Page 1

XL Promoció Batxillerat 2011-2013 2011-2013

INS LO PLA D’URGELL


Salutació/Comiat

INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

Benvolgudes autoritats, professorat, famílies i, sobretot, exalumnes, Ara fa 40 anys, que no són pocs, el curs 197273 s’encetaven els estudis de batxillerat al nostre centre com a institut públic. Enguany, doncs, a vosaltres se us escau l’encert de representar la XL Promoció de Batxillerat, o d’estudis preuniversitaris amb el nom que hi hagi hagut a cada època. Totes les promocions han sigut i són importants per a la nostra comunitat educativa. Però vosaltres tindreu aquest honor de representar la promoció del 40è Aniversari, i per això esperem que porteu sempre i a tot arreu el record i l’estima per aquest institut, tant de l’edifici històric que tants records porta a generacions d’estudiants, com de l’edifici nou que ara gaudim des del setembre del 2009. Ja ho hem dit moltes vegades i ara ho tornarem a repetir: no ens hem de cansar de recordar i agrair els homes i dones que van tindre la visió de tirar endavant un institut en aquesta vila per atendre les necessitats d’educació secundària de tota una colla de pobles del nostre entorn. Gràcies a ells i als qui hem vingut darrere, hem pogut donar formació any rere any, curs rere curs, al nostre jovent. Hem ajudat a construir la nostra petita societat local i al mateix temps hem intentat d’obrir-nos al món; hem procurat de mantindre en els joves els valors compartits i al mateix temps de fer-los sensibles a noves idees i tendències; hem treballat, en definitiva, per ajudar-los a ser millors persones, més formats personalment, i més conscients i solidaris col·lectivament.

jovent en una nova etapa també molt important i cabdal de la seua vida. Per tant, felicitats famílies i endavant! Ens cal destacar també un any més, i ja en van quaranta!, el suport que el centre rep del nostre ajuntament, especialment destacable en els moments actuals. Cal que sapigueu, Sr. Alcalde, que us estem molt agraïts per la vostra disposició i per l’atenció dels diversos operaris municipals que al llarg del curs ens atenen en allò que us demanem. Us ho agraïm a vós personalment, però que serveixi també de reconeixement a tots els anteriors batlles i regidors, molts dels quals alumnes en el seu temps, que han estimat l’institut. Moltes gràcies per aquest suport. I és clar, no hem d’oblidar-nos del professorat. Vosaltres, exalumnes, no us n’oblidareu mai, perquè és aquest gran conjunt de professors-es que tenim en aquest institut, amb les nostres virtuts i els nostres defectes, amb les nostres mancances i els nostres encerts, els qui acadèmicament parlant us han format i ensenyat en aquesta etapa vital tan complexa dins d’una societat encara més canviat i en redefinició social i nacional. I malgrat tots els malgrats, ho intentem fer amb compromís, dedicació, implicació, amb voluntat que us convertiu en joves ciutadans, crítics intel·lectualment, madurs personalment, culturalment enllustrats. Us demano per això ara el vostre reconeixement i aplaudiment per a tot el professorat. Moltes gràcies, i endavant, profes de l’institut!

LO PLA 2

Molts dels alumnes d’abans ara són pares i mares dels alumnes d’ara. Aquesta és, crec, una de les millors virtuts del nostre institut i diu molt en positiu del nostre tarannà i manera de ser compartida. Així doncs, gràcies a tots els qui al llarg d’aquests 40 anys han fet i fem institut: profes, alumnes, pares i mares, personal laboral, alcaldes i regidors, administració educativa i tanta i tanta altra gent que segur que em deixo. A tots ells, sense excepció, gràcies i per molts anys! Avui toca també de felicitar molt especialment els vostres pares i mares, que han de gaudir i reconfortar-se de la feina ben feta, perquè n’han tingut de feina, i molta; només ho saben ells, els esforços, les suors fins i tot les enrabiades i disgustos que els ha costat! Oi, pares i mares, padrins i padrines? Que de feina n’hi ha hagut per a tots els de casa! Però ja sabeu que han valgut la pena i a partir d’ara podreu acompanyar aquest


Cal que transmetem un curs més el nostre agraïment a la companyia i el suport de l’AMPA del nostre institut. La nostra AMPA no és una simple associació de pares i mares, sinó un conjunt de persones que fan pinya, a través de la seua Junta on tenim representació de tots els vuit municipis que conformen la nostra zona educativa, al voltant d’una idea: vetllar per l’ensenyament públic i de qualitat, cosa d’una importància vital en aquests temps que corren. Sempre ho dic i ho repeteixo avui: no són només els diners amb què ens ajuden, sinó amb debat que promouen i el temps que hi dediquen. Gràcies de tot cor!

que heu rebut tant del professorat com de la família, doncs ja no us caldrà o bé el necessitareu d’una altra manera.

Els anys anteriors acabava aquest reconeixement a la tasca de l’AMPA dirigint-me al seu (MH) President, Sr. Pere Boleda, tot dient-li que el proper curs continuaríem tots plegats aquesta bona labor. I de ben segur que ho farem, però ja no amb el Pere, de Cal Eduald de Bellpuig, casat a Cal Figuerosa de Barbens, i per a més indicacions Mestre Forner Artesà de Catalunya. Els seus dos fills ja hauran passat pel centre i arribarà el seu relleu. No citaré ara ni totes les virtuts ni cap de les esgarrapades que al llarg d’aquests anys hem tingut. Però sí que vull que m’aguanti per últim cop un parell de cosetes que li vull dir: la primera, que el trobarem a faltar, que t’enyorarem, perquè -vulguis que no- ara es presentava, ara trucava, ara venia a fer un cafè o a dinar, ara venia amb un pare o mare, cada setmana se’ns falta, sempre per parlar d’algun tema o afer, a veure com s’ha d’arreglar, a veure com s’ha de fer, a veure com s’ha de parlar. Has d’estar, benvolgut Pere, molt content de l’esforç que has dedicat als altres pares i mares de l’institut. Aquest és el millor resum de la teua tasca i de la teua bonhomia: el temps dedicat a tothom mentre escalivaves albergínies, feies la massa dels torrons o la xocolata de les mones.

Enguany aquests mots savis de comiat els traurem d’un poeta del qual en celebrem el centenari del naixement, i que va saber reflectir en els seus versos el coratge i la força que ens cal per tal encarar des d’ara mateix els reptes i les metes que ens esperen, i especialment a vosaltres, per tal que sapigueu enfrontar i guanyar el vostre futur personal, social i nacional.

Finalment, a vosaltres, exalumnes, només ens queda acomiadar-vos amb algunes paraules sàvies que us ajudin a fer el vostre llarg, complex, esperem que també feliç, viatge dels estudis, de la feina i de la vida. Esteu a punt de volar cap a d’altres metes, cap al món dels grans de debò, i la nostra companyia, el suport i ajut que heu rebut tant del professorat com de la família, dons ja no us caldrà o el necessitareu d’una altra manera.

INICI DE CÀNTIC EN EL TEMPLE Salvador Espriu Ara digueu: “La ginesta floreix, arreu als camps hi ha vermell de roselles. Amb nova falç comencem a segar el blat madur i amb ell, les males herbes.” Ah, joves llavis desclosos després de la foscor, si sabíeu com l’alba ens ha trigat, com és llarg d’esperar un alçament de llum en la tenebra! Però hem viscut per salvar-vos els mots, per retornar-vos el nom de cada cosa, perquè seguíssiu el recte camí d’accés al ple domini de la terra.

A D’URG I la segona cosa que t’he de dir, més personalment, és que no estic trist, perquè si bé perdrem un gran President d’AMPA, molts de nosaltres i sobretot jo mateix, hem guanyat una cosa molt important: un amic. I em permetràs, doncs, que t’ho agraeixi amb aquesta emotiva i forta abraçada.

Avui la joia i alegria dels qui acabeu la vostra estada a l’institut és també la satisfacció nostra, ja que heu pogut arribar fins a la graduació de batxillerat, fins al moment en què esteu a punt de volar cap a d’altres metes, cap al món dels més grans; a punt, en definitiva, de marxar de l’institut, i la nostra companyia, el suport i ajut

Vàrem mirar ben al lluny del desert, davallàvem al fons del nostre somni. Cisternes seques esdevenen cims pujats per esglaons de lentes hores. Ara digueu: “Nosaltres escoltem les veus del vent per l’alta mar d’espigues”. Ara digueu: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

Enhorabona, i per molts anys, 40a Promoció de Batxillerat de l’INS LO PLA D’URGELL de BELLPUIG! Josep M. Mir Director de l’INS Lo Pla d’Urgell

3


LO PLA

INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

Dedicatòries dels alumnes

4


A D’URG 5


INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

LO PLA

6


A D’URG 7


INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

LO PLA

8


A D’URG 9


INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

LO PLA

10


A D’URG 11


LO PLA

INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

Els nostres records

12

Ceret

Londres


Londres

A D’URG 13


INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

LO PLA

14


A D’URG 15


LO PLA

INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

Guimerà

16

Carnaval


Londres

Viatge final de curs a Munich

A D’URG Barruera

17


INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

LO PLA

18

Lip dub

Barruera


Tarragona

A D’URG Viatge final de curs a Munich

19


Júlia Judit M. Marina

Maria Joel

Ariadna

Mercè Meritxell

Elena

INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

Fidel

Elisenda V.

LO PLA 20

Xavier

Anna P.

Anna T.

Ona

Francesc


Jordi

Ramon

Elisenda M.

Edgar

Judit R.

Eduard

Aleix

Rebeca Nerea

Denis

Marc

A D’URG Anna Maria

Ester

Míriam

Raquel

Ian

21


LO PLA

INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

Dedicatòries dels professors

22


A D’URG 23


INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

LO PLA

24


Els professors

Departaments de Ciències i Física i química: Ricard Cuxart, Josep M. Aparicio, Tere Guiu, Josep M. Mas i Lluís Masip

Departament de Català: Joan Cornudella, Cristina Morell, Josep M. Mir, Montse Olivart, Ramon Miró, Antonieta Sió

A D’URG Dep. Socials: Jaume Llanes, Josep M. Farré, Josep M. Planes, Quim Capdevila, Guillem Closas, Antoni Bitrià, Judit Díez i Laura Visa

Departament de Castellà i Clàssiques: Ester Castellà, Eduard Mesalles, Anna Martí, ­Mercedes Molinero i Mariona Torrent

Departament de Tecnologia: Antoni Berbel, Ramon Graells, Magda Quer i Núria Escolà

Dep. Idiomes: Cristina Núñez, Iolanda Barbé, ­Mercè B ­ alcells, Titos Petinal, Mercè Baró i Sílvia Serrano

25


INS LO PLA D’URGELL / XL Promoció Batxillerat / 2011-2013

Dep. Visual i Plàstica i Dep. Música: Xavier Peris, Carme Albareda i Iolanda Barbé

Departament d’Educació Física: Anna Chalons i Jaume Capdevila

LO PLA 26

Departament de Matemàtiques: Núria Escolà, ­Palmira Ortiz, Montse Siscart, Montse Córdoba i Josep M. Vilalta

Dep. Diversitat: Laura Visa, Montse Olivart, Iolanda Barbé, Cristina Morell i Núria Escolà


Personal d’administració i serveis

A D’URG 27


INS LO PLA D’URGELL

ORLES 2013 - 40a Promoció  
ORLES 2013 - 40a Promoció  
Advertisement