Page 1

Check-out

Juny 2013

Check-out Butlletí de l’actualitat d’INSETUR

Barcelona Activa S’adjudica l’Estudi d’impacte econòmic de l’activitat turística de Barcelona a un equip d’investigadors de la Universitat de Girona, liderat pel Campus d’Excel·lència en Turisme i Aigua L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a un equip d’investigadors, composat per professors de la Facultat de Turisme i Comunicació i de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, i liderat pel Campus d’Excel·lència en Turisme i Aigua, la realització de l’Estudi d’impacte econòmic de l’activitat turística de Barcelona 2012-2013. La ciutat de Barcelona, que ha rebut la certificació Biosphere atorgada per l’Instituto de Turismo Responsable, actualment és una de les destinacions de turisme urbà líders en

Concessió d’un ajut a la Dra. Dolors Vidal de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la UdG pel projecte de formació de guies turístics a Perú.

l’àmbit europeu i internacional, i vol esdevenir, també, una referència en gestió i intel·ligència turística. L’adjudicació de l’estudi ha de permetre comprendre quin és l’impacte econòmic directe, indirecte i induït que genera l’activitat turística al conjunt de la destinació, i poder evidenciar els beneficis que aquesta activitat suposa per a la qualitat de vida de la ciutadania, els sectors econòmics implicats i la generació de riquesa local.

Participació dels membres d’INSETUR a Conferències en diversos punts de la geografia mundial: Malta, Eslovènia, Brasil, Mèxic, Portugal, València, Pamplona.

Presentació d’INSETUR a diversos projectes: Smart Catalonia, Street Marketing, Comerç Girona, ITER (Índex Turístic d’Equipaments i Recursos culturals).


check-out

e-MTA Investigadors de la Facultat de Turisme es presentaran al call “Cooperation projects to support transnational tourism based on European cultural and industrial”. La Línia 7: “Productes i iniciatives turístiques: innovació i governança” de l’e-MTA es presentarà a un projecte per a posar en valor turístic els enclavaments de l’oest d’Europa (Llívia, Campione d’Italia, Baarle-Nassau, Baarle-Hertog, i Büsingen am Hochrhein). Per altra banda, un altre grup d’investigadors està preparant una convocatòria per explicar el patrimoni cultural, natural i social entorn les Vies Verdes.

publicacions Reunió del SIG de turisme religiós de la xarxa ATLAS. La Sílvia Aulet, Dra. Dolors Vidal i Srta. Neus Crous van rebre el tercer premi en el “Best Paper Award” de la conferència realitzada a Malta del 26 al 28 de juny. Les ponències estaran disponibles en línia a la pàgina web de la nova revista de turisme religiós "International Journal of Religious Tourism and Pilgrimage" Enllaç: http://arrow.dit.ie/ijrtp/.

En el marc del CEI e-MTA s’iniciarà una actuació amb l’Associació de Golfs de la Costa Brava; la primera fase de treball d’aquesta acció consistirà en explorar les necessitats referents al turisme i a l’aigua que tenen els camps de golf, i establir possibles línies de col·laboració.

conferències, xerrades projectes en curs Càtedra Virtual de Turisme. Diversos doctorands participaran a l’esdeveniment de la Universitat Autònoma de Ciudad Juárez. Els participants seran la Srta. Berta Ferrer, la Srta. Judit Díaz i el Sr. Xavi Palomares. L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la UdG. Concessió d’un ajut a la Dra. Dolors Vidal per a realitzar un projecte de formació de guies turístics a la regió de Cajamarca (Perú).

07 de juny. El Dr. José A. Donaire va participar en unes jornades sobre “Marca turística” celebrades a Xàbia (País Valencià) 14 de juny. El Dr. José A. Donaire va participar en una xerrada sobre la “Perspectiva del turisme i el mar” a la Casa del Mar de Palamós. 19 de juny. La Dra. Sílvia Aulet va realitzar la xerrada “Perspectives del turisme religiós” al Museu d’Art de Girona. Oficina de turisme d’Olot. El 27 de juny, el Dr. Joaquim Majó, la Dra. Núria Galí i el Dr. José A. Donaire van dur a terme una auditoria de l'OIT d'Olot. El 12 de juliol realitzaran una reunió per concretar el 2 projecte titulat “Optimitza la teva OIT”.


check-out

Congrés a Galícia. Els dies 26, 27 i 28 de Juny el Dr. Jaume Guia va participar com a ponent convidat en el " 2º Summer course en anàlisis de redes sociales y 2º Workshop de Investigación”, organitzat per la Universitat de León y la UNED en els seus campus de Ponferrada. Va presentar la ponència: Análisis de redes sociales: aplicaciones en la investigación sobre gestión y desarrollo de destinos turísticos.

Estada a Brasil. El 2 de juliol, el Dr. Lluís Mundet va participar a la “Mesa redonda: Turismo, Arqueologia e Patrimonio”, coordinada per LAP, NEPAM i UNICAMP (Brasil).

Enllaç: https://www.intecca.uned.es/upload/CV/2013/ index.htm 4th Conference of the International Association for Tourism Economics. La conferència es va celebrar de l’1 al 4 de juliol a Ljubljana amb la participació de la investigadora Berta FerrerRosell, professora de la Facultat de Turisme i Doctoranda de Turisme, Dret i Empresa, juntament amb la Dra. Esther Martínez-Garcia i el Dr. Germà Coenders. Van presentar dues comunicacions titulades:  Determinants of the tourist expenditure composition. The role of airline type.  Latent classes of low-cost tourists by expenditure composition. Universitat de Ljubljana (Eslovènia). El 2 de juliol, la Dra. Esther Martínez Garcia, la Dra. Dolors Celma, el Dr. Josep Mª Raya (ambdós del Tecnocampus de Mataró-UPF) i el Dr. Joan Sorribes van fer una conferència a la International Association for Tourism Economics International Conference, que porta per títol: “Quality of Work Life in the Hospitality Sector: An Analysis from the Employee’s Perspective”.

5th Conference of the European Survey Research Association. Del 15 al 19 de juliol, la investigadora Berta Ferrer-Rossell, la Dra. Esther Martínez i el Dr. Germà Coenders participaran a la ponència "Latent classes of low-cost tourists by expenditure composition" en el marc de la sessió titulada "Surveys and compostional data".

altres 4 de juny. Realització del Consell General d'INSETUR GP Motos Circuit de Catalunya. Del 14 al 16 de juny, el Dr. Lluís Prats i 9 estudiants de la Facultat de Turisme van participar en el Gran Premi de Motos amb l’objectiu de realitzar 800 enquestes per fer un anàlisi del comportament del consumidor.

10 de juny. Reunió de la Comissió Sectorial de coneixement de la Mesa de turisme a Barcelona, a la qual hi va assistir el Dr. Jaume Guia.

25 de juny. El Dr. José A. Donaire va assistir a la presentació del Pla Estratègic del Campus Iberus a Pamplona. 3


check-out

28 de juny. Museu Marítim de Barcelona. Entrevista del Dr. José A. Donaire amb responsables del Museu per explorar possibles col·laboracions amb la xarxa de museus del mar Barcelona – Bilbao - Biarritz – Santander.

Frase del mes :

“El Turisme sostenible és aquell que manté l’equilibri entre els interessos socials, econòmics i ecològics.” OMT Organització Mundial del Turisme

Smart Catalònia. El passat mes de juny es va realitzar una reunió de treball amb investigadors d’INSETUR per posar en marxa la proposta de projecte Smart Catalònia. Street Marketing. INSETUR es presenta a la convocatòria de l’Agència Catalana de Turisme “Campanya d’Street Marketing de la Marca turística Pirineus”, amb una proposta innovadora per promoure els Pirineus Catalans.

.

Comerç de Girona. INSETUR presentarà una proposta per elaborar el pla estratègic de turisme i comerç de Girona. ITER. INSETUR presentarà una proposta a la Direcció General de Patrimoni Cultural. La segona part de l’estudi ITER (Índex Turístic d’Equipaments i Recursos culturals). 4 i 5 de juliol. El Dr. José Antonio Donaire ha participat a la trobada de Smart Turisme a Faro (Portugal).

Institut de Recerca en Turisme (INSETUR) Universitat de Girona Tel: +34 972 41 9512 Email: sec.insetur@udg.edu

Ens podeu visitar a: www.udg.edu/insetur Ens podeu seguir a:

4

8. Check-Out  

El butlletí d'actualitat INSETUR mensual