Page 1

larevistola NĂşmero 13

Institut Els Pallaresos

Juny 2013


Tenim batxillerat!

Coordinació, redacció i correcció de textos: Lorena Farnós i Jordi Alemany Equip de redacció: Xavier Martínez, Marina Terentii, Maria Pitarch, Carmen Mercado, Ariadna Baudín, Gemma Virgili, Marina Gurí, Myriam Quiroga, Andrea Fernández, Marisa Padial, Joan Ferré, Alba Díaz, Marina Garriga i Ivan Canales Hi han col·laborat: Maria Porta, Mireia Ortega, Manoli Ripoll, Joan Ferré, Agustí Ruiz, Montse Fortuny, Jordi Cortés, Edit Balletbó, Jordi Irazuzta, Amina Maduell, Xavier Martínez, Elisenda Ramos, Oriol Rodríguez, Sandra Tort, Maria Moscoso, Vicent Villena, Paloma Sánchez-Casas i Matilde Roldan Foto portada: Dibuix de l’obra de teatre Tinc una tieta verda dissenyat per Júlia Prats Disseny i impressió: Gràfiques DARC Tel. 977 605 661 Demanem disculpes per endavant si ens hem deixat algun nom o alguna dada és inexacta.

http://www.facebook.com/INSElsPallaresos

Tot arriba… Ens hem anat fent grans. Semblen lluny aquells temps de barracons, pocs alumnes, menys professors i molta il·lusió. Bé, d’il·lusió, no n’anem curts. Jo diria que no para de créixer. A tots els nivells: professorat, PAS, alumnat, famílies i ajuntament. Aquests darrers mesos han estat d’incertesa. Que si es podria fer..., que si tindríem espais... El proper setembre ja podrà començar la primera promoció de batxillerat del nostre institut. Els espais els tenim garantits. Això sí, tornen els barracons. Val a dir que un barracó amb prou espai i aire condicionat! Disposarem de dues aules grans i dues, de més petites per als desdoblaments. Tots esperem que, un dia no gaire llunyà, es realitzi l’ampliació del centre. Aquesta ja està dissenyada i contemplada al projecte original i serà un annex a l’actual edifici. Fins llavors, pensem que el més important és garantir la possibilitat de poder acabar la secundària a tot l’alumnat dels Pallaresos i voltants que ho desitgi sense haver d’anar a altres poblacions. No anem sobrats de recursos, però estem convençuts que podrem oferir la qualitat, el nivell i l’atenció que es mereixen i esperen de nosaltres l’alumnat i les famílies. Entre tots fem possible que el nostre institut sigui un lloc on la formació, el gust per la cultura, la convivència i el creixement personal sigui una realitat per a tothom. Xavier Martínez Director de l’Institut Els Pallaresos MARINA TERENTII (4t ESO). Tots esperem el moment en el qual entrem a l’institut. L’institut és apassionant i perillós. Es podria dir que el pas per l’ESO és una de les etapes que marca més la nostra vida i ens quedarà en la memòria al llarg de molts anys. El primer pensament que em va venir al cap sobre aquest centre va ser: Què m’espera? Passarà tot tan lent! Quatre anys després desitjaria tornar enrere perquè els primers anys no es comparen amb el que ens espera a tots després d’acabar l’institut. En aquest centre he tingut molt bones experiències i altres de no tan bones. En aquesta etapa de la vida la gent s’adona de moltes coses, creix com a persona, tan intel·lectualment com físicament. Aquests quatre anys sempre et poden resultar més fàcils, depenent de la companyia que tinguis, és a dir, dels amics. És una època on la gent acostuma a ser egoista i dolenta, per tant s’ha de buscar bona companyia i tot resultarà més fàcil. Tot s’ha d’enfocar amb molt bons ulls i ser positiu al màxim. Gràcies als professors d’aquest centre tota aquesta etapa ha sigut molt ràpida i fàcil, amb la seva ajuda tot acaba sent més divertit. Aquest pas per l’institut ha sigut el millor que podia demanar i espero que així continuï amb el pas pel batxillerat.


Carnaval 2013 Com ja és tradició al nostre centre, el passat 8 de febrer vam celebrar el carnaval. Cada vegada és més difícil decidir els guanyadors, ja que augmentem cursos i el nivell de les actuacions és molt elevat. El premi a la millor actuació va ser per a 1r C. El de millor disfressa per a 2n A. El de millor imitació per a la classe de 2n B. El de millor ball per a 2n D. I, finalment, el premi especial del jurat per a 3r B. Vam començar el matí amb un ball molt carnavalesc de la classe de 1r A. Els del 1r B van escenificar el videojoc Angry Birds. Els de 1r C, els guanyadors de la millor actuació, disfressats de barrufets, van ballar i adaptar la cançó del Gangnam style. Els de 1r D es van decantar pel reciclatge i disfressats de contenidors ens van cantar Envàs, on vas? I els de 1r E van representar una partida de Tetris. Els alumnes de 2n d’ESO ja tenien una certa experiència i es van endur dos dels cinc premis atorgats. Els de 2n A van disfressar-se de zombies i ballaren una versió anticrisi del Gangnam style. Els de 2n B es van decantar pels anuncis més actuals de la televisió: Colacao, Eduard Punset i el pa de motlle, Envàs, on vas?, etc. La classe de 2n C va escollir un videoclip de Mojinos escozios i van escenificar la cançó Las niñas del colegio de La Salle. I els de 2n D guanyaren el premi al millor ball amb el Pollito Pío.

Els alumnes de l’Aula Oberta van representar el vídeo clip The lazy song de Bruno Mars i,

finalment, algunes alumnes de 4t ens van fer recordar els passos de la Macarena. Després de totes les actuacions, tots van ballar i s’ho van passar d’allò més bé. Cal destacar també les disfresses força aconseguides del professorat, que enguany es van decantar per un retorn a l’època hippie.

Larevistola

La indignació va arribar de la mà dels alumnes de 3r A. Una vídua desconsolada llegí un manifest força emotiu en una trobada amb manifestants força variats. Els de 3r B van rebre el premi especial del jurat gràcies a l’actuació de Peter Anguila. I els de 3r C van amenitzar el matí amb dos balls d’estils molt diferent.

3


FESTA MAJOR 2013

MARIA PITARCH (1r ESO).

Larevistola

Els dies 22 i 23 d’abril vam celebrar la festa major de l’institut. El primer dia, per obrir la festa, es va fer una cercavila pels passadissos del centre. Després, vam participar en unes olimpíades internes: els de primer cicle en una categoria i els de segon cicle en una altra. Van ser molt divertides! Tot seguir vam fer un torneig, semblant al del primer trimestre, on s’havien de fer quatre equips per classe: de futbol, de bàsquet, de volei i de bàdminton. Encara que no guanyéssim ens ho vam passar molt bé.

4

Al dia següent, diada de Sant Jordi, al matí vam fer tallers organitzats per professors i alguns alumnes. Entre els tallers, n’hi havia quatre que es podien triar a classe: flamenc, skate, zumba i escacs. Cada alumne va ferne dos. En acabar els tallers, vam participar en un cros. Després de dutxar-nos i canviarnos, ens vam reunir tots als gimnàs. Allà vam assistir a l’entrega de premis, tan esportius com literaris, tot seguit vam poder escoltar les meravelloses veus d’alguns dels nostres companys i professors que fan coral. Amb aquestes actuacions es va clausurar la festa amb la qual tots hem gaudit tant. Visca la Festa Major i fins l’any que ve!


Larevistola

5


Premis Literaris

Ja comença a ser una tradició guanyar algun premi literari convocat per la revista Caliu de Vila-rodona. Maria Pitarch va ser la primera premiada dins de la categoria dels alumnes de 1r cicle d’ESO amb la història Llum, el diari de la vida vista per una llavor. I Cristóbal Bravo es va endur el segon premi de la mateixa categoria amb Un nou camí. Els alumnes recolliren el lot de llibres la tarda del 24 d’abril acompanyats dels seus familiars.

Exposició de fòssils, roques i minerals

IVAN CANALES (4t ESO). Fa uns mesos, els alumnes de quart d’ESO van preparar una exposició per als nouvinguts alumnes de primer, en relació amb el temari de fòssils, roques i minerals de tots dos cursos. Aquesta exposició es va realitzar al menjador i es va mantenir fins a la jornada de portes obertes del centre a fi que els pares i els alumnes que l’any que ve faran primer la poguessin veure. Tots els fòssils, minerals i roques provenien dels propis alumnes de quart i de la professora que coordinava aquest projecte, Paloma Sánchez-Casas. La preparació per a l’exposició va començar amb un període de recerca d’informació sobre el material de què disposàvem, així com una catalogació d’aquells dels quals no en teníem informació. A continuació es va procedir a l’habilitació del menjador, tot aprofitant taules, finestres i sostre per a posar-hi el material que havíem creat: fitxes

amb la descripció dels fòssils, simulació del temps geològic, explicacions del procés de fossilització, propietats i classificacions dels minerals, i formació i classificació de les roques entre d’altres. Els alumnes de primer van rebre l’exposició per part de parelles d’alumnes de quart i, tot i la gran quantitat d’informació que, per culpa de l’escàs temps disponible, havien de pair a un ritme frenètic, van poder ampliar els coneixements sobre minerals i, a més, van aprendre alguna cosa nova sobre fòssils i roques. El que més va triomfar, això sí, va ser l’apartat d’experimentació, on els alumnes van poder observar de primera mà com és el camp magnètic d’una magnetita o les bombolles que produeix el carbonat de calci amb àcid clorhídric. Els fòssils també van cridar molt l’atenció, en especial el copròlit de hiena (un eufemisme científic per dir excrement solidificat) que no va deixar a ningú indiferent, sobretot quan comprovaven la seva duresa. L’experiència va ser realment enriquidora, tant per als alumnes de primer, que de ben segur van rebre tot aquest treball, com per als alumnes de quart, que van haver de dur a terme un treball de recerca important, van haver d’organitzar l’exposició en si, i van fer de professors per una hora. El moment trist de recollir tot el que tant treball havia costat va ser necessari per donar pas a la cantina, però tan de bo aquest projecte arribi a esdevenir tradició, i tots els anys puguem gaudir d’una exposició excel·lent.

Larevistola

Concurs de Cristal·lització

6

MARIA MOSCOSO. El 3 de maig els alumnes de 3r d’ESO van participar en el concurs de cristal·lització convocat per la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona. Dels alumnes que han col·laborat en el creixement del cristall, el Joan Manetas, la Laia Villacorta i l’Elena Jiménez van ser els encarregats d’exposar-hi la composició cristal·lina. Tot i no haver guanyat, l’experiència els ha motivat per tornar a presentar-se l’any que ve al concurs internacional de cristal·lografia.


Sortides històriques

Museu de la Colònia Vidal

El Departament de Socials i Història ha organitzat tres sortides aquest últim trimestre. Els alumnes de 1r d’ESO van assistir a Tàrraco Viva, el festival romà de Tarragona. Els alumnes de 3r van viatjar fins a Puig-reig (Berguedà) per tal de conèixer com era la vida industrial a la Colònia Vidal. I, finalment, els alumnes de 4t d’ESO van poder passejar pels carrers de Corbera d’Ebre (vegeu foto) i reviure la Batalla de l’Ebre.

ALBA DÍAZ (3r ESO). El 17 d’abril els alumnes de 3r d’ESO vam visitar el Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig (Berguedà) per conèixer com es treballava i com es vivia en una colònia industrial de principis del segle XX. Després d’haver esmorzat, ens van passar un vídeo informatiu sobre la Colònia, la família Vidal i les colònies veïnes. A continuació, vam anar a veure les màquines que feien servir per fer fil. En aquella època, els que netejaven el cotó, perquè venia brut d’Amèrica, eren els homes, ja que es considerava una feina perillosa. Molts d’ells acabaven tenint problemes respiratoris. Les dones controlaven les màquines per fer fils i després els posaven als teleres. Més d’una es feia mal i havien de comunicar-se amb signes, per culpa del soroll dels telers. Les màquines funcionaven gràcies a la força de l’aigua (que feia girar una turbina), però quan això fallava, feien servir una màquina de vapor. A l’escola, els nois aprenien a llegir, escriure, sumar, restar, multiplicar, dividir i una mica de religió. Les noies estudiaven a part i aprenien les feines domèstiques fins als dotze anys, edat en què anaven a treballar. Les cases eren una mica petites, només hi havia un llit per a nens, un llit per a les nenes i un per als pares. Treballaven de dotze a setze hores diàries, per tant, no estaven gaire per casa. Només tenien lliure la tarda dels dissabtes i diumenges. Aquesta sortida m’ha semblat molt interessant. La vida dels treballadors i dels nens d’aquella època era molt dura. Tot i que entenc que alguns d’ells volguessin quedar-s’hi, ja que els amos els donaven l’oportunitat que els seus fills estudiessin.

Tàrraco viva

Larevistola

ARIADNA BAUDÍN (1r ESO). El passat 21 de maig més d’un centenar d’alumnes de 1r d’ESO van assistir a Tàrraco Viva, el festival romà de Tarragona. En arribar a Tarragona vam esmorzar als jardins Saavedra. Després vam anar al Camp de Mart i vam assistir al primer espectacle sobre les legions de l’alt imperi. Abans de començar, Tarragona Ràdio va entrevistar tres dels nostres companys: el Bernat Vellvè de 1r B, el Carlos Velasco de 1r C i la Laia Palazón de 1r D. En acabar l’espectacle, ens vam poder fer fotos al costat dels legionaris i vam poder agafar els escuts i les armes romanes. Després, vam fer una ruta per les muralles amb els professors fins arribar a l’amfiteatre on vam assistir a les demostracions de lluites de gladiadors de l’antiga Roma. Finalment, com que el temps ens acompanyava els professors ens van fer una ruta per la Part Alta de Tarragona (circ romà, Plaça del Rei, Plaça del Fòrum, la catedral, Carrer Major) i vam acabar l’excursió a la Plaça de la Font, on vam tenir temps de fer un gelat abans de tornar a l’institut.

7


FEM TEATRE! GEMMA VIRGILI i MARINA GURÍ (3r ESO). Aquest curs s’ha creat el grup de teatre del nostre centre, dirigit per la Maria Porta, el Xavi Martínez i la Montse Fortuny. Està format pels alumnes de segon i tercer d’ESO i hem estat assajant l’obra Tinc una tieta verda, basada en un conte infantil que nosaltres hem modificat i adaptat per poder-la interpretar als alumnes de primària. Tinc una tieta verda és un conte infantil de Xosé Cermeño basat en la desigualtat i la discriminació, perquè els més petits aprenguin que tots som diferents, i que cada persona té els seus avantatges. Això ho intenten transmetre els dos nebots de Juliana, la tieta verda, que van explicant la seva vida des que va a l’escola i els seus pares estan tan preocupats pel seu color de pell, fins que es va fent gran i descobreix totes les coses bones que té ser com és.

Larevistola

Hem estat assajant els dimarts i dijous a l’hora del pati i com que no en teníem prou, ens reuníem els divendres a les 14:30 després de classe. Dinàvem al centre i ens dedicàvem a fer els decorats i a interpretar l’obra perquè el dia

8

de la funció ens sortís perfecta. El lloc escollit per representar-la vas ser el gimnàs del centre, ja que ens era molt més còmode que vinguessin els alumnes de les escoles a l’institut. El 25, 27 i 28 de febrer vam representar l’obra als alumnes de les escoles de primària dels Pallaresos i de Sant Sebastià. El dissabte 20 d’abril celebràvem la primer Festa Verda, jornada durant la qual alumnes, pares, mares i professorat van ampliar l’hortet i van poder gaudir de la representació de l’obra i de l’actuació de la coral d’alumnes i professorat. Finalment, el 24 de maig vam fer un pas endavant i vam sortir de l’institut per tal de participar en la XVIII Mostra de Teatre del Tarragonès. Concretament, al Teatre La Violeta d’Altafulla. Fou una experiència molt emocionant i ens ho vam passar molt bé. El proper curs seguirem amb més ganes de teatre i de representar moltes més obres. Per això, animem tots els alumnes a compartir aquesta experiència. Apunteu-vos-hi i us ho passareu molt bé!


FITXA TÈCNICA TÍTOL: Tinc una tieta verda SINOPSI: La tieta Juliana és ben original, tota ella és de color verd i ningú no sap per què. Però és igual, perquè jugar amb ella és molt divertit. PÚBLIC RECOMANAT: infantil i juvenil DURADA: 20 minuts aprox. IDIOMA: Català AUTOR: Xosé Cermeño DIRECCIÓ: Maria Porta, Xavi Martínez i Montse Fortuny INTÈRPRETS: Maria Rojo (Juliana gran), Irene Cucurull (Juliana petita), Laber García (neboda), Joan Manetas (nebot), Ezequiel Kur (metge), Sílvia Solé (metgessa), Hugo Garcia (metge), Isaac Nieto (pare), Júlia Prats (mare), Eli Riera (venedora), Alba Díaz (venedora), Gemma Virgili (professora), Paula García (alumna), Mireia Canadell (alumna), Irene Redondo (alumna), Paula Casasús (alumna) i Marina Gurí (alumna) ESCENOGRAFIA: Elena Jiménez, Kevin Priego, Sofia Artigas, Xènia Sumoy, Nerea Mas i Patrícia Virgili IL·LUMINACIÓ I SO: David Sales TÈCNICS: Adrià Lázaro i Raúl Navarro

DISSENY DEL CARTELL: Cristina Porta i Júlia Prats DIBUIXOS DEL DECORAT: Marc Legaz

Larevistola

MÚSICA: Maria Porta, Magina Basallote i Daniela Stroia

9


Matilde Roldán

La nova conserge de l’Institut ANDREA FERNÁNDEZ i MYRIAM QUIROGA (1r ESO). Cada any anem creixent en nombre d’alumnes i també en personal no docent. Per aquest motiu, la Matilde Roldan és la nova conserge del centre. Juntament amb la Cati, ens obre les portes de l’institut cada dia. I per conèixer-la una mica més, li hem volgut fer unes preguntes.

Quants anys fa que treballes de conserge? Fa vuit anys. Has treballat en altres instituts? Sí. A l’institut de Cambrils, el de Constantí i a l’Institut Jaume Huguet de Valls. Què és el que més t’agrada de la teva feina? El tracte amb els alumnes i els professors. Sóc molt sociable i m’agrada el contacte amb la gent. Com et sents en aquest institut? Very happy! (riu). Estic molt contenta i m’hi trobo molt bé. Què en penses dels alumnes del centre? I del professorat? Són tots molt macos i maques.

Larevistola

Què destacaries d’aquest centre? L’hort ecològic. Crec que és una molt bona idea per fer estimar la natura.

10

T’hauria agradat treballar d’alguna altra cosa? Sí, de psicòloga. M’hauria agradat ajudar la gent amb problemes. Què t’agrada fer en el teu temps lliure? Aprendre idiomes, ara estic fent 4t d’anglès

a l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona. A l’hivern, m’agrada fer mitja i de cara al bon temps m’agrada caminar. On vius? Com véns a treballar? A Salou. Per tant, cada dia he d’agafar dos autobusos, de Salou a Tarragona i de Tarragona als Pallaresos. No tinc cotxe, és a dir, no puc conduir i així estalvio energia. Quina és la teva pel·lícula preferida? Cuento de Otoño d’Éric Rohmer, perquè és una bonica història d’amistat. Quin llibre t’ha agradat més? Madame Bovary de Gustave Flaubert, perquè la protagonista és una dona valenta. Quant a literatura juvenil, destacaria Matilda de Roald Dahl. Què volies ser de petita? De ben petita jugava amb els cabells de la meva mare. M’hauria agradat ser perruquera. T’agrada viatjar? Tens algun viatge pendent? Sí. Aquest estiu aniré a Olot, m’agradaria visitar la zona volcànica. I tinc pendent un viatge a Madrid.


Setmana del medi ambient

flors i plantes, vam gaudir de la interpretació per part del grup de teatre de l’institut de l’obra “Tinc una tieta verda”, i vam compartir un esmorzar saludable cooperatiu entre tots els que vam assistir a la jornada. També vam tenir temps durant aquests dies de sensibilitzar-nos vers el respecte dels animals i el seu medi natural amb l’exposició cedida per l’Associació Mediterrània “Així neixen, així moren”. Uns dies més tard tots els alumnes de primer, segon i tercer d’ESO van fer una caminada per gaudir dels boscos i camins que ens envolten, fins arribar al parc de la Torre d’en Guiu del Catllar. Tot això, juntament amb altres activitats realitzades

durant el curs, ens ha ajudat a reflexionar sobre com ha de ser l’estima i protecció que hem de tenir al nostre planeta vers l’impacte ambiental a causa del desenvolupament industrial i tecnològic, ja que, com diu una antiga dita índia: la Terra no és una herència dels nostres pares, sinó un préstec dels nostres fills.

Larevistola

MARISA PADIAL. Aquest curs hem celebrat la Setmana del Medi Ambient del 20 al 26 d’abril, tot fent-la coincidir amb les dues jornades de Festa Major de l’institut. Enguany hem volgut sortir de les aules i donar-li un caire més global de centre, ja que volíem compartir amb tota la comunitat educativa el fet d’haver rebut el distintiu d’Escola Verda com a reconeixement a la tasca que entre tots realitzem per transmetre als nostres alumnes valors vers al respecte i la cura del medi ambient. I així ho vam fer dins del centre, vam dedicar el dissabte 20 a la Festa Verda de l’institut, jornada durant la qual vam plantar al nostre hort diverses

11


Qui som?

Larevistola

Tots tenim un passat, tots hem sigut algun cop petits i adolescents. El professorat no n’és una excepció, tot i que els alumnes de vegades ho creuen. Sabeu qui són? Els reconeixeu?

12


Larevistola

13


El qüestionari Acabem el curs amb dos qüestionaris més. Aquest cop volem conèixer una professora que ja fa quatre anys que treballa al centre, Manoli Ripoll, de castellà i una professora que ha arribat enguany, Mireia Ortega, de matemàtiques. El principal tret del teu caràcter... La paciència. La qualitat que valores més d’un noi... La bondat. La qualitat que valores més d’una noia... La bondat. El que més aprecies dels teus amics... L’honestedat. El teu defecte principal... La timidesa. La teva activitat preferida... Gaudir de la meva família. Seria la teva desgràcia més gran... La pèrdua d’un membre de la meva família. El que no t’agrada del teu aspecte físic... El cabell. Manoli El que voldries ser... El que sóc. Ripoll El país on voldries viure... Estic bé on visc. El color que prefereixes... El lila i els colors suaus. El menjar que més t’agrada... Cap en concret . L’animal que prefereixes... El gat. Les teves lectures preferides... Qualsevol menys les de ciència ficció. La teva música preferida... Clàssica o romàntica. La teva pel·lícula o programa de televisió preferit... Lo que el viento se llevó. Els teus herois o heroïnes de ficció... Cap en concret. Els teus herois o heroïnes de la vida real... Les meves àvies. El que detestes per sobre de tot... La falsedat. Un do que voldries tenir... Saviesa.

Larevistola

El principal tret del teu caràcter... Diligent. La qualitat que valores més d’un noi... Que tingui ganes de superar-se. La qualitat que valores més d’una noia... El mateix que en un noi. El que més aprecies dels teus amics... El suport i que em facin riure. El teu defecte principal... M’agrada molt xerrar. La teva activitat preferida... Passejar per la platja de la Torre i jugar a la sorra amb la meva filla. Seria la teva desgràcia més gran... Que s’acabés la vida a la terra. El que no t’agrada del teu aspecte físic... Que no veus que tinc “tipasso” de model i tot m’agrada. Mireia És broma no ho direm que després els alumnes fan conya. Ortega El que voldries ser... Viatgera. El país on voldries viure... Catalunya. El color que prefereixes... Verd. El menjar que més t’agrada... Els farcellets de col de la meva mama. L’animal que prefereixes... A casa cap perquè tinc un pis molt petit. Els animals millor que siguin lliures o visquin al camp en bones condicions. Les teves lectures preferides... Ara estic llegint Joc de Trons. Per recomanar, qualsevol de la Montserrat Roig. La teva música preferida... M’agraden molts tipus de música, però per ballar Northern soul dels seixanta. La teva pel·lícula o programa de televisió preferit... M’agraden les series: Big Bang Theory, Joc de Trons, Herois, Mujeres desesperadas, Sin cita previa, ... Els teus herois o heroïnes de ficció... Robin Hood i Mafalda. Els teus herois o heroïnes de la vida real... Dos grups de persones que treballen cada dia com són Càrites i la plataforma d’afectats per la hipoteca. El que detestes per sobre de tot... Les mentides. Un do que voldries tenir... Acabar amb les guerres al món. 14


s r a l o c s e a r t x Activitats e partits durant tot el dia i en posicions (AAidlbaa RoDcaíaz), ;Ainean

Aranda i competicions masculí, finalitzar les van oria cadet g rs te o ca d a g ju n tots els i Isaac Nieto va ré b . a ri C to d a vi rd a D co n re segona emportar-se u r la primera i a p cu o rs ment; gues escola s respectiva n o ci si o p A part de les lli asculí, ls tres equips goria infantil m te ca n e disputades pe í quedar fantil femen l Carrascal va e n a M de l’institut: in a infantil det masculí n i en categori o g se de bàsquet, ca go lí de futbol armen Santia u C sc a í, n m e l m ti n fe fa i in la medalla an participat mbé va rebre ta sala; també h a les dues de plata. deu alumnes l e d ó nent entaci que el curs vi m re curses d’ori e sp E n a h l’institut rritorial i alumnes de campionat te ls e : ts a lt fer su bons re apostant per in ix e u obtingut molt g se í centre. cadet femen rt en nom del o en categoria sp e s re e tres prim van ocupar les

Enguany com JOAN FERRÉ. la temporada a cloenda de a celebrat la 2012-2013 s’h da Esportiva Primera Jorna Pallaresos. de l’Institut Els de maig es El dia 25 més de 100 van aplegar l’institut a esportistes e deu equips: formant part d ls femenins quatre infanti tres infantils de bàsquet, tbol sala i tres masculins de fu lins també de cadets mascu van realitzar futbol sala. Es

Campionat estatal de judo

Larevistola

Aprofitem aquest espai per felicita r la Marina Garriga (1r A), l’Andrea Ruiz (1r A), el Javier Cabello (2n C), el Gerard Garriga (4t A) i la Carmen Mercado (4t B) , ja que tots ells van participar al Campionat Estatal de Judo de La Corunya el passat mes de maig. Els germans Garriga van aconseguir l’or i l’An drea, el bronze. Enhorabona!

15


La Revistola,13 juny 2013  

Revista de l'INS Els Pallaresos.