Page 1

De Kwekerij

| | | | |

1

Natuurlijk wonen in Baarn


De Kwekerij Soms zijn er van die plekken die alles in zich hebben om woongenot te kweken. Wilt u op zo’n plek wonen? Ontdek dan De Kwekerij, waar u dagelijks kunt genieten van een sfeervolle woonomgeving op een steenworp afstand van het centrum van Baarn. Veel woningen krijgen een gezellige veranda en er is veel aandacht besteed aan het terugplaatsen van bomen van de oude kwekerij. Daarnaast heeft u de keuze uit maar liefst vijf verschillende woningtypes: een appartement, een eengezinswoning, een twee-ondereen-kapwoning, een vrijstaande villa of een hofwoning. Lees verder en voel u welkom in De Kwekerij!

Inhoud Natuurlijk wonen in Baarn

2

5

Sfeervol wonen in de Kwekerij

11

Interview tuinarchitecte Manon van Dis

14

Twee-onder-een-kapwoningen

18

Verandawoningen

34

Vrijstaande villa’s

40

Starterswoningen

50

Appartementen

56

Keuken en sanitair

66

3


Natuurlijk wonen in Baarn

Baarn ligt centraal in Nederland aan de rand van de provincie Utrecht, in de regio Eemland. Samen met de kernen Eembrugge en Lage Vuursche vormt Baarn een gemeente om trots op te zijn. Door de vele kwaliteiten is het hier heerlijk wonen. Wat dacht u van de bossen van de Utrechtse Heuvelrug? In dit uitgestrekte natuurgebied kunt u straks lekker een middagje uitwaaien met uw partner, kinderen of kleinkinderen. Urenlang wandelen in de prachtige natuur die Nederland rijk is, in Baarn kan het nog.

4

5


Baarn heeft een prachtige historie die het dorp een ietwat elitaire uitstraling geeft. De aanwezigheid van paleis Soestdijk en een aantal landgoederen dragen hieraan bij. Maar het mooie is, dat het hier ook gewoon gezellig is. Hier is het lekker leven en genieten van al het moois dat dit dorp te bieden heeft. In Baarn vindt u het beste van twee werelden: een gemoedelijke en intieme dorpse sfeer, aangevuld met winkels, restaurants en voorzieningen op stadsniveau.

Het winkelaanbod in het gezellige centrum is zeer divers. Van grote woonwinkel tot oude boekhandel in een prachtig, karakteristiek pand. Vul dit aan met sfeervolle boetiekjes en dat ene lekkere banketbakkertje, en u krijgt al een aardig idee hoe fijn u hier kunt winkelen.

En waar begint uw perfecte avondje uit? Gaat u graag een hapje eten? Baarn heeft vele restaurants, cafĂŠs en andersoortige eetgelegenheden. De sfeer verschilt van modern tot chique, in een nieuw pand of bijvoorbeeld in het oude station. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. In de directe omgeving van Baarn zit ook een aantal hoog aangeschreven restaurants waar ze u graag de hele avond in de watten leggen.

Baarn heeft net dat beetje extra. Een dorp met allure en met een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

6

7


De vele verbindingswegen maken het voor u eenvoudig om met de auto snel de Amsterdamsestraatweg of de Eemweg te bereiken. Beide uitvalswegen hebben een directe verbinding met de A1 en hierdoor wordt de centrale ligging van Baarn optimaal benut. In een mum van tijd bent u in Hilversum, Laren, Amsterdam of Amersfoort.

Iedereen heeft behoefte aan een aantal basisvoorzieningen binnen handbereik. Naast het feit dat De Kwekerij om de

Hier kweekt men gemak

hoek ligt van het Baarnse centrum, is het handig om te weten dat in uw directe omgeving ook een supermarkt aanwezig is.

Baarn heeft, om precies te zijn, acht basisscholen en twee scholen voor het voortgezet onderwijs. Ruim voldoende om te kiezen wat het beste past bij uw kind.

A1

DRAKENBUR GERWEG

PLATAANLAAN

DE

EEMNESSERWEG

GEE REN WE G

Behalve de mogelijkheid om actief van het buitenleven te genieten, is het ook mogelijk om op een andere manier in conditie te blijven. De Trits is het bekendste sportcentrum

DE KWEKERIJ

in Baarn. Dit centrum biedt alles voor de actieve sporter.

Kaartje EEM

N221

NES

Hier kunt u vele binnensporten beoefenen zoals zwemmen,

S ER WE G

volleybal, basketbal, handbal, fitness, klimmen op een

BAARN RDA

STE

AM ATW

TRA

ES MS

AN LA VA JA

B OSSTRAAT

klimmuur en nog veel meer. Sportpark Ter Eem biedt vele mogelijkheden voor buitensporten.

Baarn heeft ook een treinstation. U kunt dus gemakkelijk,

EG

snel en filevrij grote steden als Amersfoort, Amsterdam en Utrecht bereiken.

8

9


Sfeervol wonen in de Kwekerij

Midden in Baarn aan de Plataanlaan, op het terrein van kwekerij Kuijer, worden binnenkort 58 prachtige woningen gebouwd. Een woonplan waarbij de architect zich heeft laten inspireren door het buitenleven. Veel woningen hebben een gezellige veranda wat zorgt voor een intieme en gemoedelijke sfeer. Daarbij is De Kwekerij ontworpen met oog voor detail, kijk maar naar het materiaalgebruik en de variatie binnen de verschillende woningtypes. Hier kweekt men woongenot.

Wat écht bijzonder is aan De Kwekerij, is dat er veel oude beplanting bewaard blijft. Het is de bedoeling deze terug te plaatsen waardoor direct een weelderige, parkachtige sfeer ontstaat. We hebben het hier dus niet over gewone nieuwbouw, we hebben het over nieuw wonen tussen de bestaande bouw, omgeven door veel volwassen groen. Hier kweekt men rust.

Het sfeervolle karakter van De Kwekerij wordt versterkt door het gevarieerde woningaanbod. Er zijn vijf verschillende woningtypen waar u uit kunt kiezen: Er zijn appartementen, starterswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande villa’s en verandawoningen. Een aantal woningen heeft flexibele plattegronden waardoor u zelf kunt ‘spelen’ met de indeling. Uw levensfase, uw leefstijl en uw budget bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat. Lees verder en ontdek welke woning u het beste past.

Hier is ruimte voor vrijheid gecreëerd.

Bouwnummers Bouwnummers Bouwnummers Bouwnummers Bouwnummers

10

1 13 20 32 34

-

12 19 31 33 58

: : : : :

starterswoningen hofwoningen twee-onder-een-kapwoningen vrijstaande woningen appartementen

Aan deze situatietekening kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen inrichting openbare ruimte voorbehouden. Het voornemen van de gemeente Baarn is de Plataanlaan te herinrichten en o.a. te voorzien van stille klinkers en fietspaden.

11


Hier kweekt men levensgenot

12

13


Tuinarchitecte Manon van Dis over het groenplan

Manon van Dis heeft een ontwerp gemaakt voor het openbare groen in De Kwekerij. Zij vertelt over de uitdagende opdracht die zij heeft gekregen om met de bestaande bomen en struiken een groenplan te maken voor dit woongebied. Bestaand groen aangevuld met nieuwe beplanting

natuurlijke houtproducten, veel gras en enkele speel-

“Door de aanwezigheid van een aantal beeldbepalende

toestellen. Door de glooiende lijnen, hagen en grote

bomen, gaf de kwekerij mij al gelijk een parkachtig

bomen, sluit het geheel goed aan bij de parkachtige

gevoel. Als basis was de oude Kwekerij Kuijer perfect.

sfeer van het woonplan. De Taxus kolommen die in

Liever een paar mooie grote bomen in verschillende

rijen staan opgesteld - alsof de kwekerij er nog is - zijn

soorten, dan een laantje met jonge aanplant, zoals je in

medebepalend voor de uitstraling. Als u hier straks

veel nieuwbouwprojecten ziet. Door de groenblijvende

rondwandelt, ziet u Carpinussen en een Eik. Deze bo-

coniferen en naaldbomen, ontstaat een gevarieerd beeld

men uit de oude kwekerij zijn grote degelijke soorten,

in alle seizoenen. De dominante Rode beuk diende als

die verder mogen uitgroeien tot fraaie solitairen.

uitgangspunt voor de verdere invulling van het project.

Met een boombank om de eik is het - op een mooie

Dit straatbeeld heb ik aangevuld met de Plataan, een

zomers dag - voor de bewoners heerlijk om hier te zitten.

laanvriendelijke boom. De bestaande Ginkgo (Japanse

Iedereen kan zich hier vermaken.

notenboom) krijgt straks gezelschap van enkele Berken van formaat. Prachtige exemplaren met een mooie

Groengebaar

witte stam, frisgroene blaadjes en een mooie herfstver-

Voor mij was het een uitdaging om met bestaande be-

kleuring. Om de parkachtige setting te versterken wor-

planting een project te mogen aankleden, waardoor de

den de wanden van de bestaande bebouwing bij het

nieuwe bewoners het gevoel krijgen dat ze wonen in

parkeerterreintje zoals weergegeven in de tekening

een bestaande, parkachtige woonwijk. Dit is mijn groen-

‘groen’ weggewerkt met wintergroene hagen.

gebaar naar de nieuwe bewoners. Met plezier heb ik aan dit project gewerkt.”

Het park Het park ligt centraal in het project en is ruim opgezet. Het heeft een kindvriendelijke invulling gekregen met

14

Manon van Dis

15


Bomen in het park

Het Groenplan in detail 8

1

2

10

Overige bomen in het plangebied

16

17


12 Sfeervolle twee-onder-een-kapwoningen

Leven in luxe en optimaal genieten van een uniek stukje Baarn. Deze twee-onder-een-kapwoningen geven u ruimte om samen met uw familie lekker te wonen. Hier is, afhankelijk van het type, een fraaie veranda in het ontwerp meegenomen. Ziet u uzelf al zitten op de schommelstoel?

De woningen hebben een garage en opstelplaats(en) voor uw auto(s). Maar omdat niemand hetzelfde is, is het ook mogelijk om deze ruimtes anders in te delen. Zo kunt u van de garage een extra slaap- of werkkamer (laten) maken of een gezellige veranda aan de tuinzijde. De woningen hebben standaard drie slaapkamers en een complete badkamer met een ligbad en tweede toilet. Op de zolder, die met een vaste trap te bereiken is, kunt u uw wasmachine kwijt.

18

19


20

Interieurimpressie van type Zomereik

21


Bouwnummers: 22, 24 en 28 Bouwnummers gespiegeld: 21, 25, 27, 29 en 31

Ruime woonkamer met open keuken Ruime voortuin Drie slaapkamers Openslaande deuren naar zowel de voor- als achtertuin Veranda aan voorzijde Standaard handige trapkast in de

Type Zomereik

woonkamer

Tuinimpressie

22

Begane grond

23


Opties Diverse gebruiksvarianten voor de garage mogelijk Grote zolder naar eigen inzicht in te delen met mogelijkheid tot een extra slaapkamer Gezellige veranda aan tuinzijde Dakramen aan de voor- en achterzijde Dakkapellen aan de voor- en achterzijde Uitbouw woonkamer van 1.20 m of 2.40 m Uitbouw garage van 1.20 m

Eerste verdieping

24

Optie Begane grond

OptieTweede verdieping

Uitbouw van de woonkamer van 2.40 m en uitbouw van de garage van 1.20 m

Dakkapellen aan voor- en achterzijde en extra slaapkamer

Tweede verdieping

25


Bouwnummer: 30

Exclusieve twee-onder-een-kapwoning

Type Wilde Kastanje

Standaard erker met openslaande deuren naar achtertuin Standaard veranda aan voorzijde Vrijstaande garage Eerste en tweede verdieping zijn gelijk aan type Zomereik Opties zijn gelijk aan type Zomereik

Tuinimpressie

26

Begane grond

27


28

29

Achtergevel twee-onder-een-kapwoning met optionele veranda


Bouwnummer: 23 Bouwnummers gespiegeld: 20 en 26

Ruime woonkamer en aparte gezellige eetkeuken Zij-entree Ruime hal Grote voortuin

Type Rode Beuk

Drie slaapkamers Openslaande deuren naar zowel de voor- als achtertuin

Tuinimpressie

Begane grond Met optionele veranda

30

31


Opties Diverse gebruiksvarianten voor de garage mogelijk Grote zolder naar eigen inzicht in te delen met mogelijkheid tot twee extra slaapkamers Gezellige veranda aan tuinzijde Dakramen en dakkapellen op de tweede verdieping Uitbouw woonkamer van 1.20 m of 2.40 m Uitbouw garage van 1.20 m Carport

Eerste verdieping

32

Begane grond

Tweede verdieping

Uitbouw van de woonkamer van 2.40 m, uitbouw van de garage van 1.20 m en carport

Alternatieve indeling, dakramen en dakkapellen

Tweede verdieping

33


7 Verandawoningen aan een hofje

De hofwoningen zijn bijzonder. Iedere woning heeft een mooie veranda en met tien meter aan lengte zijn er binnenshuis vele indelingen mogelijk. Wilt u werken of slapen op de begane grond? Dat kan. De architect heeft alvast een aantal mogelijkheden voor u uitgewerkt.

Doordat deze woning behoorlijk breed is, heeft u een heerlijk royale woonkamer van 27 m². De openslaande deuren vanuit de woonkeuken naar de veranda en de tuin zorgen ervoor dat u binnen, buiten kunt beleven. In de basis heeft de verandawoning ook een ruime hal en twee zeer grote slaapkamers en een ruime badkamer op de eerste verdieping. De royale zolder kunt u bereiken met de vlizotrap.

Echt een huis dat helemaal aan uw wensen aan te passen is.

34

35


19

18

17

16

15

14

13

Bouwnummers 13, 16 en 18 Bouwnummers gespiegeld 14, 15, 17 en 19

Gezellig wonen in een hofje Standaard brede en sfeervolle veranda Woonkamer met openslaande deuren naar tuin Flexibele indelingen mogelijk Ruime zolder Twee ruime slaapkamers

Type Zilverspar

Bwnrs 16 en 17 hebben dwarskap aan de voorzijde en ruime eerste en tweede verdieping

Tuinimpressie

36

Begane grond

37


Opties Uitbouw woonkamer van 1.20 m of 2.40 m Slaap- en badkamer mogelijk op begane grond Dakramen, dakkapellen Gedeeltelijke uitbouw achtergevel 2.40 m met slaap- en badkamer op de begane grond aan tuinzijde Gehele uitbouw achtergevel 2.40 m met slaap- en badkamer op de begane grond

Eerste verdieping

38

Begane grond

Begane grond

Gedeeltelijke uitbouw achtergevel 2.40 m met slaap- en badkamer op de begane grond aan tuinzijde

Uitbouw achtergevel 2.40 m met slaap- en badkamer op de begane grond aan straatzijde

Tweede verdieping

39


2 Ruime vrijstaande villa’s

Heerlijk de ruimte in en om de woning. Met deze vrijstaande villa’s woont u vrij in de breedste zin van het woord. De tuin loopt volledig rondom het huis. In De Kwekerij worden slechts twee van deze woningen aangeboden. De twee villa’s zijn ook nog eens verschillend ten opzichte van elkaar. Met deze woning bent u dus verzekerd van een uniek huis op een unieke plek.

Beide woningen zijn lekker licht en hebben een grote woonkeuken. Ook hier geldt dat de gezellige veranda aan tuinzijde een heerlijke aanvulling vormt op het interieur.

40

41


42

Interieurimpressie van type Plataan

43


Bouwnummer: 32

Ruime en lichte woonkamer Grote woonkeuken Standaard sfeervolle veranda aan tuinzijde Standaard carport Individuele indelingswensen kunt u aangeven in een persoonlijk gesprek met

Type Plataan

de architect en bouwer

Tuinimpressie

44

Begane grond

45


Bouwnummer: 33

Ruime en lichte woonkamer Grote erker Aparte woonkeuken Badkamer en slaapkamer op de begane grond optioneel Individuele indelingswensen kunt u aangeven in een persoonlijk gesprek met de architect

Type Esdoorn

en bouwer

Eerste verdieping

46

Tweede verdieping

Tuinimpressie

47


Optie

Begane grond

Begane grond

48

Eerste verdieping

Tweede verdieping

49


12 Starterswoningen aan het park

De speels verspringende gevels geven deze woningen een bijzonder aanzicht. In totaal zijn er twaalf diepe starterswoningen, in twee verschillende types, in het hele plan opgenomen. Deze liggen allemaal aan het park. Een groot deel van de woningen heeft een leuke veranda, die zo kenmerkend is voor De Kwekerij.

De woonkamer geeft direct toegang tot de tuin op het westen. In de tuin is een berging aanwezig. De woningen hebben twee of drie slaapkamers en een handige opbergzolder die te bereiken is door middel van een vlizotrap.

50

51


Bouwnummer: 1 Bouwnummers gespiegeld: 2, 8, 9 en 10

Ruime woonkamer Keuken met openslaande deur naar veranda en uitzicht op het park Twee ruime slaapkamers Tuin op het westen

Type Cypres

Berging

Opties Uitbouw woonkamer van 1.20 m of 2.40 m Extra dakramen Dakkapellen aan de achterzijde Dichte keuken

Tuinimpressie

52

Begane grond

Eerste verdieping

Tweede verdieping

53


Bouwnummers: 3 t/m 7, 11 en 12

Ruime woonkamer Keuken met openslaande deur en uitzicht op het park Bouwnummers 3, 7 en 11 hebben een veranda Twee ruime slaapkamers Tuin op het westen

Type Pinus

Berging

Opties Uitbouw woonkamer van 1.20 m of 2.40 m Extra dakramen Dakkapellen aan de achterzijde Vaste trap

Tuinimpressie

54

Begane grond

Eerste verdieping

Tweede verdieping

55


25 Bijzondere appartementen

Voor de levensgenieter die wel in een groene omgeving wil wonen maar niet meer de zorg wil hebben van het onderhoud van een tuin, is een appartement in De Kwekerij ideaal. Ook hier is de karakteristieke sfeer van het project herkenbaar doordat de balkons en galerij zijn uitgevoerd in verandastijl. Het appartementengebouw bestaat uit drie woonlagen. U kunt kiezen uit een twee- of driekamer appartement. Waar het ene appartement een gezellige eetkamer heeft, is het andere daarnaast ook in bezit van een extra slaapkamer of hobbyruimte.

Alle woningen hebben een heerlijk balkon zodat u lekker van het zonnetje kunt genieten. De grote raampartijen zorgen ervoor dat u altijd verzekerd bent van een lichte leefruimte. Gemak dient de mens. Uw fiets en/of auto kunt u kwijt op de stallingplaats in de kelder.

56

57


Bouwnummers: 37, 46 en 53

Ruime woonkamer Drie kamers Apart toilet Een lekker ruim balkon Lift aanwezig Stallingsgarage voor auto en fiets

Type Linde

Ruime inpandige berging

Bouwnummers 37, 46 en 53

58

59


Bouwnummers: 38 t/m 41, 47 t/m 50 en 54 t/m 57

Ruime woonkamer Twee kamers en optionele hobbyruimte Apart toilet Een lekker ruim balkon Lift aanwezig Stallingsgarage voor auto en fiets

Type Berk

Ruime inpandige berging

U kunt kiezen uit twee indelingen.

60

61


Bouwnummers: 42, 51 en 58

Drie-kamer hoekappartement Ruime woonkamer Apart toilet Een lekker ruim balkon Lift aanwezig Stallingsgarage voor auto en fiets

Type Larix

Ruime inpandige berging

62

63


Verdiepingsoverzichten Bouwnummers: 45 en 52

Drie-kamer hoekappartement

34

Ruime woonkamer Apart toilet 35

Een lekker ruim balkon Lift aanwezig Stallingsgarage voor auto en fiets

1

Lift

2

3

4

5

6

7

8

9

Lift

10 11 12

42 Larix

Ruime inpandige berging 37 Linde

36

38 Berk

39 Berk

40 Berk

41 Berk

24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13

Type Ceder

Parkeerruimte

43

44

Lift

45 Ceder

46 Linde

Lift

51 Larix 47 Berk

48 Berk

Eerste verdieping

64

Begane grond

49 Berk

50 Berk

52 Ceder

58 Larix 53 Linde

54 Berk

55 Berk

56 Berk

57 Berk

Tweede verdieping

65


Keuken

Persoonlijke wensen

De woningen zijn standaard uitgerust zonder keuken.

Voor de hofwoningen, de twee-onder-een-kapwoningen

Op deze manier kunt u uw keuken geheel naar eigen smaak

en de vrijstaande villa’s geldt dat er opties te over zijn.

samenstellen. Bezoek voor goede kwaliteit keukens voor

U bepaalt zelf wat voor keuken of badkamer er wordt

een scherpe prijs eens de showroom van Elan Keukens

geplaatst. U bepaalt zelf of u een dakkapel of dakramen

in Eemnes. Daar kunt u zien wat de mogelijkheden zijn.

wenst of niet. Leg uw wensen en opties voor in een persoonlijk gesprek met de bouwer Vos & Teeuwissen

Sanitair

uit Huizen. Met de tekening van uw woning bij de hand,

De badkamers in De Kwekerij zijn ruim opgezet. De bad-

worden uw wensen geïnventariseerd en (indien haal-

kamers van de hofwoningen, de twee-onder-een-kap-

baar) werkelijkheid.

woningen en de vrijstaande villa’s zijn standaard voorzien van de kwalitatief hoogwaardige producten van Villeroy & Boch.

66

67


Ontwikkeling en realisatie Vos & Teeuwissen Huizen Architect Architectenbureau Visser & Bouwman Den Bosch Tuinarchitect Manon van Dis, Huizen Verkoopinformatie Bos Makelaardij o.g. Bosstraat 11 3742 CK Baarn Tel. 035 - 541 51 41 info@bos-makelaardij.nl bosbeheer@bos-makelaardij.nl Rigter Makelaars Leestraat 31A 3743 EH Baarn Tel. 035 - 541 50 00 info@rigter.nl www.rigter.nl Keukenshowroom Elan Keukens & Koken Eemweg 29b, Eemnes Tel. 035 - 737 01 17 Disclaimer Alle perspectieftekeningen en afbeeldingen in deze brochure geven een impressie weer en dienen als illustratie. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd, kunnen aan deze tekeningen en afbeel-dingen geen rechten worden ontleend. De tekeningen zijn met recht “artist impressions” waarin de illustrator zich soms wat artistieke vrijheden gunt. De reële kleuren van gevels, schilderwerk en dakbedekking kunnen hiervan afwijken en sommige artist impressions zijn voorzien van opties. De openbare ruimte is naar de fantasie van de illustrator ingevuld. De plattegronden in deze brochure kunnen opties bevatten. De plattegronden, alsmede de afmetingen van sanitair en keukens van alle in deze brochure opgenomen woningen zijn indicatief. Hier is dus geen leveringsplicht aan verbonden. Deze brochure maakt geen onderdeel uit van de contractstukken. Tijdens een eerste gesprek bij de makelaar worden de contractstukken van de woning verstrekt.

68

Projectcommunicatie Graphic House, Amsterdam

Brochure kwekerij  

presentatie van de nieuwbouwwijk "De Kwekerij" te Baarn

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you