Page 1

FITXA DE LECTURA

Fitxa bibliogràfica:

Autor o autora: Álvaro Colomer i Antonio Lozano Títol: Terror a la xarxa 1, El noi que vivia en una habitació Il.lustrador-a: No n’hi ha il.lustrador-a en aquest llibre Editorial i Col.lecció: Edebé, Terror a la xarxa Nombe de pàgines: 205 pàgines Data d’inici de la lectura: 24 / 2 / 2018 Data de finalització: 8 / 3 / 2018


Hores que has necessitat per llegir-lo: 8 hores Personatges 1. Nom del o dels protagonistes i antagonistes (o personatges negatius) Protagonistes: Derek, Nerea Wells, Alex Wells(Saturn) i la tieta Liz Antagonistes: Ombra(john), Harry(Enrique Gómez), Ull de tauró 2. Els trets fisics més rellevant del/la protagonista Derek: Te el cabell bastant llarg i negre ,els ulls verds, està molt blanc, està prim però una mica musculat. Nerea: Només diu que té pigues. 3. Els trets físics més rellevants de/ls antagonistes L’ombra: És un home corpulent i musculós Harry: Té un ull de cada color i també és fort i corpulent Ull tauró: És corpulent , fort i porta un ull fals 4. Per qué et sembla que és l’antagonista o el personatge negatiu? L’ombra em sembla que és un dels antagonistes perque és un segrestador que forma part d’una secta que vol matar a molta gent, el Harry també és un atagonista perque colaborava amb la secta que anava a matar als adolescents i l’ull de tauró també és antagonista perque era el cap del pla de matar als adolescents. 5.

Quina és la manera de ser dels protagonistes?

Nerea: És una noia simpàtica, bona persona, és confiada , decidida i valenta. Derek: Té un caràcter bastant semblant al de la Elena, és molt bona persona, és divertit, intel·ligent i és molt valent. 6.

Quina és la manera de ser dels antagonistes o personatges negatius)?

L’ombra: És un home fred i calculador, és molt mala persona, és agressiu, quan algú surt malament li costa molt contenir la seva ràbia


Harry: És un home manipulador, fred, l’hi agrada jugar a jocs d’atzar, si te que utilitzar la força la utilitza Ull de tauró: Al llibre no és parla de la seva forma de ser. 7. Explica la manera de ser, d’actuar o de vestir d’un personatge que t’hagi cridat l’atenció Un personatge que m’ha cridat l’atenció ha sigut el Derek. M’ha cridat l’atenció perquè encara que està tot el dia a la seva habitació tancat fa esport, crea programes per a l’ordinador i és manté actiu, també em va cridar l’atenció que no parles amb la seva mare ni amb la seva germana, una altre cosa que em sorprèn molt d’aquest personatge és que sense saber practicament qui era la Nerea la va ajudat a trobar al seu germà i feia el que fes falta per trobar-lo.

Argument/Estructura/Tema 1. Escriu breument l’argument del llibre i indica on comença i on acaba la introducció, el nus i el desenllaç El argument del llibre és que en una ciutat estan sent segrestats tots els adolescents que tenen com a amiga a fasebook a l’Ombra i el Derek junt amb la Nerea que és la germana de l’Alex ( un dels segrestats) intenten descobrir qui hi ha darrere de l’Ombra i després de posar en perill les seves vides unes quantes vegades ho aconsegueixen i també aconsegueixen salvar a tots els segrestats de ser asesinats per l’Ombra que en realitat era un home que pertanya a una secta. Introducció: Comença al començament del llibre i acaba a la pagina 27. Nus: Comença a la pagina 29 on és comença a explicar el rapte de l’Alex . Desenllaç: Comença a la pagina 169 i acaba a la pagina 205. 2.

Quin és el tema de la novel·la que has llegit?

El tema d’aquesta novel·la és intriga, tristesa, angoixa, por, però també amor, amistat, esperança, quant ho llegeixes et transmet aquestes emocions, en moltes de les situacions en les que és troben els personatges surten aquestes emocions. Busca en el llibre la descripció d’un paisatge, d’un objecte o d’un ambient; cita la pagina on ho has trobat i copia el fragment que t’hagi semblat més clar o més bonic Paisatge: Pag.163/164


“Al principi, hi havia una casa aïllada i de grans proporcions, gairebé un palau, que acabava en un pinacle sobre el qual onejava una bandera negra. La Nerea es trobava davant del reixat principal, que estava banyat de paper d’or. El sol brillava ben amunt i la temperatura, malgrat el desert que envoltava la mansió, era perfecta. A un costat de la casa, en un pati immens, nens jugant, rient, saltant. A l’altre, una quadra amb uns quants camells, cavalls i una girafa amb un barret de copa alta.” Objecte: Pag.114 “Així doncs, un arbre majestuós del qual pengessin els adorns més preciosos havia de presidir el menjador, tal com la Terra està obligada a girar al voltant del Sol.” Ambient: Pag.198 “Els crits es van multiplicar a l’interior de la furgoneta, però l’Alex no és va desconectar. Va continuar conduint i van abandonar el polígon a tota velocitat. Darrere quedava el malson. El silenci es va entendre per la cabina del vehicle. Ningú no volia cantar victòria, però ja eren fora de perill.” Segurament en el llibre que has llegit s’hi descriuen valors i sentiments: amistat, solidaritat, amor, constància, col·laboració, responsabilitat, etc. Escriu-ne tres que hi hagis trobat i en quin moment de la lectura apareixen. Amor: “Es va aixecar ràpidament i, en fer mitja volta, va descobrir en Derek darrere seu. Duia el bastó amb el qual acabava de clavar un cop a l’inspector i, malgrat la pal·lidesa de la seva cara, s’esforçava per somriure a la seva amiga. Ella s’estava bocabadada, paralitzada per l’emoció. Només va reaccionar quan ell la va abraçar amb totes les seves forces. En sentir el cos del noi contra el seu, l’escalfor la va retornar a la vida.” Pag.189(L’hora del sacrifici) Amistat: “Ara la Nerea li plantejava el mateix salt a la realitat i en mirar-li la cara a la pantalla, es va adonar que aquella vegada no volia sentir parlar de la possibilitat de perdre de vista aquella noia.” Pag.111(Una altra mena de trobada) Por: “La Nerea era conscient que estava dins d’un malson i amb totes les seves forces va intentar despertar-se. Es va pessigar els braços pensant que d’aquella manera abandonaria aquell somni, però només va aconseguir fer-se mal.” Pag.165(Un malson revelador) Elements de la narració 1.

Explica algun tret biogràfic de l’autor/a de la novel·la que t’hagi cridat l’atenció


Que ningun dels dos a escrit moltes novel·les i que han guanyat bastants premis amb els seus llibres. 2.

Personatges de l’obra: descriu un fet que et cridi l’atenció

Principals: Nerea: Que sigui tant valenta i no l’importi arriscar la seva vida per trobar al seu germà. Derek: Que sortís de la seva habitació per salvar a la Nerea. Alex: Que davant de situacions molt complicades mantenia la calma. Tieta Liz: Que s’hagues encarregat dels seus nebots. Segundaris: Harry: Que al final ell fos un dels dolents. L’Ombra: Que hagessin segrestat al seu fill i per culpa d’això la seva dona s’hagues tret la vida. 3. Descripció de l’entorn on es desenvolupa l’obra: l’espai en general, població, casa, platja, carrer… Aquesta historia es desenvolupa en una mateixa població al 2011. 4. Descripció del temps: salts en el temps, durada de l’acció, temps indeterminat, fantàstic, època històrica, etc… No hi ha molts salts en el temps però si que t’explica les coses molt resumidament, la durada és de 19 dies del 3 de febrer al 22 de febrer, la historia passa al segle 21 mes concretament al 2011. Opinió personal 1.

Digues la teva opinió sobre el llibre de manera general, si t’ha agradat o no i el perque.

A mi aquest llibre personalment m’ha agradat molt inclús em llegiré la segona part perquè m’he quedat intrigada. M’ha agradat molt perquè per mi te la convinació perfecta de intriga i amor . 2.

Explica el detall del llibre que més t’ha emocionat o divertit o sorprès, etc…

El detall que més m’ha emocionat ha sigut quan el Derek surt de la seva habitació per salvar a la Nerea.


3. Ara, suposa que t’ha agradat, anima un company/a a llegir aquest llibre, com si parlessis a un amic o una amiga, sense explicar-li l’argument ni el final. Aquests dies he estat llegint un llibre que m’ha encantat t’ho recomano moltissim de veritat mereix molt la pena. 4.

Inventa un anunci per promocionar el llibre que has llegit.

Aquest llibre et farà veure la vida de altra manera

Traball del llibre documents de google  
Traball del llibre documents de google  
Advertisement