Page 1

LOOK

BOOK spring /summer


НairTRENDS Spring/Summer 2019 by INSPIRE CREATIVE TEAM: yanitsaTOMOVA, julyGEORGIEVA, mihaelaKOCHEVA, borisVANGELOV, denisYAKIMOV CREATIVE LEAD: gabrielaHRISTOVA nailsTRENDS Spring/Summer 2019 by polinaPENCHEVA @nailEXPERT Make up and Photos THANKS TO: ivanaDIMITROVA @IvanaDimitrovaMakeupArtist katrinHRISTOVA @Photographer

Concept & Writing: aniVALENTINOVA@Inspire All rights reserved @Inspire, 2019.


LOOK BOOK 2019 Създаден и разработен в България, мечтан в модните подиуми на Париж и Ню Йорк, огледан в цветовете на PANTONE за 2019 и завършен с безкомпромисна прецизност. За да ни напомня всеки ден, че Inspire e преди всичко обещание за what's next. LOOK BOOK 2019 е модната библия на Inspire и представя тенденциите при косите и ноктите за Пролет/Лято 2019 в салонни интерпретации. Всички модели на следващите страници са РЕАЛНИ КЛИЕНТИ на салони Inspire.


Една-едничка светулка долетя. Цялата градина е в роса. Кирей


#1 TREND PASTEL

Тhe Keeper Of The Fairy Tale Цветовете разказват своята история. За носталгията в романтиката и порозовелите от пролетния вятър страни. За меланхолията в спомените и радостта от възможността да има “утре.“ История с монохромно звучене, но с ярко обяснение в любов към цветовете.


like {COTTON CANDY} hair@gabrielaHRISTOVA, denisYAKIMOV, borisVANGELOV

Нежно розово, като отражението на последните СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ в пухкавите облаци, видяно през кристалната прегръдка на някое младо ШАРДОНЕ. Видение, неустоимо като МАРШМЕЛОУ, но и някак КИНЕМАТОГРАФИЧНО секси в перспективата на пристегнатите пролетни тренчкотове и модни препратки от 50-те. ВЪЗВИШЕНА ИЗТЪНЧЕНОСТ, уловена в цветовете на тази пролет. Наричаме ги ТИХИ тонове, да, усеща се точно като нежна ПРЕГРЪДКА. Бледорозово с кремообразна ТЕКСТУРА, лъскава сатенена повърхност и шикозен блясък, ПЕНЛИВО ПРОСЕКО, но с мек финал и контролиран интензитет на цвета. hairTRENDS2019


НА 27 ВЕСИ Е АРТИСТ ПО ПРИЗВАНИЕ. ЗАВЪРШИЛА ЕКОЛОГИЯ, ТЯ ТЪРСИ СЕБЕ СИ В НЕСТАНДАРТНОТО, ЧЕСТО НЕОЧАКВАНО ЗА ОКОЛНИТЕ, НО ВИНАГИ ЕМОЦИОНАЛНО И РАЗЛИЧНО. МОДЕЛ, ФОТОГРАФ, ХИП ХОП ТАНЦЬОР, ЖЕЛАНИЕТО ДА СЛЕДВА ЧУВСТВАТА И СЪРЦЕТО СИ ВИНАГИ НАДДЕЛЯВАТ. КЛИЕНТ НА САЛОНИ INSPIRE ОТ 2 ГОДИНИ.

ВЕСЕЛИНА РУСЕВА {artist}


"ОБОЖАВАМ НАЧИНА, ПО КОЙТО INSPIRE РАЗЧИТА ЖЕЛАНИЯТА МИ И ГИ ПРЕТВОРЯВА В РЕАЛНОСТ. ВИНАГИ СЪМ ГОТОВА ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАМ С НОВИ ФОРМИ, ПОДСТРИГВАНИЯ, НЕОЧАКВАНИ ЦВЕТОВЕ, А ЕКИПЪТ ФРИЗЬОРИ В INSPIRE Е С МЕН, ЗА ДА ГО ОСЪЩЕСТВИ ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН."


{trends 2019}

НА СНИМКАТА: Цветът на Веси е съчетание от пастелни бледорозови нюанси и сатенен блясък. Линията на подстригване е геометрична с агресивно скъсени дължини и явно доловимо корпоративно излъчване, което обаче само с няколко движения на пръстите след 5 превръщаме в стилна urban визия с ъндърграунд привкус.


#INSPIRATION

hair SIGNATURE hair@mihaelaKOCHEVA

Още в есенното си PreFall19 ревю Versаce използва СУПЕР ОБЕМИ напук на гравитацията и предсказа, че тази година една тенденция ще се завърне с пълна сила. РЕКВИЕМ на бляскавите 40-те години на миналия век и емблематични прически с високо вдигната коса в горната част. Обличаме я в СТИЛИЗИРАНА ТЕКСТУРА и свръхполирана повърхност в ниско прибран кок, за да получим класическа визия в модерен прочит.


ГЕРГАНА СТАМЕНОВА

(мениджър логистика)


BUSINESS CLASS AS USUAL Аристократичният произход на Pompadour датира от над 300 години като символичен подпис на СОЦИАЛНИЯ СТАТУС във висшето френско общество. Това са едни от първите прически, сътворявани от професионалните фризьори и принципът е диктувал - More Size And Drama. В търсене на перфектната интерпретация на съвременния BUSINESS LOOK и висок обществен статус в класически прочит на ДРЪЗКО и ИЗТЪНЧЕНО женствено излъчване.


СТИЛЪТ НА ГЕРИ Е НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАН С МОДАТА И В ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ ТЪРСИ ПРЕСЕЧЕНАТА ТОЧКА МЕЖДУ КОРПОРАТИВНАТА БИЗНЕС ВИЗИЯ И ЕСТЕТИЧНАТА ЖЕНСТВЕНОСТ.


Косата е текстурирана със стилизанти, за да се създаде солидна основа, и повдигната за получаване на желаната височина и форма. Дължината (под раменете) е прибрана в нисък кок с елегантна орнаментика.

EXTRE LOOK ME


„ОТДАВНА СЪМ КЛИЕНТ НА САЛОНИ INSPIRE И ВИНАГИ СА УСПЯВАЛИ ДА ОТГОВOРЯТ НА ОЧАКВАНИЯТА МИ. ПЪРВАТА АСОЦИАЦИЯ, КОЯТО МИ ИЗНИКВА, Е ЕКСПЕДИТИВНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ.“


Изведнъж в ръкава ми влетя светулка. Сампу


#2 TREND CHOCOLATE

It Is Rich, Vibrant, And Oh-So-Classy Разкошен, топящ се шоколад. Не е прекалено горчив, но не и натрапчиво сладък, c изискан балансиран вкус. Наслаждавам се бавно на парченце шоколад, а с всяка секунда неговият кадифен вкус се разкрива все по-ярко. Посочете ни една жена, която не обича тази храна на боговете...


COCOA SHADES hair@mihaelaKOCHEVA, gabrielaHRISTOVA

Класическите кестеняви цветове получават ФИН ЪПГРЕЙД тази година, благодарение на сатенените акценти. Найдобрата новина за този цвят е, че поддръжката е толкова лесна, особено ако основата ви е тъмна. Цветът е КАКАОВ, дълбок шоколад, с ГЛАНЦИРАН ОТТЕНЪК. Нюансите са естествено топли, мока, гладки и наситени. Отличителен белег е ослепителния БЛЯСЪК като от супер полирана повърхност. hairTRENDS2019


МАРИЯ АТАНАСОВА

{Директор Човешки Капитал за ЕМЕА, Progress}


{TRENDS 2019} НА СНИМКАТА: При цвета на Мария търсим задълбочаване на интензитета и омекотяване на нюанса. Цветът е дълбок и шоколадов, с мек кадифен оттенък и гладка текстура на косата.


"САЛОНИ INSPIRE СА МОЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОР, КОЙТО ИМА ОТНОШЕНИЕТО И ЕКСПЕРТИЗАТА ДА ПОДКРЕПИ ВСЯКА ЕДНА БИЗНЕС ДАМА ПО СТРЪМНИЯ КАРИЕРЕН ПЪТ, ДА ПОДЧЕРТАЕ СЪЩНОСТТА Й, ДА ПРЕПУСКА ПО-УВЕРЕНА ПРЕЗ ДИНАМИЧНИЯ ДЕН И ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРА В ПРОФЕСИОНАЛНИ РЪЦЕ С ВИЗИЯТА СИ".


Пред вратата на празната къща пее цикада. Залез. Шики


#3 TREND COPPER

SUNSET POEM Зимно уморените коси си мечтаят за тази версия на „корала“, което, може и да звучи като цвят на лятото, но всъщност е актуален цяла година. Всички познаваме това хипнотизиращо усещане, когато слънцето залязва, обагряйки хоризонта в пламтящи оттенъци на разтопено злато, медно, млечно розово и пурпурни отблясъци.


ALL ABOUT COPPER HAIR hair@yanitsaTOMOVA, julyGEORGIEVA

Изстрелва се на ПЪРВИТЕ МЕСТА при трендовете за 2019. Тази година всички говорят за съчетанията с МЕДНИ ЦВЕТОВЕ. Търсейки съвършената комбинация, разтворихме цветът на Pantonе за 2019 Living Coral в мекотата на златните отблясъци и уюта на СЛАДКИЯ КЕСТЕН. Добавихме интензитета на МЕДТА за индивидуално и характерно излъчване. Цветът дава ЕКСПРЕСИЯ на индивидуализма и превес на оттенъка, който ще ТЕ ОПИШЕ най-точно. hairTRENDS2019


БОРИСЛАВА ГЕОРГИЕВА

{Изпълнителен Директор, Delta Stock}


НА СНИМКАТА: Разкошният цвят на Боби комбинира нюанси на плътен кестен, пчелен мед, прасковено розово и блестящо злато в един много актуален цвят за 2019, запазващ едновременно интензитета и динамиката си, но в приглушен вариант с повече женственост. Съчетаваме с подстригване в спускащо се каре с издълженост в предната част.


„СТАНАХ КЛИЕНТ НА САЛОНИ INSPIRE ПРЕДИ ГОДИНИ И АКО ТРЯБВА ДА ОПРЕДЕЛЯ УСЕЩАНИЯТА СИ С ЕДНА ДУМА - ТОВА БИ БИЛО СТАБИЛНОСТ. INSPIRE МИ СЪЗДАВА УСЕЩАНЕ ЗА СИГУРНОСТ, ЧЕ ЗНАЯТ КОЕ Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА МЕН. ВСЕКИ ПЪТ.“


#INSPIRATION

DARK VIBES VS ROMANTIC NOBLE hair@mihaelaKOCHEVA, gabrielaHRISTOVA

Комбинацията от dark мистицизъм и нежен РОМАНТИЗЪМ може да изглежда странна, но не и за Клеър Уайт Келър като дизайнер на емблематичната Givenchy. В последната си колекция творческият дух на Келър търси пресечена точка между две ПРОТИВОПОЛОЖНИ, но всъщност идеално допълващи се състояния на съвременната жена - DARK мотива, мъжката поза в ежедневието, инкорпорирайки НЕЖНОТО романтично усещане, избухващо в красотата на цветовата палитра и къдрава декоративност.


ГЕРГАНА МИЛУШЕВА {Sales Manager}


Косата, която изглежда ЗДРАВА, БЛЕСТЯЩА, ЕСТЕСТВЕНА, сякаш без усилие, е целта, към която фризьорите на INSPIRE се стремят всеки ден. Да подчертаем ролята на УВЕРЕН ЛИДЕР в мъжкия корпоративен свят без да губим ДЕЛИКАТНАТА НЕЖНА женска ЧУВСТВИТЕЛНОСТ е найчестото предизвикателство.


„В САЛОНИ INSPIRE ОТКРИВАМ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, КОИТО НЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА И ВИНАГИ СЪУМЯВАТ ДА ПОСТИГНАТ ЖЕЛАНИЯ РЕЗУЛТАТ.“


Без четка върбата рисува вятъра. Сарю


#4 TREND COLOR DESIGN

Тhe keeper of the COLOR Традиция, родена преди 3000 години. Преди цивилизациите, преди икономиката, технологиите, преди писаното слово. Родена в люлката на Древен Египет като привилегия на аристокрацията и оцеляла чак до наши дни, редом с изкуствата.


COLOR DESIGN BY INSPIRE hair@yanitsaTOMOVA, mihaelaKOCHEVA

2019 е годината на ЕВОЛЮИРАНЕТО на техниките на оцветяване, оставяйки в миналото класическите балеаж и омбре и играейки си в нови модерни съчетания. Inspire развива като свой патент т.нар. color design или оцветяване на косата с АВТОРСКИ ТЕХНИКИ, адаптирани спрямо всяка индивидуална коса. Визажистите ни акцентират върху прецизното РИСУВАНЕ на воалите в предната част на лицето (т.нар контуринг), запазвайки деликатната ОПУШЕНОСТ в корена и комбинирайки класическите балеаж и омбре за пресъздаване на модерната сега “SHADOW HAIR” или добавяне на естествено изглеждащи затъмнения в косата. Ключът към постигането им са УМЕЛОТО и ПРЕЦИЗНО преливане на нюансите. hairTRENDS2019


РОСЕЛИНА ПЕТКОВА {ТВ и Радио Водещ)


РОСЕЛИНА ИМА ДЪЛГОГОДИШЕН СТАЖ В МЕДИИТЕ, РАБОТЕЙКИ В РАЗЛИЧНИ ЕТАПИ ЗА ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ, ТЕЛЕВИЗИИ И РАДИО СТАНЦИИ. ОТ БЛИЗО ГОДИНА Е КЛИЕНТ НА САЛОНИ INSPIRE. „ХАРЕСВА МИ ОТНОШЕНИЕТО, ПРОФЕСИОНАЛИЗМА, ТОЧНОСТТА, НАЧИНА НА РАБОТА, ТЕХНИКАТА И… ЧАШАТА ВОДА (ИЛИ КАФЕ) ВСЕКИ ПЪТ : ).“


НА СНИМКАТА: Акцентираме върху умелата работа с техниките и рисуване в контура. Кичурите започват на милиметър и половина от корена, за да придадем деликатна дълбочина. Миксираме класически техники балеаж и омбре за естествено изглеждащи затъмнения в косата.


Навяваш ми безброй спомени, о, вишна! Башо


MEN’S TREND

Classic Men. Dictionary, Please Трябва да си абсолютно бездушна, за да не трепнеш пред онзи, увереният мъж до теб в класическата бяла риза, който ухае сладко стипчиво на кардамон, кедър и лавандула по особено предизвикващ сетивата начин /или поне така си го представяме/, с набола тридневна секси брада, гледащ към своя Patek Philippe.


TEXTURED CROP FADE hair@denisYAKIMOV, borisVANGELOV

ЮМИТ БЕЙТУЛА (Интериорен Дизайнер)

Мъжката мода е класическа. Надникнете в гардероба на буквално всеки мъж, когото познавате, и ще видите комбинация от тъмен деним, обикновени бели тениски и тъмносин блейзър. Разработихме тенденциите на базата на ФУНКЦИОНАЛНОТО за спортноелегантния мъж в забързаната градска среда. Устойчиви на студ, огън и погледи и всичко онова, което носи СЪВРЕМЕННИЯ ЖИВОТ. Селекцията показва хибриден стил, едновременно смел и РЕШИТЕЛНО МОДЕРЕН с лек метросексуален привкус. Прическите продължават темата за модерния urban мъж в UNDERCUT QUIFF стил, прецизно преливане в низините, повече дължина в горната част. Акцентът е върху ПЕРФЕКТНОТО ПОДСТРИГВАНЕ и преливки, подчертани от движението на косата без много утежняващи стилизанти. Текстурата е гъвкава и ЕЛАСТИЧНА. hairTRENDS2019


НА СНИМКАТА: Запазваме плътността и акцентираме върху изтъняването на бакенбардите. Детайлното подчертаване и стилизиране на пътя създава classy look.


МАРТИН СТРАТИЕВ {Software Engineer & Художник)


НА СНИМКАТА: Имаме силно изтъняване и прецизно изпълнено триъгълно контуриране. Оставена е повече дължина в горната част в стил Pompadour за издължаване и структуриране на лицето. Акцентът е върху перфектните преливки.


Вдишваме и издишваме. Сърцето пулсира. Тама


#NAILS TREND

When Nails Invent Вече сме в космическото пространство. Но не истинското, пълно с ракети на SpaceX, а онова, илюзорното, където кръстосват звезден прах, мрачна материя, мечти и...Малкия принц.


SPARKLING DANGERS С намигване към Rolling Stones и безброй БРИТ-ПОП превъплъщения акцентираме върху черния лак и СМАРАГДОВ блясък, heavy metal с ФЛУОРЕСЦЕНТЕН оттенък и хедонистичен финал. СЮРРЕАЛИСТИЧНО и достатъчно нажежено, за да ви стане горещо. Класическо BAD GIRL изкушение в кожени дрехи, разпуснати до кръста BEACH WAVES и тежък черен грим. Ноктите са забележими, опасни, с примамващ измамен блясък в дълга или къса форма, но задължително ОПУСТОШИТЕЛНИ. За да напомнят, че най-тъмните изкушения винаги причакват в средата на привидния рай. nailsTRENDS2019


OPENING CEREMONY nails@polinaPENCHEVA


WHO YOU ARE without having to speak

Към класическия British шик на BURBERRY добавяме маникюр в стила на прочутото КАРЕ, комбинирайки характерния класически КОНСЕРВАТИЗЪМ на бранда с градски модерен стил, без да губи британската си квинтесенция. Цветът е ОПУШЕНО ЗЕЛЕНО, с оттенъци на градински чай и мента. Матираният ефект подчертава консерватизма, а сребристият блясък дава небрежност.


SPRING VIBES Превключваме на код Пролет и палитра от ярки, живи цветове, нюанси на праскови, ванилия, розов памук и лимонена трева. Вдъхновение от фееричната пъстрота и света наоколо.


THE POLISHED LOOK Не казвайте на Ариана Гранде и на Кардашиан-Дженърс, но високата опашка е в миналото. Този сезон на мода идват НИСКО ПРИХВАНАТИТЕ опашки, свръх ПОЛИРАНИ с красноречиво подчертан път встрани. #Low ponytail. ГОЛЯМАТА И ОБЕМНА КОСА, вдъхновена от 60-тe години, с лек намек за Джейн Фонда, e РЕТРО стила, който търсим през тази година. Добавете аксесоари, ленти за коса, украсени със скъпоценни камъни и много, много лак. #Extreme volume. Да не забравяме АКСЕСОАРИТЕ. Обикновено фибите са предназначени да бъдат използвани без да се виждат, но през Пролет/Лято 2019 получават ново амплоа и стават НАПЪЛНО ВИДИМИ, дори акцентни. Златните фиби се превръщат в модни аксесоари, създавайки уникални геометрични фигури в косата. #Bobby pins.


#STYLING

#EXTREME VOLUME

#BOBBY PINS

#LOW PONYTAIL


BUSINESS CLASS concept ПЪРВАТА КОНЦЕПЦИЯ ЗА БИЗНЕС КЛАС САЛОНИ У НАС. В основите на марката стои философия за обслужване на клиентите от ново поколение. Салоните от веригата предлагат оптимално управление на времето на клиента и постигане на перфектния краен резултат чрез авторско обслужване в три стъпки– първоначална консултация, диагностика и реализация на мечтаната прическа или нокти. АКЦЕНТ ВЪРХУ ЛЕСНОТО ОБЩУВАНЕ. Салоните Inspire са сред първите в страната с работещ софтуер за запазване и управление на часове онлайн. Салоните са всеки ден до клиентите си във Facebook и Instagram, а обектите на веригата са сред най-високо оценените локални бизнеси в Google. CЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ ФРИЗЬОРИ И МАНИКЮРИСТИ. Inspire развива най-добрите таланти в бюти бизнеса в България, предлагайки вътрешни мотивационни програми, обучения за развитие на професионалните и лидерски качества, както и възможност за участие в артистични проекти в рамките на Inspire Creative Team. INSPIRE BY е уникална концепция на марката, която възнаграждава топ професионалистите на Inspire и им дава възможност да притежават и управляват собствен салон от бизнес клас като продължаващ етап от кариерното им развитие.


INSPIRE @2019

Profile for inspirebg

Inspire Look Book - Trends Spring Summer 2019  

Trends in hair color, form and styling for spring summer 2019, delivered by our Inspire Creative Team. Developed and executed in Bulgaria, w...

Inspire Look Book - Trends Spring Summer 2019  

Trends in hair color, form and styling for spring summer 2019, delivered by our Inspire Creative Team. Developed and executed in Bulgaria, w...

Profile for inspirebg
Advertisement