Page 1

FITXA DE LECTURA

Fitxa bibliogràfica Autors: Álvaro Colomer i Antonio Lozano

Títol: Terror a la xarxa 1 El nen que viva tancat en una habitació

Il·lustrador-a: Aquest llibre no te il·lustracions.

Editorial i Col·lecció: Edebé Terror a la xarxa

Població: Barcelona

Nombre de pàgines: 205 pagines


Data d’inici: 26 de febrer

Data de finalització: Entre el 4 i el 5 de març

Hores que has necessitat per llegir-lo -aproximadament-: 4 dies mes o menys

Personatges 1. Nom del o dels protagonistes i antagonistes (o personatges negatius) Nerea i Derek són els protagonistes els quals investiguen l’antagonista anomenat l’Ombra 2. Els trets físics més rellevants del/la protagonista. La Nerea és una nena amb el cabell marró, atractiva, jove i molt amable 3. Els trets físics més rellevants de l’antagonista És una persona tenebrosa i molt misteriosa, la qual se la descriu com un home gran, fosc i d'aspecte agressiu i furiós. Cal destacar, que té un ull de cada color. 4. Per què et sembla que és l’antagonista o el personatge negatiu? Durant tota la novel·la se'l descriu com una persona molt dolenta la qual està raptant a diferents nens. Considero que una persona que vol fer mal a nens i joves és una persona dolenta i cruel. 5. Quina és la manera de ser del/la protagonista? Nerea és una nena alegre, però una mica reservada. Des que els seus pares van morir en un accident de cotxe, ja no és tan feliç com era abans. És una persona que sap estimar molt bé, perquè a la seva tieta i tutora i al seu apreciat germà se'ls estima amb tota la seva anima. 6. Quina és la manera de ser de l’antagonista (o personatge negatiu) Com bé he explicat abans és una persona agressiva i molt fosca. Bastant impacient i asustadica. 7. Explica la manera de ser, d’actuar o de vestir d’un personatge del llibre que t’hagi cridat l’atenció


L'altre protagonista és en Derek, aquest és un personatge molt especial i que m'ha agradat molt la manera com els escriptors el formulen. Derek era un nen feliç i com tots els altres, fins que un dia, va esclatar "EL GRAN BOOM", així és com ell ho anomena. Aquest nen alegre i rialler va passar de la nit al dia a ser un nen reservat i molt trist, va caure en una malaltia mental que no el deixava sortir de la seva habitació. Al llarg de la novel·la aquest personatge va evolucionant i sentint grans canvis.

Argument/Estrucutura/Tema Escriu breument l’argument del llibre i indica on comença i acaba la introduccio, el nus i el desenllaç

(introducció) ​Tot comença quan la Nerea s'adona que el seu germà ha desaparegut. Ella molt preocupada decideix investigar sobre aquest fet, i s'escapa de casa seva per anar a buscar-lo.​(introducció)​​(nus)​Més tard descobreix que el seu germà des de que a agregat a la seva llista d'amics de Facebook a un usuari que es diu l'Ombra resta inactiu. Comença a investigar i veu que hi ha altres usuaris, que també an acceptat a l'Ombra, que resten inactius. També torba que hi ha una persona que es fa dir "el nen de l'habitació" que després d'agregar aquest usuari tan perillós, continua actiu. Nerea decideix contactar amb ell per saber si té algun tipus d'informació. El nen de l'habitació, que en realitat es diu Derek li contesta dient que no en sap res. Més endavant intenten quedar però en Derek té una malaltia mental que fa que no pugui sortir de la seva habitació. Gràcies a l'amor que sent per la Nerea aconsegueix sortir, per poder anar a buscar els segrestats. Durant tota aquesta investigació, la policia també té el misteriós cas actiu. ​(nus)​​(desenllaç)​Al final la Nerea i en Derek troben als usuaris raptats i descobreixen que el policia que portava el cas és la persona que s'amaga darrere el nom d'Ombra. ​(desenllaç)

Busca en el llibre la descripció d’un paisatge, d’un objecte i d’un ambient; cita la pagina on ho has trobat i copia el fragment que t’ha semblat mes clar o bonic. Paisatge: (pag 63) En Derek va entrar a la porteria com una exaltació, va pujar els graons de tres en tres, va lligar al gos al pom de la porta del seu veí i, panteixant, va passar el llindar de casa seva, va tancar la porta, va abaixar les persianes i es va ficar al llit sense ni tan sols despullar-se. Objecte: (pag 106) - Ai, aquest jovent tot el dia enganxat a l'ordinador. I això no és gents bo, Nerea,


gents bo... Ambient: (pag 106) Va esperar la resposta durant uns minuts, però el temps passava i el nen de l'habitació no donava senyals de vida.

Segurament en el llibre que has llegit si descriuen valors i sentiments: amistat, solidaritat, amor, constancia, colaboracio, responsablitat, etc. Escriune tres que hi hagis trobat i en quin moment de la lectura apreixen. Responsabilitat: (pag 21) Amb aquell marge de temps tan escàs, la Nerea havia de triar entre tres opcions: primera, acabar els deures de Llengua (la més urgent, però la menys engrescadora); segona, fer una dutxa rapida (la més necessària, però també la més molesta), i tercera, escoltar per enèsima vegada aquella tarda el CD de Debil in Pekin (la menys responsable, però també la més divertida.)

Amor: (pag 24) Quan allò passava, la tieta Liz se li asseia al costat, i sense dir-li una paraula, l'abraçava. L'última vegada la Nera li va demanar que li ensenyes de nou l'àlbum de fotos familiars. Van estar mirant plegades les instantànies en què els seus pares apareixien sorient, al costat dels seus dos fills, plens de vitalitat. Mentre miraven aquells retrats la tieta Liz va explicar coses a la Nerea sobre els seus progenitors que la seva neboda coneixia de sobres, però no es cansava d'escoltar-les...

Preocupacio: (pag 69) Hola, em dic Nerea i t’escric perquè el meu germà ha desaparegut. He trobat el teu nom entre una sèrie de gent que tenia agregat a l’Ombra com a amic. L’últim que va fer el meu germà abans de deixar de donar senyals de vida va ser agregar aquesta Ombra a la seva llista d’amics. Si no m’equivoco, tots els qui la van agregar resten inactius. Tret de tu. Si us plau, posa’t en contacte amb mi urgentment. Estic una mica espantada. Moltes gràcies.


Recordeu: El tema d'una novel·la és la idea, la qüestió bàsica que ens vol explicar per mitjà de la narració d'uns fets. A partir del tema o la idea principal es construeix la narració. L'argument d'una novel·la és l'assumpta, el contingut essencial d'una narració. Respondria a preguntes com: Que hi passa a la novel·la? Quin és el fil conductor? El resum és l'explicació breu de la novel·la, mantenint les idees essencials i el fil argumental bàsic. En ocasions es pot convertir argument i resum sinònims.

Elements de la narració: 1. Explica algun tret biogràfic dels autors que t'hagi cridat l'atenció. Álvaro Colomer no només ha escrit molts llibres de tipus, novel·la negra, sinó també alguns relacionats amb el periodisme. Una cosa que m'ha sorprès sobre Antonio Lozano és que va néixer al Marroc. 2. Personatges de l’obra: descriu un fet que et cridi l’atenció: Principals: Nerea: És una nena que a la vegada és feliç, però de tant en tant es posa molt trista en recordar la mort dels seus progenitors. Derek: És un nen molt reservat que té una malaltia mental que li impedeix sortir de la seva habitació. Al llarg de la història aquest personatge va evolucionant gràcies a l'amor que sent cap a Nerea. L'ombra: És una persona misteriosa i secreta. Al llarg de la novel·la podreu descobrir qui s'amaga darrere aquest usuari de Facebook.

Secundaris: Jonathan: És un dels nens segrestats. El qual es creu que ja és prou gran, quan és encares un nen indefens. Tieta Liz: És una persona estrafolària. Està trista per la mort de la seva germana, però els i intenta amagar aquest sentiment als seus nebots perquè no es preocupin per ella. Àlex: És el germà gran de la Nerea, el qual també és raptat per l'Ombra. S'estima molt a la seva germana, i des de que els seus progenitors van morir li va prometre a la seva germana que sempre estaria allà, amb ella.

3. Descripció de l'entorn on es desenvolupa l'obra: l'espai en general, la població, casa, platja, carrer..​.


L'obra succeeix tota la mateixa ciutat, però en cases de persones diferents. Podríem destacar la residència universitària de l'Àlex, l'habitació d'en Derk, la comissaria on s'investiga el cas dels nens desapareguts, les cases de les víctimes, el lloc on són empresonades...

4. Descripció del temps: Sals en el temps, durada de l'acció, temps indeterminat, fantàstic, època històrica, etc. La història dura més o menys unes dues o tres setmanes. Entre que busquen els desapareguts i tot deuen tardar dues setmanes mínim.

Opinió personal: 1. Digues la teva opinió sobre el llibre de manera general, si t'ha agradat o no i el perquè. La novel·la en si esta molt ven escrita, d'una manera que fa que ti enganxis. En el meu cas a mesura que anava llegint m'imaginava les acens al meu cervell. No podia parar de llegir, tenia molta intriga per arribar al final i descobrir qui era l'Ombra. 2. Explica el detall del llibre que més t'ha emocionat o interessant o divertit o sorprès, etc. M'ha interessat el fet que està basada a la nostra època. Tot depenem molt dels aparells electrònics, i vegades fem coses que poden posar en perill la nostra privacitat, com per exemple acceptar a gent que no coneixes com a amics.

3. Ara -suposa que t'ha agradat- anima a un company/a llegir aquest llibre, com si parlessis amb un amic o amiga, sense explicar-li l'argument ni el final. Per cert, al cole ens han fet llegir un llibre molt guay. Es diu terror a la xarxa 1 i va sobre un seguit de desaparicions per culpa d'un usuari que es fa dir l'Ombra. Està molt bé perquè et dóna una reelecció de coses actuals. És bastant ràpid de llegir, si et molen les noveles de misteri t'encantarà.


4. Inventa un anunci per promocionar el llibre que has llegit. Ha de tenir text i imatge.

Traball terror a la xarxa real (2)  
Traball terror a la xarxa real (2)  
Advertisement