Page 1

Forårsmagasinet WWW.CARAVANRINGEN.DK

CARAVAN RINGEN . IMPULS MAGASIN . 2012

Stor nyhed til helårscampister!

Lavere pris - lavere vægt. Side 8

Spar op til 31.930,- på tre jubilæumsmodeller fra WILK Side 10

Økonomisk bevidste campister og mindre biler vil elske Bürstner Premio “Comfort” Side 3

Bürstner Averso tilbyder sig med 13 modeller i letvægtsklassen Side 4

Helt ny Sprite modelserie: Alpine Sport - Lettere og billigere. Side 13

Sprite Cruzer: Hvem sagde smart design og “All In” ? Side 12

Test af Enduro Premium Mover og AutoSteady automatiske støtteben i sne og kulde Side 15

E L S K E R

Grænseløs velvære

A L L E

Å R S T I D E R

Den nye klassiker www.spritecaravans.dk - vi bestræber os lidt mere


  #  # $!

    1  

 

'$&&$)( + %+)( + $& . )",0 #/

 

Lynge Olsen reklame & kommunikation A/S

✔ 2+" +-- + ✔ - &)/*&$"-$" '*$("*, ✔ & $ ( !)+ &"-$" !)+,$%+$(",!-& ✔ (/$--$)( -$& ,)$& ++(" ' (- + ✔ $( 3+( .( + 0+ "+-$, ' *0 '*$(" ✔ +-$, !)+ &,%.*)( + -$& '., + )" --+%-$)( + ✔ $(,- *+) (- +- *0 (,% '*$("*&, + ✔ - #), &% **&., .+)',- + / (,% +$ +$ )" '(" !& + ✔ %($(/$ (, !3+ ( '*$("'",$( '*$("!+$-$ $+ %- $( + /,*+2%% (

    

      " 


Økonomisk bevidste campister og mindre biler vil elske kampagnemodellen Bürstner Premio “Comfort”.

Grænseløs velvære

Vi bringer her et udpluk af den omfattende udstyrsliste fra Premio “Comfort”, så du har noget at sammenligne med: Alko- stabilisator AKS Serviceklap ■ Medi Heki soltag ■ Truma 3002 gasvarmeovn ■ Blæservarme ■ Køleskab 81 ltr. ■ Thetford toilet ■ Myggenetsdør ■ Fast vandtank 40 ltr. ■ Truma Therme varmt vand ■ Koldskumsmadrasser i faste senge ■ Cykelgarage i model 485 TK ■ ■

Vægten er lav, ståhøjden er næsten to meter, udstyrslisten er alenlang og prisen banket helt i bund. At tendensen klart går mod mindre biler med et lavere brændstofforbrug og dermed mindre motorstørrelser og trækkraft, stiller naturligvis krav til producenterne af campingvogne om at reducere vægten på vognene. Og det vel at mærke uden det må gå ud over køreegenskaber og komfort. En vanskelig, men nødvendig øvelse, hvis man vil være med i konkurrencen. Bürstner er en af de producenter, der slipper klart bedst fra denne øvelse, bl.a. med modellerne Premio og Averso, der med nye letvægtskonstruktioner fås med egenvægte helt nede fra 735 kg. Derfor er man godt kørende med en af disse modeller, uanset om rejsen går gennem stejle bjergpas eller i det mere flade land.

Her ser du indretningen i de 4 Premio “Comfort” modeller:

395 TS

Kr. 110.780,-

450 TS

Kr. 116.780,-

Specielt til Danmark Det danske marked er for tiden ikke lige sådan at bide skeer med for forhandlerne. Derfor har importøren fået Bürstner til at montere en masse ekstraudstyr til næsten ingen penge i fire ud af de 11 Premio modeller, der sælges i Danmark. De fire modeller i størrelsen 395 - 490 med dobbeltseng, enkeltsenge og etagesenge er alle kompakte, komfortable og velkørende vogne, hvor du sparer ganske mange penge i forhold til andre modeller med et tilsvarende udstyrsniveau.

Premio “Comfort” fås fra kun 110.780,-

Se alle 11 versioner i Premio modelrækken på www.buerstner.dk Alle os med Bürstner

485 TK Kr. 122.380,Med cykelgarage i bagenden.

490 TL Kr. 122.380,Kan leveres med sengelameller, så enkeltsengene omdannes til en stor dobbeltseng.

3


Flot udvendigt design, lækre detaljer, rummelighed, smarte løsninger, el-gulvvarme, masser af komfortudstyr og en pris, der tåler enhver sammenligning.

Grænseløs velvære

Kampagnemodellen Bürstner Averso “Comfort”.

Averso “Comfort” udstyret består bl.a. af:

Der stilles mange krav til velvære uden grænser på ferien, og Averso “Comfort” opfylder dem alle. Uanset om man vil holde ferie to og to, med hele familien eller sammen med vennerne, kan man indrette sig helt efter sit eget hovede. Det lækre interiør vækker feriestemningen hos alle, og køreglæden er helt i top med disse vogne i letvægtsklassen.

Averso “Comfort” kommer til Danmark med fire spændende modeller i de helt rigtige størrelser og indretninger. En model med enkeltsenge, to modeller med dobbeltseng samt en stor familievogn med etagesenge til børnene.

Specialudstyret kun til Danmark! De fire Averso “Comfort” kampagnemodeller er specialudstyret til en særpris fra fabrikken udelukkende til det danske marked, og sælges til priser fra kun 136.980,-

Alko-stabilisator AKS Alu-fælge ■ Træktøjsafdækning ■ StabilForm støtteben ■ Serviceklap ■ Heki 2 soltag ■ Truma 3002 gasvarmeovn ■ Blæservarme ■ Køleskab 80/14/160 ltr. ■ Thetford toilet ■ Fast vandtank 40 ltr. ■ Truma Therme varmt vand ■ Koldskumsmadrasser i faste senge ■ El-gulvvarme ■ Fuld myggenetsdør ■ Sengelameller i 460 TL, så enkeltsengene kan omdannes til dobbeltseng ■

Se alle 13 versioner i Averso modelrækken på www.buerstner.dk

Alle os med Bürstner

Vælg den størrelse og indretning, der passer til familiens ønsker:

Averso “Comfort” 460 TL er med to magelige enkeltsenge forrest og en stor siddegruppe bagest i vognen. Modellen er udstyret med sengelameller, så enkeltsengene kan omdannes til en stor dobbeltseng, hvis man ønsker det.

Kr. 136.980,4

Averso “Comfort” 460 TS er med fransk dobbeltseng forrest, lige ved siden af et dejligt bruserum, og en stor siddegruppe bagest i vognen.

Kr. 136.980,-

Averso “Comfort” 465 TS har sengelameller i den franske dobbeltseng, der er placeret ved siden af toiletrummet bagest i vognen. I midten findes køkkenet med det store 160 ltr. køleskab med 30 ltr. separat frys, og oppe foran den store siddegruppe.

Kr. 145.980,-

Averso “Comfort” 550 TK er den ideelle vogn til børnefamilien. Med etagesenge bagest og forældresoveværelse med fransk dobbeltseng oppe foran. I midten det fælles opholdsrum med køkken og den magelige rundsiddegruppe.

Kr. 152.980,-


Grænseløs velvære

410 TS

Bürstner Averso Plus

Den første campingvogn med hejseseng.

4 sovepladser Averso Plus 410 TS er et vidunder af plads på et særdelse kompakt areal, med køkkenet placeret på tværs i vognens front. Med siddegruppen omdannet til en dobbeltseng rummer vognen 4 magelige sovepladser.

Kr. 133.980,-

Med Averso Plus har Bürstner skabt en helt ny dimension inden for campingvogne, og har helt fortjent høstet stor anerkendelse fra både erfarne campister og den internationale fagpresse. Blandt andet har Bürstner med Averso Plus modtaget den europæiske innovationspris for lanceringen af hejseseng i campingvogne. Takket være den indbyggede hejseseng på 200 x 145 cm over siddegruppen, kan du hver morgen vågne frisk og udhvilet, hejse sengen på plads under loftet og straks gå om bord i morgenmaden. Om aftenen sænker du bare sengen ned på plads igen, og kan gennem det store tagvindue uhindret nyde stjernehimmelen, før du falder i søvn på den fantastiske koldskumsmadras.

Averso Plus har, trods sine kompakte mål, op til hele 7 sovepladser. Og med sin lave vægt kan den fint trækkes af selv mindre biler.

440 TK 6 sovepladser Averso Plus 440 TK har etagesenge oppe foran til børnene. Vognen rummer derfor ikke mindre end 6 sovepladser, hvis man omdanner siddegruppen til en dobbeltseng.

Kr. 145.580,-

510 TK 7 sovepladser

Så hvorfor ikke selv komme i den syvende himmel?

Averso Plus 510 TK er den helt suveræne familievogn med hele 7 sovepladser. Med etagesenge og en ekstra siddegruppe, der kan omdannes til en dejlig seng, har børnene deres helt egen afdeling med 3 sovepladser. Bagest i vognen omdanner man siddegruppen til en magelig dobbeltseng og har oven over hejsesengen. Vupti - 7 personer sover godt og trygt i denne model.

Den fantastiske Averso Plus fås fra kun 133.980,-

Kr. 150.980,-

Bürstner Averso Fifty

Ren forkælelse med fornemt ekstraudstyr som standard. I det ydre lægger man straks mærke til de elegante glatte plader med speciallakering i “Silver” eller “Hvid” og “Black-Polish” alufælgene. Den flotte indgangsdør er med vindue, myggenet, rullegardin med mørklægning samt en praktisk affaldsbeholder.

Vil man unde sig selv lidt ekstravagant boligkomfort, får man alt, hvad hjertet kan begære i Averso Fifty. I Averso Fifty præsenteres interiøret med det uhyre populære hyndebetræk Nova Quality, der er nemt at holde, og med utallige detaljer, der øger komforten.

Alle os med Bürstner

Averso Fifty er et flot blikfang efter enhver bil og koster fra 141.370,Alle 13 grundmodeller i Averso modelserien kan tilbydes i den superflotte Fifty version.

www.buerstner.dk

5


YOUR OUTDOOR LIVING ROOM

Isacryl

Granite

295 g/m2

Flax

Zinox

Maksimal komfort med panoramaudsigt NYHED! Penta Standcampistens foretrukne feriebolig i nyt design. Takket være den specielle, femkantede form og 3,50 meters dybde er der masser af udfoldelsesrum og plads til hele familien. De store vinduer giver uhindret udsyn. Folien i vinduerne er mørktonet og giver et endnu mere behageligt opholdsrum. Penta er fremstillet i åndbart Isacryl og har et omløbende udhæng, som forhindrer snavs og forurening i at løbe ned ad teltsiderne. Farvekombinationen er Granite og Flax. Det nye Penta er forsynet med et stort myggenetvindue med folieklap i den ene gavl for at sikre behageligt indeklima.

Isabella er kvalitet ned til mindste detalje med fokus på funktionalitet og holdbarhed. Erfaring og knowhow gennem generationer ligger bag Isabellas unikke patentløsninger, der letter livet for campisten.

NYHED! Commodore · 3 meters dybde · Strukturvævet, gennemfarvet acryl (Isacryl) · Velegnet til både stand- og rejsecamping

NYHED! Ambassador · 2,50 meters dybde · Strukturvævet, belagt polyester (IsaTex) · Velegnet til både stand- og rejsecamping

Kontakt for nærmeste forhandler: Isabella A/S · Isabellahøj 3 · 7100 Vejle · Tel. 75 82 07 55 · info@isabella.net www.isabella.net


Innovationerne fra KABE sætter spor i caravan verdenen. Men KABE er altid et skridt foran. Den som endnu ikke har prøvet caravanlivet forbinder det ofte med sol, sommer, natur og varme bade. Men du som har en KABE, ved, at vognen sagtens kan klare årstidsskiftene, takket være den fine byggekvalitet, gulvvarmen og en lang række andre innovationer, som har sat standarden i denne branche. Når vi siger frihed, så mener vi det, selv når vejr og vind ikke viser sig fra deres bedste side. Mange af vores KABE-innovationer er også patenterede og patentanmeldte, for vi ønsker, at de kun skal være vores. Et kendetegn for vores vogne som gør, at du let kan kende forskel, når du sammenligner med vores konkurrenter. At køre med en KABE caravan er en fornem følelse. En KABE caravan er en gedigen svensk vogn, hvor det meste er udviklet og bygget i hånden i lette, stærke materialer. Hvor intet er overladt til tilfældigheder, når det gælder sikkerhed, varme og ventilation. Det samme gælder de smarte løsninger, den smukke indretning og det lækre materialevalg.

E L S K E R

A L L E

Å R S T I D E R

Vi får hjælp af den seneste teknik, hvor den gør mest nytte for kvalitet og sikkerhed. Udviklingsarbejdet handler ikke bare om blot at gøre alt en smule bedre fra år til år. Ind imellem må man vove et større spring for at nå højere og længere. Det har gjort KABE til en af de mest fremgangsrige fabrikanter i campingvognsbranchen. At være markedsleder handler ikke bare om at være størst, men også at være først. I mere end 50 år har vi bygget campingvogne med livskvalitet og frihed som vores drivkraft. Det har vi tænkt os at fortsætte med, og derfor investerer vi hele tiden i yderligere kapacitet på vores fabrik. Vores produktionsmetoder er også blevet forfinede og rationaliserede gennem årene, og er accelereret i de seneste år. Konkurrencen øges konstant og det gør salget af vores campingvogne også, hvilket har skubbet udviklingen mod en højere automatisering af mange dele. Men det er stadig korrekt at sige, at en KABE bliver bygget i hånden af dygtige og veluddannede medarbejdere. Omsorg for detaljer og følelse for kvalitet sidder altid i hænderne på vores teknikere. Så spiller det ingen rolle, om de programmerer en maskine eller bygger selv. Det er slutresultatet, som vi værner om. For din skyld.

KABE Flexline -160 forskellige planløsninger. Campingvognslivet er ikke én livsstil, men mange. Vores filosofi er, at en KABE skal åbne for mange måder at leve livet på, nyde livet og opdage nye steder. Arealet er naturligvis mindre end derhjemme, men mulighederne er næsten ubegrænsede. Vores Flexline-filosofi indbyder til at planlægge og drømme om den optimale campingvogn. Ikke bare rent praktisk, men også æstetisk med farver, stoffer og udstyr. Tanken er, at du skal kunne prioritere i stedet for at gå på kompromis. Vores Flexlinesystem er ét koncept med tusinde muligheder. Det handler om, at planløsningen og interiøret bygges nøjagtigt efter dine og familiens behov. Du har mere end 160 forskellige planløsninger fordelt på 36 modeller og 20 forskellige Flexline-alternativer at vælge mellem. Læg dertil to vognbredder, seks tekstilvalg, tre i læder samt masser af tilbehør, så forstår du, hvorfor næsten ingen KABE er som den anden. Fleksibiliteten er standard - du planlægger og vi bygger. Dernæst begynder opdagelsesrejsen.

Ædelsten og Royal serierne: Udpluk af nyheder 2012 ■

Det elektroniske anti-slingersystem iDC er nu standard i alle modeller

Længden på trækstangen er øget med ca. 30 cm

1.900 kg. aksel (tilvalg)

Nyt indgangsparti med 5 cm bredere dør og opvarmet dørtrin

Ny forteltlampe med sensor, der samtidig aktiverer den indvendige lampe (tyverialarm/tilvalg)

LED belysning i vindueslisten i højre side som lyskilde i forteltet

Nyt udvendigt farvedesign

Smukt hvidt laminatkøkken (tilvalg)

To nye Royal modeller med enkeltsenge og vinkelkøkken

7


Stor nyhed til de danske helårscampister!

KABE tilbyder nu helt ny modelserie i den kendte høje kvalitet, men til en lavere pris og med en lavere vægt.

Men er Classic så også en rigtig KABE? Selvfølgelig er Classic en rigtig KABE. Samtlige KABE modelserier er 100% ens udvendigt, der er kun forskel på indretning og udstyr. Med KABE Classic er et længe næret og stort ønske fra mange campister og Intercamp, der er den danske importør af den svenske helårscampingvogn, gået i opfyldelse. For også danske campister har i den grad taget KABE til sig. Så meget, at KABE lige siden den første vogn blev importeret i 1998, har været Danmarks ubetinget mest solgte helårscampingvogn hvert eneste år. Altså 14 år helt på toppen, og dette på trods af, at KABE bestemt ikke hører til i den billige ende. Til gengæld får man så også en campingvogn, der er helt unik i sin klasse. KABE Classic har naturligvis samme fordele som alle øvrige KABE modelserier. Dette gælder bl.a. det uovertrufne ALDE-varmesystem og vandbåret gulvvarme, AGS II, som også findes i Ædelsten serien.

8

Konstruktion, isolering, ventilation og chassis er alle de gennemprøvede KABE-løsninger. Også vinduer, døre, interiør, køkken og baderum er af højeste KABE-kvalitet. Den eneste grund til at KABE Classic er i en lavere prisklasse, er et lidt lavere niveau på udstyr og tilvalgsmuligheder. Den nye KABE Classic er, som alle andre KABE modeller, beregnet til helårsbrug. Hverken hård vinterstorm eller hedebølge betyder noget. Jeres rejse vil opleves behagelig, og I vil kunne nyde komforten og hygge jer indendørs - uanset årstiden.

KABE Classic standardudstyret indeholder bl.a.: ALDE varmesystem. Vandbåret gulvvarme AGS II. Ventileret tagluger med myggenet og mørklægningsgardiner. Tonede vinduer med myggenet. LED-belysning. Emhætte. Tørreskab. Skiboks. Brandalarm. Stabilt og fugttæt karosseri. Åndbart vægtapet. Lyddæmpende lofter. Indvendig vandtank. Forlænget trækstang. TV-antenne med forstærker. 12v/230 V cirkulationspumper. HFI-relæ. Og meget, meget mere.


Grundplaner

KABE Classic 470

KABE Classic 520

KABE Classic 560 B2

KABE Classic 560 B14

Enkeltsenge, dobbeltsenge eller køjevogn? KABE Classic serien består af seks modeller i størrelse 470, 520, 560 og 590. To modeller med enkeltsenge, to modeller med dobbeltsenge og to modeller med dobbelt- og køjesenge. Alle grundplaner er i King Size bredde (248 cm.) og hører til blandt KABE s “bestseller” størrelser. KABE Classic er dog ca. 40 50 kg lettere.

KABE Classic 590 B2

KABE Classic fås fra kr. 226.900,KABE Classic 590 B14

KABE er Danmarks mest solgte helårs campingvogn 14 år i træk. Enhver der ejer en KABE, kan fortælle dig hvorfor.

www.kabe.dk

Camping hele året med KABE

9


WILK fejrer 60 års jubilæum med at sende tre jubilæumsmodeller med ekstra-ekstra udstyr og besparelser på op til 31.930,- til Danmark. De tre jubilæumsmodeller VIDA 450 HTD, SENTO 500 DM og SENTO 530 UE er alle, ud over det meget omfattende WILK “all inclusive” standardudstyr, også udstyret med, indgangsdør som heldør med vindue og myggenet, el-gulvvarme, superflot møbelpolster med jubilæums logo, sengetæppe, alu-fælge, StabilForm støtteben og udvendig kombistikdåse med antenne. Et flot jubilæumslogo pryder naturligvis vognene udvendigt.

VIDA 450 HTD er en meget kompakt rejsevogn med 4 sovepladser. Foran i vognen er soveværelse og bad/toilet placeret. Soveværelset er forsynet med en magelig fransk dobbeltseng med VISCO 5-punkts skummadrasser, der tilpasser sig kroppens konturer. Komfortbadeværelset er med bruser og oplukkeligt vindue.

Bagest i vognen finder man den yderst komfortable rundsiddegruppe med ergonomisk korrekt udformede hynder, og køkkenet er placeret i vognens midte. Køkkenet er fantastisk godt udnyttet, bl.a. er de tre gasblus trukket bagud, hvilket giver rigtig gode arbejdsmuligheder. Køleskabet er på hele 110 ltr.

Normalpris 164.385,Specialpris jubilæumsmodel 145.500,SPAR 18.855,-

www.wilk.dk Alle os med Wilk

10


SENTO 500 DM er med sine 5 sovepladser et godt valg til den lidt større familie.

SENTO 530 UE er den store luksusmodel med enkeltsenge og 4 sovepladser.

Her er plads til de store armbevægelser og masser af lys og luft. Indretningen er med soveværelset oppe foran, bad og toilet lige foran soveværelset, den store rundsiddegruppe bagest og “samtalekøkken” i midten af vognen. Rumudnyttelsen er perfekt med forældreafdeling oppe foran, børneafdeling bagest sammen med badog toiletrummet, og opholdsrummet med køkkenet placeret lige i midten af vognen. Også i SENTO er køkkenet fantastisk godt indrettet med gasblussene trukket bagud for mere arbejdsplads. Det er naturligvis større end køkkenet i VIDA, og skufferne er med det behagelige “Soft-Close” lukkesystem. Hele vognen er forsynet med det flotte “Ambiente” belysningssystem, og Mini Heki taglugen er med integreret LED lys. Et flot formskåret gulvtæppe giver hyggen en ekstra tand opad. Forældresoveværelset er udstyret med en dejlig dobbeltseng på tværs i vognen. Sengen er naturligvis også med VISCO 5-punkts skummadrassen med den uovertrufne liggekomfort samt lameller med indstilleligt hovedgærde.

De komfortable enkeltsenge i soveværelset kan hurtigt omdannes til en kæmpe dobbeltseng ved hjælp af lamelfunktionen “Roll Bett”, der fås som tilvalg. Hovedgærdet i de komfortable senge kan naturligvis indstilles efter ønske, så også læsning bliver en fornøjelse. Liggekomforten er i topklasse med 5-punkts skummadrassen VISCO. Som i SENTO 500 DM er belysningen “Ambiente”, Mini Heki taglugen med integreret LED lys, og gulvet dækket af et flot formskåret gulvtæppe. Køkkenrummet er rigtig stort med plads til alt og alle, og skufferne er naturligvis også med det behagelige “Soft-Close” lukkesystem.

Normalpris 205.830,Specialpris jubilæumsmodel 173.900,SPAR 31.930,-

Normalpris 195.230,Specialpris jubilæumsmodel 163.500,SPAR 31.730,-

erie campingf

011 201 AR 20 NR. 30 JANU

camping . 30 januar

2011

LES PÅ THE BEATHUS TIL E TILBAGE KOLDLIGING TIDSREJS UNG EN HER MORFAR VAR TIDEN, DA

EFTERÅR

SCAMPINGT

LONDO

MPING FÅ DIT CAERCARD SILV CHEQUE

UR TIL

N

EM GENNLA TYSK ND

GRA GRATIS ATIS

Å VEJE  AD DE SM

TTag ag a magasinet med

NSSKIFTE I GENERATGIOBRANCHEN IN P CAM

MCLOUIS PEN UNDER LUP

 

SEN ULVESKAN TELTE

CAMPING

VOGNE

MPE AUTOCA

RE

FORTELT

E

TELT VOG

NE

CAMPING

PLADSE

R Tv, Internet, magasin og camping-events Med ikke mindre end 20 grundplaner fordelt på de tre serier VIDA, SENTO og ETERNO og et gennemtænkt “all inklusive” koncept, står WILK stærkt på markedet for campingvogne i den bedste ende, både udstyrs-, kvalitets- og prismæssigt.

Campingferie.dk er navnet på en totalløsning - et informationscenter til gavn for de danske campister og den danske campingindustri. Totalløsningen omfatter 4 årlige campingblade, tv-udsendelser om camping hver måned, den største campingportal på Internettet samt campingevents.

11


Hvem sagde smart design og ”All In” ? Enhver der kender lidt til Sprite, som har været på det danske marked i mere end 50 år, ved, at det engelske “adelsmærke” fra starten har været førende, når det drejer sig om at lave yderst lækre rejsevogne med fokus på design og komfort. Massiv produktudvikling gennem alle årene betyder, at Sprite i 2012 ikke alene er med fremme i toppen, men på mange måder er langt foran konkurrenterne på markedet Tag for eksempel den nye Sprite Cruzer, der med sit meget moderne design gør op med alle begreber om, hvordan en campingvogn skal se ud. Og som med et helt fantastisk udstyrsniveau sprænger alle rammer for, hvad der normalt opfattes som standardudstyr i alle andre vogne, der sælges i Danmark. Det udvendige design er helt unikt, uanset om man ser vognen fra siden, forfra eller bagfra, hvor bagenden minder om alt det bedste fra en moderne autocamper. Indvendigt er komforten i top, med møbler lavet i varmt træfinér og interiør i smukke lyse tekstiler. Se i øvrigt den meget omfattende udstyrsliste.

Standardudstyr ”All In” Truma Ultrastore boiler 10 ltr. gas og 220v Truma Ultra Heat el-varmeindsats Truma 3002 varmeovn Truma blæservarme Komfur med 3 gasblus + el-plade Bageovn + grill Mikroovn Sky-roof panoramatageluge over frontvinduer Heki soltag 107 ltr. køleskab Radio CD-MP3 spiller Formskåret gulvtæppe Hynder med springindlæg Pyntepuder i siddegruppe Indvendig LED belysning Batteriboks Sengelameller

Blandt de tre modeller der leveres til Danmark, fremhæver vi Sprite Cruzer 495. Vognen, der har en indvendig længde på 560 cm, har en meget interessant indretning med luksus toiletrum med separat bruseniche i bagenden og en stor dobbeltseng placeret centralt.

Separat bruserum i flere modeller Thetford skylletoilet Fast vandtank 38 ltr. Glatte udvendige plader Moderne aerodynamisk ABS front med 3 panoramavinduer ”Autocamper” bagende Reservehjul Reservehjulsholder u/chassis Alu-fælge StabilForm støtteben Al-ko stabilisator AKS 3004 Serviceklap

12

Sprite Cruzer 460

Sprite Cruzer 480

Sprite Cruzer 495

Spændende indretning med separat bad og lange senge. Indvendigt mål 440 cm.

Traditionel indretning med fransk dobbeltseng, rundsiddegruppe og stor TV kommode. Indvendigt mål 523 cm.

Luksus toiletrum med separat bruseniche i bagenden og stor fransk dobbeltseng placeret centralt. Indvendigt mål 560 cm.

Kr. 144.500,-

Kr. 156.500,-

Kr. 161.600,-


Billigere og lettere:

I maj/juni introduceres en helt ny Sprite serie i Danmark: Alpine Sport. Alpine Sport er lillebror til Cruzer modellerne og har samme unikke og elegante udvendige design, lige bortset fra frontvinduet, der i Alpine Sport er uopdelt. Også Alpine Sport er seriemonteret med det superflotte “Sky-Roof”, der sammen med det store frontvindue giver et formidabelt lys inde i vognen. Men som om det ikke er nok, er Midi Heki soltag også en del af serieudstyret. Alpine Sport modellerne er naturligvis udstyret med varme, varmt vand, stort køkken med 107 ltr. køleskab etc. Dejlige badeværelser, magelige sofaer og behagelige senge fuldender billedet. Intet mangler for den daglige komfort. De tre modeller, der som nævnt introduceres til maj/juni er 370 EK, 420 CT og 440 MF. Alle er bygget på AL-KO’s stabile letvægtschassis med StabilForm forstærkede støtteben, AKS 3004 stabilisator og monteret med alufælge. Det er kun på udstyrssiden, du vil se forskelle til Cruzer serien, men til gengæld er Alpine Sport både billigere og i en lettere vægtklasse. Og som nævnt før, så mangler intet til den daglige komfort, så Sprite Alpine Sport er et ualmindeligt godt køb, hvis du ønsker en lettere vogn på krogen.

Alpine Sport tilbydes fra kr. 127.800,-

Alle os med Sprite

www.spritecaravans.dk

Sprite Alpine Sport 370 EK Indvendig længde 366 cm. Kr. 127.800,-

Sprite Alpine Sport 420 CT Indvendig længde 434 cm. Kr. 136.850,-

Sprite Alpine Sport 440 TM Indvendig længde 458 cm. Kr. 138.880,-

13


CAMPING - det frie liv...

Vil du vide mere om campingpladser i Danmark, -så hent gratis DK-CAMPs store DK-CAMPING GUIDE hos turistbureauerne, caravanforhandlere, eller på DK-CAMPingpladserne

Glæd andre med et DK-CAMP gavekort! Køb et gavekort til en af DK-CAMPs 325 campingpladser – det er en rigtig god gaveidé med mulighed for afslapning, oplevelser, hygge og masser af tid. Mange af DK-CAMPs campingpladser ligger i en pragtfuld natur, men også tæt på kulturen. Gavekortet bestilles på:

www.dk-camp.dk Vi sponsorerer

Små

Pladser

DK-CAMP

QUICKSTOP

city

Camp

Tag køkkenet med under armen... med en Cobb Grill kan du grille, bage og røge!

¥ Camping grill no. 1 ¥ Kold bund = Bordgrill ¥ Klar på 2 min. ¥ Op til 6 personer ¥ Transportabel udekøkken Praktisk tilbehør: Wok, pande, grillrist, stegerist, termometer, taske og kogebog. Tag din bærbare Cobb Grill med på terrassen, til stranden, på camping, på båden eller på skovturen. Eller... Cobb Grill er hurtig og nem at tænde op - og tilmed miljøvenlig. Og så er en Cobb meget mere end en grill: Cobb er et udekøkken i miniformat. Et multikøkken, der kan tilberede hvad som helst - hvor som helst - når som helst. God fornøjelse - og velbekomme.

www.cobb-grill.dk


Bjarne Søby, AltOmCamping.dk har venligst lånt os nedenstående artikel skrevet af Ann Karina den 6. februar 2012. Artiklen kan naturligvis også ses på ovenstående hjemmeside med flere billeder fra turen.

Test: Enduro Premium Mover og AutoSteady støtteben i sne

Selvom enheden er dækket af sne og er meget glat, kører Enduro Premium Moveren vores campingvogn ind på plads uden problemer.

Denne sæson har vi fået monteret en Enduro Premium Mover og Enduro AutoSteady eletroniske støtteben på vores Caravelair Allegra. Vi vil teste begge enheder gennem hele sæsonen og løbende skrive om vores erfaringer. Her kommer første del, hvor vi netop har haft mulighed for at prøve begge enheder i frost og sne. Vi er blevet rigtig imponeret over Enduro Premium Mover. Indtil videre har den klaret alle de forhindringer, vi har budt den, med glans. Stigninger, blødt underlag kantsten og indkørsler – det har ikke være et problem for den endnu. Vores Caravelair vejer 1500 kg. og vi har ikke oplevet problemer med at manøvrere vores campingvogn på plads. Moveren er let at styre, og den kan manøvreres meget præcist. Sidste år havde vi en Kronings mover på vores campingvogn, og den kunne ikke trække campingvognen ind i vores indkørsel uden hjælp. Men det kan Enduro Premium Moveren helt uden problemer. Egentlig ville vi have ventet med at skrive om Enduro Premium Moveren indtil vi havde gjort os lidt flere erfaringer med den, men i denne weekend fik vi som sagt mulighed for at prøve den i sne og frost, og igen overraskede moveren positivt. Vi havde kørt fra København til Sølyst Camping ved Nibe på veje med vejsalt og sjap. Selvom motorerne var syltet ind i is, sne og salt, så fungerede den automatiske indkøring uden problemer. Der lå ca. 10 cm. sne på vores enhed, men selvom det var bidende koldt og meget glat, så tog valserne fat på dækkene og vi kunne manøvrere campingvognen sikkert og præcist ind på enheden.

Dovenskaben længe leve... Vi har som sagt også fået monteret de nye elektroniske støtteben, Enduro Autosteady. Elektroniske støtteben er forsynet med en motor, og kan selv køre op og ned. Det hele styres med en fjernbetjening, og man kan altså stå i ro og mag og køre alle campingvognens støtteben ned - blot ved at trykke på to knapper på fjernbetjeningen. Vi var meget spændt på, hvordan disse støtteben ville arte sig i frostvejr. I sæsonen 2011 havde vi elektroniske støtteben fra Kronings på vores campingvogn. De virkede slet ikke i frostvejr. De elektroniske støtteben fra Kronings har motoren siddende bag støttebenet og kraften fra motoren overføres til støttebenet via en fleksibel spindel. I varmt vejr fungerer det fint, men når spindlen bliver udsat for salt, is og sne så fryser den til og kan ikke længere drive støttebenets aksel rundt. Kort og godt – vi kunne ikke få Kronings elektroniske støtteben til at virke om vinteren i sne og frost. Enduro AutoSteady er konstrueret anderledes. Her udskiftes støttebenets spindel af en motoriseret spindel. Motoren er integreret i spindlen og indkapslet så vand, sne og is ikke kan sætte sig der. Det system virker tilsyneladende. For selvom vi havde kørt 400 km. på saltede veje med sne og sjap i frostvejr, så kunne vi uden problemer køre støttebenene ned da vi kom frem til campingpladsen. Dejligt – for vi havde bestemt ikke lyst til at opholde længere end højst nødvendigt i den bidende og frysende vind fra Limfjorden. Da vi vågnede næste morgen, var temperaturen faldet til ca. -10 grader. Det var bidende koldt, men motoren på de elektroniske støtteben var stærk nok til at trække støttebenene fri af den frosne jord. Så vi kom afsted igen på ingen tid.

15


Se det omfattende sortiment på www.wecamp.dk - hvor du også finder nærmeste forhandler.

Se efter wecamp® mærket Når det skal være flot, godt - og til den rigtige pris..! Møbler, skabe, kølebokse, servicesæt, telte, varmeovne og meget, meget mere. Foldeskabe

399,-

Campingstol med 8 positioner

599,-

Gasvarmeovn

699,Digital antenne

Servicesæt

499,-

16 dele

399,Alle priser er vejl. udsalgspriser inkl. moms.

enduro® AutoSteady Fuldautomatiske støtteben Du kan køre alle 4 ben ned på én gang og derefter finjustere hvert ben. Eller betjene hvert ben individuelt. Sættet består af 4 spindelenheder med motor samt en styreboks med fjernbetjening.

Kr. 4.999,- inkl. moms / ekskl. montering. Spørg efter de originale enduro® produkter hos forhandleren. Den nærmeste finder du på www.camper.dk

Kr.

®

enduro Premium - den originale... Kvalitet · Råstyrke · Elegance Den rigtige løsning til ubesværet rangering af din caravan Klarer selv det vanskelige terræn Landsdækkende service med kvalificeret opbakning fra specialister

www.enduro-mover.dk

Udgiver: Intercamp A/S. Ansvarshavende: Thorkil Rasmussen. Produktion: Bonde s Kommunikation 6015 6052. Der tages forbehold for evt. trykfejl, prisstigninger, specifikationsændringer, leveringssvigt samt moms- og afgiftsændringer.

11.999,inkl. moms - ekskl. montering

CR Forårsmagasin 2012  

CR Forårsmagasin 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you