Page 1

Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Immersive space

Droomwereld Door

niels de Bont

1

503535


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Inhoudsopgaven Inleiding ....................................................................................................................... 3 Opdracht 1: 3 Immersive Spaces .................................................................................. 4 Opdracht 2: Objecten in een ruimte .............................................................................. 6 Opdracht3: Idee vorming .............................................................................................. 6

OPGAVE 1 VRAGEN .................................................................................................. 6 OPGAVE 2 MINDMAP ................................................................................................ 8 OPGAVE 3 ABCSPEL................................................................................................. 9 Opdracht 4: Researchresultaten ................................................................................. 11 Opdracht 5: Synopsis ................................................................................................. 16 Opdracht 6: Foto opdracht .......................................................................................... 16 Opdracht 7: Vormgevingsoefening ............................................................................. 19 Opdracht 8: Storyboard .............................................................................................. 20 Opdracht 9: Flash eindproduct .................................................................................... 20 Lijst van bijlagen op de cd. ......................................................................................... 21

2


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Inleiding Voor het vak Immersivespace zijn we op school aan de gang gegaan met een aantal opdrachten om onze Immersive space te kunnen realiseren. Binnen het verslag zal ook aandacht besteed worden aan research, ontwerpfase en keuzes.

3


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Opdracht 1: 3 Immersive Spaces http://www.dreamfields.nl/

De site is gemaakt door Dubble Creation een grafisch bureau bij ons in de buurt. De sfeer die hij weergeeft is semi 3D in een droom / fantasie wereld. De stijl past goed bij het festival omdat er voornamelijk house word gedraaid. De vormgeving geeft de sfeer van het festival goed weer alles is in een soort droom setting gemaakt. http://www.gotmilk.com/

De stijl van de website is vrij basic, maar het is niet echt user friendly omdat het lang duurt voordat alles geladen is en omdat de overgang binnen de ruimtes te lang duurt. Door op ene speelse maar toch eenvoudige manier de gebruiker in deze wereld te begeleiden word het onderwerp van de site duidelijk. Ondanks dat de vormgeving goed gelukt is denk ik dat veel mensen afhaken door de wachttijd binnen de immersive space.

4


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

http://www.harrypotterwizardscollection.com/

De stijl van de immersive space heeft voornamelijk te maken met fantasie maar is in een realistische setting gemaakt. Je kunt binnen de ruimte objecten aanklikken met je toverstaf en hierdoor krijg je een nieuw menu / nieuwe ruimte. Na het begin filmpje verwacht je meer van de site dan je te zien krijgt.

5


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Opdracht 2: Objecten in een ruimte

Voor deze opdracht heb ik een afbeelding van een weg gemanipuleerd door middel van fotomanipulatie. Ik heb er een mustang in gezet en geprobeerd de schaduwen van de auto zo goed mogelijk te plaatsen. Ik heb een scheur in de straat gemaakt, de lucht vervangen en van kleur veranderd en lantarens toegevoegd.

Opdracht3: Idee vorming OPGAVE 1 VRAGEN Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Droomwereld. Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? De wereld bestaat uit veel witte vormen en vreemde objecten. Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Een ruimte waar ze vliegtuigen bouwen. Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? Kruipruimte van ons huis.

6


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Vriendelijke sfeer of de ruimte is heel open qua gevoel. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Ze zijn benauwend heel erg klein of donker/vies. Waar wordt dat gevoel door veroorzaakt? Door angst of blijdschap. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstellig van maken? Arena’s, ruimtes die je veel ziet. Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? Secret rooms, ruimtes die niet gezien mogen worden kan je ook geen voorstelling van maken. Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijf die. Bij saw was er een scene waar iemand vast zat in een soort machine en die ging langzaam vooruit. Ze probeerde de persoon los te krijgen en die ruimte vol met ratten alles was donker. Muren hadden een donkere textuur, en er was gedimd licht. Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die. Rome 2005 (serie) Forum tijdens het feest dat Caesar een nieuwe overwinning behaald.

Wat is de meest opvallende ruimte die je ooit hebt gezien ? Ik ben bij een chip makers bedrijf geweest en daar zag je allemaal machines en mensen in vreemde pakken. Wat is het meest opvallend aan een enge ruimte (waar kenmerkt het zich aan). Enge ruimtes hebben vaak gedimd licht. Veel donkere en geel en blauwe tinte. Wat is het meest opvallend aan een vrolijke ruimte (waar kenmerkt het zich aan). Veel lichtstralen, lichte kleuren en een gemoedelijke sfeer. Waar maak je het liefst je eigen ruimtes in? Photoshop gecombineerd met 3dsmax of een ander 3d programma. Waar denk je als eerst aan als je het woord ruimte hoort? Universum, uitzicht.

7


Niels de Bont

503535

OPGAVE 2 MINDMAP 1: Droom

2: Tijd

8

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

3: Surrealisme

OPGAVE 3 ABCSPEL A: Astronomisch B: Big C: Creative D: Droom E: Elastic F: Fantasie G: Gravity H: Height I: isolated J: journey

9

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

K: kapitaal L: Light M: Moment N: Natuur O: Opvallend P: Perplex Q: Quality R: Raar S: Silence T: Textured U: Universe V: Vliegen W: Wild X: Xtc Y: Young Z: Zero

10

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

Opdracht 4: Researchresultaten Hieronder zie je mijn moodboard en wat beelden die ik heb gebruikt als inspiratie:

11

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

12

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

13

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Hieronder zie je verschillende stijlen die ik heb toegepast voordat ik bij mijn oorspronkelijke idee kwam.

14


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Leuke feiten over dromen: Ik heb ook ook wat feiten opgezocht over dromen: •

Mensen die na hun geboorte blind geworden zijn kunnen beelden in hun dromen zien

We vergeten 90% van onze dromen

We dromen enkel wat we weten

Mensen die gestopt zijn met roken hebben levendige dromen

15


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Opdracht 5: Synopsis Beginscherm Op het beginscherm bevind zich het universum waarin je kan navigeren tussen de verschillende werelden binnen de immersivespace. Droomwereld De droomwereld zal een hele lichte wereld worden waarin veel vrolijke acties voor komen. Nachtmerriewereld In de nachtmerriewereld komen voornamelijk donkere beelden en animaties die afschrikken. Hoofdwereld In de hoofdwereld geef ik weer wat ik droom en hoe ik ze beleef. Door een scherm te gebruiken geef ik weer wat ik droom en hoe ik mijn inspiratie uit die droom haal. De stijl die ik wil gebruiken voor het maken van mijn immersivespace is als volgt: een semi 3D / grafische stijl. Dit houd in dat ik gebruik maak van 3D en Grafische beelden die ik zo aanpas dat het 3D lijkt. Voor het 3D gebruik ik voornamelijk cinema 4D en 3DsMAX. Voor de grafische beelden gebruik ik Photoshop. Voor de filmpjes gebruik ik After Effects.

Opdracht 6: Foto opdracht Voor de foto opdracht heb ik verschillende standpunten gekozen en heb ik met scherpte en diepte gewerkt. Bij een aantal foto’s heb ik ook met belichting geÍxperimenteerd.

16


Niels de Bont

503535

17

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

18

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Opdracht 7: Vormgevingsoefening

Hierboven zie je de 5 stijlen die ik heb uitgeprobeerd op mijn aardbol. Uiteindelijk heb ik gekozen voor nummer ĂŠĂŠn als stijl. Voor mijn research heb ik ook een aantal tekenstijlen uitgevoerd zodat ik een keuze kon maken voor een bepaalde tekenstijl. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een 3D + grafische stijl (met getekende schaduwen).

19


Niels de Bont

503535

Opdracht 8: Storyboard Hieronder ziet u het storyboard:

Opdracht 9: Flash eindproduct Voor het eind product zie bijlage cd map: immersivespace eindproduct.

20

Herkanser C1R


Niels de Bont

503535

Herkanser C1R

Lijst van bijlagen op de cd Bijlage 1: Fotos van feedback tussenpresentatie. genaamd “Bijlage 1 feedback tussenpresentatie”. Bijlage 2: Tussen presentatie, genaamd “Bijlage 2 tussenpresentatie”. Bijlage 3: Alle scenes in psd file en extra afbeeldingen, genaamd “bijlage 3 scenes”. Bijlage 4: Alle sounds die ik heb gebruikt binnen mijn Immersive space, genaamd “bijlage 4 gebruikte sounds”. Bijlage 5: Flashstructuur, genaamd “bijlage 5 flashstructuur”. Bijlage 6: Reflectievragen, genaamd “bijlage 6 Reflectievragen”. Bijlage 7: Werkboek, genaamd “bijlage 7 werkboek”. Bijlage 8: Flashbestand & SWF, genaamd “bijlage 8 flashbestand”

21

werkboek imsp  

werkboek imsp