Page 1

INFO-I 11-06-2010 1€

INFO-I

COLÒNIES ANDORRA ÍNDEX:

SORTIDA A VIC

9

EDITORIAL

3

DENÚNCiA I ESPORTS

4, 5 i6

AVUI PARLEM DE 10 CUINA QUÈ PENSA LA GENT?

4

CARTELLERA

8

VA DE CASTELLS

9

Del 22 al 26 de març els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Intermunicipal del Penedès van anar de colònies a esquiar a Andorra.

TORNEIG DE VOLEI A LA PLATJA DE VILANOVA PUNTS D’INTERÈS: • Sant Quintí de Mediona. • Sant Sadurní D’Anoia. • Sant Pau D’Ordal.

Els alumnes de l’Intermunicipal van a Vilanova.


Página

2

I NFO-I

1€

EDITORIAL: “4t ESO, el final d’un cicle Bon dia, som els alumnes de 4tD: Joan Pagès, Pol Creixell, Pau Ventura, Arnau Mallofré, Toni Llera, Roger Argemí i Kepa Flores. Ens agradaria explicar-vos com ha estat el nostre pas per l’Inter, en concret 4t ESO. De 3r a 4t, tots coincidim en la mateixa opinió, que hi ha hagut un canvi notable, tant en el nivell de treball a classe com en el nivell de treball a casa. Aquest any és més especial perquè és com un comiat als amics ja que alguns faran algun batxillerat, cicle formatiu o s’aniran a treballar. Volem concretar que les colònies d’aquest any han sigut les més boniques y divertides de tota l’ESO, hem anat a Andorra a esquiar i ens ho hem passat molt bé. Ara estem fent el crèdit de síntesi, després d’haver estat estudiant i treballant durant tot el curs; encara queden 3 dies de recuperacions després d’aquesta setmana de crèdit. Esperem poder aprovar totes les assignatures i passar a batxillerat, la majoria, per poder estudiar una carrera i treballar del que més ens agradi. A primer d’ESO les coses semblaven més fàcils i no t’ho prenies amb tanta serietat. A mesura que hem anat creixent i madurant ens hem pres més seriosament els estudis (alguns); encara que encara predominen les ganes de sortir de festa i de no estudiar gaire, però un s’enadona que aquest camí no et portarà en lloc i t’ho prens amb serietat.

DENÚNCIA Aquesta carretera pertany a Piera i està en molt mal estat. Els ajuntaments malgasten els diners en fer festes o obres públiques mentre que hi ha carreteres que no són transitables. Nosaltres no estem d’acord en que continuïn fent noves lleis de trànsit mentre que no arreglen les carreteres que és un dels principals problemes. Creiem que conduir sobre una carretera mal feta i amb forats es un problema bastant gran i un perill per a qualsevol conductor.


I NFO-I

1€

Página

3

VÒLEI A VILANOVA El dilluns dia 10 de Maig els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Intermunicipal del Penedès van realitzar una sortida a la platja de Vilanova i la Geltrú. Van marxar a les 8:30 del matí, amb dos autobusos. La sortida era organitzada per el professor d’educació física. Hi havia 14 equips de 8 persones cada un. Van fer un torneig, primer hi havia unes fases de grups i després les semifinals i la final. L’equip guanyador va ser: - Pol Creixell - Pau Ventura - Joan Pagès - Ferran March - Núria González - Míriam Vendrell - Pol Celma - Arnau Díaz L’equip guanyador va guanyar 1 punt més a la nota final d’educació física. Els equips finalistes també van rebre algunes dècimes a la nota final. A les 4 van agafar els autobusos i van marxar direcció Sant Sadurní d’Anoia, a les 5:30 van arribar.

GIMNÀS: EQUIP 4 Dins l’assignatura d’Educació Física els alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Intermunicipal del Penedès van assistir a quatre classes al gimnàs de l’equip 4. Les classes van ser: Boddy Pump Spinning Steps Pilates Cada setmana els alumnes feien 2 classes. Hi van anar dues setmanes. La classe més animada va ser la de Spinning, amb la col·laboració del professor Amat. La classe més tranquil·la va ser la de Pilates.


Página

4

I NFO-I

1€

QUÈ PENSA LA GENT? Creus que Cesc serà una bona incorporació pel F.C.Barcelona? 1=No i 2=Si 2,5 2 1,5

Dones Homes

1 0,5 0 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

A qui trauries del mig del camp del Barça per Cesc? 1=Keita, 2=Busquets i 0=No sap 2,5 2 1,5 Dones Homes

1 0,5 0 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Faríeu fora a Zlatan? 1=No, 2=Si, 0=No sap 2,5 2 1,5

Dones Homes

1 0,5 0 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

11

12

13

14

15


I NFO-I

1€

Página

5

Si el Barça fitxés a un altre jugador per Ibra, amb qui et quedaries? 1=Torres, 2=Rooney, 0=No sap 2,5 2 1,5 Dones Homes

1 0,5 0 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Qui serà el pròxim president del Barça? 1=Sandro Rossell, 2=Marc Ingla 2,5 2 1,5 Dones Homes

1 0,5 0 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15


Página

6

I NFO-I

1€

CARTELLERA Sherlock Holmes

És una pel·lícula d’acció, on parla d’un detectiu anomenat “Sherlock Holmes”, que ha de descubrir un cas paranormal. Ell i amb l’ajut del seu inseparable amic “doctor Watsson”, investigan aquest cas tot demostrant que no és paranormal sino un frau. Al final acaben demostrant-ho i salven tots els polítics que estaven amenaçats de mort. Aquesta pel·lícula crec que està molt ben organitzada, estructurada, formada i filmada. En definitiva una gran pel·lícula que es pot disfrutar amb la familia i amb els amics. Al final acaben demostrant-ho i salven tots els polítics que estaven amenaçats de mort. Aquesta pel·lícula crec que està molt ben organitzada, estructurada, formada i filmada. En definitiva una gran pel·lícula que es pot disfrutar amb la familia i amb els amics.

H o w

H i g h t

( b u e n

r o l l i t o )

Dos joves de pell negre aconsegueixen una herba que els converteix en tremendament llestos.Aconsegueixen així ser acceptats a Harvard, però, un cop a la universitat, les seves existències de l'herba s'acaben, i hauran de desenvolupar per si mateixos ... Tot i que en els seus crèdits no hi ha nom coneguts, és una comèdia d'adolescents que va obtenir força èxit a la taquilla americana. És una pel·lícula per mirar amb els amics ja que parla de temes que es toquen en aquesta edad.

Scary movie 2 Un professor boig recluta a una noia i un grup de companys, desitjosos de viure aventures i noves experiències, per a una sortida de cap de setmana. Un cop allà tots s'instalen, amb el pretext de realitzar un experiment científic sobre desordres del son, en una casona que resulta estar embruixada, la qual cosa és adequat per al propòsit real del professor. Durant l'estada a la casa, els estudiants s'adonen que la casa està plena d'espectres, principalment el de l'amo anterior, que va ser probable responsable d'un assassinat passional comès anys enrere en aquell lloc. És una comèdia per mirar amb els amics i per disfrutar mirant-la sense fer soroll ja que es poden perdre moltes coses.


I NFO-I

1€

AMERICAN PIE 2

Els protagonistes masculins del primer lliurament, llavors obsessionats per perdre la virginitat, es retroben en el seu poble natal després del seu primer any a la universitat. Ha passat un any, i Jim (Jason Biggs), Oz (Chris Klein), Kevin (Thomas Ian Nicholas) i Finch (Eddie Kay Thomas) decideixen per passar junts l'estiu. Per poder tenir independència i perseguir dones, com tradicionalment acostumen, encara que sense èxit, decideixen llogar una casa a la platja. Com el lloguer és una mica car decideixen convidar també a Stifler (Seann William Scott), que a més de tenir molts diners, suposadament sap molt de dones, encara que la seva personalitat és detestable. Amb aquesta comèdia estiuenca podràs disfrutar amb els teus amics de les aventures que tenen i també perquè són coses que a l'adolesencia et fan gràcia.

BENVINGUTS A ZOMBIELAND

3

Página

0

En un món ple de zombis, Flagstaff és un jove que es troba aterrit per la situació i la covardia precisament li ha permès que els seus cervells encara es mantinguin al seu cap. No obstant això, es veurà forçat a treure el poc valor de què disposa per unirse a una banda de supervivents a la qual pertany Albuquerque, un caçador de morts vivents del qual es fa amic. És una pel·lícula més aviat per persones entre 16 a més anys ja que hi han escenes fortes però es pot veure bé.

0

300 és el ferotge relat de l'antiga Batalla de les Termòpiles, en què el Rei Leònides (Gerard Butler) i 300 espartans van lluitar fins a la mort contra Xerxes i el seu gran exèrcit persa.Plantant cara a la destinació, el seu valor i sacrifici va inspirar a tota Grècia a unir-se en contra de l'enemic persa, fundant els fonaments per a la democràcia. Inspirada per l'obra del novel.lista gràfic Frank Miller, creador de "Sin City", 300 és una aventura èpica sobre la passió, el valor, la llibertat i el sacrifici encarnada pels guerrers espartans que van lluitar en una de les batalles més grans de la història. Co-escrita i dirigida per Zack Snyder ("Alba dels morts"), la pel.lícula trasllada l'aclamada novel la gràfica de Miller a la vida, combinant acció real amb decorats virtuals que capturen la particular visió d'aquesta h i s t ò r i a d e l m ó n a n t i c . el còmic en què es basa és molt visual i no compta amb massa diàlegs. El traspàs a la pantalla ha estat feta de tal cura que 300 sigui sobretot imatges i so, de manera que els diàlegs disten de ser brillants, salvant dues o tres frases memorables. Tenint en compte aquestes dues coses, arrenquem. No és una pel lícula històrica. És una adaptació d'un còmic de Frank Miller que al seu torn es basa lliurement en un fet explicat per historiadors de l'època, principalment Herodot d'Halicarnàs (la qual cosa tampoc és una garantia de fidelitat).

7


Página

8

I NFO-I

1€

VA DE CASTELLS En aquesta activitat dels castells, dos castellers de Vilafranca, El Toni i la Jas, ens han ensenyat quines són les normes bàsiques per aprendre a fer un castell sense que caigui, fent activitats relacionades amb formes de muntar castells. Primer de tot el Toni ens ha explicat com es fa la figura bàsica d’un castell. Després ha triat algunes persones amb característiques físiques determinades per a cada posició del castell: El baix, que és el que està a sota del pilar, les crosses, són les que aguanten el baix pels costats , el contrafort, que és el que aguanta el baix però per darrera i els laterals, que són els que aguanten l’estructura. Després entren els diagonals, uns altres que aguanten als diagonals i més tard la resta de la pinya ajudant a aguantar als del mig que aguanten l’estructura. També ens va explicar com es pot col·locar el mocador: a sobre el cap perquè no baixi la suor, en forma de cinta al front, al canell pels que estan a la pinya, a sobre el genoll pels que estan als pisos i a la faixa per acabar d’aguantar-la.

AVUI PARLEM DE CUINA Xerrada del xef Oriol Llavina, treballa als restaurants “El Cigró d’Or de Gelida” i “El Mercat de Vilafranca”. L’Oriol ha parlat sobre els passos que ha seguit per aconseguir ser un xef amb cert prestigi. Va estudiar BUP i COU fins a aprovar pels “pèls” la selectivitat, però des de que va començar el BUP que ja sabia que es voldria dedicar a l’hostaleria. Un cop acabada la selectivitat va anar a una escola d’hostaleria a Manresa; mentre estudiava, va aprofitar per començar a treballar i guanyar experiència. El primer restaurant on va treballar estava a la Cerdanya, però només va estar allà una setmana ja que no li agradava gens la manera en la que es treballava. Després el van contractar en el restaurant d’un hotel del centre de Barcelona, va estar un any treballant allà mentre que els diumenges anava al “Cigró d’Or”, de Gelida a ajudar a un amic seu. Quan es va assabentar que “El Cigró d’Or” estava en venda, ho va parlar amb els seus familiars i va decidir comprar aquest restaurant, que dirigeix ell ara. Al posseir el seu propi negoci decideix el ritme en el que s’ha de treballar i això li dona temps per poder ajudar a la cuina de “El Mercat”, a Vilafranca. No podem fer cap crítica al respecte de les seves demostracions culinàries degut a que els mitjans que hi havia no han ajudat a aconseguir fer-ne alguna. Però creiem que en el seu treball deu ser un dels millors o si més no algú que estima el seu ofici i el seu treball.


I NFO-I

1€

BUFA & SONS BUFA & SONS proposa el reciclatge i l'observació del que ens envolta per a posar en solfa un concert on els protagonistes són objectes que veiem però que no pas cada dia sentim. Una escombra, una crossa, una escala, una regadora... ens deixen sentir les melodies que amaguen per demostrar-nos una vegada més que la música és allà on decidim trobar-la. Guillem Aguilar : baix, cordes, pandero quadrat... Marc Vila : bateria rara, kora, kalimba,... Xavi Lozano : quotidiàfons bufats,... Aquest grup de Barcelona, van anar ahir a l’escola intermunicipal del Penedès a fer un concert, per els alumnes de 4t d’ESO. Aquest concert ha estat molt interessant, perquè hem pogut conèixer diferents maneres de fer música sense l’ús de cap instrument, ja que tots els instrument que el Xavi Lozano feia servir eren objectes quotidians.

SORTIDA A VIC Història de vic Hi ha notícies de Vic des del segle IV abans de Crist, quan amb el nom d’Ausa era centre de la tribu ibèrica dels Ausetans. Més tard amb l’ocupació romana es va convertir en ciutat tributària. Mostra de la seva importància ñes que esdevingué municipi i la construcció del temple al segle II al punt més alt de la ciutat. En el període Visigòtic Ausa va ser seu episcopal i després de la invasió sarraïna la ciutat va ser destruïda el 826 en la revolta d’Aisó contra els partidaria dels francs. La repoblació de la plana de Vic i la ceació del comtat d’Osona pel comte Guifré el pilós l 878 va possibilitar la reconstrucció de l’antiga Ausa, de la qual sols quedaren els murs dell temple romà, que s’havien aprofitat aprofitat per construïr el castell. La nova població prengué el nom el “Vicus Ausonae”, és a dir, raval d’Ausona, d’on derivà el nom de Vic. Amb la ciutat es restaurà també la seu episcopal i es construí la catedral a la part baixa. El 1038 el Bisbe Oliba va consagrar la catedral romànica de la qual han arribat al dia d’avui la cripta i el campanar. Dades bàsiques: comarca: osona; núm. Habitants: 37.825 (2005); altitud: 485m; superfície: 30,92 km2. Ruta: 1. Mercadal, 2. Casa de la Ciutat, 3. Catedral, 4. Palau Episcopal, 5. Pont de Queralt, 6. Museu Episcopal, 7. Esglèsia de la Pietat., 8. Temple Romà, 9. Mura-

Página

9


Página

10

I NFO-I

1€

DE VIATGE: DIARI D’UNA ESCAPADA Dia 1: Vam agafar l’autocar molt aviat davant de l’Inter. El viatge es va fer molt llarg fins que vam parar a esmorzar a l'Àrea de Guissona, un lloc que podies menjar tant com volguessis. Allà ens vam fer el dinar del mateix dia i després d'això vam marxar cap a Andorra. Al arribar a l'hotel vàrem dinar i ens vàrem esperar a que ens donessin les habitacions, aleshores ens vàrem canviar i vàrem anar a fer l’activitat esportiva que ens tocava. A la tarda vam tornar a l'hotel, ens vam canviar i vàrem marxar cap a les pistes a buscar el material d'esquí. Dia 2:

Dia 3:

Els professors ens van vindre a despertar i vam baixar a esmorzar al menjador després vàrem agafar el bus i vam marxar cap a pistes. Allà dalt ens vàrem repartir el material i tot seguit ens van classificar segons el nivell d'experiència. Al migdia vàrem anar a dinar al restaurant de les pistes on el menja era bastant dolent. A la tarda vàrem esquiar lliurement sense cap monitor, ja que a la tarda no fèiem us dels monitors. Després d'esquiar ens van repartir uns entrepans per berenar i vàrem anar cap a l’hotel. Al vespre vàrem marxar cap a Caldea i a les 12 vàrem tornar. Les sensacions de Caldea van ser que ens ho vàrem passar bé, però hi havia massa gent .

Comença la rutina diària, despertarse, esmorzar...

Dia 4: Torna la rutina diària, però amb petits canvis. Quan estàvem esquiant ens van dir que tindríem que tornar a la zona de material per tornar-lo, ja que va ser l'últim dia que vàrem esquiar. A la nit alguns van aprofitar, abans d’anar a la petita festa que van muntar els professors per ser la última nit de colònies, per arreglar les maletes per el dia següent per marxar cap a casa. Aleshores, una mica cap al tard, va començar la festa de fi de colònies. Primer van posar com un simulador del joc televisiu “ quien quiere ser millonario” i desprès van fer una mena de “karaoke”.

Els monitors ens van deixar més llibertat a l’hora d'esquiar. Vam anar avançant a l’hora de baixar pistes més fortes. I com cada dia vam tornar a l'hotel i ens vam assabentar de que hi havia un partit de lliga; Barça contra Osasuna. En aquell bar hi havia molt d'ambient. A la nit ens en vam anar a fer un volt per allà a la zona.

Dia 5: Aquest dia va ser especial a l’hora de despertar-se, ens van deixar llevar més tard del normal. I com cada dia vam baixar de les habitacions cap al menjador per esmorçar i després vam començar a carregar maletes als autocars i al cap de una hora d’esmorzar ja estàvem de camí cap a casa. Vam arribar a Sant Sadurní a la mateixa hora que acabem les clases tots els divendres. Quan vam arribar a les portes de l’Inter, cadascú va agafar les seves maletes i va marxar cap a casa seva.


I NFO-I

1€

Página

11

ENTREVISTA A ROGER TUTUSAUS, FILL DE SANT QUINTÍ 1.Quina relació tens amb Sant Quintí? Sóc fill de Sant Quintí, i Boni pels amics 2. Has participat mai en un acte local? Participo amb molts actes locals però un que ara em ve al cap és d’una vegada que vaig anar a menjar carquinyolis amb ron cremat en un concert d’havaneres que van fer a la plaça de l’ajuntament. 3. Què és el més rar que t’ha succeït? El més rar que m’ha succeït és que una vagada em vaig trobar un gat que va fer un mortal. 4.Tens algun animal a casa? Sí. 5.Com es diu? Es diu Jeroni. I és un gos.

FITXA TÈCNICA •

Nom: Roger Tutusaus

Edad: 22 anys

Procedència: Sant Quintí de Mediona

Professió : Monitor d’esports d’aventura

Família: Lluís i Paquita

NECROLOGICA El 23 de Juny de 1989 un grup d’amics estaven celebrant la verbena de Sant Joan a la platja. Mentre anaven beguts van burlar-se d’un noi que volia ser el seu amic fins que van llençar les seves claus a l’aigua, en Quim no sabia nedar, però ells nop ho sabien. Després de fer un pacte van decidir que es trobarien a l’edat de 30 anys al mateix lloc. Quan es van trobar estaven molt canviat, les seves vides havien pres una ruta molt diferent a la que ells deien que farien quan eren joves. Dos d’ells no van poder soportar la pressió i els remordiments i van confesar el que van fer; un ho va fer el mateix dia i a la policía i l’altre ho va fer al seu marit. Tenien dubtes sobre si aquell moment podria canviar les seves vides i pel que es veu, si que ho va fer.

Crèdit Síntesi ESO 4d-1  

crèdit 4t eso

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you