Page 1

NEW

Gravel

De plaat ontwikkeld voor grind

Geotechnical Products gamma 2013


Insulco

uw partner in geotechnische producten

Uw partner sinds meer dan 45 jaar

20 jaar ervaring in gras/grindtegels

Een team van specialisten

Betrouwbare producten van hoge kwaliteit

Unieke en originele oplossingen

Een zeer breed gamma producten

Een sensibiliteit voor milieubescherming

Een centrale ligging in België

Een voorraad van meer dan 250 000 m²

Een leveringsdienst binnen de 24/48 uur

Gastvrije en aangename gebouwen

in de bouwsector, de wegenbouw en groene ruimtes. Ontdek in deze brochure het geheel van onze geotechnische oplossingen. Innoverend zijnde, was Insulco de eerste om het concept van PE-HD tegels voor te stellen in België. Daardoor stellen wij u vandaag een compleet gamma voor vergezeld van een deskundigheid die werd opgebouwd door de jaren heen. tot uw dienst om u technische steun en advies te geven bij de realisatie van uw projecten. geselecteerd en zorgvuldig ontwikkeld om u prestatie en doeltreffendheid op zeer lange termijn te waarborgen. als antwoord op specifieke problemen. U zult bij Insulco anders bedachte producten vinden die nooit voordien overwogen oplossingen brengen. zodat u bij Insulco de perfecte oplossing vindt die het best zal beantwoorden aan uw toepassing. doordat Insulco binnen het gamma een maximum aantal producten integreert die afkomstig zijn van gerecycleerde of natuurlijke componenten. Daarbij is ons gebouw sinds 2009 uitgerust met een nieuwe generatie fotovoltaïsche panelen. We streven ernaar om 50% van de energie die we nodig hebben voor de productie en bewerking van onze producten te produceren. te Nijvel, vlakbij de E19, een twintigtal minuten ten zuiden van Brussel. Dit biedt u een strategische ligging. garandeert u een constante beschikbaarheid over een voldoende hoeveelheid van het product dat u nodig heeft. In 2009 werden 2 nieuwe loodsen toegevoegd om het stockvolume te vergroten. levert u overal in België en binnen de kortste termijn. Een onvoorziene situatie ? U kan op Insulco rekenen om u het gewenste product zo snel mogelijk te leveren. waar u het volledige gamma onder de beste omstandigheden kan ontdekken en de kwaliteit van de voorgestelde producten kan beoordelen.

Vind ons volledig gamma producten terug op www.insulco.be


Productengamma

Xtradal- gamma - platen voor gras en grind in HD-PE Gravel Ritter Ritter Xtra XL

nieuwe plaat ontwikkeld voor grind groene grasplaat

4

6

neutrale grindplaat

7

grasplaat met waterreservoirs

8

Geotextiel- gamma - geweven, niet-geweven, voor bedekking... Iso Fiber Weed BioWeed

geweven geotextielen

10

niet-geweven geotextielen - Nieuwe referentie in voorraad ! geotextiel tegen onkruid

11

12

biologisch afbreekbaar geotextiel tegen onkruid - Nieuwe versie !

13

Drainage- gamma - groene daken, funderingen, onder legbed... Roof Techno Isoline Isoline Dubble Sys

drainerend membraan voor groene daken

14

dun drainagemembraan+ niet-geweven langs 2 zijden noppenbaan van 10 mm + niet-geweven drainagemat voor onderbouw

15 16

17

dun drainagemembraan + niet-geweven langs 1 zijde zinkput in polyethyleen

17 19

SabiDrain- gamma - afvoergoten in Polypropyleen Sabi

afvoergoten in polproyleen met hoge dichtheid

Nieuwigheid

Gerecycleerd product

18


NEW

Gravel

de nieuwe plaat ontwikkeld voor grind

De nieuwe GravelGrid- plaat laat toe om stevige ruimtes te creëren in grind die weinig onderhoud en geen afvoer vereisen. GravelGrid stabiliseert grind, vermijdt sporenvorming, plassenvorming en grindverlies. Bovendien bevordert ze het natuurlijke doordringen van regenwater in de bodem.

Voordelen Geringe dikte Zeer hoge weerstand Minder grind vereist Voorkomt sporenvorming Stevige bodem tegen grindverlies Behoudt het grind op hellingen Waterdoorlatend Zeer snelle plaatsing (150 m²/u/man) Zonder onderhoud Economisch Ecologisch Stabiliserend Gladde bodem of met krammen

Ontwikkeld voor grind !  Herleide dikte tot 3 cm : minder grind nodig voor de opvulling.  Halfgesloten bodem : vermijdt grindverlies in de fundering; verhoogt de stabiliteit.  Langwerpige perforaties : vergemakkelijken het doordringen van regenwater in de bodem.  Exclusief kliksysteem : eenvoudige halfsteense plaatsing, snel en zonder inspanningen.

Electrolux - Zaventem - 1500 m²

 Tegels met half-vrije naden : laat een onderlinge beweging van de tegels toe, vermijdt vervormingen ten gevolge van temperatuursschommelingen.  Zeer fijne structuur in neutrale HD-PE : Maakt de tegel zeer discreet.  Grote openingen : laat een opvulling toe met een grote keuze uit verschillende grindsoorten en korreldiktes.  Weerstand tot 400 t/m² : gebruik voor zowel voetgangerswegen als toegangswegen voor vrachtwagens.  Met of zonder krammen onder de platen : verankering in een nieuw legbed of plaatsing op een bestaand verhard oppervlak. 4

Markeerdoppen


art Zw

Neu tra a

l

Toepassingen Parkings Hellende paden Platte daken Brandweerwegen Garageopritten Fietspaden Wandelpaden

Mons Arena - 3000 m²

Plaatsing

Draagbed : samengeperste grindlaag 10/32 van 20 tot 60 cm in functie van het gebruik van de oppervlakte. Legbed : fijn grind (Ø 2/7 sur 4 cm) - zand/kiezel (4 cm) - drainerende stabilisé (max. 150 kg) (7 tot 10 cm). Opvulling : een grindsoort gebruiken met korreldikte tussen 2 en 8 mm. Vidéo van plaatsing : www.xtradal.be

Technische gegevens

Materiaal

HD-PE (U.V.-bestendig)

Kleur

neutraal (doorschijnend) of zwart

Formaat

± 114 x 57 x 3 cm

Gebruiksoppervlak

± 0,65 m²

Verankering onder de plaat

met of zonder krammen

Gewicht

± 2,6 kg/plaat

Weerstand zonder grind

minimum 150 t/m²

Weerstand met grind

maximum 400 t/m²

Vind de technische fiches van onze gras/grindplaten terug op www.xtradal.be

5


Ritter

de grindplaat

De Ritter- plaat verstevigt het grind en laat toe om stevige ruimtes te creëren die weinig onderhoud of afvoer vereisen. Ze bevordert het natuurlijke doordringen van regenwater in de bodem. De honingraatstructuur van de tegel geeft haar een maximum aan stabiliteit. Ze verdraagt een last van 100 ton per m² (erkenning voor brandweerwegen). Haar wanden zijn fijn en de kleur is neutraal. Puur polyethyleen is doorschijnend. Daarom wordt het gebruikt zodat de tegel de kleur aanneemt van het grind waarmee ze is opgevuld.

Voordelen Hoge weerstand • Houdt het grind op zijn plaats • Zonder onderhoud • Economisch • Zelfdrainerend • Esthetisch • Bijna onzichtbaar dankzij haar doorschijnende kleur

Plaatsing Draagbed : grind, puin, steenslag... (Ø 10/32 op 20 tot 60 cm afhankelijk van het gebruik en het bodemtype). Legbed : fijn grind (Ø 2/7 op 4 cm) - zand/kiezel (4 cm) - drainerende stabilisé (max. 150 kg) (7 tot 10 cm). Opvulling : grind (Ø 2 tot 8 mm).

Technische gegevens

6

Materiaal

HD-PE (U.V.-bestendig)

Kleur

Neutraal

Formaat

50 x 39 x 4,5 cm

Gewicht

1100 g/plaat

Weerstand

meer dan 100 t/m²

Platen voor 1 m²

5 platen

Toepassingen Parkings Hellende paden Diverse toegangswegen Brandweerwegen Garageopritten Fietspaden Wandelpaden


de grasplaat

year s

20

L A N GI

Si n

c

Ritter

e

qu

en h

U

ni

tic

I

OR

e & Au

t

De Ritter- grasplaat is een alternatieve oplossing voor de creatie van groene ruimtes zoals: parkings, toegangswegen voor de brandweer, campings, enz. Ze is extreem licht, laat een snelle plaatsing toe en werd vervaardigd op basis van gerecycleerd polyethyleen met hoge dichtheid, het meest stevige en duurzame materiaal. De honingraatstructuur geeft haar een maximum aan stabiliteit en verdraagt een last van meer dan 100 ton/m2. Ritter is een ecologische oplossing want ze laat een creatie van nieuwe groene ruimtes toe, terwijl het regenwater onmiddellijk in de bodem doordringt en ter plaatse verdampt.

Toepassingen Parkings Garageopritten Brandweerwegen Helihavens Campings Fietspaden

Voordelen Ecologisch • Snelle plaatsing • Zeer stevig • Economisch • Esthetisch • Praktisch onzichtbaar • Zelfdrainerend

Plaatsing Draagbed : grind, puin, steenslag... (Ø 10/32 op 20 tot 60 cm afhankelijk van het gebruik en de bodemtype). Legbed : fijn grind (Ø 2/7 op 4 cm) - zand/kiezel (4 cm). Opvulling : goede aarde - bladaarde/zand/turf - bladaarde/lava + zaden voor «sportgazon» of «parkings».

Données techniques Materiaal

Gerecycleerd HD-PE (U.V.-bestendig)

Kleur

Groen of zwart

Formaat

50 x 39 x 4,5 cm

Gewicht

1100 g/plaat

Weerstand

meer dan 100 t/m²

Platen voor 1 m²

5 platen

Vind de technische fiches van onze gras/grindplaten terug op www.xtradal.be

7


Xtra

XL

grasplaat met waterreservoirs

Xtradal is een alternatief voor betonnen grastegels. Xtradal heeft een unieke structuur op basis van gerecycleerd PE-HD - het stevigste en meest duurzame materiaal- die haar extreem stevig (300 t/m²) en discreet maakt. De tegel bevat bovendien een waterreservoir dat de bodem vochtig houdt om zo een groener grasperk te bekomen. Door zijn grootte en lichtgewicht biedt Xtradal stabiliteit, een eenvoudige en snelle plaatsing. Ze is ideaal voor parkings, diverse paden, plaatsen, brandweerwegen, enz.

Markeerplots Ideaal om parkeerplaatsen of toegangswegen af te bakenen.

Voordelen Ecologisch • Zeer snelle en eenvoudige plaatsing (ongeveer 1m² in één keer) • Zeer stevig (300 t/m²) • Economisch • Bijna onzichtbaar • Zelfdrainerend • Licht

Plaatsing

Discreet en esthetisch

Draagbed : samengeperste grindlaag 10/32 van 20 tot 60 cm in functie van het gebruik van het terrein.

Onzichtbare verbinding van de tegels dankzij de open randen van de Xtradal.

Legbed : nivelleringslaag van 5 cm in porfiergrind of fijngestampte lava 2/5 - 2/7. Substraat opvulling : goede aarde - bladaarde/zand/turf - bladaarde/ lava + zaden voor «sportgazon» of «parkings».

Fijne structuur en groene kleur voor een maximale discretie.

Technische gegevens

8

Materiaal

Gerecycleerd HD-PE (U.V.-bestendig)

Kleur

Groen

Formaat

± 120 x 80 x 4,2 cm

Oppervlakte per plaat

± 0,96 m²

Onderverankering

± 40 mm

Gewicht

6,2 kg/plaat

Weerstand

300 t/m²

Bois des rêves - Ottignies - 5000 m²


Toepassingen Parkings Garageopritten Brandweerwegen Helihavens Campings Fietspaden

Met waterreservoir Een groener en langer groen grasperk dankzij de watervasthoudende reservoirs van Xtradal.

Planet Parfum - Anderlecht - 900 m²

Verankeringen

Bpost - 1700 m²

Maximale stabiliteit en stevigheid tegen horizontale krachten (stoppen of vertrek van een voertuig) dankzij de verankeringen van 40 mm.

Voor

Na

Hubo - Wommelgem - 1900 m²

Vind de technische fiches van onze gras/grindplaten terug op www.xtradal.be

9


Iso

geweven geotextiel voor openbare en private werken

Isotex is een geweven geotextiel op basis van strookjes polypropyleen. Zijn structuur is water-en luchtdoorlatend en houdt de fijne deeltjes op hun plaats. De Isotex- geotextielen zijn niet aan bederf onderhevig, zijn bestand tegen zuren, tegen alcalines en UV-stralen en behouden steeds hun eigenschappen, zowel in droge als vochtige staat.

Voordelen Licht • Stevig• Niet aan bederf onderhevig• Economisch

Technische gegevens

10

Type

WP 15

WP 25

Gewicht

90 g/m²

130 g/m²

Weerstand trekkracht

15 kN/m

25 kN/m

Verlenging

15 %

10 %

Doorlatendheid

15 l/m²*s

10 l/m²*s

Lengte rol

100 m

100 m

Breedte in voorraad

2,10 m - 3,30 m 4,50 m - 5,30 m

5,30 m

Toepassingen Toegangswegen Funderingen Taluds Diverse berschermlagen Kwekerijen Netheidslagen


Fiber

niet-geweven geotextielen

De Fibertex- producten zijn niet-geweven geotextielen bestaande uit polypropyleenvezels die met de naaldprocedure werden gevormd en stevige matten vormen die eenvoudig te gebruiken, soepel en zeer rekbaar zijn. Alle matten zijn in open verspreiding en laten een vrije doorgang toe van water en lucht. De eigenschappen van deze geotextielen blijven identiek zowel in droge als vochtige staat en het materiaal is niet onderhevig aan rotting of schimmelvorming. Ze zijn ook zuur- en alkalibestendig.

Toepassingen Scheiding van lagen Banen Toegangswegen Parkings Filtratie en drainage Mechanische bescherming

Voordelen Hoge weerstand • Hoge rekbaarheid • Hoge doorlaatbaarheid • Niet aan bederf onderhevig • Uitgebreid gamma • Talrijke breedtes in stock • CE gecertificeerd

Technische gegevens Type

Nieuw ! F-25

F-32

F-33

F-300M

Gewicht (g/m )

130

175

200

300

Weerstand trekkracht (kN/m)

10

13

16

20

Dikte aan 2 kPa (mm)

0,8

0,9

1,0

3

Verlenging (%)

50

50

50

60

120

70

60

70

70

85

75

70

2

Doorlatendheid (l/sec/m2) Poriëngrote, O90% (micron) Polypropyleen grondstof Standaard lengte (m) Breedte in voorraad (m)

PP

PP

PP

PP

100

100

100

50 100

1,00 - 2,00 3,00 - 4,00 5,00

4,00 5,00

5,00

2,00 5,00

11


Weed

niet-geweven geotextiel, controle van erosie en onkruid

Weedtex is een niet-geweven geotextiel dat bestaat uit een mix van PET- en PAC- vezels die stevige matten vormen die eenvoudig te gebruiken, soepel en zeer rekbaar zijn. Weedtex is in open verspreiding en laat een vrije doorgang toe van water en lucht. Weedtex heeft een zwarte kleur, vermijdt de groei van onkruid en verbetert de groei van uw planten. Op een nieuw talud, vermijdt Weedtex het wegspoelen van fijne deeltjes, uithollingen en bevordert hij de stabiliteit. Dankzij zijn donkere kleur en de behouden vochtigheid onder de Weedtex, garandeert het «tropische» thermisch effect een snellere groei van de beplanting en dit zonder onderhoud. Als het nietgeweven textiel niet bedekt is, zal het aangevallen worden door UV-stralen na een periode van ongeveer 3 tot 5 jaar en zal langzaamaan verdwijnen.

Toepassingen Taluds Bloemperken Beplantingen Wegbermen Zandbakken Parkings

Voordelen Tegen onkruid • Stevig • Controle van erosie • Verdwijnt binnen enkele jaren (UV) • Verbetert de groei van de planten • Behoudt het vocht in de bodem • Beperkt onderhoud • Zeer waterdoorlatend • Eenvoudig te plaatsen • Economisch • Ecologisch

Technische gegevens Grondstof

PET-PAC

Kleur

Zwart

Gewicht

100 g/m²

Weerstand

6 kN/m

Lengte rol

100 m

Breedte rol

2,4 m of 4,8 m

Haken in U- vorm

25 x 7,5 x 10 cm Decathlon - 4500 m²

12


BioWeed

ecologisch geotextiel tegen onkruid

BioWeedtex vermijdt onkruid en verbetert de groei van planten. Op een nieuw talud bevordert hij de stabiliteit, vermijdt hij het wegspoelen van fijne deeltjes en de vorming van uithollingen. BioWeedtex is vervaardigd op basis van maïsmelkzuur. Dankzij dit exclusief procédé dat vertrekt uit deze olie, bekomt men stevige korrels waaruit men een draad trekt die dient om het niet-geweven textiel te vervaardigen. De bekomen matten zijn stevig, eenvoudig te snijden, soepel en zeer rekbaar. BioWeedtex is in open verspreiding en laat een vrije doorgang toe van water en lucht. Zijn bruine kleur en de hennepvezels integreren zich harmonieus in het landschap. BioWeedtex vergaat op natuurlijke wijze na een periode van 3 tot 5 jaar.

Toepassingen Taluds Bloemperken Beplantingen Wegbermen Zandbakken Parkings

ar ! erba at e d egra ifica io - d st» cert b % 100 Compo «OK

Nieuw geïnteg e afwerking m reerde et hennep vezels !

Swift - 1500 m²

Voordelen Tegen onkruid • Stevig • Controleert erosie • Bruine kleur • Bio-afbreekbaar in 3 tot 5 jaar • Verbetert de groei van planten • Behoudt de vochtigheid in de grond • Beperkt onderhoud • Zeer waterdoorlatend • Eenvoudig te plaatsen • Ecologisch

Technische gegevens Grondstof

PLA-vezels uit maïs

Kleur

Bruin (aardekleur)

Gewicht

150 g/m²

Weerstand

5 kN/m

Lengte rol

100 m

Breedte rol

1 m; 2 m; 4 m

Haken in U- vorm

25 x 7,5 x 10 cm

Nieuwe bio-afbreekbare haken in PLA ! 13


Roof

D25 & D35

drainage en bescherming van daktuinen

RoofDrain is een gerecycleerde drainerende mat die bestaat uit schuimvlokken in polyethyleen met gesloten cellenstructuur. Het basismateriaal, polyethyleen, de meest duurzame kunststofsoort, wordt vervaardigd door een thermisch procédé zonder gebruik van lijm. De matten zijn bedekt met een niet-geweven doorlatend geotextiel waarop het substraat rechtstreeks wordt uitgegoten. RoofDrain biedt een perfecte mechanische bescherming van het waterdichtheidsmembraan en verzekert een doeltreffende afvoering van het water afkomstig van de daktuin.

Parc de l’Alliance - Braine-l’Alleud - 5000 m²

Voordelen Zeer stevig • Hoog drainagevermogen • Continue drainerende structuur • Mechanische bescherming van de waterdichte laag • Ecologisch, vervaardigd uit gerecycleerd materiaal • Betrouwbaarheid en doeltreffendheid bewezen sinds meer dan 20 jaar • Lichtgewicht = draagstructuur niet extra belast • Niet aan bederf onderhevig• Berijdbaar door werfmachines op banden • Snelle en eenvoudige plaatsing

Technische gegevens

14

Type

D25

D35

Materiaal

Gerecycleerd PE

Gerecycleerd PE

Drainagecapaciteit onder 40 kPa

0,91 l/m.s (i=0,1) 3,09 l/m.s (i=1)

1,12 l/m.s (i=0,1) 3,71 l/m.s (i=1)

Gewicht/m²

± 1900 g

± 2700 g

Minimum dikte

25 mm

35 mm

Niet-geweven

160 g/m²

160 g/m²

Lengte (rol)

10 m

10 m

Breedte

1m

1m

Breedte niet-geweven

1,15 m

1,15 m

Kwaliteit

iso 9002 - CE

iso 9002 - CE

Toepassingen Intensieve daktuinen Extensieve daktuinen Ondergrondse muren Tuinen op garages Maneges


Techno

6.2

dun drainerend membraan + niet-geweven langs 2 zijden Technodrain 6.2 is een geocomposiet dat bestaat uit een membraan in HD-PE met driedimensionale cellenstructuur en bedekt langs twee zijden met een nietgeweven geotextiel. Met een weerstand van 45 t/m2, is deze composiet geschikt voor horizontale drainage onder hoge druk of verticale drainage. Hij verzekert dus ventilatie, isolatie en bescherming van funderingen, muren, tunnels…

Horizontale drainage

Toepassingen Onder klinkers of kasseien Ondergrondse muren Funderingen Terrassen Bloembakken

Tour et Taxis - Brussel - 6800 m²

Verticale drainage

Voordelen

Technische gegevens Materiaal : HD-PE • Dikte : 6,2 mm • Nietgeweven : 125 g/m² langs beide zijden • Formaat : 1,10 m of 2 m x 25 m • Weerstand : 45 t/m²

Vermijdt hydrostatische druk • Laat ventilatie van ondergrondse muren toe • Driedimensionale structuur met hoog overdrachtsvermogen • Multi-directionele drainage • Geringe dikte van 6 mm • mechanische bescherming • Niet samendrukbaar en weerstand tot 45 t/m² • Bestand tegen chemische stoffen • Snelle en eenvoudige plaatsing • Iso 9002 kwaliteit • CE gecertifieerd 15


Iso

G10

noppenbaan + niet-geweven Isoline G10 is een noppenbaan in polyethyleen met hoge dichtheid bedekt met een niet-geweven geotextiel van ± 136 g/m² voor de bescherming van de onderbouw van gebouwen, drainage onder tegels en kasseien, ondergrondse constructies, stedenbouwkundige werken en daktuinen.

Toepassingen Ondergrondse muren Onder terrastegels Funderingen Daktuinen Bouwputten Kasseien Terrassen Klinkers Tunnels

Horizontale drainage onder klinkers en daktuinen

Verticale drainage van ondergrondse muren

16

Voordelen

Technische gegevens

• Hoog drainagevermogen • Multi-directioneel • Mechanische bescherming • Economisch • Stevig • Eenvoudige plaatsing • Eenvoudig te snijden • Licht

Materiaal

Zwart HD- Polyethyleen + niet-geweven 136 g/m²

Dikte noppen

10 mm

Dikte niet-geweven

0,6 mm

Standaard formaat

2 m x 12,5 m

Niet-geweven

136 g/m²

Gewicht

750 g/m²

Drukweerstand

40 t/m² (400 kN/m²)

Drainagecapaciteit

± 4,80 l/m.s (i=1)


NEW

Isoline

drainagemat voor onderbouw

20

Isolinedrain 20 is een alveolaire drainagemat in HD-PE die wordt gebruikt voor de bescherming van onderbouw, ondergrondse constructies en stedenbouwkundige werken. Als het bijvoorbeeld op een funderingsplatform gebruikt wordt, vangt het het water op dat er door de hydrostatische druk door zou komen. Het vermijdt zo het onstaan van water in ondergrondse parkings.

Toepassingen Ondergrondse constructies Tussen twee betondallen Onderbouwbescherming Onder fundering

Technische gegevens

NEW

Materiaal: HD-PE • Dikte : 20 mm • Formaat rollen : 2 m x 20 m • Noppen : 400/ m² • Gewicht : 1 kg/m² • Weerstand : 15 t/m² • Drainage : 36 000 l/h.m (i=1)

Dubble

8.1

dun drainagemembraan + niet-geweven langs 1 zijde Dubbledrain 8.1 is een geocomposiet dat bestaat uit een membraan in PP met driedimensionele cellenstructuur, veel lege ruimtes en langs één zijde bedekt met een niet-geweven geotextiel. Met een weerstand tot 25 t/m2, is deze drainagemembraan perfect geschikt voor horizontale of verticale drainage.

Toepassingen Ondergrondse muren Klinkers of kasseien Op waterdicht beton Terrassen

Technische gegevens Materiaal : PP • Dikte : 8 mm • Niet-geweven : 136 g/m² langs één zijde • Formaat : 2 m x 20 m • Gewicht : 600 g/m² • Weerstand : 25 t/m²

17 17


NEW

Sabi

afvoergoten in hoge dichtheid polypropyleen

SabiDrain is een gamma afvoergoten in polypropyleen. Ze zijn licht, zeer stevig en bestand tegen chemische producten. Ze bieden een exclusief verbindingssysteem dat een snelle ineenschakeling toelaat. De supersnelle plaatsing en de zeer voordelige aankoopprijs van deze afvoergoten laten grote besparingen toe. Sabidrain bestaat in verschillende maten en beschikt over verscheidene type roosters om te voldoen aan de gepaste weerstand-klasse. We bieden hiermee tevens een esthetische oplossing voor elke omgeving.

Nieuw ! Zwart rooste r in PP

Afvoergoot type 100/55 Galva rooster A15 Weerstand : 1,5 T

Afvoergoot type 100/100 Polyprop. rooster A15 Weerstand : 1,5 T

Afvoergoot type 100/100 Galva rooster A15 Weersand : 1,5 T

Afvoergoot type 100/100 Galva rooster B125 Weerstand : 12,5 T

Voordelen Licht en snel te plaatsen • Verschillende type roosters • Verschillende weerstandklasses • Voorgevormde afvoerpunten • Verbinding van de afvoergoten mogelijk in een hoek van 90° • Stevig en bestand tegen chemische stoffen • Eenvoudig verbindingssysteem • Bestaat in extra groot formaat • ISO gecertificeerd - CE en EN conform

Technische gegevens

18

Afvoergoot

Rooster

Weerstand

Binnenmaten (mm)

Buitenmaten (mm)

Type 100/55

Galva A15

1,5 T

1000 x 100 x 55

1000 x 158 x 75

Type 100/100

Polypropyleen A15 1,5 T

1000 x 100 x 100

1000 x 154 x 154

Galva A15

1,5 T

1000 x 100 x 100

1000 x 154 x 154

Galva B125

12,5 T

1000 x 100 x 100

1000 x 154 x 154

Galva C250

25 T

1000 x 100 x 100

1000 x 154 x 154

Type 200/150

Galva B125

12,5 T

1000 x 100 x 55

1000 x 254 x 204

Type 200/200

Gietijzer D400

40 T

1000 x 100 x 55

1000 x 254 x 236

Type 300/300

Gietijzer D400

40 T

500 x 300 x 300

500 x 390 x 366


Nieuw

!

Toepassingen

Aansluiting van de afvoergoten in een hoek van 90°

Afvoergoot type 100/100 Gietijzer rooster C250 Weerstand : 25 T

Private gebouwen Openbare werken Industriezones Landbouwsector Parkings Garageopritten Terrassen

90°

Afvoergoot type 200/150 Galva rooster B125 Weerstand : 12,5 T

Afvoergoot type 200/200 Gietijzer rooster D400 Weerstand : 40 T

Afvoergoot type 300/300 Gietijzer rooster D400 Weerstand : 40 T

Sys zinkput in polyethyleen Sysdrain is een zinkput in aanpasbare structuur en verschillende aansluitingen, hetgeen toelaat om regenwater op te vangen en het te verspreiden in de bodem. Hij is eenvoudig te vervoeren en vereist geen werfmachine voor de plaatsing.

Technische gegevens

Toepassingen

Materiaal

gerecycleerd HD-PE

Waterverspreiding van :

Kleur

Zwart

Gewicht

11 kg

Terrassen / Daken / Pleinen / Parkeergebieden / Speelpleinen

Enkelvoudige wand 52,8 x 62 cm Wanden in elkaar

diam. 61,2 x 62 cm

Aansluitingen

diam. 110 mm

Reservoir

170 liter

Voordelen

Model hier voorgesteld met sifononderdeel

Snelle en eenvoudige plaatsing • Licht • Aanpasbare structuur • Verschillende aansluitingen van 110 mm • Stapelbaar tot op 3 hoogtes (1,80 m) 19


ck sto m² e in 0 g/ nti ere - 20 e ref /m kN uw Nie : 16 3

nze d o s op a o l n che Dow sche fi .be i o n c h tec sul

100% ĂŠcologique

F-3

biodĂŠgradable

eau Nouv

!

Quality dtex tex Wee FiberBio

NEW

Toepassi

we

ni

eu

De

ven geot niet-gewe

extiel

Isotex, le geotexti le tissĂŠ pour les travaux e GĂŠotextile ĂŠcologiqu publics et privĂŠs herbe anti-mauvaise

Weedt ex

UV

EU R

w

de

e nieuw

laat

grindp ETER,

ER, DISCR ER, LICHT

DUNN

SEN PLAAT ER TE

HER,

OMISC

ECON

SNELL

Z.I. Sud (1) •

Rue Buisson aux

Tel : 067 41 16

10

• e-mail : insulco@insulco.be

Avantages

LĂŠger RĂŠsistant Imputrescible PermĂŠable Economique Largeurs diverses

Loups 1a • 1400

Fax : 067 41 16

16

Nivelles

• Web : www.insulco.be

Dubble dun geocom 8.1  posiet voor drainag "$ #%

EA U

NE UT

DUBBELE STRUCTUUR,

RE

Parkings AllÊes en pente Accès divers Voies pour pompiers EntrÊes de garage Zones de stockage

EntrĂŠes de garage Campings Aires de stockage golfs Fairs-ways de

s

Dimensions: Poids: 1100 gr/plaque (stabilisÊ U.V.) 2 MatÊriau: PE-HD tonnes au m RÊsistance: 100 2: 5 pièces 1m Plaques pour 2 (180 plaques) Palette: 36 m

Avantages

2

tonnes/m RĂŠsistant: 100 Vert: 95 % gazon LĂŠger: 1,1 kg/plaquem2/h 20/40 Pose rapide:

2

ce Braine

Parc

lĘźAlleud

de lĘźAllian

8500 2 (Uccle) - Codic: 2 (Bruxelles) bel: 2496 m Royal: 1600 m Zolder) 2 (Wavre) - Parc 2200 m (Heusden - HĂ´- Piste cyclable: m2 (Lombardsijde) - Camping: 3500 3552 m2 (Geel) - Van pital Psychiatrique: m2 (Kortrijk) Marcke: 1281

5000

m

2 6800 m

Isoline G10 Mise en oeuvre le

RÊfÊrences Piste cyclable: 2200 m2 (Heusden Sanofi: 1400 2 Zolder) m (Strombeek) Bloso: 3500 m2 (Gent) Campus ULB: 1100 m² (Ixelles) LycÊe Français: 850 m2 (Uccle) Nombreux projets privÊs ...

aux Loups 1a•1400 (1)•Rue BuissonInsulco: sprl insulco@insulco.be • ZI Sud (1) • Industriel Sud Rue Buisson aux Tel : 067 41 16 : 067 41 16 16•E-mail Insulco SPRL•Zoning Loups 10 • Fax : 067 067 41 16 10•Fax 41 16 16 • E-mail 1a • 1400 Nivelles Nivelles•Tel : Web : www.insulco.be : insulco@insulco.be Web :

Applications

NIET-GEWEVEN

GEOTEXTIEL

e

LANGS ÉÉN ZIJDE

Sysd rain, le

bestaat uit een membraan MUREN in PP met driedimensionale

  ONDER       KLINKERS cellenstructuur en open ruimtes die

langs één zijde ONDER fondations    KASSEIEN     des murs et bedekt is met een nietDrainage vertical geweven geotextiel. sous dallages TERRASSEN Drainage horizontal Met zijn weerstand  souterraines         dans les constructions %&$$ %(%! tot 25 t/m², is Drainage deze drainage perfect toitures jardins PLATTE DAKEN Drainage des geschikt

puits

perd u en Appl

polyĂŠ

thylè ne

Epan ications toitur dage et anne es, des Êcoulemen const Dispe xes, garag ructio t des eaux aires rsion des es, hangns neuve de s ou ars ways de statio eaux de golf, nnem de terraet Êtabl entrÊ ent et de sses, es. es de Desc jeux, cours, garag fairSysdr ription e... modu ain est un puits ples, lable et perdu pluvia qui perm aux racco à et rdem structure Il est les et de de rÊcup ents aucun facile à les Êpan Êrer multisera dÊroulÊ les engin transporte dre : Isoline G10 dans eaux de chan Drainage horizontal vers le haut en prÊvoyant r et le sol. non tissÊ x 62 Avan ne de 10 cm. Le avec le côtÊ tier des bandes cm pour nÊcessite mum Laat een ventilatie Pose tages les recouvrements le substrat terre serra sa pose. van ondergrondse ou : 1,80 Avantages '.6;14*;1. sable stabilisÊ muren toe LÊger simple non tissÊ. Bestand tegen m (3 et Facile à couper dÊposÊ sur le chemicaliÍn Struc (11 kg) rapid LÊger • Fin • Êconomique modu facile • Très )..9:;.=1/ e Mise en oeuvre les) • Ventilation Assemture modu mÊcanique Haute protection drainant lable Racco blage haut pouvoir.,0*61:,0.+.:,0.9516/ insulco RÊsistant • Très Empi rds diverpar embo sprl • Z.I. lable Îteme Insulco bvba s de Nivelles • I.Z. sur 110 nt Loups 1a • 1400 Tel Sud (1) • Tel : 067/41 16 12=.4 Zuid (1) • Rue Buisson aux 3 haute mm

!#$C))<1- C#<.<1::76*<?7<8: *C Rue Buisson aux 10 â&#x20AC;˘ Fax : 067/41 Loups, 1a â&#x20AC;˘ 1400 Rue e-mail : 067 Z.I. Sud (1) â&#x20AC;˘ Website : www.insulco.be 41 16 16 Nijvel 16 16 â&#x20AC;˘ insulco@insulco.be urs Buisso %.4  C*?  C16:<4,716:<4,7+. insulco sprl â&#x20AC;˘ soit 10 â&#x20AC;˘ Fax : 067 : insulco41 16 n 1,80 Tel : 067 41 16 (.+:1;. %%%!# â&#x20AC;˘ Web : www.insulco.be @insu 10 â&#x20AC;˘ Fax aux Loups m : insulco@insulco.be lco.be

be

Grind-/grasplaten

E 19 Antwerpen

! ##! $

! $%#&%$

% !"$%Etc.'!%

$# ' Description

       drainage. Kenmerken  

        Ă excroissances nappe

voor horizontale of verticale

est une couverte dĘźun Isoline G10 haute densitĂŠ la Voordelen gr/m² pour en polyĂŠthylène 136Formaat rollen: 2 m x tissĂŠ de Âą         20 m de bâtiments, gĂŠotextile non Dikte : Âą 8,5 les soubassements protection des et pavages, mm (2 x 4 mm) sous dallages Gewicht de Drainage in verschillende : Âą 600 le drainage g/m² et les travaux richtingen Cara souterraines Materiaal: constructions Polypropyleen jardins. Driedimensionale MatĂŠ ctĂŠristiqu 795**;9744.6 5? 5gĂŠnie civil, les toitures Kleur: zwart structuur Coule riau : PE-H es 13;.A 55 s Niet-geweven Dun (8 mm) geotextiel : ĂŠĂŠn CaractĂŠristique Poids ur : noir D recyc densitĂŠ noir zijde (136 g/m²) haute 788.6 5B Weerstand tegen lĂŠ Vermindert de MatĂŠriaux : polyĂŠthylène tissĂŠ 136 gr/m² samendrukking Paro : 11 kg ./.9<15;.;<::.6-.6788.6 45B+ gĂŠotextile nonDrainagevermogen: hydrostatische : 25 t/m² drukParo i simp : 10 mm Âą 1,2 l/s/m* .>1,0;A 3/5B mm Niet samendrukbaar 0,6 Ă&#x2030;paisseur noppe * aan :o% is asse le : 52,8 non tissĂŠ onder 8 cm water en weerstand Racco Ă&#x2030;paisseur gĂŠotextile m *;.91**4" tot 25 t/m² mblĂŠ x : 2 m x 12,5 Verticaal of horizontaal RĂŠse rds : diam es : 62 cm Format standard  4.<9@>*9; gebruik diam Poids : 750 gr/m² : (40t/m²) 400 kN/m² Haut rvoir : 170 . 110 . Hoog overdrachtsvermoge (..9:;*6-;./.6:*5.6-9<3316/ ;5B eur mm 61,2 RĂŠsitance pression : Âą 17 300 l/h/m n maxi litres 1,0;.6..6=7<-1/;.84**;:.6.6;.:612-.6 9*16*/.=.957/.61 A 4<5 Drainage capacitĂŠ

! #!&(

 

e-mail

www.insulco.

E 40 Gent

pour le drainage

cĂ´tĂŠ rouleau est dĂŠroulĂŠ vers : cĂ´tĂŠ non tissĂŠ Drainage vertical prĂŠ-ĂŠtanchĂŠ et noir vers le mur sera ďŹ xĂŠ lĂŠgèrement Isoline G10 et devra le remblais. la partie Ă remblayerinfĂŠrieure. plus haut que drainant en partie Âą 10 recouvrir le tuyau avec recouvrements de posĂŠs Il faudra Les lĂŠs seront avec le gĂŠotextile. remblayage. cm en dĂŠbordant compacter le le surplus veiller Ă  bien semaines, couper en Z. Après quelques et fixer le profil en partie supĂŠrieure

pro jardin Le gĂŠo ge et la tures draina e des toi iqu mĂŠcan

Haute rĂŠsistance Sans entretien Ă&#x2030;conomique Auto-drainant EsthĂŠtique Stabilisant

RĂŠfĂŠrences m2 (Huizingen) - Theram2 Siemens: 2500

n 6.2 chnodrai Te mince rain ur gĂŠoc le omposite rĂŠsistance Roofd compositedepotecLedrai n e haute tionag s Taxis Bruxelles Tour et

Geotextielen

Pistes cyclables

CaractĂŠristique

Dimensions: 50 x 39 x 4,5 cm Poids: 1100 g/plaque MatÊriau: PE-HD (stabilisÊ U.V.) RÊsistance: + de 100 T/m² Couleur: Neutre NOUVEAU ! Plaques pour 1 m2: 5 pièces Palette: 36 m2 (180 plaques)

CaractĂŠristiques 39 x 4,5 cm 50 x

tissĂŠ + nonToepassingen DubbleDrain Ă excroissances protection 8.1 is een geocomposiet Nappe!!

! ONDERGRONDSE        haute dat  

Applications

Parkings Espaces verts privÊes ou pompiers Voies dʟaccès et berges Stabilisation pentes

Avantages

insulco sprl â&#x20AC;˘

EDITIE 09/2011

NO

CO UL

2

400 t/m

m2

Isotex est un gĂŠotextile tissĂŠ Ă base de bandelettes de polypropylène. re permet le passage de lĘźair Sa structuet de lĘźeau, tout en maintenant les ďŹ nes particules leur place. Les Ă  gĂŠotextiles Isotex putrescibles, sont imils rĂŠsistent aux acides, aux alcalins, aux rayons UV et conservent toujours leurs propriĂŠtĂŠs, tant Ă  lʟÊtat sec quĘźhumides.

iging vervaard den ! Nieuwe weerstandoorlatendheid gamma Nog hogere â&#x20AC;˘ Hoge

Ritter dalle Ă gazon dal la dalle Ă  gravier Ritterdal, la Applications

cht 4500

GÊotex le con tile non tiss trô Ê des ma le de lʟÊrosi pour on et uvaises herbes

Description

t â&#x20AC;˘ Stabilisation

Voordele

.in w w

on Anderle

Paillage et talus DÊfenses côtières Sols pour pÊpinières Couches de propretÊ Protections diverses

â&#x20AC;˘Renforcemen

Filtration â&#x20AC;˘ Protection uit niet-gewevedĂŠ bestaat de naaldproc e â&#x20AC;˘ Drainage Beschrijv geotextiel met met uitstekend Fibertex eenvezels die jk te Deze weefsels, CaractĂŠristiqu polypropyl en gemakkeli water gevormd. es werden id, zijn soepel diffusie en laten Type ppen voor eigenschadroge 2 rekbaarhe . Ze zijn open WP 15 in (gr/m ) door. De zowelPoids WP 25 gebruikenongehinderd 100 identiek Het Couleur materiaal 130 blijven en lucht noir heden. kan niet geotextiel noir van dit omstandig schimmel, RĂŠsistance traction door ndig. Dankzij als in vochtige (kN/m) 15 edĂŠ Allongement niet aangetast en alkalibeste igingproc 25 wordt len (%) PermĂŠabilitĂŠ 15 vervaard geotextie en is zuur(L/m2/s) 10 rotten 15 exclusieve Fibertex Longueur rouleau 10 een de nieuwe . Largeurs en stock (m) 100 100 leveren (m) prestaties 2.10 - 3.30 3.30 nog hogere ! 4.50 - 5.20 n procedĂŠ 5.20 ing

â&#x20AC;˘ Breed Grote verlenging onderhevig voorraad bederf Niet aan de breedten in Verschillen

Decathl

Applications

Voies dʟaccès Fondations

ngen

e Renovati erken Wegenw swegen en parkings ing Toegang en drainage ting bescherm Filtrering sche waterdich SĂŠparation Mechani en

1a â&#x20AC;˘ : â&#x20AC;˘ Web 067 41 1400 Nivell : www. 16 16 es insulco .be

Drainage

R0

E 40 Leuven

Brussel R0

E 411 Namen

E 19 Nijvel

A 54 Charleroi

E 19 Bergen Parijs

E 19 I.Z. Noord Brussel

ChaussĂŠe de Bruxelles

N 25 Waver Louvain-La-Neuve

Nijvel

E 19 Antwerpen

E 40 Gent R0

R0

Afrit 19bis Nivelles Sud

ChaussĂŠe de Namur

E 411 Namen

E 19

I.Z. Zuid

ChaussĂŠe de Mons

Nijvel A 54 Charleroi

E 19 Bergen Parijs

Afrit 19 Nivelles Sud

E 19 Bergen Parijs

E 40 Leuven

Brussel

Centrum

Een centrale ligging in BelgiĂŤ

A 54 Charleroi Afrit 20 Nivelles Sud

E 19 I.Z. Noord Brussel

ChaussĂŠe de Bruxelles

Louva

Nijvel

Centrum Afrit 19bis Nivelles Sud I.Z. Zuid

ChaussĂŠe de Mons Afrit 19 Nivelles Sud

Meer dan 250 000 m² in voorraad

Leveringsdienst 24/48 uur

Breed gamma aan producten E 19 Bergen Parijs

A 54 Charleroi

Afrit 20 Nivelles Sud

Rue Buisson aux Loups 1a â&#x20AC;˘ I.Z. Zuid (1) â&#x20AC;˘ B- 1400 NIJVEL

Tel : 067/41 16 10 â&#x20AC;˘ Fax : 067/41 16 16 www.insulco.be â&#x20AC;˘ insulco@insulco.be De gegeven inlichtingen zijn het resultaat van studies en experimenten. Ze worden ter goeder trouw gegeven maar kunnen in geen enkel geval een garantie vormen noch onze verantwoordelijkheid engageren, zelfs in geval van schending van de rechten van derden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de plaatsing van deze producten. Verantwoordelijke uitgever : Insulco - Editie 01/2013

Insulco geotechnische producten 2013  

Ontdek de gras- en grindplaten, de geotextielen, de drainage oplossingen of nog de afvoergoten voorgesteld door Insulco.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you