Page 1

1


Índex: 1. Editorial. Al nostre centre 2. Entrevista a Laura Vega. 3. El Carnaval a l’insti. 4. Intercanvi amb UDEN. 5. Viatge a Praga. 6. Exposició d’alumnes de batxillerat a la Biblioteca Rubió i Balaguer. 7. Pròximament Port Aventura. Reportatges 8. Música. Lil Wayne. 9. Cinema. Quentin Tarantino. 10. Esports. Kobe Bryant. L’adéu de Pep Guardiola. Els cinc millors gols. 11. Informàtica. crítica de videojocs II. 12. El masclisme: causes i conseqüències. 13. Tres personatges de Sant Boi. Breus 14. Opinions sobre Drets Humans. Parlem de l’homofòbia. 15. Societat i esdeveniments. 16. Crítiques de cinema i televisió. 17. Obituaris. Especial Sant Jordi 18. Teatre a Can Massallera. 19. Tallers ! 20. Premis literaris. El Racó literari 21. Diari d’un desamor en nou temps. Col·laboracions 22. Per a Kevin. (Alumnes de Batxillerat). Entreteniments 23. Passatemps Revista Iceberg IES CAMPS BLANCS Avinguda Aragó 40 Sant Boi de Llobregat Tel: 936407312 www.revista@inscampsblancs.com Equip de redacció: Irene D., Alexander, Mamen, Irene S,, Anna, José, Álex, Noelia, Mohamed i Cristian. Col.laboracions: Coberta: Sandra Díaz. Departament de Visual i Plàstica Departament de Català Alumnes de 2n. de Batxillerat. Dipòsit Legal: B-56.851-2007

EDITORIAL Hola nois i noies! De nou amb vosaltres per donarvos a conèixer els nous temes que hem estat treballant pacientment aquests mesos. Com que el temps passa i el curs arriba a la fi, han passat per l’institut moltes coses com festivitats, viatges, exposicions, sortides... I també, és clar, la nostra festa de les lletres més estimada: Sant Jordi. De tot això us en parlem en aquest nou número de Iceberg que teniu a les mans i que esperem que us agradi, però també hi ha reportatges diversos i notícies breus que creiem que poden ser del vostre interès. I si voleu passar una bona estona llegint, sempre podeu consultar el nostre racó literari, les col·laboracions o deixar-vos endur pels poemes de Sant Jordi que us reproduïm. Bon estiu a tothom i moltes gràcies de nou per llegir Iceberg del Camps Blancs ! Signat: La Redacció.

2


AL NOSTRE CENTRE

L’entrevista Ens interessem per la faceta instrumentista i musical de Laura Vega, companya nostra de l’institut. Té 15 anys, cursa 3r. B i toca el saxofon. Hem anat a parlar amb ella per saber-ne alguna cosa més, d’aquesta afició: (entrevista: Irene de la Rosa)

Des de quan toques el saxofon? -Vaig començar fa quatre anys, a sisè de primària. Per què et va interessar la música? - Perquè la vaig escoltar als Simpsons, a la televisió, i al mateix any van enviar la propaganda de l’escola de música i em vaig apuntar. I per què vas escollir el saxofon? - Perquè de petita sempre m’agradava. Què és el que més t’agrada de la música? - Quan quedem tots i fem servir tots els instruments a la vegada. T´agradaria tocar en alguna banda? - Ja ho faig, a la banda de l’escola de música. De quin estil? - Variat, però mai fem cançons clàssiques. T’ agradaria tocar un altre instrument, a part del saxofon? - Sí, la guitarra elèctrica o el baix. Què és el que més t´agrada del saxofon? - Els seus sons i la varietat d’estils que puc tocar amb ell. Alguna vegada has fet a algun concert? - Gairebé cada trimestre en fem 2 o 3. On vas a practicar? - A l’ escola municipal de música. Quantes hores practiques? - Depèn del temps que tinc i les hores lliures que em deixen els estudis. T’agrada més tocar música moderna o una banda gran? - Una banda amb vàries persones i música moderna. / 3


Carnaval Per: Irene Santarrosa

Orígens El carnaval, anomenat també “temps de carnestoltes”, carnestoltes o darrers dies, segons diferents etnòlegs, troba el seu origen en antigues festes paganes d'hivern, de celebracions dionisíaques gregues o de festes romanes. Podria ser que el mot carnaval tingués el seu origen en les paraules llatines carru navalis, fent referència al mite d'Isis i Osiris.

El carnaval de Venècia.

Com saber quan és carnaval ? El Carnaval és una celebració que pertany al culte lunar. Per aquest motiu, és una festa mòbil. Aquesta s'ha d'emmarcar dins un cicle sencer amb sentit propi, el cicle que precedeix la Quaresma. Per tal de situar el Carnaval en el calendari, hem de buscar la primera lluna plena posterior a l'equinocci de primavera, el 20 de març. El diumenge següent és Diumenge de Pasqua i el diumenge de la setmana anterior és Diumenge de Rams. A partir d'aquest últim comptem quaranta dies enrere i tenim el Dimecres de Cendra, el primer dia de Quaresma i últim de Carnaval. Així, doncs, Dimecres de Cendra es mourà entre el dia 4 de febrer i el 10 de març, mentre que el Dijous Gras ho farà entre el 29 de gener i el 4 de març.

Evolució de la festa i carnavals destacats. En la vella societat rural, fortament estructurada pel cristianisme, el temps de Carnestoltes oferia, mascarades rituals d'arrel pagana i un lapse de permissivitat que s'oposava a la repressió dels instints i la severa formalitat litúrgica de la Quaresma.

4


Actualment el Carnaval s'ha convertit en una festa popular de caràcter lúdic on tota aquesta llibertat extrema prèvia al temps de quaresma agafa forma en un sol individu, en Carnestoltes, que és el Rei del Carnaval. Històricament han destacat diferents Carnavals arreu de Catalunya diferenciats per les seves particularitats. Aquests són els de Barcelona, el de Sitges, i Tarragona en la vessant més brasilera i el de Vilanova i la Geltrú i Solsona com a tradicionals. A Espanya destaquen el Carnaval de Santa Cruz de Tenerife i el Carnaval de Cádiz.

El carnaval a l’institut Els alumnes de 4rt. de la ESO i Batxillerat, van celebrar el carnaval amb unes disfresses molt originals. A continuació veureu unes quantes fotos d’algunes disfresses que vam poder fotografiar.

Dues alumnes de batxillerat camuflades en les seves disfresses.

L’institut es va veure envaït per una flota de mariners i marineres.

Alumnes de 4rt. disfressats a la seva classe.

5


Intercanvi cultural amb UDEN 1. els holandesos a Sant Boi (José Grao i Noelia Rodríguez) Els i les alumnes de tercer i quart d’ESO han començat a fer l’intercanvi cultural amb els holandesos de la població d’Uden. Aquests darrers van arribar el dia 4 de febrer amb una mica de retard. Després de la distribució de les parelles, dissabte a la tarda els nois catalans els tenien preparada una sorpresa: una festa al local Classic on els van posar un pica pica i després van tenir temps per ballar i conèixer-se una mica tots plegats. Quan la festa va acabar, van a anar a sopar al Mcdonalds. Diumenge dia 5, l’activitat de grup va ser anar a jugar a bitlles i temps lliure per visitar la zona o la ciutat de Barcelona. La setmana escolar va començar amb un dilluns una mica núvol i fred. Van arribar a l’institut a les 9, on van ser rebuts per l’equip directiu que els va ensenyar totes les dependències del centre. Després van anar a Barcelona, on tenien una visita concertada amb un guia anglès a la Sagrada Família i posteriorment a la Pedrera del Passeig de Gràcia.

Dimarts dia 7 de febrer van anar a veure el Palau de la Música Catalana amb un guia anglès. Ens consta que els va agradar molt la visita. Després van anar a visitar el camp del Barça on van poder visitar els vestidors del jugadors i les banquetes dels entrenadors i la gespa. Dimecres dia 8 van anar primer al museu d’Història de Catalunya a primera hora del matí, on una guia els va 6


explicar tota la història des de l’època primitiva fins al 1714. Per la tarda van tenir temps lliure i van anar tots de shopping per les tendes del centre de Barcelona i van acabar tots amb una dessuadora que posava “ I Love Barcelona”.

Dijous dia 9 de febrer, tres professors del centre els van portar a conèixer alguns indrets de Ciutat Vella ( el claustre de la catedral, la plaça de Sant Felip Neri, el call Jueu, etc... ) i després van tornar a l’institut per tal d’assistir a la representació de Romeu i Julieta en anglès al Casal del Barri Casablanca.

7


El dia 10, que era divendres, els van portar al comiat que els professors del centre els tenien preparat, era una sorpresa. Van estar jugant a bàsquet a la pista de l’ institut i fentse fotos amb tots. Baixaven alumnes de les classes per veure el comiat dels holandesos i també per fer-se fotos de record. Quan ja va estar preparat el comiat, van anar a la cafeteria on els van fer un pica-pica perquè marxessin amb la panxa plena. Amb la festa acabada va arribar l’hora d’anar-se’n cap a casa. Es van acomiadar amb molts petons i abraçades. Tots els nois i noies ploraven molt perquè s’havien de separar... fins a Uden, és clar.

2. Invasió de santboians a Uden (Álex Pérez)

DIA 1, dissabte 5 de maig: havíem d’estar a l’aeroport del Prat a les 4 de la matinada per facturar. Els professors eren el Javi i l’Eli. L’avió sortia de Barcelona amb destinació Amsterdam a les 6:25 de la matinada i vam arribar a les 8:50 de la matinada. En arribar a Amsterdam ens esperava un autocar contractat amb destinació a Uden , i allà ens recollirien les famílies d’acollida. La resta del dia ens va servir per situar-nos i allotjar-nos. DIA 2, diumenge 6 de maig: dia de família , cada família va a visitar els llocs més importants de Eindhoven...

8


DIA 3, dilluns 7 de maig: vam anar al seu institut a visitar-lo , a veure les instal·lacions. Després vam anar a l’ajuntament a conèixer l’alcalde d’Uden, que ens va explicar la història de la ciutat i ens va convidar a un te o un cafè. Una estona més tard, vam anar amb bicicleta a un mercat a donar un tomb i després vam anar de camí a una granja i ens vam aturar a un restaurant a menjar uns creps gegants!. Quan vam acabar de menjar, continuàrem fent el camí amb destinació a la granja, on vam arribar i la vam visitar. DIA 4, dimarts 8 de maig: mentre que l’alumnat holandès es va quedar fent classe a l’institut, nosaltres vam anar a la ciutat de Arnhem a veure el Openlucht Museum (una mena de recorregut per un museu històric a l’aire lliure), on vam poder contemplar alguns costums tradicionals dels holandesos. DIA 5, dimecres 9 de maig: un dels dies més esperants era el de la visita pels canals i els parcs d’Amsterdam. Després de dinar al Vondel Park, vam visitar la casa d’Anna Frank i després vam tenir temps lliure a la capital. Finalment, ens van fer un sopar especial a l’autobús de tornada. DIA 6, dijous 10 de maig: després d’arribar com cada dia a l’institut amb bicicleta, un professor (Stefan Roben) ens va fer una xerrada i vam anar caminant fins a l’únic molí de vent d’Uden i el vam visitar. Després vam tornar cap a l’escola i vam dinar plegats amb els estudiants holandesos.

Dia 7, divendres 11 de maig: el dia de tornada a Barcelona va començar amb temps lliure per tal de comprar souvenirs pel centre d’Uden. Després vam fer diverses activitats esportives i finalment vam tenir el dinar de comiat. De l’aeroport de Schiphol va sortir l’avió a les 16.35 cap al Prat amb molts records, alguns plors i nous amics internacionals... /

9


Viatge a Praga! Irene Santarrosa

Els i les alumnes de 2n. de batxillerat han viatjat a Praga en viatge de fi d’estudis, amb els professors Javi i Gerard. Diumenge 4 de març van arribar a Praga, seguidament van agafar un vaixell i van navegar pel riu Moldava per tal de tenir una vista panoràmica de la ciutat.

Pont de Carles vist des del riu Moldava.

Dilluns 5 de març van fer un tomb pel centre de Praga amb una guia, i després van tenir la tarda lliure i per la nit van anar a la discoteca del famosíssim Pont de Carles.

Carrers del centre de Praga.

Dimarts 6 de març els alumnes de 2n. de batxillerat van fer una visita al Castell i desprès d’aquell llarg matí van tenir la tarda lliure.

Dia assolellat al castell de Praga.

10


Dimecres 7 de març van agafar un autocar per anar al poble de Kutna Hora, a 65 km de Praga, on van visitar l’ ossari i el centre del poble.

. Ossari de Kutna Hora

Centre de Kutna Hora

Dijous 8 de març van visitar el cementeri jueu del centre de Praga, i després van tenir temps lliure per comprar records i regals.

. Cementiri Jueu.

Divendres 9 de març... tornada a Sant Boi!

Alumnes de 2º baxillerat tornant de Praga.

11


Exposició de l’alumnat de Batxillerat a la biblioteca Rubió i Balaguer. Vista general del vestíbul de la Biblioteca Municipal.

(Redacció)

Els i les alumnes de primer i segon de batxillerat artístic van dur a terme una exposició de les seves activitats (dibuixos, pintures i manualitats) al vestíbul de la biblioteca Rubió i Balaguer del nostre poble. Es va poder visitar l’exposició dels dies 16 al 30 de març, i el professor Carlos Viñolo hi va fer una presentació pública que va comptar amb l’assistència dels pares. Ens costa que va tenir molt d’èxit. Alumnat participant de 1er. de Batxillerat: Elias Ammor, Yoselin Paulina Arias, Andrés Bravo, Carlos Andrés Campoverde, Lorena Costarrosa, Marina Fernández, Laia Maria Flores, Daniel García, Laura González, Eric Granged, Antonia Herrera, Victor Montoya, Raúl Márquez, Pablo Pando, Nayara Prieto, Rubén Raya, Noemí Reina, Fernando Romero, Ester Ruiz, Anaïs Sanz, Mar Sánchez i Alba Voltà. Alumnat participant de 2n. de Batxillerat: Jemina Almena, Abdelali Amarki, Cristina Bardés, Rafael Barragan, Adrià Camps, Alba Chaves, Sandra Díaz, Adriana Domenech, Silvia Donda, Mireia Iglesias, Marc Illa, Jordina Martí, Beatriz Matías, Pau Montané, Judit Perea, Andrea Pérez i Alba Sáez. Aquí us deixem un parell de fotografies perquè us en feu una idea.

Petita mostra d’algunes de les obres artístiques exposades.

12


PORTAVENTURA !

(Irene Santarrosa i Noelia Rodríguez)

Com cada any l’institut Camps Blancs anirem al parc d’atraccions Port Aventura, però aquest any s’inaugurarà una nova atracció que es diu Shambhala. Es tracta d’una atracció que està cridada a ser la nova icona del parc. Serà una muntanya russa amb 3 rècords Europeus: 1) La velocitat més ràpida en caiguda. 2) La més alta d'Europa, amb 76m. 3) La caiguda més alta d'Europa. Passarà per foscos túnels i llacs de area del parc Xina. S’inaugurarà l’1 aproximadament. Té tres vagons en inclinació serà d’uns 76º (màx) amb 134 Km/h.

muntanya. Aquesta atracció la trobareu al de juny i la seva durada serà de 3 minuts files de 32 passatgers per vagó. La seva una longitud de 1650 m i una velocitat de

La seguretat constarà d’unes barres de subjecció d’abdomen. S’adverteix a les persones que pateixin problemes cardíacs, de coll, espatlla i epilèpsia, que no pugin. La gent que no vulgui fer cua tindrà l´oportunitat d’agafar l’exprés i després agafar les fotos de l’atracció. No us ho perdeu !

Perfil provisional del Shambhala.

13


REPORTATGES Música

~Lil Wayne~

(Per Àlex Pérez)

Inicis. Lil Wayne va néixer com Dwayne Michael Carter Jr, i es va criar a Nova Orleans, Louisiana. Carter va néixer quan la seva mare, cuinera, tenia 19 anys. Els seus pares es van divorciar quan ell tenia 2 anys, i el seu pare va abandonar la família de forma permanent. Va escriure la seva primera cançó de rap a l'edat de vuit anys. L'estiu de 1991, va conèixer a Bryan Williams, el rapper i propietari de Cash Money Records. Als 13 anys, accidentalment es va disparar un tret amb una pistola calibre 9mm; la bala va fregar el seu cor per dues polzades. Wayne ara té un gran tatuatge al pit amb les paraules "Bala Bang" en commemoració al seu tret, i un altre que diu: "In Memory of Rabbit: It 's up to me" en el seu braç, en honor al seu pare mort, que van matar en sortir de la presó per possessió il·legal d'armes. Carter (Lil Wayne) era un estudiant de matrícules d'honor, però es va retirar als 14 per centrar-se en la seva carrera musical, cosa que la seva mare va intentar evitar. 14


El seu germà petit va voler seguir els passos de Wayne, però era massa jove i la seva mare no volia que posés la seva vida en perill. Cal destacar que Lil 'Wayne mai ha rappejat sobre qüestions adolescents, a diferència del que fan la majoria dels rappers joves fins a la seva tardana adolescència.

Vida personal. Educació i família. Després d'obtenir el seu GED, Wayne es va matricular a la Universitat de Houston al gener de 2005. Wayne té una filla anomenada Reginae nascuda el 1998 amb la seva exdona Antonia "Toya" Carter. L'octubre de 2008 va néixer el seu primer fill home Dwayne Michael Carter III, el qual el va tenir amb una noia anomenada Sarah visquin. Un any després, el 2009, va tenir el seu tercer i quart fill, un amb l'actriu Lauren London i un altre amb la cantant Nivea. Els fills es diuen Cameron Carter London i Neal Carter Nash, respectivament. Lil Wayne té un germà menor biològic anomenat Tyran Alexander Carter fill de la seva mare anomenada Jocita Carter.

Religió. Lil Wayne és un cristià practicant que pren temps per llegir la bíblia amb regularitat. Afirma sempre la seva creença "en Déu i El seu Fill, Jesús." Wayne és es pacíficament catòlic.

Música i èxit. Wayne ha publicat més d’una desena de discs d’èxit i l’any 2009 va guanyar el Grammy. També ha col·laborat amb Shakira i Eminem, entre d’altres. L’any 2008 fou considerat el rapper més ric del món per la revista especialitzada Forbes. Fi ...

15


Cinema

QUENTIN TARANTINO Alexander Fernández

Quentin Tarantino és, sense cap mena de dubte, el millor director i guionista que hi ha actualment a Hollywood. Tots els seus guions han estat portats a la gran pantalla dirigits per ell mateix o per altres grans directors com Oliver Stone o Robert Rodriguez, i les crítiques de les seves obres han estat sempre molt bones, tenint en compte el rebuig que els crítics tenen cap a les pel·lícules de violència i llenguatge vulgar.

Filmografia Quentin Jerome Tarantino ha obtingut la fama gràcies al seu estil innovador, influït per l'estètica dels còmics i de les sèries B, on la narració és sovint no-lineal, amb diàlegs memorables i una important dosi de violència i sang sublimades estèticament i atenuades per un toc humorístic.

I. Reservoir Dogs

Reservoir Dogs és la tercera pel·lícula que Quentin Tarantino va escriure i la primera que va dirigir. Va ser estrenada a EEUU el 1992 i a Europa a començaments del 1993. És una pel·lícula molt dura, amb violència i sense escrúpols.

Argument Vuit gàngsters professionals que es coneixen entre ells per noms de colors, es preparen per atracar una joieria. Però el que havia d'haver estat una operació 16


perfecta es converteix en una carnisseria degut a l'aparició sobtada de la policia. Tot fa sospitar que hi ha un traïdor al grup i els supervivents de la massacre s'enfronten per descobrir qui ha estat.

II. Pulp Fiction

John Travolta a la famosa escena del ball amb Uma Thurman a Pulp Fiction.

Pulp Fiction és la gran obra mestra de Quentin Tarantino. Amb un gran repartiment i un baix pressupost, la pel·lícula es va convertir en una de les més rendibles de l'any, i va servir per culminar la carrera de Quentin Tarantino. A més ha rescatat de l'oblit a un gran actor com és John Travolta, i n'ha descobert d'altres com Samuel L. Jackson.

Argument Dos atracadors de pa sucat amb oli, un boxejador acabat i dos assassins que treballen per a un narcotraficant, són els protagonistes de 3 històries que s'encreuen en una pel·lícula. Amb un llenguatge directe i accentuat, una eficaç narració, una extrema violència i uns personatges molt ben trobats, fan que Pulp Fiction sigui una pel·lícula que tothom ha de veure.

III. Jackie Brown

Jackie Brown és la tercera pel·lícula que ha fet Quentin Tarantino. En ella ha aconseguit reunir a grans actors com Pam Grier, Samuel L.Jackson i Robert de Niro. Tot i que és el guió menys violent que ha escrit Tarantino, l'argument és molt 17


bo en la primera hora, però després la pel·lícula pot arribar a fer-se pesada. Com a curiositat podem dir que la marca de boines Kangol, creada per Tarantino per aquesta pel·lícula, s'ha donat a conèixer a tot el món i és molta la gent que ja ha n'ha comprat una.

Argument Jackie Brown és una assistenta d'aviació que treballa en una companyia que fa viatges a Mèxic. Cada cop que creua la frontera, recull els diners que ha guanyat Ordel venent armes il·legals i els camufla en el seu equipatge. Però quan la policia la descobreix i l'obliga a col·laborar per tal d’atrapar Ordel, aquesta els trairà a tots i farà el possible per endur-se ella tots els beneficis que queden a l'altra banda de la frontera.

IV. Kill Bill Vol.1

Kill Bill vol.1 és, com la majoria de pel·lícules del seu director Quentin Tarantino, una obra que crea controvèrsia entre els espectadors. Podem trobar crítiques que la qualifiquen d’obra mestra del cinema com d’altres que la deixen a l’alçada de la sola de les sabates. El que està clar, és que l’empremta Tarantino és palpable tant en la complexitat i originalitat de la temàtica escollida com en la manera única que té d’explicar-nos els fets tot jugant tant amb la temporalitat com amb la càmera, fent-nos arribar plans i seqüències d’una plasticitat i bellesa úniques. La pel·lícula, alhora, ens impressiona com a espectadors per la seva crueltat.

Argument La núvia (també coneguda com Black Mamba (Mamba negre), interpretada per Uma Thurman) és una ex integrant de "The Deadly Viper Assasination Squad" (l'esquadró assassí de les Víbores mortíferes). Ella intenta retirar-se, però, estant embarassada de diversos mesos, és atacada en el dia de les seves noces pel grup. Tots els presents en les noces són assassinats i ella rep un tret que la deixa greument ferida. Durant el seu perllongat estat de coma, Bill envia a Elle Driver 18


(Daryl Hannah) per a eliminar-la, però després Bill se'n penedeix i decideix deixarla viure fins al dia que desperti.

V. Kill Bill Vol.2 Amb aquest increïble lliurament, l'escriptor i director Quentin Tarantino posa punt i final a la croada de venjança començada per la Núvia (Uma Thurman) en Kill Bill Vol. 1. Després d'haver eliminat a dos dels seus enemics en la primera part, a la Núvia només li queden dos noms a la seva "Llista d'extermini": Budd (Michael Madsen) i Elle Driver (Daryl Hannah). Una vegada aniquilats aquests podrà arribar al seu últim objectiu... matar a Bill (David Carradine), el seu antic cap i l'home que va ordenar la seva execució.

VI. Death Proof

Death Proof, un títol slasher com ho va ser La matança de Texas (Tobe Hooper) no és, però, un títol corrent d'aquest gènere, ja que el protagonista no porta l'habitual màscara d'hoquei i el ganivet habitual en la iconografia d'aquest tipus de títols, sinó que té la cara sempre descoberta i la seva arma és un cotxe. Comptarà amb actors com Kurt Russell que interpretarà Stuntman Mike, Rosario Dawson i Tamia Poitier. Kurt Russell hi interpretarà l'assassí i segons sembla la pel·lícula farà diversos homenatges a pel·lícules com Bullit o Vanishing Point i nombrosos autohomenatges.

Argument Un grup de noies queden com cada dia per anar de copes amb els seus amics, quan una d’elles s’adona que un cotxe les segueix. Després de canviar de local, el misteriós cotxe torna a aparèixer i el seu conductor apareix a la barra. Després d’oferir-se indirectament a portar a una altra noia que hi ha al bar, l’home es presenta com un doble cinematogràfic amb un cotxe equipat a prova de mort. No obstant, la noia que puja al seu cotxe no triga a adonar-se de les seves intencions. 19


VII. Inglorious Basterds

Inglorious Basterds (Malditos bastardos) és l’útima pel·lícula dirigida per Quentin Tarantino estrenada al 2009. És una pel·lícula bèl·lica amb Brad Pitt com actor principal .

Argument Durant el primer any de l'ocupació alemanya de França, Shosanna Dreyfus presencia l'execució de la seva família a mans del coronel nazi Hans Landa. Shosanna aconsegueix escapar i fuig a París, on es forja una nova identitat com a propietària i directora d'un cinema. En un altre lloc d'Europa, el tinent Aldo Raine organitza a un grup de soldats jueus per prendre brutals i ràpides represàlies contra objectius concrets. Coneguts per l'enemic com Els Bastards, els homes de Raine s'uneixen a l'actriu alemanya Bridget von Hammersmark, una agent secreta que treballa per als aliats, per tal de dur a terme una missió que farà caure als líders del Tercer Reich. El destí vol que tots es trobin sota la marquesina d'un cinema, on Shosanna espera per venjar-se.

Pròxims projectes de Tarantino El pròxim projecte de Tarantino es centra en un Western que es diu “Django Unchained” que s’ estrenarà l’ any que ve. També es rumoreja que Kill Bill 3 es començarà a rodar al 2014. /

20


Esports

KOBE BRYANT (Alex Pérez)

Kobe Bean Bryant (nascut el 23 d'agost del 1978) és l'estrella de l'equip de l'NBA Los Angeles Lakers. És fill de Joe "Jellybean" Bryant, antic jugador dels Philadelphia i actual entrenador de Los Angeles Sparks. Se l'ha comparat nombroses vegades amb la llegenda Michael Jordan i va ajudar als Lakers a guanyar tres anys consecutius l'anell de campions (2000-2002). L'any 2003, Bryant va aparèixer a tots els titulars després de ser acusat de violació. Li van ser retirats els càrrecs després que la presumpta víctima va rebutjar testificar. Quan tenia 6 anys, el seu pare va deixar l'NBA i van mudar-se a Itàlia, on Joe va jugar a la lliga professional. Allà en Kobe va aprendre a jugar a futbol; i per això el seu equip preferit és el Barça. Kobe Bryant, ha estat un dels jugadors més destacats de tota la història de l'NBA, i molts el consideren l'actual dominador de la lliga. Els dos primers anys del Kobe, van fer que les seves estadístiques baixessin considerablement, tot i que actualment, ja les ha equiparat. Ara juga al costat del nostre santboià més il·lustre: Pau Gasol.

21


L’adéu d’en Pep Guardiola (Àlex Pérez)

Josep Guardiola i Sala, més conegut com a Pep Guardiola (Santpedor, Bages, 18 de gener de 1971) és un exfutbolista i entrenador de futbol català. Ha estat un dels migcampistes més valorats del Futbol Club Barcelona, on actuà de cervell del dream team blaugrana, tot i que més tard també jugà en altres equips. Des de la posició de centrecampista defensiu, Guardiola, dotat d'una bona tècnica, organitzava l'equip, distribuïa el joc i marcava el ritme dels partits segons convenia. Aquest any (i per quart any consecutiu) ha exercit d'entrenador del primer equip del Futbol Club Barcelona, amb el qual aconseguí un triplet històric la temporada 2008-2009 (Copa del Rei, Lliga i Copa d'Europa), en el seu primer any com a màxim responsable tècnic, i que acabaria fent un històric sextet en ampliar-lo en la següent temporada amb la Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa de futbol i el Campionat del Món de Clubs de futbol. Ha jugat 47 vegades amb la selecció espanyola i ha estat també el capità de la selecció catalana durant molts anys.

Trajectòria futbolística Com a jugador 22


El 28 de juny de 1984, quan només tenia 13 anys, els seus pares el van acompanyar a la Masia, l'escola del Barça, on es començaria a forjar com a gran jugador. A les categories inferiors del Barça aprèn d'entrenadors com Oriol Tort i Quique Costas i hi fa grans amistats, com la de Tito Vilanova, el substitut de Guardiola com a entrenador al primer equip. Milità en la categoria de juvenils des del 1984 fins al 1990.

Com a entrenador El juny de 2007 va passar a ser el primer entrenador del Barça B, que havia baixat a Tercera Divisió la temporada anterior. Va ser el primer equip que va dirigir un cop es va treure el carnet d'entrenador. La temporada va ser un èxit i va aconseguir l'ascens del filial a Segona Divisió B. A finals d'aquella temporada, el dia 5 de juny de 2008, va signar amb el President del Barça, Joan Laporta, el contracte per fer el salt a entrenar el primer equip, en substitució de Frank Rijkaard. Líder des de la novena jornada, el Barça va avançar a ritme de rècord, de punts, de gols i de victòries, incloent una golejada al Madrid al Santiago Bernabéu, on el Barça li va marcar sis gols (2-6). El futbol del Barça aquella temporada va ser considerat com a espectacular, i l'equip va aconseguir guanyar tots els títols a que optava: la Lliga, la Copa i la Lliga de Campions -el triplet-. Després de quatre temporades, finalment en Pep va anunciar en una roda de premsa a finals d’abril d’aquest any, que s’anava del Barça. Ell mateix va dir : "El temps ho desgasta tot, i jo també m'he desgastat, el desgast no té res a veure amb Mourinho, sinó amb el dia a dia ... amb els entrenaments, estar amb els jugadors, guanyar tant ...” I, encara que la darrera temporada no ha estat la millor, ens deixa com a colofó la darrera Copa del Rei guanyada el passat 25 de maig. Molta sort, Pep !

Títols: 2 Campionats del Món de Clubs (2009, 2011) 2 Supercopes d'Europa (2009 i 2011) 2 Copa de Campions d'Europa (2008-09, 2010-11) 2 Copes del Rei de futbol (2008-09), (2011-2012) 3 Lligues Espanyoles (2008-09, 2009-10, 2010-11) 3 Supercopes d'Espanya (2009, 2010 i 2011)

23


ELS 5 MILLORS GOLS... Per Moha Loukili

1.

L’any 2007 en l’eliminatòria de quarts de final de la copa del rei, un gol de Messi va passar a la història del futbol per la seva magnífica execució. Al centre del camp, Xavi la hi passa a Messi, Messi agafa la pilota en la posició d'interior dret; primer se’n va de dos adversaris al mateix temps (“canyos” inclosos), posteriorment s'orienta cap a la porteria a tota velocitat; se’n va novament de dos adversaris i entra a l'àrea orientant-se a la dreta, on regateja el porter. Finalment, quan semblava que la pilota es perdia per la línia de fons, remata amb la dreta davant l'oposició d'un adversari. Un gol antològic després de recórrer més de cinquanta metres en solitari.

2.

L’any 2002, final de la Glasgow Leverkusen, un gol que va s’aixequés Roberto carlos Pavone. una paret a Roberto Carlos l’agafa i tal i amb l’esquerra marcant un golàs por tot l’escaire.

3.

En el partit de l’any 1997, un brasiler Roberto curvatura tan desconcertant Barthez va línia de porteria.

en el partit de la Champions a contra el Bayern Zidane va marcar fer que la grada dels seients. se la va passar a Aquest li va fer Roberto Carlos; centra i Zidane com ve, l’empalma fent una volea i

Brasil contra França de lliure directe del Carlos va prendre una pronunciada i que el porter Fabián quedar paralitzat a la

24


4.

BARÇA VS. SEVILLA (temporada 2004-2005) Valdés para la pilota a l’àrea del Barça; veu que Ronaldinho està sol i li passa a l’esquerra del mig centre. L’agafa Ronaldinho i se’n va d’un contrincant i d’un altre i fa un xut potent des del llindar de l’àrea que toca el pal i entra per tot l’escaire del Sevilla.

5.

Un altre dels millors gols de la història va servir per classificar el Barça per a la Champions la temporada 2000/2001. El Barça jugava contra el València a la darrera jornada. Frank de Boer, des del mig del camp va passar una pilota tova al llindar de l’àrea i Rivaldo la va parar amb el pit d’esquena a la porteria i va fer una xilena que va batre el porter Cañizares. /

25


Informàtica Crítica de videojocs II: Call of duty

Black Ops II

( per Cristian Moya Gómez)

Superant els límits del que els fans podien esperar de la franquícia més reeixida del sector de l'entreteniment, Call of Duty ® , Black Ops II endinsa els jugadors en un futur pròxim: la Guerra Freda del segle XXI, on la tecnologia i les armes s'uneixen per crear una nova generació de guerra. Mode Zombis Treyarch va utilitzar el motor del joc multijugador millorat per a zombies, utilitzant-lo de manera que puguin jugar vuit jugadors en mode cop zombies, el que significa el doble de la quantitat de cadàvers arrossegant els peus per enfonsar les bales en els seus cossos morts. Mode Multijugador. La filtració a la premsa parla d'una nova manera de joc anomenat Escolta, on protegirem un membre del nostre equip fins a acompanyar-lo a 2 o 3 zones de seguretat en funció de l'amplitud del mapa. En aquesta modalitat, els jugadors enemics hauran d’abatre al jugador escortat per guanyar la partida. D'altra banda, s'eliminen de cop les modalitats Team Defensar i Infected, i es manté Drop Zone i el ja popular Kill Confirmed, manera de joc en el qual després d'executar al nostre rival havíem de recollir la seva xapa per comptabilitzar la baixa. De la mateixa manera, comptarem amb un nou Pointstreak anomenat Heat Vision que, segons la font, et permetrà detectar enemics a través de les parets. En última instància, es fa menció als packs d'ítems, que estaran disponibles quan aconseguim 5 punts. El seu llançament es confirma que serà el dia 13/11/12. Podrem trobar-lo a les nostres botigues game, GameStop, pàgina web amazon etc..

26


Societat

El masclisme: causes i conseqüències (Per Alexander Fernández)

El passat 25 de novembre de 2011, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de gènere, es va presentar un estudi amb dades estadístiques que palesa el comportament sexista dels adolescents d’avui. Des de Iceberg hem volgut fer una petita aproximació a aquest fenomen per tal d’entendre millor les causes i les conseqüències que se’n deriven.

El masclisme és un conjunt d’ idees o actituds sexistes de l’home cap a la dona. El masclista creu que l’home és superior a la dona en tots els aspectes. Avui dia, el masclisme està mal vist, però en èpoques anteriors a aquestes gairebé tots els matrimonis eren masclistes.

Idees dels masclistes Els masclistes no volen que la dona treballi, tampoc que participi en activitats esportives o que faci qualsevol paper tradicional de l’home. Moltes vegades, els masclistes creuen que tenen dret com a homes a buscar aventures fora del matrimoni o parella, mentre que les dones han de ser sempre fidels.

Causes del masclisme Hi ha diferents causes per les quals es pot donar el masclisme: 1. L’educació masclista: Moltes vegades, a l‘escola o fins i tot en la pròpia família, es pot donar el cas d’educar el nen perquè segueixi un ordre social o un model equivocat. 27


Per això, en els casos de masclisme, pot passar sovint que el pare d’aquest nen sigui masclista també. 2. L’ àmbit religiós: Moltes religions (per no dir totes) solen ser masclistes en alguns casos. Per exemple, la religió musulmana obliga les dones a portar vel i en els casos extrems no poden ni ensenyar el turmell . També existeix el masclisme en diferents branques del cristianisme.

3. La publicitat sexista: Moltes vegades a la televisió, si parem atenció a alguns anuncis publicitaris, podem veure moltes conductes o models sexistes dirigits a la dona.

Conseqüències del masclisme El masclisme pot tenir conseqüències molt greus per a la dona. Veurem algunes conseqüències del masclisme: - L’autoestima de la dona pot baixar molt a causa dels insults i/o menyspreus de l’ home. - Violència de gènere per part de l’home cap a la dona (en els casos més greus es pot donar el cas de la mort). - Mala influència per al fill (influir el fill a tenir idees masclistes) - Seqüeles i ferides psicològiques.

Imatge d’una de les campanyes dutes a terme per lluitar contra la violència de gènere.

28


Tres perfils internacionals del nostre Sant Boi d’avui. 1. Toni Solà (músic de jazz) Toni Solà (1966) és un saxofonista de Sant Boi. És un dels més importants del nostre panorama jazzístic i sens dubte el més important dins dels estils més tradicionals i arrelats. Al marge de la seva tasca televisiva al costat d´Andreu Buenafuente, amb qui ha treballat en més de 1200 programes al llarg dels anys, Toni Solà ha desenvolupat una fructífera carrera dins el jazz, que l´ha dut a treballar amb músics de renom internacional com Gene “Mightyflea”Conners, Bobby Durham, Rob Bargad, Grant Stewart, Harry Allen, Jesse Davis,Charmin Michelle i especialment Scott Hamilton, que ha col·laborat en el seu darrer disc. L'estil del grup d'en Toni Solà es mou pels paràmetres del swing i el hard bop, creant una música de molta qualitat però al mateix temps d'una gran accessibilitat i elegància. Formen part del grup joves valors del nostre jazz com en Gerard Nieto i l'Esteve Pí. Va neixer al 1966 i va estudiar als Salesians i, posteriorment, a l’IES Rubió i Ors del nostre poble. Més tard va començar a tocar el saxo tenor amb grups de rhythm & blues i rock & roll, com Los Rebeldes. Al 1993 es va introduir professionalment al Jazz. Al Gener del 2000 grava el seu primer disc com líder i obté un notable èxit al mercat japonès. És un assidu participant del Festival de jazz del nostre poble. El saxofonista Toni Solà

2. Kiko Amat (escriptor polifacètic) Kiko Amat (1971), també nascut en Sant Boi, és un periodista i novel·lista que exerceix a més com DJ. Va deixar els estudis als disset anys i després va viure durant cinc anys a Londres. Escriu periòdicament en la seva web “Bendito Atraso” i junt al seu germà edita el Fanzine “La escuela moderna”, a més de punxar discos amb el col·lectiu Hungry Beat. Escriu articles de critica per a diferents diaris.

29


L’any 2003 va publicar a Angrama la seva primera novel·la, El dia que me vaya no se lo diré a nadie, que va definir com una historia d’amor, però un tant atípica. L’any 2007 va aparèixer la segona novel·la de Kiko Amat, Cosas que hacen BUM, en la qual es narra la fascinació de Pànic Orfila per un grup armat de dandis anarquistes del barri de Gràcia. A començaments del 2009 va veure la llum la tercera, Rompepistas, on explica la vida de l’adolescència dins d’ un grup de skins i punks. L’escriptor Kiko Amat

3. Manel Esteller (metge investigador). Després de cursar primària i secundària al nostre poble, Manel Esteller (1968) es va graduar en Medicina amb honors per la Universitat de Barcelona al 1992, on va obtenir també el seu doctorat especialitzat en Genètica Molecular. Va ser investigador convidat a l'Escola de Ciències Biològiques i Mèdiques de la Universitat de St. Andrews, (Escòcia, Regne Unit), on va centrar la seva investigació en l'estudi de la genètica molecular del càncer de mama hereditari. Entre 1997 i 2001, Esteller va ser investigador associat a la Facultat de Medecina de la Universitat Johns Hopkins on va estudiar l’ADN i la seva relació amb el càncer en humans. Els seus resultats van ser decisius. Actualment, la seva investigació es centra en l'establiment dels mapes epigenòmics, així com en el desenvolupament de nous medicaments epigenètics per tractar el càncer. La seva trajectòria investigadora ha estat guardonada en nombroses ocasions arreu del món. És autor de més de tres-cents manuscrits originals acreditats en l'àmbit de les ciències biomèdiques, així com membre de nombroses societats científiques internacionals, editorials i crític de diverses revistes i entitats patrocinadores. (Article: Alexánder Fernández)

El director del programa d’ Epigenètica i Biologia del Càncer, Manel Esteller.

30


BREUS Opinió

Parlem de l’homofòbia. (text íntegre: Irene de la Rosa)

Tots sabeu el que és l’homofòbia? Si algú no ho sap, són aquelles persones que no accepten els homosexuals o bisexuals (pels qui no ho saben ser bisexual significa ser atret pels dos sexes). No els agrada veure homes amb homes, ni dones amb dones. Per què? No ho sabem. Potser hi ha alguna cosa malament perquè t’agradi una persona del mateix sexe? És una malaltia? Doncs no... Jo crec, aquesta es la meva opinió, que aquí l’única malaltia que hi ha és la homofòbia. Per què no acceptar-los? Ser amic o amiga d’una persona homosexual no significa ni que els agradis, ni res per l’estil. Els homòfobs crec que tenen la ment una mica en els anys 50... Pots veure dues persones juntes i que no t’agradi la idea, però això no vol dir que hagis d’odiar-los. A mi m’agradaria que algun dia un homòfob qualsevol es posés a la pell d’un homosexual, per veure com se sent quan una persona li té odi per ser com és. Així que si teniu un amic/ga que sigui homosexual, tracteu-lo com els altres !

31


Societat i esdeveniments El preu del transport públic (Irene de la Rosa)

Els primers dies de l’any 2012, van apujar molt els preus del transport públic, més o menys un 15%. Abans una targeta T-10 et costava 1 euro menys que ara; valia 8,25€ i ara 9,25€. De mica en mica arribaran als 10€ ! Un tiquet senzill de l’autobús o metro de 1 zona, et costava 1,45€ ara, amb la pujada que han fet, ens costa 2€ i la Renfe també a pujat: un tiquet de 4 zones et costava 3,15€ ara el costa 3,60€. Ja que només fan que pujar els impostos, aquesta vegada s’han excedit amb la mesura, ja que el transport públic és una cosa que utilitza gairebé tota la gent.

Haurien d’apujar unes altres coses, coses més específiques que no utilitza tothom, coses que utilitza la gent amb diners i que, per tant, pot pagar.

L’institut Camps Blancs al Viure Sant Boi (Irene de la Rosa)

La revista municipal Viure Sant Boi corresponent al mes de gener de 2012, es va fer ressò d’un dibuix dels alumnes de Batxillerat artístic del nostre centre per parlar de les festes de Nadal a la pàgina 3, tal i com podeu veure en la fotografia següent.

Des de la revista iceberg creiem que mai no en tenen bastant; que mai estaran contents fins que ens treguin tots els diners.

32

La llei S.O.P.A La llei SOPA (Stop Online Piracy Act), és una nova llei que han aprovat als Estats Units, però que cada vegada hi ha més països que l’aproven. Consisteix a tancar totes les pàgines web que tenen a veure amb la pirateria. Ja han tancat megaupload i totes aquestes pàgines de pirateria. A qui va crear megaupload, li han posat 50 anys de presó; aquest individu es diu Kim Dotcom. Hi ha rumors que afirmen que volen tancar les xarxes socials com facebook, twitter, tuenti, myspace, etcètera... Però que tinguin en compte que si acaba facebook i les xarxes socials, s’acabarà internet ! (Irene de la Rosa)


100 anys de l’enfonsament del Titanic (Irene de la Rosa)

La nit del 14 al 15 d’abril 1912, el famós Titànic va xocar amb un iceberg i es va enfonsar, causant més de 1500 morts. Fa 100 anys que va passar aquesta història i encara la recordem, ja que va ser el transatlàntic més gran i luxós de l’època.

Per commemorar aquests 100 anys, algunes organitzacions de Barcelona van fer una festa on van anar moltes persones, algunes d’elles descendents dels supervivents. Es veu que encara la historia del Titànic segueix ben viva entre nosaltres.

Violència policial contra l’alumnat de València. (Anna Case)

A València, el dia 20 de febrer es va viure un dia de violència policíaca . Una protesta d’estudiants d’institut va causar un gran renou. Per la seva banda, els policies van transmetre duresa, tirar pilotes de goma i gasos lacrimògens d’una manera indiscriminada. Va haver-hi molta gent ferida i una vintena llarga de detinguts, entre ells uns quants menors d’edat. Tenen previst més protestes i una nova concentració davant l’ IES Lluís Vives. El motiu de la protesta dels joves ha estat les retallades que està patint l’escola pública.

Madonna en concert a Barcelona (Irene de la Rosa) Per al 2012, tenim un concert de la reina del pop, Madonna. Farà una gira fent una parada al palau Sant Jordi de Barcelona. El concert serà el 20 de juny del 2012 a les 19:00. El preu de l’entrada més barata, és de 88 euros a la tercera graderia; uns 200.00€ a la segona graderia, de 185.00€ fins 500€ a la primera graderia i a la pista val de 128 a 140,00 € (és més barata ja que has d’ estar dempeus). Els preus no és que siguin molt econòmics, però els grans fans no s’ho pensen dues vegades i els paguen de gust.

La policia es va acarnissar contra els estudiants de secundària de l’IES Lluís Vives. A dalt, una fotografia del vaixell Titanic al 1912; a baix les restes actuals al fons del mar.

La reina del pop sempre genera una gran expectació.

33


Crítiques de cinema i televisió.

POLSERES VERMELLES

Tintín (Irene Santarrosa i Noelia Rodríguez)

(Mamen Gonzàlez)

"Polseres vermelles" és una sèrie de creada per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas, que retrata, amb humor i tendresa, el dia a dia d'un grup de nens en un hospital infantil. A diferència d'altres sèries de ficció ambientades en un hospital, a "Polseres vermelles" els metges cedeixen tot el protagonisme als pacients, en aquest cas, cinc nois i una noia d'entre 10 i 15 anys que coincideixen en un hospital a causa de diverses malalties. Son un grup de 5 nens i 1 nena. En aquest grup es troben:

Aquesta pel·lícula la vam anar a veure al cinema i ens va agradar molt. La història de Tintín està plena d’aventures, misteris i molta diversió. El reporter Tintín compra un vaixell molt barat però, en realitat, dins d’ell hi ha un misteri per resoldre i Tintín, gràcies al seu amic Milú que l’ajudarà a resoldre el misteri, anirà amunt i avall fins a sortir-ne victoriós. Cal dir que no li serà gens fàcil, ja que es trobarà amb molts enemics pel camí però també farà un nou amic: el capità Haddock. Els efectes especials de la pel·lícula són molt bons perquè els personatges són molt reals i els paisatges també. Us recomanem que la vegeu per que es molt interessant !

El Líder: Lleó (Àlex Moner) El Colider: En Jordi (Igor Szpakowski) El Llest: En Toni (Marc Balaguer) El Guapo: L’Ignasi (Mikel Iglesias) L’imprescindible: En Roc (Nil Cardoner) La noia: La Cristina (Joana Vilapuig) Us la recomanem de debò ! I si no la vau poder veure en el seu dia, recupereu-la ! Perquè es una sèrie que et fa pensar des d’un altre punt de vista; perquè t’ensenya que moltes persones estan malaltes i no sabem apreciar-les. Gràcies a aquesta sèrie molts nens i nenes han sigut forts i no han deixat la quimio, com un dels protagonistes de la sèrie... Seguiu-la perquè es molt maca i us agradarà.

Les aventures de Tintín: el secret de l’unicorni. Any 2011. Duració: 107 minuts. País: Estats Units. Director: Steven Spielbeg. Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Guió: Cornish (Cómic: Hergé) Música: John Williams Fotografia: Animació còmic 3D.

34


Obituaris L'informe també afegeix que Whitney Houston va consumir marihuana, un ansiolític, un relaxant muscular i un antial·lèrgic, però sembla que cap d'aquestes substàncies va contribuir a la mort de la cantant.

Mort de Whitney Houston (Anna Casé)

El dissabte 11 de febrer, la famosa cantant de gospel i música comercial melòdica Whitney Houston va morir als 48 anys. La van trobar morta a la banyera del seu hotel on estava allotjada per als Grammy, que eren al dia següent. La policia de Beverly Hills va confirmar que el servei d’emergències va acudir a la trucada de l’hotel i va trobar el cos de Houston a l’habitació sobre dos quarts d’una de la matinada. Els metges van intentar reanimar-la uns 20 minuts, però ja era tard. Asseguraven que el cos no presentava signes de violència. La cantant Rihanna va utilitzar la plataforma Twitter per enviar les seves condolences. “No tinc paraules”, va dir “nomes llàgrimes, estimada Whitney”.

Mor Carlos Fuentes, escriptor mexicà (Alexander Fernández)

L’ escriptor Carlos Fuentes va morir el dia 15 de Maig als 83 anys a l’ hospital Ángeles del Pedregal de Ciutat de Mèxic. Carlos Fuentes fou un advocat i escriptor mexicà, un dels autors llatinoamericans més coneguts. Nasqué l’11 de novembre de 1928 a Panamà, on va estudiar història i geografia de Mèxic. Als 16 anys arribà a Mèxic i s’ inicià com a periodista.

Sembla que la cantant va començar amb les drogues quan va conèixer el seu marit. Llavors va ser quan va tenir problemes també amb l’alcohol i la seva veu privilegiada ja no va ser la mateixa.

Al 1954 publicà els seus primers contes titulats Los dias enmascarados. Algunes de les novel·les i contes més importants de Fuentes van ser La frontera de cristal, Aura, la región más transparente, Terra Nostra, La muerte de Artemio Cruz i Gringo Viejo. /

El passat dijous 22 de Març es va publicar part de l'informe que revela la causa de la mort de Whitney Houston. L'autòpsia diu que la cantant va morir ofegada accidentalment a causa d'un problema cardíac i l'ús de cocaïna. 35


ESPECIAL SANT JORDI A L’INSTITUT Teatre a Can Massallera El dia de Sant Jordi, els i les alumnes de l’optativa de teatre de tercer curs de l’institut, dirigits per la professora Eva Carretero, van representar amb força èxit a la sala Can Massallera del nostre poble l’obra Entremés del mancebo que casó con mujer brava, una adaptació feta per Alejandro Casona a partir del “exemplo XXXV” del Conde Lucanor, de Don Juan Manuel. Us hem fet una petita mostra de fotografies perquè en vegeu els resultats.

Tríptic de l’obra, on surten especificats els actors i les actrius, així com l’equip tècnic que va fer possible la representació, que es va repetir el dia 3 de maig aquesta vegada per a l’alumnat de primer cicle de la ESO.

36


37


Tallers ! El dia de Sant Jordi, durant tot el matí, l’institut va dur a terme una sèrie de tallers culturals adreçats a l’alumnat. A continuació us en fem cinc cèntims d’algun d’ells, perquè van ser força divertits. Trenes

(per Mamen González)

A mi em va tocar que em fessin trenes. El taller el van dur a terme les noies que fan el cicle de perruqueria: Fina, Rachida i Remei. Ens van agafar una per una; les noies eren molt amables i feien les trenes molt bé. Podies escollir com les volies: si a un costat, postisses, al serrell... El taller va ser molt positiu i el tracte molt bo. Ens va agradar molt com les van fer !

Les alumnes del taller de trenes van sortir visiblement satisfetes.

Maquillatge i ungles

(per Irene Santarrosa i Noelia Rodríguez)

El taller de decoració d’ungles el va fer la Marta. Ens las va llimar, pintar i decorar. Va ser molt entretingut i agradable.

Les noies van sortir amb les ungles ben decorades

38


En maquillatge, el taller el va fer la Lídia. Primer ens va desmaquillar i una vegada fet, va començar a maquillar amb paciència; ens va agradar molt.

Les nostres esplèndides reporteres també van participar en el taller de maquillatge.

Hip hop

( per José Grao i Alexánder Fernàndez)

Vam anar a l’aula de música, que és on es feia Hip-Hop. La professora es deia Lorena i ens va ensenyar les primeres passes. Al cap d’una estona, quan ella ja veia que nosaltres en sabíem prou, ens va començar a ensenyar més moviments nous que ens van agradar molt. I als que sabíem ballar una mica ens va orientar per tal que sabéssim de l’existència d’alguna acadèmia. També ens va ensenyar que hi ha molta varietat de tècniques i cap d’elles és senzilla. Amb aquest taller s’ha demostrat que es necessiten molts anys per arribar a ser professional. L’ assistència i la participació dels alumnes en aquest taller van ser molt bones.

39


Dansa del ventre

( Redacció )

La Hanna va ser la professora encarregada de donar les instruccions bàsiques de dansa del ventre en una aula del tercer pis del nostre centre. Hi va haver dues tandes: una per a tercer i quart d’ESO i una altra per a primer i segon. Un cop l’alumnat predisposat i arraconada la vergonya inicial, el taller va tenir molt bona acollida. Passada una estona, quan els coneixements mínims ja s’havien adquirit, la professora va voler acabar l’activitat amb una coreografia del grup, tal com reflecteixen les fotografies. Gràcies Hanna !

Els i les alumnes de dansa del ventre s’ho van passar d’allò més bé amb la Hanna...

Scalextric

(per Àlex Pérez)

El taller el va dur a terme la professora Sara Garrigosa al pavelló elèctric. Va ser molt interessant i molt divertit. Vam fer un campionat amb els diferents cotxes. N’hi havia de tot tipus: un Fórmula 1 , un de ral·li blanc i dos de circuits professionals ( el Megane x en gris i groc) . M’agradaria repetir-ho !.

40


Taller de tatuatges

(redacció)

Us deixem un parell de fotografies del taller de “tattos” on hi havia com a responsables les professores Montse i Lídia.

Taller d’elaboració d’un drac

(redacció)

Els i les alumnes de primer i segon de la ESO van poder gaudir a les seves respectives aules d’un taller ideat pel departament de tecnologia, en el qual van elaborar un drac de Sant Jordi. Sabem que ho van passar molt bé i van marxar a casa amb el drac enllestit. Creiem que aquest era un drac amansit...el cavaller Sant Jordi va poder gaudir del dia amb tranquil·litat.

Al vestíbul de l’institut, com cada any, els alumnes van poder participar en l’intercanvi de llibres.

41


Premis literaris de la festa

ALUMNAT PREMIAT EN EL CONCURS LITERARI DE L’INSTITUT INS CAMPS BLANCS FESTA DEL 23 D’ABRIL. CATALÀ POESIA 1er. cicle d’ESO: L’amor a la vida, per J.A Machado. NARRATIVA 1er. cicle d’ESO: El misteri de la muntanya, per Ariadna Garcia. POESIA 2n. cicle d’ESO: Solitud, per Yasmina El Mouden. NARRATIVA 2n. cicle d’ESO: Una forma de vida, per Alba López. POESIA BATXILLERAT: Amor secret, per Yesenia Fernandez. NARRATIVA BATXILLERAT: Primer premi: Un viatge que no es tornarà a repetir, per Paula Lao. Ex aequo: Annie, per Constanza Cortes CICLES FORMATIUS: Somni d’unes quantes nits d’estiu, per Artur Reyes (2n. d’educació infantil). CASTELLANO POESIA 1er. cicle d’ESO: Una palabra lo puede cambiar todo, per Sara Sangüesa NARRATIVA 1er. cicle d’ESO: El deseo equivocado, per Irene Coves. POESIA 2n. cicle d’ESO: El amor, per Khadija Ftah. NARRATIVA 2n. cicle d’ESO: La cajita de música, per Irene López. POESIA BATXILLERAT: La estrella que más brilla, per Meritxell Monistrol. NARRATIVA BATXILLERAT: Mi lugar más preciado, per Estefanía Chacón. CARTELLS Jordi Estrada (1r.); Alan Tello (3r.); Andrea Pérez (Batxillerat) FOTOGRAFIA MATEMÀTICA Ariadna García i Moisés Dávila.

42


L’ALUMNAT PREMIAT DE L’INS CAMPS BLANCS DEL XXIII CONCURS LITERARI D’ENSENYAMENT SECUNDARI 2011/2012 DE SANT BOI

CASTELLANO CATEGORIA A (1r. i 2n. d’ESO): POESIA: Adrià Carranco. Primer premi. CATEGORIA B (3r. i 4rt. d’ESO): NARRATIVA: Carla Urrea. Segon premi. CATEGORIA C (1r. i 2n. de Batxillerat): POESIA: Bouziane Changachi. Segon premi. NARRATIVA: Tania López. Segon premi. GUIÓ DRAMÀTIC: Artur Reyes. CATALÀ CATEGORIA A (1r. i 2n. d’ESO): POESIA: Laura Garcia. Segon premi. NARRATIVA: Albert Rausa, Primer premi. CATEGORIA B (3r. i 4rt. d’ESO): POESIA: Yasmina El Mouaden. Segon premi. CATEGORIA C (1r. i 2n. de Batxillerat): POESIA: Guillermo Ramos. Segon premi NARRATIVA: Tania López. Primer premi. CARTELLS BATXILLERAT: Alba Sáez (primer premi) i Sandra Díaz (segon premi).

43


ALGUNS TREBALLS PREMIATS L’ AMOR A LA VIDA L’ amor a la vida arriba i se’n va i no sempre perdura fins al final. A vegades t’alegra la vida, però unes altres et fa molt de mal. Abans d’enamorar-te no comprens l’amor, i després sense ell no pots viure en el món. L’ amor et dóna la vida, i quan s’ acaba penses que no tens raons per viure. A tots, l’amor a la vida ens pot donar alegria, però amb només una discussió s’acabarà. L’amor és el motiu perquè no puguis dormir. Nit i dia penses en ell. Si fas alguna cosa malament el perdràs per sempre més. Abraçades llargues i petons eterns, això és el que passa quan l’amor està present. Poemes i cançons Acompanyades per grans bombons.

Jose Angel Machado Sánchez 1ºB 1er premi institut.

Els premiats del primer cicle de la ESO.

UNA PALABRA LO PUEDE CAMBIAR TODO Cómo puede ser, que con un puñado de palabras se vaya todo a perder. Primero se ha de pensar Porque si no todo puede cambiar, A bueno o a peor, ya que todo el mundo no es buen entendedor.

44


Las letras forman palabras, las palabras forman frases, con muchas de éstas unidas, puede que mucho te pases. Por eso antes de hablar las palabras has de pensar, conflictos puedes crear, y eso a nadie le tiene que agradar. La gente tiene diferentes formas de pensar, sean grandes o pequeños, sean serios o risueños. Así que créete lo que te digo. A mí me ha pasado, me quedé muy afligido, triste y compungido. Sara Sangüesa 2n.A 1r. premi institut

Solitud Qui ets? On ets? No et veig... No et sento... Toc, toc, hi ha algú? Tot s’esvaeix, amor, amb tu. Si sabés on t’amagues, Si ho sabés... però no sé res No et veig... No et sento... Saps qui sóc? Saps on sóc? Penso, et miro i també t’admiro. Però ets massa i jo res. Què puc fer? Estic dolguda Tristesa, alegria, realitat o fantasia? Sense tu no respiro. Anhelo de tu almenys una paraula,

45


un mot, una oració. M’esfumo com el vent que corre lliure pel món. Em retorça aquesta ment dolorosa com un malson. I finalment solitud, desesperança, bogeria, mort, inexistència... I silenci, només silenci... Toc, toc, no hi ha ningú... Yasmina El Mouden 4rt.C 1er. premi de l’institut i de Sant Boi. L’acte de lliurament de premis de les guanyadores literàries (totes dones) de segon cicle

El amor El amor es una bellísima flor Que te cambia de color Es una verdadera ilusión Cuando no hay ningún temor. Pero cuando se rompe el corazón Lo que se siente es dolor ¿Es que tiene razón el corazón? Yo pienso con mi corazón ¡Y lo que diga es toda la razón! Khadija Ftah Ftah. 4rt.A 1er. Premi institut

46


Lliurament de premis de treballs en llengua catalana a Cal Ninyo.

Amor secret Quan no hi siguis, al matí et buscaré dins del meu cor, allà et podré trobar junt a la paraula amor. No puc estar un minut sense veure la teva mirada aquest minut se’m fa etern Una eternitat enamorada... Cada dia que et veig passar el cor se m’accelera, quan amb una altra et veig parlar el meu cor a ella enveja. Però sé que després amb mi et posaràs a parlar, i em parlaràs de tot menys sobre el que vull escoltar. Cada paraula que surt dels teus llavis cada frase que tu has pensat, se’m queda gravada a la ment perquè de tu m’he enamorat. Yesenia Fernández B-12. 1er. premi institut.

La estrella que más brilla Un día abrí los ojos, y tú ya no estabas a mi lado para darme esos besos tan deseados que ahora quedan en el pasado.

47


Mirando atrás no te recuerdo, pues te conocí apenas sin tiempo. Dejaste este mundo y con él tu frágil cuerpo. Caricias que quedan en el olvido, tu rostro escondido no recuerdo, estoy perdido, al haberte ido. Nunca dejes que el cielo apague tu luz haz que tu luz ilumine el cielo. Encontraste un lugar donde deslumbrar en lo más alto de las colinas. Sígueme al caminar, tú mis pasos iluminas. Déjate notar, dime dónde estás, no quiero perderte nunca más. Sé una de las más grandes estrellas, Que haya visto el firmamento jamás. Aún miro la estrella donde tú me dijiste que estarías. Y rezo cada noche para poder subir al cielo y poder verte algún día. MERITXELL MONISTROL (ÀLIAS ELLE DRIVER) 1r. premi institut.

Somni d’unes quantes nits d’estiu 1137 quilòmetres em separaven de la ciutat centre neuràlgic i quimera ben real, La fina línia vaig travessar Després de 2 hores i mitja curtes. 1137 quilòmetres separats pel mar apropant-me cap a l’estiu somiat. 150 minuts per capgirar-me la vida, 9000 segons per gaudir com mai. Del Prat vaig partir I a Londres vaig aterrar; Museums, cultura i història, Nits lascives, sentimentalisme, i després glòria.

48


Riure com si no hi hagués cap final vessar llàgrimes de comiat l’endemà. Noies precioses, àngels caiguts del cel: Nikki, Kristýna, Yuka, Zach, Leire, Regina... Amics de Londinium, mai us oblidaré.

Artur Reyes. 2n. d’Educació infantil. 1r. Premi institut.

En l’acte de lliurament de premis hi va haver roses per a totes les guanyadores; també per a les que havien fet uns cartells de quart que van servir per guarnir el passadís de la tercera planta.

La rutina Cada dia és igual, hi ha moments que et diverteixes, d’altres que t’avorreixes i també, de vegades, ho passes fatal. Quan esperes el temps passa molt lent però quan et diverteixes passa volant, les hores del dia són sempre igual, de casa a l’escola i tornar a començar. Després de l’escola tenim extraescolars, i quan arribes a casa no hi ha temps per jugar, hem de fer els deures per l’endemà i només queda temps per sopar. La vida passa molt ràpidament un dia estem tristos i l’altre contents sempre anem amb pressa. I de vegades oblidem, tot el que més estimem. Hem de viure el present, i gaudir de cada moment, perquè el futur és incert i no sabem on serem. Laura García Martínez 1r.C 2n. premi Sant Boi

49


ABIERTO HASTA EL AMANECER Sigo aquí, esperando el juicio para mi condena. Las lágrimas me ocultan la cara de la luna llena, El fuego me hiela, aquí dentro solo nieva. Cuchillas en Viernes 13 de plata o de metal. Rajado por mis pesadillas en mi luna de cristal; Cómo Edith quedé congelado en estatua de sal. Eché un corte al jazmín, Surcando una herida que yo mismo abrí; Plomos de sangre tumbados en mi cojín. Adán sin alma y con dos costillas sólo en el jardín. Sólo soy las notas que salen de este violín. Arranqué un pedazo de cielo para usarlo de manto, Chato, dejé la nostalgia allí donde queda Nanto. Ninguno de nosotros somos santos, y nada canto. Me comí la grazna, y devolví en el sombrero. Soy un Rolling Stone, más mi palmero, Tengo más de que lo que espero Llego el momento de mostrarlo al mundo entero. Mi hotel es un balcón frío con vistas a una fosa. Sólo me jode una cosa, Que tu mala diosa creas que todo es color rosa. Si es una escalera de grises, Y me pedí más en la mentira que en tus ojos. Ofidio venenoso cómo un crótalo, Charco de sangre al andar, tengo anillos córneos. Tus ojos son un precipicio, y yo me precipito Al más oscuro de todos los abismos. ¿Tanto se nota el vacío en mi pecho? Mira a través de mis pupilas, un presente y futuro rotos. Me quedé hablando con Apolo, cierra el telón; Me quedé sin corazón, otra vez y quedé abierto en canal hasta el amanecer... Adrià Carranco. 2ªn A

Lliurament de premis de treballs en llengua castellana a Cal Ninyo, amb la presència de l’alcalde.

50


Carpe Diem No me atrevo a pensar mi vejez se acabaron las oportunidades, se marchitaron mis flores se cerró mi jardín, mi lugar ya no es aquí. Nunca por vencido me doy si no completo hacia dónde voy mi lugar es tu lugar, quisiera quedarme allí. No quiero que me entiendas sino que atiendas siéntate y hazme creer en la fe pero no demasiado tarde porque mañana no seré. Pienso y pienso antes de llevarme el suspense quizás no hay fin, déjame que lo piense. Almacena tus puertas y ventanas no tengo necesidad de colaborar. Simplemente no quiero pensar en afirmaciones vanas sino creer en mi existencia como experiencia y honor a mis canas. No te rías de mí me quedan horas, minutos, segundos no lo sé, aun sigo aquí. Si tú marcas el fin yo no he cumplido mi misión no es digno irse sin descifrar tu decir. Ya no escuchas más no retrocedas atrás Vive el mañana Sin anhelo del jamás. Bouziane Changachi B-21

L’institut també va ser premiat en l’àmbit municipal en l’apartat de cartells. A l’extrem esquerre hi tenim les nostres dues flamants guanyadores en el moment de recollir el premi.

51


CAPTAIRE Un dia, quelcom li oprimí el cor, Pansides les flors, grisa es tornà la seva faç El seu fidel amic jeu en un portal I al costat del seu gos moribund Tocà per últim cop el violoncel.

Cau la nit a tot arreu En un racó acollit estarà Sobre cartons assenta la seva llar I com amic un gos fidel

Per la seva vestimenta el solen jutjar

Mirades i insults.... Una almoina, si hi ha sort, caurà en el seu barret: Ja podrà sopar.

Injustament condemnat, Espera resignat el final A sobre del cadafal, les últimes paraules: “Trist és el lloc On no puguis escoltar lliurement un violoncel. Tanmateix, si sents que el món és teu, Si vols, pots volar”....

Aquesta és la història d’un home

Que en comptes de fer un “la” va fer un “mi”,

I ho va perdre absolutament tot. Actuava davant el primer ministre

Va creure que seria una actuació normal

Però pel seu error fou castigat. Cau la nit i no té on anar: a ningú l’importa

Guillermo Ramos B-22

Les dues obres guanyadores de la fotografia matemàtica.

52


EL RACÓ LITERARI LAGUNS

Sara

Diari d’un desamor en nou temps. (Text íntegre: Mamen González)

I. Des de petita, vaig voler ser una princesa. Jugava a les casetes, i jo sempre era la mare. Més tard em van explicar que per ser princesa, calia esperar que el príncep et posés una bella sabateta de vidre. Jo, molt il·lusionada, vaig esperar i esperar aquesta sabateta. Mai em va arribar, però jo seguia somiant en ser princesa. Vaig seguir creixent i aprenent noves coses. Em llegien molts contes dels quals jo imaginava ser-ne la protagonista, i com no, una princesa. Vaig somiar amb besar un gripau, i que un ogre em rescatés d'un castell habitat per un drac. Vaig somiar que vivia sota el mar i la meva única il·lusió era sortir a la superfície perquè allà estava el meu príncep. Vaig continuar creixent i creixent i a poc a poc em vaig adonar que aquest príncep era simplement una ficció, que no existia, perquè més tard vaig començar a veure pel·lícules de prínceps i princeses que acabaven malament, amb un trist final, i no amb aquest de “...i van ser feliços i van menjar perdius .“ La pel·lícula Titanic n’és un gran exemple. Més tard, vaig començar a veure pel·lícules plenes d'amistat i afecte. De grans amigues que estaven en el bé i el mal. Però realment, hi ha molt poques d'elles, i normalment les solem confondre. Solem dir “sempre” amb les persones que pensen “de vegades” i dir “de vegades” amb les que pensen “sempre”. Teories de la vida, dic jo. I aquí estic, amb quinze anys. Que no són molts. Però sé coses que m'agradaria no saber ... perquè de petits ens il·lusionen amb grans coses, que realment són grans mentides. ----------------------------------------------------II. La meva cambra està desordenada, com la meva vida. Avui és un d'aquests dies en què no sé què posar-me, perquè tot em queda malament. Un d'aquests dies en què no em venia de 53


gust sortir, però he sortit. He sortit amb la meva mala cara i els meus complexos, pensant que podria oblidar-me de tot això. Tothom sembla més feliç que jo, més segur de si mateix, més solt, més ... simple. Però jo en canvi em retorço en els meus pensaments, en el meu malestar, en els meus complexos ... I quan he decidit tornar a casa per acabar aquesta merda de dia, comences a jugar amb mi; a treure’m somriures espontanis per força, a fer-me oblidar els estúpids complexos ... a dirme amb mirades que no estic sola, que tu tampoc ho estàs, perquè jo et tinc a tu, perquè tu em tens a mi. Que t’agrado tal com sóc, amb la meva mala cara, amb els meus complexos, amb les meves tonteries. És quan jo veritablement m'adono que et necessito al meu costat; que estàs lligat al meu somriure. -------------------------------------------------III. Llàgrimes relliscant per les galtes. No ho puc suportar, és massa pressió ... No puc més. Sé que mai m'has estimat i que mai em voldràs. Ho sento, però no em valen les excuses. I he descobert la veritat que tant de temps estava encoberta en petons i carícies ... aquesta veritat que tant costava dir, aquesta veritat que amagaves amb mentides ... aquesta horrible veritat a la qual tanta por tenia i tinc; aquesta veritat cruel, roïna i trista. És... simplement, destructora. Em dol, em fa molt mal el cor. Tant que no el sento dins meu, te l'has endut. Jo només et vaig dir: “fes-te un lloc en el meu cor”, no et vaig dir que t'emportessis el meu cor i hi deixessis un buit .. --------------------------------------------------IV. Estic farta de respondre que estic bé quan no puc més. De vegades m'imagino un “tu i jo” junts, les tardes passejant, que em convidis a un gelat, que em treguis la llengua des de l'altra vorera on ens vam veure, que em diguis que estic preciosa; que el temps al teu costat se’m faci curtíssim, i només tingui ganes d'acabar de fer el que estic fent per veure't. I és que jo podria fer-te feliç, ho sé, és només una intuïció. Però també sé que no he de fer-me il·lusions, que mai et fixaràs en el meu amor.

V. I així són els dies: idèntics, monòtons. Deixo passar les hores com si fossin els anuncis que ens obliguen a veure mentre esperem que el nostre programa favorit comenci. 54


Torno a casa tard, mentint-me i prometent-me que demà començaré a posar-me de debò. Però, a qui vull enganyar? ... Continuaré asseguda esperant un cop de sort; tard o d'hora hauré de tenir el meu. ------------------------------------------------------------------------VI. Quan estàs malament, quan ho veus tot negre; quan no tens futur, quan no tens res a perdre, quan ... cada instant és un pes enorme, insostenible. I esbufegues tot el temps. I voldries alliberar-te com sigui. De totes les maneres possibles: de la més simple, de la més covarda. Sense deixar de nou per demà aquest pensament: ja no hi és. I llavors, simplement, voldries no estar tampoc tu. Desaparèixer. ---------------------------------------------------------------------------------VII. Sempre vaig estar trista, sempre. Fins al dia en què vas arribar i et vaig conèixer. Encara que no t'ho creguis i ni tan sols ho sàpigues, em vas fer veure des d'un altre costat un nou món. Un món en el qual estàs bojament enamorat per algú. Cada nit somiava que tu estaves amb mi; que t'havies adonat que jo era la teva dona perfecta, la teva mitja taronja. I encara ho segueixo somiant, perquè encara no s'ha fet realitat aquest somni tan desitjat amb què arribo a obsessionar-me només que amb tu. De vegades fins i tot vaig arribar a pensar que et fixaves en mi; en una noia com jo, però crec que només eren al·lucinacions ... No sé per què el destí em va voler posar a prova, a prova pel fet que la teva arribada fos una oportunitat. I en certa manera, per la meva timidesa, en vaig desaprofitar la prova. ------------------------------------------------------------------VIII. La vida és com un trencaclosques. Des de la infància anem construint el nostre món. Creixent, recollim les peces amb el nostre propi esforç. Encara que de vegades les coses no ens surten com les desitgem, a poc a poc el trencaclosques es va completant. Després, quan sents que ja està gairebé complet ... sí, gairebé, tot i tenir tantes peces, en mirar-lo veus que encara li’n falta una. I llavors la trobes. L'última peça que et faltava. Entra a la teva vida sense avisar i de sobte t'adones que el trencaclosques ja està complet. Tot té el seu lloc. L'última peça fa destacar les línies, els colors, les imatges que sense ella no es podien veure. El trencaclosques està complet.

55


Però imagina't que tornes a perdre l'última peça. Te la treuen i tu et sents com si t'haguessin desentranyat el cor. Els colors empal·lideixen, les imatges s'esvaeixen. Encara recordes com es veia el trencaclosques quan era complet, però ja no és el mateix. És només un record, una ombra. Ara se't fa difícil acostumar-te a veure que el teu trencaclosques no està complet. Busques una altra peça que quadri per omplir aquest buit. Però no quadra cap, aquesta era insubstituïble. Sents la seva absència cada dia i tens por de no tornar a tenir el trencaclosques complet. --------------------------------------------------------------------IX. És difícil acceptar que algú no tornarà mai més a la teva vida. Encara que els “mai més”, realment, no existeixin. Un dia t'aixeques i reps un senyal de solitud i malenconia. Per un moment, algú que ni tan sols recordaves et troba a faltar. Quan ens enfonsem, tornem al passat. De vegades, ens encadenem a ell, sense voler veure el futur i ens privem a nosaltres mateixos d'assaborir el present. Guardem els moments màgics, i la majoria de vegades, acabem canviant-los, afegint-li més màgia de la que hauríem. Pensem, imaginem plans somiats, viatges perfectes; instants dignes de les millors pel·lícules d'amor. Però només són això, no van més enllà. Ni tan sols semblen reals. Són només pensaments que ens lliguen encara més a una cosa que ja no hi és ... Cal aprendre a sobreviure amb el cor trencat. Tancar portes, seguir endavant, sigui com sigui, però seguir. Anar alliberant-te poc a poc. Encara que faci mal. De vegades pensem que deixar enrere alguna cosa que ens va omplir d'eufòria, dol més que tenir-lo. Toquem fons i ens veiem incapaços d'abandonar per molt que ens dolgui. Tenim por, molta por. No obstant això, per molt que faci mal, la recompensa de somriure per tu mateixa, d'aprendre a estar sola, de desprendre't d'allò que no mereixes, és inexplicable. Un dia et despertes, sabent que, passi el que passi, rebis els senyals o missatges que rebis, ja no formes part d'aquest passat que, durant molt de temps, et va mantenir somrient. I això, val la pena.

56


COL·LABORACIONS

Paraules per a Kevin Kevin, Els i les alumnes de batxillerat volem donar-te molt d’ànim i molta força en la teva recuperació. Tots sabem que ets molt positiu i molt actiu, que tens molta empenta, i això t’ajudarà a sortir-te’n d’aquesta. Que sàpigues que encara ens queden moltes Pragues per viure junts i molts moments de bogeria; de rialles, de ballar, de gaudir amb els amics i d’allò que tant t’agrada: l’esport...fins i tot moments per plorar (especialment quan el Madrid perdi de nou la Champions :-D)...però plorar d’alegria ! Només volíem dir-te que ets una persona tan pesada, que ni que sigui per cansament et fas estimar, i aquí en tens els resultats: tot l’institut, sobretot les persones més properes a tu, et donem suport i no et deixem sol en aquest moment.

Capullo, sabem que has decidit amagar-te una temporada, però segur que tornaràs a tenir les nenes boges quan surtis! Esperem que tot vagi bé i veure’t aviat per aquí donant guerra. Un petó molt fort!

Alumnes de 2n. de Batxillerat i professors i alumnes de l’institut.

57


ENTRETENIMENTS Passatemps (José Grao)

E A F H D A H E J D L Ñ Y T E

H S S D A F A N K Y W T S R S

J G F D A Ç F T E Q U I P R F

P I L O T A H R Q A Q Ç W E Y

K T E M R A H E U G A S Y S D

L V J I G Ç Q N I J P D T I G

Ñ E A N S A H A L K A F R S J

Z L F I S I C M I L S G E T E

X O Ç I I L X E B A S H W E T

C C E O G Y W N R G I H Q N Q

V I A W G F A T I A O J A C T

V T P O R T E R I A D Ç S I E

B A A F Z F H A B I L I T A T

N T G A F A F O R Ç A F F E G

M E N T R E S A J O L E S F J

SOPA DE LLETRES, Paraules relacionades amb l’esport: ESFORÇ, DOMINI, FORÇA, EQUILIBRI, FÍSIC, EQUIP, PASSIÓ, PORTERIA, ENTRENAMENT, PILOTA, RESISTENCIA, HABILITAT, VELOCITAT.

TRES ENDEVINALLES 1. La meitat de dos més dos , són tres? 2. Si un home fa un forat en una hora i dos homes fan dos forats en dues hores, quant temps trigarà un home en fer mig forat?

3. Com és possible punxar un globus sense permetre que s'escapi aire i sense que el globus faci soroll?

SOLUCIONS: 1) La resposta a l’endevinalla és SI. La meitat de dos és un, i un més dos són tres. forat no existeixen. Un forat sempre serà un forat ! 3) El globus està desinflat.

58

2) Els mitjos


LA CONTRA

Si lluitem per all貌 que volem.... .

...tindrem un futur millor !

Institut CAMPS BLANCS Avinguda Arag贸 40 Sant Boi de Llobregat Tel. 93.640.73.12

59

Profile for Institut Camps Blancs

Revista Iceberg nº37  

Revista Iceberg nº37 Institut Campsblancs

Revista Iceberg nº37  

Revista Iceberg nº37 Institut Campsblancs

Advertisement