Page 1

JUNE 11, 2018

ACTUALITY NEWS

Creación de un POP-UP Los alumnos del Institut del Teatre, en las asignaturas de lengua castellana y tecnología, aprenden a hacer un vuente en POP-UP. Los profesores de lengua castellana y tecnología, deciden trabajar juntos e introducir las dos asignaturas creando un POP-UP. Un POP-UP es un libro en 3D dónde te explica un cuento sencillo y sintetizado. En este proyecto aprenderàn a trabajar por su cuenta y a explorar diferentes formas de trabajar el papel. A continuación una alumna, Lluna Galarza, nos explica el proceso que les llevó la creación del POPUP: "Primero, en la asignatura de lengua castellana, con Jesús, nos leímos una historia de un libro para poder pasarlo a POP-UP. En mi caso escogí "los Tilos de Berlín". Una vez nos lo habíamos leído, Jesús nos dio una ficha donde teníamos que poner: por qué habíamos esgogido aquel cuento, qué tipo de narrador presentaba la história, su acción, el espacio y tiempo. En la otra parte de la hoja, teníamos que explicar qué características había de tener un POP-UP, y hacer la planificación del cuento.

Cuando tuvimos hecho todo aquello, pasamos a trabajar en la asignatura de tecnología, con Blanca. Ella nos dio unos pasos básicos para empezar, y realizar nuestro cuento.Durante la creación tuve algunos problemas: no sabía hacer algunos muebles, las páginas no me cuadraban, la falta de tiempo... al final conseguí acabarlo y estoy muy satisfecha del resultado final." Este proyecto a los alumnos les servirá para trabajar autónomamente, espabilarse, buscarse la vida y aprender mucho. Desde mi punto de vista lo veo muy útil ya que es entretenido, a parte creo que es bastante difícil y muchos alumnos con los que he hablado me han comentado que iban justos de tiempo. Aun así todos lo han podido acabar. ¡Y con muy buenos resultados!


JUNE 11, 2018

Entrevista a la pegatina On us vàreu conèixer? - Un dia estàven cantant cançons i jo també les cantava però apartat d’ells i el guitarrista veia que me les sabia i em va dir que anes a cantar amb ells i així els vaig conèixer.

Hem après a créixer personalment i professionalment; uns els altres ens hem ajudat molt i això ha influenciat molt.

Què us va unir com a grup? - Vam començar quan estàvem tocant a un garatge quan el cantant del grup ens va escoltar, tocant va entrar al garatge i va començar a cantar amb nosaltres.

Com vàreu arribar a ser músics o cantants profesionals? - Nosaltres érem un grup de basquet i mai ens haviem plantejat cantar i tocar professionalment, el que passa és que després dels entrenaments ens reuniem cantàvem i tocàvem la guitarra; però per passar el rato, res més. Un dia el pare d’un amic va dir que ho feiem força bé i a partir d’aquí va ser on va començar tot.

Creieu que heu canviat com a persones des que vàreu crear el grup? -Si, ja que és com una segona família i hem viscut moltes experiències junts.

Quin ha estat el moment més emotiu durant aquest llarg camí? -Principalment quan la gent ens va començar a coneixer i sentiem a la gent cantar les nostres cançons; però el que també ens va impactar molt va ser el viatge a Àfrica.6ym

Hi ha hagut alguna baixa al grup? Sempre heu estat els mateixos? -Hi ha hagut alguna baixa però baixa així potent no. En el grup vam començar tres,Vam veure que necessitavem un baixista i aleshores, el que varem fer va ser un càsting de baixistes i va apareixèr un jove i vam dir "el fitxem". I ens va dir que no podia però, que enviava un dels seus alumnes, el Ferran que ja s’ha quedat am nosaltres.


JUNE 11, 2018

- Va fer mitja prova i com la setmana que be feiem un concert vam dir: si s’aprèn totes les cançons doncs ja ens va bé i ens el vam quedar. I després, va venir un amic d’un amic d’erasmus a Barcelona hi es va quedar amb nosaltres, que és el trompeta i és francès.I, un amic seu que també era francès, va venir per la nit de Sant Joan i es va quedar amb nosaltres a tocar l’acordeó encara que ell es pianista i guitarrista. I, desprès vam fitxar el Sergi que és de la bateria era de la Barceloneta que volia vacilar a la seva novia que ens coneixia i que ens havíem trobat i ens va venir explicant que era bateria i vam dir: va el fitxem! Però, pel camí, ens hem trobat gent que venien d’una banda gran i , al cap d’un mes, ens han acabat deixant però hem aconseguit tirar endavant tots junts. L’any passat vam fitxar al Miqui que es un guitarrista de Lleida hi aquest any hem portat un trombonista nou i, bueno, anem fent créixer la banda.

A l’hora de treballar junts, us repartiu les tasques o tots ho feu tot? - A l’hora de treballar cadascú té la seva part per fer possible el funcionalment d’aquest grup, per exemple un administra tot els diners que guanyem, un altre s’encarrega de la publicitat...

Us han afectat les crítiques com a grup? - No, la veritat es que al principi ens afectava però hem après que a la gent no sempre els hi agrada el nostre treball i no els hi podem obligar

Heu pensat alguna vegada no publicar una cançó per por al que pensi la gent? - Com he dit abans, no podem obligar a la gent a que els hi agradi les cançons, però la veritat és que nosaltres no pensàvem en la opinió dels fans (que si ho feien) vam pensar que el millor seria publicar quelcom que ens agrades a nosaltres i publicar cançons que nosaltres mateixos escoltariem.


JUNE 11, 2018

Quines són les vostres fonts principals d’inspiració? - Normalment la font principal d’inspiració és la vida personal, quan estàs en un moment de xoc o de nervis, és quan de de cop i volta surgeix la inspiració. Personalment em passava que quan estava en temps d’examens i estava molt estressat, era quan realment em sorgien les ideas, ja que el cerbell esta treballant continuament.

Una cançó que hem fet que es diu “El Curandero” casi no s’assembla que sigui una cançó reivindicativa, però estic parlant de que ens han fotut la sanitat, i clar com que la cançó és un merenga i és molt de ballar, la gent no ho associa. però per a mi és una manera molt original de dir-ho. El que has de fer és buscar aquell punt diferent.

De quins temes us agrada parlar i tractar a les vostres cançons? - Normalment un dels recursos més fàcils per exemple és l’amor, el desamor i tot això. Un altre tema molt evident és la reivindicació tant social com política. Aquests són els temes que la majoria de grups els hi agrada tractar, també es poden explicar histories, vivències i coses de la vida quotidiana, però clar no faràs una cançó de “com fas una truita de patates”. Llavors sempre de totes aquestes coses els hi has de buscar una originalitat, per exemple dintre de tot l’aspecte de amor i desamor, que és gegant, buscar una cosa que mai s’hagi fet abans, perquè clar es pot fer una cançó reivindicativa i que diguis que son uns cabrons i que vols que tots es morin, però també es pot buscar d’una altre manera.

Quan planifiqueu un videoclip, què us proposeu transmetre? - Nosaltres em anat evolucionant, al principi, no ens haviem ni parat a pensar que s’havia de transmetre algo, aleshores deiem: Anem a fer un vídeo perquè aquesta cançó surti a la televisió, això és el que voliem, perque en aquella època sortien vídeos per TV3 i tal, llavors era important tenir videoclip, perquè encara no hi havien les xarxes i si volies sortir a la televisió, necessitaves material gràfic. Amb el temps, hi ha molts errors que es cometen, com passar el que diu la cançó a imatge, és un error garrafal. Si us hi fixeu, la majoria de videoclips venen la imatge de l’artista.


JUNE 11, 2018

Basicament transmets la imatge, la teva forma de fer, als nostres vídeos sempre surten colors, perque és una música molt ‘colorida’ i transmet coses divertides. Sempre hi ha d’haver un punt de connexió amb la lletra, però un punt molt bàsic, avegades és tan fi, tan fi, que ningú l’entendrà

En aquests precisos moments en què us trobeu com a grup, teniu en ment treure alguna cançó, disc o fer alguna gira pròximament? Si és així, quins? - El pròxim disc que traurem serà a l'abril. serà un disc sobre els quinze anys que portem com a grup, Ara mateix estem polint alguns detalls perquè tot tingui una coherència visual i ens quedi perfecte, com ara sessions de fotos per la portada del disc, acabar i grabar videoclips...

En el moment en què esteu, quin creieu que serà el futur del vostre grup? Creieu que poden incorporar-se més persones? - El grup de la Pegatina va estar molt de moda a Catalunya durant l’any 2008 fins a l’any 2010, més tard es van posar de moda durant quatre anys a Espanya. Com que aquesta moda ja va passar, vam decidir fer concerts en altres països per donar-nos a conèixer mundialment.

Ara ens trobem en un moment d’internacionalització molt gran on tenim previst anar a Sudamèrica, Austràlia per fer concerts i créixer com a grup.

A quins llocs heu anat a fer concerts? A quins llocs que no heu estat us agradaria anar-hi? Hem estat per tot el món desde a Japó fins a Sud Amèrica, a mi especialment m’agradaria poder anar als Estats Units ja que crec que es un public que pot aportar molt.


JUNE 11, 2018

El peligro de la electrónica y el agua Un adolescente muere electrocutado cuando se estaba bañando y se le cayó su teléfono al agua. Víctor, un chico de quince años el pasado lunes dia ... de febrero, estaba en casa de su abuela Pilita bañándose, cuando su móvil cayó accidentalmente a la bañera junto a él. Según los investigadores el chico murió a las tres del mediodía, y tres horas después su abuela lo encontró inconsciente y con moratones en la piel dentro del agua. Su abuela Pilita, al ver a su nieto en aquel estado se desmayó del susto. Se comfirma que al cabo de treinta minutos aproximadamente se despertó y rapidamente llamó a la ambulancia y a la policía. Los médicos acudieron rápidamente, y a pesar del esfuerzo no pudieron hacer nada para salvarlo. Esta noticia llegó al Alcalde y este decidió hacer carteles para concienciar a la gente de la importancia de tener objetos electrónicos lejos del agua. Ahora esta noticia corre por todos los medios de comunicación, y la policía va a los colegios a hacer charlas a los niños y niñas.

La abuela nos contó con detalle todo lo ocurrido antes y después de la tragedia. Ese mediodía ella estaba haciendo pilates en el gimnasio del barrio cuando su nieto la llamó diciéndole que se iba a bañar. Pilita, no se dio cuenta de la llamada de su nieto ya que tenía problemas auditivos, si no le habría advertido que vigilase. Cuándo la abuela acabó su clase de pilates se fue a casa y se encontró el panorama, su nieto electrocutado. Cayó rendida en el suelo y no pudo evitar sentirse culpable. Ahora la familia de Víctor, el recién fallecido, está bajo tratamientos psicológicos ya que ha sido una muerte inesperada y trágica.

Este fue el móvil con el que Víctor se electrocutó


JUNE 11, 2018

!Mujer a(r)mate! Desde siempre hay hombres que tratan a las mujeres como a objetos, creando machismo y desiguadad entre los dos sexos. Nosotras queremos defender que los dos generos deben tratarse por igual sin que uno este por encima del otro. Últimamente se están haciendo muchas manifestaciones en contra de la violencia de género como la del 8 de marzo o la de la manada entre otras. estas manifestaciones son a causa de los numerosos ataques: violaciones, maltratos e incluso asesinatos que sin ir mas lejos en el 2017 se determina que han habido 55 mujeres asesinadas aproximadamente,y ahora en 2018 ya hay alrededor de unas 10 mujeres asesinadas por hombre, pareja o ex pareja. Frases como: "yo si te creo, "no quiero tu piropo quiero tu respeto", no es abuso es violación·se han convertido en lemas reibindicativos donde mil mujeres y hombres gritan en las manifestaciones contra la violencia de género.

Nosotras creemos que una buena parte de acabar con la violencia de género se basa en la educación de las personas desde: la familia, la escuela, las instituciones, los gobiernos... para crear una sociedad igual base al respeto, para poder evitar situaciones ofensivas por el simple hecho, por ejemplo, de vestir libremente.

Diario  
Diario  
Advertisement