Page 43

BATXILLERAT

L’agenda “Creant el teu futur”, una nova eina de millora personal L’agenda té com a objectiu acompanyar les alumnes en el seu creixement personal durant un curs escolar. L’eficàcia en l’ús de l’ agenda la donarà el creixement en unes competències de lideratge ètic. >Taller de Recursos Musicals L’eficàcia en l’ús de l’ agenda la donarà el creixement en unes competències de lideratge ètic que ajudin l’alumna a descobrir el que és important per a ella i com pot fer-ho per aconseguirho.

L

’agenda CREANT EL TEU FUTUR! té com a objectiu acompanyar les alumnes en el seu creixement personal durant un curs escolar. A més dels apartats propis d’una agenda escolar (dades personals, calendari anual, planning setmanal, taula de qualificacions i curs escolar setmana vista), dedica uns espais especials per afavorir la reflexió personal i la planificació diària, segons el que la mateixa alumna considera més important a la seva vida.

Instruccions d’ús

Espais de l’agenda

Perquè les alumnes puguin anar avançant han de conèixer aquestes competències i treballar-les per millorar en cadascuna d’elles. Totes les competències estan reflectides en un lloc o altre de l’agenda, però les que són més essencials per començar a fer-ne un ús complet són les competències 2 i 3, la missió i la gestió del temps.

Descobreix la teva missió Quins són els teus rols? Mensualment: frase inspiradora i pàgina per concretar objectius. Setmanalment: frase inspiradora que segueix el contingut de les competències de lideratge, espai per a una prioritat diària, i fites per a cada rol segons la missió personal. Breu resum Competències de lideratge ètic Pàgines per prendre notes.

L’eficàcia en l’ús de l’ agenda la donarà el creixement en unes competències de lideratge ètic que ajudin a l’alumna a descobrir el que és important per a ella i com pot fer-ho per aconseguir-ho. Aquestes competències són sis: 1. Proactivitat 2. Sentit de missió 3. Optimització del temps 4. Win win 5. Escolta empàtica 6. Sinergia

Ús complet de l’agenda Al principi de curs, quan les alumnes encara no han rebut la formació

necessària per definir la seva missió ni organitzar eficaçment el seu temps, poden començar a utilitzar l’agenda normal. A poc a poc, a mesura que vagin treballant les competències, aniran aconseguintne un ús més complet. Una vegada s’ha treballat la competència 2 a classe, l’alumna pot escriure en l’espai corresponent el seu enunciat de missió, els seus rols i els legats que vol deixar en cada rol. Aquest legats són com fites u objectius que es posa per arribar a ser com li agradaria respecte al rol. Després, cada setmana, en el seu temps de planificació setmanal, revisarà la seva missió i aquests legats i es posarà petites fites que li permetran assolir els seus objectius. A més a més, convé que escrigui cada dia quina serà la seva prioritat. S’ha de fer entendre a l’alumna que la prioritat ens ajuda a saber què és el realment important de cada dia per a ella. No es tracta de posar el que és objectivament més important sinó subjectivament, segons la seva missió i creixement.

43

Revista 2015 - La Vall  

Aprendre a estimar. És un bon títol per a un editorial de la revista d’un col·legi? Estem acostumats a tractar temes acadèmics, d’aprenentat...

Revista 2015 - La Vall  

Aprendre a estimar. És un bon títol per a un editorial de la revista d’un col·legi? Estem acostumats a tractar temes acadèmics, d’aprenentat...

Advertisement