Page 1

Divendres,11 de Juny del 2010

1 euro

LA JOVENTUT ELS ALUMNES DE 4t D’ESO DE L’ÍNTER VAN A L’EQUIP 4 I A LA PISCINA NORMAN JUNQUÉ. Sant Sadurní d’Anoia. Els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Intermunicipal del Penedès des del departament d’Ed. Física van al gimnàs de l’Equip 4 i a la piscina per practicar els diferents esports per millorar i aprofundir l’estat físic.

Els alumnes van anar per classes a l’Equip 4, per practicar “spining”, pilates, “steps” i “body-pum”. - L’activitat d’espinning consistia en pujar en una bicicleta estàtica amb diferents nivells de resistència, - La següent activitat va ser pilates que consisteix en relaxació, estiraments de les diferents articulacions del tronc, cames, braços... Aquesta activitat és adreçada a la gent gran, però els nois i noies també va bé que les practiquin perquè no pateixin mal d’esquena, etc. - Steps, és un exercici semblant a l’aeròbic, però amb steps (una superfície plana, com una escala). Aquesta activitat consistia en pujar i baixar l’estep tot seguint el ritme de la musica i les indicacions de la monitora. - Body-pum consisteix en reforçar les articulacions i la musculació de la persona. Els alumnes de l’Ínter van fer servir unes peses de poca massa i van fer diferents exercicis. El body-pum pot ser un esport una mica perillós perquè es de tenir cura del pes que pots aixecar, els moviments... A la piscina els alumnes van practicar diferents exercicis com crol, braça, esquena... També van jugar a un partit de bàsquet a l’aigua. A l’acabar, el monitor els va proposar de que passessin per una passarel·la per sobre l’aigua.

EL TEMPS El temps d’avui serà una mica variat, amb núvols. Pot arribar a caure algun ruixat al nord de la península Ibérica. A la Costa Mediterrània hi haurà de sol, i alguns núvols a les illes Mallorca i Menorca. A les Illes Canàries hi haurà algun núvol que durant tot el dia pot molestar en aquest temps tan calorós.

La majoria de temperatures es situen entre 18 i 25 graus. Avui pot ser un dels bon dies d’aquesta setmana. La temperatura, actualment és temperada perquè d’aquí poc s’acosta l’estiu. Avui pot ser que el pol·len dels arbres estigui present a Catalunya i a la resta de Espanya.

NOU FORD FIESTA ! Ford Fiesta Sound Trend 1.25 83 cv 139 €/mes (36 quotes) TAE Ara gaudeix del millor finançament Duty Free sobre el teu Ford Fiesta Sound!


La joventut divendres 11 de juny de 2010

ÍNDEX EDITORIAL...........................................….3 ESPORT……...................................…......4 NACIONAL………........................……...…7 QUE PENSA LA GENT.....................….....8 CARTELLERA………................................9 LA COLLA CASTELLERA..................…..11 CUINA……………………..................……12 MÚSICA……………………...................…13 INTERNACIONAL....................…...…......14 NACIONAL……………………….....……..15 A LA CONTRA……..............………..……16 HORÒSCOP…..............……...……..……17 TELEVISIÓ..............................................18 PASSATEMPS........................................19

DIRECTOR: Anna Padilla CONSELL DE REDACCIÓ: Raquel Pérez CAPS DE SECCIONS: Norman Junqué i Mariona Bonfill MAQUETACIÓ: Alba Gras COL·LABORADORS: Raquel Pérez, Anna Padilla, Norman Junque, Alba Gras i Mariona Bonfill

El carrer Piruleta de Barcelona hem obert una nova botiga plena de complements per un bon motociclista. Tu ets un d’ells? Vine a gaudir dels millors preus del mercat! Nº89 C/ Piruleta Barcelona 09841 Telf. 945674266 www.mototour.com

2


La joventut divendres 11 de juny de 2010

3

AVUI PARLEM DEL PAS PER L'INTER El final d'un cicle,quatre anys junts amb mil companys,mil aventures,mil professors,mil experiències,mil llàgrimes,mil somriures... Un cicle en el que hem experimentat molts canvis,en el que hem après molt tant com a persones com a nivell acadèmic... Tot això i més han estat aquests anys plens de records. Es va començar amb por i molts nervis per arribar a una escola nova i amb molta gent. A 1r d'Eso no sabíem com ho volien els professors, com eren, i sobretot vèiem el nostre futur molt lluny. A 2d d'Eso tot va començar a anar millor, però teníem por, encara que estàvem més còmodes amb els companys i amb els professors. A 3r d'Eso, al canviar de cicle, vam notar el canvi en els estudis i en l'exigència del treball. Durant aquest curs ja vam començar a pensar què volíem ser en un futur, que ens agradava... Fins que ara, a 4t d'Eso, veiem que triar el nostre futur és força complicat, però sabem que si tenim força de voluntat podem fer el que nosaltres desitgem ser. Les colònies de tot l'ESO ens han portat molts records, perquè són uns dies on tothom està content, compartim habitació i fem les activitats junts, però cal destacar les colònies de 4t d'ESO a Andorra han estat les millors, per la seva estada i per les seves activitats. Tindrem molts records del nostre pas per l'ESO, i gràcies a aquest pas, hem pogut conèixer a molta gent que ara és molt important per a nosaltres.

En aquest cicle hem conegut el que és el ritme de treball diari,saber preparar-nos les feines amb temps,hem experimentat els nervis que es tenen quan alguna cosa no acabar de sortir bé, en fi, un munt de situacions. Aquest cicle es per a nosaltres com un pas més en la nostra vida, a més a més hem crescut com a persones,hem conegut el que és l’amistat,hem conegut bones i males persones i fins i tot alguns han conegut l'amor. Aquests quatre anys no s’oblidaran mai.


4 joventut divendres 11 de juny del 2010

4

ELS ALUMNES DE 4t D’ESO DE L’ÍNTER VAN A L’EQUIP4 I A LA PISCINA Sant Sadurní d’Anoia.Els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Intermunicipal del Penedès des del departament d’Ed. Física van al gimnàs de l’Equip 4 i a la piscina per practicar diferents esports per millorar i aprofundir l’estat físic. MARIONA BONFILL.

Els alumnes de 4rt d’ESO de l’Escola Intermunicipal van anar per classes a l’Equip 4, per practicar “spining”, pilates, “steps” i “body-pum”. L’activitat d’espinning consisteix en pujar en una bici estàtica amb diferents nivells de resistència. El monitor va marcant el ritme i dient l’exercici. Per realitzar l’activitat amb més motivació el monitor posa música comercial . - La següent activitat va ser pilates que consisteix en relaxació, estiraments de les diferents articulacions del tronc, cames, braços... Aquesta activitat la va fer en Guillem Cabestany, l’amo del gimnàs i també un jugador d’hokey. Ell, al igual que el monitor d’espinning, també anava indicant els diferents

exercicis i moviments. Aquesta activitat està adreçada a la gent gran, però els nois i noies també va bé que la practiquin per no patir mal d’esquena, etc.

- Steps és un exercici semblant a l’aeròbic, però amb steps (una superfície plana, com una escala). Aquesta activitat consisteix en pujar i baixar l’estep tot seguint el ritme de la música i les indicacions de la monitora. - Body-pum consisteix en reforçar les articulacions i la musculació de la persona. Els alumnes de l’Ínter van fer servir unes peses de poca massa i van fer diferents exercicis. El body-pum pot ser un esport una mica perillós perquè has de tenir cura del pes que pots aixecar, els

moviments... A la piscina els alumenes van practicar diferents exercicis com crol, braça, esquena... També van jugar a un partit de basquet a l’aigua. A l’acabar, el monitor els va proposar de que passessin per una passarel·la per sobre l’aigua.

Estàs cansat de comprar-te un encenedor i que només et duri 1 dia? ara els nous encenedors FIESTA ja no tu faran més això duran com a mínim 7 dies proves no te'n a repentiràs.. (disponible a les teves botigues)

Compra la roba per aquest estiu, per la platja i per la muntanya a DECATHLON.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

5

ELS ALUMNES DE 4t D’ESO VAN A VILANOVA A JUGAR A VOLEIBOL ALBA GRAS. Sant

Sadurní d’Anoia. Els alumnes de 4rt d’ESO de l’Escola Intermunicipal del Penedès han anat a jugar un torneig de Vòlei a la platja de Vilanova.

Els alumnes de 4t ESO de l’Escola Intermunicipal del Penedès de Sant Sadurní d’Anoia, des del departament de Ed. Física, han anat a Vilanova a fer un torneig de voleibol platja. La finalitat d’aquesta sortida es conèixer l’esport de voleibol i tot aprofundint l’assignatura afegint-hi sortides on els alumnes s’ho poden passar bé i poden aprendre. Quan van arribar allà van jugar diferents partits d’un quart d’hora durant tot el matí i mig dia. Els alumnes van aplicar totes les tècniques que el professor

d’Educació Física, en Carles Espinach, els hi havia ensenyat. Segons els alumnes hi havia equips rivals que jugaven molt bé, però van fer tot el possible per poder guanyar. Després de dinar i d’haver acabat els partits, alguns alumnes van anar a jugar a la vora de la platja. Després van marxar cap al seu institut i cadascú va anar cap al seu poble. Els resultats del torneig són:

Fase Final “A”: PARTIT

RESULTAT

PARTIT

RESULTAT

Vermell 1 Blau 1 Verd 1 Vermell 5

15-11/11-15 5-3 13-15 8-15

Vermell 1 Vermell 5 Verd 2 Blau 1

15-8/15-9

Fase Final “C”: Fase Final “B”: PARTIT Vermell 5 Blau 4 Vermell 5 Verd 2 Verd 2 Blau 4

RESULTAT 15-13/5-6 8-15/14-6 5-15/4-6

9-15/11-15

PARTIT Vermell 2 Blau 5 Vermell 4 Blau 2 Vermell 2 Verd 5 Vermell 4 Verd 4 Verd 5 Blau 5 Verd 4 Blau 2

RESULTAT 15-0/15-0

7-15/11-10

15-5/11-8 15-7/5-8


La joventut divendres 11 de juny del 2010

6

ELS ALUMNES DE 4t D’ESO DE L’ÍNTER VAN A L’EQUIP4 I A LA

Fase Final “D”:

PARTIT

RESULTAT

Vermell 3 Blau 3 Vermell 3 Verd 3 Verd 3 Blau 3

15-7/15-8

7-15/8-7

FINAL: 1r Vermell 1 2n Vermell 5 3r Blau 1 4t Verd 1 5è Blau 4 6è Verd 2 7è Verd 5 8è Vermell 2 9è Verd 4 10è Blau 2 11è Blau 5 12è Vermell 4 13è Vermell 3

FOTO DENÚNCIA MARIONA BONFILL. Sant

Sadurní d’Anoia. Com es pot apreciar en aquesta fotografia, que no és un fotomuntatge, la roba està tirada per terra perquè al c/Provencsa de Sant Elías, no hi ha un contenidor de roba i al gent en lloc de damnar-ne un ha decidit de manera voluntària i sense consultar amb ningú,llançar el que ja no es posa a terra. Aquest fet és una falta de respecte al medi ambient i la gent del poble.

El poble de Sant Elías no fica la brossa dintre del contenidor.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

7

LA MORT D’UN NOI A LA PLATJA , LA NIT DE SANT JOAN RAQUEL PÉREZ. Sant Sadurní d’Anoia. En Quim mor la nit de sant Joan a la platja, per culpa dels seus amics que li feien “bowling”.

Aquest article explica la mort d’un noi, en Quim. Va succeir a la platja, la nit de Sant Joan. Hi havien quatre amics, en aquell moment no s’ho estaven passant d’allò més bé, i ells s’ho volien passar molt bé tots junts,per tenir un rècords quan siguin grans. Un d’ells va proposar que beguessin i dit i fet, aquella festa és va convertir amb un descontrol. Però va haver un petit problema, van començar a beure i a beure i van decidir fer bowling en Quim, van començar a baixarse’ls els pantalons, robar-li les claus de casa, etc.. finalment van tira les claus de casa al mar i en Quim va decidir anar a buscar-les però no sabia nedar, però els quatre amics no ho sabien però veien que s’estava enfonsant i el van anar a buscar, però ja era massa tard el Quim havia mort ofegat. Després d’aquesta desgràcia no s’havien que fer. En aquest article us volem ensenyar que no s’ha de fer bowling a ningú, tan sigui enemics nostre o perquè no ens caigui bé, o perquè tinguem enveja, en general, no s’ha de fer a ningú. També us volem ensenyar que s’ha de beure, però s’ha de controlar sempre perquè l’alcohol ens pot porta a la mort, però si et pares a pensar en un moment sense beure alcohol també et diverteixes igual, però si bevem s’ha de controlar sempre i no passar-se de la línia. Aquest article és per tots els adolescents tinguin en compte tot el que pot passar per culpa de l’alcohol i fer bowling a la gent. Gracies.

Mor una dona apunyalada per el seu ex-marit. RAQUEL PÉREZ. Sant

Sadurní d’Anoia. Sergio Pérez, representant dels mossos d’esquadra, ens explica com va ser l’apunyalament de l’assessinada (Maria). El seu ex-marit (Pedro), la va apunyalar amb un ganivet de carn. Va ser assassinada dilluns passat a un pis del barri de gràcia de

Aconsegueix el NOU PEUGOT 907 COUPE, amb només venint al nostre concessionari.

Accident de cotxe a l’AP-7, on moren 2 persones. Sant Sadurní d’Anoia. Dissabte passat, a les 2 de la matinada, moren dos nois de 20 i 19 anys al circular amb cotxe per l’AP-7 en sentit contrari. Una dotació de mossos d’esquadra ens confirma que l’accident va ser per causa de l’alcohol.

ANNA

PADILLA.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

8

ENQUESTA SOBRE EL BARÇA A 30 PERSONES DE SANT SADURNÍ D’ANOIA. 1. Ets del Barça ? Més de la meitat de dones diuen que sí que ho són, el 75% dels homes diuen que no. 2. Has anat alguna vegada al camp ? Una mica més de la meitat d’homes diuen que sí, i el 45% de dones diuen que mai han viscut aquesta experiència. 3. Quin jugador creus que juga millor ? Els jugadors del Barça MESSI PEDRO

2 6

INIESTA

14 5

BOJAN CAP

3

4. Et sembla correcte la incorporació del Villa al Barça ? Un 80% de la població de Sant Sadurní d’Anoia que han contestat amablement diu que sí i el 20% diu que no. 5. Penses que guanyarem més títols amb el Messi ? EL 95% dels enquestats diu que sí que guanyarem més títols amb el Messi i el 5% diu que no. Anna Padilla i Norman Junqué.Sant

Saduni d’Anoia. Les conclusions que es poden extreure de l’enquesta és que els homes van més sovint al camp que les dones. També es pot observar que el jugador que creuen que juga millor és el Messi i que d'incorporació de David Villa els hi sembla bé. Per acabar, les 30 persones barcelonistes creuen que guanyarem mes títols amb els Messi.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

9

CARTELLERA CALAFELL

VILAFRANCA DEL PENEDÈS

MCB Cinema, Sala 1 STREET DANCE 3D ¡A BAILAR!

Casal, Sala 1 TWO LOVERS

Dia 4 Dia 5 Dia 6 Del 7 al 10

Dia 4 Dia 5 Dia 6 Dia 7

18.2.0-20.30-22.30-00.30 16.10-18.20-20.30-22.30-00.30 16.10-18.20-20.30-22.30 18.20-20.30-22.30

20-22.30 18-20-22.15 17-19-21 18-20-22

MCB Cinema, Sala 2 SEXO EN NUEVA YORK 2

Kubrick, Sala 1 LA ÚLTIMA CANCIÓN

Dia 4 Dia 5 Dia 6 Del 7 al 10

Dia 4 Dia 5 Dia 6 Dia 9 Dia 10

17.15-20-22.40 17.15-20-22.40 17.15-20-22.40 17.15-20-22.40

EL VENDRELL

19.15-21.30 17.15-30-21.45 17-19.15-21.30 18-20.15 18-20.15

VILANOVA I LA GELTRÚ

Ocine, Sala 1 EL PRINCIPE DE PERSIA

Lauren Garraf, Sala 1 ROBIN HOOD

Dies 4 i 5 Dia 6 Del 7 al 10

Del 4 al 10

16-18.15-20.30-22.45-01 11.45-16-18.15-20.30-22.45 15.50-18-20.15-22.30

16.20-19.15-22

Ocine, Sala 2 QUE SE MUERAN LOS FEOS

Lauren Garraf, Sala 2 THE CRAZIES

Dies 4 i 5 Dia 6 Del 7 al 10

Del 4 al 5 Del 6 al 10

16.15 11.30-16.15 16.15

16-18.10-20.20-22.30-00.40 16-18.10-20.20-22.30

Aquest estiu no et quedis a casa, surt a gaudir amb la teva família en un creuer pel Carib. És molt fàcil, només has d’enviar un SMS al 7310 responent a la pregunta… De quin color té els ulls Jesús Basques?


La joventut divendres 11 de juny del 2010

10

FITXA TÈCNICA: TÍTOL: Invictus. TÍTOL ORIGINAL: The Human Factor. ANY: 2009. PAÍS: Estats Units. DIRECCIÓ: Clint Eastwood. GUIÓ: Anthony Peckham. FOTOGRAFIA: Tom Stern. MÚSICA: Kyle Eastwood,Michael Stevens. REPARTIMENT: Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge, Julian Lewis Jones, Adjoa Andoh, Patrick Mofokeng, Matt Stern, Leleti Khumalo. GÈNERE: Drama. DURADA: 134 min. SINOPSI: Aquesta pel·lícula està ambientada després que Nelson Mandela sortís de la presó i es convertís en president de Sud-àfrica. El 1995, el país va celebrar el campionat del món de rugbi, després d'anys de ser exclosos de les competicions a causa de l’apartheid. Mandela (Freeman) va impulsar i va utilitzar, amb l’ajuda de l’estrella de rugbi Francois Pienaar (Damon), com a via per acabar amb l’odi i la desconfiança existent durant dècades entre la població blanca i negra del país. CRÍTICA: La història que explica és real, ja que es basa en un llibre, que es diu “El factor Humà”. Serà una d'aquestes pel·lícules que prenen un personatge històric per a fantasiar amb ell barrejant ficció i realitat. Comença el dia amb la llibertat de Neslon, després d’haver estat molt de temps tancat a la presó. Un equip de rugby, de blancs, deté el seu entrenament per poder veure com el cotxe de Mandela va per la carretera, al mateix temps que un grup de nois negres l’aclamen com un heroi , abans de que sigui el primer president de la República de Sud-àfrica. Aquesta pel·lícula m’ha agradat molt, ja que és molt bona tant la fotografia com el guió. La recomano a tothom, joves i grans.

EL NOI AMB CADIRA DE RODES ALBA GRAS. Sant

Sadurní d’Anoia. Un dia ens va venir un noi jove amb cadira de rodes a fer-nos una xerrada sobre les conseqüències que pot comportar un error en un instant. Aquest noi ens va explicar que quan siguem grans i bevem no hem de conduir, ni pujar a un cotxe d’un amic/a en cas hagi begut massa. També ens va mostrar un vídeo sobre diferents joves que van quedar malament després d’un accident, ja sigui de cotxe o de moto, i ells mateixos ens explicaven com s’ho feien per seguir vivint. En acabar ens va explicar la situació de com va quedar ell després d’un accident de moto, tot explicant-nos com feia les coses, la manera de viure i estar amb la gent, de com en un instant les coses se’t poden girar...

L’Albert Casals amb cadira de rodes.


11

La joventut divendres 11 de juny del 2010

LA COLLA CASTELLERA DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS ENSENYA TÈCNIQUES PER FER CASTELLS NORMAN JUNQUÉ. Sant Sadurní d’Anoia. Toni Bou juntament am una noia, membres de la colla castellera de Vilafranca, que fa ja 60 anys, una colla molt coneguda i la millor de Catalunya, han anat a l’Escola Intermunicipal del Penedès, per ensenyar les diferents tècniques i figures d’un castell.

E

ls alumnes han fet unes quantes figures. Abans, els membes de la “verda” hem explicat diferents posicions: el baix, que és la persona que està al punt central baix, el contrafort que és el que ajuda a equilibrar el baix agafant-lo per el pit i les crosses que són dues persones que fan de suport al baix. Gràcies a ells hem sabut que la primera fila de gent que envolta les posicions anteriors es diu pinya. Hi ha diferents figures com el pilar, el 3 de 10, etc. A part d’ensenyar les diferents figures de castells, Toni a mostrat el material que cal portar quan estàs fent un castell. Aquest material és una faixa, que serveix per reforçar i protegir l’esquena i a l’hora serveix d’esglaó, i un mocador per cobrir el cap o per lligar-te’l al canell.

Un pilar

Com es posa una faixa correctament.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

12

ORIOL LLAVINA FA UNA XERRADA A L’INTER SOBRE CUINA Sant Sadurní d’Anoia. Avui Oriol Llavina, un mestre de cuina, ha vingut a l’Escola Intermunicipal del Penedès a fer una xerrada sobre les seves vivències durant la seva formació com a cuiner. NORMAN JUNQUÉ.

Oriol Llavina era un bon estudiant, treia bones notes però era una mica gandul. Li agradava treballar amb les mans i per això va decidir fer un cicle formatiu de cuina. Fa uns 14 anys que li agrada la cuina i s’hi dedica. Va anar a estudiar a Manresa a una escola que es diu Joviet. Va anar a diferents llocs de Catalunya, a la Costa Brava i Andorra a treballar i a aprendre. Cap als 2223 anys va tenir el seu primer restaurant, El Cigró. Oriol Llavina explica que obrir un restaurant és fàcil si tens ganes de treballar i tens mà per fer els diferents plats, i amb això pots tirar endavant. Oriol Llavina explica que hi ha uns “Premis Michelin” que premia als quatre restaurants amb més confort i on s’hi menja millor. Oriol va guanyar el concurs del cuiner de l’any. Oriol no ha pogut mostrar algunes de les seves receptes culinàries.

La Margarita presentan l’Oriol Llavina a l’escola.

CRÍTICA: Oriol Llavina ha explicat el seu camí des de que va deixar l’Escola Intermunicipal fins que va començar a estudiar com a cuiner i ara és l’amo de dos restaurants. Oriol ho ha explicat amb sinceritat però la seva veu no li ha permès parlar gaire i també, ho ha explicat amb una mica de confusió. En conclusió, si et vols dedicar al món de la cuina has de ser una persona que vulgui treballar.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

13

“BUFA I SONS” FA UN CONCERT A L’INTER EL 9 DE JUNY JA HA ARRIBAT A L’INTER EL NOU ESPECTACLE: BUFA & SONS

Sant Sadurní d’Anoia. Avui Bufa i Sons ha fet un concert a l’Escola Intermunicipal del Penedès a fer un concert sobre les seus instruments construït per ells mateixos.

ALBA GRAS.

El dimecres dia 9 de Juny es va fer un concert a la sala d’actes de l’escola Intermunicipal del Penedès, i el grup es diu Bufa & Sons, que es va formar fa 3 anys. Aquest concert el representava el Guillem Aguilar, el Marc Vila i el Xavi Lozano, tres músics que tocaven diferents instruments inventats. El tipus d’espectacle que hem vist ha sigut molt graciós, sobretot en la manera com ells tres deien i representaven els instruments. En el concert han sortit molts tipus d’instruments diferents, però els que ens han sobtat més i els que creiem més importants són: una escala de pintor que la bufaven a través dels forats, una balla del carrer que també la bufaven pels furats, una crossa que al desmuntar-la la bufaven per fer diferents sons,... Tot això acompanyat per una bateria que està composada per diferents instruments, i un guitarrista, que anava canviant d’instruments de corda. Aquest concert els ha agradat molt al públic, perquè ens feien riure molt i perquè l’espectacle que van fer va ser molt distret i entretingut. Creiem que és un espectacle per a totes les edats, ja que són uns músics que fan riure molt i també fan participar al públic.

CRÍTICA DEL CONCERT EN DIRECTE DE BUFA I SONS A L’INTER Sant Sadurní d’Anoia. El grup “Bufa i Sons”, ha mostrat el seu treball durant tres anys amb molta energia, i també a fet una bona representació de les cançons. A més a més de tocar cançons també a explicat com es construïen uns dels instruments curiosos que han portat en aquest institut. Un dels instruments que ha impactat més és la crossa i el totxo. Això a agradat a tot el públic i an rebut un mar d’aplaudiments increïble. Esperem que l’any que vé aquest grup torni a tocar a l’Inter.

ANNA PADILLA.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

14

DE VIATGE,ANEM A VIC RAQUEL PÉREZ.

Sant Sadurní d’Anoia. Vic es troba a la Comarca: Osona, Catalunya. La ciutat de Vic és a l'actualitat una ciutat vigorosa i moderna, que s'inscriu en l'àrea de l'Europa mediterrània, amb una impecable projecció de futur.

Uns dels llocs d’interès més visitats són: El Mercadal: Vocació de Vic, com a centre comercial de la comarca i que ha acollit el marcat des de temps immemorials. La Casa de la Ciutat: Té com a base l’edifici gòtic construït l’any 1388 i és format per la llotja amb arcs a la planta baixa i una sala al pis superior. La Catedral: S’hi barregen estils que van del romànic al neoclàssic. De l’època romànica cal destacar la cripta, el campanar i les restes del claustre. El Temple Romà: El monument més important per la seva antiguitat és el Temple Romà. Fou construït a principis del segle II. Aquí els oferim, dos bons llocs on poden menjar de gust a la ciutat de VIC. EL JARDINET Carrer corretgers,8 Tipus de cuina: cuina de mercat Horari de 13 a 15.30 i de 8.30 a 23.30h Preu: menú diari i migdies 12 euros i vespres 22 euros preu mitja carta: de 30 a 40 euros Capacitat: 65 persones Tancat: diumenge a la nit i dilluns Bus: No. L'AMAGATALL Carrer Carnisseries, 4 Tel. 938 866 728 Horari: De 13:00h a 15.30h i de 20:30h a 23:30h. Caps de setmana: de 13:00h a 16:00h i de 20:30h a 23:30 h Preu: Menú diari: 13,50€. Preu mitjà carta: 32,00 € Capacitat: 45 persones Tancat: Dilluns. Hivern: dimarts i dimecres nit tancat Bus: No L’allotjament de Vic més conegut: HOTELS BALMES Carrer Francesc Pla Tel.938 891 272 Tipus d’allotjament:Hotel Categoria de l’establiment :***


15

DE VIATGE...DIARI D’UNA ESCAPADA A ANDORRA ANNA PADILLA. .Sant

Sadurní d’Anoia. Em vaig aixecar del llit amb uns nervis que no me’ls treia ningú de sobre. Em vaig vestir i vaig esmorzar, però de fet no vaig esmorzar gaire dels nervis que tenia. La meva mare i jo vam anar a buscar a una amiga meva perquè no la podien portar a Sant Sadurní. Vam arribar a Sant Sadurní i vam carregar la maleta a l’autocar, en teoria havíem que marxar a les 8 però vam marxar més tard. Cap a les 10 del matí vam arribar a l’Àrea de Guissona per esmorzar, on tothom es va preparar el que li venia de gust. Al cap de mitja hora aproximadament, vam seguir cap a Andorra.

Al migdia entravem a l’hotel i ens repartien les habitacions. Després vam anar a fer els esports que ens tocàvem, vam fer un picnic i a la tarda tornàvem a l'hotel per agafar al bus i llogar els esquis i les botes. Al dia ha començat quan ha sonat la diana, ens hem vestit i a les 8 vam anar a esmorzar. Hem anat cap a pistes on han fet el repartiment dels grups t'esqui. Quan hem acabat les primeres classes he anat a dinar al bar. Després de dinar teníem temps lliure per anar a esquiar fins les 4.30. Quan ha sigut l’hora ens hem trobat tots el autocar. Quan hem arribat a l’hotel teníem temps lliure per fer el que volguéssim fins a l’hora de sopar. L’hora de sopar d’avui és molt d’hora per fer la digestió per anar a Caldea o el Cine qui ho prefereixi. A les 12 i llavors vam agafar el autocar i cap a l’hotel a desencasar. Avui hem fet el de cada dia aixecar-nos, esmorzar i cap a pistes i esquiar fins a 2/4 de 5. A les 5.15 ja ens estàvem fica'n els patins per anar a esquiar qui volgués o el banyador per anar a la piscina Avui ja hem sopat. Després de sopar podíem sortir a fora fins les 11, però amb els mal que ens feien els peus no hi anàvem i ens quedàvem al llit per descansar per l’endemà. Avui hem tornat a fer el mateix aixecar-nos, esquiar però a la tarda hem anat a comprar. Comprar per els familiars és el que més hem fet. Al tornar a l’hotel vaig anar directament a l’habitació per descansar i dutxarem per la festa de la nit. Abans d’anar a la festa vam sopar i ens van deixar sortir a fer un bol per Encamp. Vam anar a la plaça gran, vam estar xerrant i després a les deu vam tornar cap a l’hotel. Al final no vaig anar a la festa perquè deien que era una mica “pobre” i vaig decidir anar a l’habitació amb els meus companys. Aquella nit vam dormir poc. Hem fet el mateix amb la diferencia que després d’esmorzar hem fet les maletes i hem anat cap a l’autocar en direcció Sant Sadurní d’Anoia. Estem molt tristos per deixar tota la rutina que em pocs dies havíem pillat. Però teníem ganes de veure tots els nostres familiars. Quan vem arribar a casa vam dinar poc i ens hem anat a dormir fins el dia següent.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

16

F

ENTREVISTA A UN AVI NORMAN JUNQUÉ.

Sant Sadurní d’Anoia. Norman Junqué entrevista el seu avi sobre l’experiència que va viure durant l’emigració a Catalunya. Durant l’entrevista, Norman va descobrint coses del seu avi que ell pensava que no les havia passades. Hi ha un punt de l’entrevista que de tanta pobresa i tristesa que es passava aquella època, l’avi del Norman s’emociona.

N

orman fa una entrevista al seu avi sobre l’emigració, les conseqüències, les qüestions econòmiques, etc, a Catalunya. L’avi, que es diu Adrian Olaya, va néixer al 1926, explica que va començar a treballar abans dels vuit anys, vuit hores guanyava poc perquè el seu pare treballava al camp i ell l’ajudava. Diu que encara que treballes al camp i guanyava poc, tenia amics i tenia cinc germans, però una germana va morir i un germà, en Eugenio. Adrian també explica que en aquella època passaven molta gana i van decidir immigrar a Catalunya pel treball. Van venir en tren i la dificultat que van trobar quan van vindre a Catalunya va ser la llengua i la cultura. Adrian diu que es va quedar sense pare als onze anys, i era el més gran de la casa i tenia que tirar endavant els seus germans juntament amb la seva mare. A casa seva es passava gana.

L’ADRIAN, l’avi del Norman de Sant Sadurní.

Per tenir un estiu com el de ESTRELLA DAM, pots entrar a la nostre web: www.estrelladam.com i veure tots els milers de premis que l’oferim.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

17

HORÒSCOP: Àries – 21 març al 20 abril. No t'has d'aïllar professionalment, la connexió amb el món exterior i amb persones que siguin del teu gremi t'ajudarà a obrir nous horitzons i a tenir millors idees per progressar Taure - 21 abril al 20 maig. No t'avergonyeixis si quan veus aquella persona notes papallones a l'estómac. Desinhibeix-te i deixa't portar per totes les sensacions que et provoca. Bessons - 21 maig al 21 juny. No has de sentir que estàs utilitzant una persona si ella t'està ajudant de manera voluntària. Cranc - 23 juny al 22 juliol Busca que les teves accions portin algun tipus de benefici a la teva vida, d'aquesta manera et sentiràs més útil i pujarà la teva autoestima Lleó - 23 juliol al 22 agost Pren les regnes de la teva vida sense tenir por del futur. Ara et toca viure el present sense pensar en el que pot passar demà, perquè, si no, no gaudiràs de moments meravellosos. Verge - 23 agost al 21 setembre Dia per mirar enrere i veure tot allò que has aconseguit gràcies al teu esforç. Et donarà forces per fer front a petits entrebancs que et pots trobar avui. Balança - 22 setembre al 22 octubre Avui tindràs molta energia i animaràs a tot aquell que se t'acosti. És el millor dia per regalar somriures i abraçades. Escorpí - 23 octubre al 21 novembre És el moment de començar a pensar en el teu futur professional i replantejar-te seriosament cap a on vols enfocar els teus esforços. Sagitari - 22 novembre al 20 desembre Has de començar a creure més en tu mateix. Mira cap al futur de manera optimista i veuràs que no tot és tan negre com tu et penses. Has de creure més en la sort. Capricorn - 21 desembre al 19 gener Moltes respostes als teus dubtes i solucions als teus problemes els podràs trobar avui si mires cap al teu interior. Aquari - 20 gener al 18 febrer Molt bon dia per tractar de solucionar alguns petits conflictes que tens dins del teu entorn laboral. No has de deixar que això afecti la teva vida privada.

Peixos - 19 febrer al 20 març Ha arribat el moment en què la teva salut ha de passar a un primer pla. Comença a cuidar-te molt més i a vigilar la teva alimentació.


La joventut divendres 11 de juny del 2010

18

LA PROGRAMACIÓ D’AVUI

M A T Í

TVE-1

LA 2

TV-3

7.00 – Noticias 24 horas. 9.00 – Desayunos de TVE.

7.00 – TVE en música.

7.00 – Notícies 3/24.

10.15 – La mañana de la 1.

T A R D A

N I T

14.00 – L’informatiu

Tele 5

6.30 – Informativos Telecinco. 9.35 – Aquí 8.00 – Els 9.00 – El hay trabajo. matins. programa de Ana Rosa. 10.00 13.05 – 12.30 – MuUNED Tvist. jeres y hombres y viceversa. 14.00 - Para 14.30 – Te- 15.00– Infortodos La 2. lenotícies mativos Temigdia lecinco.

A-3 TV

La Sexta

6.30 – La noticias de la mañana. 9.00 – Espejo público.

9.50 – Buenafuente ®

12.30 – La ruleta de la suerte.

13.00 – Crímenes imperfectos

14.00 – Los Simpson

14.00 – La sexta Noticias.

12.30 – Las pruebas del crimen.

16.15 – 16.00 – 15.50 – La 15.15 – 15.00 – Noti- 15.25 – Se lo Amar en Grandes doRiera. Mundial de cias 1. que hicisteis… tiempos re- cumentales. Sudáfrica. vueltos. 18.25 – Es- 19.30 – Los 19.20 – 18.00 – Sál19.15 – El 17.30 – La tira. paña Directo oficios de la Rex. vame. diario cultura. 20.00 – Gen20.05 – 21.00 – Te- 20.55 – In- 21.00 – Noti20.00 – La te. En la 2. lenotícies formativos cias 2. sexta noticias. vespre. Telecinco. 21.00 – Te21.00 – 22.15 – De- 21.45 – Sal22.00 – 23.10 – Caso lediario Rock en Rio. bat elecci- vame delux. DEC. abierto. ons FCB 22.00 - Cine

2.30 - Teledeporte

0.30 – Pel·lícula.

Es necessita • MECÀNIC AJUSTADOR amb coneixements de pneumàtica • MECÀNIC MANTENIMENT MAQUINÀRIA Interessats trucar al telèfon 93 891 81 12

2.30 – Locos 2.15 – Adivipor ganar. na quién gana esta noche.

1.00 - Shark

Vols tenir unes dents perfectes ? Vine visitar-me!! DENTISTA SANCHEZ. Podràs pagar la teva dentadura en 3 anys. Tel: 938990545


La joventut divendres 11 de juny del 2010

19

PASSATEMPS SOPA DE LLETRES: Tauleta, cadira, prestatgeria, armari, porta, escriptori i finestra

SUDOKU:

F

G

C

A

D

I

R

A

U

O

T

R

B

G

R

T

O

F

E

B

V

U

O

J

M

R

G

U

T

A

T

A

I

F

E

A

F

V

R

I

E

N

P

L

U

I

N

E

T

R

F

P

A

E

D

R

U

S

F

E

B

U

O

C

H

A

X

C

S

G

A

B

M

R

N

M

D

R

A

T

T

V

Q

U

T

R

O

I

J

A

E

T

F

D

L

A

G

P

R

T

L

A

H

G

O

S

U

T

A

S

U

Q

K

V

R

N

D

O

M

E

A

I

L

M

U

B

A

R

G

R

T

A

R

T

S

E

N

I

F

P

Crèdit 4 ESO D-4  

credit, eso, inter

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you