inn i bobilen, legger du straks merke til disse detaljene. Det være seg møblenes elegante linjeføring eller den førsteklasses bearbeidingen av polstring og tekstilapplikasjoner. Her føler både gjest og gjestgiver seg grenseløst vel.


IXEO

35

1 Ixeo it 700

2

Ixeo it 740

1

Selskapelig: Den som ønsker litt flere sitteplasser får god plass i Ixeo. Kombinasjonen av den vinkelformede sittegruppen, sidebenk og pilotseter gir svært god plass. Hvis det ikke er behov for bordet, kan den ene halvdelen slås ned. Dette gir ekstra rom for bevegelse. 2

Smart: Badet i den bakre delen strekker seg over hele bredden og gir plass for en separat dusj. 3

Avrundet: Overskapene i kjøkkenet er avrundet og tilbyr nå ennå mer plass.

3 Ixeo it 740


IXEO PLUS

IXEO PLUS

36

Ixeo plus it 726 G

PLUS FOR DET LILLE EKSTRA

Planløsningen i it 726 G er perfekt tilrettelagt for at du skal få mest mulig komfort inne i Ixeo plus. I bodelen er det bygget inn en plassbesparende halvdinette. Ved behov kan du ganske enkelt klappe opp bordplaten.

Den som vet å sette pris på litt ekstra luksus i ferien lar seg lett begeistre av den flotte innredningen.

Interiørets elegante avrundinger gjør sitt for den gode romfølelsen, og ingen harde kanter forstyrrer det harmoniske helhetsinntrykket.

Både cappuccinoen og den flotte takrelingen er klare blikkfang. I tillegg skiller den seg ut med vinduer med aluminiumsramme, premiumdøren med vindu og insektnett samt aluminiumsfelger i blank, sort lakk, som leveres som standard. Ixeo plus ligger selvfølgelig også svært godt på veien, da alle modellene er utstyrt med et lavrammechassis med førsteklasses kjøreegenskaper.

2

VELG TO MELLOM R DEKORE

Nøttetre Merano

Noisette


37

IXEO PLUS

2

1 Ixeo plus it 875 G

3

1

Nøye gjennomtenkt: Bodelen har delvis indirekte belysning, og hevesengen betjenes elektrisk – overalt ser du det lille ekstra som Plus tilbyr innen komfort. Et stort Skyroof og den utmerkede ståhøyden lar deg nyte den spesielt behagelige atmosfæren fullt ut.

2

Flotte flater: I det funksjonelle, vinkelformede kjøkkenet kan kokefelt og oppvaskkum dekkes til, slik at du får en større arbeidsflate til disposisjon. 3

Hodesak: De behagelige enkeltsengene med oppbevaringsrom under sengen inviterer til lesing. For å gjøre dette, kan hodedelene stilles inn individuelt, og leselamper sørger for passende lys.


INNVENDIGE DETALJER

38

1 Ixeo plus

1

Ordentlig gjort: Garderobe i bodeldesign med kleskroker som kan slås ned. 2

Alt på sitt sted: Dusj til venstre, WC til høyre. Alt har sin plass. I tillegg er badeområdet adskilt med et forheng. 3

Himmelsk: Stort Skyroof og integrert belysning under hevesengen sørger for lys, alt etter hva humøret tilsier.

2 Ixeo plus

3

Ixeo plus

Alle illustrasjoner er avhengige av planløsningen.


UTVENDIG DETALJER

39

1

Ixeo plus

1

Sesam sesam åpne deg: I Ixeo Plus er premiumdøren, som leveres som standard, utstyrt med integrert sentrallås. 2

Ytterst tilgjengelig: Den ekstra lagringsplassen i hekken er godt tilgjengelig både innenfra og utenfra (Ixeo time it 590). 3

Ekstra plass: Lagringsplassen under sittegruppen kan også enkelt lastes og losses utenfra.

2

3

Alle illustrasjoner er avhengige av planløsningen.


40

IXEO TIME

IXEO

hvit (standard)

grafitt

champagne

Standardutstyr

Planløsningene it 585

champagne

it 590

it 650

hvit (standard)

Planløsningene it 664

it 700

it 726 G

it 735

IXEO-KLASSE

min. 104 l

it 660

it 670 G

it 695 90 l

it 734

60/ 120 l

it 745

Ixeo – fordelene

Ixeo time – fordelene Unikt romkonsept med fire faste sove- og

Blending i førerhuset

Enestående romkonsept med fire faste sove- og sitteplasser

sitteplasser (it 650 med inntil seks soveplasser)

Kaldskummadrass med spesialutviklet sengebunn i

(første delintegrerte bobil med heveseng)

Lavrammechassis

fast seng

Chassis med bred sporvidde og utmerkede kjøreegenskaper

Bred sporvidde på bakakselen

Heveseng ca. 1,97 x 1,43 m

Kaldskummadrass i høy kvalitet i heveseng og fast seng

Et tredje bremselys utformet som Bürstner-logo

Oppbevaringsskap med lufting bak (Air-Plus)

Svingbare pilotseter med trekk i bodeldesign

Alle modeller har godkjenning for 3,5 t

Varmeanlegg Truma Combi 4

(kan justeres i høyde og helling)

Kjøretøyhøyde kun 2,75 m

Blending i førerhuset Du finner informasjon om chassiset på side 82.

Ståhøyde innvendig i bobilen inntil 2,00 m Svingbare pilotseter (avhengig av planløsningen) Fast seng

Sitteflater

Vaskerom/toalett

Bord/skap/hyller

Klesskap

Kjøleskap (frittstående)

Garasje (ekstra)


IXEO PLUS grafitt

sølv

hvit (standard)

Standardutstyr

41

champagne

it 724

104 l

IXEO-KLASSE

104 l

it 726 G

it 740

sølv

Standardutstyr

Planløsningene it 700

it 710 G

grafitt

it 875 G

90 l

90 l

60/ 120 l

60/ 120 l

Ixeo plus – fordelene LED-nattlys på innstigningshjelpen og

To møbeldekorer

LED-nattlys på innstigningshjelpen og stigtrinn

stigtrinn til sengen bak (avhengig av plan-

Lavrammechassis med utmerkede kjøreegenskaper

til sengen bak (avhengig av planløsningen)

løsningen)

Aluminiumsfelger

Mange indirekte lyskilder

Komfortabel oppvarming/varmtvannsfor-

Takreling

Komfortabel oppvarming/varmtvannsforsyning

syning (Truma)

Elektrisk justerbar heveseng

Mediesøyle i aluminium med svingarm som kan dreies

Mediesøyle i aluminium med svingarm som

Kaldskummadrass i høy kvalitet i heveseng og fast seng

180° til flatskjerm-TV

kan dreies 180° til flatskjerm-TV

Svingbare pilotseter med trekk i bodeldesign

Premium-bodelsdør med vindu og insektbeskyttelse

Du finner informasjon om chassiset på side 82.

Fører-/passasjersete kan justeres i høyde og helling

Du finner informasjon om chassiset på side 82.


42


43

INTEGRERTE I en integrert bobil fra Bürstner har du store opplevelser i vente. For Plus betyr en generøs romfølelse uten sidestykke som oppstår gjennom den sømløse overgangen fra førerhuset til bodelen. Der venter det deg et edelt interiør med utstyr i høy kvalitet og det nyeste innen teknikk som lever opp til tittelen ”Kongeklasse” på alle måter. Her er luksus standard.

INTEGRERTE

Tre modellserier gjør luksusen komplett. Viseo er begynnermodellen i den integrerte klassen, Aviano tilbyr litt mer, og Elegance er det beste av det beste.

VISEO

AVIANO

ELEGANCE


44

VISEO

VISEO

Viseo i 707 P

NÅR STØRRELSEN BETYR NOE I Viseo kan du se frem til en uforglemmelig ferie, hvor du gjennom de flotte panoramavinduene kan nyte landskapet som suser forbi. Det er ingen tvil! Den flotte, skinnende hvite fargen er lett å kjenne igjen: Her kommer en integrert bobil fra Bürstner. Og takket være et bredsporet chassis (bakaksel), er også kjøreegenskapene førsteklasses. I tillegg overbeviser Viseo med et solid utstyr, selv uten dyrt ekstrautstyr. Dette gjør den til et spesielt attraktivt tilbud i kongeklassen.

I Viseo i 707 P er det lett å være gjestfri da den store, vinkelformede sittegruppen, de tre bekvemme pilotsetene og det runde, delte bordet med klaffer er utviklet med tanke på å være flere. De store vinduene som går hele veien rundt sørger for strålende stemning, og de justerbare lampene setter alt i riktig lys om kvelden.

2

VELG TO MELLOM R DEKORE

Nøttetre Merano

Amarant


45

1 Viseo i 707

Viseo i 726

1

Selskapelig: Dersom du dreier pilotsetene rundt, sitter du midt i stua. Med mye plass til familie og venner. 2

Utrolig bekvem: Enkeltsengene med kaldskummadrasser i høy kvalitet er lette å nå ved hjelp av stigtrinnene. To enkeltsenger kan også omgjøres til en stor liggeflate hvis ønskelig. 3

Ganefryd: I det praktiske vinkelformede kjøkkenet er det mye plass. Store skuffer og overskap sorterer kasseroller, panner og servise. Visuelt høydepunkt: glassvitrinen med glassholdere.

3

VISEO

2


46

AVIANO

AVIANO

Aviano i 870 G, dekor Noisette (ekstrautstyr)

Aviano legger til rette for at du skal føle deg grenseløst vel. Interiøret har en varm men likevel moderne utstråling som begeistrer mennesker i alle aldre.

KJENN LYSTEN STIGE

Fra de kromfargede håndtakene og pyntelistene, til sittegruppen i skinn og helt til belysningskonseptet, her vises edle omgivelser – det er ikke spart på noe.

Aviano med sin markante front og nye LED-kjørelys viser klasse – kongeklasse. Bilens flotte design er et klart blikkfang når den er ute på veien. Det gir deg en god selvfølelse når du er underveis, og takket være det brede understellet kan du også føle deg absolutt trygg.

Og ikke minst: Du kan velge mellom to ulike møbeldekorer.

2

VELG TO MELLOM R DEKORE

Både utvendig og innvendig er Aviano noe for seg selv, og selv den mest kravstore vil bli fornøyd. Hvis du ønsker litt mer av en helintegrert bobil, bør du velge Aviano. Nøttetre Merano

Noisette


47

Aviano i 739, dekor nøttetre Merano

2

1

Sterk karakter: Den som vet å sette pris på kvalitetsskinn, vil trives svært godt i bodelen. Det spesielle materialet er ikke bare til glede både for øye og hud, det er også spesielt lett å vedlikeholde. 1

Godt uthvilt: Under de komfortable enkeltsengene med lett tilgang via stigtrinn finner du ekstra oppbevaringsplass. 3

Kjøkkenglede: Lyst, rommelig og med plass til å eksperimentere - dette er et kjøkken som passer alle. 4

Badelandskap: RaumBad legger til rette for at dusj og WC ligger på hver sin side, noe som gir mer bevegelsesfrihet. I tillegg kan man avgrense hele badeområdet fra boområdet med en praktisk dør.

3

4

Aviano i 727

AVIANO

2


48

ELEGANCE

ELEGANCE

Elegance i 890 G

KONGE PÅ VEIEN I en Elegance får du lett følelsen av å være på luksusferie på et femstjerners hotell. Den tidløse stilen og de flotte fargevariantene viser at dette er et navn med mening.

Interiøret i Elegance skjemmer deg bort med avantgardistisk design som tilfredsstiller selv de mest kravstore. Overalt hvor øyet ser får du øye på harmoniske og luksuriøse omgivelser. Her anvendes utsøkte stoffer og førsteklasses håndverk. Alt er tilrettelagt med tanke på at du skal kunne føle deg som hjemme.

2

Med eksklusiv design og bruk av delikate materialer samt en rekke smarte detaljer setter denne bobilen standard for den mest luksuriøse klassen.

VELG TO MELLOM R DEKORE

Mørk eik

Magnolia


49

1

Elegance i 895 G

2

1

Ren luksus: Håndtak, beslag, armaturer og lys – alle detaljer er utformet harmonisk og tilpasset hverandre. Bak troner en stor dobbeltseng som er tilgjengelig fra begge sider. 2

Elek-triks: Den koselige hevesengen over førerhuset senkes og heves elektrisk og har eget takvindu og belysning. 3

Luksusspa: En separat dusj med transparent dør sørger for større bevegelsesfrihet. Badet overrasker med lyssatt speil, praktisk håndkleholder og mange hyller for pleieprodukter og kosmetikk. Et stort klesskap gir plass til garderoben din. Hele denne delen kan lukkes av for å skape en privat sfære. En skyvedør som stenger av mot soverommet.

3

3

ELEGANCE

1


50

INNVENDIGE DETALJER

1

Aviano

2

1

Stemningsskaper: Moderne BUS-systemteknikk gjør det mulig å styre de enkelte lysmodulene med en enkelt bryter. Ved et trykk på knappen kan du selv generere individuelle lysstemninger etter ønske. 2

Liggesofa: Reliner-sittebenken skjemmer bort med eksklusiv komfort og funksjonalitet. 3

Kjelleretasje: I dobbeltgulvet befinner det seg ekstra oppbevaringsrom som er lett tilgjengelig innenfra. 4

3

4

En glede for øyet: I kjøkkenet, som strekker seg over to nivåer, står design i sentrum. Moderne LED-installasjoner under møbelkantene og i lysbuen gir indirekte lys og et stilig interiør. Alle illustrasjoner er avhengige av planløsningen.


51

UTVENDIGE DETALJER

1

2

1

Lukket selskap: Plisserte blendingsgardiner i førerhuset beskytter mot sol og nysgjerrige blikk. 2

Iøynefallende: Det er ikke bare fronten som overbeviser. Også den elegante stussen trekker blikkene til seg. 3

God utsikt: Den separate førerdøren gir rask tilgang til førerhuset (standard i Elegance). Døren til førerhuset og bodelen leveres med integrert sentrallås som standard (Elegance). 4

3 Elegance

4 Elegance

Godt tenkt: På den dynamisk utformede hekken er det montert et 3. bremselys.


52

VISEO

AVIANO

hvit (standard)

champagne

sølv

Planløsningene i 690 G

champagne

Planløsningene

Standardutstyr

i 707

hvit (standard)

i 707 P

i 709

i 727

i 739 G

i 870 G

104 l

i 725

i 726

i 737 G

INTEGRERTE

90 l

60/ 120 l

Chassis-pakke* (ekstrautstyr)

Design-pakke* (ekstrautstyr)

YŠzy8 ~‡Š8 ~¸Š}Š8 ž8 YŠzy8 ~‡Š8 ˆy‹‹y‹‚}Šž8 8ey†}„Œ8 ƒ„…y8y†„}8†ƒ„F8ˆyŠŒƒƒ}„Ñ8„Œ}Š88~¸Š}Š€‹8ž8l}…ˆ‡…yŒ

Y„~}„}Š8ž8Hel bodelsdør med vindu og insektbeskyttelse (Hartal Premium)8ž8Spesiallakkering sølv, champagne eller opal

Viseo – fordelene

Aviano – fordelene

Bred sporvidde på bakakselen ABS LED-kjørelys Et 3. bremselys utformet som Bürstner-logo Velg mellom to ulike dekorer Varmeanlegg/varmtvannsforsyning Truma Combi 4 Svingbare pilotseter med trekk i bodeldesign Vask/kok-kombinasjon, innfelt Holder til flatskjerm Kaldskummadrasser

Fast seng

Sitteflater

Spesialsengebunn med fleksible endestykker i gummi (fast seng) LED-nattlys på innstigningshjelpen (avhengig av planløsningen) Stikkontakter 12/230 V Elektronisk startsperre

Du finner informasjon om chassiset på side 82.

Vaskerom/toalett

Bord/skap/hyller

Klesskap

AL-KO-chassis med ekstra bred bakaksel Sotpartikkelfilter LED-kjørelys Tåkelys Vindu med aluminiumsramme (fluktende) Blending i førerhuset med kassett Velg mellom to ulike dekorer Heveseng som kan senkes spesielt langt ned, med spesialsengebunn og kaldskummadrass Alle faste senger har sengebunn og kaldskummadrasser i høy kvalitet

Kjøleskap (frittstående)

Garasje (ekstra)


ELEGANCE sølv

opal (standard)

Standardutstyr

hvit

Planløsningene i 800 G

i 728 G

sølv

Standardutstyr

i 810 G

160 l

i 875 G

160 l

i 890 G

i 895 G 90 l

90 l

60/ 120 l

60/ 120 l

Elegance – fordelene Stort 160 liters kjøleskap med separat fryser Skap med lufting bak (Air-Plus) Elektr. avløpsventil (kun i 870/875 G) Svingbare pilotseter med trekk i bodeldesign Indirekte belysningskonsept LED-nattlys på innstigningshjelpen Elektrisk innstigningstrinn Forteltlampe Stikkontakter 12/230 V

*Ytterliger informasjon og pakker finner du i ”Prisliste”.

Du finner informasjon om chassiset på side 82.

AL-KO-lavrammechassis med bred sporvidde (bakaksel) LED-kjørelys Tåkelys Bürstner dobbeltgulv med oppbevaringsrom i gulvet Tempomat Dashbordforedling Moderne elektronikksystem (BUS-system) i bodelen Ryggekamera Aluminiumsfelger Elektrisk senkeseng

Blending i førerhuset med kassett Klimaanlegg førerhus (manuelt) Svingbare pilotseter, justerbar høyde/helling Vindu med aluminiumsramme (fluktende) Førerhusdør venstre side Gulvteppe i førerhus Elektrisk innstigningstrinn Indirekte belysningskonsept (lysskinne under oppbevaringsskapene)

Du finner informasjon om chassiset på side 82.

INTEGRERTE

opal

53


54

GRAND PANORAMA Fjelltoppene rager majestetisk over deg, og himmelen er gripende nær. Inni deg vokser følelsen av å være i ett med naturen. Nyt en oppdagelsesreise slik du aldri har opplevd den før. Øyeblikk du aldri kommer til å glemme. I nye Grand Panorama.


OPPDAG…


…HELT NYE HORISONTER.


GRAND PANORAMA I premiumklassen for integrerte bobiler definerer den nye Grand Panorama romfølelse og komfort på en ny måte. Alt er større, mer komfortabelt og luksuriøst. Den enorme panoramafrontruten imponerer med en utsikt som får deg til å miste pusten.


Grand Panorama i 920 G, dekor: Sienna Nero, polstring: Ferra (skinn)


57

Stilfulle møbler med edel dekor hvor enn man ser. For interiøret i Grand Panorama er bare det beste godt nok. En herlig følelse. Å vite at du ikke behøver gi avkall på noe. Det er forførelse på aller høyeste nivå. Du kommer til å nyte den med alle sansene. Et elektrisk blendingssystem oppfyller ønsket om privatsfære og beskytter mot solen.

GRAND PANORAMA

LUKSUSSUITE MED UTSIKT


GRAND PANORAMA

58

PERFEKSJONERT LUKSUS Grand Panorama utøver en fascinasjon som ikke kan beskrives med ord – du må oppleve den: Det spesielle er synlig overalt – og følbart. Den gjennomtenkte utførelsen helt ned til minste detalj utgjør den store forskjellen: lysinstallasjoner som til og med er innfelt i bordkanten, glinsende møbeldekor, det eksklusive skinnet … alt rundt deg gjør sitt til at du føler deg hjemme i ekstraklassen. For en helt annen reiseopplevelse.


59

Den som reiser i en Grand Panorama forventer noe helt spesielt. Materialer av høy kvalitet i kjøkkenet, stilfulle former og førsteklasses funksjoner tilfredsstiller selv den mest kravstore. Hver krok i Grand Panorama er gjennomtenkt og tilbyr det lille ekstra. En ubeskrivelig opplevelse full av harmoni og maksimal komfort.

GRAND PANORAMA

NYTELSE KOMMER FRA Å NYTE


60

GRAND PANORAMA

Føle seg som en konge. Alt på øverste hylle! Slik som du reiser skal du også gå til sengs: eksklusivt. Perfekt for en langsom avslutning på en dag full av opplevelser.

I det egne velværeområdet er det lett å føle seg som en konge. Frisk og med godt humør begynner dagen – eller den nærmer seg slutten.


GRAND PANORAMA

61

opal (standard)

Ekstrautstyr: hvit sølv

Planløsningene

Standardutstyr

i 830 G

i 910 G 160 l

i 915 G

i 920 G 90 l

60/ 120 l

Stor panorama-frontrute

Multifunksjonplissé i førerhuset –

AL-KO-lavrammechassis

sikt- og solbeskyttelse

Hengende busspeil

Kupévarmer

Inntil 2 t tilhengerlast

Moderne elektronikksystem (BUS-system) i bodelen

Tempomat

Elektrisk innstigningstrinn

LED-kjørelys

Premium sikkerhetsdør inklusiv sentrallås

Aluminiumsfelger

Ryggekamera

Vindu med aluminiumsrammer

Dashbordforedling

Dobbeltgulv med oppbevaringsrom i gulvet

Klimaanlegg førerhus (automatisk)

Ståhøyde inntil 193 cm

ALDE varmtvannsoppvarming

Tåkelys

Reliner

Airbag på fører- og passasjerside

Skuffer med helt uttrekk

Du finner informasjon om chassiset på side 82.

Ratt med skinn Fast seng

Sitteflater

Vaskerom/toalett

Bord/skap/hyller

Klesskap

GRAND PANORAMA

Grand Panorama – fordelene

Kjøleskap (frittstående)

Garasje (ekstra)


62


63

ALKOVER Ønsker du å reise på ferie med hele familien uten å måtte redusere bagasje og sportsutstyr og likevel ha god plass til alle? Da kan en alkovemodell være det du trenger. De ekstra store modellene fra Bürstner har familievennlige planløsninger med inntil syv soveplasser som tilbyr nok plass for alt og alle med den store alkoven over førerhuset. I tillegg har Argos A 747-2 G et oppvarmbart, dobbelt gulv som beskytter teknikk og bagasje mot frost, slik at det også fint går an å campe om vinteren.

ARGOS TIME

ARGOS

ALKOVER

Du kan velge mellom to modellserier: Argos time er et godt tilbud til en gunstig pris. Storebroren Argos er med sine tre akslinger kongen blant bobilene.


64

ARGOS TIME

Argos time A 650

ARGOS TIME

FAMILIEFERIE FOR ALLE Den som skal på ferie med barn, bør forberede seg godt. Argos time har det du trenger. Bak et attraktivt ytre finner du gjennomtenkte planløsninger for familier. I tillegg får du god lagringsplass, slik at både stor og liten kan ta med seg det de ønsker. Argos time overrasker også med en meget god vektfordeling og gunstig pris. Med denne bobilen kan du ta med det meste og oppleve det beste.

Interiøret i Argos er lyst og har høy funksjonalitet. Det gjelder også for A 650: den bekvemme dobbeldinetten inviterer til felles måltider og lek. Det er utrolig hva man får plass til i de praktiske overskapene. Og på oversiden har du lagringsplass som går helt opp til taket.


65

2

1

Flott ferie: I Argos time A 660 kan man raskt tilberede lekre måltider i det funksjonelle kjøkkenet og straks servere dem i sittegruppen med dobbeldinette. Det 104 liter store kjøleskapet holder drikke og matvarer kalde. 2

1 Argos time A 660

Funksjonell: Den kan både brukes av foreldrene eller som køyeseng for barn. Den romslige køyesengen er alltid populær. 3

Smart gjort: Barn elsker køyesenger. Hvis den nederste sengen ikke brukes, kan den slås opp og det oppstår en veldig stor garasje. 4

ARGOS TIME

Smarte løsninger: Når servanten skyves til side, er det god plass til å dusje. En skillevegg beskytter resten av badet mot fukt.

3 Argos time A 660

4


66

ARGOS

Argos A-747-2 G

ARGOS

AVSLAPPING PÅ SEKS HJUL I Argos kan du reise på ferie hele året. Med en lengde på nesten ni meter er plassen stor, og med dobbeltgulvet har du mange oppbevaringsmuligheter. Det doble gulvet kan varmes opp, slik at du også kan nyte friheten om vinteren. I tillegg er det lett å la seg begeistre over hvor godt utstyrt Argos er, noe som gjør det lett å føle seg grenseløst vel uansett hvor man tilbringer ferien.

Med det omfattende interiøret av høy kvalitet får ferien i Argos et snev av luksus. Overalt hvor man ser: gjennomtenkte løsninger helt ned til minste detalj. Lampene, som er innfelt over oppbevaringsskapene, fremhever den flotte møbeldekoren. Perfekte kanter i ekte tre gir interiøret det lille ekstra. Og ikke minst – bak troner en deilig, stor dobbeltseng.


67

1

Storartet romfølelse: Ved måltidene samles man rundt den komfortable dobbeldinetten. Den koselige Reliner®-sofaen inviterer til en ekstra lur. Argos A-747-2 G

1

2

Gourmetkjøkken: Dette kjøkkenet har alt hva en kokk kan ønske seg. Med fire gassbluss og stekeovn kan du trylle frem de lekreste menyer. Den høye oppvaskkummen gjør at du kan vaske opp uten å ødelegge ryggen. 3

ARGOS

Vinterfest: Førerhuset skilles fra bområdet med en treskyvedør, ikke bare optisk, men også termisk. Dermed blir det også hyggelig på kalde vinterdager.

2

3


68

1

INNVENDIGE DETALJER

1

Som hjemme: stort klesskap med plass til favorittklærne dine.

2

Vis-à-vis: Når bad og dusj ligger overfor hverandre, blir det mer plass i begge. 3

Speil, speil: Med et så attraktivt interiør med tallrike hyller og oppvarming vil ingen forundre seg om man bruker litt lengre tid.

2

3


69

1

2

Parkering: Den romslige hekkgarasjen har plass til sykler eller sparkesykler, og som i Argos festes de ved hjelp av seler og festeskinner. I tillegg finnes det flere praktiske hyller for sportsutstyr og leker. 2

Snerten: De tonede vinduene med aerodynamisk design og flattliggende aluminiumsrammer reduserer luftmotstand og vindstøy. 3

Frostfri: Det oppvarmede, doble gulvet tilbyr stor plass for større gjenstander og beskytter mot kulde når gradestokken synker under null.

3

Argos A 747-2 G

UTVENDIGE DETALJER

1


70

ARGOS TIME hvit (standard)

champagne

Standardutstyr

Planløsningene A 660

A 650

A 670 G 104 l

90 l

60/ 120 l

ALKOVER

Argos time – fordelene To lakkvarianter

Faste senger med kaldskummadrass

Inntil seks sitteplasser (A 660)

(ikke i alkover)

ABS

Klapp-alkove

Kollisjonspute på førerside

Gassoppvarming Truma Combi 4

Fører-/passasjersete kan justeres i høyde og helling

Spillvannstank 90 l

Sentrallås og elektrisk vindusløfter (førerhus)

Vanntank 60/120 l

Pilotseter med trekk i bodeldesign

104 liters kjøleskap (inkl. fryser)

a‹‡„}ŠŒ}8‡8‡ˆˆŽyŠ…}|}8‹ˆ„„Žy††‹„}|††}Š8ž8]„}ƒŒŠ‹ƒ8„ŽŽyŠ…}8ž8 Elektrisk tilleggsoppvarming for Truma Combi 6 (i stedet for Truma [‡…z8 LA8 ž8 gˆˆŽyŠ…}Œ8 ˆy‹‹y‹‚}Š‹}Œ}8 ‡8 ~¸Š}Š‹}Œ}8 ž8 n†Œ}Š‹‡„yE ‹‚‡†‹…yŒŒ}8ŒŽ}†|8ž8]ƒ‹ŒŠy8z‡|}„‹zyŒŒ}Š8QH8Y€

Vinter-pakke* (ekstrautstyr for A 660 og A 670 G) a‹‡„}ŠŒ8 ‡8 ‡ˆˆŽyŠ…}Œ8 ‹ˆ„„Žy††‹Œy†ƒ8 ‹y…Œ8 ŒŒ¸……†8 ž8 ]„}ƒŒŠ‹ƒ8 „ŽŽyŠ…}8ž8]„}ƒŒŠ‹ƒ8Œ„„}‹‡ˆˆŽyŠ…†8~‡Š8lŠ…y8[‡…z8N8@8‹Œ}E |}Œ8~‡Š8lŠ…y8[‡…z8LA8ž8gˆˆŽyŠ…}Œ8ˆy‹‹y‹‚}Š‹}Œ}8‡8~¸Š}Š‹}Œ}8ž8 n†Œ}Š‹‡„y‹‚‡†‹…yŒŒ}8ŒŽ}†|8ž8]ƒ‹ŒŠy8z‡|}„‹zyŒŒ}Š8QH8Y€

Elektrisk innstigningstrinn Gode sengemål Fast seng

Sitteflater

Vaskerom/toalett

Vinter-pakke* (ekstrautstyr for A 650)

Bord/skap/hyller

Klesskap

Kjøleskap (frittstående)

Du finner informasjon om chassiset på side 82.

Garasje (ekstra)


ARGOS

71

hvit

Planløsningene

Standardutstyr

A 747-2 G 160 l

Tak i glassfiberarmert plast Det glassfiberarmerte kunststofftaket (GFK) beskytter bedre mot hagl, vær og vind.

90 l

130 l

Sotpartikkelfilter

Klapp-alkove

Hekkgarasje (inkl. festemuligheter)

AL-KO-lavrammechassis med bred sporvidde

Takvindu i alkoven

Vindu med aluminiumsramme

Tak i glassfiberarmert plast øker motstandsdyktighet

Pilotseter med trekk i bodeldesign

ALDE varmtvannsoppvarming

mot hagl

Lufting bak oppbevaringsskap (Air-Plus)

Holder til flatskjerm

Klimaanlegg (manuelt) inkl. pollenfilter

Fast seng med sengebunn

Dør i tre mellom førerhus og bodel

Isolert dobbeltgulv med gulvvarme og ekstra lagrings-

RaumBad

Elektrisk innstigningstrinn

muligheter

Velg mellom 13 forskjellige stoffvarianter

Elektrisk utslippsventil til spillvannstank

Førsteklasses romfølelse

Komfyr med fire gassbluss, stekeovn og grill

Topp sittekomfort med Reliner XL

Ryggekamera

*Ytterliger informasjon og pakker finner du i ”Prisliste”.

ALKOVER

Argos – fordelene

Du finner informasjon om chassiset på side 82.


BOMILJØ

72


73

DIN KOMFORT STÅR I HØYSETET

2

I en Bürstner er alt tilrettelagt for at du skal kunne føle deg som hjemme. Førsteklasses interiør, smakfull design og kvalitet helt ned til minste detalj sikrer et behagelig miljø hvor dere virkelig skal kunne nyte ferien – i tosomhet, sammen med familie og venner eller alene i fred og ro.

2

VELG TO MELLOM R DEKORE

Våre arkitekter, designere og ingeniører samarbeider tett, slik at romfølelse, møbelutforming og funksjonalitet skaper en perfekt harmoni. Vår lange erfaring samt kundenes ønsker gir oss et perfekt utgangspunkt. Det er vårt mål å gi deg maksimal bokomfort når du er underveis.

3

13

VELG 13 MELLOMER STOFF

3

1

Stemningsskaper: Moderne lyssystemer skaper den atmosfæren du ønsker. 2

Lysende skjønnhet: Elegante taklamper viser hvor fint form og funksjon kan harmonere.

3

Det er din smak som bestemmer: På mange modeller kan du velge mellom to møbeldekorer og 13 stoffvarianter. BOMILJØ

1

Alle illustrasjoner viser eksempler og er avhengige av modell og planløsning.


SOVEKOMFORT

74

Export versjon


75

HER LIGGER DU GODT

2

For at reisen skal bli perfekt, er det en forutsetning at man sover godt. I en Bürstner er det enkelt å slappe av etter en spennende feriedag. Legg deg ned og tank energi til nye eventyr. Finnes det noe bedre enn å våkne opplagt om morgenen for så å bli liggende litt ekstra for å kose seg.

1

3

3

1

Tilpasningsdyktig: Med EasyFlex kan hver hodedel stilles inn individuelt, og du velger selv om du ønsker ligge-, hvile- eller lesestilling. 2

God orden: Praktiske vegglommer skaper orden og sørger for at du alltid har sengelektyre for hånden. 3

God liggestilling: Kaldskummadrasser med antiallergene og vaskbare madrasstrekk i kombinasjon med sengebunner på underlag av gummi, som tilpasser seg kroppens konturer og avlaster ryggen optimalt (leveres som standard, unntatt ved køyesenger). 4

Romutnyttelse: Under dobbeltsengen finner du ekstra oppbevaringsplass som er lett tilgjengelig bak skyvedøren. 4 Alle illustrasjoner viser eksempler og er avhengige av modell og planløsning.

SOVEKOMFORT

Fra frittstående dobbeltseng til enkeltsenger og køyeseng: hos oss finner du løsninger som passer dine behov og din smak. Stabile sengebunner og førsteklasses madrasser gir deg et førsteklasses utgangspunkt for at du skal kunne våkne opplagt. I tillegg har vi smarte komfortideer som gjør at du alltid ligger behagelig. Sov godt og drøm søtt.

3


MATGLEDE

76

Elegance


77

EN OPPSKRIFT FOR VELLYKKEDE REISER Trekk fisken rett opp fra havet. Plukk sitrusfrukter rett fra treet. Friske grønnsaker fra markedet. Med en bobil fra Bürstner er du på stedet og kan tryle frem lekre retter med friske ingredienser. Her får du en kjøkkeninnredning som legger alt til rette for både hobbykokker og gourmeter. 1 Elegance

2

1

Vakkert og praktisk: Oppvaskog skyllekummen kan dekkes til med et glassdeksel og omgjøres til arbeidsbord. 2

Varmt ekstrautstyr: En stekeovn sørger for samme komfort under matlagingen som hjemme. 3

Klar til bruk: I kjøkkenskapene med dype skuffer med rullelager finner alt sin faste plass.

MATGLEDE

Topp moderne gassbluss oppfyller kravene til de profesjonelle, og dersom koketoppen ikke brukes, kan den dekkes til med glassdekselet og brukes som arbeids- eller avlastningsbord. Det finnes lagringsplass for alt utstyr, for her har alt fra tallerkener til kasseroller sin egen plass. Som ellers i bilen finnes det mye å se på Bürstnerjøkkenet også – smarte og vakre designideer som gjør at man raskt får appetitt på mer.

3 Ixeo time Alle illustrasjoner viser eksempler og er avhengige av modell og planløsning.


BADEKULTUR

78


79

FRISKE IDEER FOR KROPP OG SJEL Hva er vel bedre enn å kunne unne seg en velgjørende dusj etter en lang dags ferd, en dag på stranden eller etter at man har drevet med sport? Mange setter også pris på å kunne starte dagen med et baderitual som åpner alle sinnets sanser. 1

1

Forbløffende mye plass: Hele håndvasken med underskap kan enkelt skyves til side slik at du får ekstra stor plass til å dusje. 2

Mer bevegelsesfrihet: RaumBad legger til rette for at dusj og bad med WC ligger på hver sin side.

BADEKULTUR

Enten du foretrekker det sjenerøse eller det plassbesparende - Bürstner har en løsning som passer for dine ønsker og behov. Førsteklasses armaturer, lyse og vennlige farger, lagringsplass for bade- og pleieutstyr – i et bad fra Bürstner har vi tenkt på alt, slik at du skal kunne føle deg grenseløst vel.

2 Ixeo plus Alle illustrasjoner viser eksempler og er avhengige av modell og planløsning.


80

2 De integrerte tilbyr perfekt panoramaoversikt

1

3

4

Ryggesensorer

FØRSTEKLASSES SIKKERHET NÅR DU ER UNDERVEIS På ferie ønsker man først og fremst å slappe av og kose seg. Da er det viktig at man kan stole på sikkerheten. Ferie i en bobil fra Bürstner begynner allerede i det du setter deg inn i bilen. Våre teknikere og ingeniører har utviklet en rekke sikkerhetsløsninger som gjør at du kan nyte feriereisen i ro og mak.

1

LED-kjørelys Den som er godt synlig for andre langs veien, kjører sikrere. For å være godt synlig for andre også om dagen, er alle bobilene fra Bürstner utstyrt med energieffektive LED-kjørelys (delvis som ekstrautstyr).

SIKKERHET

2

Sikker panoramaoversikt For å kunne kjøre sikkert, er det viktig at du har en god oversikt over alt som skjer på veien. Her overbeviser de integrerte modellene med optimert synsfelt på grunn av den lavt monterte frontruten. En kombinasjon av store sidespeil og store sidevinduer sørger for at det ikke finnes noen dødvinkel når du vrir på hodet.

3

Ryggekamera Ryggekameraet gjør selv lavere hindringer synlige, uten problemer ved manøvreringen (delvis ekstrautstyr). 4

Ryggesensorer Som alternativ til kameraet kan du også velge en parkeringshjelp med lavtliggende hekksensorer. Med visuelle og akustiske signaler varsles du om du er i ferd med å rygge på noe.


81

Kollisjonspute for fører (som ekstrautstyr også for passasjersetet)

6

Toptron Crash Protection Unit

På-/Av-knapp Styreenhet 7

5

Kollisjonsputer Sikkerhetsteknikken beskytter deg dersom uhellet skulle være ute. En kollisjonspute for fører er standard i alle modeller (ikke i Viseo), og kan også leveres som ekstrautstyr for passasjersetet i mange modeller. ABS Systemet mot blokkerende hjul er en selvfølge i personbiler. Også hos Bürstner: I alle modellene leveres ABS som standard.

6

Innstigningshjelp Det elektrisk utkjørbare trinnet gjør både inn- og utstigningen i din Bürstner bobil lettere. 7

Toptron CPU Toptron CPU (Crash Protection Unit), som leveres som ekstrautstyr, sørger for at gasstilførselen kuttes ved kollisjon (eller også dersom bilen skulle få en farlig helning). Når faren er over, kan gasstilførselen til bilen slås på igjen ved å trykke på bryteren. Dermed kan du trygt bruke Toptron gassapparater også mens du kjører (delvis ekstrautstyr).

8

8

Premiumdør med sentrallås Den doble låsen i premiumdøren (ekstrautstyr på noen modeller) sørger for ekstra sikkerhet. I Elegance, Grand Panorama, Ixeo Plus og Argos er den integrert i sentrallåsen som standard, noe som øker komforten.

SIKKERHET

5


Fiat chassis

82

God plass Førerkabinen gir stor bevegelsesfrihet og enkel tilgang til bodelen. Seter med armlener på begge sider Setene står på originale dreieskiver fra Fiat og sørger for en optimal sittestilling.

Bakaksel med bred sporvidde Den store avstanden mellom hjulbrønnene gir bedre kjørestabilitet og ekstra god plass.

Spesielt lavrammechassis Et patent fra Fiat, som gjør kjøretøyet lettere, men likevel stabilt. Dette øker nyttelasten og senker tyngdepunktet.

DINE GARANTIER FOR SIKKER KJØRING

CHASSIS

Når det gjelder motor og chassis, kan du forvente deg det beste av en Bürstner, for våre partnere stiller de samme høye kravene til perfeksjon som vi gjør. Alle Bürstner-modeller bygges med utgangspunkt i Fiat Ducato, som kjennetegnes av pålitelighet og variasjonsmuligheter. Den er også utgangpunktet for de fleste solgte bobiler. I vårt samarbeid kan vi dra nytte av den etablerte produsentens lange erfaring og enorme kunnskap, og det blir allerede under kjøretøyutviklingen tatt hensyn til våre krav som produsent av bobiler.

Resultatet er chassiser som setter standarder angående funksjonalitet og sikkerhet. I mange modeller brukes et lavrammechassis og en bakaksel med bred sporvidde slik at kjørekomforten og veigrepet blir bedre. Dette gir mulighet til nye planløsninger ved lavere kjøretøyhøyde. Også med tanke på motor går utviklingen videre. Ducato har moderne, effektive Euro-5 dieselmotorer med partikkelfilter. De er gjerrige på drivstoff og slipper ut lite CO2.

Fordelene med Fiat Ducato Siste generasjons chassis og motor garanterer sikkerhet, funksjonalitet og kjørekomfort Høyt dreiemoment på lavt turtall gir bedre akselerasjon Redusert drivstofforbruk og CO2-utslipp Euro -5 turbodieselmotor med ny Multijet -2 CommonRail direkteinnsprøyting Flere motorvarianter i kombinasjon med moderne automatgir


3,25 m 3,00 m 2,75 m

83 Kjøretøyhøyder

Brevio, Ixeo time, Nexxo, Aviano

Grand Panorama

Fordeler ved en optimert, ytre høyde: Komfortabel ståhøyde inne i bobilen gir en god romfølelse God aerodynamikk gir en mer effektiv motorytelse og lavere drivstofforbruk Mindre luftmotstand og mindre sidevindfølsomhet øker kjørekomfort og sikkerhet

2,85 m

Travel Van:

2,85 m

Argos time:

3,15 m

Mange av våre bobiler ligger under 3,5 tonns grensen. For deg betyr dette mer nyttelast, lavere drivstofforbruk og ingen ytterlige krav på grunn av bestemmelsene i vegtrafikkloven.

Fordeler med AL-KO AMC-chassis Lavere egenvekt i forhold til originalrammen, noe som gir økt lastekapasitet Tillater skreddersydde planløsningsdesigner av individuelle hjulstands- og overhengsvarianter Lav total høyde som følge av lavrammechassis med rammesenkning inntil 220 mm Optimert stabilitet og økt kjøresikkerhet som følge av lavere tyngdepunkt og bred sporvidde Fjæringskomfort som i personbil Optimal korrosjonsbeskyttelse med galvaniserte rammedeler Stort utvalg av kontrollert tilbehør spesielt tilpasset AL-KO AMC-chassiset Førsteklasses sikkerhetsstandard som følge av permanent kvalitetskontroll på en av Europas mest moderne kontrollveier (sertifisert iht. DIN ISO 9001)

AL-KO AMCakselsystem 1

2

1 Førsteklasses støtdempere 2 Torsjonsaksel 3 Uavhengig hjuloppheng

3 CHASSIS

Optimale mål for alle På spørsmålet om hvilken høyde som er den optimale for en bobil, må man alltid vurdere maksimal ståhøyde inne i bilen i forhold til optimal aerodynamikk. Med 25 års erfaring fra produksjon av bobiler har vi funnet det beste kompromisset.

Et viktig argument for AL-KO AMC-chassiset er at dette chassiset gir en vektreduksjon samtidig som lastekapasiteten øker, slik at man fortsatt kan holde seg innenfor totalvekten på 3,5 t som gjelder for denne klassen. Akselbredden er bredere i forhold til originalchassiset. Dermed øker kjørekomforten og gir best mulig kjøresikkerhet.

3,5 t

2,75 m

Elegance, Viseo:

Argos

AL-KO AMC-chassis I modellåret 2013 oppgraderer Bürstner en rekke modeller med AL-KO-AMC-chassiset som lav- eller høyramme i en vektoptimert design.

Multijet -2 motorteknologi Motoren overfører ytelsen via en 5 eller 6 trinns girkasse som er spesielt utviklet og tilpasset de kravene bobiler stiller.

Ixeo:


84

1

Truma oppvarming - varmluftsfordeling

Sirkulasjon Alde varmtvannsoppvarming

2

KLIMAANLEGG FOR ALLE ÅRSTIDER

TEKNIKK

Med en bobil fra Bürstner bestemmer du selv hvor og ikke minst når du skal reise på ferie. Takket være en perfekt kombinasjon av isolasjon, lufting og oppvarming vil du trives uansett vær. Isolasjon: Ingen trekk og fuktighet Optimal isolering er utgangspunktet for et sunt inneklima og effektiv oppvarming. Det får du hos Bürstner: Om sommeren stenges varmen ute, og om vinteren holdes varmen inne. Dette er mulig som følge av førsteklasses tetthet.

Hverken trekk eller fukt trekker inn, og selv ved kraftig regn forblir alt tørt i bilen. Spesielt er utsatte områder ved takluken og rundt sidelukene godt isolert. Det gir vi deg ikke bare vårt ord på, men også fem års garanti. 1

Truma oppvarming: Varmer på kalde dager Truma oppvarming sørger for en stillegående, men kraftig oppvarming via praktisk uttenkte varmluftsdyser som gir en optimal fordeling av den varme luften inne i bobilen. I tillegg reduserer den høye effektiviteten energiforbruket med inntil 97 %. Det er godt for klimaet, både inne og utendørs.

2

Alde varmluftfordeling

Alde sentralfyring: Varme i hver krok Alde varmtvannsoppvarming gir en jevn varmefordeling. Den bruker lite energi og er svært stillegående. Den virker ved at en blanding av vann og glykol varmes opp og sirkulerer gjennom konvektorer som er plassert på ytterveggene og varmer både luft, vegger og møbler. Ved hjelp av den oppstigende varmluften dannes det en luftsperre som holder kulden borte fra vinduene. Oppbevaringsskap med lufting bak sørger for en optimal luftstrøm opp mot taket. Når luften når taket, strømmer den tilbake nedover og varmes på nytt opp av konvektorene. Slik oppnår man en luftsirkulasjon som selv ved svært lave utetemperaturer sørger for et godt inneklima.


85

Viser soner med gulvoppvarming

Tak i glassfiberarmert plast Modellene Elegance, Grand Panorama og Argos er utstyrt med et tak i glassfiberarmert plast (GfK) som standard. Slik beskytter du din bobil bedre mot påvirkninger fra vær og vind.

Garasje

4

Alde varmluftskonvektorer

Bürstner dobbeltgulv, illustrasjon viser eksempel

Gulvvarme? Du velger selv! Liker du følelsen av et varmt gulv? Det kan du selvfølgelig få i din Bürstner (som ekstrautstyr, avhengig av planløsning og modell). Folie som plasseres under gulvet varmes opp elektrisk og varmer opp gulvet der hvor det er mest fornuftig – i boområdet. Setevarme når du kjører I alle pilotseter i Bürstners bobiler kan det monteres en tretrinns oppvarming som varmer opp sete og rygg på kalde dager.

Bagasjeoppbevaring

Spillvannstank

Det haglbestandige taket kan leveres som ekstrautstyr for alle modeller.

3

Stigtrinn

Vanntank

4

Ønsk vinteren velkommen Dersom du ønsker å bruke bobilen også om vinteren, kan det lønne seg å velge vinterpakken som ekstra tilbehør. Da trenger du ikke bekymre deg for frosne ledninger og vanntanker. Spesielt modeller med oppvarmet dobbeltgulv er egnet til vinterbruk; selv ved de laveste temperaturer vil du da kunne kose deg i ferien. Varmekonvektorer og godt isolerte lasteluker sørger for at også bagasjen din forblir frostfri.

Du finner informasjon om vinterpakkene (ekstrautstyr) i ”Prisliste”.

Nok vann Også vannforsyningen er perfekt organisert. Vanntanken kan benyttes på ulike måter: Dersom du er alene eller dere er to personer på tur, kan tankens volum begrenses til 60 liter (gjelder ikke Argos). Det sparer vekt. Dersom hele familien eller venner er med, kan volumet utvides til 120 liter. Det er nok til at flere personer kan dusje uten at man går tom for vann. Den store spillvannstanken på 90 liter sørger for at det kan gå lengre tid mellom hver gang tanken må tømmes.

Ytterligere informasjon om vanntankens volum finner du på sidene som omhandler de ulike modellene.

Tilbehør mot pristillegg.

TEKNIKK

3


86

Radio med CD-spiller eller topp moderne multimediesystemer med integrerte navigasjonssystemer for mer komfort.

Forbruk: 33 watt

TILBEHØR

TILBEHØR

I en bobil fra Bürstner finner du avansert teknikk. Og selv om alle våre bobiler har en førsteklasses standard, kan du i tillegg velge mellom en rekke tilbehørsalternativer. En komplett oppstilling finner du i vår ”Prisliste”.

Solcelleanlegg for mer uavhengighet.

Klimaanlegg for mer velvære.


87

Sykkelstativ for elektriske sykler Dette sykkelstativet, som er spesielt utviklet for elektriske sykler, lader batteriene* allerede under transporten.

Premiumdør med sentrallås Med sentrallåsen låser du samtidig bodeldøren og førerhuset. Ekte komfort med ett trykk på knappen.

Sykkelstativ for to elektriske sykler, bærekraft inntil 100 kg.

Batteriet lades opp under kjøringen.

*

Kun ladefunksjon (under kjøring) dersom de elektriske syklene har original Ansmann-motor.

Utvendig lakk Velg din favorittfarge (fargevalg modellavhengig). opal

hvit

champagne

sølv

Utstyrspakker Ved siden av de attraktive tilbehørsalternativene tilbyr Bürstner fornuftige og rimelige pakkeløsninger. Omfattende informasjon om dette får du hos din Bürstner-forhandler.

Ambiente-pakke Design-pakke Chassis-pakke Vinter-pakke

grafitt

TILBEHØR

Lago blå

Tilbehør mot pristillegg.


SELSKAP

88


89

DIN TILFREDSHET ER VÅRT MÅL

I alle våre modeller tar samtlige ideer, konsepter og praktiske realiseringer ut-

Alkover, 1986

”26 år med bobiler fra Bürstner” er en historie full av nyskapende ideer, og det hele startet i 1986 med den første alkovemodellen. Som en av de første produsentene

gangspunkt i nettopp dette kravet. Røttene til firmaet Bürstner strekker seg tilbake til året 1924, da Jakob Bürstner etablerte et snekkerog tømmerverksted i den tyske byen KehlNeumühl. Mot slutten av 50-årene bygde de den første campingvognen, noe som ble starten på dagens fremgangsrike selskap. Som et av de første foretakene våget Bürstner på midten av 70-tallet spranget over til Frankrike. I Wissembourg i Elsass ble en møbelfabrikk overtatt. Den er i dag et av de mest

T 550, 1988

av delintegrerte bobiler i 1988 er Bürstner en pioner innen denne klassen og har siden den gang satt en rekke standarder. Med Ixeo, den første delintegrerte bobilen med heveseng

moderne produksjonsanleggene i sin bransje. Også når det dreier seg om bygging av bobiler er Bürstner en av pionerene. I over 25 år har bobiler vært en fast bestanddel av produkttilbudet.

fra Bürstner og slå fast: Her gjør man alt som er teknisk og menneskelig mulig for at nettopp din fritid med en Bürstner skal bli en uforglemmelig opplevelse.

Også når det gjelder kundeservice, har Bürstner satt nye standarder. I 2004 ble et kundeservicesenter på rundt 16 000 m² innviet. Her sendes reservedeler til hele det europeiske markedet. Alle som er interesserte i campingvogner og bobiler kan ta en titt på nyhetene

I Class, 1997

over sittegruppen, fant Bürstner opp en ny kjøretøysklasse som revolusjonerte ferie i bobil. Og også i fremtiden vil Bürstner fortsette utviklingen: Vi vil fortsatt stille høye kvalitets-

Ixeo plus, 2012

krav, og vi skal fortsatt være like pålitelige og nyskapende, slik at du fortsatt kan føle deg grenseløst vel.

SELSKAP

Bürstner er en ledende produsent av campingvogner og bobiler. Og det er ikke uten grunn: Bedriftens historie strekker seg over 50 år og er preget av en lidenskap for enestående design, en vilje til praksisrettet nyskapning og et ønske om å yte unik service. Kort sagt: Den som er underveis i en Bürstner skal være hundre prosent fornøyd.


90

KVALITET MAN KAN STOLE PÅ

KVALITET

For at ferien skal bli perfekt, må alt stemme. Du kan stole på kvalitet fra Bürstner. Den er resultatet av en topp moderne produksjonsprosess og de menneskene som med stort engasjement og kjærlighet gjør sitt beste for at du skal bli fornøyd. Hos Bürstner har vi i 25 år brukt datateknikk når vi konstruerer og bygger bobilene våre, og hver modell prøves først ut virtuelt ned til minste detalj. Den tette produksjonsprosessen som forbinder alle områder fra utvikling til ferdigstillelse og salg tilfredsstiller de strenge kravene iht. ISO 9001. Slik oppstår kvalitet som gir deg grenseløse muligheter.

Perfeksjonistiske medarbeidere 200 medarbeidere arbeider kun med produksjon av møbler til campingvogner og bobiler. Og hver og en av dem sørger for førsteklasses arbeid og feilfritt resultat. Kvalitet viser seg først og fremst i detaljene. Spesielt utvalgte materialer, solid limte møbelelementer og robuste låser og hengsler gir deg den gode følelsen av kvalitet og sikkerhet.


Utvikling, fremstilling og salg er sertifisert etter internasjonal standard ISO 9001:2000.

91

I samtlige kjøretøy oppfyller Bürstner kravene i drikkevannstandard DIN 2001-2.

Våre maskiner og anlegg er topp moderne, og de spesialistene som bruker dem får alltid den opplæringen de trenger. For oss er det viktig å investere i opplæring og videreutdanning av de ansatte.

Alltid en hjullengde foran For en Bürstner er kun det beste godt nok, og derfor er ingeniørene våre alltid på jakt etter den optimale løsningen. Vi setter nye standarder, men hviler likevel ikke på laurbærene. Det er vårt mål at vi også i fremtiden skal være ledende innen bobil, og at vi skal kunne overraske deg med nye ideer igjen og igjen.

Alle Bürstner bobiler har en to års garanti fra og med kjøpsdato.

Fem års garanti mot lekkasje i bobilen hvis den kontrolleres hvert år (mot tillegg).

KVALITET

Kvalitet i alle ledd Inntil 60 000 møbeldeler produseres hver uke, og hver enkelt del skal overholde våre strenge krav. En streng kvalitetskontroll sørger for at du kan nyte ferien i din Bürstner selv etter mange kilometer på veien.


92

STOFFET ER INSPIRERT AV FERIEDRØMMER

Strada (Skinn)

Ferra (Skinn)

Havanna (Skinn)

STOFFVARIANTER

I en Bürstner er det smaken din som bestemmer hvordan du vil ha det. Det store utvalget av førsteklasses materialer og godt håndverk gir deg mange valgmuligheter. La deg inspirere, og nyt den samme komforten som du er vant til hjemme.


Atlanta

Coventry

Geneva

Leon

Madeira

Maldon

Soraya

Tosca

93

Enkelt vedlikehold. Hudvennlig. Lang levetid.

I tillegg er dette pustende trekket varmt, mykt og hudvennlig. Og ikke minst: Nova Quality kan leveres til alle modeller.

STOFFVARIANTER

Nova rosso

Nova amber

Nova Quality er en revolusjonerende kunstfiber som er svært solid og som er helt smussavstøtende. Dersom du skulle være uheldig og søle, vil en klut og vanlig vann fjerne alle spor.


KOMPAKTE

IXEO-KLASSE it 590

599

599

DELINTEGRERTE

670

t 620 G

739

714

it 740

739

739

IXEO PLUS

IXEO-KLASSE

*Som ekstra også som L-sittegruppe.

704

Klesskap

Sitteflater

Kjøleskap (frittstående)

Vaskerom/toalett

Heveseng

Bord/skap/hyller

Garasje (ekstra)

it 875 G Soveplasser, standard (utvidelse ekstra) Alle mål i ”cm” utvendig (uten stige bak).

230

Fast seng

it 726 G

230

739

it 724

230

it 700

739

230 704

741

230

230

t 740

it 710 G

it 735

230 744

*

t 729

674

it 726 G

230 744

it 700 230

689

t 728 G*

230

230

714 *

it 664

230

679

t 720*

IXEO-KLASSE

230

230

230

569

IXEO

t 687* 230

t 660*

739

230

DELINTEGRERTE

t 715 G*

PLANLØSNINGSOVERSIKT

230

660

NEXXO

704

it 745

230

616

t 569

674

it 734

220

220

t 571 G

it 695

230

TRAVEL VAN

it 670 G

230

it 660

654

230

638

876

230

599

it 650

230

it 585

210

t 640

210

t 600

IXEO TIME 230

BREVIO

230

94

760

741


VISEO

INTEGRERTE

698

A 650

230

707

707

Gasskoker med 2 bluss

648

Gasskoker med 4 bluss

A 660 230

230 749

Stekeovn 660

745

Kloakktank (omfang)

A 670 G

INTEGRERTE

AVIANO

Kjøleskap (omfang)

Gasskoker med 3 bluss

723

i 737 G

230

i 726

i 725

230

230

230

i 707 P

ALKOVER

230

i 707

i 690 G

ARGOS TIME

Oppvarming Truma Combi 4

230

756

678

756

756

ARGOS

i 875 G

ALKOVER

A 747-2 G

Oppvarming Truma Combi 6 3-punkt-sikkerhetsbelte

230

230

230

i 870 G

i 739 G

230

230

230

710

230

Vanntank (omfang)

i 728 G

i 727

i 709

ABS (blokkeringsfrie bremser) 880

880

886

ELEGANCE

Aircondition førerhus

INTEGRERTE i 895 G

812

Airbag for fører

230

230

230

i 890 G 230

i 810 G

i 800 G

920

Airbag foran to stykker

900

900

Fast seng Sitteflater

GRAND PANORAMA

INTEGRERTE

Tak i glassfiberarmert plast

Vaskerom/toalett Bord/skap/hyller

Sentrallås

Klesskap

i 910 G

i 830 G

i 915 G

i 920 G

Kjøleskap (frittstående)

Kaldskummadrass

230

230

230

230

Heveseng Garasje (ekstra) Soveplasser, standard (utvidelse ekstra) 842

900

900

900

Alle mål i ”cm” utvendig (uten stige bak).

Standardutstyr i denne byggeserien


DIN BÜRSTNER-FORHANDLER SER FREM TIL Å HILSE PÅ DEG!

N

konsept & design: tsitrone medien GmbH & Co. KG, Cologne fotos: R2N Studios, bornmann & gebert printed in germany

Henvisning: For å få kjøre en campingbil kan spesielle førerkort være nødvendig!

2209967 - 12 - A1 - 08/12

Det tas forbehold for avvik i struktur og farge i forhold til avbildede innredningsdetaljer, i den utstrekning dette ligger innenfor naturlige variasjoner for anvendte materialer som finnes i handelen. Det samme gjelder tekniske endringer på kjøretøyet, så vidt produksjonskvaliteten forblir likeverdig eller forbedres og bruksområdet ikke påvirkes.

Importør – Generalagent i Norge Kroken Caravan Import AS Øran Øst N-6300 Åndalsnes www.kroken.no

Bürstner Autocamper 2013  
Bürstner Autocamper 2013  

Bürstner Autocamper 2013