Page 1

Juny del 2010

Directors: Abdeslam Azza Samir Hamra Jaouad shgyar

NOTICIES FRESQUES PAG: 7

EL BUFA & SONS ARRASA A LA SALA D’ACTES DE L’INSTITUT INTERMUNICIPAL DEL PENEDÉS

Castells per disfrutar, pàg 5

Els postres reporters denuncien injustícies, pàg


L’ARRIBADA A L’INTER Tot va començar aproximadament fa Quatre anys quan vam arribar aquí a l’Escola Intermunicipal del Penedès encara teníem entre dotze i tretze anys, quan vam arribar vam trobar moltes diferencies: la Escola d’on veníem teníem entre vuitanta i cent alumnes en canvi aquesta escola tenía entre setcentes alumnes, a l’Escola anterior hi havien 18 professors en canvi aquesta teníem més de seixanta professors, havíem de treballat més hores setmanals respecte a l’Escola anterior, abans érem els més grans de l’escola en canvi ara érem els més petits. Quan vam arribar ens van explicar totes les normes i deures què havíem de complir, el primer dia de curs el director de l’escola juntament amb la Isabel del Río (cap de monitores del menjador) ens van reunir a tots els alumnes de primer de la ESO per explicar-nos les normes del menjador i les conseqüències què tindríem si no les complíem. La nostra tutora ens va dir quins serien els nostres professors de cada assignatura, el nostra cap d’estudis, la coordinadora Anna vallés (coordinadora de primer cicle), i en Miquel Arnal (coordinador segon cicle), ens van ensenyar quines eren les aules corresponents per a realitzar Tecnologia Educació Física etc. En canvi ara ja som més grans tot ho veiem més normalitzat, estem més acostumats a aquest hàbitat


CALOR I VOLEI Els alumnes de 4t d'Eso van anar a la platja de Vilanova i la Geltru per disputar un torneig amistós de Volei – platja.

El dia 10 de maig de 2010 els alumnes de 4t d'Eso de la escola intermunicipal del penedes van anar a la platja de Vilanova i la Geltrú per tal de disputar un torneig amistós entre els alumnes de 4t d'Eso. Abans d'agafar els autocars va vindre personalment en Carles (professor d'educació Física) per tal d'explicar-nos el que hauriem de fer pas a pas quan arribessim a vilanova, tambe ens van dir els equips. Els promers que haurien de jugar van pujar a l'autocar primer, en canvi els que no van pujar al cap de 20 minuts. Quan van arribar a vilanova, en Carles ens va penjar unes llistes on hi posaba els equips que jugaven i a quina hora jugaven. De manera que van començar a jugar, els partits duraven 15 minuts. El Carles ens anunciava el final de cada partit amb una trompeta de gas. mentres uns jugaven els altres descensaven o jugaven a l'aigua. Els partits anaven per punts. Els equips qui conseguien mes punts es classificaven per disputar la simifinal. Un cop van acabar de jugar la simifinal, es van dicidir els dos equips finalistes per jugar per la final. Un cop acabats tots els partits, ens van deixar dues hores de temps lliure per dinar o jugar. Un cop van marxar la gent començava a notar les conseqüencies del sol per que tots van acabar com gambes degut a les cremedes del sol


ENQUESTA SOBRE EL BARÇA: Introducció: Entre dues persones em fet preguntes el carrer, hi ha gent que contesta hi alguns no, i aquí teniu els resultats. 1. Quin es el millor equip de la lliga BBVA?

20

15 Bar ça

a) Barça. b) Madrid. c) Altres.

Madr id

10

Alt r es 5 0 1

2. Quin es el millor porter espanyol?

20 15

Víctor Val dès Iker Casi l l as

10

a) Víctor Valdès. b) Iker Casillas. c) Altres.

Al tr es 5 0 1

3. De quin equip ets? 25

a) Barça. b) Madrid. c) Altres.

20 Bar ça 15

Madr i d

10

Altr es

5 0 1

4. Que opines sobre Josep Guardiola? 20

a) Fa la seva feina correctament. b) No es ni bo ni dolent. c) Es mal entrenador.

5. Quin creus que es el jugador més car en l’actualitat?

15 Fa l a seva f ei na cor r ectament No es ni bo ni dol ent

10

Es mal entr enador 5 0 1

25 20

a) Lionel Messi. b) Cristiano Ronaldo. c) Zlatan Ibrahimovic.

Lionel Messi

15

Cr istiano Ronaldo 10

Zlatan Ibr ahimovi c

5 0 1


CASTELLERS DE VILAFRANCA Els alumnes de 4t Eso de la escola Intermunicipal del Penedès vam assistir ahir al gimnàs per observar les explicacions dels dos castellers de Vilafranca.

Avui dimarts dia 8 de juny del any 2010 ens ha vingut a visitar el senyor Toni i la seva companya Jas al gimnàs de l’escola Intermuricipal del Penedès per explicar-nos els passos bàsics per tenir una idea bàsica de lo que son els castells. Els monitors han fet una cosa molt bona, i és que han fet participar a tots els alumnes de 4t d’Eso. El primer de col·locar-se és el baix, desprès es col·loquen les crosses, contrapesos, primeres mans, laterals, diagonals i segones mans. Desprès ens ha explicat que no només hi ha una pinya sinó que també hi ha la segona i la tercera pinya, anomenades folre i manilles. La base es la pinya damunt va el folre, i damunt del folre van les manilles. Ens han explicat també el pilar, què és una torre d’una sola persona cada pis. La torre és de dos persones cada pis. La llenya és quan la torre cau.


EL CIGRÓ D’OR ENS VE A VISITAR El dia 8 de juny del any 2010, en l’institut Intermunicipal del Penedès, a la sala d’actes es van reunir tots els alumnes de 4t Eso per escoltar una crònica de la xerrada d’el cuiner Oriol Llavina, el xef dels prestigiosos restaurants “el cigró d’or” de Gelida i restaurant el Mercat de Vilafranca del Penedès. Aquell jove ens va informar sobre els pros i els contres que té ser xef de cuiner, ens va explica la seva carrera professional. Ens va explicar també quins estudis car realitzar per tal de ser un bon xef de cuina. També ens va aconsellar què si encara no hem decidit de fer cap cicle formatiu de grau mitja doncs què podríem fer un cicle formatiu de hostaleria i si al final aquell cicle no ens convenç aquella carrera podríem rectificar i canviar un altre cicle formatiu de grau mitja. El jove Oriol va començar la seva carrera treballant durant un any en un restaurant del hotel magèstic el drolma, un lloc on hi havia molts més cuiners dels quals tots ells treballaven més de 12 hores diàries i va aprendre molt segons ell era com si hagués fet la mili. Després va haver-hi la oportunitat de fer-se càrrec del cigró d’or de Gelida, en aquest any fa 8 anys. També va explicar que el secret de ser un bon cuiner és fer el menjar amb ganes i molt d’amor. També s’ha de treballar, treballar i treballar molt dur!


BUFA & SONS FAN SONAR OBJECTES I INSTRUMENTS El dimecres dia 9 de juny del 2010 a l’institut Intermunicipal del Penedes, durant la setmana del crèdit de sentesi . El Miquel Juanola s’en va encarregar de porta un grup anomenat Bufa & Sons. És un grup musical que fa sons diferents i raros amb objectes. Aquest grup esta format per 3 musics (el Guillem, el Xavi, el Marc) El Guillem és el que tocar instruments de corda i el pandero, en Marc és el bateria i també toca objectes de metall reciclats i per acabar en Xavi és el que toca els instruments de vent. En Xavi és va decidir a tocar música amb objectes quan va veure una persona a la tele, tocant la flauta. Va pensar que la flauta esta formada per un tub i en aquell moment va pensar a agafar tubs i fer-los sonar com flautes. En Xavi en Marc i en Guillem van començar a tocar junts amb un concert del cinefòrum a Barcelona, on hi havia uns espectadors que els hi van oferir feina d’anar d’escola en escola, fent concerts de musica amb instruments reciclats. El grup ha vist que es podran sortir amb la seva en el futur. I el grup cada més ha tingut més fans. En el concert que s’ha fet a l’institut el Xavi va tocar una regadora bufant per la sortida de l’aigua i també ens va ensenyar que la regadora té molts cares, va tocar també un tros de tub de regadiu per fabricar una tuba reciclada que per cert sonava molt bé, va fabricar una espècie de flauta amb una tanca daurada de les obres, va tocar un tocho de les obres amb uns quants forats que sonava com una espècie de flauta. I el Guillem va tocar una espècie de bateria formada per objectes diferents com ara (una llum de taula, un test metàl·lic, un suspensió d’un cotxe, etc..) El final tot el públic va sortit empresonant


CARTELLERA Dos nois aficionats a la marihuana Silas i Jamal King, decideixen utilitzar-les cendres d’un amic mort, Ivori, com fertilitzant d’una planta. Quan fumen el seu primer porro d’aquella planta, se’ls apareix el fantasma d’Ivori, que els ajuda en els seus exàmens per ingressar a la universitat de Harvard, on haurien d’adaptar-se a la vida universitària. Em sembla una pel·lícula molt gran en el sentit que cal fer més pel·lícules com aquesta, de les quals hi ha molta poques, per desgracia. Aquesta pel·lícula, quan la vaig veure per primera vegada recomanada per un amic, va ser fa ja anys. Però la segueixo veient de vegades, és la típica pel·lícula que no et canses de veure, per que ho té tot.

ALBÈNIZ CENTRE Comprar entrada Dirección: C/ Jeroni real, de Fontclara 2-4Teléfono:Telèfon: 97241010

PASES

PELÍCULAS • • •

V.O.S. Español V.O.S. Catalán En Catalán

El ultimo verano

16:15

20:35

Perdona si te llamo

18:25

22:45

La clase

22:30

El pastel

16:30

18:10

20:20

22:30

00:30


ENTREVISTA: "Vull arribar a ser el millor xapista del Penedés" Abdeslam Azza és un noi marroquí de 16 anys que viu a Vilafranca del Penedès, estudia a 4t d'ESO a l'Intermunicipal del Penedès. i segon l’entrevista podem viure quines coses l'agraden en Abdeslam i quines no.

1. D'ON ETS ? I QUANTS ANYS PORTES AQUÍ? Sóc del Marroc A catalunya porto 4 anys, primer vaig anar a viure al Pla del Penedès i ara visc a Vilafranca del Penedès. 2. TENS FAMÍLIA AQUÍ A ESPANYA? Sí, tinc els meus cosins, el meu oncle i la meva tieta. 3. T'HA COSTAT APRENDRE L'IDIOMA? Bé, una mica. Quan vaig arribar a Catalunya hi havia professores que ensenyen el català a les aules d'acollida: la Joana i la Rosa". També n'he après dels meus amics i del poble. 4. ON T'AGRADARIA VIURE TOTA LA TEVA VIDA? M'agradaria tornar al Marroc quan sigui gran. 5. QUIN MOTIU T'HA FET VENIR A CATALUNYA? AMB QUI HAS VINGUT? El motiu que ens va fer venir és el motiu econòmic. He vingut amb els meus pares i els meus germans. 6. QUINA LLENGÜA PARLES AMB LA TEVA FAMÍLIA A CASA? Jo parlo àrab amb la meva família encara que la meva família són bereber. 7. QUAN VAS VENIR A QUINA ESCOLA VAS ANAR? A l'escola del Pla del Penedès el "CEIP Sants Abdó i Senén". 8. QUÈ TROBRES A FALTAR DEL MARROC?


Trobo a faltar la meva família i la manera de viure. 9. QUIN MENJAR PREFEREIXES: EL CATALÀ O EL MARROQUÍ? Del Marroc prefereixo el cuscús i de Catalunya les macarrons. 10. COM VEUS EL TEU FUTUR? M'agradaria ser el millor xapista del Penedès i al començament posar un negoci a Rabat(Marroc).


FOTO DENÚNCIA Un dels nostres reporters va destapar ahir el secret que ens estaven amagant els professors durant mot de temps. El secret es que mentre nosaltres ens quedàvem a classe pencant, els professors anaven a la sala de professors per beure i menjar. A més a més ens exigeixen molt per el treball de recerca i si no treballem prou ens amenacen en que si no treballem prou ens baixaran la nota del crèdit de síntesi. També tenim un testimoni que diu que també estaven bevent whiski però com els professors són tant llestos van amagar les botelles de whiski abans que poguéssim fer la foto.

Crèdit ESO 4B-1  

credit, eso

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you