Page 1


ÍN D E X - INTRODUCCIÓ

- MÚSICA DE MODA I PER ADOLESCENTS

- ESTILS MUSICALS

- MILLORS CANÇONS DEL 2017


Benvinguts a la revista My Song! Aquesta revista està feta per ampliar els coneixements sobre la música dels adolescents, la revista ha estat desenvolupada a la classe d’informàtica de 4t de la ESO.

Hem creat una enquesta i hem fet preguntes relacionades amb la música, en aquest qüestionari podem veure les diferents opinions tant les que son moda com las que no. Per tant, l'hem compartit amb molta gent i ens ha sortit els següents resultats.


Aquí veiem els primers resultats de l'enquesta. A tots els adolescents tant dones com homes, els hi agrada la música. No hi ha cap excepció.

La música que més escolten els joves es la següent: el 40% de les persones prefereixen la música trap seguida pel 30% de la música pop, el 12% escolta reggaeton, un altre 12% escolta rap i un 6% escolta rock.


la música que més detesten o que menys els hi agrada es la música country amb un 52%, seguida del rock que té un 18%, l’altre es la classica que té un 17% i finalment el trap amb un 13%. Normalment la música que menys agrada no sol tenir gaire ‘’fans’’ o seguidors, però hi han excepcions com per exemple el trap o el rock que son estils musicals famosos i alhora tenen molta gent que no els hi agrada aquest tipus de música. Amb aquesta enquesta podem apreciar que els gustos musicals han canviat molt al llarg del tems, però tot i així encara es conserva la moda i els estils musicals que criden més l’atenció entre la joventut.


El temps que dedica la gent a escoltar majoritariament està entre 30 minuts i 1 hora i després entre 1 :30 i 2 hores. La frange de temps menys utilitzada per escoltar música està en menys de 15 minuts.

Normalment l’objectiu d’escoltar música es d’entreteniment o per divertir-se i sorprenenment per la cosa que s’utilitza menys es per estudiar. El 85% dels adolescents afirma que ha descarregat música per internet alguna vegada en la seva vida, i d’aquest numero, la majoria ho fa mitjançant aplicacions de música, i una petita part reconeix que pirateja la música. Finalment, la gran majoria de gent que escolta música, prefereix escoltar música en angles abans que escoltar-la en espanyol o en català.


Hi ha molta varietat musical, actualment hi ha música que s’ha anat perdent, però també n’hi ha que ha aparegut. La música es pot separar en dos apartats, la música que està creada a partir de les noves tecnologies (ordinadors, taules de mescles, etc) i la música que està feta amb instruments clàssics (guitarra, piano, flauta, etc ). Dintre d’aquests dos apartats hi ha molts tipus diferents d’estils musicals i son els següents.

El pop es l’estil musical que es va originar a la segona meitat del segle 20 i que està orientada a un públic molt ampli amb la finalitat de ser comercialitzades, en principi es contraposa a la música clàssica. El principal exemple sobre la música pop es el cantant Michael Jackson.

El trap es un estil musical que ha aparegut al 1990 i que ha anat guanyant molta popularitat durant els darrers anys sobretot als Estats Units, el trap és una mica un subgènere del Hip-Hop, encara que, també es diu que es una barreja del HipHop, dubstep i el dub.


El reggaeton és un genere de música d’origen llatinoamericà que combina generes jaimacans amb llatinoamericans, la seva popularització va començar a l’any 2004.

El rock es el genere musical que va ser revolucionari al segle XX, es caracteritza per guitarres elèctriques, una bateria, solistes vocals i molt freqüenment un baix elèctric.

El rap és un estil musical basat en ritmes que sorgeix als barris negres novaiorquesos vinculat des de principis dels 80. Va ser una de les modes mes populars sobretot als barris negres a Nova York


Revista my song!  
Revista my song!  

Fet per Jaume Soler, Genesis Cepeda and Sikandar Liaqat.

Advertisement